سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تحقیق سخن چینى در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق سخن چینى در pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق سخن چینى در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق سخن چینى در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق سخن چینى در pdf :

دو به هم زنى . این که یکى به دیگرى بگوید : فلان در باره تو چنین سخن ناروا گفت یا فلان کار ناشایست در باره تو کرد . این صفت زشت ترین صفات رذیله وقبیح ترین خوى آدمى است که آیات واخبار در نکوهش آن بیش از حد وحصر آمده .
سخن چینی غالبا به این گفته می‏شود که سخن کسی را که پشت‏سر دیگری گفته به وی باز گوید، مثلا بگوید فلان درباره تو چنین و چنان گفت؟ یا نسبت‏به تو چنین و چنان کرد، و بدین سان نوع خاصی از افشاء سر و پرده‏دری و متضمن فساد یا بدگوئی و سعایت است.و گاه به شخصی که پشت‏سر او سخن گفته شده اختصاص ندارد، بلکه به کشف و افشاء آنچه مورد کراهت است اطلاق می‏شود، خواه کراهت کسی باشد که از او نقل یا به او نقل می‏شود یا کراهت‏شخص سوم و خواه کشف و افشاء به گفتار باشد یا به نوشتن یا به رمز و اشاره، و خواه آنچه نقل شده از اعمال باشد یا از اقوال، و خواه بر کسی که از او نقل می‏شود عیب و نقصی باشد یا نباشد. بنابراین سخن چینی مساوی است‏با فاش کردن راز و پرده دری و در این صورت هر چه از احوال مردم دیده شود که به افشاء آن راضی نباشند اشاعه آن سخن چینی است.پس بر هر مسلمانی لازم است که از آنچه از احوال دیگران می‏داند سکوت کند، مگر وقتی که حکایت و نقل آن برای مسلمانی سودمند باشد یا از گناهی جلوگیری شود.چنانکه اگر ببیند کسی مال دیگری را می‏برد بر اوست که برای حفظ حق صاحب مال گواهی دهد، اما اگر ببیند که کسی مالی را برای خود پنهان می‏کند، باز گفتن آن سخن چینی و فاش کردن راز است.
باعث‏سخن چینی غالبا بدخواهی نسبت‏به کسی است که از وی سخن چینی می‏شود، و این داخل در ایذاء است، و گاهی انگیزه آن اظهار محبت‏به مخاطب است، و یا برای تفریح و سرگرمی و وقت گذرانی و پرگوئی است، و به هر حال شکی نیست که سخن چینی از پست‏ترین کارهای زشت است.
و آیات و اخباری که در ذم آن رسیده از حد شمار بیرون است.
سخن چنینى، نوعى افشاى سرّ و پرده درى و از صفات خبیثه و بسیار پست است و از آن تعبیر به سعایت هم مى شود، که موجب کینه و عداوت و دشمنى، بین دو فامیل، یا دو رفیق و یا زن و شوهر مى شود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله چگونگی رفتار سدهای مخزنی عظیم هنگام وقوع زلزله وخسارتهای ن

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله چگونگی رفتار سدهای مخزنی عظیم هنگام وقوع زلزله وخسارتهای ناشی از زلزله در pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله چگونگی رفتار سدهای مخزنی عظیم هنگام وقوع زلزله وخسارتهای ناشی از زلزله در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله چگونگی رفتار سدهای مخزنی عظیم هنگام وقوع زلزله وخسارتهای ناشی از زلزله در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله چگونگی رفتار سدهای مخزنی عظیم هنگام وقوع زلزله وخسارتهای ناشی از زلزله در pdf :

چگونگی رفتار سدهای مخزنی عظیم هنگام وقوع زلزله وخسارتهای ناشی از زلزله

بنام خدا
چکیده:
این متن به بررسی مقاومت سدهای مخزنی بزرگ هنگام وقوع زلزله می پردازد . گر چه سدهای مخزنی بسیار قدیمی هستند ولی خسارتهای وارده مربوط به سالهای اخیر می باشد ما به بررسی رفتار سدهایی با ارتفاع 15 متر هنگام وقوع زلزله می پردازیم ، حقیقت این است که سدهایی که طبق طرح تکنولوژی جدید ساخته شده اند تنها خسارت بسیا رکمی د رژاپن دیده اند واین نشانگر این است که در برابر زلزله مقاومند روشهای جدید ابداعی برای بررسی مقاومت در برابر زلزله بسیار سودمند می باشند ( مهندسی خاک )

1- معرفی :
حدود صدهزار سدمخزنی در ژاپن وجود دارد . اکثر آنها طی زلزله های اخیر آسب دیده اند این متن رفتار سدهایی را که حداقل 15 متر ارتفاع دارند توضیح می دهد سدهایی که در سال 1872 و 438 سد مخزنی که قبل از 1868 ساخته شده اند ( در دوران ادو )

سد سانوکی که در سال 1952 ساخته شد یکی از سدهایی است که با تکنولوژی جدید ساخته شده اند در ژاپن روشهای استاندارد طراحی سدهای از سال 1953 شروع شد . سدهای مخزنی که حداقل 15 متر ارتفاع دارند از سال 1953 به بعد ساخته شدند و بعنوان سدهایی اطلاق می شوند که دارای خصوصیات جدید تکنولوژی می باشند و آنهایی که قبل از سال 1953 ساخته شده اند و احتمالا سدهای خاکی نامیده می شوند هر چند بعد از سال 1953 ودهه 70 نیز سدهایی ساخته شده اند که بالای 15 متر ارتفاع دارند همچنین به این سدها نیز در این متن سد خاکی گفته می شود .
2- رفتار سدهای مخزنی بزرگ در برابر زلزله

صدمات وارده به سدهایی که قبل از سال 1953 ساخته حداقل 15متر ارتفاع دارند در جدول شماره 1 نشان داده شده است که جدول شماره 2خسارات وارده به سدهای مدرنی که بعد از سال 1953 ساخته شده اند نشان می دهد این اطلاعات در موردزلزله هایی است که در نزدیکی این سدها اتفاق افتاده است جداول نشان می دهند سدهایی که به شدت مورد آسیب قرار گرفته اند اکثر از سدهای قدیمی بوده اند هر چند بعضی از سدهای جدید نیز از این قاعده مستثنی نیستند .

زلزله اکیتاکن نانتیبو ( 1970 و شدت 65) خساراتی به سد آی نونو که در سال 1961 ساخته شده و 41 متر ارتفاع داشت وارد کرد لرزه نگاری که در نزدیکی سد برای بررسی امواج زلزله کار گذاشته شده بود نتوانست امواج واقعی زلزله را ثبت کند در واقع امواجی کوتاهتر از شدت واقعی زلزله را ثبت کرد )
از اطلاعات بدست آمده در فاصله 15 کیلومتری مرکز زلزله مشخص شد ، حداکثر شدت امواجی که به دستگاه رسیده حدود 150 گال بوده است زلزله باعث شد ترکهای بلندی به ضخامت 5تا 25 سانتیمتر وارتفاع 40 متر در بدنه سد بوجود آید . امواج زلزله نیهون کای چوبو که درسد نامیوکا در 146 کیلومتری از مرکز زلزله ثبت شده بود نشان داد که حداکثر شدت زلزله 94 گال وعکس العمل شتاب در کناره سد 223 کال بوده وهمچنین آسیب دیدگی جزئی بوده است .

زلزله ناگانو کن سیبو باعث وارد شدن خساراتی جزئی به سد ماکیو شد که بسیار به مرکز زلزله نزدیک بود سد از نوع مخزنی با هسته سنگی بود که 105 متر ارتفاع داشته ودر سال 1961 تکمیل شد لرزه نگارهایی که می توانستند مواجی بالاتر از 300 گال را ثبت کنند در کناره و پی سد کار گذاشته شده بود ولی شدت امواج زلزله از این مقدار بالاتر رفته وبه 500 تا 600 گال رسید . زلزله بعضی از صخره ها را در قسمت کناره سد جابجا کرد ولی صدمه جدی به سد وارد نشد . تحقیقات بعد از زلزله نشان داد که ترکهایی که در بدنه بوجود آمده به هسته نرسیده است سد با چگالی 15 و حداقل ضریب اطمینان 140 طراحی شده بود .
زلزله چیباکن توهواوکی صدماتی جزیی به سد ناگارا زد سدی که 52متر ارتفاع داشته ودر سال 1985 تکمیل شده واز مرکز زلزله 29 کیلومتر فاصله داشت حداکثر شتاب در پی 262 گال ودر بدنه سد 369 گال بود . زلزله باعث پیدایش ترکهایی حدود 2 سانتی متر در بدنه گردید .

زلزله هوکایدو نانسی اوکی به سد نیوای کومین که یک سد خاکی ساخته طبق یک روش جدید در سال 1920 بود خساراتی وارد کرد . همانطور که در شکل 1 نشان داده شده است یک تفاوت سطحی 15 تا 2 متری در قسمت بالای رود در کناره بوجود آمده است سد ماکومانای که از سد نیوای کومین به مرکز زلزله نزدیکتر بود یک شتاب افقی حدود 180 گال داشت . ولی ما شاهد تغییرات بسیار کمی می باشیم زلزله هایوگوکن نانبو خسارات کمی به سد توکیوا درجزایر آواجی زد بررسی ها و جزییات دقسق بعد از زلزله نشان دادند که ترکها به هسته نرسیده اند سدبا بریدن ترکها و پر کردن آنها با خاک باز سازی گردید درشکل ظاهری سد اوتانی که آن هم به مرکز زلزله نزدیک بودتغییر زیادی مشاهده نمی گردد.

درسد می نو گاوا به ارتفاع 47 متر حداکثر شتاب 127 گال ودر سد گون گن به ارتفاع 33متر حداکثر شتاب 103 گال را در پی مشاهده می کنیم با این حال هیچکدام صدمه ندیده اند ارتفاع خسارات وارده وهمچنین شتاب افقی در پی را برای سدهای مخزنی که قبل از سال 1953 در ژاپن ساخته شده اند را نشان می دهنداین شتاب افقی توسط فرمول ایواساکی محاسبه گردیده است .

به این علت که طرح استانداردی قبل از سال 1953 وجود نداشت پیش زمینه هایی حتی به کلی متفاوت با بعد از 1953 بوجود آمد . سدهای مخزنی ساخته شده بعد از سال 1953 کمتر مورد صدمه قرا رگرفته اند بعضی از سدهایی که قبل از سال 1953 ساخته شده اند به سختی آسیب دیده اند گرچه فقط یکی از آن سدها بکلی منهدم شد آثار همچنین شامل اندازه ها و حداکثر شتاب می باشد که حدود 600 کال است سدهایی که در ژاپن بر طبق متد جدید ساخته شده اند باید بتوانند در برابر چنین شدت زلزله ای مقاومت داشته باشند تاریخچه حرکت زمین درمکانهای سدنشان می دهد که حداکثر شتاب در پی حدود 500 تا 600 گال است که بسیار بیشتر از چگالی لرزه گیر بکار رفته در طرح زلزله می باشد .

سدهایی که طبق طرحهای استانداردبعد از سال 1953 ساخته شده اند زلزله هایی باشدت بالا آسیب کمی دیده اند . تنها سدهایی که مورد آسیب قرارگرفته اند وبیش از 15متر ارتفاع داشته اند سدهایی خاکی بودند که با روشهای اولیه ساخته شده اند این نشان می دهد که طرحهای جدید کار ایی بسیار بالایی دارند .
3- رفتار سدهای مخزنی در طول زلزله در سایر مناطق جهان :

اطلاعایت پایه از طراحی سدهای مخزنی بدست آورده ایم این اطلاعات پایه مختص سدهایی است که 15 متر ارتفاع دارند ولی شامل سدهای کوتاه تری که درکالیفرنیا است نیز می شود چون کالیفرنیا دارای 1212 مخزن است که حداقل 72 متر ارتفاع دارند و 617000 در مقیاس پوند قابلیت ذخیره سازی دارند وهمچنین دارای سدهایی کوتاهتر از 15 متر است بیشتر خسارات به سدهای خاکی وارد می گردد وهیچ گونه خسارات جدی که باعث از دست دادن توانایی ذخیره سازی آبدر سدهای مخزنی هیدرولیکی می شود مشاهده نشده ( به غیر از یک مورد )
خسارات وارده به سد ها طبق آمار زیر طبقه بندی می شود باران سنگین و زلزله طبق طبقه بندی ICOLD خسارات وارده توسط سیل و باران 126 درصد وزلزله 29 درصد می باشد شکل 6 تمام خسارات مستقیم وارد شده بد سدها را نشان می دهد .

بقیه این متن خسارات جدی وارده به سدها را در جهان نشان می دهد در امریکا زلزله سانتا بار بارا باعث انهدام سد شفیلد شد این سد 11 متری بخار فشا در پایین سد وبخاطر اینکه قسمتهای پایینی به خوبی پر نشده بود از بین رفت زلزله سنت فرناند ودر سال 1971 خسارات شدیدی به سدهای 43 و 25 متری سنت فرناندو وزد این دو سد که به روش مخزنی هیدرولیکی ساخته شده بودند با یک فشار آب ناشی از زلزله نابود شدند .
زلزله لوماپریتا در سال 1971 خساراتی جزیی به 9 سد وارد کرد ولی هیچکدام را خراب نکرد با وجود مشاهده شتاب حداکثر 452 گال وحداکثر شتاب برگشتی 1000 گال دربدنه یاکناره در سد لگز ینگتون این سدخساراتی جدی ندیده است در 16 جولای 1990 زلزله ای بزرگ با شدت 78 درلوزون فیلی بین اتفاق افتاد و به سدهای پانتابانگان به ارتفاع 197 متر و ماسیوی به ارتفاع 25 متر در نزدیکی مرکز زلزله خساراتی وارد کرد خسارات به سد اولی بسیار کم بود . ولی سد ماسیوی خسارات بیشتری را پذیرفته و قسمتهای پایینی و بالایی آن از بین رفت اگر چه در قسمتهای ابریز ونشت کننده سالم ماند طبق بررسیهای انجام شده از مرکز و مقیاس زلزله بایدگفت که زلزله حدود 300 تا 400 گال بوده است خسارات وارده وهمچنین شتاب در پی سدهای سایر نقاط جهان را برطبق فرمول ریچر و گوتنبرگ نشان می دهد.

حداکثر شتاب محاسبه شده در سدها حدود 1700 گال بوده است تمامی سدهای خراب شده در اثر فشار آب ناشی از زلزله قبل از سال 1918 ساخته شده بودند سدهایی که بعد از این سال ساخته شده اند آسیب جزیی دیده اند . اگر چه اثر زلزله بر سدهای مخزنی بر مبنای حداکثر شتاب اندازه گیری نمی شود ولی می توان گفت که زلزله هایی حدود 700 گال تاثیری جدی بر روی سدهای مدرن نمی گذارند تمامی سدهای خسارت دیده قبل از سال 1953 ساخته شده اند .
a

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد اضطراب در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد اضطراب در pdf دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد اضطراب در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد اضطراب در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد اضطراب در pdf :

اضطراب

علایم اضطراب
اول باید بدانیم اضطراب چیست . از خودتان بپرسید : آیا اغلب ناراحت هستید و نمی توانید آرام شوید ؟ آیا عصبی هستید و لرزش دارید ؟ آیا مشکل خواب دارید ؟ آیا فکر می کنید خیلی تحت فشار هستید ؟ آیا غالبا بیقرار هستید و نمی توانید سر جایتان بنشینید ؟ آیا فکر می کنید حل مشکلات تان از توان شما خارج است ؟ پاسخ آری به هر یک از این سوال ها به منزله ی مضطرب بودن شماست . اگر پاسخ سوال 4 آری باشد احتمال ابتلا به فشار خون دو برابر می شود .
یک فهرست کوچک از علایم به این قرار است :

 

1- واکنش جسمانی : گرفتگی یا درد عضله ، تیک ( مثل پرش پلک ) لرزش دست ، بیقراری ، دست زدن مداوم به قسمتی از بدن ، صاف کردن صدا ، سرماخوردگی مکرر ، درد ، ناراحتی معده ، تعریق ، خارش ، سیخ نشستن ، محکم گرفتن هر چیز ، حساسیت به صدا ، سردرد ، بالا بودن فشار خون ، زخم معده ، ناراحتی قلبی ، ورم روده ، بواسیر ، دانه های قرمز پوستی ، اسهال و تکرر ادرار .
2- علایم رفتاری و احساسی : فعالیت بیش از حد ، تند راه رفتن ، تند حرف زدن ، عجله داشتن ، عصبانیت از تاخیر ، برافروختگی ، اجتناب از مردم ، ناخن جویدن ، سیگار کشیدن ، پرخوری ، حافظه ی ضعیف ، گیجی ، حواس پرتی ، نگرانی شدید ، مشغولیت ذهنی به یک موضوع خاص ، گریه ، وسواس ، احساسات انفجاری ، خواب های وحشتناک و غیره .
3- خستگی و بیحالی : بی علاقگی ، ضعف ، تلویزیون نگاه کردن و خوابیدن ، پرخوابی ، بی خوابی ، آه کشیدن و آهسته کار کردن .
4- مشغولیت ذهنی : با یک نفر یا در یک موقعیت خاص ، کنجکاوی شدید در علت رفتار دیگران ، وسواس ، احساسات غیر قابل توقف ( دلتنگی ، عصبانیت ، حسادت ، احساس گناه و غیره ) ، واکنش های انفجاری ، بی خوابی و خواب های بد ، درد و بقیه ی احساسات نامطلوب .
طبیعتا هیچکس همه ی این علامت ها را یکجا ندارد و داشتن فقط چند علامت هم هیچ معنایی ندارد . اما داشتن یک علامت به شکل شدید به معنی اضطراب است .

حدود 100 تست برای سنجش اضطراب وجود دارد . در یکی از بهترین تست ها از شما سوال می شود چقدر نگران زمان هستید ؟ چقدر از دیر رسیدن بدتان می آید ؟ چقدر از منتظر ماندن متنفر هستید ؟ چقدر هنگام فشار ، آرامش خود را از دست می دهید ؟ چقدر از اشتباهات دیگران عصبانی می شوید ؟ با صدای بلند حرف می زنید ؛ احساس رقابت دارید ؛ عجله دارید ؛ هنگام بیکاری احساس گناه می کنید و غیره . اگر غالبا این طور هستید ، شخصیت شما از نوع « آ » است .
اضطراب ، واکنش پیچیده ای است که اجزای احساسی ، رفتاری ، فکری و جسمی دارد ولی می شود آن را اندازه گرفت . ولی : ( 1 ) هر کسی واکنش های خاص خودش را نشان می دهد ؛ شاید یک نفر ناراحتی معده داشته باشد اما تپش قلب نداشته باشد و بالعکس . ( 2 ) هر کس به تست یک جور پاسخ می دهد ؛ یک نفر خودش را مضطرب می داند اما یک نفر دیگر با همین وضعیت خود را مضطرب نمی داند ( 3 ) وسعت مفهوم اضطراب آن چنان زیاد و مبهم است که هیچگاه نمی شود آن را به دقت ارزیابی کرد . « من مضطربم ، یعنی « من مشکلی دارم » پس باید مشکل را پیدا کرد ، باید علل احتمالی را بدانید .
موقعیت های اضطراب آور
هر تغییری می تواند اضطراب ایجاد کند چون فشاری برای مقابله با موقعیت جدید ایجاد می شود . اضطراب هزاران علت دارد . وقتی در آن واحد با چندین موضوع درگیر هستیم مضطرب می شویم . اگر هیچ کاری نداشته باشیم هم بی حال می شویم .
استرس خوب وبد که یادتان هست . با چند استرس بد آشنا شویم :
1- مرگ همسر ( 100 % ) ، طلاق ( 70 % ) ، بیماری وخیم ( 50 % ) ، اخراج از محل کار ( 50 % ) ، تغییر شغل ( 40 % ) ، مشجاره با همسر ( 35 % ) ، و ;
حالا با چند خوب آشنا شوید : ازدواج ( 50 % ) ، رجوع پس از طلاق ( 45 % ) ، بازنشستگی ( 45 % ) ، بچه دار شدن ( 40 % ) ، خانه خریدن ( 30 % ) ، موفقیت غیر منتظره ( 30 % ) ، فارغ التحصیلی ( 30 % ) ، دوست پیدا کردن ( 20 % ) ، و مسافرت ( 10 % ) ، و هر چقدر این استرس ها بیشتر باشد احتمال بیمار شدن بالاتر می رود .
امروزه پیشرفت فناوری چنان سرعت تغییرات را بالا برده که هیچ کس از پس کنترل این سیل اطلاعات و قدرت انتخاب بر نمی آید . جامعه چنان در حال تغییر است که کمتر رابط

ه ای مستحکم می ماند و همه چیز یک بار مصرف شده است حتی عشق .
می گذاریم و می گذریم . حتی تغییرات آهسته هم به اندازه تغییرات سریع اضطراب آور هستند راننده ای که جلوی ما آهسته می راند عصبانی مان می کند .
تغییر باعث نگرانی می شود چون جزئی از خود را پشت سر می گذاریم و یک چیز آشنا را که برایمان معنایی داشت از دست می دهیم . از این هم که شاید با این تغییر به نتیجه نرسیم می ترسیم . بد ون شک همه در برابر تغییر مقاومت می کنند ، البته نیرویی درونی در برابر این مقاومت می ایستد ، زیرا همه دنبال بهتر شدن هستند . غلبه بر اضطراب حاصل از تغییر ، وجه جدیدی از بلوغ است .
شما در چه حال هستید ؟ دوست دار آسایش هستید یا تغییر ؟ دانستن این سوال اهمیت ویژه ای دارد .
جرو بحث های روز مره اضطراب تولید می کند
جر و بحث های کوچک ، بیش از حوادث مهم سبب نگرانی می شوند و نهایتا مشکلات جسمی و روانی تولید می کنند . اضطراب می تواند مولود تنشی کوچک اما مداوم مثل تنهایی و بی میلی یا حوادث دردناک بزرگ باشد . حتی یک حادثه کوچک غیر متقربه مثل یک مهمان ناخوانده هم می تواند مولد اضطراب باشد .
پس هر حادثه ای چه بزرگ و چه کوچک می تواند مادر اضطراب باشد . سلامت ، حاصل غلبه بر هیجان ها است نه نتیجه هیجان ها . نمی شود جلوی اضطراب را گرفت اما می توان بر آن غلبه کرد .
ناکامی ، خطر و تضاد از عوامل ایجاد اضطراب هستند
عوامل مولد اضطراب می توانند واقعی یا خیالی ، جدید یا قدیمی باشند . ناکامی درد کهنه ای است که هر کسی را می آزارد . خطر چیزی است که انتظار وقوع آن در آینده می رود . البته شاید این انتظار آری از حقیقت باشد اما به هر طریق سبب نگرانی می شود . یکی از مشکلات رایج آدم ها این است که آرزوها ، نیازها و تمایلات شان آنها را به جهات متفاوتی می کشاند و این یعنی تضاد .
تضاد پنج نوع است :
1- یک چیز را هم می خواهیم . هم نمی خواهیم : انواع وسوسه از این دست هستند مثل شیرینی که دوستش داریم اما پرهیز می کنیم . از ظاهر یک نفر خوشمان می آید اما رفتارش مایوسمان می کند . من دوست دارم به بچه های دبیرستانی درس بدهم اما حق التدریس این کار کم است از آن وقت هاست که :

گر بیایی دهمت جان ، ور نیایی کشدم غم
من که بایست بمیرم ، چه بیایی چه نیایی
حال اگر جاذبه موضوعی بیش از دافعه اش باشد به آن نزدیک می شویم و اگر دافعه بیش از جاذبه باشد از آن دور می شویم . یعنی به نحوی درگیر هستیم . مثل وقتی که شیفته یک نفر هستیم اما می ترسیم روی خوش نشان ندهد ، دلمان می خواهد جلو برویم و خواسته مان را بگوییم اما تا نزدیک می شویم ، یخ می کنیم و پا به فرار می گذاریم . اما باز هم جلو می رویم و این قصه تکرار می شود . این کشمکش غالبا مدتی طولانی ادامه می یابد .
نکته : ناکامی به نوعی مشابه این تضاد است با این تفاوت که در ناکامی مانعی س

ر راه است و در این نوع تضاد خصوصیات منفی هدف ، ما را دور می کند . مثال : حقوق ناکافی باعث میشود رغبتی به یک شغل نداشته باشیم ؛ این تضاد است اما اگر استخدام در شغل دیگری میسر نباشد تبدیل به ناکامی می شود .
سن ، جنسیت ، نداشتن پول ، توانایی و انگیزه از عوامل شایع ناکافی هستند . یک نوجوان دوره طغیان و اضطراب را پشت سر می گذارد . در اوان نوجوانی همه او را بچه می دانند . هیچکس به یک زن جوان کارهای یک مرد جوان را نمی دهد . همه وقتی 16 ساله هستند بیش از هر وقت دیگری دوست دارند یک اتومبیل اسپرت داشته باشند ولی پولش را ندارند . خیلی ها دلشان می خواهد خواننده بشوند اما صدای خوبی ندارند . به این ترتیب ناکامی های آدمیزاد انتها ندارد .
2- همزمان از دو چیز خوشمان می آید اما داشتن هر دو محال است : این تضاد به راح

تی برطرف می شود ، به این شکل که یکی را انتخاب می کنیم ، اما بعضی ها به محض انتخاب پشیمان می شوند . بعضی ها آن را که خطر کمتری دارد یا نتیجه ی تضمینی دارد انتخاب می کنند و عده ای همین تصمیم را با تردید می گیرند . به هر شکل این انتخاب اضطراب آور است . حتی وقتی با کسی که عاشقش هستیم ازدواج می کنیم اضطراب داریم . به هر حال هر کسی در راه رسیدن به هدفش تا اندازه ای اضطراب دارد .
3- می توانیم چند چیز را انتخاب کنیم اما هیچکدام را دوست نداریم : دو سر ، سوخت است . مثال : یا باید یک کتاب قطور را تا صبح بخوانیم یا فردا امتحان را خراب کنیم .
خانمی باردار است ، بچه نمی خواهد اما سقط را هم گناه می داند . کسی با شوهرش رابطه ی بسیار بدی دارد اما طلاق هم نمی خواهد . شخصی همیشه با پدر و مادرش دعوا دارد اما نمی خواهد از آنها جدا شود . اکثر آدمها در چنین موقعیتی فرار را انتخاب می کنند . فرار از مشکل فقط وضع را خرابتر می کند ، اما گاهی فرار هم یک انتخاب منطقی است . مثلا طلاق بهترین راه حل در برابر یک ازدواج شکست خورده است .
4- راه های متعددی جلو پایمال است که هر کدام خوبی ها و بدی هایی دارند :
می شود گفت که دنیا کلا همین جور است . سینما یک فیلم جالب را نمایش می دهد اما فردا امتحان دارید . خیلی درس دارید اما حالش را ندارید . شاید بتوانید فرد مورد علاقه تان را در پیتزفروشی ببینید اما پیتزا چاق می کند . . شغل خوبی پیدا کرده اید اما باید به خاطر آن

 

، درس را رها کنید . می بینید هر کدام خوبی ها و بدی هایی دارند و شما فقط چند دقیقه وقت دارید تا تصمیم بگیرید .
5- می شود پرهیز کرد اما نمی توانید : به محض این که به مورد ، نزدیک می شوید نمی توانید جلو خودتان را بگیرید . اکثر احساسات از این دست هستند . از خیلی چیزهایی که پرهیز می کنیم وقتی به آنها نزدیک می شویم می فهمیم که دوستشان داریم .
بقیه ی عوامل درونی و بیرونی تولید اضطراب
عوامل بیرونی
سرو صدا ، هوای آلوده ، تاریکی ، ازدحام ، روابط نامطلوب ، تغییرات زندگی ، مسئولیت کم یا زیاد و قانون .
عوامل درونی
غذای نامناسب ، کم تحرکی ، فشار جسمی ، عقب ماندن از دیگران ، متضاد دیدن یا جدی گرفتن همه چیز ، ناکامی جنسی ، کم رنگ بودن جاذبه ی زندگی و این که وقت چندانی صرف خود نکنیم .
هر احساس می تواند مادریک احساس دیگر باشد . بعضی احساسات مثل دو قلوهای به هم چسبیده هستند . مثلا اضطراب وافسردگی ، پس هز وقت یکی از این ها به سراغتان آمد منتظر بعدی هم باشید . گاهی یک احساس چنان نامطلوب است که آن را انکار می کنیم ، مثل عصبانیت اما خودمان می دانیم که هست چون اذیتمان می کند . در چنین حالتی کاهش ظاهری ناراحتی مشکلی راه حل نمی کند ، باید آن را اساسا اصلاح کرد .
البته اینها که گفتیم همه ی علت های ایجاد اضطراب را شامل نمی شود . مثلا یادم رفت بگوییم انتظارات نابجا ، افکار غلط ، تخیلات خطرناک و بدبینی نسبت به خود هم می توانند اضطراب به وجود بیاورند .
حدود پنجاه سال پیش یک پزشک جوان متوجه شد که بعضی از مریضی ها بدون در نظر گرفتن علت بیماری ؛ یک سری علائم مشابه دارند .
انگار بدن برای دفاع ا زخود در مقابل بیماری و هر نوع استرس کارهای مشابهی می کند . این بیماری که به آن « مشکل تطبیق » می گویند ، سه مرحله دارد .
مرحله اول : وحشت : قلب تندتر می زند ، نفس سریعتر می شود ، پوست عرق می کند ، همه ی حس ها بیدار هستند و بدن آماده ی دفاع یا حمله است . این واکنش ها میلیون ها سال است که سبب بقای آدمیزاد می شود ، اما بروز آن به شکل ترس ، اضطراب ، وحشت ، عصبانیت و افسردگی سبب به هم ریختن روان می شود . یک سخنران وحشت زده بیشتر آماده ی دویدن است تا حرف زدن ، بنابراین تپق می زند . وقتی سر کارگر به یک کارگر عصبی نگاه می کند ، آن کارگر بیشتر اشتباه می کند .
با ادامه ی استرس بدن وارد مرحله دوم می شود ، یعنی مرحله ی مقاومت : بدن نمی تواند در حالت خبردار باقی بماند ، توانش را ندارد . پس دست به کار تعدیل استرس می شود . کمی آرام می شود اما قصه ادامه دارد .به استرس عادت می کند ، اما تمرکز ندارد ونمی تواند درست تصمیم بگیرد .
اگر استرس خیلی طولانی ( چند روز ، هفته یا ماه ) شود ، مقاومت در هم شکسته شده و مرحله ی سوم یعنی خستگی آغاز می شودکه بدن توان ادامه ی تعدیل استرس را ندارد وتسلیم می شود در حالی که به بعضی اندام ها خصوصا قلب و معده آسیب وارد شده است . شاید هم از دنیا برود ! علت بعضی از مرگ های بی دلیل همین است . بعضی بیماری های روان تنی

( بیماری جسمی با علت روانی ) مثل خستگی ، درد ، فشار خون و کهیر هم در این مرحله بروز می کنند . شخص در این حالت دیگر تحمل کسی را ندارد ، دچار ناامیدی ، ضعف ، گیجی و شاید بیماری ها ی روانی می شود .
استرس مداوم یک مشکل جدیست .
آثار دراز مدت استرس مداوم
حوادث دوران کودکی عواقب عجیبی دارند . کسانی که در کودکی پدر یا مادرشان را از دست داده اند بیشتر دچار افسردگی می شوند . بچه های طلاق ده سال بعد ( یا بیشتر ) دچار خوابگردی می شوند . این افراد 5 سال کمتر از بقیه عمر می کنند و احتمال سکته قلبی کسانی که اسیر جنگی بوده اند 8 برابر دیگران است . زن هایی که در کودکی مورد تجاوز قرار گرفته اند هیپوکامپ آنان ( قسمتی از مغز ) کوچک تر از دیگران است . پس استرس مداوم روی مغز ، قلب ، ایمنی و خیلی جاهای دیگر بدن اثر می گذارد .
هیچ کس نمی داند چرا یک استرس ، دائمی می شود . البته بعضی ها یک واکنش شیمیایی در بدن را دخیل دانسته و عده ای آن را نوعی یادگیری می دانند . با توجه به این مطلب که نحوه ی تفکر در کودکی شکل می گیرد ، اگر این انفعال با اضطراب همراه باشد افکار منفی شکل می گیرند : « من طرد خواهم شد ، همه می خواهند به من کلک بزنند ، از پس زندگی بر نخواهم آمد ، من مادرزاد معیوبم و بقیه دوستم ندارند ، خواست من ارزشی ندارد ، هر چه من بخواهم نمی شود ، احساسات و کارهایم دست خودم نیست و ; » الگوی تفکر به سختی عوض می شود و سال ها بعد ، الگوهای ناهنجار سبب افسردگی ، اضطراب ، تغییرات جسمی مثل فشار خون ، سکته و ; می شوند . به این ترتیب قطعا و ضعیت روان بر جسم و رشد آن موثر است .
سطح استرس هر کس با دیگری متفاوت است و با واقعه ای که رخ داده ارتباط مستقیم ندارد . یکی از عوامل تعیین کننده ، تعداد و انواع مشکلات است . آدم ها به عوامل تنش ساز ، واکنش های متفاوت نشان می دهند به طور مثال بعضی ها پس از طلاق بدجوری بهم می ریزند ، بعضی دیگر هم هفته ی بعد ازدواج می کنند . اخراج شدن ، بعضی ها را له می کند اما عده ای دیگر معتقدند شغل بهتری در انتظارشان است . معلولیت ، عده ای را قهقرای « خود کم بینی » می کشاند اما عده ای چنان پرتلاش می شوند که از همه پیش می افتند . پس یک جوری باید این تفاوت ها را توضیح داد .

عوامل ارثی
ژن ها « از گهواره تا گور » روی رفتار ما تاثیر می گذارند .بیش از 60 % موارد فشار خون ، ارثی است . فرزندان افراد مبتلا به بیماری ها ی روانی احتمال ابتلاشان به همان بیماری بیش از دیگران است . اگر یکی از دو قلوهای همسان دچار اسکیزوفرنی شود ، احتمال ابتلاء دیگری 50 % است . در حالی که صفات شخصیتی ارثی نیستند ولی خجالتی بودن استثناست .
جنب و جوش نوزادها با میزان اضطراب مادرشان در دوران حاملگی ارتباط دارد . پدر و مادر های پر جنب و جوش بچه های پر جنب و جوشی هم دارند . از طرفی میگرن و آسم هم

 

ارثی هستند ؛ همان طور که افت قند خون ، اعتیاد به الکل و صرع هم ظاهرا ارثی هستند . دوقلوهای همسان از نظر شب ادراری ، مشکلات قاعدگی و عادت های عصبی ( ناخن جویدن ، خاراندن پیشانی و ; ) شبیه هم هستند . اینها حتی برای توصیف اضطراب هم از کلمات مشابه استفاده می کنند ، حتی اگر جدای از هم زندگی کرده باشند . قدرت ژن ها خارق العاده است اما نباید همه ی تقصیر را گردن آنها انداخت .
ناکامی از عوامل اضطراب است . وقتی مجبور به قضاوت هستیم دچار اضطراب می شویم ؛ وقایع عجیب و غیر معمول هم باعث استرس می شوند ؛ اکثر آدم ها از دیدن جسد می ترسند . واکنش های دفاعی هم غریزی هستند و بیش از 50 % بچه هایی که از آب می ترسند هیچ تجربه منفی از قبل ندارند . با این حال ارثی بودن مشکل ، به معنای لاعلاج بودنش نیست . فقط باید بیشتر تلاش کرد تا مشکل حل شود ، چون داروها روی رفتار ما تاثیر می گذارند پس حتما پای فعل و انفعالات شیمیایی درون بدن هم ، در میان است .
چطور می توان شدت استرس را تعیین کرد ؟
فواید استرس
1- همه بر مقدار هیجان نیاز دارند؛ اگر استرس در حد صفر باشد زندگی خسته کننده می شود.
2- استرس منبعی از انرژی است که می توان به آن ، جهت داد، اگر کسی نگران آینده نباشد درس نمی خواند.
3- استرس در حد متوسط (مطلوب ) آدم ها را فعال می کند.
4- کسی که قبلا بر استرس غلبه کرده حالا بهتر از پس آن بر می آید.
5-استرس زنگ خطر است.
تحقیقات ثابت کرده اند آدم ها اگر تجربه ی یک موقعیت را داشته باشند حتی در حد یک فیلم با اضطراب کمتری در آن موقعیت مواجعه می شوند.
مضرات استرس
1- ایجاد احساسات نامطلوب
2- مشغولیت ذهنی با چیزهای ترسناک ؛ که اغلب بزرگتر از آنچه که هستند تصور می شوند.
3- بسیاری از بیماری های روانی ریشه در استرس دارند.
4- ارتباز با دیگران مختل می شود.
5- احساس خستگی مداوم
6- ایجاد عادات بد: عادات سبب رفع موقتی اضطراب می شوند.
مثل وقت تلف کردن.
7- ایجاد بیماری های روانی که با علایم جسمانی ظاهر می شوند.
8- کاهش کارایی: این کاهش سبب مشکلات متعد بعدی می شود.دانش آموزانی که از امتحان می ترسند نمراتشان از بقیه کمتر می شود.
مردهایی که دچار اضطراب جنسی هستند نمی توانند بین زن ها تفاوت قائل شوند و طبعا در گزینش همسر مناسب ناموفق هستند.
9- محرومیت از بسیاری چیزهای لذت بخش و مفید.
راه های کنترل استرس و اضطراب
چه باید بکنیم ؟
بعد از تشخیص علت و شدت اضطراب باید دنبال درمانش بود.
اینجاست که دانش ، تلاش، تجربه به شهامت به کار می آیند. البته شدت اضطراب نتیجه را تعیین می کند . بعضی موارد باید توسط روان پزشک درمان شوند؛ کار شما نیست.
برای کسانی که آموزش ندیده اند بهترین روش قبول مسئولیت طراحی یک روش، منطقی عمل کردن و خود داری از واکنش های عجولانه، نظر خواهی و جلب حمایت دیگران است. در این گروه بدترین واکنش ها کینه ورزی تظاهرات احساسی در ملاعام ، سرزنش خود، بلاتکلیفی ، نادیده فرض کردن موضوع به این امید که خودش درست می شود، سرکوب احساسات ، تسلیم شدن و یا فرار (سیگار مشروب;) هستند.
این آدم ها از پس مشکلات بر می آیند: (1) مسئولیت مشکل حادث شده را می پذیرند، (2) به توانای های خود اعتماد دارند، (3) توانایی ارزیابی وضعیت را دارند و در صورت نیاز از دیگران کمک می خواهند . همچنین بعد از ارزیابی چند روش ، یکی را انتخاب می کنند و (4) توان اجرای طراحی را که انتخاب کرده اند دارند، همراه با اجرا یاد می گیرند و پیشرفت می کنند . پس برای مواجه شدن با مشکلات بعدی هم آماده می شوند.
هیچکس ذاتا توان مواجهه با مشکلات را ندارد؛ باید یاد بگیرد . برای کسب این توانایی باید مسئولانه و به اندازه تلاش کرد، فکری باز داشت و خوب اعمال دیگران را نگاه کرد. باید شهادت به کارگیری چند راه حل و اراده ی ارزیابی صادقانه ی آنها را داشت . در اینجا هم مراحل خود امدادی کاربرد دارند.
اضطراب منابع متعددی دارد درمان های متعددی هم دارد.
روش های کاهش اضطراب باید با شرایط شما (شخصا) سازگار شوند . تنها راه تشخیص موثر بودن روش ، به کار بستن آن است. شاید سخت باشد اما چاره ای نیست ، باید بلد باشید هر چه بیشتر بلد باشید احتمال موفقیت افزایش می یابد . یادتان باشد اضطراب را نمی شود با سیگار ، مشروب پرخوری ، خرید کردن ، قمار ، دائم نشستن پای تلویزیون و ضبط صوت و ;.
درمان کرد. درمان وقتی موثر واقع می شود که ریشه ی اضطراب را بخشکاند . درمان های ساده و سریع خوبند اما نه همیشه . مثلا ریلکسیشن (آرام تنی! ) و داروهای آرام بخش هر آدمی را آرام می کنند . اگر اضطراب کوتاه مدت باشد. ریلکسیشن مشکل را حل می کند . اما اگر مزمن باشد.
ریلکسیشن و دارو (مخدر و غیر مخدر) فقط علایم ظاهری را درمان می کنند اما ریشه را نمی خشکانند . بعد از قطع دارو و یا بر طرف شدن تاثیر ریلکسیشن ، دوباره بر می گردید . سر خانه اول . درمان باید متناسب مشکل باشد . شاید بد نباشد ابتدا همیشه یکی از این روش های ساده را امتحان کنید، اگر جواب نداد سراغ روش های خاص بروید.
هشدار : اگر مشکل شدید روانی دارید باید به روان پزشک مواجهه کنید حتی به خود امدادی فکر هم نکنید.
مشکلات شدید روانی
اضطراب در حددی که امکان مطالعه و طراحی یک روش خود ام

دادی وجود نداشته باشد.
مشکل ، نیاز به درمان فوری داشته باشد.
مشکل ، در حد باشد که آدم را فکر خود کشی بیندازد.
مشکل در حدی باشد که موجب پناه آوردن به مشروب و یا مواد مخدر بشود.
مشکل ، همراه با ناراحتی قلبی ، آسیب مغزی ، آسم ، زخم معده ، ورم روده و ; باشد.
قبل از این مشکل به خاطر مشکل دیگری دارو و مصرف می کرده اید.یا تخت روان درمانی بوده اید.
پرداختن به وجوه رفتاری و محیطی مسئله
1- پیدا کردن علت: هر وقت اضطراب تان عود کرد یادداشت کنیید ، دوست داشتید چه کار کنید ، چه احساس دیگری داشتید و ; سعی کنید شمایی از علت بدست آورید ، یادتان نرود که برخی واکنش ها در برابر اضطراب ارثی هستند . کم خوابی، گرسنگی ، خونروی ماهانه و افت قند خون هم وضعیت های روانی خاصی به وجود می آورند. پس حواس تان جمع باشد.
2- فرار از اضطراب : باید از تنش اجتناب کرد، البته اگر امکان پذیر باشد. تغییر محیط یکی از مهم ترین روش های خود امدادی است. این روش برای اضطراب های موقتی مفید است . کسانی هم که تحت فشار مزمن هستند باید هر دو یا سه ساعت به خودشان یک استراحت کوتاه بدهند . از کسی که سبب عصبانیت تان می شود دوری کنید ، رانندگی نکنید ، اتوبوس سوار شوید ، سر و صدای خانه را کاهش دهید، از وقت تان منطقی استفاده کنید ، اول کارهای مهم را انجام دهید، «نه » گفتن را یاد بگیرید.
اگر نمی توانید از محیط اضطراب آور دوری کنید، به تقویت خودتان اهتمام کنید . ورزش کنید. خوب بخوابید ، اگر وقت اضافه داشتید کتاب بخوانید ، موسیقی گوش کنید و در تعطیلات جدا تفریح کنید.
شاید علت خودتات باشید. شاید از آن دسته آدم ها هستید که خیلی به خودشان سخت می گیرند؛ می خواهید خیلی با هوش و تیز به نظر بیایید، تقصیرها را به گردن بقیه می اندازید ، می خواهید همه را ارضی نگه دارید، برای اطرافیان خیلی مایه می گذارید.
از این به بعد گاهی هم برای دل خودتان زندگی کنید . کارهای متفاوتی انجام دهید می شود گاهی کاری را نکرد ، یک نفر را ندید و حرفی نزد مشکلی پیش نمی آید.
کاهش اضطراب از طریق کسب مهارت ها
1- کسب مهارت : اگر احساس ضعف می کنیم باید دنبال رفع آن باشیم . آموزش مهارت هایی از قبیل حل مسئله ، تصمیم گرفتن ، ارتباط برقرار کردن ، قاطعیت ابراز همدردی، مطالعه رهبری و ; از واجبات کاهش اضطراب با مدد گرفتن از روش های درمانی هستند.
2- مدل سازی : رفتار کسی را که مشابهی دارد و بر آن غلبه می کند زیر نظر بگیرید . اگر می خواهید از مار نترسید بهترین راه ، دیدن کسی است که مارها را به دست می گیرد و به آنها غذا می دهد.
3- روان درمانی : اگر تفسیر شما در مورد یک چیز عوض شود احساس شما نسبت به آن هم عوض می شود . یک روش تغییر ، نوع حرف هایی است که به خود می زنیم . یعنی به جای جمله های نا امید کننده، جملات مثبت و سازنده به خودمان بگوییم . در این روش ها به طریقی فکر نسبت به یک چیز عوض می شود . روان درمانی باید حتما توسط یک متخصص طراحی و هدایت شود.
4- اصلاح افکار غلط: یکی از مهم ترین نکات این است که دیگران فکر ما را ارزیابی کنند. گاهی خودمان نمی دانیم چه افکار غلطی داریم ، اما اگر بدانیم بهتر است با دیگران در میان بگذاریم کسی که دچار فوبی است نباید به آنچه خودش می بیند اعتماد کند؛ بهتر است هر چه را که می بیند و می ترسد به یک نفر که نمی ترسد نشان دهد تا مطمئن شود درست دیده است آدم های منفی باف هر نتیجه ای را عدم موفقیت تفسیر می کنند .
بنابراین تلاش را بی نتیجه می بینند. اینها باید در مورد تفسیر نتیجه، از چند نفر دیگر نظر بخواهند و باید مثبت گرایی را یاد یگیرند . کسی که دچار حملات وحشت زدگی می شود ممکن است قبل از هر حمله دچار تهوع ، لرز، تپش قلب و تنگی نفس شود . او فکر می کند: «خدا کند اینجا حالم به هم نخورد » ، «دارد حالم به هم می خورد» ، «الان سکته می کنم !» «الان می میرم» ، «باید از اینجا بروم» یا «دارم دیوانه می شوم» . این آدم باید یاد بگیرد با نشستن رو

زنامه خواندن و ریلکسیشن توجه خود را از موضوع منحرف کرده و این افکار وحشتناک را با : «می توانم جلو حلمه را بگیرم».
«قلبم تند می زند ولی شکلی نیست » و ; جایگزین نماید . این کارها را می شود یاد گرفت . البته اصلاح طرز تفکر کار ساده و کوتاه مدتی نیست .
درمان اضطراب های شایع
اضطراب شایع ترین دلیل مراجعه به روان پزشک است . در دنیا از هر 20 نفر، یک نفر به نوعی مبتلا به اضطراب است . تقریبا همین تعداد هم به اضطراب و افسردگی توام گرفتار هستند . درمان اضطراب ، احتمال افسردگی را کاهش می دهد. انواع اضطراب عبارتند از اضطراب عمومی ، وحشت زدگی و فوبی. خانم ها 2 یا 3 برابر آقایان دچار اضطراب می شوند. اضطراب در فقرا شایع تر است. شاید فکر کنید که مدیران پرکار بیشتر به اضطراب مبتلا می شوند . درست نیست . کارمندهای عادی که تحت فشار هستند و اختیار چندانی هم ندارند ، مستعدتر هستند . کارگرها ، خدمه ها و تایپیست ها بیش از دیگران مبتلا به اضطراب می شوند . چون ساعت کار ثابتی دارند ، کارشان یکنواخت است و حرف چندانی برای گفتن ندارند . مدیران ، تجار و متخصصان نگرانی های زیادی دارند اما کمتر دچار اضطراب می شوند، چون اینها انگیزه ، انعطاف پذیری و اختیار بیشتری در کارشان دارند.
در سوابق خانوادگی یک آدم مضطرب ، احتمال اضطراب و مشلات تطبیق (مثلا ترک تحصیل ) بالاتر است. حملات وحشت با اضطراب کم می گیرد. تقویت اعتماد به نفس این مشکل را حل می کند و البته گاهی هم نگرانی هدفمند است : «من یک پدر خوب و نگران هستم » گاهی هم نگرانی در جهت پوشاندن یک ترس عمیق به کار گرفته می شود: به جای فکر کردن به مشکلات که با همسرم دارم سعی می کنم دخترم را از شر پسرها دور نگه دارم.
ایجاد آرامش (ریلکس کردن)
آموزش آرامش بخشیدن به جسم ، معمولا با آن چه در اذهان عمومی وجود دارد، متفاوت است. این عمل ماورای منحرف کردن ذهن از امور دیگر با تماشای یک فیلم سینمایی و یا استراحت . این عمل ماورای منحرف کردن ذهن از امور دیگر با تماشای یک فیلم سینمایی و یا استراحت و بیرون راندن خستگی از تن با پیاده روی طولانی و آرام است.
منظور روانشناسان از «یادگیری کسب آرامش » اشاره به تمرین مداوم یک یا چند گروه اعمال خاص می باشد . این تمرینات معمولا ترکیبی از تنفس عمیق ، رها سازی عضلات و روش های جسمی است که اثر آن ها در بیرون راندن تنش هایی که بدن در طول روز در خود ذخیره می سازد ، به اثبات رسیده است.
در طول یادگیری این عمل در جلسات مختلف ، به این حقیقت پی خواهید برد که افکار متهاجم شما به زودی آرام خواهند گرفت و از شدت هجوم آن ها کاسته خواهد شد ، و احساس ترس و اضطراب شما به طور قابل ملاحظه ای کاهش خواها یافت . در وافع زمانی که جسم شما کاملا آرامش می یابد، امکان احساس ترس و یا اضطراب غیر ممکن است. در سال 1975 ، هربرت بنسون به این پژوهش پرداخت که چگونه زمانی که بدن آرامش کامل می یابد ، تغییرات محسوسی در آن مشاهده می شود . در طول زمانی که بنسون آن را «عکس العمل آرامش جسمانی» نامید، او مشاهده کرد که ضربان قلب، تندی تنفس، میزان فشار خون، تنش های عضلانی ، میزان سوخت و ساز ، میزان مصرف اکسیژن و قدرت هدایت الکتریکی پوست کاهش می یابند . از جانب دیگر امواج مغزی آلفا – که مرتبز با احساس آرامش و سلامت می باشد – افزایش می یابند . هر یک از این شرایط جسمانی کاملا مخالف واکنش ها بیست که اضطراب و ترس در بدن تولید می کنند . کسب عمیق و اضطراب دو قلب متضاد روانی هستند.
اثرات درمانی

پس از تمرین های دقیق و مکرر ، آموزش کسب آرامش در کاهش اضطراب عمومی- اضطراب عملکرد و اضطراب میان فردی و یا اجتماعی موثر خواهد بود. تمرینهایی که در این جا ذکر شده اند ، اجزای اصلی قوانینی هستند که ترس های موضی و یا خشم مزمن را که در فصل های بعد به آن ها اشاره خواهد شد، درمان می کنند . همچنین آموزش های دیگری برای کاهش تنش های عضلانی مزمن ، پشت درد و گردن درد .اسپاسم عضلانی و فشار خون حاد پیشنهاد شده است.
زمان لازم برای یادگیری
به طور کلی شما اثرات این تمرین ها را با استفاده از هر یک از مراحلی که در زیر ذکر شده است ، در عرض یکی دو جلسه تجربه خواهید کرد. اغلب اوقات دو روش یا بیشتر با یکدیگر تلفیق می گردند تا موثر واقع شوند؛ برای مثال شما می توانید منظره آرامش بخشی را در مقابل چشمانتان مجسم کنید و در عین حال به تنفس عمیق بپردازید .
تنفس بطنی (شکمی) رها سازی ماهرانه عضلات ، کسب آرامش بدون تهاجم نگرانی و کسب آرامش با استفاده از کنترل الگوی محرک باید جزء به جزء آموخته شوند.
روش اخیر را (سریع ترین و ساده ترین روش ها را) نمی توانید انجام دهید ، مگر آن که سه مرحله اول را فراگرفته باشید . تمام این نیازمند سه تا چهار هفته یادگیری است.
دستور عمل
این فصل اختصاص به روش های بسیار موثری دارد که اگر به طور مداوم تکرار شود، منجر به کسب آرامش کامل خواهد شد.
در بدو امر شما برای انجام تمرین های خود به فضای آرامی احتیاج دارید که کسی یا چیزی مزاحمتان نشود. بعدها، زمانی که تبحر لازم را به دست آوردید می توایند این حرکات را در فضای بیرون و یا اماکن عمومی نیز انجام دهید . اگر مایل بودید می توانید از اصوات سفید صدای دستگاه تهویه هوا و یا بادبزن و غیره نیز استفاده کنید که اصوات غیر قابل کنترل را تحت الشعاع قرار دهند. لباس های آزاد و راحت به تن کنید . در آغاز هر تمرینی به حالت خوابیده و یا نشسته خود را در وضعیت مناسبی قرار دهید به طوری که بدنتان کاملا احساس راحتی کند.
تمرینات شکمی
دسته ای از عضلات که معمولا در مقابل استرس راکنش به خرج می دهند آن هایی هستند که در جدار شکم جای گرفته اند . زمانی که این عضلات گرفته می شوند به دیافراگم فشار می آورند و بر روی هر یک از نفس های شما تاثیر می گذارند . این فشار مقدار هوای دریافتی شما را محدود می سازد و آن را در قسمت بالای ریه هایتان محبوس می سازد.
زمانی که تنفس شما سطحی و تند است، انگار دچار کمبود اکسیژن می شوید . این عمل استرس زاست و زاست و زنگ های خطر را برایتان به صدا در می آورد که در معرض خطر واقع شده اند . برای جبران کمبود هوا، احتمالا شما به جای ریلکس کردن عضلات شکم و گرفتن نفس های عمیق تر ، تنفس سطحی و سریع داشته باشید . این نفس تند و سطحی احتمال دارد منجر به نفس نفس زدن شود که از عوامل اولیه ترس است.
تمرینات شکمی این جریان را کاملا تغییر می دهد و با ریلکس کردن عضلاتی که بر روی دیافراگم فشار می آورند از تندی نفس هایتان می کاهند سه یا چهار تنفس عمیق تقریبا یک آرامش بخش قوی فوری است.
یادگیری این روش بسیار ساده است. تمری زیر را در حدود سه دقیقه انجام دهید.
1- بر روی زمین دراز بکشید و چشم هایتان را ببندید . لحظه ای بر رو

ی بدن خود تمرکز کنید. به قسمت هایی که دچار تنش هستند ، توجه کنید . چند نفس بکشید و توجه کنید که نحوه نفس کشیدنتان به چه صورتی است. نفس هایتان در کدام قسمت متمرکز می شوند؟ آیا تمامی ریه هایتان از نفس هایتان پر می شوند؟ آیا سینه شما در زمان دم و بازدم به حرکت در می آید ؟ شکمتان چطور؟ و یا هر دوی آن ها؟

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله رویکرد سیستمی در مدیریت اکوسیستم های جنگلی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله رویکرد سیستمی در مدیریت اکوسیستم های جنگلی در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله رویکرد سیستمی در مدیریت اکوسیستم های جنگلی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله رویکرد سیستمی در مدیریت اکوسیستم های جنگلی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله رویکرد سیستمی در مدیریت اکوسیستم های جنگلی در pdf :

رویکرد سیستمی در مدیریت اکوسیستم های جنگلی یافتن یک رابطه جدید بین انسان و طبیعت است به طوری که علاوه بر فعالیت ها و تأثیر انسان جهت تأمین کالا و خدمات، طبیعت به طور سالم و درست باقی بماند که به آن »بازسازی ارزش های زیست محیطی« اطلاق می شود و به طبیعت به عنوان حامی حیات بشر، احترام گذاشته شود. در اینجا به بررسی تعاریف مدیریت اکوسیستم، ویژگی ها، محدودیت ها و روند آن پرداخته شده است. همچنین فرآیند و روش های تصمیم گیری به همراه کاربرد مدل ها در مسائل مربوط به اکوسیستم های جنگلی با توجه به ماهیت کاربری چند منظوره این منابع مورد بحث قرار گرفته و مزایا و معایب روشها ذکر شده است. در نهایت سه سطح سازمانی مهم در فرآیند تصمیم گیری مدیریت اکوسیستم شامل محیط تصمیم گیری، سازماندهی و فرآیند تصمیم گیری و سیستم پشتیبانی تصمیم گیری مدیریت اکوسیستم مورد بررسی قرار گرفتند.

واژه های کلیدی
مدیریت اکوسیستم، تصمیم گیری، سیستم پشتیبانی تصمیم گیری

مقدمه
روو (1992) تعبیری از مدیریت اکوسیستم ارائه داده که عبارتست از بکارگیری روشهای حفاظـت، مـدیریت و احیـای اکوسیسـتم هـا در مقیاس منطقه ای و محلی. این بدان معناست که همه افراد بدنبال حفاظت و پایداری اکوسیستم هستند و هدف آنها فقط بهره بـرداری از طبیعت نیست .[1]

در تعریف کرستنسن و همکاران ( (1996، مدیریت اکوسیستم شامل مدل های اکولـوژیکی دقیـق و درسـت، درک پیچیـدگی روابـط انسان و محیط زیست و احترام انسان به اجزای اکوسیستم. موارد مذکور نشان مـی دهنـد کـه مفهـوم مـدیریت اکوسیسـتم هـم مسـائل اجتماعی و هم مسائل علمی-فنی را در بر می گیرد .[2]

(1999) Yaffee مدیریت اکوسیستم را حفظ یکپارچگی ابعاد زیستی، فیزیکی و انسـانی دانسـته و رونـد پیشـرفت مـدیریت منـابع طبیعی را بصورت یک نمودار نشان داده است (شکل .(2

پیروت و همکاران (2000) بیان کرده اند که مدیریت اکوسیستم تلاش می کند استفاده از اکوسیستم را کنترل کند، بطوریکه ضـمن بهره مندی از منافع آنها بطور همزمان اثرات انسانها بر اکوسیستم ها مطابق با عملکرد اکوسیستم و در مسیر حفاظت از آن باشد .[1]

(2004) Coast Information Team چنین تعریف می کند: مدیریت تطبیقی فعالیتهای انسانی که منجر به اطمینان از سلامتی و عملکرد مناسب اکوسیستم ها و جوامع انسانی می شود. منظور این است که ویژگیهـای مـوقتی و فضـایی اکوسیسـتم هـا حفـظ شـود بطوریکه گونه ها و فرآیندهای اکولوژیکی بطور پایدار باقی بمانند و رفاه انسانها تأمین و بهبود یابد .[1]

Price و همکاران (2009) بیان کردند که مدیریت اکوسیستم بر پایداری اکوسیستم بیشتر از تولیدات اکوسیستم تأکید دارد. این امر که انسان به عنوان بخشی از اکوسیستم است، موضوع طبیعت پویای اکوسیستم و ارتبـاط آن بـا جوامـع انسـانی را در مقیـاس مـوقتی و فضایی مورد توجه قرار می دهد. نیاز به تعاریف واضح و روشن برای اهداف مدیریت اکوسیستم احساس می شود. اسـتراتژی مـدیریت بـر اساس بهترین اطلاعات در دسترس در مورد سیستم های اکولوژیکی، درک محدودیت ها و عدم قطعیت است.

یک تعریف کلی از مدیریت اکوسیستم بر اساس معیارهای ذکر شده در مقاله عبارتست از: بکارگیری داده ها، گزینه ها و محدودیتهای اکولوژیکی و اجتماعی در دستیابی به منافع اجتماعی مطلوب در یک منطقه مشـخص جغرافیـایی و طـی یـک دوره زمـانی خـاص. تمـام الگوهای مدیریتی تصمیم گیری درست نیستند اما تصمیم گیریهایی که سبب بهترین عکس العمل وضعیت حال و آینده جامعه می شود، تصمیم گیری های درستی هستند.

روش تحقیق
در اینجا به بررسی تعاریف مدیریت اکوسیستم، ویژگی ها، محدودیت ها و روند آن پرداخته شده است. همچنین فرآیند و روش هـای تصمیم گیری به همراه کاربرد مدل ها در مسائل مربوط به اکوسیستم های جنگلی با توجه به ماهیت کاربری چند منظوره این منابع مورد بحث قرار گرفته و مزایا و معایب روشها ذکر شده است. در نهایت سه سطح سازمانی مهم در فرآیند تصـمیم گیـری مـدیریت اکوسیسـتم شامل محیط تصمیم گیری، سازماندهی و فرآیند تصمیم گیری و سیستم پشتیبانی تصمیم گیری مدیریت اکوسیستم مورد بررسـی قـرار گرفتند. تمامی موارد مذکور با مطالعه منابع داخلی و خارجی بصورت مروری انجام شده است.

ویژگیهای اصلی مدیریت اکوسیستم

دو دیدگاه کلی وجود دارد: اول بیوسنتریک به معنی اهمیت زندگی تمامی موجودات زنده که این دیدگاه بر سلامت اکولوژیکی و یکپارچگی آن به عنوان یک هدف تأکید دارد. دیدگاه دوم شامل استفاده انسانها که به عنوان اولویت دوم اهمیت دارد، این دیدگاه به انسان اهمیت می دهد. با اعمال روشهای مدیریتی درست می توان از اکوسیستم ها بطور پایدار سود برد، بطوریکه هر دو هدف برآورده گردد.

بطور کلی ویژگیهای اصلی مدیریت اکوسیستم عبارتند از 3]، :[4

• پایداری: پایداری منابع در مدیریت اکوسیستم، شرط لازم است. لغت پایداری که در مدیریت اکوسیستم به کار می رود باید به روشنی تعریف شده و بطور تخصصی مورد بررسی قرار گیرد، سود و هزینه در این زمینه مسائل بسیار مهمی هستند. مفهوم پایداری همراه با توسعه بیان کننده برآوردن نیازهای حال بدون به خطر افتادن منافع نسلهای آینده در برآورده کردن نیازهایشان است.

• اهداف: مدیریت اکوسیستم اهداف قابل دسترس در آینده را که لازمه آن پایداری است بعنوان چشم انداز در نظر می گیرد.
• ارائه مدلهای اکولوژیکی: مدیریت اکوسیستم وابسته به تحقیقات در زمینه های مختلف اکولوژیکی است.

• حفظ تنوع زیستی و ساختار اکوسیستم: مدیریت اکوسیستم، تنوع زیستی و پیچیدگی های ساختاری اکوسیستمها را در مقابل تخریب تشخیص می دهد و منابع ژنتیکی لازم را برای سازگاری نسبت به تغییرات در بلند مدت فراهم می کند. سطح تنوع زیستی در اکوسیستم بخش بسیار مهم اطلاعات علمی را در بر می گیرد و این اطلاعات در درک پتانسیل اکوسیستم برای فراهم کردن منافع اجتماعی حائز اهمیت است. تنوع زیستی می تواند برای جامعه ارزش ذاتی و واقعی نداشته باشد اما در مدیریت اکوسیستم نقش اساسی دارد .[5]

• پویایی اکوسیستمها: مدیریت اکوسیستم تلاش می کند تا اکوسیستمها را از سکون باز دارد و آنها را به پویایی برساند.

• شرایط و مقیاس: مدیریت اکوسیستم فرآیندهای اکوسیستم را در دامنه وسیعی در مقیاس فضایی و موقتی اداره می کند و رفتار آنرا در شرایط معین که بیشترین تأثیر را از محیط می پذیرد، مورد بررسی قرار می دهد.

• انسانها به عنوان جزئی از اکوسیستم: مدیریت اکوسیستم نقش فعالیتهای انسانی را در رسیدن به اهداف مدیریت پایدار مورد بررسی قرار می دهد.

• سازگاری و مسئولیت: در مدیریت اکوسیستم مدلهای عملکرد اکوسیستم طبق دانش روز تنظیم شده و تغییرات لازم در آن اعمال می شود.

• ارزش اجتماعی: مدیریت اکوسیستم یک مرحله از توالی ارزشهای اجتماعی و ویژگی های آنرا منعکس می کند، این مرحله اولین و آخرین مرحله نیست.

• محدوده مکانی: مدیریت اکوسیستم بر اساس مکان است و محدوده منطقه باید مشخص باشد. مدیریت اکوسیستم باید بر کاربری چندمنظوره اکوسیستم تأکید داشته باشد. بدین ترتیب با ترکیب چند نوع تصمیم برای رسیدن به اهداف تعریف شده می توان اکوسیستم ها را مدیریت کرده و اولویت های اجتماعی را برآورده کرد. تعیین محدوده و مرز مناطق از این نظر اهمیت دارد که برای رسیدن به حداکثر سود اجتماعی باید محدودیتهای منطقه از اکولوژیکی و اجتماعی شناخته شود. برای مثال تصمیم گیری برای حوزه های مختلف آبخیز متفاوت است.

• دستیابی به شرایط مطلوب: مدیریت اکوسیستم باید اکوسیستم را برای رسیدن به شرایط مطلوب اجتماعی در وضعیت مناسبی
نگه دارد. سلامت اکولوژیک و حفظ یکپارچگی آن از نظر علمی و سیاسی تعاریف خاص دارد. اکوسیستمها دارای ویژگیهای خاصی هستند مسلماَ مفاهیمی چون تنوع زیستی، تولید، چرخه کربن و غیره در اکوسیستمهای مختلف متفاوت است. بنابراین بکارگیری تصمیم درست توسط انسانها و استفاده از روشهای علمی و فنی درست در تجزیه و تحلیل این مسائل نقش مؤثری در مدیریت خواهد داشت.

• انعطاف پذیری و سازگاری: مدیریت اکوسیستم فواید زیادی بدنبال دارد بطوریکه با اعمال مدیریت اکوسیستم توانایی واکنش به انواع استرسهای طبیعی و انسانی را خواهد داشت، اما بسیاری از اکوسیستم ها قابلیت محدودی در سازگاری و تطابق با شرایط مختلف را دارند. ثبات، انعطاف پذیری، شکنندگی و سازگاری از مفاهیم چالش انگیز در اکولوژی هستند. این مفاهیم، ویژگیهای اکوسیستمها هستند. اکوسیستمها دارای انعطاف پذیری محدودی هستند. مهمترین نقش علم در مدیریت اکوسیستم شناخت محدودیتهاست که برای رسیدن به منافع اجتماعی مختلف باید مورد بررسی قرار گیرند. در مدیریت باید توانایی اکوسیستم در مقابله با استرس در نظر گرفته شود و به بهترین وجه هدایت گردد.

• اطلاعات علمی: اطلاعات علمی در اجرای مدیریت اکوسیستم ، فرآیند تصمیم گیری انتخاب عمومی و شخصی نقش مهمی دارند. بعضی از اطلاعات خاص در مورد اکوسیستم ها در مدیریت اکوسیستم مؤثر است. اطلاعات مربوط به ویژگیهای اکولوژیکی اکوسیستم از عوامل محدود کننده در مدیریت اکوسیستم است. اطلاعات علمی بطور ذاتی دارای عدم قطعیت هستند. اطلاعات علمی و پیش بینی بر اساس آن به بحث و مذاکره در عملیات مدیریتی می انجامد. مذاکره و بحث در مورد ارزشها و اولویتها بسیار خوب و در عرصه های عمومی و سیاسی بسیار مطرح است. اما عرصه های بحث های علمی بسیار محدود است.

محدودیتها در راه مدیریت اکوسیستم
بعضی از تفاسیر ابتدا اکوسیستم را شرح می دهند. بعضی دیگر به جنبه تعادل بین مدیریت، ارزشهای اقتصادی-اجتمـاعی و اکولـوژیکی اعتقاد دارند و حتی عده ای نیز بر اعتقاد خود مبنی بر فلسفه استفاده چند منظوره که موجب حداکثر بهره مندی انسانها از منـابع مـی شود، پافشاری می کنند با اینکه می دانند این امر محدودیتهای اکولوژیکی داشته و به توجه بیشتری نیاز دارد .[1] تنهـا بـا اسـتفاده از

واژه مدیریت اکوسیستم نمی توان الزاماَ آنرا تعریف کرد زیرا دامنه وسیعی داشته و افراد و گروههای زیادی را در بر می گیرد. تنهـا یـک گروه یا سازمان نمی تواند دامنه وسیعی از اطلاعات و تمرکز لازم را بر مدیریت تمام اکوسیستم داشته باشد و بخشهای مختلف بایـد در امر مدیریت و مطالعات مربوط به اکوسیستم شرکت داشته باشند. یکی از عوامل بسیار مهم در موفقیت بسیاری از پروژه هـای مـدیریت اکوسیستم، مشارکت ذینفعان از همان ابتدای کار است، مخصوصاَ آنهایی که بر عقیده خود پایدار و با ثبات هستند. مدیران پـروژه هـای مدیریت اکوسیستم باید بر بدست آوردن اطلاعات و کسب مهارتها جهت کارایی بیشتر ذینفعان تلاش کنند.

مدیریت اکوسیستم بطور ذاتی یک فرآیند بلند مدت است و سیاستهای مدیریتی در طـی زمـان شـکل مـی گیرنـد. ایـن امـر یـک محدودیت در مدیریت اکوسیستم است. تغییرات سیاسی می تواند بر سیاست محیط زیست، پایداری اقتصادی، طرحهای کاربری اراضی و منابع و فعالیتهای مختلف روی زمین تأثیر بگذارد.

یکی از محدودیتهای رسیدن به موفقیت در امر مدیریت اکوسیستم، کمبود تأمین بودجه در طولانی مدت است. یک توصیه مهم بـه سیاستگزاران، افزایش انعطاف پذیری و توسعه سیاستهای سازگار و تطبیقی است که طبیعت بلند مدت بودن مدیریت اکوسیستم را ثابت می کند.

کمبود اطلاعات کافی در موفقیت و عدم موفقیت پروژه مدیریت اکوسیستمنقش مهمی دارد. اصولاَ پروژه های مدیریت اکوسیسـتم دارای کمبود اطلاعات اکولوژیکی هستند مثلاَ انواع نقشه ها، اطلاعات علمی، اطلاعات در مورد منطقه که کمبود و نقص دانش را نشـان می دهد و بدنبال آن پایش اطلاعات برای بررسی مسائل اکولوژیکی، اجتماعی و اقتصادی و نتایج آنها با مشکل مواجه می شود. کمبـود اطلاعات سبب رکود و عدم پویایی می شود، این مشکل، اهمیت بکارگیری مدیریت تطبیقی برای استقرار، ارزیابی و سـازماندهی پـروژه

های مدیریت اکوسیستم را کاملاَ روشن می کند.
مشکلات مدیریت اکوسیستم
مشکلات کلی مدیریت اکوسیستم:
(1 اصول ارزشهای عمومی و شخصی و ویژگیهای آنها با هم در تعارض هستند که منجر به گزینه های مختلف تصمیم گیری می شود. (2 وجود فشارهای زیاد سیاسی سبب تغییرات زیاد و مؤثری بر سیاست عمومی خواهد داشت.

(3 وجود تعداد زیاد ذینفعان عمومی و خصوصی که هزینه ها و ریسکهای زیادی را بدنبال دارد و اثرات معکوس را با خـود بـه همـراه خواهد داشت.

(4 عدم قطعیت در مسائل اقتصادی-اجتماعی و فنی وجود دارد.
(5 اکوسیستم و مسائل سیاسی با هم در آمیخته اند بطوریکه تصمیم های سیاسی بر مسائل مربوط به اکوسیسـتم تـأثیر مـی گـذارد. حل این نوع مسائل بحث جدیدی نیست و مدیریت اکوسیستم باید طی یک روند و فرآیند به حل این مسائل بپردازد نه بـه عنـوان یـک موضوع و مفهوم .[6]

مدیریت اکوسیستم ارزشها و اولویتهای قابل پیش بینی را بیان می کند. ارزشها و اولویتهایی کـه قابـل توسـعه هسـتند و در مسـیر تکاملی آن اکوسیستم نقش دارند. مشکلات مدیریت اکوسیستم را باید محدود کرد. یک مشکل اجرایی در یک اکوسیستم مشخص بایـد بصورت مشارکت عمومی حل شود. نیاز به اطلاعات علمـی در تصـمیم گیـری بـرای مـدیریت بسـیار مهـم و حیـاتی اسـت. لازم اسـت دانشمندان در فرآیند مدیریت اکوسیستم استفاده شوند و اطلاعات علمی آنها در امـور اج رایـی بـه کـار گرفتـه شـود. مفهـوم مـدیریت اکوسیستم یک مفهوم ضد و نقیض و بحث برانگیز نیست بلکه به تغییرات وضعیت موجود اهمیت می دهد و حرکت به سوی یـک رونـد سیاسی- اجتماعی برای یک تصمیم گیری متفاوت را پشتیبانی می کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد یوگنیوا در مکتب امام خمینی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد یوگنیوا در مکتب امام خمینی در pdf دارای 35 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد یوگنیوا در مکتب امام خمینی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد یوگنیوا در مکتب امام خمینی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد یوگنیوا در مکتب امام خمینی در pdf :

” آودییوا لودمیلا یوگنیوا ” شاعر – روزنامه نگار و زبانشناس روسی در سالهای 70-80 میلادی به همراه همسرش به عنوان مامور، در سفارت روسیه در ایران اقامت داشته و یکی از شاهدان عینی وقوع انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی در ایران است .
گنادی آودیف دکترای تاریخ، شرق شناس درباره این شاعر و زبانشناس نوشته است : ” آودییوا لودمیلا یوگنیوا ” تحصیلات خود را در دانشگاه دولتی مسکو به پایان رسانده و اکنون در اتحادیه نویسندگان روسیه ، فدراسیون بین المللی خبرنگاران، اتحادیه ادبیات نویسان مسکو و شورای بنیاد خیریه فرهنگی مسکو عضویت دارد .

وی صاحب ده ها اثر ، مقاله و کار علمی در مورد فرهنگ و هنر ایرانی، سینمای ایران، نقاشی و تاتر انقلاب بوده است. همچنین در رادیو مسکو صد ها رپرتاژ و مصاحبه در زمینه های فرهنگ، هنر و ادبیات انجام داده است. او مطالبی در مورد فرهنگ معاصر و واقعیت های جامعه ایران دارد که در مجموعه مقالات انستیتوی شرق شناسی آکادمی علوم روسیه به چاپ رسیده است. وی یکی از مولفان کتابچه راهنمای « ایران معاصر» می باشد.

خانم آودییوا نامزد جوایزی از جشنواره های بین المللی و روسی در زمینه های هنر و شعر بوده و بارها در سخنرانی ها و کنفرانس های مختلفی که از طرف ایران و سایر کشور های خارجی برگزار شده، شرکت کرده است و موفق به دریافت جایزه «تلاش فرهنگی» گردیده است.
وی پدیدآورنده پانزده کتاب شعر و نیز منتخب اشعار برای کودکان می باشد . در مجموعه « گلنمای شرق » که توسط انتشارات « گمونیتاری » به چاپ رسیده ، کتابهایی از شاعر با عناوین: « روحم را به ایران تقدیم می کنم »، « باغ های بهاری ایران »، « دوباره بلبلان نغمه عشق سر دادند» که در آنها بیش از 300 قطعه شعر و تکه هایی از اشعار بزرگان در مورد طبیعت ایران، شاعران بزرگ ایران زمین، تاریخ چند هزار ساله و زنان ایرانی آمده است .

به گزارش مهر ، بیشترین بخش از این اشعار با الهام از انقلاب اسلامی و رهبر کبیر آن، نوشته شده است، بعلاوه ترجمه چند غزل از امام خمینی تحت عنوان « در بوستان امام خمینی » توسط ایشان گرد آوری شده است . در مجموعه « راهی به سوی آزادی » بیش از 80 قطعه شعر با الهام از انقلاب اسلامی و بنیانگذار آن، با بیانی شیوا و عمیق و در طیف های گوناگون، گنجانده شده است .
در مجموعه حاضر، خوانندگان ، صدای زمان و ندای شرکت کنندگان در وقایع انقلاب اسلامی ایران را می شنوند. آهنگ درونی اشعار منعکس کننده و شناساننده طلوع معنوی امام خمینی وابعاد شخصیت ایشان می باشد. خانم آودییوا، از امام خمینی به عنوان سیاست مداری بزرگ، فیلسوفی برجسته، سخنرانی عظیم ، شاعری نازک بین، فردی بی آلایش و بی نیاز از ثروت دنیوی و مردی که بخشی از عمر خویش را در تبعید به سر برده، می داند .

در قلم مولف ایام تلخ و شیرین مردم ایران و رهبرشان در جریان انقلاب و جنگ بسیار قابل درک و حس می باشد . بخشهایی در رابطه به نقش جوانان در مسیر انقلاب، زنان و مادرانی که با حکم امام به تربیت شهروندانی قابل پرداختند، اختصاص دارد .

اندیشه تابناک و سخنان امام خمینی که در این اشعار بدان اشاره رفته است، اگر چه ممکن است عبرتی برای دولتمردان نباشد ، لیکن هر بیت آن سبب بیداری وجدان و عقل انسان های آزاده نسبت به مسئولیت اجتماعی خویش است .
اشعار تاریخی « راهی به سوی آزادی » چشم خوانندگان را به وقایع انقلاب اسلامی باز می کند و ثابت می کند که مردم ایران خود سکاندار سرنوشت خویش بوده و برای ساختن کشوری آزاد و مستقل به پیش می روند.

ترجمه قسمتی از اشعار ” راهی به سوی آزادی “

بخش اول / نمی توان نور ستارگان و خورشید را خاموش کرد
خواننده عزیز، تو را دعوت می کنم
با هم صفحات تاریخ را ورق بزنیم.
حوادث و چهره های واقعی،

کشوری بیگانه ولی زیبا.
ای خواننده، این صفحات کشفیات زیادی
برای تفکر درباره میهن و زندگی ما در بردارند.
سیاره مجنون ما همانند آتشفشان “وزوی” است:
ترور و جنگ بر دنیا فرمانروایی می کنند.
ولی هر کس تشنه صلح و آرامش
و آزادی واقعی برای روح و جان خود است .

از همین روست که قهرمانان
و رهبران بزرگ خردمندی به دنیا می آیند.
سرنوشت مردانی با سرنوشت بزرگ به مانند ستاره درخشان است.
خواننده عزیز، خواهش می کنم
و بیشتر درباره خشونت عصر جدید فکر کن.
نمی توان نور ستارگان و خورشید را خاموش کرد.
زندگی یکی است. فلاسفه هم آرزو داشتند
زندگی را زیبا سازند
تا برادری، عشق و ایمان شکوفا شوند.
شرافت، صداقت و پاکیزگی، عدل می آورند.
کشوری برگزیده و مردمی شایسته
تاریخ را آفریده و عصر خود را سرافراز می سازند.

انسان به این کشور بزرگ افتخار می کند.
کشور بزرگی که در آنجا قلب آزادانه می تپد،
که در آنجا حاکمی خردمند
کشور بزرگی را به ارث می گذارد. او زاهد بود
و با ایستادگی در برابر توفان به کشور خود فجر ارزانی داشت.
بخش دوم / فقیه تحصیل کرده ای که آموزگار مردم بود
همه ملتها قرنهاست که
به سوی آینده ای با برادری و برابری می شتابند

ولی قرن 21 رسوایی به بار آورده است
دوباره جنگ، فقر، مرگ کودکان و ترور.
متحد شویم، دوشادوش هم بایستیم
این پیام شعر من است.
خواننده عزیز، می خواهم که آدمیان
در این دنیای شکوفا بدون خصومت همزیستی کنند
لابلای سطور شعرم
یک درس دیگر تاریخ نهفته است

و آن این است که راه به سوی آزادی وجود دارد
این راه طولانی دشوار است ولی نور آن مثل نور ستاره در آسمان شبانه است
همین نور است که قرنهاست انسانها را به سوی خود جلب می کند
انسان آرزو و رؤیای برابری و برادری را دارد
مهم نیست خداوند به او چه رنگ پوستی داده باشد
همه در مقابل خدا برابر هستند. هیچ کس روی زمین اضافی نیست
راه سعادت یکی است
این راه حکمیانه مردمی است
مردمی که توانستند قل و زنجیر ظلم را پاره کنند
و راه جدید به سوی رستاخیز را به کشور خود ببخشند
اگر رهبر خردمند باشد و کار خود را بداند
روزنه امیدی گشوده می شود.
و مردم دنبال او می روند
به او مثل خورشید
ایمان می آورند
اوهم جان خود را فدای فجر آزادی می کند
خمینی چنین رهبری بود
درد ملت، درد او بود.
فقیه تحصیل کرده ای که آموزگار مردم بود
مردم به دنبال او رفتند. کشور از او پیروی کرد.
پیش از این در مورد ” آودییوا لودمیلا یوگنیوا ” شاعر – روزنامه نگار و زبانشناس روسی سخن گفتیم و قطعاتی از اشعار ایشان را که در وصف امام راحل بود با هم مرور نمودیم.
اینک قطعاتی دیگر از اشعار این شاعر آزاده را به اتفاق می خوانیم.

بخش سوم / ماه گرم بهمن
او در شهر خمین در خانواده ای بزرگ دیده به جهان گشود
خانواده او از اهل بیت حضرت محمد (ص) بود
تصادفی نیست که به او نام “روح الله” دادند
روح خدا با اوست و امام همیشه روح خدا را دارد
«نبض انقلاب با قلوب جوان می تپد»

امام خمینی
او به جهان نمونه نادری داد
و رهبر جوانان شد
نور خردمندانه اندیشه های او
قلوب و اذهان را بر آشفت
جوانان به زورگویی رژیم شاه

جواب رد دادند.

دانشگاه زنده شد
حکومت هم با احساس ناتوانی خود
ارتش را علیه جوانان به کار گرفت
میدان به خون آغشته شد
نه گرم سرب پرواز می کرد ، (منظور گلوله است)
ولی قلب مملو از عشق شد.
جوانان تهران و تبریز
فدای کشور خود شدند
آنها
به سازش ها تن نمی دادند.
عزت و شرافت را نمی توان کشت.
دوستان به زندانها انداخته شدند
ولی روز 15 خرداد
روز « بذر نیک » است
که نهادن آن در خاک بی نتیجه نخواهد بود
همین بذر نهالی سبز بیرون خواهد آورد
و به درخت آزادی تبدیل خواهد شد .
در ماه گرم بهمن
ماهی که به رنگ خون عاشقان مجروح شده .
میهن، خود سرخ خواهد شد .
ماه مارس. ماه خوب، نوروز.

ولی قم و شیراز، مشهد و تبریز
آرام نیستند.
در همان ماه سربازان
مردم را با گاز اشک آور و از پشت هدف قرار دادند.
فیضیه هم یادش نرفته است:
دهقانان و بازاریان و همه مدافعین
صادق وطن را
بخش چهارم / عشق به مردم
ولی در یک سحرگاه ماه نوامبر،
سربازان درب خانه او را شکستند.
او در لحظه ای بازداشت شد
که برای الله نماز می خواند.
هواپیما به آنکارا پرواز می کند
او مجبور شد برای سال ها
میهن عزیز خود را ترک کند.
و در کشور بیگانه به پیشواز طلوع آفتاب برود
دور از مناره های میهن .
ولی او شاعر انقلاب،
فیلسوف و پدر انقلاب بود
او نور امید را به خانه
فرد فرد ملت خود می برد
آرزو داشت به مردم آزادی اعطا کند
تا کشور سربلند خود را ببیند.

او که 13 سال درنجف زندگی کرد
عراق را مانند ایران شناخت.
پیر و جوان او را دوست داشتند
ولی دشمن مکار بود.
نام خمینی در سراسر جهان
مانند صدای تندر شنیده می شد
آزادگان جهان

در پیامهای او دنبال پاسخ می گشتند.
او را از عراق اخراج کردند،
و او در فرودگاه اورلی به زمین نشست.
خمینی در پاریس چهار ماه
بدون ترس زندگی کرد.
راه او پر برکت و دشوار بود.
ولی توفان زندگی نمی توانست او را بشکند.
او در عشق به مردم این دار فانی زندگی می کرد
و انوار آسمانی هرگز او را ترک نمی کرد.
او به منشأ حکمت و ایمان مبدل شد،
پیغمبر زنده ای بود،
که دیوار اخلاق جدید را ساخت،
بین آینده، حال و گذشته.
او به پیش نگاه می کرد و با نگاه نافذ خود سالهای آینده را می دید،
او می دانست که ایران در آغوش آزادی شکوفا خواهد شد،
می دانست که قرآن کریم ، ارزنده ترین میراثی است که پیغمبر در مجاهدت
در راه کمال برای ما باقی گذاشت.
توده های مردم خشمگین
در میدان ژاله را به خاطر دارم.
و در آن ماه سپتامبر
افراد گارد، آزادی را هدف قرار می دادند.

ولی نمی توان مزه آزادی
آمیخته در خون و اشک را کشت.
آزادی مانند لاله سرخ رشد می کرد،
در همه باغ ها.
بخش پنجم / اصلاحات را روی سرنیزه نمی آورند
آنهایی که مزه مبارزه را چشیده اند، نمی توان شکست داد.
آنهایی که قدرت حقیقت را شناخته اند، نم

ی توان مغلوب کرد.
آنهایی که قدر زندگی را دانسته اند، شهید قهرمان می شوند.
«مرگ بر شاه!». انقلاب پیروز می شود .
شاه، حاکم مطلق
فرار کرد.
امام، فرزند بزرگ و پر افتخار ایران
با مجاهدت خود پیروزی را به ایران ارزانی داشت.
نوزادی روی دست او بود،
این نوزاد، ایران جدید بود.
جهان فهمید که این پیرمرد تاچه حد خردمند است
او خدعه پوسیده نظام شاه را
مانند تار عنکبوت پاره کرد
دروغ را مانند علف هرزه بیرون کشید
ایران در برابر سراسر جهان
به عنوان کشوری بی باک جلوه کرد.
خمینی به تهران باز گشت
در آن زمان تمام جهان به صفحه تلویزیون چشم دوخته بود.
چهره های شاد چقدر زیاد بودند،
مردم در شادی به اقیانوس شباهت دارند.
پیر و جوان می رفتند و می رفتند
زنان کودکان نوزاد خود را بغل کرده بودند،
گل برگ گل سرخ مانند باران
می بارید و دل مردم شاد بود.
سیل اتهامات و تهمت ها
از روزنامه ها و تلویزیون سرازیر شد.
« او کشور خود را به قرون وسطی می برد،
جهان متمدن را زیر چادر می کند.
جوانان از این پیرمرد دنباله روی نخواهند کرد،
او آینده را از ایران سلب می کند ».
ولی کشور جواب «خیر!» محکم داد .
«ما چقدر رژیم استبدادی را تحمل کردیم،
بلوف های آمریکایی را گوش کردیم.
دلقک بازی های شاه را مشاهده کردیم».
کاسه صبر لبریز شد .
اصلاحات را روی سرنیزه نمی آورند
خداوند که تنها پروردگار است ما را می بیند
و پیروزی سرود خود را سر می دهد.
خمینی که از همه خردمندتر است،
در اولین ساعات بعد از بازگشت از تبعید
رفت تا بین قبرها قدم زنان
در برابر شهدا تعظیم کند .
خمینی به سوگ شهدای جوان نشسته بود
آنهایی که نمی خواستند
طبق قواعد دیروزی زندگی کنند.
بخش ششم / حجاب به ما ( زنان ) آزادی می بخشد
خمینی و زنان ایران انقلابی
شعار انقلاب: «خواهر، حجاب سنگر تو است!»
نام مادر، خواهر و دختر چقدر مهم است.
زنان ایران برای کمک به کشور خود
بدون ترس برخاستند، حجاب سنگر آنها شد.
خواهر، زن، مادر برای زدودن شب ظلم
با ندای خمینی همراه با مردان
می رفتند تا با استبداد مبارزه کنند
و مهربانی، صبر و عقل خود را فدای می

هن خود بکنند.
تهران، شیراز، تبریز و قم آنها را به یاد دارند.
حجاب از زورگویی نجات می دهد. این مبارزه است.
این درس انقلاب است و انقلاب حق دارد.
حجاب به ما آزادی می بخشد تا با عقل و دانش خود
رفاه مردم را تأمین کنیم.
تا مردم ببینند که ما نه تنها زیبا هستیم
بلکه از استعدادهای برابر با مردان برخورداریم.
برای ما جایی در مجلس هم هست. ع

لم منتظر ماست.
ما نقاش و شاعر هستیم ، هیچ زنجیری هم نیست.
دانشگاه ها درهای خود را برای ما باز کرده اند تا ما بتوانیم
به آینده خود اطمینان داشته باشیم». شکوفه کن، ای ایران!
ایران، از دوران باستان همیشه افتخار کن
که زنان جان و زندگی را به تو می بخشند.
قوت روح، ژرفای خرد،
مادری، حوصله زن،
مملو از خلاقیت و مهربانی،
شعله جاویدان روح.
همه چیز به هم آمیخته شده است. زنان ایران
هم زیبا هستند و هم عاقل.
شعرا به تحسین آنها پرداختند،
آنها بارها شایستگی خود را ثابت کرده اند.
من آنها را درون سنگرها دیدم،
با پرچم در دست دیدم.
عقل و نیرو زیر حجاب می تپد،
شعله قلب زیر چادر پنهان شده است.
پیش از این دردو قسمت بخشی از اشعار ” آودییوا لودمیلا یوگنیوا ” شاعر – روزنامه نگار و زبانشناس روسی را مرور کردیم. اکنون بخش سوم و پایانی اشعار برگزیده ایشان را از نظر میگذرانیم.

بخش هفتم / اینجا رباعیات با غزلیات مشاعره می کنند
امام خود را شاعر نمی دانست
فقط نامه هایی برای عروسش فاطمه می نوشت.
ولی الآن «دیوان» او در دست من است
قصاید و غزلیات آن چقدر زیبا هستند .
“باده عشق” ، عطر ایران است.
اینجا رباعیات با غزلیات مشاعره می کنند
وارد باغ شعر امام می شوم،

باغی که با دست خردمند کاشته شده است.
او یاد می دهد که بذر نیکی بکاریم،
میوه های خیر و روشنگری را پخش کنیم
و جهانی را بسزایم که جایی برای خصومت نداشته باشد
در این جهان انسان به کمال خود خواهد رسید.

کسی در این مورد بحث نمی کند که خمینی که توانست
ایران را از دست شیطان نجات دهد، خردمند بود.
او فرهنگ و روح مردم را از دست شیطان نجات داد،
عظمت ایران را به ملت ها نشان داد.
ولی سرنوشت ،آزمایشات جدیدی در چنته داشت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >