سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تحقیق رفتارشناسی حیوانات اهلی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق رفتارشناسی حیوانات اهلی در pdf دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق رفتارشناسی حیوانات اهلی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق رفتارشناسی حیوانات اهلی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق رفتارشناسی حیوانات اهلی در pdf :

در طول چندین هزار سال انسان شکارچی و مصرف کننده گوشت می‌باشد. انسان Homoerectus در 400 هزار سال قبل شکار و استفاده از آتش را برای پختن گوشت آغاز کرد. بر اساس یافته هایی در تانزانیا استراتژی شکار انسانهای اولیه بر اساس شناخت رفتار حیوان مورد مطالعه قرار گرفته، و آقای Leakey به عنوان نمود در این استراتژی میگوید اگر شکارچی در محدوده حدود 15 متری خرگوش یا حیوان دیگری باشد باید مستقیما و بلافاصله به سوی شکار هجوم برد. در این شرایط حیوانات کوچک در ابتدا در جای خود میخکوب می‌شوند سپس در فاصله 2 تا 3 متری شکارچی باید به سرعت به سوی چپ یا راست بچرخد. چون رفتار طبیعی فرار، حرکت سریع به یک جهت خواهد بود، اگر شکار و شکارچی هر دو به سوی چپ حرکت کنند شکارچی در بالای سر شکار خواهد بود و می‌تواند آن را با دست خالی بگیرد و یا آن را با یک سنگ مورد هدف قرار دهد. اگر شکارچی حدس درستی نزده باشد باید توقف کند، تغییر مسیر دهد و به دنبال حیوان بدود تا شاید موفق به گرفتن شکار گردد. این اولین استفاده انسان‌های اولیه از رفتارشناسی حیوانات بود. انسان‌های Homosupianse به مشاهده و بررسی رفتارها و خصوصیات حیوانات روی آوردند. چون هم به استفاده خوراکی آنها نیاز داشتند و هم مجبور بودند با شناخت رفتارهای تهاجمی خود را از خطر صیادان دور نگه دارند. شکارچیان دوره Paleolithic حدود 35 هزار تا 10 هزار سال قبل احتمالاً از آتش به منظور راندن شکارها به سوی صخره‌ها یا مکان‌های بن بست استفاده می‌کردند. نقاشی های ماقبل تاریخ در فرانسه و اسپانیا جنبه‌های دیگری از ارتباط بین بشر و حیوانات خبر می‌دهد. این نقاشی‌ها، حیواناتی را که برای مسابقات و سرگرمی مورد استفاده انسان‌ها قرار می‌گرفتند و دوره‌های مختلف زندگی این حیوانات را به نمایش می‌گذارند و اولین گام‌های استفاده از حیوانات به منظور پرورش و اهلی کردن آنها را نشان می‌دهد. گونه‌های که اهلی شدند به منظور تولید گوشت، شیر، تخم‌مرغ و پشم مناسب بودند اما علاوه بر داشتن این صفات این گونه‌ها دارای ویژگی‌های رفتاری‌ای بودند که اهلی سازی آنها را امکانپذیر می‌نمود.
* پتانسیل کاهش پاسخ ضدصیادی نسبت به انسان
* تهاجم کم نسبت به انسان
* تولید مثل کافی
از صفات اصلی به منظور اهلی سازی حیوانات بودند.
به منظور استفاده از این صفات، به اهلی سازی حیوانات از دوره‌های قدیم تاکنون اهلی کنندگان حیوانات و پرورش دهندگان آنها باید قادر به شناسایی و ارزیابی رفتارهای حیوانات باشند.
با آغاز قرن بیستم و افزایش نیازهای بشر، استفاده از حیوانات اهلی به سرعت گسترش پیدا کرد و به شکل صنعتی درآمد. نگهداری و پرورش متراکم حیوانات بخصوص در سال‌های پس از 1970 سیستم‌های پیشرفته پرورش گاو و طیور مورد استفاده قرار گرفت و مرتباً تعداد دام نگهداری شده در فضای محدود افزوده گردید. این شرایط باعث افزایش انتقال بیماری‌ها و مشکلات پرورشی گردید و حیوانات مجبور به تطابق فیزیولوژیکی و تطابق رفتاری گردید. حیوانات می‌توانند با محدودیت‌های محیطی خود را تطبیق دهند و این تطابق در رفتارهای آنها قابل مشاهده است و دانش شناخت رفتارهای دام‌ها تحت شرایط سیستم‌های پرورشی متراکم به بهبود این سیستم‌های مدیریتی کمک میکند.
بسیاری از مشکلات امروزه دامپروری با روش‌های تغذیه‌ای فیزیولوژیکی یا دامپزشکی قابل حل نیستند و نیاز به شناخت دقیق رفتارهای حیوان دارند. واژه اتولوژی به معنای مطالعه علمی رفتارهای حیوانات در شرایط طبیعی، اغلب برای مشاهده و توصیف جزئیات رفتاری به منظور شناخت نقش مکانیسم‌های زیستی بکار می‌رود. مطالعه علمی رفتارهای حیوانات در طی 30 سال اخیر گسترش فوق العاده‌ای داشته است. تکنیک‌های جدید در رفتارشناسی در فیزیولوژی، گستره وسیعی از علم رفتارشناسی، از جمله بررسی تحریک‌ها، کنترل حرکات، اثرات هورمونی، غرایز، رفتارهای حفظ جان، رفتارهای تولید مثلی و شناخت رفتارهای حیوانات اهلی برای افرادی که در دامپروری فعالیت می‌کنند یک ضرورت است.

رفتار و تولیدات حیوان:

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق فیزیک اتمی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق فیزیک اتمی در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق فیزیک اتمی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق فیزیک اتمی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق فیزیک اتمی در pdf :

فیزیک اتمی- مولکولی که مربوط به فیزیک جدید است از زمانی متولد شد که دانشمندان متوجه شدند کوچکترین جزء در طبیعت اتم نیست بلکه اتم از اجزای کوچکتری به نام الکترون‌ها و هسته تشکیل شده است. یعنی اتم از هسته‌ای تشکیل شده است که الکترون‌هایی در اطراف آن می‌گردند
فیزیک اتمی به بررسی نقل و انتقال‌های الکترون‌های اطراف هسته می‌پردازد و خواص آنها را مورد بررسی قرار می‌دهد. یعنی ما در فیزیک اتمی کاری به این نداریم که هسته از چه تشکیل شده است بلکه هسته برایمان مرکزی با بار مثبت است و بیشتر توجه ما جلب الکترون‌های اطراف هسته می‌شود
سابقه ی تاریخی
مطالعه روی عنصرها به حدود سال پیش برمی گردد. دالتون در سال 1807 با استفاده از واژه یونانی اتم که به معنای تجزیه ناپذیر است ، ذره های سازنده عنصرها را توضیح داد. اگر چه امروز می دانیم که اتمها خود از ذرات کوچکتری تشکیل شده اند، اما هنوز باور داریم که اتم کوچکترین ذره ای است که خواص شیمیایی و فیزیکی یک عنصر به آن بستگی دارد.
جان دالتون نظریه اتمی ماده را به شرح زیر مطرح کرد :
- تمام عنصرها از اتم تشکیل شده‌اند . اتمها ذراتی تقسیم‌ناپذیر و تخریب ناپذیرند
- همه‌ی اتم‌های یک عنصر از لحاظ جرم و خواص شیمیایی یکسان‌اند, اما اتم‌های عنصرهای مختلف , جرم و خواص شیمیایی متفاوت دارند .
- یک ترکیب شیمیایی از به هم پیوستن اتم‌های مختلف با نسبت‌هایی که اعداد صحیح و کوچک‌اند , تشکیل می‌شود
- یک واکنش شیمیایی تنها شامل ترکیب , تفکیک یا نوآرایی اتم‌هاست به بیان دیگر , اتم‌ها در جریان یک واکنش شیمیایی نه به وجود می‌آیند و نه از بین می‌روند .
در حال حاضر می‌دانیم که جزء بسیار ناچیزی از ماده در یک واکنش شیمیایی قابل تبدیل به انرژی بوده و از این‌رو به جاست که از قانون بقای جرم و انرژی صحبت کنیم . همچنین تئوری دالتون نارسایی‌هایی دارد و برای مثال او به وجود مولکول چند اتمی از قبیل H2 و O2 برای یک عنصر پی نبرد و کوچک‌ترین ذره‌ی همه‌ی عناصر را اتم‌های منفرد پنداشت . همچنین آزمایش‌ها نشان داده‌اند که همه‌ی اتمهای یک عنصر دقیقاً جرم یکسان ندارند . اما با تغییر واژه‌ی جرم به جرم اتمی میانگین می‌توان تئوری دالتون را به کار برد .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تاریخ میز در ایران در میز چوبی نئوپان در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تاریخ میز در ایران در میز چوبی نئوپان در pdf دارای 53 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاریخ میز در ایران در میز چوبی نئوپان در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاریخ میز در ایران در میز چوبی نئوپان در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاریخ میز در ایران در میز چوبی نئوپان در pdf :

بررسی روابط اجتماعی
اکثر محصولات صنعتی تولید شده یا در حال تولید و یا در دست بررسی و طراحی، بخاطر و برای انسان و در رابطه تنگاتنگ با انسان عصر حاضر و آینده است. بررسی روابط اجتماعی انسان در رابطه با آن تولید و یا طرح از مراحل مهم تحقیقات در یک پروژه است.
آگاهی کافی در این مرحله به طراح کمک می‌کند تا به اطلاعات مناسب و با شناخت و بینش دست به طراحی آن محصول بزند. یک طراح صنعتی پیش از هر گونه فعالیت طراحی ابتدا باید انسان و روابط انسانی که در رابطه با آن طرح می‌باشد را شناسایی کند.
این رابطه ثابت کرده که طرح‌ها و محصولاتی که بدون توجه به تحقیقات اجتماعی تولید شده‌اند عموماً شکست خورده و آن طرح با ناکامی مواجه گردیده است و با نشناختن استفاده‌گر، او را دچار آزردگی روانی و جسمی نموده است. از آنجائیکه از اهداف طراحان صنعتی در نظرگیری خواستها، آمال و آرزوهای استفاده‌گر و همچنین صاحبان و سرمایه‌گذاران صنعت می‌باشد، این عدم شناخت باعث بروز شکست در تولید و استفاده محصولات می‌گردد.

تاریخ میز در ایران
در کشور ما صنعت مبلمان از دیرباز با میزهای کوتاه تحریر بسیار نفیس متداول و مرسوم بوده است و در دوره صفویه بخصوص مبلمان خاتم‌کاری و منبت‌کاری شده به حد اعلای ترقی خود می‌رسد و این صنعت تاکنون در بعضی از مبلمانهای گران‌قیمت به کار می‌رود و شاه‌کارهایی را به‌وجود می‌آورد. نمونه آن میز منبت و خاتم‌کاری نفیس استاد کریمی است که در نمایشگاه بین‌المللی بروکسل به معرض نمایش گذاشته شد. ولی باید در نظر داشت که در کشور ما تا چندی پیش صنایع مبلمان مخصوص اماکن مقدسه (میز و جاکتابی و منبر) و قصرهای سلاطین (تخت سلطنت و مبلمان داخلی قصرها) بود. اگر بخواهیم توسعه تاریخی میز را مورد بررسی قرار دهیم باید صنایع مبلمان‌سازی را بررسی کنیم و سپس به خود میز پرداخته شود.
قبل از ظهور فرهنگ غربی در اقصی‌نقاط ایران نشستن روی قالیهای زیبا و نفیس مرسوم بوده است و مبل‌سازی چندان رونق نداشت. حتی تا اواخر دوره قاجار فقط در منازل معدودی از افراد سرشناس مبلمان مخصوص پارچه‌های منگوله‌دار به سبک دربار فرانسه وجود داشت که اغلب از خارج وارد می‌شد ولی پس از این دوره و با ساختن خانه‌های جدید و نفوذ این فرهنگ صنعت مبل‌سازی روبه ترقی نهاد.
در اینجا بود که استاد کارهای ایرانی با تلفیق روشهای ایرانی و اروپایی مبلهای گران‌قیمتی ساختند. این مبلها در ابتدا از چوب گردو بود و بعدها از چوبهای دیگر مانند نارون و چوبهای روشن مثل افرا، راش، ملج هم مورد استفاده قرار گرفت.
زمانی مبل‌سازی در کارگاههای کوچک انجام می‌شد ولی پس از مدتی با عرضه تخته فیبر در اغلب موارد و به خصوص در ساختن قفسه لباس و میز این فراورده جدید جایگزین تخته‌های چوب شده، درها و نمای اینگونه محصولات از فیبر ساخته، کارخانه‌های بزرگتری ایجاد شد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق ASN در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق ASN در pdf دارای 107 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق ASN در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق ASN در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق ASN در pdf :

بخشی از فهرست تحقیق ASN در pdf

aمقدمه:
1- امنیت تجهیزات شبکه:
1‌‌ـ‌‌1 افزونگی در محل استقرار شبکه:
2‌‌ـ‌‌1 توپولوژی شبکه:
الف – طراحی سری :
ب – طراحی ستاره‌ای :
ج – طراحی مش :
3‌‌ـ‌‌1محل‌های امن برای تجهیزات:
4‌‌ـ‌‌1 انتخاب لایه کانال ارتباطی امن:
5‌‌ـ‌‌1 منابع تغذیه:
6‌‌ـ‌‌1 عوامل محیطی:
2- امنیت منطقی:
1‌‌ـ‌‌2 امنیت مسیریاب‌ها:
2-2 مدیریت پیکربندی:
3‌‌ـ‌‌2 کنترل دسترسی به تجهیزات:
4‌‌ـ‌‌2 امن سازی دسترسی:
5‌‌ـ‌‌2 مدیریت رمزهای عبور:
3) ملزومات و مشکلات امنیتی ارائه دهندگان خدمات:
1‌‌ـ‌‌3 قابلیت‌های امنیتی:
3‌‌ـ‌‌2 مشکلات اعمال ملزومات امنیتی:
مفاهیم امنیت شبکه:
1‌‌ـ‌‌ منابع شبکه:
2‌‌ـ‌‌ حمله:
3‌‌ـ‌‌ خلیل خطر:
4ـ سیاست امنیتی:
5‌‌ـ‌‌ طرح امنیت شبکه:
6‌‌ـ‌‌ نواحی امنیتی:
بهبود قابلیت های امنیتی IE توسط Windows XP SP2
نوار اطلاعات:
مسدود کننده Pop‌‌ـ‌‌up:
مدیریت Add‌‌ـ‌‌on:
نقص‌های بحرانی:
احتیاط بیشتر مشتریان:
ضعف امنیتی کربروس:
سرویس پک:
گزارش CERT/CC از وضعیت امنیت شبکه در سال 2003
کرم اینترنتی W32/Sobig.F
MS‌‌ـ‌‌SQL Server Worm/W32.Slammer
مهمترین شکافهای امنیتی سال 2003
سرریز بافر در ISC DHCPD
خطای Double Free در سرور CVS
سرریز بافر در سرویس Locator ویندوز
کرم MS‌‌ـ‌‌SQL Server
چند خطای امنیتی در سرور اوراکل
چند خطای امنیتی در پیاده سازی پروتکل SIP
سرریز بافر در SendMail
حمله به سرویس اشتراک فایل در ویندوز
سرریز بافر در یکی از DLL های اصلی ویندوز
سرریز Integer در یکی از توابع کتابخانه ای SUN
چند خطای امنیتی در Lotus
سرریز بافر در SendMail
چند خطای امنیتی در Snort
سرریز بافر در یکی از توابع تبدیل HTML در ویندوز
شکاف امنیتی در CISCO IOS
سرریز بافر در سرویس RPC ویندوز
دسترسی عام به Exploit مربوط به خطای امنیتی CISCO
سرریز Integer در DirectX
دسترسی عام به Exploit مربوط به سرریز بافر در RPC ویندوز
کرم Blaster
مشکل امنیتی سرور FTP مربوط به پروژه GNU
چند شکاف امنیتی در IE
شکاف امنیتی در RPCSS ویندوز
شکاف امنیتی در مدیریت بافرها در OPENSSH
سرریز بافر در SendMail
چند شکاف امنیتی در پیاده سازی SSL و TLS
چند شکاف امنیتی در ویندوز و Exchange
سرریز بافر در سرویس WorkStation ویندوز
پنجره آسیب پذیری، دلیلی برای هک شدن
روش‌های معمول حمله به کامپیوترها:
‌‌ـ‌‌ برنامه‌های اسب تروا:
‌‌ـ‌‌ درهای پشتی و برنامه‌های مدیریت از راه دور:
‌‌ـ‌‌ عدم پذیرش سرویس:
‌‌ـ‌‌ وساطت برای یک حمله دیگر:
‌‌ـ‌‌ اشتراکهای ویندوزی حفاظت‌نشده:
‌‌ـ‌‌ کدهای قابل انتقال (Java ، JavaScript و ActiveX):
‌‌ـ‌‌ اسکریپتهای Cross‌‌ـ‌‌Site:
‌‌ـ‌‌ ایمیلهای جعلی:
‌‌ـ‌‌ ویروسهای داخل ایمیل:
‌‌ـ‌‌ پسوندهای مخفی فایل:
‌‌ـ‌‌ سرویس گیرندگان چت:
‌‌ـ‌‌ شنود بسته های اطلاعات:
پراکسی چیست؟
پراکسی با Packet filter تفاوت دارد:
پراکسی با Stateful packet filter تفاوت دارد:
پراکسی ها یا Application Gateways:
HTTP Proxy:
FTP Proxy :
:DNS Proxy

امنیت تجهیزات شبکه:
برای تامین امنیت بر روی یک شبکه، یکی از بحرانی ترین و خطیرترین مراحل، تامین امنیت دسترسی و کنترل تجهیزات شبکه است. تجهیزاتی همچون مسیریاب، سوئیچ یا دیوارهای آتش.

اهمیت امنیت تجهیزات به دو علت اهمیت ویژه‌ای می‌یابد :
الف) عدم وجود امنیت تجهیزات در شبکه به نفوذگران به شبکه اجازه می‌دهد که‌ با دستیابی به تجهیزات امکان پیکربندی آنها را به گونه‌ای که تمایل دارند آن سخت‌افزارها عمل کنند، داشته باشند. از این طریق هرگونه نفوذ و سرقت اطلاعات و یا هر نوع صدمه دیگری به شبکه، توسط نفوذگر، امکان‌پذیر خواهد شد.
ب) برای جلوگیری از خطرهای DoS (Denial of Service) تأمین امنیت تجهزات بر روی شبکه الزامی است. توسط این حمله‌ها نفوذگران می‌توانند سرویس‌هایی را در شبکه از کار بیاندازند که از این طریق در برخی موارد امکان دسترسی به اطلاعات با دور زدن هر یک از فرایندهای AAA فراهم می‌شود.
در این بخش اصول اولیه امنیت تجهیزات مورد بررسی اجمالی قرار می‌گیرد. عناوین برخی از این موضوعات به شرح زیر هستند :
1) امنیت فیزیکی و تأثیر آن بر امنیت کلی شبکه
2) امنیت تجهیزات شبکه در سطوح منطقی
3) بالابردن امنیت تجهیزات توسط افزونگی در سرویس‌ها و سخت‌افزارها
موضوعات فوق در قالب دو جنبه اصلی امنیت تجهیزات مورد بررسی قرار می‌گیرند : الف)امنیت فیزیکی ب) امنیت منطقی

الف) امنیت فیزیکی:
امنیت فیزیکی بازه‌ وسیعی از تدابیر را در بر می‌گیرد که استقرار تجهیزات در مکان‌های امن و به دور از خطر حملات نفوذگران و استفاده از افزونگی در سیستم از آن جمله‌اند. با استفاده از افزونگی، اطمینان از صحت عملکرد سیستم در صورت ایجاد و رخداد نقص در یکی از تجهیزات (که توسط عملکرد مشابه سخت‌افزار و یا سرویس‌دهنده مشابه جایگزین می‌شود) بدست می‌آید.
در بررسی امنیت فیزیکی و اعمال آن،‌ ابتدا باید به خطر‌هایی که از این طریق تجهزات شبکه را تهدید می‌کنند نگاهی داشته باشیم. پس از شناخت نسبتاً کامل این خطرها و حمله‌ها می‌توان به راه‌حل‌ها و ترفند‌های دفاعی در برار این‌گونه حملات پرداخت.

1‌‌ـ‌‌1 افزونگی در محل استقرار شبکه:
یکی از راه‌کارها در قالب ایجاد افزونگی در شبکه‌های کامپیوتری، ایجاد سیستمی کامل،‌ مشابه شبکه‌ی اولیه‌ی در حال کار است.
در این راستا، شبکه‌ی ثانویه‌ی، کاملاً مشابه شبکه‌ی اولیه، چه از بعد تجهیزات و چه از بعد کارکرد،‌ در محلی که می‌تواند از نظر جغرافیایی با شبکه‌ی اول فاصله‌ای نه چندان کوتاه نیز داشته باشد برقرار می‌شود. با استفاده از این دو سیستم مشابه، علاوه بر آنکه در صورت رخداد وقایعی که کارکرد هریک از این دو شبکه را به طور کامل مختل می‌کند (مانند زلزله) می‌توان از شبکه‌ی دیگر به طور کاملاً جایگزین استفاده کرد، در استفاده‌های روزمره نیز در صورت ایجاد ترافیک سنگین بر روی شبکه، حجم ترافیک و پردازش بر روی دو شبکه‌ی مشابه پخش می‌شود تا زمان پاسخ به حداقل ممکن برسد.
با وجود آنکه استفاده از این روش در شبکه‌های معمول که حجم جندانی ندارند، به دلیل هزینه‌های تحمیلی بالا، امکان‌پذیر و اقتصادی به نظر نمی‌رسد، ولی در شبکه‌های با حجم بالا که قابلیت اطمینان و امنیت در آنها از اصول اولیه به حساب می‌آیند از الزامات است.
2‌‌ـ‌‌1 توپولوژی شبکه:
طراحی توپولوژیکی شبکه،‌ یکی از عوامل اصلی است که در زمان رخداد حملات فیزیکی می‌تواند از خطای کلی شبکه جلوگیری کند.
در این مقوله،‌ سه طراحی که معمول هستند مورد بررسی قرار می‌گیرند :
الف – طراحی سری :
در این طراحی با قطع خط تماس میان دو نقطه در شبکه، کلیه سیستم به دو تکه منفصل تبدیل شده و امکان سرویس دهی از هریک از این دو ناحیه به ناحیه دیگر امکان پذیر نخواهد بود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله زندگی نامه مولوی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله زندگی نامه مولوی در pdf دارای 39 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله زندگی نامه مولوی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله زندگی نامه مولوی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله زندگی نامه مولوی در pdf :

زندگی نامه مولوی

اسم ، القاب و نسب مولانا
حضرت خداوندگار مولانا جلال الدین، عارف شوریده و سوخته جان قرن هفتم بنا به روایات مشهور در ششم ربیع الاول سال 604 ه.ق مطابق سی ام سپتامبر 1207 م. در شهر بلخ به دنیا آمد. اما در « فیه ما فیه » مولانا واقعه ای را از مشهورات و خاطرات خود روایت می کند که مربوط به سالهای مذکور و محاصره و فتح سمرقند و بخارا به دست خوارزمشاه است و در این سال مولانا باید در سنینی باشد که بتواند خاطراتش را ضبط کند، بدین ترتیب تولد او باید چند سال قبل از 604 ه. باشد.

بنا به قول تذکره نویسان ( تذکره دولتشاه، نفخات الانس جامی، تذکره هفت اقلیم و آتشکده در ذکر رجال بلخ، مجالس المؤمنین، روضات الجنات، تذکره ریاض العارفین و… ) نام او محمد و لقبش جلال الدین است، همه مورخان نیز او را به این نام ولقب نامیده اند.
پدرش سلطان العلما- خطیب بزرگ بلخ و واعظ و مدرس پر آوازه از روی محبت و تکریم او را «خداوندگار» می خواند.
یوسف بن احمد مولوی، مؤلف « المنهج القوی لطلاب المثنوی» ( تألیف 1222-1230 م.و چاپ 1289 م. در شش مجلد در مصر) که مثنوی را به زبان عربی ترجمه کرده و بسیاری از حقایق تصرف را در ذیل ابیات مربوطه در مثنوی آورده است؛ از او با عنوان «مولاناخداوندگار»

یاد می کند. احمد افلاکی از قول بهاء ولد (پدر مولانا) نقل می کند که « خداوندگار من از نسل بزرگ است». طبق اعتقاد دسته ای از صوفیه، اطلاق لفظ « خداوندگار» با عقیده الوهیت بشر و سلطنت و حکومت ظاهری و باطنی اقطاب نسبت به مریدان خود تناسب تام دارد. از همین رو پس از دوران مغول برخی از اقطاب به ابتدا یا انتهای اسم خود، لفظ شاه افزودند مانند « شاه نعمت الله»، « شاه داعی»یا « نور علی شاه» و « کوثر علی شاه».

بعد از قرن هفتم کلمه « شاه » جانشین کلمه « شیخ » گردید که در عهدهای نخستین رایج بود و ظاهراً اولین بار لفظ « شاه » در مورد سر سلسله درویشان « نعمت اللهیه» یعنی « شاه نعمت الله ولی» بکار رفته است.
از القاب دیگر مولوی، « مولانای بزرگ» است و اصولاً هر کجا لفظ « مولانا» ذکر می شود منظور همان « جلال الدین محمد » است.
درباره نسبت مولانا دو روایت مطرح است: در رساله « تحقیق در زندگانی مولانا جلال الدین» بهاء ولد ( پدر مولانا ) را از جانب مادر، منتسب به خانواده خوارزمشاه دانسته اند، لیکن این نسبت با مأخذ تاریخی مطابقت نمی کند. در دومین روایت، محمد بهاءالدین ولد را از اولاد ابوبکر ( خلیفه اول) ذکر کرده اند؛ افلاکی در شجره نامه ای می نویسد: محمد بهاء الدین ولد- حسین خطیبی- احمد خطیبی- محمد مودود- مسیب-متأخر-حماد-عبدالرحمن-ابوبکر.
همچنین: محمد بهاء الدین ولد-حسین خطیبی-محمد شیخ علی-عطاء بلخی-نصرالله-ابوبکر.
شیخ محی الدین عبد القادر نیز در شجره نامه ای در « جواهرالمضیئه» آورده است: محمد(سلطان العلماء بهاء ولد)- محمد-احمد-قاسم-مسیب-عبدالله-عبدالرحمن-ابوبکر.
در بررسی شجره نامه های مذکور، حداقل خلائی صدوچهل و هفت ساله بین ابوبکر متوفی به سال 13 ه.ق و بهاءالدین متوفی در سال 628 ه. وجود دارد.افزون براین سلطان ولد ( فرزند مولانا ) در « ابتدا نامه » لقب بهاء الدین ولد را چنین می نگارد:
« لقبش بد بهاء الدین
عاشقانش گذشته از عدو حد
مثل او کس نبود در فتوی
از فرشته گذشته در تقوی» « ابتدا نامه، ص 187 »

در « معارف» سلطان العلما و آثار مولانا و نوشته های دیگر به سلطان ولد نیز ، به چنین ادعایی برنمی خوریم. همچنین در وقف نامه عربی مثنوی که پنج سال پس از وفات مولانا به خط یکی از پیروان سلطان ولد به نام محمد بن عبدالله قونیوی از نسخه ای که در حضور سلطان ولد و حسام الدین چلبی برای مولانا قرائت شده و اصلاحاتی در آن به عمل آمده ، استنساخ شده است، درباره نسبت مولانا تنها به این عبارات التفات شده است:« الشیخ بن الشیخ الحقیقی و الامام بن الامام الحنفی الربانی… جلال المله و الحق والدین محمد بن محمد الحسین البلخی رضی الله عنه و عن اسلافه… ».
احتمالاً سلطان العلما با یکی از نبیر گان ابوبکر سرخسی ازدواج کرده و از آنجا که دختر شمس الائمه ابوبکر سرخسی از علمای حنفی را ، مادر مادرش دانسته اند، تشابه نام جد مادری وی و نام شمس الائمه ابوبکر محمد با نام ابوبکر نخستین خلیفه راشدین باعث شایع شدن این روایت شده است. از اینرو قول کسانی که سلطان العلما را از خلفای نجم الدین کبری – مقتول در فتنه مغول به سال 618 ه. می دانند به حقیقت نزدیکتر است.

خاندان مولانا
پدر مولانا جلال الدین محمد ، محمد بن حسین بن احمد خطیبی مشهور به « سلطان العلماء بهاء الدین ولد » در سال 546 ه.ق به دنیا آمد. وی از فضلای دوران و علامه زمان بود و رضی الدین شیرازی از بزرگان فقه و یکی از علمای برجسته قرن ششم که علاوه بر مراتب علم و دانش، دارای ذوقی سرشار و طبعی لطیف مخصوصاً در سرودن قصیده و قطعه بود، از شاگردان او بود.
بهاء الدین ولد علاوه بر مقام شامخی که در تصوف داشت در علوم دیگر نیز صاحب رأی و نظر بود و فتاوای خود را بانام سلطان العلما امضا می کرد. این لقب را او به استناد رویایی ، از نبی اکرم (ص) دریافت کرده بود. سلطان ولد در این باره در « ابتدا نامه» آورده است :

« خوانده سلطان عالمان او را
مصطفی قطب انبیای خدا
مفتیان بزرگ اندر خواب
دیده یک خیمه کشیده طناب
مصطفی اندرون خیمه به ناز
زده تکیه به صد هزار اغراز
ناگهانی بهاء الدین ولد
از در خیمه اندرون آمد
مصطفی چون که دید جست از جا
پیش رفت و گرفت دستش را
برد پهلوی خویش بنشاندش
زان ملاقات گشت بی حد خوش

گفت از آن پس به مفتیان این را
که از امروز این شد دین را
جمله سلطان عالمان گویید
در رکابش به جان و دل پویید
بامدادان به اتفاق همه
از سر صدق بی نفاق همه
بر درش آمدند تا گویند
سر آن خواب از او جویند
پیش از آنکه کنند عرض او گفت
خوابشان را و سر نکرد نهفت
دادشان از مقام و حال نشان
همه را کرد او تمام بیان»

نقل است که :« بهاء ولد از اکابر صوفیان بود و خویش را به امر بمعروف و نهی از منکر ، معروف ساخته عده بسیاری را با خود همراه کرده بود و پیوسته مجلس می گفت و هیچ مجلس نشدی که از سوختگان جانبازیها نشدی و جنازه بیرون نیامدی او همیشه نفی حکما و فلاسفه و غیره کردی و به متابعت صاحب شریعت و دین احمدی ترغیب دادی و خواص و عوام به او اقبال داشتند و اهل بلخ او را عظیم معتقد بودند».
سلطان العلما در « معارف» می نویسد: « از رفتار محمد –علیه الصلوه و السلام- بهتر رفتاری ندیده ام و از او درست تر راهی نیافتم. روزی که تو نبودی، حواس هم نبود ، نجوم هم نبود، فلسفه و حکمت نیز وجود نداشت».

در رساله « سپهسالار » می خوانیم: « محمد بهاء الدین در محروسه بلخ متمکن و از اقصای خراسان فتاوی مشکل به حضرت او آوردندی و او را از بیت المال مرسومی معین بود، که به امر شریعت معیشت از آنجا فرمودی و هرگز از وقف چیزی تصرف نکردی و در لباس وزی دانشمندان بودی . هر روز اول صبح تا بین الصلاتین خلایق را درس فرمودی و حقایق گفتی.
روز دوشنبه و جمعه عامه خلایق را موعظه فرمودی».

او به عنوان فقیه و مدرس به امر تدریس و فتوی اشتغال داشت و پارسایی و زهد، او را از آلایش به جاه طلبی های عوامانه باز می داشت. اما به عنوان واعظ و خطیب ، بنا به رسم معمول وعاظ عصر ، درشهرهای خراسان و ماوراء النهر و ترکستان در سیاحت بود. در هر دیار در مدت اقامت ، در مساجد به وعظ می پرداخت و در مدارس تدریس می کرد.او به خانقاههای صوفیه نیز تردد می نمود و صوفیان اکثر این نواحی ، به رغم امیران و قاضیان و فقیهان ، نسبت به او تعظیم و تکریم فراوان ابراز می داشتند و او را به چشم یک شیخ یا یک مرشد واقعی می نگریستند. سید برهان الدین محقق ترمذی – یکی از شاگردانش – او را از تمام اولیا و مشایخ برتر می شمرد.

سلطان العلما در نهی از منکر ، گاهی چنان صلابتی نشان می داد که علمای ولایات و حتی حکام و پادشاهان را از خود می رنجاند. در « معارف» می نویسد :« فخر الدین رازی و خوارزمشاه را و چندین مبتدع دیگر بودند ، گفتم : شما صد هزار دلهای با راحت را و شکوفه ها و دولتها را رها کرده اید و در این دو سه تاریکی گریخته اید و چندین معجزات و براهین را مانده اید و به نزد دو سه خیال رفته اید. این چندین روشنایی آن مدد نکرد که این دو سه تاریکی عالم را بر شما تاریکی دارد و این غلبه از بهر آنست که نفس غالب است و شما را بیکار می دارد و سعی می کند به بدی» .
سرانجام به علت مبتدع و بدعت گرا خواندن خوارزمشاه و انتقاد شدید از فخر الدین رازی ( از بزرگان حکما و متکلمان) که استاد خوارزمشاه و سرآمد و امام حکمای آن عهد بود، مجبور به مهاجرت از بلخ شد . سلطان ولد مهاجرت جد بزرگوار خویش را به این ترتیب به نظم کشیده است:

« چونکه از بلخیان بهاء ولد
گشت دلخسته آن شه سرمد
ناگهش از خدا رسید خطاب
کای یگانه شهنشه اقطاب
چون ترا این گروه آزردند
دل پاک ترا زجا بردند
به در آ از میان این اعدا
تا فرستیمشان عذاب و بلا
چونکه از حق چنین خطاب شنید
رشته خشم را دراز تنید

کرد از بلخ عزم سوی حجاز
زانکه شد کارگر در او آن راز
بود در رفتن و رسید خبر
که از آن راز شد پدید اثر
بلخ را بستند و به زاری زار
کشت از آن قوم بی حد و بسیار…
آمد از کعبه در ولایت روم
تا شوند اهل روم از او محروم
از همه ملک روم قونیه را
برگزید و مقیم شد آنجا »

مطابق نقل تذکره دولتشاه ، پس از هجرت بهاء ولد از بلخ ، شیخ فرید الدین عطار در نیشابور به دیدن مولانا بهاء الدین آمد و کتاب اسرار نامه را به جلال الدین هدیه کرد. مولانا از این کتاب بهره ها برد و برخی از حکایات آنرا نیز در مثنوی بیان نمود.
در سفر به مکه معظمه ، وقتی مولانا بهاء الدین به بغداد رسید ، گروهی سؤال کردند اینها از چه طایفه ای هستند ؟ از کجا می آیند و به کجا می روند؟ آنگاه مولانا بهاء الدین فرمود: « من الله و الی الله و لا حول ولا قوه الا بالله» . چون این سخن به گوش شیخ شهاب الدین سهروردی از اکابر و اعاظم صوفیه رسید فرمود : « ما هذا الا بهاء الدین بلخی ». و به استقبال شیخ آمد و خم شده زانوی او را بوسید و حرمت بسیار نهاد و ایشان را به اقامت در خانقاه دعوت کرد ، لیکن مولانا گفت :

« مدرسه مناسبتر است و در مدرسه مستنصریه اقامت کرد ».
در قونیه ، سلطان علاء الدین کیقباد، با آگاهی از آوازه فضل و دانش ظاهری و معرفت و شهود باطنی و کمال نفس و طهارت و تقوی و زهد سلطان العلما، به اتفاق امیران قونیه ، به زیارت وی آمد و تعظیم و تکریم فراوان کرد و پس از استماع وعظ و خطابه او ، از مریدان شد و همگی سپاه و خواص آن شهر نیز مرید وی شدند .
سلطان ولد در این باره می نویسد:

« بشنیدند جمله مردم شهر
که رسید از سفر یگانه دهر
همچو گوهر عزیز ونایاب است
آفتاب از عطاش پر تاب است
بعد از این هم علاء الدین سلطان
ز اعتقاد تمام با امیران
آمدند و زیارتش کردند
قند پند ور از جان خوردند »

سپس امیر بدر الدین گوهرتاش معروف به « زردار» که مشاور خاص سلطان بود ، به شکرانه معرفتی که در اثر تعالیم بهاء ولد یافت ، برای فرزندان وی مدرسه ای ساخت که مولانا جلال الدین در آن تدریس می کرد و افلاکی آنرا « مدرسه حضرت خداوندگار» می خواند.
بنا به گفته سلطان ولد ، سلطان العلما حدود دو سال در قونیه زیست و در هجدهم ربیع الاخر 628 ه. ق . مطابق با دوازدهم ژانویه 1231 م. به سرای باقی شتافت:

« در جنازه اش چو روز رستاخیز
مرد و زن گشته اشک خونین ریز
نار در شهر قونیه افتاد
از غمش سوخت بنده و آزاد
علما سر برهنه و میران
جمله پیش جنازه با سلطان
هیچ در قونیه نماند کسی
از زن و مرد و از شریف و خسی
که نشد حاضر اندر آن ماتم
چون کنم شرح آن کز آن ماتم
شد ز غم هفت روز بر ننشست
دل چون شیشه اش ز درد شکست
هفته ای خوان نهاد در جامع
تا بخورند قانع و طامع»

تنها اثر موجود از سلطان العلما، کتابی است به نام « معارف » که بیان مجالس درس و وعظ او می باشد. وی سخن خویش را با عباراتی مانند « با خود می گفتم » و « با خود می اندیشیدم » آغاز کرده و حقایق تصوف و عرفان را با بیانی شیوا و فصیح بیان نموده است، چنانکه می توان آنرا در زمره یکی ازبهترین آثار منثور به شمار آورد. این کتاب تأثیری شگرف و عمده در افکار و آثار مولانا داشته و در اصولی مانند مخالفت با فلسفه – همچون سید برهان الدین و شمس الدین – و نیز در اصول و مبانی تصوف با پدر هم عقیده بود و در مثنوی و دیوان کبیر از مبانی این کتاب نیز اقتباس کرده است.
مادر جلال الدین محمد، مؤمنه خاتون از خاندان فقیهان و سادات سرخس بود که « بی بی علوی » و « مادر سلطان » نیز خوانده می شد. و مزار او در قرامان (لارنده) می باشد.

با طلوع خورشید مولانا، برادرش حسین ( علاء الدین محمد ) و خواهرش فاطمه خاتون، که از او بزرگتر بودند، تحت تأثیر شخصیت روحانی وی به تدریج در سایه افتادند و بعداً در بیرون خانواده نیز نام و یادآنها فراموش شد.
پس از هجرت سلطان العلما از بلخ، مولانا در شهر لارنده، با گوهر خاتون دختر خواجه شرف الدین سمرقندی ازدواج کرد که پسر بزرگش بهاء الدین محمد معروف به سلطان ولد و پسر کوچکترش علاء الدین محمد؛ فرزندان گوهر خاتون هستند. پس از وفات گوهر خاتون، مولانا با کراخاتون ازدواج کرد که امیر مظفرالدین عالم چلبی و ملکه خاتون فرزندان او می باشند.
کراخاتون بزرگ ( مادر بزرگ سلطان ولد و علاء الدین محمد ) که از آغاز مهاجرت بهاء ولد ، به حرم او پیوسته بود و سلطان العلما شدیداً به او اعتقاد داشت و او را « ولیه کامله » می خواند سرپرست خانه و مراقب فرزندان مولانا بود.

ولادت بهاء الدین محمد معروف به سطان ولد در سال 623 ه. ق. در شهر لارنده بود. مولانا او را به یاد بود پدرش سلطان العلما، بهاء الدین محمد نامید و بعدها به عنوان سلطان ولد مشهور شد. سلطان ولد در دهم رجب سال 712 ه.ق. وفات یافت.

احمد افلاکی در « مناقب » می نویسد: « وقتی سلطان ولد شایستگی تحصیل یافت، مولانا او را به همراهی برادرش علاء الدین روانه دمشق کرد تا در آن شهر به فراگرفتن علوم اشتغال ورزد و بنابر بعضی روایات، خود مولانا « هدایه فقه » تألیف برهان الدین ابی بکر مرغینانی را به او درس داده بود».

سلطان ولد مدتها در خدمت سید برهان الدین محقق و شیخ شمس الدین تبریزی بوده وبه شیخ صلاح الدین ( پدر همسرش ) ارادت شدید داشت.او مدت پانزده سال حسام الدین چلبی را قائم مقام و خلیفه پدر می دانست و سالهای مدید کلام مولانا را با بیانی فصیح و بلیغ تقریر می کرد. سلطان ولد یک مثنوی بر اساس « حدیقه » حکیم سنایی سرود و معارف و اسرار بسیاری را در آن بیان نمود. مولانا، سلطان ولد را عمیقاً دوست می داشت و بارها خطاب به او می گفت: « انت اشبه الناس بی خلقا و خلقا » و بر دیوار مدرسه خویش نوشته بود: ط بهاء الدین ما نیک بخت است، او خوش زیست و خوش می رود.» همچنین می فرمود: « بهاء الدین ، آمدن من به این عالم، جهت ظهور تو بود. این سخنان ، قول من است و تو فعل منی. »

پس از رحلت حسام الدین چلبی در شعبان المعظم سال 683 ه ق. سلطان ولد بنا به درخواست مریدان مولانا، با بنیاد طریقت مولوی و تأسیس مولوی خانه و گماردن مشایخ در اقصی نقاط، به شرح اسرار زندگانی پدر مشغول شد. وی حدود سی سال خلافت کرد و طی این مدت به نشر طریقت پدر و وضع آداب آن پرداخت و بدین ترتیب اکثر آیین های مولوی در سماع و طرز لباس و … را بنیاد نهاد و چلبی ها که در خانقاههای مولویان در مقام شیخ می نشسته اند و نماینده فرقه مولویه بوده اند، همگی از سلاله سلطان ولد بودند.
سلطان ولد یکی از اقطاب تسعه یا سبعه مولوی به شمار می رود. ( اقطاب تسعه عبارتند از: سلطان العلما، برهان محقق، مولانا جلال الدین، شمس تبریزی، صلاح الدین، حسام الدین، شیخ کریم الدین بکتمر، سلطان ولد و عارف چلبی. آنان که اقطاب را هفت می شمارند؛ شیخ کریم الدین و عارف چلبی را به شمار نمی آورند.)
آثار سلطان ولد عبارتند از : « ابتدا نامه »، « رباب نامه » ، « انتها نامه » و « معارف » .

سه اثر نخستین منظوم است و « معارف » بازنویسی سخنان صوفیانه سلطان ولد است که کهن ترین مأخذ درباره زندگی مولانا است.
سلطان ولد چهار پسر به نامهای؛ عارف چلبی، عابد چلبی، زاهد چلبی و واحد چلبی داشت. جلال الدین عارف چلبی فریدون، در سال 670 ه.ق. متولد شد، مادرش فاطمه خاتون دختر شیخ صلاح الدین بود و مولانا در ولادت او غزلی زیبا سرود. پس از وفات سلطان ولد، عارف خلافت یافت و به مدت حدود هفت سال در این مقام به ارشاد و هدایت مریدان پرداخت و احمد افلاکی از مریدان او در سال 718 ه. ق به دستور وی « مناقب العارفین » را تألیف نمود. پس از وفات عارف چلبی در سال 719ه،ق.برادرش عابد چلبی (682ه.ق.-729ه.ق.)با عنوان چهارمین خلیفه مولانا به راهبری مریدان مشغول گشت و دو تن از فرزندانش یعنی چلبی امیر عالم ثانی وچلبی پیرامیر عادل چهارم نیز به عنوان هشتمین و دهمین خلیفه به این منصب واقع شدند.زاهد چلبی اکبر (686ه.ق.-734ه.ق.)به خلافت نرسید و واحد چلبی(685ه.ق.-733ه.ق.)چهارمین پسر سلطان ولد ،پنجمین خلیفه مولانا است .

سلطان ولد دختری به نام «مطهره سلطان عابد خاتون» داشت که شانزدهمین خلیفه مولانا یعنی چلبی محمود عارف ثالث قره حصاری از نژاد او بود .
خاندان مولانا همواره ناشر زبان و ادبیات فارسی و اصول تصوف بودند و تا کنون سی تن از این خاندان به مسند خلافت و ارشاد جلوس کرده اند .
اوضاع سیاسی ، اجتماعی ، علمی عصر مولانا
اوضاع سیاسی قرن هفتم هجری
عصری که مولانا در آن زیسته ، از پر آشوب ترین و متزلزل ترین دوره های حکومت سلجوقیان در آسیای صغیر است .سپاهیان مغول که شرق را تصرف کرده بودند ،پس از تسلط بر خوارزم و عراق ، به علت عبور جلال الدین خوارزمشاه از آناطولی ،(که بارها موجب هزیمت مغولان شده بود ) شهر سیواس را ویران ساخته ،به آتش کشیدند و قبل از ورود سپاه سلجوقی به آنجا ، شهر را ترک کردند . متقابلاً سپاهیان سلجوقی ، به سرزمین گرجیان که متحد مغولان بودند حمله کردند و برای انتقام از مغولان ،آنجا را ویران ساختند .

علاءالدین کیقباد که امپراطور درخشان ترین و لرزان ترین دوران حکومت سلجوقیان بود ،گروهی از خوارزمشاهیان را در جلگه ارزروم سکونت داد ،که در نتیجه ،مغولان به شهر حمله کرده و بسیاری از مردم را قتل عام کردند. این پادشاه ضمن پرداخت به امور داخلی آناطولی ، با جلوگیری از حمله مصریان به شهر خربوط ، همواره برای ایجاد دولتی مستقل در ستیز بود .
پس از علاءالدین در سال 635ه.ق.غیاثالدین کیخسرو دوم به تخت نشست و با بد رفتاری با خوارزمشاهیان ، موجب شد که آنها با ایجاد وحشت و اعمال ناهنجار در داخل کشور ، بصورت عناصر آشوب طلب درآیند .
سرانجام در سال 641ه. سلجوقیان با سپاه مغول که شهر ارزروم را غارت کرده و مردم را قتل عام کرده بود ، روبرو شدند و شکست سختی خوردند و از آن پس ، سلجوقیان آسیای صغیر، حکام دست نشانده مغولان شدند .

پس از حکومت رکن الدین قزل ارسلان چهارم با وزارت معین الدین سلیمان ، غیاث الدین کیخسرو سوم با حمایت معین الدین که همدست مغولان بود به سلطنت رسید و با قتل او در ارزنجان ، سراسر قلمرو سلجوقیان زیر تسلط غیاث الدین مسعود قرار گرفت .غیاث الدین که دوران سلطنتش با آشوب سپری شد از جانب محمود-
خان غازان به همدان خوانده شده و علاءالدین کیقباد سوم به جای او به سلطنت رسید که با مرگ او توسط مغولان در سال 708ه. امپراطوری سلجوقیان پایان یافت و حکومت های جدید محلی در سراسر آناطولی به قدرت نمایی پرداختند .

اوضاع اجتماعی قرن هفتم هجری
عدم وحدت سیاسی که ناشی از ناتوانی حکومت مرکزی بود و بی نظمی اجتماعی که در اثر حمله مغولان ایجاد شده بود ،موجب نا امنی سرزمین آناطولی و تسلط همه جانبه مغولان بر حکام سلجوقی شد .
جنگهای برادر کشی ، مثل جنگ رکن الدین قلج ارسلان با عزالدین کیکاوس و مخالفت وزرا با پادشاهان به علت ناامنی ، شورش حکام و اقدام سلاطین به قتل وزرای خویش ، وضعیت اجتماعی نا به هنجاری به وجود آورده بود و از جمله علل آشوبهایی بود که انبوه مردم را برای برانداختن حکومت متحد میکرد .

مهمترین شورش به رهبری فردی به نام «بابا اسحاق » صورت گرفت . او با افشای ظلم و ستم سلجوقیان ، به مردم نوید میداد که به زودی این حکومت از درون روبه نابودی خواهد رفت و به این ترتیب خوارزمشاهیان ناراضی و ترکمنها و روستائیان ، با نیرویی عظیم ، با قوای حکومتی به جنگ پرداخته و چندین بار آنها را شکست دادند.

«بابا اسحاق » در «خانقاه آماسیه » دستگیر و به دار آویخته شده . ولی بابائی هاکه به جاودانگی او اعتقاد داشتند به مبارزات خود ادامه دادند تا اینکه در جنگی عظیم با سپاهیان امپراطوری که از ملیتهای گوناگون تشکیل شده بود ، پس از نبردی دلیرانه که حتی زنان باگفتن « لا اله الا الله ، بابا رسول الله » شجاعانه میجنگیدند ، بابائی ها شکست خوردند . ولی باباهای دیگری مانند « گییکلو بابا »(از پیروان و یاران بابا اسحاق ) ، « بابا بکتاش »(ملقب به « بابارسول الله »، که سر آمد جانشینان بابااسحاق و سرور ابدالان و پیرو قلندران شمرده میشد )ملقب به «حاجی بکتاش »،«باباصالتیق»و جانشین او«براق بابا »(که مورد احترام مغولان بود و به عنوان ایلچی به گیلان رفت و به قتل رسید )باعث گسترش قیام عمومی در آناطولی و روم ایلی شدند و حتی برخی ازاختلاف آنها ، حکومتهای محلی تشکیل دادند .
مهمترین عامل نابسامانی و تزلزل پایه های حکومت در این دوران ، عدم مدیریت و ناهماهنگی سران حکومت بود . خوشگذرانی درباریان و مالیاتهای سنگین و قحطی- های ناشی ازفقدان بارندگی و ناملایماتی از این قبیل ، موجب بی نظمی و هرج و مرج و آشوب اجتماعی در این قرن بود.

اوضاع علمی قرن هفتم هجری
در قرن هفتم ، سهل انگاری سلجوقیان در مورد ادیان و مذاهب از سویی ، و ترک تازی مغولان و نا امنی و عدم تمرکز حکومتی قدرتمند از سوی دیگر ، موجب پیشرفت تصوف در آناطولی گردید.
به علت هجوم مغولان ، مشایخ پر نفوذ، علما و شعرای نام آوری مثل فخرالدین عراقی،نجم الدین دایه و اوحدالدین کرمانی به آناطولی مهاجرت کردند و افکار و مشرب و مسلک آنان در سرزمین رواج یافت .
در آن زمان در آناطولی ،طریقتهای مختلفی رایج بود از جمله : طریقت اکبریه ، طریقت رفاهی یا احمدیه ، قلندریه ، جامیه ، حیدریه ، ادهمیه ، خراسانیان یا واصلانخراسان (سلسله ابدال روم که از ملامتیه کهن بودند ).
مهمترین طریقت در این دوران ، طریقت «اهل فتوت » بود که با تشکیلاتی سری و اقتصادی در دوره ساسانیان پایه گذاری شده بود و به جز سراسر آناطولی و عراق، در سوریه و مصر نیز نفوذ زیادی داشت.

به علت علاقه مردم به تصوف و به خصوص طریقت « اهل فتوت»، پادشاهان، وزرا و مالکین بزرگ نیز به این طریقت علاقه مند شدند. معین الدین پروانه، در توقات، خانقاهی برای فخرالدین عراقی ساخت . نجم الدین دایه مدتی در قیصریه اقامت کرد و کتاب معروف خود « مرصاد العباد » را در آن شهر نوشت. صدر الدین قونیوی نیز خانقاهی در قونیه داشت . سلجوقیان با حکومت روم شرقی (بیزانس) روابط دوستانه ای داشتند، که این روابط موجب اشاعه زبان یونانی در اکثر بخشهای آناطولی به خصوص در ایالتهای نزدیک قونیه و بیزانس بین مسلمانان شده بود و در برخی از ایالتها به زبان یونانی تکلم می کردند . اشعار یونانی مولانا و ساطان ولد به زبان یونانی، نشان دهنده آشنایی علمای بزرگ با این زبان است.

در این دوره وجود دوستاران فلسفه یونان و حکمای مسیحی و مسلمان و برپایی کلیساها و کنیسه ها درکنار مساجد ، نشان دهنده عدم تعصب نسبت به ادیان و مذاهب مختلف است. به طوری که افلاطون با لقب « افلاطون الهی» مورد احترام همه مسمانان ، به خصوص صوفیان بود و صوفی و عارف نامدار شیخ شهید ، شهاب الدین سوروردی که در فلسفه ایران و یونان صاحب نظر بود، افلاطون را بسیار بزرگ می داشت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >