سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله برآورد توابع هزینه تسهیلات عقود اسلامی با تاکید بر عقد قرض

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله برآورد توابع هزینه تسهیلات عقود اسلامی با تاکید بر عقد قرض الحسنه در pdf دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله برآورد توابع هزینه تسهیلات عقود اسلامی با تاکید بر عقد قرض الحسنه در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله برآورد توابع هزینه تسهیلات عقود اسلامی با تاکید بر عقد قرض الحسنه در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله برآورد توابع هزینه تسهیلات عقود اسلامی با تاکید بر عقد قرض الحسنه در pdf :

برآورد توابع هزینه تسهیلات عقود اسلامی با تاکید بر عقد قرض الحسنه

مطالعه موردی : بانک کشاورزی

1- مقدمه :
یکی از ابزارهایی که در قانون بانکداری بدون ربا برای اعطای تسهیلات و جذب سپرده‌های اشخاص تجویز شده است، قرارداد قرض‌الحسنه می‌باشد.گر چه سهم این ابزار در مقایسه با سهم سایر عقودی که برای عرضه تسهیلات استفاده شده از سال اجرای قانون یاد شده روند کاهشی داشته است، معذلک همه بانک‌ها به استفاده از این ابزار ادامه داده و سهم قابل توجهی از داراییهای مالی آنان را همین تسهیلات قرض‌الحسنه تشکیل داده است.

علی‌رغم عقودی مانند فروش اقساطی و اجاره که بازدهی معین و از پیش تعیین شده‌ای به تسهیلات آنها تعلق می‌گیرد، به تسهیلات قرض‌الحسنه هیچ مازادی تعلق نمی‌گیرد. در عین‌حال جذابیت این ابزار برای تامین مالی نیازهای جاری و مدت‌دار اشخاص و بنگاه‌ها به قدری زیاد است که بانک‌ها پیوسته از آن برای مقاصد یاد شده استفاده کرده‌اند.

بدیهی است که عرضه خدمت قرض‌الحسنه مانند تولید سایر خدمات مالی، اعم از تسهیلاتی که بازدهی ثابت یا متغیر دارند، فرآیندی هزینه‌بر است. هزینه متغیر این خدمت سهمی کم و هزینه ثابت آن سهم نسبتا زیادی از کل هزینه تولید را دارا می‌باشند. نیروی کار کارکنان در موسسه مالی و مواد مصرفی نظیر کاغذ و قلم هزینه متغیر تسهیلات قرض‌الحسنه را تشکیل می‌دهند، ولی هزینه ثابت آن شامل اجاره ساختمان،

ماشین‌آلات،‌ دستگاه‌های رایانه و دریافت و پرداخت وجوه و ابزار و اثاثیه داخل ساختمان می‌باشد. سهم بالای هزینه ثابت عرضه این خدمت اهمیت محاسبه و تخصیص هزینه ثابت کل انواع تسهیلات و خدمات مالی را به تک تک عقود و سایر خدمات روشن می‌سازد. برای مثال اگر بانکی از پنج عقد یا ابزار برای ارائه تسهیلات و جمع‌آوری سپرده استفاده می‌کند و بیست نوع خدمات مالی دیگر به مشتریان خود عرضه می‌نماید، هزینه‌یابی هر یک از انواع ابزارها و خدمات یاد شده ایجاب می‌کند که سهم هزینه ثابت هر یک از ابزارها و خدمات مالی از مجموع هزینه ثابت همه آنها تفکیک و اندازه‌گیری شود تا هزینه متوسط و کل هر یک از آنها مستقلا قابل محاسبه شود. در تحلیل‌های اقتصادی هیچ روشی برای تخصیص هزینه ثابت میان محصولات مشترک ارائه نشده است. اما در حسابداری نحوه تخصیص مزبور کاملا مورد بحث قرار می‌گیرد و نحوه تعیین سهم هر یک از محصولاتی که در هزینه ثابت کل خود مشترک هستند، مشخص می‌گردد.

هدف این مطالعه،‌ ارائه روشی است برای محاسبه هزینه ثابت تسهیلات قرض‌الحسنه و بالطبع تفکیک هزینه ثابت مشترک ابزارهای مالی عقود میان هر یک از آنها. برای رسیدن به مقصود، عملکرد بانک کشاورزی از سال 1363 که قانون عملیات بانکی بدون ربا به اجرا درآمد تا سال 1379 مورد مطالعه قرار گرفته و هزینه هر قرارداد قرض‌الحسنه برای هر سال محاسبه شده است. سپس، نتایج استفاده از روش پیشنهادی با نتایج روشی که پیش از این در بانک مزبور به کار رفته مقایسه و امتیازات آن نشان داده خواهد شد. همچنین برای اطمینان از نحوه محاسبه،‌ با استفاده از نتایج روش پیشنهادی،‌ توابع هزینه عرضه تسهیلات براساس الگوی هزینه تولید بنگاه برآورد شده و نشان داده می‌شود که هزینه تولید یا عرضه تسهیلات قرض‌الحسنه و سایر عقود مطابق نظریه مزبور تابعی است از مقدار کل تولید و قیمت عوامل تولید آن.

نتایج این مطالعه موسسات مالی را قادر می‌سازد تا هزینه خدمات و ابزارهای مالی خود را بتوانند با دقت بیشتری محاسبه کرده و در انتخاب پورتفوی کارآمد دارایی‌های خویش از آن استفاده کنند. همچنین با استفاده از این روش می‌توانند هزینه قرارداد قرض‌الحسنه را حساب کرده و شکل و مقدار کارمزد این ابزار را مطابق با مقدار واقعی آن تعیین کنند. در نتیجه،‌ جز هزینه انجام خدمت،‌ هیچ مبلغ اضافه‌ای از متقاضی تسهیلات قرض‌الحسنه نگرفته و عملیات تامین مالی تسهیلات مزبور را بدون هیچ‌گونه مشابهتی با وام ربوی عرضه کنند.

حال که اهداف و اهمیت مطالعه تبین گردید، در قسمت بعد نحوه هزینه‌یابی این خدمت تشریح می‌شود و تفاوت روشی که در این مطالعه به‌کار رفته با روش‌های پیشین گزارش می‌شود. شرح هزینه‌یابی این عقد مطابق روش پیشنهادی برای بانک کشاورزی بخش بعدی این مقاله را تشکیل می‌دهد. نتایج حاصله و آزمون‌هایی که برای تایید آن به‌کار رفته است،‌ همراه با پیشنهادهایی پیرامون چگونگی اخذ هزینه قرض‌الحسنه از متقاضیان تسهیلات بانک‌های غیر ربوی بخش پایانی این مقاله خواهند بود.

2- ادبیات موضوع :
الف – هزینه‌یابی عقد قرض‌الحسنه و سایر عقود
منظور از محاسبه هزینه یک عقد یا ابزار مالی، محاسبه هزینه‌ای است که بانک برای استفاده از عوامل تولید در ایجاد آن می‌پردازد. هزینه متغیر تولید یک خدمت یا کالا به راحتی قابل شناسایی و اندازه‌گیری می‌باشد ولی هزینه ثابت تولید، هنگامی که چند کالا یا خدمت با یک فرایند تولید می‌شوند، قابل تخصیص یا اندازه‌گیری با روش‌های اقتصادی نمی‌باشد.

هزینه‌یابی عقد قرض‌الحسنه یا هر عقد دیگر نیز از نظر تخصیص هزینه ثابت با معیارهای اقتصادی ممکن نیست، ولی با معیارهای حسابداری مقدور است. به همین جهت در این مطالعه نیز برای هزینه‌یابی عقود از ملاک حسابداری استفاده می‌شود.
در حسابداری هزینه‌یابی عبارت است از طبقه‌بندی و تسهیم صحیح هزینه‌ها به منظور تعیین بهای تمام شده محصولات و خدمات واحد تولیدی یا خدماتی و تنظیم و ارائه اطلاعات مربوط به نحو مناسبی که برای راهنمایی مدیران و صاحبان واحد مزبور در جهت کنترل عملیات آن قابل استفاده باشد.

در متون حسابداری صنعتی و مدیریت دو روش عمده جهت هزینه‌یابی محصولات تولیدی ارائه شده است:
1) روش هزینه‌یابی جذبی
2 ) روش هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت

ب – تعریف روش هزینه‌یابی جذبی
در این روش کلیه هزینه‌های مربوط به واحد صنعتی به دو دسته تقسیم می‌شود: هزینه‌های تولیدی و هزینه‌های غیر تولیدی. هزینه‌های تولیدی که به آن اصطلاحا هزینه‌های محصول می‌گویند، از مواد مستقیم، دستمزد مستقیم، سربار متغیر و سربار ثابت کارخانه تشکیل شده و در ارتباط با تولید محصول به‌کار برده می‌شوند. هزینه‌های غیر تولیدی که اصطلاحا به آن هزینه دوره‌ای گویند در ارتباط با تولید نبوده و بعد از تولید در رابطه با هزینه‌هایی از قبیل اداری، تشکیلاتی، فروش و هزینه‌های مالی به‌وجود می‌آیند. بنابراین در روش هزینه‌یابی جذبی، هزینه‌ها برحسب اینکه تولیدی و یا غیر تولیدی هستند تقسیم می‌شوند نه بر اساس فعالیت صورت گرفته.

ج – تعریف سیستم هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت
با توجه به الگوی چهار طبقه‌ای سلسله مراتب فعالیت‌ها، سیستم هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت تولیدی به شرح زیر تعریف می‌شود:
سیستم هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت تولیدی، فعالیت‌های عمده فرایند تولید را شناسایی و سپس در یکی از چهار طبقه، فعالیت‌های سطح واحد محصول، سطح دسته محصول، سطح محصول و سطح کارخانه طبقه‌بندی می‌کند. این فعالیت‌ها با استفاده از محرک‌های فعالیت که تابع گرایش و تغییرپذیری هزینه‌های مورد تخصیص است، به محصولات تخصیص داده می‌شود.

د – تفاوت دو روش
سیستم‌ جذبی حسابداری صنعتی که مبتنی بر واحد محصول است بر حجم تولید وواحدهای محصولات خاص، تاکید دارد.در این سیستمها، هزینه‌ها به واحدهای محصولات تولید شده تخصیص داده می‌شود، زیرا فرض می‌شود که تنها محصولات منابع را مصرف می کنند. بنابراین مبانی تخصیص سنتی هزینه‌ها، برخی ویژگی‌های مرتبط با واحد محصول، مانند ساعات کار مستقیم، ساعات کار ماشین، یا مبلغ مواد مصرفی هستند. در مقابل، در سیستم‌های هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت فرض می‌شود که به جای محصولات، فعالیت‌ها منابع را مصرف می کنند و محصولات در نتیجه انجام فعالیت‌ها تولید می‌شوند.

بنابراین بر مبنای معیار مناسبی از انجام هر فعالیت و منابعی که برای آن مصرف می‌شود، می‌توان ردیابی هزینه‌ها را از منابع به‌سوی فعالیت‌ها و از فعالیت‌ها به سوی محصولات انجام داد. در نتیجه بهای‌تمام شده هر واحد در سیستم هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت با بهای‌تمام شده طبق روش هزینه‌یابی جذبی کاملا مساوی نیست، زیرا سیستم‌های هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت از روشهایی برای تخصیص و تسهیم هزینه‌ها استفاده می کنند که مبتنی بر نظریه سلسله مراتب فعالیت‌هاست. مزیت به کار گیری چنین روش متفاوتی آن است که سیستم‌های هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت اطلاعات صحیح‌تری در خصوص هزینه‌های محصول ارائه می‌کنند.

5- هزینه‌یابی تسهیلات عقود اسلامی
برای برنامه‌ریزی هزینه‌یابی تسهیلات عقود اسلامی در قالب روش هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت چهار فعالیت دستمزد مستقیم، و هزینه‌های پرسنلی، اداری و استهلاک را در نظر می‌گیریم که به صورت زیر تعریف می‌شوند:
1) فعالیت دستمزد مستقیم: دستمزدی است که در ازای انجام کار درساعات اداری به نیروی کار پرداخت می‌شود.

2) فعالیت هزینه پرسنلی: کلیه هزینه‌های انجام شده‌ای است که به نوعی با نیروی کار اداری سازمان در ارتباط می‌باشند.
3)هزینه‌های اداری: کلیه هزینه‌های انجام شده‌ای است که به نوعی با امور اداری سازمان در ارتباط می‌باشند
4) فعالیت هزینه استهلاک: که نشان‌دهنده میزان هزینه شده اموال منقول و غیر منقول سازمان است.
از جمله مطالعاتی که در بانک کشاورزی برای اندازه‌گیری هزینه عقد قرض‌الحسنه و سایر عقود انجام شده است، کاری است که آقای بهرخ انصاری در سال 1369 و با استفاده از روش هزینه‌یابی جذبی انجام داده‌اند. در پژوهش حاضر از داده‌های تهیه شده توسط ایشان که حاصل زمان‌ سنجی فعالیتها در سال 1369 می‌باشد و همچنین از نتایج زمان‌سنجی عقود در سال 1377 که در بانک کشاورزی انجام شده استفاده گردیده است.

و- انتخاب عقود مورد مطالعه
بدیهی است برای انجام محاسبات به مجموعه ای از اطلاعات اولیه که تحت عنوان داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، نیاز داریم. داده‌های مورد نیاز این مطالعه مبلغ و تعداد تسهیلات عقود اسلامی بانک کشاورزی طی سالهای 1363 تا 1379 می‌باشد .

بررسی فعالیت‌های بانک از سال 1363 به بعد نشان می‌دهد که استفاده از عقود اسلامی در بانک کشاورزی روند یکسانی نداشته، برخی از عقود بیشتر و برخی کمتر در اعطای تسهیلات به متقاضیان نقش داشته‌اند. همچنین سهم هر عقد در اعطای تسهیلات توام با افزایش و یا کاهش بوده‌است. به عنوان مثال عقد فروش اقساطی در سال 1379، 40 درصد از کل مبلغ تخصیص داده شده به تسهیلات عقود اسلامی را به خود اختصاص می‌دهد. درحالیکه سهم عقد جعاله درهمین سال صفر است و عقد قرض‌الحسنه کمترین سهم را در بین عقود دارد که تنها برابر با 05 درصد در سال 1379 است. همچنین سهم عقود مضاربه، سلف و مشارکت مدنی در سال 1379 به ترتیب برابر با 20، 14 و 21 درصد است. در این مطالعه عقودی که بیشترین نقش را در اعطای تسهیلات طی دوره زمانی 1363 تا 1379 داشته‌اند، انتخاب گردیده‌اند که عبارتند از: مشارکت مدنی (بلندمدت و کوتاه‌مدت)، فروش اقساطی (مواداولیه و ماشین‌آلات و تاسیسات)، قرض‌الحسنه ، سلف و مضاربه.

3- روش تحقیق
چنانکه گفتیم این تحقیق با هدف برآورد هزینه تسهیلات عقود اسلامی در بانک کشاورزی انجام گردیده که در آن از روش ABC یا روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت استفاده شده است. در این روش سهم ریالی متوسط هر عقد از فصول چهارگانه هزینه محاسبه و با هم جمع می شود تا هزینه ی متوسط هر عقد بدست بیاید، به عنوان مثال برای محاسبه سهم هزینه حقوق و دستمزد عقد قرض الحسنه ؛

• کل هزینه ی سرفصل حقوق و دستمزد به کل ساعات کاری انجام شده در سال تقسیم می‌شود تا هزینه ی یک ساعت کار هر کارمند در سال 1379 بدست آید .
• زمان محاسبه شده برای انجام عقد قرض الحسنه بر حسب ساعت که در یک طرح پژوهشی قبلی در بانک و توسط دکتر صدر تعیین شده در عدد فوق ضرب می شود .

سپس محقق با مدلسازی توابع هزینه به تفکیک عقود ، سعی کرده است ضرایب مدل را به روش اقتصاد سنجی برآورد کند.

تابع هزینه تولید هر کالا که از کمینه یابی هزینه با قید مقدار تولید به دست می‌آید ، تابعی است از مقدار تولید و قیمت عوامل تولید . شکل ریاضی تابع هزینه به صورت زیر است :
C=F(Q , X , W , Pi)
در تابع فوق برای سادگی فرض شده است که تنها دو عامل تولید نیروی کار و سرمایه داریم . درصورتی‌که بخواهیم این تابع را به صورت خطی مطرح کنیم ، معادله ای به صورت زیر بدست می‌آید :
C=BO+B1Q+B2X+B3W+B4Pi+U
اما از آنجا که معادله هزینه خطی نیست برای بیان معادله هزینه از شکل لگاریتمی مطابق رابطه زیر استفاده می شود .

LnC=BO+B1 LnQ+B2 LnX+B3 LnW +B4 LnPi+U
با توجه به این که قیمت مواد اولیه در تولید هر عقد که شامل کاغذ و قلم است ، در مقایسه با سایر هزینه های تسهیلات عقود اسلامی ناچیز می باشد و متغیری مستقل به نظر نمی رسد ، از معادلات حذف می‌گردد و در سایر هزینه ها منظور می شود .
از آنجا که داده ها به صورت سری زمانی است و ارزش واقعی ریال در طی دوره متغیر بوده است ، از شاخص بهای عمده فروشی کالاها برای تبدیل داده ها از اسمی به واقعی استفاده شده است . بنابراین کلیه داده های مورد استفاده در انجام رگرسیون به صورت واقعی منظور شده است . متغیر وابسته هزینه هر یک عقد است ،

از آنجا که هزینه کل عقدها در هر گروه به عنوان مثال هزینه کل عقدهای قرض‌الحسنه بر تعداد عقدهای قرض‌الحسنه تقسیم شده است تا هزینه هر یک عقد حاصل شود ، یعنی هزینه کل بر محصول تقسیم شده است ، پس هزینه هر یک عقد در واقع نشاندهنده تابع هزینه متوسط است . همچنین برای بدست آمدن متغیر وابسته فرض شده است که هزینه فرصت عقدها با سود حاصل از تسهیلات برابر است. نخستین متغیرمستقل دستمزد متوسط واقعی است . منظور از واقعی این است که با تقسیم بر شاخص بهای عمده فروشی کالاها از حالت ارقام اسمی به واقعی تبدیل شده است . برای بدست آمدن دستمزد متوسط از دستمزد کل ، دستمزد کل را بر تعداد کارمندان بانک کشاورزی تقسیم می کنیم.

دومین متغیر مستقل قیمت واقعی هر واحد سرمایه است که عبارت است از مجموع هزینه استهلاک سرمایه ، هزینه تعمیر و نگهداری سرمایه و هزینه فرصت سرمایه . اگر فرض کنیم هزینه فرصت سرمایه با افزایش ارزشی که در هر سال مالی اتفاق می افتد برابر است و از آن صرفنظر نماییم ، قیمت سرمایه برابر است با مجموع هزینه استهلاک سرمایه و هزینه تعمیر و نگهداری آن . برای تبدیل قیمت سرمایه کل به قیمت سرمایه متوسط نیاز به واحد سرمایه داریم که به علت محدودیت دسترسی به اطلاعات به جای استفاده از واحد متراژ ساختمانهای بانک کشاورزی از واحد تعداد شعب همگن شده بانک کشاورزی در هر سال مالی استفاده شده است .

سومین متغیر مستقل، محصول است از آنجا که محصولات ارائه شده به شکل خدمات می باشند لازم است تا واحد محصول تعریف شود . در این تحقیق ابتدا از عامل مبلغ به عنوان واحد محصول استفاده شده اما به علت معنی دار نبودن ضریب متغیر، عامل تعداد جایگزین شده است .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نقش تدریس تیمی در مدیریت آموزشی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نقش تدریس تیمی در مدیریت آموزشی در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش تدریس تیمی در مدیریت آموزشی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش تدریس تیمی در مدیریت آموزشی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش تدریس تیمی در مدیریت آموزشی در pdf :


چکیده

در عصر دانایی و رقابتی امروز، تولید علم و دانش از اهمیت بسیاری برخوردار است، چرا که پیشرفت و توسعه کشورها، سازمان ها و مؤسسات، در گرو علم و دانش بشری است. از آنجا که سرعت تولید علم و روند روبه رشد دانش، باعث ایجاد تغییرات پرشتابی در کشورها گردیده، می توان اهمیت توجه به آموزش و یادگیری را در رأس برنامه ها و عامل توسعه کشورها دانست. در چنین شرایطی مدیریت، شناسایی و ایجادرویکردهای نوین در آموزش و یادگیری امری حیاتی می باشد. تدریس تیمی (TT) نوعی رویکرد نوین در مدیریت آموزشی است، که با تکیه بر مشارکت دو مدرس یا بیشتر در فرایند آموزش، از اصول و قواعد ویژه ای برخوردار است. آنچه در این میان حایز اهمیت است تعامل عمیق بین یاددهندگان و یادگیرندگان می باشد، تعاملی که منجر به درک سریع از مطالب آموزشی و تسهیل هر چه بهتر در فرایند یادگیری می شود. در این مقاله سعی داریم، ضمن یافتن پاسخی بر این پرسش که، رویکرد تدریس مشارکتی وتیمی چه نقشی در مدیریت آموزشی دارد؟ به ارایه مفاهیمی از تدریس مشارکتی و معرفی الگوها و راهبردهای آن، از جمله تدریس تیمی (TT) و بررسی چالش ها و عوامل مؤثر بر آن بپردازیم.

کلید واژه: تدریس تیمی، روش های تدریس، یادگیری، مدیریت آموزشی

144

The role of Team teaching in educational administration

Zahra Sadat Mousavi 1, Amir Hossein Mohammad Davoudi2

1 Department of Educational ManagementFaculty of Humanities, IAU, Saveh BranchSaveh, Iran 2 Associate Professor, Department of Educational Management Faculty of Humanities, IAU,

Saveh BranchSaveh, Iran

Abstract

intoday’sknowledge ageandcompetitive, knowledge creationandknowledgeisvery important, because thedevelopment ofcountries, organizations andinstitutions, depended onscienceandhuman knowledge. Insuch circumstances,management, and identifynewAyjadrvykrdhayinteaching and learningis essential.Teamteaching(TT)isanew approachinteachingmanagement, whichrely onthe participation oftwoormoreteachersin the educational process, inparticulartheprinciplesandrules. Inthis article, we answerthisquestion, collaborativeteamteachingapproachand the role itplaysineducationaladministrationAndintroducetheconceptsofcollaborativeteachingmo dels andstrategies, including teamteaching(TT)andevaluatethe challenges andfactorsaffectingthem.

Keywords: teamteaching, teaching methods, learning, learning management

145

-1مقدمه

در طول تاریخ، انسان همواره کوشیده تا تجارب و یافته های خود را از نسلی به نسل دیگر منتقـل سـازد و ایـن نیـاز بـه آموزش سبب بقای جوامع بشری و پس از آن رشد و توسعه آن گردید، و بدین سان فرهنـگ سـازی و حفـظ آن جـز لاینفـک آرمان های انسانی محسوب شد. در جوامع نخستین ، یاد دادن و یاد گرفتن به شیوه های سنتی و از طریق باز سازی تجـارب، صورت می گرفت و سپس اطلاعات مورد نیاز حفظ و گسترش می یافت. در نتیجه افراد کمتر به فکر توسعه و رشد بودند. ایـن در حالی است که در دهه های اخیر پیشرفت های مهمی صورت گرفته است و تقریبا اکثر ابداعات مربوط به قرن گذشـته مـی باشد(فضلی خانی، .(1385 با توجه به اینکه یادگیری ممکن است واقعیت ، ارزش ها ، مفاهیم و یـا اندیشـه هـا باشـد و هـدف آموزش علاوه بر یادگیری و کسب دانش و مهارت ، افزایش فهم ، توسعه و تغییر دیدگاه ها در یادگیرنـدگان مـی باشـد، بایـد برای موفقیت در دستیابی به اهداف ، از رویکردهای مناسب آموزشی نیز بهره برد. یکی از این رویکردها ، رویکرد تدریس تیمی و مشارکتی است که تلاشی است در راستای تقویت روحیه ی کار گروهی و تعامل میان یاددهندگان و یادگیرنـدگان. بـه زعـم گارنر1 ، تدریس مشارکتی الگویی است که در آن همه اعضای تیم تدریس، نقش یکدیگر را درک نموده و برای ایجاد و پیگیری اهداف آموزشی، با یکدیگر کار می کنند. ترامپ و میلر2 نیز تدریس مشارکتی را همکاری بین دو نفر یـا بیشـتر مدرسـان مـی دانند که در برنامه ریزی ، اجرا و ارزشیابی در یک یا دو حیطه موضوعی برای گروهی از فراگیران به یکدیگر کمـک نمـوده و از فنون و تکنیک های متنوع تدریس بهره می برند و هدفشان کمک به ارتقـا و افـزایش یـادگیری در فراگیـران اسـت (کریمـی، .(1391

-2یادگیری

یادگیری را در فرهنگ لغات اینگونه تعریف کرده اند، فرآیند کسب دانش، فهمیدن و تسلط یابی از راه تجربه یا مطالعه. به زعم کیمبل، یادگیری تغییر در توان رفتاری از رفتار بالقوه است که در نتیجه ی تمرین تقویت شده و رخ می دهد (بربار و حسینی فرد،.(1388 امّا در تعریفی ساده تر، یادگیری تغییر در رفتار 3 است . نظریه پردازان تعاریف مختلفی از یادگیری ارائه داده اند، امّا تعریف هیلگار و مارکوئیز4 از یادگیری جامع تر است، به اعتقاد این نظریه پردازان یادگیری ایجاد تغییرات نسبتا پایدار در رفتار یادگیرنده است، مشروط بر آنکه این تغییر براثر کسب تجربه رخ دهد (اکبری شلدره ای، قاسم پور و علیزاده،

.(1388

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

بررسی ماهیت نفقه در حقوق ایران در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی ماهیت نفقه در حقوق ایران در pdf دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی ماهیت نفقه در حقوق ایران در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

برای نفقه معانی مختلفی در کتاب های لغت بیان شده است از جمله:
ریشه ی معنای نفقه را صرف و خرج و آنچه که از دراهم کم و فانی شود، می دانند. همانگونه که در المنجد آمده «نفق ، ینفِقُ ، نفقاً = فقد و فنی و قُل » (چیزی کم و فانی شد) .
بعضی دیگر نفقه را به معنای آنچه که از دراهم بخشیده شود بیان کرده اند مثل اقرب الموارد که   می نویسد: « اسمٌ مِن الاِنفاق و ما تَنفُقُه مِن الدّراهَم و نَحوِها» 
و برخی کتب لغت علاوه بر معانی بالا به معنای زاد و توشه و همچنین آنچه که زوج برای همسرش خرج می کند مثل طعام و لباس و مسکن و غیره اشاره دارد.
بالاخره گفته اند نفقه به فتح نون و فاء و قاف مصدر است از باب افعال و جمع آن نفاق و انفاق و نفقات است.
و در فرهنگ لغات فارسی هم به معنی هزینه و خرج و خرجی و روزی و مایحتاج آمده است

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در آمدی روش شناختی بر مسئله نسبت علم و دین در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در آمدی روش شناختی بر مسئله نسبت علم و دین در pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در آمدی روش شناختی بر مسئله نسبت علم و دین در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در آمدی روش شناختی بر مسئله نسبت علم و دین در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در آمدی روش شناختی بر مسئله نسبت علم و دین در pdf :

مقدمه
مجموعه معارف انسان به سه دسته تقسیم می شوند : 1
1 آنچه از طرق عادی کسب می شود ؛
2 آنچه از غیر طرق عادی کسب می شود ؛
3 آنچه از طریق غیر عادی کسب می شود .
4 طرق عادی کسب معرفت ،

یعنی : “ راه هایی که برای همه انسانها در همه زمانها بالقوه امکان دارد ” ، این راه ها عبارتند از :
الف ـ طریق عقلی ـ استدلالی ؛
ب ـ طریق حسی ـ تجربی ؛
ج ـ طریق نقلی ـ تاریخی ؛
د ـ طریق کشفی ـ شهودی .

طریق غیر عادی کسب معرفت ، یعنی : “ راهی که برای همه انسانها در همه زمانها بالقوه امکان ندارد ” و آن “ طریق وحی ” است .
در ارتباط با آنچه از غیر طرق عادی توسط انسان کسب می شود ، می توان به علوم روحی یا فرا روان شناختی اشاره نمود.2
در تحقیقات مختلف برای پاسخگویی به مساله “ نسبت علم و دین ” اگر علم به معنای طریق عادی اول در نظر گرفته شود در حقیقت “ نسبت فلسفه و دین ” مطرح می گردد و اگر علم به معنای طریق دوم در نظر گرفته شود “ نسبت علوم تجربی و دین ” مد نظر قرار می گیرد ، همین طور ممکن است طریق عادی سوم و چهارم در نظر گرفته شود که در این صورت “ نسبت تاریخ و دین ” و “ نسبت عرفان و دین ” مطرح خواهد شد .

مراد از دین مجموعه تعالیمی است که از طریق غیر عادی کسب معرفت ، یعنی “ وحی ” 3 بدست می آید ، 4 اما گاه معادل خود متون دینی گرفته می شود و گاه به تفسیر متون دینی و گاهی نیز به سیره عملی دینداران اطلاق می شود .

در نوشتار حاضر مراد ما از علم “ مجموعه معارفی است که بشر از طرق عادی کسب معرفت تحصیل می کند ” و اگر در جایی منظور بخش خاصی از آن بود تذکر می دهیم و مراد ما از دین “ متون دینی ” است و اگر جایی دین را به معنای “ تفسیر متون دینی ” و یا “ سیره عملی متدینان ” گرفتیم متذکر می شویم .
سعی نگارنده در این نوشتار کوتاه این است که مساله “ نسبت علم و دین ” را طی ذکر چند نکته وضوح بخشد . 5

نکته نخست :
مرکب بودن مساله “ نسبت علم و دین ” 6 واژه پیچیده نیز در ترجمه Complex به کار می رود . آیا یک مساله اگر قابل تجزیه به مسایل ساده تر باشد مساله مرکب نامیده می شود ؟
پیچیدگی و ترکیبی که از آن سخن می گوییم به ساختاری صوری ـ زبانی مساله مربوط نمی شود . پرسش “ نسبت علم و دین ” به پرسشهای متنوعی قابل تجزیه است . رابطه پرسشهای بدست آمده با مساله ما در یک ارتباط مفهومی است .
در حقیقت “ نسبت علم و دین ” مشکلی است قابل درک عمومی ، اما فرق رویارویی محققانه اینست که این مشکل به مسایلی با وضوح و تعین کامل تبدیل شود .

نکته دوم : ذو ابعاد بودن علم و دین
مساله “ نسبت علم و دین ” پرسش از رابطه دو شی بسیط و ساده نیست ، بلکه پرسش از دو مجموعه و دو شی مرکب و ذو ابعاد است که هر یک ویژگیهای گوناگون ، متنوع و مهمی دارد . یکی از خصوصیات مهم این دو مجموعه بسته و محدود نبودن آنها است .

بررسی نسبت دو مجموعه بسته بسی سهل تر است تا بررسی رابطه دو مجموعه بالنده و باز .
علم وجود تدریجی دارد و دائما در حال پویایی و دامن گستری است ، دین نیز در طول حیات بشر با توجه به مقتضیات زمانی ، مکانی و ظرفیت معرفتی انسانها در حال رشد و بالندگی است ( در این جا دین به معنای “ تفسیر متون دینی ” گرفته شده است ) .

مجموعه علم ، هم از بیرون در حال فربه شدن است و هم در درون خویش در حال تقسیم به اجزاء ریزتر و تخصصی تر . تخصصی شدن دانشها در مجموعه علم ، مصداق تجزیه درونی و پیدایش مسائل جدید و مهمتر از آن پیدایش دانشهای جدید ، مصداق فربه شدن بیرونی آن است . در مورد مجموعه دین نیز بروز و ظهور مسائل جدید و نیازهای عصری بشر ، موجب فربهی دایره پاسخگویی دین به نیازهای بشری است ( در این جا دین به معنای معرفت دینی مورد استفاده قرار گرفته است).

نکته سوم :
چند خاستگاهی بودن مساله “ نسبت علم و دین ” 7
یک مساله یا تنها به یک دانش خاص مربوط می شود و یا خاستگاه در دانشهای گوناگون دارد . در صورت نخست ، آن مساله “ تک خاستگاهی ” 8 و در صورت دوم “ چند خاستگاهی ” است . نه تنها مساله “ نسبت علم و دین ” چند خاستگاهی است، بلکه فروعات و شاخه های آن و به سخن دیگر مسائل برخاسته از آن نیز ریشه در زمینه های متعدد داشته و از آبشخورهای متنوعی مشروب می شوند و همچنین آثار گوناگونی در زمینه های مختلف معرفتی دارند .
مهمترین دانشهایی که این مساله در آنها می تواند از جنبه های گوناگون مطرح باشد ، عبارتند از :
الف ـ معرفت شناسی ؛

ب ـ فلسفه علم ؛
ج ـ فلسفه دین ؛
د ـ الهیات ؛
ه ـ جامعه شناسی ؛
و ـ روان شناسی ؛
ز ـ تاریخ .

نکته چهارم :
مساله “ نسبت علم و دین ” چند روشی 9 است .
چند روشی بودن مساله “ نسبت علم و دین ” ، هم به مرکب بودن این مساله بر می گردد و هم به چند خاستگاهی بودن آن.
یعنی هم از حیث تعدد مسائل و هم در مساله واحد چند روشی است .

مساله مرکب به مسائل متعددی تجزیه می شود و همین تنوع مسائل بنا بر جهات مختلف تجزیه ، خود مولد تنوع روش می شود . پس از تجزیه ، چند خاستگاهی بودن مسائل بدست آمده باعث می شود دانشهای مختلفی به میان بیایند و ورود به عرصه دانشهای مختلف اغلب مستلزم اخذ روشهای متنوع است . به عنوان نمونه در بررسی مساله از حیث معرفت شناختی و فلسفی ( فلسفه علم و فلسفه دین ) روش ، تحلیلی ـ منطقی ( اعم از تحلیل مفهومی ، تحلیل ساختار منطقی گزاره ها و تحلیل ساختار زبانی گزاره ها ) خواهد بود و در

بررسی آن از حیث جامعه شناختی و روان شناختی روش تجربی و در بررسی آن از حیث تاریخی ، روش تاریخی هم در مقام توصیف و هم در مقام تبیین خواهد بود . در بررسی الهیاتی مسائل علم و دین از رویکردهای درون دینی هم استفاده می شود و در این گستره روشهای تفسیر ، تاویل ، تطبیق و روش سمانتیکی 10 و هرمنوتیکی 11 به کار گرفته می شود .
لازم به ذکر است که در روشهای بررسی مساله “ نسبت علم و دین ” رهیافتهای پدیدارشناختی 12 و وجودی نگر 13 نیز نباید مغفول بماند . 14

 

نکته پنجم :
میان رشته ای 15 بودن روش حل مساله “ نسبت علم و دین ”
پرسش از نسبت علم و دین از حیث تجزیه به مسائل متعدد ، مستلزم بهره گیری از روشهای متنوع است ، اما در هر یک از مسائل واحد آن نیز به علت خاصیت چند خاستگاهی آنها ، ردپای دانشهای گوناگون دیده می شود . حال اگر از رشته های دانش بشری بدون توجه به وجه تعاملی آنها با یکدیگر بهره گرفته شود ، نامبردار به “ مطالعات چند رشته ای ” 16 و تنها نوعی گرد آوری آراء متفاوت است و اگر از دانشهای مختلف به طور روشمند با توجه به وجه تعاملی بین علوم استفاده شود ، مطالعه میان رشته خواهد بود .

در مساله نسبت علم و دین به دلیل آنچه در نکته چهارم گفته شد ، باید از حصر گرایی روش شناختی 17 پرهیز نمود زیرا ممکن است به مغالطه “ ذات و صفت ” یا “ کنه و وجه ” 18 گرفتار آییم . 19 مساله “ نسبت علم و دین ” را باید با تمام اضلاع آن دید و آن را از جمیع منظرها نگریست و این مساله مرکب را نباید به هیچ یک از جنبه های جزئی آن فرو کاست .

ممکن است لازم باشد جنبه ای از مساله “ نسبت علم و دین ” با مطالعه تجربی پدیداری بررسی شود و جنبه دیگر از طریق تحلیلی ـ منطقی و وجهی نیز با رهیافت درون دینی ، اما هر یک از این مطالعات به تنهایی در معرض آفت مغالطه “ کنه و وجه ” هستند و مجموع آنها نیز بدون وجود یک ارتباط تعاملی ، غیر اثر بخش و حتی شاید التقاطی باشند .

نکته ششم :
پیچیدگی مفهوم نسبت
یکی از مهمترین سوالهای مقدماتی برای فهم مساله مرکب و پیچیده “ نسبت علم و دین ” ، تعیین مراد از مفهوم “ نسبت ” است . از مفهوم “ نسبت ” می توان استفاده های زیادی کرد ، برخی از آنها عبارتند از :
1 نسبت به معنای مقایسه دو امر که خود به سه دسته تقسیم می شود :
الف ـ مقایسه دو شیء به عنوان دو مفهوم کلی از حیث مصادیقشان یا دو مجموعه از حیث اعضایشان (نسب اربعه در منطق)
ب ـ مقایسه دو قضیه ( نسب در قضایا ) .

2 نسبت دو شیء به معنای “ تاثیر و تاثر ” دو شیء بر و از هم .
3 نسبت دو شیء به معنای مقایسه آنها از حیث شیء سوم .
4 نسبت از حیث اطراف ، که خود به دو بخش تقسیم می شوند :
1ـ نسبت دو طرفه ؛
2ـ نسبت n طرفه .

نکته هفتم :
تجزیه مسئله مرکب “ نسبت علم و دین ”
از چند حیث می توان مسئله مرکب “ نسبت علم و دین ” را تجزیه نمود .
الف ـ تجزیه بر اساس مفهوم مقایسه ای “ نسبت ”
برخی از مهمترین جهات تجزیه عبارتند از :
1 خاستگاه ؛
2 قلمرو ؛
3 غایت ؛
4 روش ؛
5 زبان ؛
6 عالمان و دینداران .

1 از حیث خاستگاه و مبانی
از این حیث ، مساله مادر “ نسبت علم و دین ” به این سوال تبدیل می شود که :
“ علم و دین از حیث خاستگاه و مبانی چه رابطه ای با یکدیگر دارند ؟”
شقوق محتمل عبارتند از :

الف ـ خاستگاه علم دینی است .
ب ـ خاستگاه دین ، علمی است .
ج ـ علم و دین هر دو خاستگاه واحد دارند .
د ـ علم و دین خاستگاههای متمایز دارند .

2 از حیث قلمرو
صورت مساله “ نسبت علم و دین ” از این حیث بدین شکل است که :
“ قلمرو علم و قلمرو دین چه رابطه ای با هم دارند ؟ ”
شقوق محتمل این سوال عبارتند از :
الف ـ علم و دین قلمروهای متباین دارند .

ب ـ رابطه قلمرو علم و دین عموم و خصوص من وجه است .
ج ـ قلمرو علم اعم مطلق از قلمرو دین است .
د ـ قلمرو دین اعم مطلق از قلمرو علم است .
ه ـ قلمرو علم و دین با هم یکی هستند .

3 از حیث غایت
سوال ما در “ نسبت علم و دین ” از این حیث تبدیل می شود به این سوال که : “ غایت علم و غایت دین چه رابطه ای با هم دارند ؟ ”
شقوق محتمل عبارتند از :
الف ـ غایت علم همسو با غایت دین است .
ب ـ علم و دین اهداف متفاوت دارند .
ج ـ علم و دین اهداف متمایز متغایر دارند .
د ـ علم وسیله ای است برای غایت دین .
ه ـ دین وسیله ای است برای غایت علم .

4 از حیث روش
سوال ما در “ نسبت علم و دین ” از این حیث به این سوال تبدیل می شود که : نسبت روش علم و روش دین چیست ؟
شقوق محتمل عبارتند از :
الف ـ علم و دین هم روش هستند .
ب ـ روش علم و روش دین متباین هستند .
ج ـ گاهی دین از روش علم استفاده می کند و گاهی نیز علم از روش دین بهره می جوید .

5 از حیث زبان
مساله “ نسبت علم و دین ” از حیث زبان به این سوال تبدیل می شود که :
“ زبان علم و زبان دین چه نسبتی با هم دارند ؟ ”
شقوق محتمل عبارتند از :
الف ـ زبان علم و زبان دین20 یکی هستند .
ب ـ زبان علم و زبان دین متمایزند .
ج ـ بخشی از زبان دین علمی و بخشی متمایز از آن است . 21

6 از حیث عالمان و دینداران
سوال ما در “ نسبت علم و دین ” از حیث تعلق به انسان به این سوال تبدیل می شود که :
“ رابطه بین عالم بودن و دیندار بودن چیست ؟ ” شقوق محتمل عبارتند از :
الف ـ دینداران عالم هم هستند .
ب ـ دینداران ضد علم هستند .

ج ـ دینداران غیر علمی اند .
ب ـ تجزیه بر اساس مفهوم تاثیر و تاثری “ نسبت ”
گاه مراد از “ نسبت ” ، در مساله “ نسبت علم و دین مفهوم “ تاثیر و تاثر ” است .
در این حوزه سه دیدگاه محتمل است :
1 علم و دین در هم موثر و از هم متاثرند .

2 فقط علم از دین تاثیر می پذیرد .
3 فقط دین از علم تاثیر می پذیرد .
بر مبنای دیگر ، “ تاثیر و تاثر ” تقسیم می شوند به :
1 تاثیر و تاثر بی واسطه ( مستقیم ) ؛

2 تاثیر و تاثر با واسطه ( غیر مستقیم ) .
سوال مهم در این حوزه به تاثیر و تاثر با واسطه علم و دین بر هم یا از هم مربوط می شود و آن “ واسطه شناسی ” است و البته واسطه ها می توانند جلی ، خفی و اخفی باشند .
نکته بسیار حائز اهمیت اینست که در این محدوده دیدگاههای مطرح شده ناظر بر علم به معنای “ علوم تجربی ” است و منظور از دین ، معرفت دینی می باشد .
معمولا واسطه های مورد تاکید صاحب نظران ، “ معرفت شناسی ” و “ متا فیزیک ” هستند 22 که هم در شناخت علمی تاثیر می گذارند و هم در شناخت دینی و تغییر شناخت علمی گاه موثر است در تغییر شناخت دینی و نیز بالعکس .

اگر از منظر دیگری موضوع مورد نظر را بررسی کنیم ، تاثیر و تاثر تقسیم می شود به تاثیر مستقیم و تاثیر معکوس . وقتی می گوییم در معادله x = y ، x و y با یکدیگر نسبت مستقیم دارند یعنی هر چه x بیشتر شود y هم بیشتر و هر چهx کمترشودy هم کمتر می شود. همچنین وقتی می گوییم در معادلهx = 1/ y ، x و y با یکدیگر نسبت معکوس دارند یعنی هر چهx بیشتر شود ، y کمتر می شود و هر x کمتر شود ،y بیشتر می شود .

حال اگر مفهوم “ رشد ” و “ پیشرفت ” را در نظر بگیریم ، کسانی که معتقدند با رشد و پیشرفت علم ، دین افول می کند در واقع به این سوال که نسبت دین و علم مستقیم است یا معکوس پاسخ داده اند که معکوس است .

ج ـ تجزیه بر اساس مفهوم مقایسه ای نسبت از حیث شی ء ثالث گاه مفهوم نسبت به نوعی حامل معنای مقایسه از حیث شیء سوم است . به عنوان مثال در مساله “ نسبت علم و دین ” از حیث پاسخگویی به نیازهای بشری آنها که به نقش حداقلی دین و نقش حداکثری علم قائلند به این سوال پاسخ داده اند .
شقوق دیگر بحث عبارتند از :
1 نقش مساوی علم و دین ؛
2 نقش حد اکثری دین و نقش حد اقلی علم .

نکته هشتم :
مقامهای مختلف بررسی مساله “ نسبت علم و دین ”
تا اینجا دیدیم که چگونه مساله مرکب و پیچیده “ علم و دین ” را می توان به سوالهای واضح و معین بسیاری تبدیل و تجزیه نمود . لازم به ذکر است که سوالهای بدست آمده را می توان در دو مقام مورد بررسی قرار داد :
1 مقام تعریف ؛
2 مقام تحقق . 23
در این صورت تعداد مسائل تجزیه شده دو برابر می شود .
بنابراین مساله “ نسبت علم و دین ” نباید ساده انگاشته شود و نیز نباید شقوق مختلف آن و مقام های مورد بررسی آن با هم خلط شوند . اگر کسی درباره “ نسبت علم و دین ” اظهار نظر کرد ، باید دید که ادعای وی پاسخ به کدام یک از سوالات تجزیه شده است و سخن او ناظر به کدام مقام است .
در پایان لازم است تصزیح شود که تجزیه ای که در این نوشتار برای مساله مرکب “ علم و دین ” انجام شد حصر عقلی نیست و با توجه به وجوه دیگر مجموعه های کثیرالاضلاع علم و دین و نیز مسائلی که در آینده ممکن است رخ بنماید ، می توان جدول تجزیه را توسعه داد .

 

پی نوشتها :
1 برخی تقسیم فوق را به دو بخش فرو می کاهند و آنچه ما تحت عنوان “ غیر طرق عادی ” بیان نمودیم را به علاوه وحی ، در بخشی با عنوان “ طرق غیر عادی ” می آورند . در این نوشتار به دو علت بخشی تحت عنوان “ غیر طرق عادی ” در تقسیم آورده ایم .

علت نخست : معارف روحی و فراوان شناختی با وحی فرق های عمده ای دارند . یکی از تفاوتهای عمده آن اینست که به طور مطلق نمی توان گفت که دریافت علوم روحی برای همه انسانها در همه زمانها و مکانها بالقوه ممکن است . یا به نظر نمی رسد که به طور مطلق بتوان گفت که روشهای آن قابل آموزش نیست . ضمن اینکه در واقعی بودن اصل این معارف نیز جای تردید وجود دارد . چراکه همچون “ وحی ” مثبتی چون معجزه ندارند.

علت دوم : طریق بودن ، خود تعریف و ملاک دارد از جمله اینکه طریق باید مبدا معین داشته باشد ، دیگر اینکه مقصد و هدف معینی داشته باشد و نیز حدود طریق و مرزهایش با طرق دیگر و غیر طریق معلوم باشد .

لذا از آنجا که مشکوک است که بتوان روش کسب علوم روحی و فراوان شناختی را طریق دانست به آنها عنوان غیر طرق عادی داده شده است .
2Parapsycologic ؛ “ انجمن علوم روحی ” در انگلستان و انجمن فرا روان شناسی در آمریکا و کانادا . 45 رشته در این زمینه اعلام نموده اند ، برخی از آنها عبارتند از : تله پاتی ، طالع بینی ، کف بینی ، تجارب مرگ و …

3: درباره چیستی و فرایند وحی رجوع شود به :
الف ـ طباطبایی ، سید محمد حسین ، وحی یا شعور مرموز . قم ، انتشارات دارالفکر .
ب ـ DAILIE , JOHN , The Ideas of Revelation in recent thought , New york : Columbia university Press , 1956 .
ج ـ MAVORDES , GEORG I , Revelation in Religious Belief , Philadelphia : Temple university press , 1988
د ـ NIEBIHR , the Meaning of Revejation , Newyork : The Macmilanco . 1941 .
ه ـ خرمشاهی ، بهاءالدین ، تحلیل ناپذیری وحی . کیان ، سال دهم ، شماره 51 .
4دین ممکن است به سه معنا تعبیر شود :

الف ـمتون دینی ؛
ب ـ تفسیر متون دینی ؛
ج ـ سیره عملی متدینان .
یکی از سوالهای مهم در این عرصه رابطه بین تفسیر متون دینی با خود متون دینی است . یک دیدگاه اینست که تفسیر متون دینی یا به عبارت دیگر معرفت دینی از آنچه از طریق غیر عادی برای بشر حاصل می شود ( یعنی وحی ) منشا می گیرد ، اما تفاوت گوهری با علم به معنای آنچه از طرق عادی برای بشر قابل تحصیل است ندارد . بر اساس این دیدگاه ، معرفت دینی هم علم است ، زیرا از طریقی غیر از عقل ، حس ( اعم از ظاهری و باطنی ) و نقل حاصل نمی شود . لکن تفاوت عمده اش با سایر معارف این است که ریشه در وحی دارد . سوال مهم دیگر در این عرصه این است که آیا ارتباط انسان و دین جز از طریق معرفت دینی است ؟

برخی بر این اعتقادند که هرچه به نوعی از دریچه ذهن بشر عبور کند و به فهم او در آید لباس علم به تن می کند ، لذا انسان به جز از طرق عادی کسب معرفت با دین مرتبط نیست . مبنای سخن طرفداران این دیدگاه صامت بودن دین است .

5روش شناسی این تحقیق را از درسهای استاد گرامی جناب دکتر احد فرامرز قراملکی که اینک در کتابی تحت عنوان “ دروش شناسی مطالعات دینی ” به زیور طبع آراسته شده است آموختم .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد انقلاب در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد انقلاب در pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد انقلاب در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد انقلاب در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد انقلاب در pdf :

انقلاب

تحیلی از انقلاب اسلامی
همانطور که از نام تحقیق معلوم است نویسنده به تحلیل انقلاب اسلامی ایران پرداخته است . میتوان این تحقیق رابه دوبخش تقسیم کرد : در بخش اول تحقیق ضمن شگفت انگیز بیان نمودن انقلاب ایران خود انقلاب را از لحاظ مفاهیم سیاسی یک انقلاب را در یک جامعه توضیح می دهد. در بخش دوم به بیان شرایط به وجود آمده در ایران در قبل از انقلاب وروند انقلاب ایران بازگو می شود .
بخش اول تعریف انقلاب از دیدگاه مارکسیست ها وغربی ها

انقلاب از دیدگاه مارکسیست
از دیدگاه مارکسیست ها عامل اقتصادی وبدی اقتصاد یک طبقه (کارگر یا پرولتاریا) سبب شورش وانقلاب برضد سرمایه داران می شود .با وجودی که مارکس این شرایط را در هلند ،انگلیس می دید و معتقد بود در این دو کشور انقلاب مارکسیستی روی دهد در اولین انقلاب مارکسیستی در روسیه چین روی داد.

انقلاب از دیدگاه غربی ها
غربی ها دید بدبینانه ای نسبت به انقلاب دارند ازجمله متفکرین غربی که به انقلاب پرداختند می توان چنین نام برد:

جامعه شناس هنتینگتون که او انقلاب را تلاش جامعه برای مدرنیزه شدن می داند وبرخلاف مارکس معتقد است در جوامع صنعتی انقلاب روی نمی دهد.
مارویس زونیس معتقد است در برخورد با انقلاب باید چهار حوزه را بررسی کرد:
1-رهبری انقلاب 2-سازماندهی انقلاب 3-شرکت توده ها 4-پاسخ سیستم توده ها
برینتون جامعه ای که به انقلاب دچار شده را به فرد بیمار تب داری تشبیه نموده که علائم بیماری یکی یکی درآن ظاهر می شود ودر طرح تئوریک وتطبیقی در مورد انقلاب دارد که بر هر دو طرح ایراداتی وارد است.
تعریف انقلاب
از نظر لغوی به معنای دگرگونی وتحول ;ومعادل کلمه Revolution است .در قرآن کریم انقلاب به مفهوم زیروروشدن آمده است :
از نظر فلسفی انقلاب تبدیل صورتی دیگر است که کون وفساد باشد واز نظر جامعه شناسان انقلاب یک تغییر ریشه ای است همراه با خشونت وسه عنصر :ارادی ،نفی انکاروترس را دارد . از نظر سیاسی انقلاب به معنای تغییر در نماد سیاسی حاکمیت است با بررسی گفته های سیاستمداران به این نتیجه می توان رسید که انقلاب 1-مردمی است 2- با خشونت همراه است 3- ارزش ها مسلط را تغییر می دهد 4-ناگهانی است.
انقلاب درچه جامعه ای روی می دهد؟

انقلاب در جامعه ای روی می دهد که ابتدا شرایط فراهم شود بعد از آن عواملی منجر به پیروزی می شود ومرحله سوم :مرحله سازندگی انقلاب است به اختصار سه مرحله را بیان می کنیم .
شرایط اجتماعی موجود در یک جامعه قبل از انقلاب : در چنین جامعه ای گروه اقلیتی قدرت را دردست گرفته فاصله طبقاتی احساس می شود حمایت مردمی از حکومت وجود ندارد.دولت برهمه چیز کنترل دارد به عقاید مذهبی مردم توجه نمی شود حکومت مشکلات دارد وفساد رشوه خواری بیداد می کند. در این جامعه کم کم افکار انقلابی در دستگاهها رخنه می کند وقیام ها چریکی به چشم می خوردوسرانجام حرکت های مردمی شروع می شود .
شروع انقلاب ‍: با شروع شدن انقلاب این گروهها در جامعه ظهور می کنند:

1-رادیکالها: تندرو هستند جوان هستند وخواهان به صحنه کشاندن مردم به انقلاب و اکثرا از طبقات پایین وروستایی هستند.
2- میانه روها:با رژیم مخالف اند اما روش آرام را در پیش گرفته از طبقات مرفه هستند ومیانسال اند.
3-محافظه کاران :با انقلاب میانه ی ندارند .
در چنین جامعه ای نقش رهبری مهم است یک رهبر با داشتن ایدئولوژی مناسب جامعه خویش می تواند انقلاب را به پیش ببرد وپیروز نماید.
مرحله سوم :مرحله سازندگی بعد از انقلاب
این مرحله سخت ترین مرحله برای یک رهبر است زیرا رهبر با انواع مشکلات مثل: توقعات از انقلاب بالاست نیروی مناسب جایگزین برای نهادها ندارد و هنوز درگیری بین گروههای انقلابی وجود دارد.
در قدرت یابی بعد از انقلاب باید گفت رادیکالها چون مشغول سرکوبی هستند میانه روها که از تخصص علمی هم برخور دارند بیشتر شانس قدرت یابی دارند البته باید گفت به دلیل سهل انگاری

ومحافظه کار ی و عدم توانایی در پاسخگوئی به مردم انقلاب برکنار می شوند.در این میان نقش رهبری پررنگ است که با حفظ وحدت وسه رکن (رهبری ،مردم وایدئولوژی )انقلاب را به پیش می برد وجلوی آفات انقلاب که شامل نفوذ فرصت طلب ها رجعت به گذشته و خستگی نیروهای انقلابی را با درایت حل می نماید.

با این پیشگفتار به بررسی انقلاب اسلامی ایران می پردازیم
شرایط سیاسی ایران قبل از انقلاب اسلامی

در ایران از دوران قبل از اسلام وبعد از اسلام همراه حکومت سلطنتی بوده دو سلسله قبل از انقلاب اسلامی قاجار وپهلوی بود .در دروان حکومت قاجارها که روس ها و انگلیسی ها در ایران نفوذ داشتند به دلیل بی عرضگی شاهان قاجار قسمت های وسیعی از خاک ایران در شمال شرق وشمال غرب دریای خزر ومنطقه افغانستان از ایران برای همیشه جدا شد. آخرین پاد

شاه قاجار احمد شاه بود چون تامین کننده خواسته های انگلیسی ها فردی قزاق به نام رضا خان را اجیر نمودند که ابتدا احمد شاه قاجار کودتا کرد و بعد از 4سال در سال 1303تاجگذاری نمود. از اقدامات رضا خان کشف حجاب وبی توجهی به مذهب بود. رضا خان در جنگ دوم جهانی حمایت از آلمانی ها سبب شد که انگلیسی ها اورا برکنار وپسرش محمدرضا شاه ایران نمایند با همکاری نزدیک فروغی. چهارده سال اول سلطنت محمد رضا شاه از نا آرام ترین دوران حیات سیاسی

اوست :متفقین ایران را اشغال نموده بودند .گرچه متفقین خیلی سریع ایران را ترک کردند فقط روسها دیرتر ایران را ترک کردند که قوام السلطنه با حیله دادن نفت شمال باعث شد آنان را از ایران خارج نماید. در حزب لیبرال وکمونیزم در ایران رشد یافته بود.در این زمان دکتر مصدق با همکاری نزدیک آیت الله کاشانی قضیه ملی شدن نفت را مطرح کرد از گروه فدائیان اسلام هم نباید فراموش کنیم که دست به ترورهای انقلای می زد .شاه مخالف بود اما با ترور هژیر ورزم آرا ترسید ملی

شدن صنعت نفت را پذیرفت ومصدق را نخست وزیر نمود مصدق به دلیل دور شدن از آیت الله کاشانی حمایت مردمی خود را از دست دادوبا کودتا سیا برکنار شد . در سال 1339 شاه در حزب ملیون ومردم را تاسیس کرد .با نخست وزیری هویدا ایران وارد مرحله جدیدی شد ساواک برای کنترل برمردم به وجود آمد ،مطبوعات به شدت کنترل می شد جشن های پرهزینه شاهنشاهی تغییر تاریخ به شاهنشاهی گرچه اوضاع اقتصادی خوب بود آن هم به دلیل گران شدن نفت بود اما

اقتصاد ایرانی بیمار بود با اصلاحات ارضی شاه کشاورزی از میان رفته بود روستاها به شهرها مهاجرت کرده بوند .
مرحله پیروزی انقلاب
عامل اقتصادی وطبقاتی در انقلاب ایران هیچ نقشی نداشت دو عامل در ایران وجود داشت که منجر به انقلاب شد:
عامل اول: روحیه مبارزه جویانه مردم ایران که در نهضت مشروطه وملی شدن نفت وجود داشت گرچه منجر به شکست هایی هم شده بود .
عامل دوم : سه رکن رهبری،مردم وایدئولوژی دراین زمان در ایران وجود داشت نکته شگفت آور حضور همه طبقات مردم در انقلاب بود پیوند دهنده طبقات مساجد وروحانیون بود روحانیت ایران ویژگی های خاصی داشت از طبقه رنج کشیده بود وبارنج مردم آشنا بود از نظر مالی مستقل ووابستگی به حکومت نداشتند زندگی ساده وبدور از تجمل داشتند وبه خاطر امر اجتهاد روحانیون شیعه در ایران با مردم بیشتر در ارتباط بودند از میان همین روحانیون امام خمینی ظهور فرمودند

عوامل شتابزا در بروز انقلاب ایران چه بود؟
از مجموع نظرات که تاکنون ارائه شده 4عامل شتابزا برای انقلاب ایران بیان نموده اند:
1- اجرای حقوق بشرکارتر 2- بروز مریضی سرطان شاه 3-تلاش شاه برای مدرنیزه کردن ایران 4- انتشار مقاله توهین آمیز روزنامه اطلاعات علیه اما که هر یک رابه اختصار بررسی می کنیم :

طرح حقوق بشر کارتر: در سال 56 کارتر به خاطر طرح اجرای حقوق بشر به شاه دستور داد برای کاهش اختناق در ایران آزادی سیاسی به مردم بدهد وبعضی زندانیان سیاسی آزاد شدند وبه مطبوعات آزادی داده شد. این روند بیشتر به نفع لیبرال ها بود که در روند انقلاب طرفداری نداشتند.
کسالت شاه : شاه به خاطر مریضی که آن را پنهان می نمود و مصرف داروهای تسکین دهنده

قدرت تصمیم گیری در سرکوبی انقلاب نداشت در حالی که شاه ذاتا فردی ضعیف النفس بود.
مدرنیزه کردن سریع ایران : شاه می خواست ایران را از حالت سنتی خارج کند و چون سریع می خواست این کار را بکند جامعه ایران تحمل نداشت ومنجر به انقلاب شد. در حالی که اقدامات بی فکرانه شاه منجر به نابودی کشاورزی ووابستگی به خارج و مهاجرت روستائیان به شهرها شده بود.

مقاله توهین آمیز علیه اما م : این مقاله که توسط خود رژیم در روزنامه اطلاعات چاپ شد نقطه عطفی برای انقلاب بود که منجر به قیام 19دی ماه قم شد که بعد از آن پیوسته قیامها در چهلم و عزای شهدای این قیام در شهرهای مختلف رخ داد محل تجمع مردم مساجد بود که نهایتا این قیامها منجر به پیروزی شد.
مرحله پیروزی انقلاب
بعد از انقلاب در ایران ابتدا لیبرالها قدرت را به دست گرفتندزیرا جامعه ایران شناخت درستی از نیروها جوان اتقلابی نداشت، رهبر انقلاب تمایل به گرفتن مسئولیت های دولت نداشت. به فرمان

امام اولین دولت موقت بات نخست وزیری مهندس بازرگان شروع شد .
دوران تحولات بعد از انقلاب به چهار دوره تقسیم می شود :
حاکمیت لیبرال ها
بعد از انقلاب گروهی میانه رو قدرت را به دست گرفتند که درک درستی از انقلاب نداشتند به عقیده آنان مردم وروحانیون کار خود را انجام دادند وباید از صحنه خارج شوند مهندس بازرگان در راس دولت موقت وظایفی داشت : در انتصاب مسئولین روابط حزبی را در نظر نگیرد که چنین نکرد انجام رفراندم برای جمهوری اسلامی که لیبرال ها تاکید روی جمهوری دموکراتیک داشتند که ب

ا تاکید امام رفراندم با نام جمهوری اسلامی برگزار شد.تشکیل مجلس و تصویب قانون اساسی و چون امام ملاحظه فرمودند که قوانین اساسی تغییر نکند مجلس خبرگان را تاسیس نمود در این دوران اختلافات لیبرالها با انقلابی ها آشکارتر شد. در برخورد با ضد انقلاب لیبرال ها روش مسالمت آمیر داشتند در حالی که انقلابیون خواستار سرکوبی آنان بودند .به فرمان امام دادگاه انقلاب وسپاه پاسداران کمیته انقلاب تاسیس شد که لیبرالها با این نهاد ها مخالف بودند.
اما مهمترین بخش اختلاف لیبرال ها با انقلابیون در سیاست خارجه بود .آنان خواهان ارتباطی

همراه با وابستگی به ابر قدرت ها بود چیزی که انقلابیون مخالف آن بودند.
دوره حاکمیت مشترک : این دور ان با اشغال لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام آغاز می شود این حرکت آنقدر مهم بود که امام آن را به عنوان انقلاب دوم نامید. در حالی که با اقدامات محافظه کارانه لیبرالها مردم داشتند از صحنه خارج می شوند بااین اقدام انفجاری دوبا

ره مردم به صحنه انقلاب برگشتند. عکس العمل لیبرالها در مورد این اقدام دوگانه بود : عده ای همچون مهندس بازرگان به شدت مخالف این اقدام بود وگروهی محافظه کارانه با این قضیه برخورد

کردند. از جمله کارهای دولت موقت در این دوران انجام رفراندوم تصویب قانون اساسی وانتخابات مجلس وریاست جمهوری بود که دراین انتخابات نیروهای حزب الله به اکثریت قاطع کرسی ها رسید ند . ازحوادث مهم این دوره حمله نافرجام آمریکا به طبس وکودتای نافرجام نوژه وتخلیه دانشگاه های از نیروهای چینی وآغاز انقلاب فرهنگی بود.
حاکمیت نیروهای حزب الله

با ریاست جمهوری دکتر رجائی نیروهای حزب الله در راس امور قرار گرفتند اکنون اکثریت نمایندگان مجلس ، اعضاء شواری عالی قضائی وهیات دولت دردست حزب الله بود. در این زمان لیبرالها به تفاهم رسیدند که قدرت خود را متمرکز از بین بردن گروههای حزب الله کنند وحرفشان این بود دولت مذبور توانایی اداره کشور را ندارد به خصوص که لیبرالها با دردست داشتن رسانه ها گروهی درصددایجاد جوی ناآرام در ایران بودند .مسئله دیگر در این زمان مسئله گروگانها آمریکایی بود که دولت موقت در مخالت به این اقدام استعفا داد. با شروع جنگ امام فرمودند که با قبول شرایط 4گانه که آمریکا اموال مسروقه ومصادره ایران را پس دهد .لغو محاصره اقتصادی ایران ودر امور ایران دخالت نکند گروگانها آمریکایی آزاد شوند.
انقلاب سوم
با وجودی که بنی صدر فرمانده کل قوا بود با سهل انگاری سبب شد که شهرهای مرزی ایران سقوط نموند امام که پی به ماهیت ضد انقلاب بنی صدر برده بود بنی صدر را عزل نمود .بعد از عزل بنی صدر گروههای ضد انقلاب متواری شدند ودست به ترور شخصیت های چون دکتر رجائی وباهنر ویارانش وآیت الله بهشتی ویارانش نمودند زیرا فکر می کردند با از میان بردن این شخصیت ها انقلاب شکست می خورد.اما امام با هوشیاری خلاء این شهیدان را پرنمود. از مسائل امید بخش بعد از برکناری بنی صدر پیروزی های مکرر رزمندگان در جبهه ها بود . در داخل کشور حزب توده شناسایی و سرکوب شده و توطئه آمریکایی قطب زاده که با حمایت روحانی شریعتمداری سر

 

کوب شد . از جمله مشکلات انقلاب جدا از وجود فرصت طلبها دو رویه فکر لیبرال و مارکسیسم بود که متفکرین اسلامی با اسلام بامقابله این دورویه فکری رفتند ، مسئله جنگ تحمیلی که کار مسئولین را سخت تر کرده بود هم با مخالفین داخلی درگیر بودند وهم با دشمن خارجی مشکلات اقتصادی ومسکن حل مسئله اداری و آموزشی واصلاح دانشگاهها که در قالب انقلاب اداری وفرهنگی توسط امام مطرح شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >