سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تحقیق تغذیه در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق تغذیه در pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق تغذیه در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق تغذیه در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق تغذیه در pdf :

حفظ تعادل مواد غذایی در کودکان به آسانی میسر نیست زیرا نیازهای غذایی آنها با رشدشان تغییر می‌کند علاوه بر این که سلیقه و عادات غذایی و میزان فعالیت‌شان نیز متغیر است.
نیازهای غذایی یک کودک براساس سن ، سایز و متابولیسم بدن، شرایط سلامت آنها و سایر عوامل عوض می‌شود.
نوزادان همه نیازهای غذایی‌شان را از طریق شیر مادر یا شیر خشک تامین می‌کنند.
سنی که در آن کودک می‌تواند غذای جامد دریافت کند متفاوت است. تغذیه کودکان بالای دو سال به استثنای میزان کالری مورد نیازشان مانند بزرگسالان است.
به طوری که آنان نیز نیازمند طبقه‌بندی مناسب مواد مغذی، ویتامین‌ها (مانند ویتامین C) و املاح معدنی (مانند کلسیم، آهن) برای رشد، تکامل و عملکرد بدنشان هستند.

سوء تغذیه کودکان در 3 سال اول زندگی، غیر قابل جبران است
نماینده یونیسف در ایران با اشاره به شیوع 5/5 درصدی سوء تغذیه در بین کودکان ایرانی گفت: 80 درصد ظرفیت مغز انسان در سه سال اول زندگی شکل می‌گیرد بنابراین سوء تغذیه در این مدت غیر قابل جبران است.
کریستین سالازار، نماینده صندوق کودکان سازمان ملل متحد در ایران امروز در نشست خبری در آستانه هفته سلامت در دفتر سازمان ملل، افزود: صندوق کودکان سازمان ملل از سال 1949 برای رسیدگی به بهداشت و سلامت کودکان فعالیت می‌کند و ایران و پاکستان جزء اولین کشورهایی هستند که همکاری با یونیسف را آغاز کردند.
یکی از مسائل مهم مرتبط با سلامت کودکان سوء تغذیه آنهاست، در ایران 5/5 درصد کودکان سوء تغذیه دارند اما سوء تغذیه در برخی مناطق ایران مانند سیستان و بلوچستان و کرمان و برخی شهرهای دیگر به مراتب وضعیت وخیمتری دارد، استانهایی که وضعیت سوء تغذیه کودکان در آنها نگران کننده و زیر استاندارد است و این خلاء و عدم توازن باید حل شود.
نیمی از مشکلات کودکان مربوط به سوء تغذیه در زمان خردسالی است و باید با دید توسعه نگر وضع تغذیه کودکان را در ایران بهبود بخشید زیرا 80 درصد ظرفیت مغز انسان در سه سال اول شکل می‌گیرد و اگر در این سالها کودک با سوء تغدیه مواجه باشد در سالهای بعد با مشکلات غیر قابل جبرانی مواجه می‌شود.
در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در مورد رتبه ایران از نظر شاخصهای بهداشتی می توان گفت: آمارهای بین المللی نشان می‌دهد که ایران از نظر بسیاری از شاخصهای بهداشتی درحد کشورهایی مثل نیکاراگوئه، اکوادور و اندونزی است البته قضاوت در این زمینه نیازمند تحقیق دقیقتر است.
ایران آمارهای ملی خوبی از نظر شاخصهای سلامت دارد اما نمی‌توانیم بگوئیم این شاخصها در کل کشور یکنواخت است و خلاء هایی از این نظر وجود دارد، دسترسی به خدمات بهداشتی در سراسر کشور یکنواخت نیست و تفاوتهای بسیاری وجود دارد.
مسئله مهم دیگری که سلامت ایرانیان را متاثر می‌کند ضعف هماهنگی های بین بخشی و آموزش اصول سلامت به مردم است و البته وضعیت بهداشت آب آشامیدنی و بهداشت کودکان نیز در این مورد بسیار موثر است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بیماریهای چشم در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بیماریهای چشم در pdf دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بیماریهای چشم در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بیماریهای چشم در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بیماریهای چشم در pdf :

کوری تدریجی
کوری تدریجی بیماری است که اعصاب بینایی چشم را آسیب می دهد تا زمانیکه خطر محسوسی اتفاق نمی افتد خیلی مورد توجه واقع نمی شودو اگر درمان نشود می تواند به کم بینایی شدید و یا حتی نا بینایی منجر شود. کوری تدریجی معمولاً با فشار درون چشم بالا , فشار در چشمها یا کاهش دید پیرامونی ظاهر می شود. کشف سریع از طریق آزمایشات چشم کمک بزرگی برای کاهش بیماری خواهد کرد.

شکلهای کوری تدریجی:
• کوری تدریجی با تنش معمولی: وقتی که آسیبهایی در اعصاب بینایی و یا کاهش بینایی حتمی با فشار درون چشمی در حالت طبیعی وجود دارد اتفاق می افتد. (تنش یا فشار معمولی)
• کوری تدریجی زاویه بسته: افزایش در فشار درون چشمی به واسطه اینکه مایع سیال کلیثیم به علت انسداد نمی تواند خارج شود.
می تواند موجب درد, سردرد, تهوع , قرمزی چشم, لکه شدن چشمها و کاهش دید شود. مطابق NEIاین یک فوریت پزشکی است. اگر دکتر شما غیر قابل دسترس است., به نزدیکترین بیمارستان یا کلینیک بروید. بدون درمان در بهبود جریان چشم, چشم ممکن است در طول یک یا دو روز کور شود.

• کوری تدریجی نوع دوم: می تواند بعد از عمل های جراحی چشم یا در موقعیت های پزشکی خاص مثل دیابت ایجاد شود.
• کوری تدریجس مادرزادی: در بدو تولد به واسطه عیبهای تولدی که از جاری شدن مایع چشم به خارج جلوگیری می کند که چشمهای سفید, لکه دارو حساس به نور را باعث می شود.
• کوری تدریجی زاویه باز:وقتی که ترشح زخم از چشم به عقب می افتد اتفاق می افتد, که فشار درون چشمی بیش از حد نرمال افزایش می یابد بنابراین اعصاب بینایی آسیب می بیند و سرانجام منجر به دید کم می شود. و معمولاً دید پیرامونی که آسیب ببیند اول از همه به دید بحرانی(محدود) و به مرور زمان به کوری منجر می شود.

علائم و کشف بیماری:
علائم هشدار دهنده کوری تدریجی برای هر شکلی متفاوتند . کوری تدریجی معمولاً تا زمانی که یک آسیب محسوس یا جدی به اعصاب بینایی نرسیده باشد قابل توجه نیست. با کوری تدریجی زاویه باز, معمول ترین شکل,یک با افزایش در فشار درون چشمی و کاهش دردید بیرونی علائم کلیدی هستند. یک تونومتری ابزاری است که فشار درون چشم را اندازه میگیرد. آن می تواند فشار غیر طبیعی را نشان دهد که آسیبهایی را در اعصاب بینایی بوجود آورده. در یک آزمایش منبسط کردن چشم قطره ای را برای گشاد کردن مردمک بکار می رود که اجازه می دهد متخصص چشم اعصاب بینایی را در مقابل تغییرات بررسی و آزمایش کند. یک آزمایش میدان بصری چشم کمک می کند که یک دکتر بگوید که آیا در دید خارجی کاهش اتفاق افتاده است. (دید خارجی کم شده است), که یک نشانه از کوری تدریجی است. یک دستگاه سنجش ضخامت ابزاری است که امواج فرا آوایی را به کار می برد تا ضخامت قرنیه و هر چیز غیرطبیعی را اندازه بگیرد. این روش نیز در دیگر عملهای جراحی مثل LASIk انجام شده است.

