سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله بیمه اتومبیل و بیمه باربری در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بیمه اتومبیل و بیمه باربری در pdf دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بیمه اتومبیل و بیمه باربری در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بیمه اتومبیل و بیمه باربری در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بیمه اتومبیل و بیمه باربری در pdf :

بیمه اتومبیل

بیمه های اتومبیل شامل بر سه نوع بیمه یعنی : بیمه مسئولیت مدنی دارندگان وسایط نقلیه در مقابل اشخاص ثالث ، بیمه حوادث سرنشین و راننده (این دو بیمه نامه بهمراه یکدیگر ارائه میگردد و بعنوان بیمه شخص ثالث شناخته می شود ) و بیمه بدنه هستند .مشخصات هریک از بیمه نامه ها از این قراراست .

انواع بیمه نامه های اتومبیل شرکت بیمه دانا
1-بیمه نامه شخص ثالث و مازاد :
دراین نوع بیمه مسئولیت مدنی دارندگان وسایط نقلیه موتوری زمینی در مقابل خسارت وارده به اشخاص ثالث (اعم از جانی یا مالی ) تحت پوشش قرار می گیرد . منظور از جبران خسارت بدنی ، تامین و جبران هزینه معالجه صدمات بدنی حاصل از حوادث رانندگی همچنین جبران زیان های نقص عضو یا فوت ناشی از حوادث مشمول بیمه برای اشخاص ثالث است . جبران خسارت مالی عبارت است از تامین و جبران زیان های مستقیمی که در اثر حوادث مشمول بیمه به اموال و اشیای تحت مالکیت یا تصرف قانونی اشخاص ثالث وارد می شود . بیمه شخص ثالث در اغلب کشورهای جهان اجباری شده و درایران نیز از سال 1347 تاکنون داشتن آن اجباری است و مازاد بر سقف اجباری مصوب ، به صورت پوشش های اختیاری مازاد به متقاضیان ارائه می شود .

خطرات تحت پوشش :
حوادث مشمول این بیمه نامه شامل هرگونه تصادف ، سقوط ، آتش سوزی، یا انفجار وسایل نقلیه موتوری زمینی و یدک تریلر متصل به آنهاو نیز خساراتی که از محمولات وسایل نقلیه بیمه شده به اشخاص ثالث وارد می شود . اشخاصی که به سبب حوادث وسیله نقلیه مورد بیمه دچار زیانهای بدنی یا مالی می شود ثالث تلقی می شوند به استثنای اشخاص ذیل :
الف ) بیمه گذار ، مالک یا راننده وسیله نقلیه مسئول حادثه
ب) کارکنان بیمه گذار مسئول حادثه حین کار و انجام وظیفه (این استثناء با لحاظ حق بیمه اضافی در بیمه نامه ها پوشش داده است )
ج ) همسر و پدر و مادر و اولاد و اولاد اولاد و اجداد تحت تکفل بیمه گذار در صورتی که سرنشین وسیله نقلیه ای باشند که راننده یا بیمه گذار مسئول حادثه باشد

خطرات خارج از تعهدات بیمه نامه
1- خسارات ناشی از فورس ماژور از قبیل جنگ ، سیل ، زلزله
2- خسارات وارده به محمولات وسائل نقلیه مورد بیمه
3- خسارات مستقیم یا غیر مستقیم ناشی از تشعشعات اتمی و رادیو اکتیو
4- خسارات وارده به متصرفین غیر قانونی وسائل نقلیه
5- خسارات ناشی از محکومیت جزائی و پرداخت جرائم
6- خسارات ناشی از حوادثی که درخارج از کشور اتفاق می افتد مگر اینکه توافقی بین بیمه گر و بیمه گذار دراین موضوع شده باشد .
بیمه نامه شخص ثالث به منظور حمایت از کلیه زیاندیدگان ناشی از حوادث رانندگی ، اجباری اعلام شده و بهتر است دارندگان وسایط نقلیه به هنگام مراجعه به شعب و نمایندگی های بیمه تقاضای خرید بیمه نامه با تعهدات جانی مناسب و کافی متناسب با ارزش ریالی دیه کامل مرد مسلمان و تعهدات مالی مازاد را بنمایند تا درزمان بروز خسارت های احتمالی از مشکلات ناشی از نداشتن بیمه نامه کامل پیش گیری کنند . چه بسا افرادی که به دلیل نداشتن بیمه نامه و تصادف با وسیله نقلیه ، منجر به فوت یا نقص عضو یا خسارت های مالی سنگین به اشخاص ثالث شده و علاوه بر مشکلات حاشیه ای متعدد ناشی از تصادف قادر به جبران خسارت وارده نبوده و به تحمل حبس در زندان محکوم شده اند . پس رانندگی با وسیله نقلیه بدون بیمه نامه کامل شخص ثالث و مازاد حتی برای یک لحظه اشتباه محض است .
حق بیمه و تخفیف عدم خسارت :
حق بیمه این بیمه نامه براساس نوع و مورد استفاده وسیله نقلیه و میزان تعهدات بیمه گر مطابق تعرفه های مصوب جاری تعیین و اعمال میشود . به منظور تشویق بیمه گذاران به دقت در رانندگی به آن دسته از بیمه گذارانی که دریکسال بیمه ای منجر به هیچگونه خساراتی نشده باشند به هنگام تمدید بیمه نامه تخفیف اعطا می شود و از پرداخت بخشی از حق بیمه سال های بعدی به شرح جدول ذیل معاف خواهند بود :

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق شیعه و تجدد خواهی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق شیعه و تجدد خواهی در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق شیعه و تجدد خواهی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق شیعه و تجدد خواهی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق شیعه و تجدد خواهی در pdf :

بخشی از فهرست تحقیق شیعه و تجدد خواهی در pdf

فهرست مطالب

مقدمه 1
امام خمینی (ره) گفتمان تجدد اسلامی 1
مختصات تجدد اسلامی 1
1- آزادی اسلامی 2
2- تقدم مردم و جامعه بر دولت 4
3- توان گسست از حافظه جمعی سنت 5
4- نفی گذشته گرایی و مرجعیت مطلق متقدمان 6
5- ظهور مفهوم جدیدی از دولت اسلامی 8
منابع و پی نوشتها 10

مقدمه
برای بررسی شیعه و مقوله تجدد، گفته ها ونوشته های رهبر کبیر انقلاب از تمام منابع افضل تر و روشن تر می باشد. در همین راستا برای تدوین و تنظیم این تحقیق از گفته های امام خمینی (ره) بهره برده شده است، تا بحث به روشنی تبیین گردد.

امام خمینی(ره) گفتمان تجدد اسلامی
گسست از سنت اقتدار و طرحی برای تاسیس نظم جدید بر بنیاد آموزه‏های دین، ویژگی عمده تجدد اسلامی در حوزه فکر سیاسی است، و هر پژوهنده تاریخ اندیشه در تمدن اسلامی، چنین تجدید بنایی را در سیمای نظام «جمهوری اسلامی‏» چونان نتیجه پیکار الهی - سیاسی امام خمینی (ره) ملاحظه می‏کند.
روشن است که سرچشمه‏های سنت‏ستیزی و نوگرایی اسلامی و مکنون در بنیاد نظام جدید بگونه‏ای است که هرگز نمی‏توان بر پایه سنت‏های فلسفی بزرگی چون فارابی، ابن سینا و صدرالمتالهین از یک سوی، و بخش عظیمی از میراث فقه شیعه از سوی دیگر، توجیهی نظری بر وجوب و وجود آن در هفت اقلیم تفکر اسلامی تدارک نمود. لاجرم باید سراغ اندیشه‏ای در آثار امام(ره) رفت که با تهافت همان سنت‏به طرحی از نظم و تمدن جدید توفیق یافته و طلوع گونه‏ای خاص از تجدد اسلامی - سیاسی را نوید داده است.
اما، هرچند که مشاهده یا لمس این «تفاوت‏» میان اندیشه امام(ره) و سنت‏سیاسی مسلمین کار چندان دشواری نیست، لیکن توضیح علمی این دگردیسی آغاز شده در «گفتمان سیاسی شیعه‏» نیز آسان نمی‏نماید. بنابراین، آن چه در این مختصر می‏آید، نه توصیف همه وجوه این تحول، بلکه صرفا بخشی از خصایص منطقی گفتمان جدید است.
به هر حال، اگر این فرض درست‏باشد که; اندیشه امام(ره)، یا به طور کلی تجدد اسلامی، در واقع، به معنای آغاز نوعی تجدید - اگر نه خروج کامل - از سنت‏سیاسی گذشته است، شاید بتوان با تکیه بر «تحلیل گفتمانی‏»، تمایزات اساسی آن را با ارکان تفکر قدیم اسلامی برجسته نموده، و مقدمات نظری برای تحلیل فهم جدید امام (ره) از نصوص دینی فراهم نمود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تفنگ گلنگدنی چند فشنگه در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تفنگ گلنگدنی چند فشنگه در pdf دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تفنگ گلنگدنی چند فشنگه در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تفنگ گلنگدنی چند فشنگه در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تفنگ گلنگدنی چند فشنگه در pdf :

در ابتدای عرضه اینگونه تفنگها به بازار ،بسیار از تیر اندازان ترکیب این تفنگها را ترکیبی نا متجانس می دانستند،زیرا تیر اندازی با تفنگ ساچمه زنی تداعی کننده ((سرعت عمل)) است.حال آنکه تفنگ گلنگدنی در مقایسه با تفنگ دستکش یا نیمه خودکار ،بسیار کند کار می کند .لیکن این تفنگها که معمولا با خشاب سه فشنگه تغذیه می شوند،به دلیل ارزانی قیمت در مقایسه با تفنگ های دستکش یا نیمه خودکار ، برتری نسبی در مقایسه با تفنگهای تک تیر وموثر بودن در کار برد های ویژه مانند تیر اندازی تک گلوله به شکار بزرگ ،با گذشت زمان جای خود را در بازار گشودند وخلا بین تک تیر ودستکش یا نیمه خودکار را پر کردند.

به نظر کارشناسان این نمونه تفنگ ها مناسبترین وارزان ترین نوع تفنگ ((تک گلوله )) زنی محسوب می شوند.

سلاح

تفنگ دو لول :
از قدیمیترین انواع ساچمه زنی است وگر چه نوع دو لول ((رویهم)) تنها در چند دهه اخیر به بازار عرضه شده است،با این حال هر دو ،در انواع کالیبر و ترکیب کالیبر های ساچمه زنی وگلوله زنی ساخته شده اند . مادامی که شکار پرنده مورد نظر شکارچی باشد ،تفنگ دو لول به ویژه نوع((رویهم)) آن بهترین نوع ساچمه زنی است.
لیکن چنانچه کار برد های دیگری در نظر باشد ،به دلیل محدودیت ظرفیت فشنگ ومشکل نصب دوربین ،باید به سایر انواع ، مانند گلنگدنی ،دستگش یا نیمه خودکار روی آورد .
فشنگهای ساچمه زنی برای کاربرد ها و شکارهای متفاوت

تفنگهای ساچمه زنی یک لول:
انواع یک لول عبارتند از یک لول کمر شکن ،گلنگدنی تک تیر، گلنگدنی
امروزه تنوع مجموعه تفنگهای گلوله زنی گلنگدنی،شگفت انگیز است وچنانچه امکان دسترسی به انواع آن باشد ،انتخاب تفنگ مناسب ،کاری مشکل خواهد بود .تنوع کالیبر تفنگهای گلنگدنی به تنهایی از مجموع کالیبر انواع دیگر بیشتر است.

دستگاه پرتاب بشقاب

تفنگهای ساچمه زنی دستکش یا نیمه خودکار
در مورد سرعت یا نواخت تیر اینگونه تفنگها ، همان حقایق در مورد تفنگ های ساچمه زنی دستکش یا نیمه خودکار نیز صادق بوده ونیازی به بحث اضافی نیست.
طبیعتا تیر اندازانی که از تفنگهای گلوله زنی دستکش یا نیمه خودکار استفاده می کنند به دلیل آشنایی وعادتی که به این مکانیسم دارند ،تفنگ ساچمه زنی خود را نیز از همان نوع انتخاب خواهند کرد.باید گفت که عده کثیری از شکارچیان مکانیسم نیمه خود کار را نه تنها به دلیل نواخت سریع تیر ،بلکه بدلیل کاهش لگد محسوس آن ،مکانیسم ها ترجیح می دهند.

حسن دیگر تفنگ های دستکش یا نیمه خود کار ، سهولت نصب((چوک سر لوله))یا ((سر لوله خاندار)) بر روی آنها وسهولت تعویض لوله های اضافی خاندار یا بی خان ،می باشد.قابلیت انعطاف ،سرعت یکنواخت تیر وظرفیت زیاد خزانه فشنگ،این دو نوع تفنگ را((همه کاره)) ومحبوب شکارچیان کرده است.

تفنگ ساچمه زنی متناسب
در مبحث مربوط به قنداق تفنگ اهمیت بیش از حد متناسب بودن قنداق با ویژگی جسمی تیر اندازی ،به ویژه در تیر اندازی با تفنگ ساچمه زنی(هوازنی) بیان شد. تفنگ متناسب، تفنگی است که به راحتی وروانی به روی دست بیاید،قنداقش خود به خود در روی شانه تیر انداز قرار می گیرد،گونه تیر انداز روی شانه قنداق جا بگیرد وچشم وی بی هیچ تلاشی در امتداد لوله (لوله های ) تفنگ قرار بگیرد.

چنانچه تفنگی را که برای اولین بار آزمایش می کنید واجد چنین ویژگی هایی باشد ،آن تفنگ متناسب با ساختار جسمی شما است وگرنه یا باید اندازه وشکل قنداقش را تغییر داد تا با ویژگی های بدنی شما متناسب شود یا به فکر تفنگ دیگری باشید.
در کشور های غربی که خریدار می تواند به فروشگاه های مختلف برود ودر هر فروشگاهی که تا فروشنده امیدوار باشد که خریدار قصد خرید دارد ،تفنگهای مختلف را آزمایش کند وحتی با تفنگی که تقریبا پسندیده است چند تیر بیندازد ،یافتن تفنگ متناسب مشکل بزرگی نیست وبا سر کشیدن وپرسه زدن در چند فروشگاه وآزمایش تفنگ مختلف ،هر کس سر انجام می تواند تفنگ متناسب خود را بیابد.

در کشور ما وضع چنین نیست به دلیل کمی عرضه وبالا بودن تقاضا ،معمولا شکارچی حق انتخاب ندارد ومجبور است تفنگی که برای فروش عرضه شده به هر تقدیر ،خریداری کند .در این شرایط به احتمال بیش از 50 درصد ،تفنگ خریداری شده با ویژگیهای بدنی خریدار کاملا هم آهنگ نیست.

مشخصه برخی از کلت ها

Beretta S.p.A. via Beretta 18, 25063 Gardone V.T. (BS) کالیبر: 22

Smith & Wesson 2100 Roosvelt Avenue 01102 Springfield Massachusset
کالیبر: 38 special

Smith & Wesson 2100 Roosvelt Avenue 01102 Springfield Massachusset
کالیبر 38 Special

Colt Firearms P.O. Box 1868 06101 Hartford Connecticut
کالیبر: 45 ACP-HP

شمایی از قرار گرفتن فشنگ در خشاب کلت

تفنگهای دستکش
در حالیکه وینچستر ،ساوج ومارلین در زمینه ساخت تفنگهای اهرمی فعالند ، رمینگتون در واقع انحصار ساخت وتولید تفنگهای دستکش را در اختیار دارد.امکان مسلح کردن سریع این تفنگ پس از تیر اندازی هرفشنگ،تیر اندازی پیاپی سریع را مسیر می سازد.در این تفنگ دست نگهدارنده قبضه ،پس از هر تیر اندازی در جای خود ثابت می ماند وتیر انداز با دستی که پیش قبضه را نگه داشته ،آنرا به عقب کشیده وسپس به جلو می راند وبا همین عمل ساده وسریع ،پوکه فشنگ تیر اندازی شده را خارج و فشنگ جدیدی را به جان لوله وارد کرده وتفنگ را برای تیر اندازی بعدی آماده می سازد.

این نوع تفنگ از نظر سرعت نواخت تیر،بعد از تفنگهای نیمه خودکار سریعترین نوع تفنگهای این گروه هستند.

موضوعات : تفنگ هجومی سی زد 58 ، تاریخ تکامل اسلحه ، تفنگ هجومی سار 21 ، تفنگهای شکاری سی زد ، تفنگهای ساچمه زنی فرانچی و بنیلی ، روولور تاروس ، تفنگ تک تیر انداز اس اس جی پلیس ، سلاح کمری گلوک 36 ، سلاح کمری برونینگ ، تفنگ ساچمه زنی نیو زکیاد ، آشنایی با تیر و کمان ، آشنایی با دارت ، تفنگ ام 16 ، آشنایی با سلاحهای رزمی ژاپن – سای ، تپانچه ورزشی والتر ، تفنگهای بادی والتر ، مسلسل دستی برتا مدل 12 اس ، سلاح کمری برتا مدل 92 اف اس و معرفی محصولات جدید

کاریرد سلاحها برای شکارهای خاص :

در این مطلب به سلاحهای آتشین (Firearms) و به اصطلاح گرم می پردازیم. به عبارت دیگر سلاحهای دیگری نیز برای شکار مورد استفاده قرار می گیرند مثل تیرو کمان یا نیزه که مورد بحث ما نیست.
در این مطلب فقط به تفنگهای شکاری که در ایران قابل استفاده هستند می پردازیم. تپانچه ها (Handguns) و سلاحهای نظامی مورد نظر نیستند. البته توضیح خواهم داد که برخی از تفنگها هم هستند که با وجود آزادی خرید و فروش، مجوز شکار ندارند.

در اینجا به سلاحهای قدیمی یعنی تفنگهای سرپر (Muzzle Loader) اشاره نمی شود و فقط تفنگهای ته پر (Breach Loader) بررسی می شوند. در گذشته که فشنگ بصورت امروزی مرسوم نشده بود، باروت و گلوله از سر لوله داخل لوله ریخته می شد و با سنبه فشرده می شد و در ابتدای لوله هم چاشنی یا سنگ چخماق از طریق سوراخ کوچکی، باروت را منفجر می کرد. به این نوع سلاحها سرپر می گفتند. امروزه در سلاحها از فشنگ استفاده می شود که فشنگ در ابتدای لوله قرار داده شده و در آنجا مهار می شود. با مکانیزمهای مختلفی، چاشنی انتهای فشنگ منفجر شده و باروت را منفجر کرده و گلوله یا ساچمه ها را پرتاب می کند.
• مسلم آنکه اطلاعات ارائه شده، بعضا از منابع داخلی و عمدتا از منابع خارجی استفاده شده است. البته سعی شده است مطالب به نحوی ارائه شود که با شرایط کشورمان متناسب باشد. همچنین تصاویر مورد استفاده، از طریق اینترنت و از منابع خارجی تهیه شده است.

انواع تفنگهای شکاری
اگر از تعریف تفنگ که عموما با آن آشنایی دارند بگذریم، باید گفت که بطور کلی دو نوع تفنگ شکاری وجود دارد: تفنگ گلوله زنی (Rifle) و تفنگ ساچمه زنی (Shotgun). تفنگهای گلوله زنی برای پرتاب یک عدد گلوله(Bullet) سربی که عمدتا دارای روکش برنجی یا مسی هستند به کار می رود و تفنگهای ساچمه زنی برای پرتاب تعدادی ساچمه (Shot) سربی بکار گرفته می شوند. بدین ترتیب سلاحهای گلوله زنی دقیق و در عین حال مخربتر از تفنگهای ساچمه زنی هستند. از طرف دیگر تفنگهای ساچمه زنی نیاز به هدف گیری دقیق ندارند و لذا با این نوع تفنگها می توان اهداف متحرک را بهتر مورد هدف قرار داد، با این حال برد مفید این سلاحها بسیار کمتر از سلاحهای گلوله زنی هستند.

ذکر این نکته ضروری است که بعضی از افراد تفنگهای بادی را تفنگ ساچمه زنی می نامند. در واقع این دو از یکدیگر متمایز هستند. اگرچه تفنگهای بادی هم نوعی ساچمه سربی پرتاب می کنند اما از آنجا که انرژی آنها از هوای فشرده تامین می شود لذا به آنها تفنگ بادی گفته می شود (Air Rifle).

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد گزارش کاراموزی در شرکت سویا سان در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد گزارش کاراموزی در شرکت سویا سان در pdf دارای 61 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد گزارش کاراموزی در شرکت سویا سان در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد گزارش کاراموزی در شرکت سویا سان در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد گزارش کاراموزی در شرکت سویا سان در pdf :

گزارش کاراموزی در شرکت سویا سان

مقدمه :
در تمامی کارخانه های تولیدی مسئول فنی کارخانه، مسئولیت های زیادی دارد تا محصول مورد نظر تمامی مراحل تولید خود را طی کند تا به دست مصرف کننده برسد همچنین اختیارات مسئول فنی نیز محدود است که این مسئله مانع از انجام درست مسئولیت ها می شود .

پس نقص عمده ای که منجر به بروز مشکلات فراوانی برای انجام مسئولیت های فنی می باشد ، گستردگی مسئولیت ها و محدودیت اختیارات است و در بسیاری از شرکت های تولیدی مسئولین فنی با تلاش و پیگیری خود موجب برقراری ارتباط مناسب با بخش های مختلف کارخانه که در کیفیت محصول دخالت دارند می گردد که به سادگی قابل انجام نیست .

طبق راهنمایی ها و دستورالعمل های اداره کل نظارت بر امور تولید محصول ، سیستم تضمین کیفیت Assurance Quality این مسئولیت ها را به عهده دارد و مسئول فنی یکی از اعضای این سیستم است .
تضمین کیفیت Assurance Quality خود یکی از عناصر اصلی مدیریت کیفیت Management Quality است . به عبارتی شورای تضمین کیفیت اطمینان می دهد که محصولات تولید شده از سلامت ، کیفیت و کارآیی مطلوب برخوردار بوده و رضایت مشتری را به همراه دارد .

از آنجایی که تضمین کیفیت بخشی از سیستم مدیریت کیفیت است ما این پروژه را به بررسی سیستم مدیریت کیفیت مبتنی بر استاندارد ISO9001:2000 وچگونگی پیاده سازی این استاندارد در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان (Maxsoy ) اختصاص دادیم که چگونه توانسته است محصولاتی با کیفیت بالا همراه با رضایت مشتری تولید کند .

تقدیر و تشکر :
با سپاس و قدردانی از استاد راهنما جناب آقای رضا کیا و مدیریت محترم کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان و واحد تضمین کیفیت این سازمان و تمانی کسانی که مرا در گرد آوری این پروژه یاری کردند .

فصل اول
معرفی محل کار آموزی
( شرکت تولید کننده مواد غذایی سویا سان Maxsoy )

تاریخچه شرکت سویا سان (Maxsoy )
سویا سان اولین تولید کننده شیر سویا با نام تجاری مکسوی (Maxsoy ) در خاورمیانه می باشد که از لحاظ ظرفیت سومین تولید کننده جهان محسوب می شود و با استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا محصولات خود را در انواع شیر سویا ، روغن سویا ، آرد سویا ، اسنک سویا، پروتئین های بافت دار سویا ( TSP ) و ;. به بازار عرضه نموده است .

شرکت فرآورده های پروتئینی سویا سان در سال 1381 با هدف تولید انواع فرآورده های پروتئینی سویا در اداره ثبت شرکت ها به شماره 185580 به ثبت رسید. این واحد در سال 1383 موفق به اخذ پروانه بهره برداری از وزارت صنایع و در سال 1384پروانه ساخت از اداره بهداشت گردید .
این شرکت موفق به اخذ گواهینامه های سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP )و سیستم مدیریت کیفیت ISO9001:2000 از شرکت RWTUV) TUV NORD )گردیده است .
سویا سان شامل دو کارخانه شماره 1 و شماره 2 می باشد که کارخانه شماره 1 تشکیل شده ازسالن تولید شیر سویا که انواع شیرهای طعم دار از قبیل شیر ساده ، شیر توت فرنگی ، شیر طالبی ، شیر قهوه ، شیر کاکائو، شیر وانیلی و شیر رژیمی در این سالن تولید می شود و سالن تولید TSP که در این سالن آرد پروتیئنه و انواع TSP ریز، درشت و متوسط تولید می شود و قسمت اداری و آزمایشگاه که شامل واحد مدیریت ، کنترل کیفی ، واحد خرید ، واحد برنامه ریزی ، واحد تضمین کیفیت و واحد تاسیسات می باشد .
کارخانه شماره 2 تشکیل شده از سالن تولید اسنک سویا که محصولات این سالن انواع چیپس کچاب ، لچو و پنیر و طعمهای جوجه ، کبابی و دودی TSP می باشد و انبار مواد اولیه و محصول نهایی .
انواع فرآورده های سویا در شرکت سویا سان :
• شیر و فرآورده های طبیعی
• آرد و فرآورده های نانوایی
• پروتئین بافت دار سویا ( گوشت گیاهی )
• روغن سویا
• اسنک و آجیل سویا

معرفی خط های تولید :
« فرایند تولید شیر سویای طعم دار »
مواد اولیه تولید شیر همان دانه های سویا است پس از پاک سازی و جدا کردن اشیاء خارجی از دانه ها ، دانه ها به خط تولید وارد می شوند . دانه ها توسط فشار آب به دستگاه هاپر که ظرفیت هر هاپر 1 تن است وارد می شوند . در هاپر دانه سویا چند ساعت خیس می خورد و بعد از آبگیری دانه ها به دستگاه هاپر 2 انتقال می یابد و در این قسمت برای آبگیری مجدد 20 دقیقه می ماند و در این دستگاه توسط 2 گرایندر ( خرد کن ) چرخ می شود .بعد از این مرحله محصول به کوئل

انتقال می یابد تا با دمای 120 درجه پخته شود و بعد از آن به هاپر 3 منتقل می شود و بعد از طریق اکستکتورها تفاله گیری می شود و از طریق بیس پمپ با دمای 98 درجه به تانکهای ذخیره می رود و بعد با دمای 30 تا 35 درجه وارد تانک 1 یا 2 یا 3 می شود .
برای مرحله فرمولاسیون نمونه از تانکها 1 یا 2 یا 3 به آزمایشگاه تحویل داده می شود و بعد از دریافت جواب آزمایش فرمول جدید به بالانس تانک ریخته می شود و چند دقیقه به هم می خورد و با دمای 8 تا 10 درجه وارد تانک 4 یا 5 می شود . تانک های 6 و 7 حاوی آب می باشد که از طریق این تانکها آب به تانک 2 اضافه می شود و بعد از آماده شدن شیر به مرحله استریل یا هما

ن VTIS می رود . محصول این سالن علاوه بر شیر ساده ؛ شیر توت فرنگی ، شیر وانیلی ، شیر کاکائو ، شیر قهوه نیز می باشد که بعد از استریل شدن و آزمایشات کنترل کیفیت طعم زنی شیر صورت می گیرد . بعد از اتمام مرحله استریل ، شیر وارد مرحله بسته بندی یا اصطلاحاً فیلینگ می شود .
شیر بسته بندی شده و به دستگاه درب زنی پاکت یک لیتری انتقال می یابد و بعد از این مرحله شیر پاکتی یک لیتری جهت بسته بندی به دستگاه کارتن زنی انتقال می یابد که شیر را در دو ردیف پنج تایی کارتن می کند و بعد از آنکه کارتنها مهر تاریخ تولید – بسته بندی و سری ساخت خوردند کارتنهای شیر توسط دستگاه شیرینگ بوسیله سلفون بسته بندی کامل می شود . بسته بندی علاوه بر پاکت های 1 لیتری به صورت پاکتهای کوچک 200 سی سی صورت می گیرد .
شیر به سمت بسته بندی کوچک انتقال می یابد و بعد از نی زنی و فرآیند کارتن و بسته بندی و شرینگ انجام می شود . بسته بندی های شیر توسط پالت به گوشه سالن انتقال می یابد و از آنجا به لبه سکو رفته و فرآیند بارگیری صورت می پذیرد.
در سالن شیر ظرفیت تولید در یک روز کاری به طور عادی حدود 10-15 تن شیر تولید و بسته بندی می شود .

نمای کلی فرآیند تولید شیر سویا
دریافت دانه خیساندن خرد کردن آنزیم بری
فرمولاسیون شیر سرد کردن شیر استخراج شیر از دانه
استریل کردن شیر بسته بندی آکار محصول جانبی( خوراک دام)

فرآیند تولید آرد و پروتئین بافت دار سویا (TSP )
ابتدا مواد اولیه یا همان سویای خام که اغلب در بسته های 46 الی 50 کیلویی می باشد ، توسط اپراتور به سیستم تزریق می شود .سپس به دستگاه بوجاری رفته و در این دستگاه عملیات پاک کردن- تمیز کردن – جدا کردن خاک و خاشاک بر روی دانه سویا صورت می پذیرد در مرحله بعد دانه سویا توسط دستگاه چکشی لپه گیری می شود و بعد از آن در دستگاه بعدی توسط مکش هوا دانه سویا پوست گیری می شود . مرحله بعد مرحله پخت سویا می باشد ، که توسط دستگاه

اکسترودر 1 انجام می شود . مرحله بعدی که اصطلاحاً به آن مرحله کیک شدن می گویند دانه سویا توسط پرس روغن گیری می شود . روغن بدست آمده ( محصول جانبی ) بعد از فیلتر شدن جهت فروش به سیلو ها انتقال می یابد و سویای باقی مانده وارد فرآیند دراژاسیون ( خشک شدن و خنک شدن)می گردد . بعد از آن توسط دستگاه ها مرمیل سویا با شن درشت آسیاب می شود . در مرحله بعدی سویای آسیاب شده توسط دستگاه پولورایزر پودر شده و تبدیل به آرد می شود و آرد به سیلو انتقال می یابد در این مرحله دو حالت دارد یا آرد جهت بسته بندی و فروش برداشت

می شود و یا اینکه آرد به میکسر انتقال یافته و تبدیل به خمیر می شود سپس خمیر آماده شده به مخزن بالای اکسترد 2 انتقال می یابد و توسط دستگاه اکسترود 2 سویا بافت دار می گردد و بعد از آن توسط دستگاه کاتر سویای بافت دار چرخ می شود و سپس به دستگاه خشک کن انتقال می یابد و بعد از فرآیند خشک شدن فرآیند الک کردن صورت می گیرد که سویا به سه شکل ریز ، درشت و متوسط از هم تفکیک می شود و با توجه به نیاز فروش بسته بندی فله یا 100 گرمی انجام می شود .
TSP درشت را جهت طعم دار کردن به کارخانه شماره 2 فرستاده و تا طعم زنی روی آنها انجام شود و TSP ، طعم های جوجه ، کبابی و دودی با بسته بندی های 100 گرمی تولید می شود .
ظرفیت تولید این خط به طور عادی حدود 5/2 تن و با اضافه کاری 5/4 تا 5 تن در روز تولید دارند .

نمای کلی فرآیند تولید آرد و TSP :

بوجاری پوست کنی آنزیم بری
اکسترود کردن پودر سازی روغن گیری با پرس سرد
خشک کردن الک و دانه بندی بسته بندی

فرآیند تولید اسنک ( پنیر – لچو – کچاپ)
در این فرآینددر مرحله اول میکس مواد اولیه صورت می گیرد که به نسبت 20% آرد سویا و 80 % پودر ذرت با همدیگر میکس می شود که بعد از آن توسط دستگاه ماردون پیچی به مخزن بالای اکسترودر انتقال می یابد مواد در داخل اکسترودر به فرآورده حجیم شده تبدیل می شود

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد بررسی ارتباط بین سود حسابداری و سود حسابرسی شده در

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد بررسی ارتباط بین سود حسابداری و سود حسابرسی شده در pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد بررسی ارتباط بین سود حسابداری و سود حسابرسی شده در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد بررسی ارتباط بین سود حسابداری و سود حسابرسی شده در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد بررسی ارتباط بین سود حسابداری و سود حسابرسی شده در pdf :

بررسی ارتباط بین سود حسابداری و سود حسابرسی شده
با قیمت سهام در شرکتهای سهامی عام

چکیده:
سود به عنوان یکی از اقلام مالی توجه بسیار زیادی را به خود جلب کرده است و تحقیقات زیادی که حول جنبه های مختلف سود صورت میگیرد نشان از اهمیت بسیار زیاد آن دارد. در این جا سعی شده است که با در نظر گرفتن استمرار سود به عنوان عامل اساسی و تاثیر گذار در امر تصمیم گیری و قیمت سهام مد نظر قرار گیرد . بدین منظور با در نظر گرفتن دو سطح سود از جمله سود عملیاتی و سود خالص هر سهم به بررسی رابطه استمرار سود و توان توجیه قیمت بوسیله سود پرداختیم .
از دیگر اقلام صورتهای مالی که در دهه های اخیر مد نظر قرار گرفته است ، ارزش دفتری هر سهم می باشد که با ارائه مدلهای ارزیابی سهام که ارزش دفتری را به عنوان عاملی مربوط تلقی کرده اند ، نقش این قلم پر رنگ تر شده است . از این رو در این پایان نامه به بررسی توان توجیه قیمت بوسیله ارزش دفتری در شرایطی که استمرار سود زیاد یا کم است نیز می پردازیم . نتایج ما نشان می دهد که در شرایطی که استمرار افزایش می یابد توان توجیه قیمت بوسیله سود نیز افزایش می یابد که فرضیه ما در این خصوص در هر دو سطح سود تائید شده است . اما در مورد ارزش دفتری فرضیه ما مبنی بر اینکه با کاهش استمرار سود توان توجیه قیمت بوسیله ارزش دفتری افزایش می یابد ، رد شده است.

واژه های کلیدی :
سود حسابداری ، سود حسابرسی ، تئوری اولسن ، تئوری مازاد خالص

1-مقدمه :
همانطور که میدانیم سرمایه گذاری مولد و کارا یکی از عناصر مهم و اساسی حرکت اقتصاد یک کشور به سمت رشد و توسعه پایدار است .سرمایه گذاری در شرکتهای سهامی عام و عمدتا پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار است که به نوعی سعی در قانونمند کردن این شرکتها و افشا بیشتر اطلاعات در آنها شده است .این است که کشورهای جهان سوم نیز با الگو برداری از این موضوع سعی در قویتر کردن این بازوی اقتصادی دارند.
اما با وجود شکل گیری انواع و اقسام ابزارهای مالی و سرمایه و تنوع گسترده آنها، آنچه هیچگاه جذبه خود را از دست نداده و کمرنگ نشده است سهام عادی شرکتها و بررسی وتجزیه و تحلیل قیمت این نوع از سهام است .
قیمت سهام از این حیث اهمیت دارد که سعی میکند بیان کننده تمام رویدادهای داخل و خارج شرکت در گذشته و حال و اینده باشد و تمامی حرکات در این بازار بر اساس این عنصر اسرار آمیز صورت میگیرد و از این روست که قیمت سهام و شاخص های بازار سرمایه را نه تنها به عنوان دماسنج بازار سرمایه بلکه به عنوان دماسنج اقتصاد یک کشور تلقی میکنند.تمامی تحلیل گران و تئوریسین ها ی بازار سرمایه به این نکته اذعان دارند که ارزش شرکت و به عبارت دیگر ارزش سهام یک شرکت تابعی از ” ارزش فعلی جریانهای نقد اتی ” آن میباشد . حال هر اطلاعات ،تکنیک وروشی و در هر حیطه ای از علوم مانند اقتصاد ،مدیریت ،حسابداری که بتواند بهتر و دقیقتر این عامل را پیش بینی کند بهتر میتواند قیمت سهام و جهت حرکت بازار سرمایه را مشخص کند و در نتیجه میتوان از آن عامل یا عوامل به عنوان مبنای تخصیص منابع در تصمیم گیریهای اقتصادی یاری جست .

2-بیان مسئله :
صورت سود و زیان به عنوان یکی از مهمترین صورتهای مالی اساسی و سود خالص هر سهم به عنوان ” خط آخر ” یکی از مهمترین اقلام صورت سود و زیان موسسات انتفاعی طی سالیان متمادی مطرح بوده است . صورت سود و زیان و پیش بینی سود غیر نرمال به عنوان عواملی که بازدهی سهام را تحت تاثیر قرار میدهد از زمان تحقیق بال و براون در سال 1968 مورد توجه قرار گرفت و بنا بر این مواردی که صرفا تاکید انها بر سود و نسبت P/E بود ، طی تحقیقات زیادی مانند تحقیق لیپ و کمندی در سال 1987 و تحقیق کودیری و کولیینز در سال 1989 انجام شد . تا قبل از دهه 1970 اکثر تحقیقات انجام شده عمدتا بر این اعتقاد بوده اند که سود اصلی ترین و مربوط ترین اطلاعات ارائه شده در صورتهای مالی است و بنا بر این به بررسی رفتار سود حسابداری و پیش بینی سود آینده و ارتباط آن با قیمت سهام می پرداختند .
انجام تحقیقاتی که از دهه 1970 آغاز شد این نتیجه را در پی داشت که با توجه به تغییرات بوجود آمده در بازار سرمایه و شرکتهای سهامی ، سود و پیش بینی آن به تنهائی نمی تواند بیان کننده تغییرات قیمت سهام باشد . به طور مثال لو در سال 1989 در تحقیق خود اثبات کرد که همبستگی بین سود و بازدهی سهام خیلی پایین و حتی گاهی اوقات منفی است و به این ترتیب بیان میکند که مفید بودن و ارزش پیش بینی سودهای سالانه و فصلی برای سرمایه گذاران اندک است و بحث میکند که حسابداران برای تداوم نقش خود در بازار سرمایه باید به دنبال اقلام مالی دیگری به غیر از سود یا بهبود تکنیکهای ارزیابی و اندازه گیری مورد استفاده خود باشند.
این بود که اولسن در سال 1995 ” تئوری مازاد خالص ” را در ارتباط با ارزش شرکت ارائه کرد و به نقش همزمان سود و ارزش دفتری در تبیین ارزش شرکت تاکید ورزید . این تئوری ارزش شرکت و قیمت سهام را تابع دو عامل اساسی ارزش دفتری و سرقفلی بیان می کند که در شرایطی که تداوم فعالیت شرکت مورد تردید نباشد ارزش دفتری نماینده بازدهی نرمال و عادی شرکت میباشد . سرقفلی نیز نماینده سودهای غیر نرمال شرکت تلقی میگردد .به این ترتیب ارزش دفتری به عنوان یکی از مهمترین اقلام ترازنامه توجه زیادی را به خود جلب کرد . این تئوری مبنای بسیاری از تحقیق های مربوط به ارزش شرکت و بازار سرمایه شد.
این تحقیق بر آن است که به طور ضمنی تئوری ” مازاد خالص ” را در بازار بورس و اوراق بهادار تهران بررسی کند و به این سوال پاسخ گوید که سود و ارزش دفتری به طور همزمان تا چه میزان می تواند تغییرات قیمت سهام را تو جیه کند .
با توجه به شرایط رو به رشد بازار سرمایه در ایران و تلاش مسئولین و دولت به گسترش این بازار و خصوصی سازی در چند ساله اخیر خصوصا از طریق بازار بورس و اوراق بهادار نیاز است که تحقیقات منسجم و سازماندهی شده در این بازار انجام شود ، که این تحقیقات از یک سو میتواند فراهم کننده الگوهائی برای مسئولین و دولت در راستای دستیابی به اهداف آنها باشد و از سوی دیگر راهنمایی برای سرمایه گذاران در این بازار باشد . لذا تحقیقاتی که ارتباط متغیر های حسابداری را با روند و معادلات بازار سرمایه نشان می دهند بسیار حائز اهمیت اند. سود یکی از متغیر هائی است که از نظر ارتباط با قیمت همواره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است .
از دیگر متغیرهای حسابداری که در دهه های اخیر مورد توجه قرار گرفته ، ارزش دفتری به عنوان متغیری بر خاسته از ترازنامه شرکت می باشد که این متغیر به تنهایی یا در کنار سایر متغیر ها از جمله سود حسابداری توانسته است توجیه کننده و پیش بینی کننده برخی از معادلات بازار و رویدادهای موجود در بازار سرمایه باشد ، لذا ضرورت دارد در بازار سرمایه ایران نیز تحقیقاتی که به گونه ای ارتباطات بین بازار و حسابداری را روشن می کند ، صورت گیرد .

1-2 نمونه هائی از مدلهای ارزشیابی قیمت سهام
عوامل تاثیر گذار در قیمت سهام در حال کلی سه دسته اند ، دسته اول عوامل بازار که بر قیمت سهام همه شرکتهای موجود در بازار اثر دارند و ممکن است ناشی از شرایط کلان اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی باشد دسته دوم عواملی است که گستره کمتری نسبت به دسته اول دارند و یک یا چند صنعت خاص را تحت تاثیر قرار می دهند مثلا افزایش قیمت نفت و گاز می تواند بر عملکرد شرکتهای موجود در صنعت پترو شیمی اثر داشته باشد . دسته سوم عواملی است که بر گروه کوچکی یا سهام یک شرکت خاص اثر می گذارد که این عوامل معمولا به تغییرات درون یک شرکت از قبیل تغییر تیم مدیریت ، انعقاد قرارداد جدید ، دستیابی به تکنولوژی جدید و سایر عوامل بستگی دارد .

2-2 الگوهای ارزشیابی مبتنی بر عوامل کلان
در الگوهای کلان ، پایه و اساس این است که ” کل است که جزء را میسازد ” بنا بر این در این رویکرد با در نظر گرفتن عوامل کلان اقتصادی ، مانند تولید ناخالص داخلی ، توان پرداخت خارجی ، نرخ بهره ، نرخ تورم ; و عوامل غیر اقتصادی به بررسی این عوامل و تاثیر آنها در جزء یعنی در سطح بنگاه پرداخته می شود

3-2 الگوهای ارزشیابی مبتنی بر عوامل خرد
در این الگوها بر خلاف الگوهای مبتنی بر عوامل کلان فرض بر این است که ” این جزء است که کل را می سازد ” بنا بر این با جستجو در سطح بنگاه ، عوامل و اطلاعات موجود که به گونه ای بر ریسک و بازدهی اثر دارند در پی یافتن ارتباط این دو عامل با قیمت سهام می باشند.
همانطور که گفته شد در مدلهای مبتنی بر عوامل خرد به شرکت و اطلاعات موجود در آن نگاه می کنیم و بر کسی پوشیده نیست که گزارشگری مالی مهمترین ابزار در این راستا است ، این است که صورت سود و زیان و ترازنامه و اجزای آنها به عنوان پایه بسیاری از تجزیه و تحلیلها مورد استفاده قرار می گیرد . از میان عوامل خرد، سود و ارزش دفتری برگرفته از حسابداری جایگاهی خاص دارند پس به جاست که هر چند مختصر به دلایل مربوط بودن سود و ارزش دفتری به عنوان مهمترین عوامل خرد در سطح شرکتها بپردازیم.

4-2 سودمندی اطلاعات مربوط به سود
طبق مطالعات بیور سود خالص دارای محتوی اطلا عاتی است و در هفته اول اعلام سود ، حجم معاملات به حد اکثر خود می رسد و این به دلیل تفاوت تفسیر سود در مقایسه با باورهای پیشین سرمایه گذاران است که می تواند در مورد یک سرمایه گذار خوب و در مورد دیگری بد باشد .
واکنش قیمت بازارمی تواند بیانگر آزمونی قویتر درباره سودمندی اطلاعات از نظر تصمیم گیری در مقایسه با واکنش ناشی از حجم معاملات باشد گاهی واکنش بازار نسبت به تغییرات سود خالص متفاوت است یعنی در بعضی از شرکتها شدید تر از بقیه است . در تحقیقی که درباره ضریب واکنش در برابر سود خالص انجام می شود ، پژوهشگر می کوشد مقدار بازده غیر عادی سهم در واکنش به سود غیر منتظره گزارش شده شرکت انتشار دهنده سهم را اندازه گیری کند . عوامل موثر در واکنش های متفاوت در برابر سود خالص در صفحات بعدی بطور کامل توضیح داده شده اند که در این تحقیق بر عامل استمرار سود تاکید شده است .
در سالهای اخیر با توجه به تغییر در ساختار مالکیت شرکتها و ایجاد ادعاهای مختلف نسبت به داراییهای شرکت هم اکنون رویکرد غالب از سود و زیانی به رویکرد ترازنامه ای تغییر کرده است و به طور ضمنی می توان این طور نتیجه گیری کرد که تاکید از سود به عنوان یکی از مهمترین اقلام سود و زیان به سوی ارزش دفتری به عنوان یکی از مهمترین اقلام ترازنامه سوق پیدا کرد .ارزش افزوده بازار یکی از معیارهای تجزیه و تحلیل بر اساس اقلام ترازنامه می باشد که محاسبه آن به قرار زیر است:
حقوق صاحبان سهام – ارزش بازار سهام =MVA
همانطور که می بینیم حقوق صاحبان سهام و به عبارتی ارزش دفتری قلم به عنوان یک قلم مربوط وارد معامله شده است .

5-2 تئوری مازاد خالص اولسن
الگوی مازاد خالص ارائه دهنده چار چوبی است که بر اساس آن میتوان نشان داد که چگونه ارزش شرکت می تواند در قالب اقلام اساسی تراز نامه و سود و زیان بیان شود . به این ترتیب ارزش شرکت را در هر زمان برابر است با :
G + =
چنین بیان میشود که ارزش شرکت میتواند در قالب صورتهای مالی بیان شود که bv ارزش دفتری داراییهای شرکت وg بازدهی غیر نرمال آتی یا سرقفلی شرکت می باشد . این سرقفلی از اینجا ناشی میشود که یک شرکت یک سری دارایی هایی دارد که به علت محدودیتهای موجود در حسابداری و معیارهای اندازه گیری فعلا نمی توان آنها را وارد صورتهای مالی کرد ، اما بازار و سرمایه گذاران از قابلیت و وجود آنها آگاهند . اگر حسابداری به نقطه ایده آل خود برسد یعنی تمام داراییها و بدهیها در هر زمان به ارزش منصفانه ارائه شود ،در آن صورت g در معادله ، برابر صفر خواهد شد . حال تحقیقات و مدلهای مختلفی ارائه شده تا عامل g را در این معادله بدست آورند.
اولسن و همکاران برای دستیابی به g مناسب از مفهوم ثبات ( استمرار ) سود استفاده کردند ، که فرمول آن به قرار زیر است :

این معادله سود عملیاتی را شامل دو قلم می داند : است که کاملا ناشی از رویدادهای تصادفی است و نمی توان آن را پیش بینی کرد بنابر این پیش بینی کاملا صحیح سود عملیاتی به علت وجود این قلم امکان پذیر نیست . ضریب استمرار سود سال گذشته می باشد که عددی بین صفر و یک خواهد بود که هر چه این ضریب بیشتر باشد دلیل بر این است که حجم بیشتری از سود برای سال آینده قابل پیش بینی است .
ضریب واکنش سود چیست و از کجا ناشی میشود ؟ ضریب واکنش سود ضریبی است که بازدهی غیر نرمال اوراق بهادار را در برابر سود پیش بینی نشده نشان می دهد ( تئوری اسکات ) این ضریب استمرار سود به نوعی با ضریب واکنش سود بستگی دارد . تداوم (استمرار) بیشتر سود ، ضریب واکنش سود بیشتری را به همراه دارد . این ضریب بیشتر نشان دهنده واکنش بیشتر بازار سرمایه نسبت به اقلامی که مورد انتظار نبوده اند ، یعنی با گزارش این اقلام بازار، استمرار یا عدم استمرار آن را ارزیابی می کند و بر اساس این ارزیابی واکنش نشان می دهد . نتیجه این واکنش افزایش یا کاهش قیمت سهام است .

ضریب واکنش سود تابع عواملی از قرار زیر است :
1) بتا
2) ساختار سرمایه
3) ثبات ( استمرار ) سود
4) فرصت رشد
5) شباهت میان انمتظارات سرمایه گذاران
6) توان آگاهی دهندگی قیمت
متغیر وابسته تحقیق ، قیمت سهام و متغیر های مستقل شامل سود عملیاتی هر سهم و سود خالص هر سهم EPS وارزش دفتری هر سهم BV می باشد که ارتباط این متغیر ها با هم همراه با لحاظ کردن متغیر واسطه ای یا همان حالات مختلف استمرار سود سنجیده میشود.

3-روش تحقیق
روش تحقیق از نوع روش همبستگی می باشد با توجه به شرایط تحقیق از دو رویکرد لحاظ نمودن سنوات به تفکیک و رویکرد لحاظ نمودن سنوات به طور کلی با دید گذشته نگر در آزمون فرضیه ها استفاده شده است در رویکرد لحاظ نمودن سنوات به تفکیک تجزیه و تحلیل داده های آماری برای هر سال به طور جداگانه انجام می شود و آمارهای مورد آزمون به طور جداگانه برای هر سال مورد بررسی قرار می گیرد ، لذا بر این اساس می توانیم بگوئیم که فرضیه های تحقیق در چه سالی از دوره تحقیق پذیرفته و در چه سالی رد شده است.
در رویکرد گذشته نگر معیار ثبات سود بر اساس اطلاعات سود سال قبل مورد بررسی قرار می گیرد. با توجه به این موضوع که ثبات (استمرار ) سود در سطوح مختلف سود حسابداری می تواند مورد بررسی قرار گیرد و نحوه همبستگی آنها آزمون شود ، لذا ما به این منظور از دو سطح سود بسیار مهم در حسابداری بهره برده ایم ، در مدل مورد استفاده از سود عملیاتی و سود خالص به صورت جداگانه استفاده شده است.

1-3 رویکرد گذشته نگر مبتنی بر سود عملیاتی:
در این مدل با تاکید بر سود عملیاتی هر سهم به عنوان مبنا و شاخص تصمیم گیری استفاده می کنیم . در این روش از فرمول زیر بهره برده ایم :

: متغیری است که با استفاده آن شرکتهای نمونه را به دو گروه تقسیم می نمائیم ، و بوسیله آن قدرت توجیه سود سهام و ارزش دفتری را بررسی می نمائیم.
این متغیر به عنوان معیاری برای ثبات ( استمرار ) سود شرکت ، مد نظر قرار می گیرد . نکته قابل توجه اینکه برای بدست آوردن این متغیر از قدر مطلق انحراف سود دو سال متوالی استفاده می گردد و به این ترتیب هم انحراف مثبت و هم انحراف منفی در مدل لحاظ می گردد . هر چه مقدار این متغیر کمتر باشد ، استمرار سود عملیاتی شرکت ، بیشتر است و بر عکس .
: سود عملیاتی هر سهم در سال مورد بررسی است .
: سود عملیاتی هر سهم مربوط به سال قبل است .
: لگاریتم مبنای ده کل داراییهای شرکت در سال مورد بررسی است .
مدل بالا برای همه شرکتهای نمونه محاسبه می گردد .
این مدل برای هر یک از شرکتها به طور جداگانه محاسبه شده و از آن به عنوان شاخص انتخاب پرتفوی استفاده می گردد . چون استمرار سود امری نسبی است و با توجه به شرایط خرد و کلان اقتصادی و وضعیت شرکت تغییر می کند ، پس بطور مطلق نمی توان گفت که شرکت استمرار سود دارد یا خیر . لذا استمرار سود را تنها می توان به مقیاسهای بیشتر ، کمتر ، متوسط ، در مقایسه با سایر شرکتها و توجه به شرایط مختلف ، سنجید. برای این منظور ابتدا کلیه شرکتها محاسبه و از کوچک به بزرگ مرتب می شود . سپس شرکتهایی که از میانه پایینتر باشد در یک پرتفوی استمرار سود بیشتر و شرکتهایی که از حد میانه آنها بزرگتر باشد در پرتفوی دیگر ( استمرار سود کمتر ) قرار می گیرد . به این ترتیب شرکتهای نمونه برای هر سال به طور جدا گانه به دو پرتفوی 50 شرکتی تقسیم می کنیم .
گروه اول شرکتهایی که دارای پایین تری است که بنا بر این مدل این گروه از شرکتها دارای ثبات سود بیشتری بوده و آزمون همبستگی در آنها احتمالا همبستگی بیشتر بین سود و قیمت را نشان می دهد .
گروه دوم شرکتهایی که دارای بالاتری می باشند که مطابق این مدل احتمالا همبستگی بین سود عملیاتی و قیمت سهام کاهش می یابد . علاوه بر این همبستگی سود عملیاتی و قیمت سهام در کل نمونه را نیز می توان بررسی نمود تا به عنوان معیار مقایسه دو گروه باشد .برای آزمون فرضیه دوم با استفاده از رگرسیون دو متغیره ، متغیر دیگری ( ارزش دفتری ) وارد مدل میشود که احتمالا جبران کننده کاهش ایجاد شده در توان توجیه سود در گروه دوم می باشد ، لذا با استفاده از رگرسیون دو متغیره به بررسی همبستگی همزمان سود عملیاتی و ارزش دفتری با قیمت سهام در سطح پرتفوی بالا ، پایین و کل نمونه می پردازیم.

2-3 رویکرد گذشته نگر مبتنی بر سود خالص :
این مدل همانند مدل بالاست با این تفاوت که در آن بجای تاکید بر سود عملیاتی بر سود خالص هر سهم به عنوان مبنا و شاخص تصمیم گیری استفاده میکنیم . در این روش از فرمول زیر بهره برده ایم :

که در آن سود خالص هر سهم در سال مورد بررسی است .
: سود خالص هر سهم مربوط به سال قبل است .
LOG : لگاریتم مبنای ده کل داراییهای شرکت در سال مورد بررسی است .

3-3 رویکرد لحاظ نمودن سنوات به طور کلی :
به منظور ارائه نتایج ملموس تر از رابطه سطوح مختلف سود و اثر آن در قیمت ، از رویکرد لحاظ نمودن سنوات بطور کلی استفاده کرده ایم .
در این رویکرد شاخص های انحراف سود را که در رویکرد لحاظ نمودن سنوات به تفکیک بدست آمده است مبنا قرار داده و دوره پنج ساله تحقیق به عنوان یک مجمو عه واحد تلقی شده است . نکته قابل توجه این است که هر شرکت در این حالت پنج بار در نمونه حضور دارد اما هر کدام یک نمونه جداگانه تلقی می شود چون دارای سود ، ارزش دفتری و شاخص ثبات سود متفاوت از سال قبل می باشد . این روش با علم به این که تشکیل چنین پرتفویی در عمل امکان پذیر نیست ، صورت گرفته است . اما حسن این روش این است که انحراف سود پیش بینی به علت افزایش نمونه ، همگن تر شده و نتیجه گیری کلی تسهیل می گردد

4-جامعه آماری
جامعه آماری شامل تمام شرکتهای موجود در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1382 تا 1387 و شامل 406 شرکت می باشد که با اعمال محدودیتهائی ، تعداد شرکتهای واجد شرایط نمونه گیری به 101 شرکت تقلیل یافته که جهت تسهیل تجزیه و تحلیل آماری و قابلیت مقایسه بیشتر پرتفولیو های با استمرار سود کمتر و بیشتر، بهتر است که دو پرتفو لیوی تشریح شده در بالا دارای اعضای مساوی باشند. به همین علت یک شرکت بصورت تصادفی حذف شد و 100 شرکت با قیمانده با توجه به فرمولهای مربوط به دو گروه 50 شرکتی تقسیم شده اند.

5-فرضیه های تحقیق :
1) بین قدرت سود سال جاری در توجیه قیمت سهام با انحراف در پیش بینی سود به طور همزمان رابطه معکوس وجود ندارد.که در قالب دو فرضیه فرعی اول و دوم در سطوح سود عملیاتی و سود خالص مورد بررسی قرار می گیرد.
2) بین قدرت ارزش دفتری سهام در توجیه قیمت سهام با انحراف در پیش بینی سود به طور همزمان رابطه مستقیم وجود ندارد. که این فرضیه نیز در قالب دو فرضیه فرعی سوم و چهارم در دو سطح سود عملیاتی و سود خالص مورد بررسی قرار می گیرد که تمامی این فرضیات اصلی و فرعی در رویکرد سنوات بصورت کل هم مورد آزمون قرار خواهند گرفت.

6-نتایج حاصل از آزمون :
در مورد فرضیه های فرعی اول و دوم که همان تایید توان توجیه بالاتر قیمت توسط سود عملیاتی و سود خالص هر سهم در شرایط استمرار سود بالاتر شرکت در رویکرد سنوات به تفکیک بود با توجه به نتایج حاصل از کلیه سالها با اطمینان 95% پذیرفته می گردد . در نتایج بدست آمده از آماره آزمون t حضور سود عملیاتی هر سهم در معادله رگرسیون معنا دار بود و همچنین با توجه به های مثبت بدست آمده می توان تائید کرد که سود عملیاتی هر سهم و قیمت دارای ارتباط مستقیم و معنا دار هستند و البته با توجه به اینکه در گروههای اول که شامل شرکتهائی با استمرار سود بالاتر ، ضرایب تعیین بالاتری بدست آمده است می توان گفت که قدرت توجیه قیمت توسط سود عملیاتی هر سهم در این گروهها نسبت به گروه دوم که شامل شرکتهائی با استمرار سود پائینتر است ، بیشتر است و همچنین در مورد فرضیه های فرعی سوم و چهارم که جهت تائید ارتباط بیشتر و معنادار تر ارزش دفتری هر سهم با قیمت آن در گروهها ی با استمرار سود عملیاتی و سود خالص کمتر ، مورد آزمون قرار گرفت در نهایت به رد این فرضیه انجامید و بطور کلی با ورود ارزش دفتری هر سهم به نمونه های مورد آزمون قرار گرفته در فرضیه فرعی اول تفاوت قابل ملاحظه ای در ضرایب تعیین ایجاد نشد و های بدست آمده برای ارزش دفتری ، با در نظر گرفتن علامت مثبت آنها ، معنا دار نبود و در نهایت می توان این فرضیه را با اطمینان 95% رد کرد .در رویکرد سنوات به طور کلی فرضیه فرعی اول وفرضیه فرعی دوم وفرضیه فرعی سوم با نتایج حاصل از آزمون آن در رویکرد قبلی تفاوتی نداشت و تائیدی بر نتایج بدست آمده بود.و تنها در فرضیه فرعی چهارم بود که با توجه به حجم بیشتر نمونه ها نتایج بدست آمده اگر چه در حد تائید فرضیه نبود اما نسبت به رویکرد سنوات به تفکیک حضور ارزش دفتری هر سهم در آخرین گروه با کمترین استمرار سود ، می توانست مصداقی بر تئوری مازاد خالص باشد
در جمع بندی کلی با توجه به نتایجی که از فرضیات فرعی در سطوح مختلف سود عملیاتی و سود خالص و همچنین در دو حالت سنوات به تفکیک و سنوات به طور کلی بدست آمد ، می توان فرضیه اصلی اول را در سطح اطمینان 95% پذیرفت زیرا این فرضیه در کلیه سنوات و حالات تائید گردید به این معنی که در شرکتهای دارای استمرار سود بالاتر ، سرمایه گذاران به جهت اطمینان به سود شرکت و همچنین اطمینان به پیش بینی خود از سود سال آتی همان شرکت ، باعث افزایش توان توجیه قیمت توسط سود می گردند .در مجموع با توجه به رد فرضیه دوم نمی توان ادعا کرد که تئوری مازاد خالص اولسن در بازار سرمایه ایران حاکم است .و در مورد فرضیه اصلی دوم اگر چه در رویکرد سنوات به تفکیک و در سال 85 این فرضیه مصداق دارد اما با توجه به نتایج بدست آمده از سایر سالها و نمونه ها در هر دو رویکرد این فرضیه تائید نمی گردد و در مجموع با اتکا بر این مورد نمیتوان فرضیه اصلی دوم را پذیرفت . به آن معنا که در شرایط استمرار سود پائینتر که سرمایه گذاران به توان توجیه قیمت توسط سود اتکا کمتری می کنند ( نتایج بدست آمده از فرضیه اصلی اول ) ، ارزش دفتری هر سهم نتوانسته است بجای سود جایگاهی در تصمیم گیری سرمایه گذاران داشته باشد.

7-پیشنهاد برای تحقیقات آتی :
الف ) پیشنهاد می شود که این تحقیق با اقلام دیگری از ترازنامه که مربوط به نظر میرسند انجام شود.
ب ) می توان این تحقیق را در دوره های زمانی دیگر انجام داد.
ج ) می توان این تحقیق را با در نظر گرفتن نوع صنعت انجام داد.
چ ) میتوان در این تحقیق علاوه بر سود حسابرسی شده از سود پیش بینی شده یا سود در مقاطع مختلف به جهت بررسی ارتباط آنها با قیمت سهام نیز استفاده کرد.
خ ) با توجه به نتایج بدست آمده از فرضیه اصلی دوم پیشنهاد می شود که به بررسی و جستجوی عواملی پرداخت که در شرایط حاکم بر بازار سرمایه و اقتصاد ایران ، زمینه ساز عدم داشتن جایگاهی مناسب برای ارزش دفتری هر سهم در تصمیم گیری سرمایه گذاران است.

منابع فارسی:
1) آذر،ع و منصور مومنی،1383، ” آمار و کاربرد آن در مدیریت ” انتشارات سمت.
2) احمد پور، الف و احمد احمدی، 1387، “استفاده از ویژگیهای کیفی اطلاعات مالی در ارزیابی کیفیت سود” ،فصلنامه بررسیهای حسابداری و حسابرسی، شماره 52 .
3) 1385، “استانداردهای حسابداری ایران” ، انتشارات سازمان حسابرسی ،شماره 160 .
4) اسماعیلی ، م ،1385، “بررسی رابطه بین کیفیت سود و برخی از جنبه های اصول راهبری در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران” ،پایا ن نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه الزهرا(س).
5) انواری رستمی،ع، 1378،”مدیریت مالی و سرمایه گذاری “طراحان نشر.
6) بریلی، ر،1377، ترجمه عبده تبریزی و عبدالله کوثری ،”خطر و بازده ” ،انتشارات نشر آگه.
7) بلکوئی ، الف و علی پارسائیان،1381، “تئوریهای حسابداری ” ،انتشارات سما رنگ.
8) ثقفی ،ع و صابرشعری،1383، “نقش اطلاعات بنیادی حسابداری در پیش بینی بازده سهام ” فصلنامه مطالعات حسابداری، شماره 8
9) پناه ، الف،1380، “تاثیر تقسیم سود بر قیمت سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوران رکود “، پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی.
10) پی.جونز،چ،1380، ترجمه ممحمدشاه علیزاده ، “مدیریت سبد سهام ” ،انتشارات مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران.
11) پی.جونز،چ،1382،ترجمه رضا تهرانی و صابر نوربخش، “مدیریت سرمایه گذاری ” ،انتشارات نگاه دانش.
12) خاکی، غ،1386، ” روش تحقیق با رویکردی به پایا ن نامه نویسی “، انتشارات بازتا ب.
13) خورسند،ط،1372، ” تاثیر سود سهام بر تغییرات قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران”، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه علامه طبا طبا ئی.
14) جمشیدی ،الف،1382،”بازار سرمایه ” ، انتشارات سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران .
15) دونالد ای و همکاران،1375، ترجمه علی پارسائین و احمد مدرس،” حسابداری میانه “.
16) رحمانی،علی،1387،”سودمندی اقلام صورتهای مالی غیر از سود در پیش بینی سود”، رساله دکتری،دانشگاه علامه طبا طبائی.

17) شباهنگ ، ر،1386،” حسابداری مدیریت “، انتشارات سازمان حسابرسی ،نشریه 131
18) شباهنگ، ر،1385 ” تئوری حسابداری ” جلد اول، انتشارات سازمان حسابرسی،نشریه 157
19) قادری، الف و علی سعیدی،1387،” بررسی مربوط بودن سود حسابداری ، ارزش دفتری و گردش وجوه نقد عملیاتی و سرمایه گذاری در مدل های ارزشیابی مبتنی بر قیمت “،فصلنامه بررسیهای حسابداری و حسابرسی
20) محمد نژاد ، م،1385، “بررسی رابطه متغیر های حسابداری با ریسک سیستماتیک “، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران.
21) هندریکسون و همکاران، 1385، ترجمه علی پارسائیان، “تئوریهای حسابداری” ، جلد اول،انتشارات ترمه.

منابع لاتین:

1) Christine E.L. Tan “Alternative Adaptations of Distressed Firms’ Resources: The Valuation Roles of Book Value of Equity and
Earnings ” March 2004
2) Isidro HD, O’Hanlon JF and Young SE “Dirty surplus accounting flows: international evidence” , 2004
3) Jane A. Ou , James F. Sepe “Analysts Earnings Forecasts and the Roles of Earnings and Book Value in Equity Valuation “Journal of Business Finance & Accounting, Vol. 29, pp. 287-316, 2002

4)Ross L. Watts , Jerold L. Zimmerman” Positive Accounting Theory” , 1986

5) Roger J. Willett ,”Searching for Co-integration (or Perhaps Value Relevance) between Market and Book Values” November 2003,
Available At WWW.SSRN.COM

6)William r. Scott “Financial Accounting Theory “Third Edition Education Canada ,Toronto ,Ontario Briet ,P.C ” Analysis Forecaste As Earning Expectations” Jornal Of Accounting And Economics ,January 1988, PP 53-83

7) Ou J.A & S.H Penman “Financial Statement Analysis And The Prediction Of Stock Return ” Jornal Of Accounting And Economics , November 1995,Vol 11.PP 295-329

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   31   32   33   34   35   >>   >