درمان و پیشگیری:
مرسوم ترین درمان برای کوری تدریجی وارد استکه به شکل قرص یا قطره چشم استفاده می شود. دارو یک هدف دارد و آن اینکه فشار چشم را کاهش می دهد. این تجویزهای وارد هم میزان تولید مایع چشم را کاهش میدهد, یا بجابجایی و انتقال آسانتر مایع کمک می کند تجویز دارو برای کوری تدریجی ممکن است با دیگر دارو تداخل پیدا کند پس یک نظر خوب اینکه با پزشک بقیه داروهایی که استفاده می کنید مشورت نمایید. انواع مختلفی از داروهای کوری تدریجی وجود دارند پس چه خوب است که اگر دارویی که معمولاً استفاده می کنید به شما نمی سازد یا اثرات جانبی ناخواسته بر جای می گذارد با نوع دیگر عوض کنید. برای اکثر مردم دارو برای کنترل کوری کافی است. برای عمل جراحی دیگر انتخاب بهتری است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله پیشگیری از تکرار جرم با حفظ کرامت انسانی مجرمین از منظر مق

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله پیشگیری از تکرار جرم با حفظ کرامت انسانی مجرمین از منظر مقررات بین المللی و حقوق داخلی ایران در pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله پیشگیری از تکرار جرم با حفظ کرامت انسانی مجرمین از منظر مقررات بین المللی و حقوق داخلی ایران در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پیشگیری از تکرار جرم با حفظ کرامت انسانی مجرمین از منظر مقررات بین المللی و حقوق داخلی ایران در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله پیشگیری از تکرار جرم با حفظ کرامت انسانی مجرمین از منظر مقررات بین المللی و حقوق داخلی ایران در pdf :

چکیده

از منظر مقررات حقوق بشری و مقررات بین المللی دراصلاح فرد و جامعه کرامت ذاتی انسانی باید دردرجه اول اهمیت باشد به این صورت که نباید از وی به عنوان وسیله یی برای ارعاب و بازدارندگی مجرمین بالقوه (پیشگیری عام) استفاده شود و از طرف دیگر در پیشگیری خاص نیز به استعدادهای ذاتی و خدادادی مجرم توجه شده و از آنها در جهت اصلاح وی درست استفاده شود؛ طوری که مهار مجرم صرفا از طریق حبس یا حذف وی نباشد. همچنین نبایدبا اعمال مجازاتهای ترهیبی و ترذیلی سعی در بازداشتن مجرم از تکرار جرم شود؛ چرا که این رفتارها باعث بیگانگی بیشتر فرد با جامعه می شود و با ایجاد کینه در فرد مجرم بازگشتش به اجتماع را دچار مشکل خواهد کرد. ازینرو باید در نظر داشت جرمی که مجرم مرتکب آن شده است هرچند شدید و قابل مجازات باشد توجیه کننده رفتارهای خارج از کرامت انسانی وی نبوده و برخورداری از مجازاتهای برنامه ریزی شده و بهره گیری از استعدادهای ذاتی و درونی هرمجرمی حق ذاتی وی می باشد. این نوع برخورد در پیشگیری از تکرار جرم نیز نقش مستقیمی دارد. دراین مقاله بادرنظرگرفتن این واقعیت که همه انسانها فارغ از نوع، جنس، نژاد، موقعیت اجتماعی،مجرم بودن یا نبودن و; دارای کرامت انسانی می باشند که به هیچ وجه قابل سلب نیست، وبا تاکید براینکه انجام اعمال مجرمانه مجوز برخوردهای وسیله محور، خشن،موهن وناشایست با مجرمین نمی باشد؛ کرامت انسانی مجرم در قوانین داخلی و بین المللی را بررسی کرده و همچنین رابطه بین رعایت کرامت انسانی و پیشگیری از تکرار جرم موردبررسی قرار خواهد گرفت.

واژگان کلیدی: رفتار کرامت مدار، کرامت انسانی، حقوق بشر، کنوانسیون های پنج گانه، پیشگیری از تکرار جرم

مقدمه

کرامت انسانی موهبتی است که همه انسانها ازآن برخوردار می باشند.نوعی از کرامت بصورت ذاتی هست که از طرف خداوند به همه انسانها به جهت انسان بودنشان اعطا شده است و به هیچ وجه قابل سلب نمی باشد. نوع دیگر کرامت انسانی، کرامت اکتسابی هست که انسانها در مسیر زندگی اجتماعی و تعاملاتشان با دیگران و ارتباطشان با خداوند به دست می آورند.قرآن کریم در سوره حجرات ارزشمند ترین انسانها را در نزد خداوند با تقواترین آنها می داند.و باتقوایی درجه ایی از ایمان است که انسان با نزدیک کردن خود به خداوند به آن نایل می شود. لذا انسان با توسل به اعمالی از جمله جرایم می تواند صفت با تقوا بودن را ازخودزایل کند و به دنبال آن امتیازاتی که مخصوص انسانهای باتقواست از وی گرفته می شود. لیکن در برخورد با مجرمین باید توجه داشت که کرامت نوع اول یعنی کرامت ذاتی انسان به هیچ وجه قابل سلب نیست؛ ازینرو رفتارهایی که با مجرم صورت می گیرد باید در چهارچوب این نوع کرامت انسانی باشد. در غیر اینصورت رفتار با مجرمین یک رفتار غیر کرامت مدار خواهد بود.همچنین در خصوص نقض نوع دوم کرامت(کرامت اکتسابی) باید در نظر داشت که متناسب با همان مقداری باشد که فرد با توسل به اعمال مجرمانه کرامت خود را ازدست داده است.به عبارت دیگر انجام یک جرم نباید بهانه ای باشد تا فرد مجرم از همه کرامت اکتسابی خود محروم شود ویا کرامت ذاتی وی موردتعرض واقع شود.

درخصوص برخورد با مجرمین سنتی ترین پاسخ دربرابر پدیده تکرار جرم توسل به شدت کیفرهاست که هنوز در قانونگذاری برخی کشورهااز جمله ایران خودنمایی می کند؛ لیکن با وجود تشدید کیفر، در برخی موارد طرد بزهکار موجب افزایش تکرار جرم شده است.ازینرو به دنبال ناکار آمدی کیفر در مقابله با تکرار جرم، اندیشه بازپروری و خنثی کردن خوی جامعه ستیزی بزهکاران در قوانین و مقررات بین المللی قوت یافته است.شناسایی شخصیت بزهکار و علل ارتکاب جرم بعد از ارتکاب اولین جرم،در چهارچوب دستاوردهای جرمشناسی بالینی با هدف بازگرداندن بزهکار به زندگی سالم اجتماعی صورت می گیرد که غایت آن پیشگیری از تکرار جرم است.از منظر مقررات حقوق بشری برخورد با بزهکاران باید براساس اصول و قواعدی باشد که سعی در اصلاح و بازگرداندن مجرم به جامعه داشته باشند ودرعین حال دراین مسیر، شخصیت انسانی و کرامت ذاتی مجرم نیز مورد توجه باشد و از استعدادهای ذاتی وانسانی برای اصلاح وی استفاده شود و عواملی که باعث تکرار جرم می شوند از جمله عوامل اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی که مجرم با آنها در مسیر ارتکاب جرم وبعد ازآن روبرو هست مورد توجه باشند.

توجه به اصلاح و بازاجتماعی کردن مجرم بعد از ظهور ناکارآمدی روشهای تشدیدآمیز کیفرهابرای جلوگیری از تکرار جرم، در مقررات بین المللی بخصوص از طرف سازمان ملل متحد طی گنگره های پنج ساله بصورت جدی مورد توجه بوده است. در قوانین داخلی نیز بخصوص در آیین نامه سازمان زندان و اقدامات تامینی و تربیتی 1384و همچنین در قانون جدید مجازاتهای اسلامی مصوب 1392در قالب مجازاتهای تکمیلی و مجازاتهای جایگزین حبس و ; به اصلاح و بازپروری مجرم توجه ویژه شده است؛ لذا به نظر می رسد قانونگذار ایران درخصوص پیشگیری از تکرار جرم دچار دوگانگی و تناقض در رفتار می باشد؛ چرا که از یک طرف تمایل به سمت جایگزین کردن مجازات حبس و کیفرزدایی دارد تا ازتاثیر منفی زندانها برمجرمین جلوگیری کند تا مرتکب تکرار جرم نشوند و از طرف دیگر با اعمال مجازاتهای بدنی به شکل ابتدایی در قانون مجازات اسلامی مانند مجازات اعدام وشلاق ورجم و; اصلاح و بازاجتماعی کردن مجرمین را دردرجه دوم اهمیت قرار داده است؛ چرا که هدف اصلی از اعمال مجازاتهای بدنی چیزی جز تحمیل کیفر و پیشگیری عام از تکرار جرم نمی تواند باشد.

دراین مقاله ابتدا سعی خواهدشد بصورت مختصر مفهوم کرامت انسانی مورد بررسی قرار گیرد،سپس به جایگاه کرامت انسانی مجرم و پیشگیری ازتکرارجرمدر مقررات و کنوانسیون های بین المللی و حقوق بشر اشاره خواهد شد. دربخش بعدی به تحلیل جایگاه کرامت انسانی مجرمین در قوانین و مقررات داخلی جمهوری اسلامی ایران خواهیم پرداخت و سعی خواهد شد همنشینیمجازاتهای اعدام، شلاق، قطع عضو، رجم و ;در قالب حدود، قصاص با دیگر مجازاتها مانند حبس، تعزیرات، مجازات های جایگزین حبس و اقدامات تامینی و تربیتی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند.چرا که هر کدام از این مجازاتها دارای ماهیت و اهداف جداگانه ی می باشند.

روش تحقیق

این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی می باشد و برای گردآوری ادبیات موضوع از روش کتابخانه ای استفاده می شود. زیرا روش تحقیق در دانش حقوقی بر پایه تحلیل های حقوقی و توصیف پدیده های حقوقی است.

مفهوم کرامت انسانی

جهت اینکه به شناخت بهتر از مفهوم کرامت انسانی ورفتار کرامت مدار دست یابیم لازم است ابتدا آن را بصورت لغوی و سپس در اصطلاح بررسی کنیم چراکه تعریف لغوی تاثیر زیادی در تعریف اصطلاحی دارد.لغت نامه دهخدا برای واژه “کرامت” معانی مختلفی ازجمله ارزش، حرمت، حیثیت،بزرگواری، عزت، شرافت، انسانیت، شأن، مقام، موقعیت، درجه، رتبه، جایگاه، منزلت، نزاهت از فرومایگی و پاک بودن از آلودگی ها،احسان و بخشش،جوانمردی و سخاوت ذکر کرده است.(دهخدا ،(1373 معادل انگلیسی واژه کرامت، “dignity” است که در فرهنگ معاصر به معنای بزرگی، شرافت، جاه،مرتبه، منزلت، مقام، شأن، ارزش، پایگاه، وقار، سنگینی،متانت و رزانت آورده شده است.(علی محمد حق شناس، (1385 معادل انگلیسی واژه “کرامت انسانی” “human dignity” است (رحیمی نژاد،(1390 که به معنای شرف،افتخار،استحقاق احترام ،عنوان، رتبه و مقام و شرافت برجسته می باشد. ( Henry Campbell Black,s law dictionary )

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله استاندارهای علامت و نشانه SMV برای وسائل نقلیه و ادوات کشا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله استاندارهای علامت و نشانه SMV برای وسائل نقلیه و ادوات کشاورزی کندرو در pdf دارای 63 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله استاندارهای علامت و نشانه SMV برای وسائل نقلیه و ادوات کشاورزی کندرو در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله استاندارهای علامت و نشانه SMV برای وسائل نقلیه و ادوات کشاورزی کندرو در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله استاندارهای علامت و نشانه SMV برای وسائل نقلیه و ادوات کشاورزی کندرو در pdf :

استاندارهای علامت و نشانه SMV برای وسائل نقلیه و ادوات کشاورزی کندرو

Slow- moving vehicle Identification emblem
S276.5 NOV97
استاندارهای علامت و نشانه SMV برای وسائل نقلیه و ادوات کشاورزی کندرو
گسترش با مساعدت و همکاری کمیته ایمنی کشاورزیASAE و مطالعات کنفرانس کشاورزی انجمن ایمنی ملی و کمیته تحقیقات تاییده شده توسط کمیته تکنیکی بخش ماشین آلات ASAE ،پذیرفته شده توسط ASAE به عنوان پیشنهاد در دسامبر 1964، اصلاح و پذیرفته شده به عنوان استاندارد در دسامبر 1966 اصلاح دوباره در مارچ 1968‏ ،تصویب به عنوان استاندارد بین المللی آمریکا در جولای 1971 اصلاح مجدد در دسامبر 1975، تایید اصلاحات توسط ANSI در جولای

1984 تایید مجدد در دسامبر 1985 اصلاح مقاله ای در جولای 1989، تایید مجدد در دسامبر 1990، اصلاح مجدد مقالات در فبریه 1991‏، اصلاح مجدد در دسامبر 1991، تصدیق مجدد توسط ANSI در اکتبر 1992 – اصلاح مجدد در جون 1993- تایید اصلاحات توسط ANSI در ژانویه 1994 و تایید مجدد در نوامبر 1997

منظور و هدف

1-1- هدف از این استاندارد، بنا بنهادن خصوصیاتی است که معرف یک علامت مشخص برای استفاده از ماشینهایی که با سرعت کم، هنگام تردد یا سفر در بزرگراهها باشد.

2-1این استاندارد خصوصیات ابعادی علامت و نشانی را بنا نهاده است که مرتبط با مراحل آزمایش و شامل همه نیازها می باشد.
3-1این علامت شناسائی فقط در ماشینهای کم سرعت( SMV )کاربرد دارد.
4-1این علامت، لوازم هشدار از قبیل لامپهای عقب ماشین آینه ها، فلاشرها، را کامل می کند. اما جایگزین این ابزار نمی باشد. همچنین این علامت برای شناساندن وسایل بی حرکت و ساکن استفاده نمی شود.

5-1ابعاد و الگوی رنگ این علامت، مشخص است و اجازه علامت گذاری و تغییر دراین الگوها به جز در مواردی که در قسمت 2-4 بازگو خواهد شد‏، نداده شده است.
6-1در زمانیکه وسیله مورد نظر با سرعتی بالاتر از 40کیلومتر بر ساعت یا 25 مایل بر ساعت در حال حرکت باشد روی این نشانه را باید پوشاند و یا آن را برداشت.

2- منابع اصلی:

تمامی استاندردها، موضوع مطالعه برای اصلاح مجدد می باشند و قستهای توافق نامه بر اساس استانداردها تقویت شده است تا امکان در خواست اکثر ویرایشهای اخیررا بررسی کند.سازمانهای استاندارد از لیست استاندادهای معتبر رایج حمایت می کند.
ANSI/ASAE S277.2 منتشر شده در اکتبر 92 حفره قلابهای قابل نصب برای لامپ هشدار دهنده و نشانه شناسایی SMV
ASTM D 1014-83 منتشر شده سال 1988 ، روش آزمایشات خارجی هدایت برای رنگ روی استیل
ASTM D 2797-90 روش آزمایش برای مقاومت روکشهای اساسی در مقابل تاثیر تغییر فرم سریع
ASTM D4549-85 ذکر خصوصیات برای ریخته گری و مواد اکستروژنps

ASTM D4673-87 ذکر خصوصیات برای اکستروژن و قالب سازی ABS
ASTM D4956 تعیین استاندارد برای ورقه های شب نما برای کنترل ترافیک
ASTME284 اصطلاحات مرتبط با عوامل ظاهری

ASTMe308 روش آزمایش برای محاسبه رنگ اشیا با استفاده از سیستم CIE
ASTM E991 تمرین برای اندازه گیری رنگ نمونه قلوئورسنت
ASTM E1247 روش آزمایش استاندارد برای تشخیص فلوئورسنت در نمونه های رنگی بوسیله اسپکتروفتومتری
ASTM E1349 روش آزمایش برای فاکتور انعکاس و رنگ بوسیله اسژکتروفتومتری با استفاده از اسپکتروفتومتری
FMVSS108 استانداردهای نشانه گذاری روشنائی لوازم نقلیه

PSTC-1
SAE J575 منتشر شده در جون 92 روشهای آزمایش و وسایل لازم برای اجزا و ضمائم وسایل روشنایی برای استفاده در وسائل نقلیه که عرض سرتاسر آنها از 2032 میلیمتر کمتر باشد
SAE J594 منتشر شده در می 89 بازتابندههای رفلکس

3-تعاریف:
1-3 بزرگراه:عرض بین خطوط مرزی هر جاده عمومی هنگامیکه برای استفاده عموم به منظور مسافرت وابسته به وسیله نقلیه باز می باشد.
2-3علامت شناسایی : یک مثلث متساوی الاضلاع نارنجی – قرمز دارای تشعشع با یک حاشیه قرمز شب تاب که راس مثلث همیشه باید در بالا قرارگیرد .
3-3 SMVماشینهای کند رو : یک وسیله نقلیه موتوری شامل وسایلی برای کشیدن که برای سرعتهای کمتر از km/h 40 (m.l/h 25) طراحی شده اند
4-3علامت قابل حمل : یک علامت که همانطور که در شکل 1 نشان داده شده که در پشت وسیله کند رو متصل می شود
5-3علامت نصب شده روی وسیله نقلیه علامتی که بدون خطر به وسیله کندرو متصل شده است (شکل 1).

4- شرح
1-4علامت مذکور شکل 1 متشکل از یک مثلث متساوی الاضلاع دارای تشعشع ، با حاشیه های شب رنگ می باشد که راس مثلث باید در بالا باشد مثلث نارنجی – قرمز فلوئورسنت ، برای روشنایی روز می باشد حاشیه های شب نما . در تاریکی شب . مانند یک مثلث قرمز توخالی ظاهر می شوند. علامت SMV ، ممکن است به حالت قابل حرکت دادن بوده و یا اینکه در پشت وسیله نصب شده باشد.

2-4 سازنده های علائم SMV ، نام و آدرس کارخانه را در جلوی علامت قرار می دهند و تضمین می کنند که علامت SMV مطابق بااستاندارد S276.5 می باشد. این اطلاعات به وضوح در جلوی علامت ثبت شده اند که در قسمت پایین گوشه سمت راست یا کمی پایین تر از مرکزعلامت، می باشند. همچنین این اطلاعات ممکن درپشت کاور یا پوشش علامت ثبت شده باشند. هنگامیکه اطلاعات در جلوی علامت SMV باشد، شامل علامت تجاری و علائم دیگر نمی باشد و کل مساحت مورد استفاده برای اینچنین اطلاعاتی در جلوی علامت بیشتر از cm2 5/6 یا in2 2 نمی باشد.

شکل 1 : شکل علامت SMV
نکته: راس مثلث باید به سمت بالا باشد.

شکل 2 : کاور (پوشش ) علامت SMV : کاور برای علامت SMV قابل حمل کاور علامت SMV ، به اندازه علامت SMV یا کمی بزرگتر از آن می باشد.
5- مواد و لوازم مورد نیاز آزمایش و اجرا
1-5- مواد شب نما
1-1-5- قابلیت دیده شدن: علامت SMV در شب در فواصل 30 تا 183متری (100تا 600 فوت) مانند یک مثلث قرمز توخالی دیده می شود.
2-1-5- ابعاد وسایل مورد نیاز : اندازه مواد شب نما . در شکل 1 نشان داده شده است.

3-1-5-ورقه های شب نما ، از مواد و لایه های صاف ، نازک و شفاف با عناصر شب نما تشکیل شده است.
4-1-5- مواد مورد نیاز : ورقه های شب نما از استاندارد ASTM D 4956 نوع ورقه های V شکل تبعیت می کنند . البته به جز مواد فتومتریک و در ارتباط با مواد فتومتریک از حداقل استاندارد های که در table 1 مشخص و معین گردیده اند، برخوردارند.

ورقه ها از نظر مشخصه رنگ ،از table 2 و بازتابنده های رفلکس از FMVSS 108 DOT-C تبعیت می کند
5-1-5- مقاومت و دوام خارجی و بیرونی : الگو و نمونه هایی درون کاور که مطابق با استاندارد باشند در معرض آفتاب فلوریدای جنوبی ، حداقل 24 ماه، با زاویه 45 درجه نسبت به خط افق قرار گرفته اند(مطابق استاندارد ASTM D1014 )

بعد از آزمایش دوام خارجی ، ماده مورد استفاده از خود ترک شکاف ، برآمدگی ، از دست دادن چسبندگی یا تغییرات ابعادی نشان نخواهد داد
6-1-5- مقاومت در مقابل زنگ زدگی : مواد مورد استفاده از خود خوردگی و یا از کم نور شدن نشان نخواهد داد ( مطابق استاندارد ASTM D4956)
7-1-5- خاصیت چسبندگی: کاور و پوشش علامت SMV از استاندارد ASTM D 4956 تبعیت می کند.
نیازها زاویه ورودی زاویه مشاهده
60 4- 02
60 30 02
15 45 02
15 4- 05
15 30 05
4 45 05
جدول1
4 3 2 1 COLOR
Y
0.352 X
0.558 Y
0.364 X
0.636 Y
0.292 X
0.708 Y
0.297 X
0.613 RED
MAX
11 MIN
2.5 COLOR
RED

جدول 2- حدود تشخیص و تعیین رنگ ( در نور)
2-5 مواد فلوئورسنت
1-2-5 دیده شدن : علامت SMV در روشنایی روز مانند یک مثلث نارنجی – قرمز دارای تشعشع از فاصله بین 183-30 متر (100ft تا 600ft ) دیده می شود .
2-2-5 ابعاد و اندازه : اندازه این مثلث در شکل 1 نشان داده شده است .

3-2-5 ساختار: مواد فلوئورسنت ، با طول و ضخامت و خشنی مناسب و کافی می باشد(به قسمت 5-2-5 رجوع شود )
4-2-5 مواد مورد نیاز : رنگ نارنجی قرمز ، درجه خالص بودن ، میزان روشنایی و انعکاس حداکثر مواد فلوئورسنت از مواد مندرج در جدول 3 ، چه بعد و چه قبل از آزمایش دوام و بقا ، تبعیت می کنند.

5-2-5 استحکام خارجی: الگو های نصب شده روی کاور و جلد علامت SMV که مطابق قسمت 5-3-2 می باشد ، در معرض آفتاب فلوریدای جنوبی به مدت 24 ماه ، با زاویه 45 درجه نسبت به سطح افق قرارگرفته اند( مطابق استاندارد ASTN D1014 ) بعد از آزمایش استحکام و دوام ، مواد مورد استفاده از خود ترک ، شکاف ، بر آمدگی، از دست دادن خاصیت چسبندگی و یا تغییرات ابعادی نشان نخواهد داد.

6-2-5 اندازه گیری رنگ : مقادیر رنگ فتومتریک مواد فلوئورسنت با استفاده از یک اسپکتومتر رنگ سنج ، تعیین می شودکه از استاندارد ASTM E 991 تبعیت می کنند. میزان روشنایی با NIST (انجمن ملی استاندارد و آزمایش )، معرف پخش کننده انعکاسی کامل (PRD) برای CIE (انجمن رنگ) می باشد. از آنجایی که از این علائم فلوئورسنت انتظار می رود که با زاویه ای کمتر از 4 درجه نسبت به چشم دیده شوند، توصیه می شود که مقادیر CIE XYZ با استفاده از استاندارد CIE 1993 و استاندارد CIE D 65 باشد . مختص های X و Y ، طبق فرمول زیر و مطابق استاندارد ASTM E308 محاسبه می شود

برای مثال برای CIE x=37.87 ،Y=34.05
و z=32.18 برای شرایط 2 درجه ،فاکتورهای روشنایی Y=34.05 و مقادیر x=0.3638 y=0.3271, ، طول موج نمایان و غالب و درجه خلوص با استفاده از x,y از نمودار CIE اندازه گیری می شود.
بعد از آزمایش در معرض بودن قبل از آزمایش در معرض بودن
دقیقه 585 دقیقه 602-610 (nm) طول موج غالب
دقیقه 77 دقیقه 84 % خلوص
دقیقه 50 دقیقه 28 % روشنایی
دقیقه75 بالای 100 دقیقه %انعکاس حواکثر در نزدیک ترین طول موج به طول موج غالب
جدول 3 – مقادیر فلوئورسنت
7-2-5 چسبندگی: مواد با چسبندگی حساس به فشار با حداقل میزان چسبندگی kg/cm 3.6 در شرایطی که با سرعت cm/min 3.5 یا in/min 12 با زاویه 180 درجه کشیده می شوند،تهیه می شود
آزمایش چسبندگی مطابق استاندارد pstc-1 انجام می شود
3-5 جلدو کاور برای علائم قابل حمل

1-3-5 ابعاد و اندازه ها : اندازه کاور در شکل 2 نشان داده شده است
2-3-5 ضخامت کاور یا جلد علامت SMV برابر 1 mm یا inch 0.04 می باشد. با گج 22 که 08 میلیمتر می باشد حداقل ضخامت گالوانیزه که با ورقه ای از فولاد پوشیده شده باشد 2 میلیمتر و حداقل ضخامت پلاستیک ABS که دراستاندارد ASTM D4673 ذکر شده ، 2 میلیمتراست لبه های کاور یا جلد علامت SMV ، به گونه ای شکل داده شده است که حداقل صد مه را در حین حمل و جابجایی و هنگام نصب روی وسیله نقلیه داشته باشد
3-3-5 دوام و استحکام خارجی : کاور SMV، نیمه سخت خواهد بود و سطحی بادوام دارد

4-3-5 آزمایش رهاکردن و انداختن: علامت SMV از نوع قابل حرکت و جابجایی ، از ارتفاع 18m (ft 6 ) روی یک سطح صاف و یک سطح سخت فلزی یا ساروجی رها خواهد شد . هر علامت SMV در معرض 3 نوع آزمایش رهاکردن قرار کی گیرد 1-رها کردن از گوشه ها 2-رها کردن روی لبه ها 3- رها کردن روی سطح صاف خود .شکست در آزمایش هنگامی اتفاق می افتدکه علامت SMV یا کاور آن از موارد استاندارد پیروی نکند آزمایش رها کردن ،در دمای c 24 (f 75 ) و c 23- ، ( f 10 ) صورت می گیرد .

5-3-5- مقاومت در برابر برخورد : مراحل این آزمایش، وسایل اندازه گیری نیروی موردنیاز برای شکستن کاور علامت SMV بوسیله یک چکش که به صورت عمودی رها خواهد شد ، فراهم می کند این چکش 1588 میلیمتر (in 0.625 ) قطر دارد و شعاع نوک بر آمده آن نیز 1588 میلیمتر است . پایه و بدنه این چکش 318 میلیمتر (in 1.28 )قطر دارد. این آزمایش در اتاقی با دمای ( ) صورت می گیرد. شکستن و یا ترک بر داشتن کاور نشانه ای از شکست در آزمایش خواهد بود(به استانداردASTM D2794 رجوع شود)

4-5 تمام این موارد که در بالا ذکر شد کمینه می باشد و شامل استفاده مواد در موارد بالاتر و بیشتر نمی باشند.

6- موقعیت ومکان علامت SMV
1-6 علامت SMV به گونه ای به وسیله نقلیه متصل خواهد شد که راس مثلث به سمت بالا باشد
2-6 علامت با زاویه نسبت به خط عمودی در پشت وسیله نقلیه متصل خواهد شد
6-3 این وسیله نزدیک مرکزو یا نزدیک سمت چپ وسیله هنگامیکه از عقب به وسیله نگاه می کنیم نصب می شود همچنین این علامت در محلی به اندازه 3-06 متر (10-2 فوت) بالاتر از زمین ، از لبه زیری علامت نصب خواهد شد.

4-6 علامت SMV ، به صورت بی خطر اما محکم ، به وسیله متصل می شود. همچنین علائم SMV از نوع قابل حمل ، ممکن است با استفاده از پیچ و قلاب مطابق استندارد ANSI/ASAE S277 و یا سایر وسایلی که اتصالی محکم ولی بی خطر را فراهم کنند به عقب وسیله نقلیه کندرو، متصل گردند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد ازمایش دبی سنجی سیالات در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد ازمایش دبی سنجی سیالات در pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد ازمایش دبی سنجی سیالات در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد ازمایش دبی سنجی سیالات در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد ازمایش دبی سنجی سیالات در pdf :

ازمایش دبی سنجی سیالات

شرایط آزمایشگاه : دما: 23°C رطوبت: % 52 فشار: mmHg 641
روشهای اندازه گیری :
1) روش مستقیم :
این روش،روش دقیقی برای محاسبه دبی سیالات می باشد،ولی کاربردش محدود است.(روش آزمایشگاهی است)در کالیبره کردن دبی سنجها استفاده می شود.
2) روش غیر مستقیم :
الف) بر اساس اختلاف فشار موضعی در جریان سیال (در لوله هایی که در طولشان دارای مقاوم موضعی هستند.)

الف-1) روزنه ها (Orifice):دارای انقباض و فوران هستند.
الف-2) شیپوره ها:در شیپوره بر خلاف روزنه،فوران و انقباض نداریم.
الف-3) قطعات همگرا- واگرا- لوله وانتوری (Venturi Tube) : در این روش افت انرژی زیاد است.
الف-4) زانویی (Elbow meter) : در این روش تلفات انرژی به صورت افت فشار ظاهر می شود.
ب) استفاده از وسایل اندازه گیری سرعت جریان در مقطع
ب-1) اندازه گیری دبی از طریق پروفیل سرعت
ب-2) سرعت موضعی در مقطع
ج) استفاده از موانع داخل جریان
ج-1) دبی سنجهای توربینی
ج-2) دبی سنجهای پسایی (از نوع دراگ هستند.)
تعیین سرعت موضعی یا سرعت متوسط در مقطع:
در این روش سرعت عبوری سیال را در هر مقطع مشخص می کنند و پروفیل کامل سرعت را رسم می کنند(پرو فیل سرعت را با وارد کردن سیال رنگی به داخل جریان برای نمایان شدن سرعت سیال مشخص می کنند) سپس با استفاده از فرمول زیر دبی را می یابند:
q_v=V_i A_i
این روش چون زمان بر است فقط در کارهای دقیق تحقیقاتی کار برد دارد.
اندازه گیری سرعت موضعی به کمک لوله ی پیتو:
لوله پیتو یک وسیله با دوام و یک روش بسیار دقیق برای اندازه گیری سرعت است.اگر سرعت یک نقطه ی را بیابیم و در فرمول زیر بگذاریم دیگر زمان زیادی لازم نیست و این روش عملیاتی می شود.در تمامی شیوه های این روش از یک سطح جریان به کمک پیزو متر،فشار استاتیکی جریان وتوسط لوله ی پیتو فشار مطلق داخل جریان را اندازه می گیرند و اختلاف این دو فشار، فشار دینامیکی جریان را نشان می دهد که با در دست داشتن آن می توان دبی جریان را محاسبه کرد. نقطه ی S نقطه ی توقف است بین دو نقطه یS وM معادله ی برنولی را می نویسیم اگر لوله ی پیتو عمود نباشد جریان را کاملا متوقف نمی کند و خطای زیادی ناشی از مولفه های سرعت خواهیم داشت.

انواع لوله های پیتو:
فلومتر پیتو:
در این دستگاه از 4 نقطه فشار دینامیکی و فشار کل سیال را اندازه می گیریم که باعث افزایش دقت آزمایش می شود.و خطای ناشی از عمود نبودن لوله ی پیتو تقلیل می یابد.
لوله ی پیتو- پرانتل:
در این دستگاه نیز می توان لوله ی پیتو و استاتیک را یکی گرفت. در مقطع نشان داده شده 8 سوراخ موجود است که فشار استاتیک را با آنها اندازه می گیرند.
نحوه انجام آزمایش:

پیتومتررا وارد مدار می کنیم.این دستگاه شامل یک شبکه لوله است که آب در آن توسط پمپی که به یک مخزن متصل است به گردش در می آید و در مسیر لوله ها روزنه،شیپوره ، قطعه ی هم گرا- واگرا و یک پیتو متر موجود است . می توان بالا دست و پایین دست هر یک از این قطعات را به دو لوله ی پیزو متر که در دستگاه تعبیه شده است وصل کرده و از این طریق اختلاف فشار آنها را

بدست آورد قبل از آزمایش پیزومتر هواگیری می‌شود بدین‌ترتیب که ابتدا شیر بالای پیزومتر باز شده و از پایین فشار آب باعث می‌شود که سطح آب بالا رود و هوا را از شیر بالای مخزن خارج کند بعد از هواگیری کامل شیر مخزن بسته شده و هوای فشرده مجدداً دمیده می‌شود. این هوای فشرده باعث می‌شود که از بالا به سطح سیال فشار وارد آید اگر از این هوای فشرده استفاده نشود نیاز

به لوله بلندی است که بازای هر یک اتمسفر اختلاف فشار باید 10m لوله استفاده کرد که این کار عملاً غیرممکن است. چون اساس کار دبی سنجی بر اختلاف فشار است و این هوا بر هر دو طرف لوله پیزومتر به یک اندازه فشار وارد می‌کند پس خطای اندازه‌گیری در پی نخواهد داشت.
پمپ را روشن می کنیم و توسط فلکه ای که در مسیر موجود است دبی هایی را به شبکه وا

رد کرده و حجم سیال شارش شده به کمک آب‌نما اندازه‌گیری می‌شود وقتی که سطح آب به صفر رسید کرونومتر را استارت کرده و وقتی سطح آن به ده رسید متوقف می‌شود. پس حجم سیال برابر با Lit 10 است از حاصل تقسیم حجم بر زمان شارش دبی واقعی محاسبه می‌شود. این کار با باز شدن فلکه آب چند بار تکرار می‌شود. به ازای هر بازشدگی فلکه دبی و ارتفاع یک باراندازه‌گیری می‌شود و مقدار آنها در فرمول جاگذاری می‌گردد.با به دست آوردن کمیتهای لازم می توان C ,Re ,V را با فرمول های زیر بدست آورد جدول زیر نشان دهنده ی اطلاعات بدست آمده برای لوله ی پیتو می باشد :

با نوشتن معادله برنولی بین نقاط 1 و 2 داریم :
V_1^2/2g+Z_1+P_1/=V_2^2/2g+Z_2+P_2/ (( P_2=P_s ) ) V_1^2/2g=P_s/-P_1/=h
V_1=2gh ( ( m)s) , q_v=v_(آب حجم)/t_زمان ( m^3s) ,
D_(اصلی لوله قطر)=003175 m , A_(لوله مساحت)=0000792 m^2
Re_(رینولد عدد)=(V_1×D_(اصلی لوله قطر) _(حجمی جرم))/_ویسکوزیته
q_v_(واقعی دبی)=A_(لوله مساحت)×c 2gh ( m^3s)
q_v_(واقعی دبی)/(A_(لوله مساحت)×2gh)=c , _(حجمی جرم)=99776 kg/m^3 , _ویسکوزیته=0000938 Pa.s
Re c q_v_(واقعی ) V_1=2gh h(mm) t(s)
90375.99 1.179 0.0025 2.676 365 4
82608.25 1.084 0.0021 2.446 305 4.6
67714.45 1.044 0.0017 2.005 205 5.6

6166912 1037 00015 1826 170 63
3505615 1094 00009 1038 55 11
2114176 1008 00005 0626 20 171

همانطوریکه از نتایج مشخص می شود تغییرات c با کاهش دبی یعنی بسته شدن فلکه ابتدا سیر نزولی و بعد صعودی دارد. این مطلب در روی نمودار صفحه آخرکاملاً مشهود است. راستای x این نمودار جهت کاهش دبی و به تبع آن کاهش عدد رینولدز و راستای y آن راستای افزایش c است.دلایل زیر را می توان علت خطاهای موجود در آزمایش دانست:
1- خطای اندازه گیری زمان
2- خطای خواندن سطح آب مانومتر
3- تجهیزات اضافی نصب شده برروی لوله موجود درآزمایشگاه تا حدودی
4- هوای داخل لوله های پیزومتر جهت اندازه گیری فشار
کاربرد صنعتی لوله پیتو اندازه گیری سرعت موضعی جریان و به تبع آن اندازه گیری دبی است. چون فاصله دهانه لوله پیتو می تواند از سطح لوله و یا سطح آزاد مایع در کانال های باز تغییر کند پس می توان از آن برای توزیع سرعت در لایه مرزی بهره گرفت.یکی از کاربردهای متداول لوله پیتو دراندازه گیری سرعت هواپیماست.ولی چون در این مورد اثرات تراکم پذیری نیز ظاهر می شود باید ضریب تصحیح بیشتری به کار برد. مزیّت لوله پیتو این است که این لوله نسبت به انحراف از امتداد جریان حساس نیست و اگر انحران آن نسبت به امتداد جریان کمتر از 15° باشد،خطای حاصل تنها در حدود چند درصد معدود(دو یا سه درصد) خواهد بود که این ویژگی خیلی حائز اهمیت است.

 

دیافراگم(روزنه یا Orifice):
اریفیس معمولا روزنه ای گرد است که سیال از آن عبور می کند.صفحه اریفیس ورق نازکی است که می توان بین فلانج های لوله گیره کرد. شکل بعد یک صفحه اریفیس را نشان می دهد که بر روی لوله ای که جریانی از سیال از آن عبور می کند بسته شده است. همانطوریکه دیده می شود سیال بعد از خروج از روزنه به صورت یک جت در می آید که در زیر آن سیال ساکن (سیال مرده) وجود دارد.

بررسی نظری مسئله ( تئوری مسئله )
روش های مختلفی برای اندازه گیری دبی جریان ، در لوله ها وجود دارد. دو روش عمده برای اندازه گیری دبی وجود دارد که عبارتند از: 1- روش مستقیم 2- روش غیر مستقیم
در روش اول برای تعیین آهنگ شارش برای جریان های مستقیم مایع پایا ، می توان از یک مخزن استفاده کرد ، به این منظور حجم یا جرم مایعی که در یک بازه زمانی معین جمع آوری می شود ، اندازه گیری می شود و از فرمول دبی به دست می آید. اگر بازه زمانی به اندازه کافی طولانی

باشد تا اندازه گیری دقیق انجام شود ، به این طریق می توان آهنگ های شارش را با دقت اندازه گرفت. این روش در مقیاس بزرگ و صنعتی کاربرد چندانی ندارد و بیشتر برای اندازه گیری دبی در دستگاه ها و تاسیسات کوچک و نیز کالیبره کردن سایر دبی سنج های غیر مستقیم به کار می رود. به همین منظور روش دوم یعنی روش غیر مستقیم کاربرد عملی و آزمایشگاهی دارد که در ذیل به طور مفصل مورد بررسی قرار می گیرد.

چندین روش برای اندازه گیری دبی به روش غیر مستقیم وجود دارد که عبارتند از:
1-2- قرار دادن اجزای متمرکز در مسیر جریان سیال که افت موضعی ایجاد می کنند یعنی روشی که بر افت فشار موضعی استوار است. در این آزمایش از این روش استفاده خواهیم کرد.
2-2- تعیین دبی با استفاده از تعیین سرعت موضعی یا سرعت متوسط در مقطع
q_v=_0^r2rvdr , V_موضعی/V _متوسط =k

2-3- تعیین دبی با استفاده از تعبیه موانع در داخل جریان که در دو نوع ثابت و متحرک وجود دارد که مورد اول در دبی سنج های پسایی و مورد دوم در دبی سنج های توربینی مورد استفاده قرار می گیرد.
در این آزمایش روش اول از روش های غیر مستقیم یعنی دبی سنج های از نوع افت فشار موضعی را مورد مطالعه قرار خواهیم داد. اجزای متمرکزی که در این روش به کار می روند عبارتند از:
2-1-1- روزنه ها ( orifice ) : که به شکل زیر می باشند:

هم در بالادست و هم در پایین دست لایه های جریان به صورت موازی هستند. روزنه دارای اصطکاک بوده و در اثر عبور جریان از آن ، پدیده فوران و انقباض رخ داده و گردابه تشکیل می شود و از آنجا که تشکیل گردابه مصرف کننده انرژی است پس باعث افت فشار خواهد شد. قبل از روزنه شتاب مثبت و بعد از آن منفی می باشد.
2-1-2- شیپوره ها ( nozzle ) : که به شکل زیر می باشند:

در اینجا نیز فوران و گردابه داریم اما انقباض نداریم بنابراین مقدار انرژی مصرفی نسبت به روزنه کمتر است و به همین دلیل افت فشار نیز کمتر خواهد بود.
2-1-3- قطعات همگرا – واگرا مانند لوله وانتوری ( venturi meter ) : که به شکل زیر می باشند:

در لوله وانتوری اصطکاک و شتاب منفی داریم ولی فوران و گردابه نداریم.
2-1-4- زانوها ( elbow ) : که به شکل زیر می باشند:

مطالعه تجربی
سکوی مطالعه:
در این آزمایش با کالیبره کردن دبی سنج های از نوع افت فشار موضعی آشنا خواهیم شد.
با توجه به شکل زیر روابط لازم را برای روزنه ، شیپوره و لوله وانتوری به دست می آوریم:

همان طور که در شکل نشان داده شده است جریان در دو ناحیه 1 و 3 توسعه یافته است. از محل قرار گرفتن روزنه تا ناحیه 3 منطقه تاثیر مقاومت موضعی است. جریان پس از عبور از روزنه منقبض می شود. به ناحیه 2 ، منطقه فوران منقبض شده ( VENA CONTRACTA ) گویند یعنی جایی که جریان قبل از آن منقبض و بعد از آن منبسط می شود و همان طور که در روی شکل نیز

نشان داده شده است خطوط جریان در این ناحیه موازی هستند. همان طور که می بینیم لبه های روزنه به صورت پخ هستند که به خاطر نچسبیدن سیال به دیواره به این صورت طراحی شده اند. دو پیزومتر را در دو ناحیه 1 و 2 و برای اندازه گیری اختلاف فشار بین این دو نقطه قرار می دهیم. می دانیم که دبی عبوری از لوله ، از طریق رابطه مقابل به دست می آید:
q_v=A_1 V_1=A_2 V_2=A_0 V_0

از آنجا که A2 در روزنه معلوم نیست آن را به طریق مقابل محاسبه می کنیم:
C_c=A_2/A_0
رابطه برنولی را بین دو نقطه 1 و 2 می نویسیم:
V_1^2/2g+Z_1+P_1/=V_2^2/2g+Z_2+P_2/ ( h=)(Z_1+P_1/)-(Z_2+P_2/)
V_2^2/2g=[(Z_1+P_1/)-(Z_2+P_2/) ]+V_1^2/2g
همان گونه که از روی شکل پیداست عبارت داخل کروشه برابر با h می باشد بنابراین:
V_1^2/2g=C_c^2 (A_0/A_1 )^2×V_2^2/2g ( h=) V_2^2/2g [1-C_c^2 (A_0/A_1 )^2 ]
V_2=2gh/[1-C_c^2 (A_0/A_1 )^2 ]^0.5 =V_2 A_2=V_2 C_c A_0
q_v_تئوری=C_c (A_0 2gh)/(1-C_c^2 (A_0/A_1 )^2 ) , q_v_(واقعی دبی)=C_v ×q_v_تئوری
q_v_(واقعی دبی)=C_d(A_0 2gh)/(1-C_c^2 (A_0/A_1 )^2 ) , C_d=C_c×C_v
اما در شیپوره C_c=1 و در لوله وانتوری نیز انقباض وجود ندارد ، بنابراین فرمول دبی برای شیپوره و لوله وانتوری به صورت زیر خواهد بود:
q_v_(واقعی دبی)=C_d(A_0 A_1)/(A_1^2-A_0^2 ) 2gh
در این آزمایش فقط وابستگی ضریب دبی به عدد رینولدز را در نظر خواهیم گرفتc_d= c_d (Re) وسیله ای که در این آزمایش مورد استفاده قرار می گیرد در شکل زیر به صورت شماتیک نشان داده شده است:

همان طور که در شکل نشان داده شده است هر یک از روزنه یا شیپوره و یا لوله وانتوری می توانند در مسیر جریان قرار گیرند. روش کار به این صورت است که ابتدا شیر A را اندکی باز می کنیم. با باز کردن شیر ، سیال در لوله جریان می یابد و آب در مخزن سمت راست انباشته می شود. این مخزن مدرج شده است و می توان وقتی سطح آب به یک مقدار مشخص رسید اندازه گیری زمان را آغاز کرد و وقتی حجم آب به یک مقدار مشخص رسید زمان را متوقف کرد و بدین صورت زمان لازم

برای پر شدن حجم مورد نظر را به دست آورد. سپس افت فشار یعنی h را از روی مانومتری که در شکل نشان داده شده است و با آب کار می کند ، می خوانیم. همان طور که می بینیم از بالا به مانومتر هوای فشرده دمیده می شود. این هوای فشرده باعث می‌شود که از بالا به سطح آب فشار وارد آید و اگر از این هوای فشرده استفاده نشود نیاز به لوله بلندی خواهد بود که این کار

عملاً غیرممکن است. بعد از هر بار پر شدن مخزن و اندازه گیری زمان ، دریچه تخلیه را باز می کنیم تا مخزن خالی شود. سپس شیر را اندکی بیشتر باز می کنیم و همین مراحل را دوباره تکرار می کنیم. و چندین بار این آزمایش را انجام می دهیم. در هر مرحله با داشتن حجم و زمان ، دبی را از طریق فرمول q_v=v/t محاسبه می کنیم. و با داشتن h ، ضریب دبی ( c_d ) ، را محاسبه می کنیم که در مورد لوله وانتوری اندیس 0 برای گلوگاه است. سپس عدد رینولدز

را محاسبه می کنیم. برای این کار لازم است که سرعت جریان را به دست آوریم. سرعت را از این فرمول به دست می آوریم:V =(4q_v)/(d^2 ) و در انتها ضریب دبی را بر حسب عدد رینولدز در روی نموداری رسم می کنیم.متوسط ضرایب دبی به دست آمده ، برای کالیبره کردن دبی سنج به کار می رود.
اندازه گیری ها:
قبل از انجام آزمایش باید مانومتر را هواگیری کنیم بدین‌ترتیب که ابتدا شیر بالای مانومتر را باز کرده و از پایین از طریق یک کمپرسور ، هوای فشرده می دمیم. این کار باعث می‌شود که سطح آب بالا رود و هوا را از شیر بالائی خارج کند. بعد از هواگیری کامل ، شیر را می بندیم.
لوله وانتوری:
ابتدا لوله وانتوری را در مسیر جریان آب قرار می دهیم. مشخصات این لوله به شرح زیر می باشد:
d_1=31.75 mm , d_0=15.875 mm , _1=27° , _2=14°
در مورد لوله وانتوری در همه مراحل حجم آب را برابر با 10 لیتر می گیریم. یعنی زمان لازم برای پر شدن 10 لیتر آب را اندازه می گیریم.
اعداد به دست آمده برای لوله وانتوری به شرح زیر می باشند:
4 3 2 1 آزمایش
10 10 10 10 v(Lit)
12 18.5 24.4 30 t(s)
440 335 210 150 h(mm)
شیپوره:
در مرحله بعدی شیپوره را در مسیر جریان آب قرار می دهیم. مشخصات شیپوره به شرح زیر می باشد:
d_1=31.75 mm , d_0=21.4 mm
در مورد شیپوره نیز حجم آب را در همه مراحل برابر با 10 لیتر می گیریم.
اعداد به دست آمده برای شیپوره به شرح زیر می باشند:

4 3 2 1 آزمایش
10 10 10 10 v(Lit)
6.1 7 8 11 t(s)
745 530 420 130 h(mm)
دیافراگم:
3 2 1 آزمایش
10 10 10 v(Lit)
11.6 12.8 17.2 t(s)
680 540 290 h(mm)

 

جداول و نمودارها:
لوله وانتوری:
4 3 2 1 شماره آزمایش
83×10^(-4) 54×10^(-4) 41×10^(-4) 33×10^(-4) q_v=v/t(m^3/s)
1.38 1.03 0.99 0.95 C_d
99229.9 86584.2 68552.9 57937.8 Re

شیپوره:
4 3 2 1 شماره آزمایش

164×10^(-4) 143×10^(-4) 125×10^(-4) 909×10^(-4) q_v=v/t(m^3/s)
1.11 1.09 1.08 1.41 C_d
99229.9 86584.2 68552.9 57937.8 Re

دیافراگم:
3 2 1 شماره آزمایش

86×10^(-4) 78×10^(-4) 58×10^(-4) q_v=v/t(m^3/s)
0.79 0.80 0.82 C_d
124959.3 111450.2 81054.7 Re

اکنون نمودار ضریب دبی را بر حسب عدد رینولدز برای لوله وانتوری و شیپوره و دیافراگم رسم می کنیم:

برای شیپوره:

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >