سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله چرخه جذب نور و انرژی در گیاهان در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله چرخه جذب نور و انرژی در گیاهان در pdf دارای 96 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله چرخه جذب نور و انرژی در گیاهان در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله چرخه جذب نور و انرژی در گیاهان در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله چرخه جذب نور و انرژی در گیاهان در pdf :

چرخه جذب نور و انرژی در گیاهان

واکنش های تاریکی
در این بخش به این موضوع می پردازیم که مولکول های پرانرژی چگونه برای تولید ترکیبات قندی یا کربوهیدرات ها مورد استفاده ‌گیاه قرار می گیرند.
الف- چرخه کلوین: در سالهای بین 1946 تا 1953 سه تن از دانشمندان به نامهای ملوین کلوین، جیمز بشام و آندروبنسون راه متابولیکی تبدیل گازکربنیک به قند را در گیاهان کشف کردند. آنها این کار را از طریق پیگیری از بین رفتن گازکربنیک رادیواکتیو نشان دار در کشت های سلول های جلبک انجام داده اند. آزمایشهای اولیه کلوین نشان داد جلبک هایی که به مدتی که دقیقه و یا بیشتر در معرض گازکربنیک نشان دار قرار گرفته بودند، ترکیب پیچیده ای از متابولیت های نشان دار، شامل قندها و اسیدهای آمینه تولید کردند. با وجود این ، تجزیه جلبکی که 5 ثانیه در معرض گازکربنیک نشان دار قرار گفته بود نشان داد که اولین ترکیب پایدار رادیواکتیو فعال که در جلبک تشکیل گردید 3- فسفوگلیسرات یا PG3 بوده است که در

ابتدا فقط از طرف گروه کربوکسیل (-COOH) نشان دار شده است. این نتایج بلافاصله این پیشنهاد را مطرح می سازد که PG3 توسط کربوکسیلاسیون یک ترکیب دوکربنه به دست آمده است. چنین ماده‌ پیش ساختی تاکنون کشف نشده است. چنانچه واکنش کربوکسیلاسیونی واقعاً اتفاق بیفتد فقط روی یک قند 5 کربنه به نام ریبولوز –5- فسفات یا RU5P انجام می گیرد.
در نتیجه کربوکسیلاسیون قتند 5 کربنه ریبولوز –5- فسفات، یک قند 6 کربنه به دست می آید که به دو ترکیب سه کربنه تجزیه می گردد و هر کدام از این ترکیبات سه کربنه به یک ملکول PG3 تبدیل می گردند. راه کلی این تغییر و تبدیل را که در شکل شماره 219 نشان داده شده است، چرخه کلوین و یا جرخه احسایی پنتوز فسفات می نامند. این راه شامل کربوکسیلاسیونیک پنتوز، تشکیل ترکیبات قندی و بازیافت ریبولوز –5- فسفات یا Ru5P می باشد.

در جریان جستجوی یافتن کربوکسیلاسیون ماده مور اثر، ترکیبات حد واسط نشان دار فراوان دیگری کشف گردیدند. به عنوان مثال در مراحل اولیه راه،‌‏ فقط کربن های شماره 3 و 4 در قند 6 کربنه فروکتوز –1، 6- بیس فسفات یا FBP نشان دار هستند، ولی در مراحل بعدی تعداد کمتری از کربن های این قند نشان دار شده و شماره ‌این کربن ها کمتر از ترکیبات قند در مراحل اولیه ‌راه است . مشاهده جریان حرکت کربن نشان دار در انواع مختلف قندهای سه، پنج، شش و هفت کربنه ساختمان اصلی راه متابولیکی پیشندی کلوین را مشخص می کند که به طور کامل در شکل شماره 219 آمده است. واقعیت بسیاری از واکنش هایی که قبلاً به صورت پیش بینی بیان شده بود در مطالعات بعدی آزمایشگاهی با استفاده از آنزیم های مختلف به تأیید رسیده است.

1-چرخه‌ کلوین در یک فرایند دو مرحله ای از گاز کربنیک GAP تولید می کند- چرخه کلوین را می توان به دو مرحله تقسیم کرد:
مرحله اول- مرحله‌ تولید (قسمت بالایی شکل شماره‌219) که در آن سه مولکول ریبولوز –5- فسفات یا Ru5p با سه مولکول گازکربنیک برای تولید 6 مولکول گلیسرآلدئید –3- فسفات یا GAP وارد واکنش می شوند. در این واکنش های بیوشیمیایی 9 مولکول ATP و 6 مولکول NADPH مورد استفاده قرار می گیرد. طبیعت چرخه ای این راه متابولیکی باعث می شود که این فرایند بتواند به ازای هر سه مولکول گازکربنیک مصرفی، معادل یک ملکول گلیسرآلدئید –3- فسفات یا GAP تولید نماید. در این نقطه از راه متابولیکی یک مولکول GAP می تواند از چرخه خارج شده و در راههای دیگر متابولیکی مورد استفاده سلول قرار گیرد.

مرحله دوم: مرحله بازیافت ( قسمت پایینی شکل شماره 219) که در آن اتم های کربن 5 مولکول گلیسرآلدئید –3- فسفات یا GAP باقیمانده ، شبه راه پنتوز فسفات، دریک سری از واکنش های بیوشیمیایی شرکت می کند تا اینکه در نهایت برای شروع مجدد چرخه، سه مولکول ریبولوز –5- فسفات تولید نمایند. این مرحله را می توان به چهار سری واکنش به صورت زیر تقسیم کرد. شماره واکنش ها با شماره آنها در شکل شماره‌219 مطابقت دارد:
به طور کلی می توان چرخه‌ کلوین را در معادله ساده ذیل خلاصه کرد:

باید به این نکته توجه کرد که مرحله‌دوم چرخه کلوین بدون استفاده از مولکول های پرانرژی ATP و NADPH انجام می گیرد.
اولین واکنش چرخه کلوین فسفوریلاسیون ریبولوز –5- فسفات یا RU5P به کمک آنزیم فسفوریبولوکیناز است که در این واکنش ریبولوز-5‌، 5- بیس فسفات یا RuBP تولید می گردد. بعد از کربوکسیلاسیون، مولکول RuBP مولکول 3- فسفوگلیسرات به دست آمده ابتدا به مولکول 1،3- بیس فسفوگلیسرات یا BPG تبدیل شده و سپس به GAP تبدیل می شود.

مرحله دوم چرخه‌ کلوین با واکنش ایزومریزاسیون مولکول گلیسرآلدئید –3- فسفات به دی هیدروکسی استون فسفات یا DHAP توسط آنزیم تریوز فسفات ایزومراز آغاز می شود که این واکنش برعکس واکنش معروف شماره 5،‌ راه گلیکولیز است. بعد از این واکنش،‌ دی هیدروکسی استون فسفات می تواند در مسیر دو راه یکسان وارد واکنش های بیوشیمیایی بعدی شود: واکنش ها شماره ‌6 تا 8 و یا واکنش های شماره 9 تا 11، واکنش های شماره 6 و 9 از چرخه کلوین، واکنش های تراکم عامل آلدئیدی با دی هیدروکسی استون فسفات است

که این واکنش ها به کمک آنزیم آلدولاز کاتالیز می شوند . نتیجه ‌آن اتصال دی هیدروکسی استون فسفات به یک آلدئید است. واکنش شماره 6 همچنین برعکس واکنش شماره 4، راه گلیکولیز است. واکنش های شماره‌ 7 و 10 واکنش های هیدرولیز فسفات هستند که از هر کدام از این واکنش ها، یک مولکول فسفات معدنی Pi تولید می شود و این واکنش به ترتیب توسط آنزیم هایی به نامهای فروکتوز بیس فسفات از یا FBPase و سدوهپتولوز بیس فسفات از یا sbpASE کاتالیز می شوند. باقیمانده واکنش های چرخه کلوین توسط آنزیم هایی

کاتالیز می شوند که در آن پنتوز فسفات نیز همین واکنش ها ار کاتالیز می نمایند. در واکنش های شماره 8 و 11 که هر دو توسط آنزیم ترانس ستولاز کاتالیز می شوند،‌ یک واحد دو کربنه ستونی از یک قتند ستوزی به مولکول گلیسرآلدئید –3- فسفات منتقل می گردد و در نتیجه یک قند 5 کربنه ستوزی به نام گزیلولوز –5- فسفات یا Xu5P تولید می شود. در نتیجه انجام این واکنش ها فرآورده های دیگری نیز تولید می شوند که عبارتند از قند 4 کربنه آلدوزی به نام اریتروز –4- فسفات یا E4P که از واکنش شماره 8 و ریبوز –5- فسفات یا R5P که از

واکنش شماره 11 به دست می آیند. قند اریتروز –4-فسفات یا E4P تولیدی در واکنش شماره 8 به عنوان یکی از دو واکنش گر، وارد واکنش شماره 9 می شود. مولکول های گزیلولوز –5- فسفات یا Xu5P تولیدی در واکنش های شماره 8 و 11 به کمک آنزیم فسفوپنتوزاپیمراز در واکنش شماره 12 به ریبولوز –5- فسفات یا Ru5p تبدیل می شود. ریبوز –5- فسفات یا R5P به دست آمده از واکنش شماره‌11 نیز به نوبه خود توسط آنزیم ریبوز فسفات ایزومراز در واکنش شماره 13 به Ru5P تبدیل می شود و در نتیجه چرخه کلوین تکمیل می گیردد. از 11 آنزیمی که در چرخه کلوین فعال هستند، تنها سه آنزیم در بافت های حیوانی وجود ندارند که عبارتند از فسفوریبولوکیناز،‌ ریبولوز بیس فسفات کربوکسیلاز و سدوهپتولوز بیس فسفاتاز یا SBPase .

2- آنزیم ریبولوز بیس فسفات کربوکسیلاز واکنش تثبیت گاز کربنیک را کاتالیز می نماید:
یکی از مهمترین آنزیم های جهان که واکنش تثبیت گازکربنیک را کاتالیز می نماید،‌ ریبولوز بیس فسفات کربوکسیلاز یا RuBP carboxylase است، زیرا تقریباً تمامی حیات روی کره زمین بستگی به فعالیت آن دارد. این پروتئین احتمالاً به علت پایین بودن راندمان کاتالیزوری بستگی به فعالیت آن دارد. این پروتئین احتمالاً به علت پایین بودن راندمان کاتالیزوری (Kcat تقریباً برابر )، حدود 50 درصد پروتئین های برگ را تشکیل می دهد،‌ بنابراین فراوان ترین نوع پروتئین در عالم حیات است . آنزیم ریبولوز بیش فسفات کربوکسیلاز در گیاهان عالی و اغلب

موجودات ذره بینی فتوسنتزی از 8 زیر واحد بزرگ (L) (477 باقیمانده اسیدهای آمینه‌ در برگهای توتون) رمز گشایی شده توسط DNA کلروپلاست و 8 زیر واحد کوچک (S) (123 باقیمانده‌ اسید آمینه) رمزگشایی شده توسط ژن موجود در هسته، تشکیل شده است و این آنزیم را با نشان می دهند. مطالعات اشعه X که از این آنزیم توسط کارل-ایواربراندن و دیوید ایزنبرگ انجام گرفته است، نشان می دهد که آنزیم تقارن یک منشور مکعبی را دارد. زیر واحد بزرگ آنزیم از یک زنجیر پلی پپتیدی با ساختمان غالب بتا و یک ساختمان فنری شکل حاوی جایگاه فعال آنزیم،‌ تشکیل شده است (شکل شماره 220). وظیفه زیر واحد کوچک آنزیم هنوز مشخص نشده است.

راهکار پذیرفته شده‌ نحوه عمل آنزیم RuBP کربوکسیلاز که در حد وسیعی توسط خود کلوین مشخص شده بود در شکل شماره‌221 نشان داده شده است. در اولین واکنش آنزیم، یک پروتون از کربن شماره‌3 ریبولوز بیس فسفات جذب می کند. این واکنش که محدود کننده سرعت عمل آنزیم است مولکول اندیولات تولید می کند که این مولکول در حمله هسته دوستی به مولکول گازکربنیک شرکت می کند. در نتیجه این واکنش، ملکول بتاستواسید به دست می آید که بالافاصله از کربن شماره‌4 مورد حمله آب قرار می گیرد و به یک ترکیب 6 کربنه حد

واسط تبدیل شده که این ترکیب به دو مولکول سه کربنه شکسته می شود . محصول نهایی این فرایند دو مولکول 3- فسفوگلیسرات یا PG3 است. نیروی محرکه تولید مولکول های PG3 واکنش تجزیه ترکیب حدواسط بتاستواسید می باشد که این واکنش می تواند در شرایط استاندارد و PH فیزیولوژیک (7=Ph) انرژی معادل 1/35 کیلو ژول بر مول تولید نمید.

شکل شماره‌220 نشان می دهد که پروتئین دارای ساختمان چهار بعدی است و محورهای چهارتایی آن به طرف بیننده می باشد. همچنین ساختمان یک زیر واحد بزرگ پروتئین را نشان می دهد که در آن دو نوع پروتئین و دو قسمت غالب پروتئین را تشکیل می دهند.

واکنش ریبولوز بیس فسفات کربوکسیلاز از طریق تولید یک ترکیب حد واسط اندیولات انجام می گیرد که با شرکت در یک حمله ‌نوکلئوفیلی به گاز کربنیک یک بتا ستواسید تولید می گردد.
آنزیم ریبولوز بیس فسفات کربوکسیلاز برای فعالیت، نیاز به یون منیزیم دارد و احتمالاً در پایدار کردن بارهای منفی که در جریان کاتالیز تولید می شوند، شرکت می کند. یون منیزیم همچنین با یک گروه مهم کاتالیزوری به نام گروه کاربتامات (-NH-COO-) پیوند می یابد.
3- گلیسرآلدئید-3- فسفات پیش ساخت گلوکز –1- فسفات و سایر فراورده های بیوسنتزی است.
مجموعه واکنش های چرخه کلوین را می توان در معادله ذیل خلاصه کرد:

محصول اولیه ‌فتوسنتز، یعنی گلیسرآلئید –3- فسفات در راهای متنوع متابولیکی خارج و یا داخل کلروپلاست مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال به کمک آنزیم های دیگر راه کلوین، این مولکول می تواند به فروکتوز –6- فسفات و سپس به کمک آنزیم های فسفوگلوکز ایزومراز و فسفوگلوکومیوتاز به گلوکز –1- فسفات تبدیل شود. گلوکز –1-فسفات، پیش ساخت قندهای دیگر در گیاهان به حساب می آید، که مهمترین این قندها عبارتند از ساکاروز (مهمترین قند حامل برای تحویل کربوهیدرات ها به سلولهای غیرفتوسنتزی)، نشاسته (پلی ساکارید اصلی ذخیرهای گیاه) و سلولز (سازنده‌ ساختمان دیواره ‌سلولی سلول های گیاهی). با توجه به نوع گیاه و راه متابولیکی، ماده‌ مورد اثر آنزیم یعنی گلوکز –1-فسفات با تشکیل یکی از ترکیبات مانند –GDP,-CDP,-ADP و یا –UDP گلوکز فعال می شود. واحد گلوکز در نهایت به پایانه یک زنجیر پلی ساکاریدی در حال رشد اضافه می گردد.

ب- کنترل چرخه کلوین: گیاهان در طول روشنایی روز، انرژی مورد نیاز خود را از طریق انرژی نوری و انرژی واکنش های فتوسنتز که در پناه نور (تاریکی) انجام می گیرند تأمین می کنند و در طول شب و تاریکی، مانند سایر موجوات زنده،‌ باید از انرژی ذخیره ای خود برای تولید مولکول های پرانرژی مانند ATP و NADPH از طریق راههای متابولیکی گلیکولیز، فسفوریلاسیون اکسیدی و پنتوز فسفات استفاده کنند. به علت اینکه استرومای کلروپلاست حاوی آنزیم های راه گلیکولیز، پنتوز فسفات و همچنین چرخه کلوین است، بنابراین باید یک راهکار کنترل حساس به نور در استروما باشد تا از هدر دادن محصولات فتوسنتز جلوگیری نماید.

مطالعات نشان می دهد که کنترل مواد ورودی به یک راه متابولیکی از طریق تنظیم فعالیت آنزیم مربوط به واکنش هایی انجام می گیرد که از حالت تعادل، بسیار فاصله دارند‌، یعنی تغییرات انرژی آزاد آنها بسیار منفی است. از جدول شماره‌37 می توان چنین استباط کرد که بهترین واکنش هایی که می تواند در کنترل چرخه کلوین دخالت نمایند واکنش های شماره 2، و 10 از شکل شماره 219 می باشند که به ترتیب توسط سه آنزیم RuBP کربوکسیلاز، FBPase و SBPase کاتالیز می شوند. در حقیقت راندمان کاتالیزری این سه آنزیم در شرایط موجود زنده از یکدیگر متفاوت می باشد.

فعالیت آنزیم ریبولوز بیس فسفات کربوکسیلاز بستگی به سه عامل وابسته به نور دارد:
1- PH : در روشنایی به علت پمپ شدن پروتون از استروما به طرف حفره داخلی تیلاکوئید، PH استروهمای کلروپلاست گیاه تقریباً از 0/7 به 0/8 افزایش می یابد. بهترین PH فعالیت آنزیم ریبولوز بیس فسفات کربوکسیلاز نزدیک به 8 است.

2- غلظت یون منیزیم: پروتون هایی که در اثر تابش نور به حفره داخلی تیلاکوئید منتقل می شوند در مقابل باعث حرکت و خروج یون های منیزیم از حفره داخلی به طرف استروما می گردند. یون های منیزیم خروجی از حفره داخلی تیلاکوئید در تحریک فعالیت آنزیم ریبولوز بیس فسفات کربوکسیلاز دخالت دارند.
3- در بسیاری از گیاهان ترکیبی به نام –2 کربوکسی آرابینیتول –1- فسفات یا CA1P تولید می شود که این ترکیب از فعالیت ریبولوز بیس فسفات کربوکسیلاز یا RuBP فقط در تاریکی جلوگیری می کند. (شکل شماره 222).

آنزیم های FBPase و SBPaseبا افزایش PH و غلظت یون منیزیم و همچنین NADPH می شوند. تأثیر این عوامل توسط یک سیستم کنترل کننده ثانویه که به پتانسیل اکسیداسیون و احیای استروما پاسخ می دهد، کامل می شود. یک نوع پروتئین با وزن مولکولی 12 کیلودالتون به نام تیوردوکسین که در اغلب انواع سلول ها وجود دارد، حاوی یکگروه دی سولفیدی سیستین(Cystine) می باشد که به وط برگشت پذیری احیا می شود. تیوردوکسین احیاشده، هردو آنزیم FBPase و SBPase را به کمک یک واکنش تعویض دی سولفیدی فعال می سازد (شکل شماره‌223). سطح اکسیداسیون و احیای تیوردوکسین توسط دومین آنزیم حاوی دی سولفید به نام فرودکسین- تیوردوکسین رداکتاز ابقا می شود. این آنزیم به طور مستقیم به وضعیت و حالت اکسیداسیون و احیای فرودوکسین محلول پاسخ می دهد. اندازه‌ این پاسخ به میزان روشنای بستگی دارد. سیستم تیوردوکسین همچنین آنزیم

فسفوفورکتوکییناز یا PFK را غیرفعال می سازد. این آنزیم مهمترین عامل انجام واکنش های متابولیکی گلیکولیز به حساب می آید. بنابراین در گیاهان، نور باعث تحریک چرخه کلوین می شود ولی از فعالیت گلیکولیز جلوگیری می نماید، در حالی که تاریکی اثر معکوس دارد و به همین علت معروف است که واکنش های فتوسنتزی تاریکی در تاریکی انجام نمی گیرند.
شکل شماره‌223- نحوه عمل فعال سازی آنزیم های FBPase و SBPase به کمک نور، فتوسیستم I که در اثر نور فعال شده است فرودوکسین (Fd) محلول را احیا می کند.

شکل شماره‌223 نشان می دهد که چگونه فردوکسین احیا شده آنزیم فرودکسین- تیورودکسین رداکتاز را احیا می سازد و این آنزیم به نوبه ‌خود پیوند دی سولفیدی تیورودکسین را احیا می کند. تیوردوکسین احیا شده به کمک تعویض دی سولفید، یا بیس فسفاتاز غیرفعالی وارد واکنش می شود و در نتیجه این آنزیم کنترل کننده چرخه کلوین را فعال می سازد.
ج- تنفس نوری: ازسال 1960 میلادی این موضوع شناخته شده بود که گیاهان در روشنایی از طریق یک راه متابولیکی، جدای از فسفوریلاسیون اکسیدی، اکسیژن مصرف می کند و

گازکربنیک خارج می سازند. در حقیقت در سطح پایین گازکربنیک و سطح بالای اکسیژن، فرایند تنفس نوری بر تثبیت گازکرینیک از راه فتوسنتز برتری می یابد. اساس و پایه ‌پدپده تنفس نوری غیر قابل انتظار است: اکسیژن و گازکربنیک به عنوان مواد مورد اثر آنزیم ریبولوز بیس فسفات کربوکسلاز با هم رقابت می کنند، به همین دلیل این آنزیم را همچنین ریبولوز بیس فسفات کربوکسیلاز- اکسیژناز یا روبیسکو نیز می نامند. در واکنش اکسیژناز،‌ اکسیژن با ماده مورد اثر دیگر آنزیم،‌ یعنی ریبولوز بیس فسفات ، وارد واکنش می گردد و مولکول های 3-

فسفوگلیسرات یا pg3 و 2- فسفوگلیکولات را تولید می کند (شکل شماره ‌224). 2- فسفوگلیکولات به کمک آنزیم های مخلتف در پراکسی زوم و میتوکندریون تا حدودی اکسید شده و به گاز کربنیک تبدیل می شود. بنابراین تنفس نوری، قسمتی از کارهای فرآیند فتوسنتز را بی اثر می سازد.

1- تنفس نوری،‌ مولکول های ATP و NADPH را از بین می برد- راه متابولیکی تنفس نوری در شکل شماره‌ 225 نشان داده شده است . مولکول گلیکولات از کلروپلاست وارد پراکسی زوم یا گلی اکسی زوم می شود و در آنجا به کمک آنزیم گلیکولات اکسیداز اکسیده شده و به گلی اکسیلات و پراکسید هیدروژن تبدیل می گردد. پراکسید هیدروژن عامل اکسید کننده خطرناکی است که به کمک یک آنزیم حاوی هم به نام کاتالاز به آب و اکسیژن تجزیه می شود. گلی اکسیلات می تواند در یک واکنش انتقال عامل آمین به گلیسین تبدیل شده و وارد میتوکندی گردد. در داخل میتوکندری دو مولکول گلیسین به یک مولکول سرین و یک مولکول گازکربنیک تبدیل می شود. این واکنش منبع تولید گازکربنیک در تنفس نوری به حساب می آید. اسید آمینه سرین مجدداً به داخل پراکسی زوم بر می گردد و در آنجا یک واکنش انتقال عامل آمینی، آن را به هیدروکسی پیرووات تبدیل می کند.

در ادامه راه متابولیکی تنفس نوری هیدروکسی پیرووات، در داخل پراکسی زوم، به کمک آنزیم هیدوکسی پیرووات رداکتاز، احیا شده و به گلیسرات تبدیل می شود. در داخل سیتوزول، گلیسرات فسفوریله شده و به 3-فسفوگلیسرات تبدیل می شود و این ترکیب مجدداً وارد کلروپلاست می گردد و در آنجا توسط چرخه کلوین به ماده اولیه، یعنی ریبولوز بیس فسفات تبدیل می گردد. نتیجه نهایی این چرخه پیچیده تنفس نوری این است که مقداری از مولکول های پرانرژی ATP و NADPH که توسط واکنش های نوری فتوسنتز تولید شده بودند، بدون اینکه مورد استفاده گیاه قرار بگیرند، از بین می روند.

اگر چه تنفس نوری وظیفه متابولیکی شناخته شده ای ندارد، ولی آنزیم ریبولوز بیس فسفات کربوکسلاز جدا شده از انواع مختلف موجودات زنده فتوسنتزی که تاکنون مورد آزمایش قرار گرفته اند،‌ دارای فعالیت اکسیژناز نیز می باشند.
2- گیاهان 4C گاز کربنیک را متراکم می کنند. در یک روز گرم و کاملاً روشن ، زمانی که فرایند فتوسنتز غلظت گازکربنیک در کلروپلاست را کاهش و غلظت اکسیژن را افزایش می دهد، سرعت فتوسنتز، به سرعت تنفس نوری نزدیک می شود. این پدیده یکی از مهمترین عوامل محدود کننده شد بسیاری از گیاهان به حساب می آید که برای رفع آن مطالعات زیادی انجام گرفته است. یکی از آنها اصلاح ساختار ژنتیکی گیاهان است و هنوز به نتیجه مثبت نرسیده است. با وجود این ، انواع معینی از گیاهان مانند نیشکر، ذرت و اغلب علفهای هرز مهم، مجهز به چرخه متابولیکی هستند که می توانند گازکربنیک را در سلولهای فتوسنتزی متراکم کنند و در نتیجه، تقریباً به طور کامل از تنفس نوری جلوگیری می شود. برگهای گیاهان دارای چرخه معروف از ویژگی های ساختمانی خاصی برخوردار می باشند. رگ برگهای نازک این گیاهان به صورت متراکم از یک تک لایه به نام سلول های پوششی رشته ای احاطه شده اند و این لایه‌ پوششی توسط یک لایه از سلول های مزوفیل پوشیده شده است.

در سال 1960 میلادی مارشال هچ و روجر اسلک چرخه را کشف کردند (شکل شماره‌226). این چرخه موقعی شروع می شود که سلول های مزوفیل فاقد آنزیم ریبولوز بیس فسفات کربوکسیلاز هستند و گاز کربنیک هوا را جذب می کنند. آنزیم کربنیک آنهیدراز گاز کربنیک جذب شده را به صورت یون بیکربنات تثبیت و متراکم می کند و این یون در واکنشی که به کمک آنزیم فسفوانول پیرووات کربوکسلاز یا PEP انجام می گیرد با یک مولکول فسفوانول پیرووات ترکیب شده و به اگزالواستات تبدیل می گردد. اگزالواستات به کمک کوآنزیم NADPH احیا

شده و به مالات تبدیل می شود و این ترکیب چهارکربنه که مبنای نامگذاری این چرخه به است، به سلوله ای پوششی رشته ای وارد می شود. در داخل سلول های پوششی رشته ای، مالات به کمک کوآنزیم و تحمل دکربوکسیلاسیون اکسیدی همراه با حذف یک مولکول گازکربنیک ، به پیرووات و یک مولکول NADPH تبدیل می شود. گازکربنیکی که به این شکل جمع می شود وارد چرخه کلوین می گردد. پیرووات به سلول های مزوفیل بر می گردد تا پس از فسفوریلاسیون به ترکیب اولیه، یعنی فسفوانول پیرووات تبدیل شود. آنزیمی که این واکنش را کاتالیز می نماید یعنی پیرووات –فسفات دی کیناز عمل غیرمعمولی را در فعال سازی گروه فسفات از خود نشان می دهد،‌ به طوری که با مصرف یک مولکول ATP یک مولکول AMP و یک

ملکول پیروفسفات Ppi تولید می کند و پیروفسفات با تجزیه بیشتر که معادل مصرف یک مولکول دیگر ATP است به دو مولکول فسفات معدنی PI تبدیل می شود. بنابراین به ازای تجمع هر گاز کربنیک در سلول های پوششی رشته ای. دو مولکول ATP مورد مصرف قرار می گیرد. بنابراین با احتساب سه ATP مورد نیاز در چرخه کلوین فرایند فتوسنتز در گیاهان به ازای هر مولکول گازکربنیک جذب شده،‌ به طور کلی با مصرف 5 مولکول ATP همراه است.

گیاهان در مناطق گرمسیری به فراوانی دیده می شوند، زیرا آنها می توانند سریع تر از گیاهان در شرایط گرم و آفتابی رشد کنند. گیاهان به گیاهانی گفته می شود که تثبیت گازکربنیک در آنها به کمک یک اسیدسیه کربنه انجام می گیرد. در مناطق سردسیری که میزان تنفس نوری گیاهان پایین است گیاهان دارای امتیاز هستند، زیرا این دسته از گیاهان برای تثبیت گاز کربنیک نیاز به انرژی کمتری دارند.

3- گیاهان CAM گازکربنیک را از طریق تغییری در چرخه ذخیره می کنند. و اریته هایی از گیاهان وجود دارند که در آنها مرحله‌ گرفتن گاز کربنیک و انجام واکنش های چرخه کلوین از نظر زمانی با هم اختلاف دارد. به عنوان مثال می تواناز گیاهان آبدار کویری نام برد. اگر این گیاهان روزنه خود را برای گرفتن گاز کربنیک در طول روشنایی روز باز کند، مانند سایر گیاهان، مقدار قابل توجهی رطوبت خود را در اثر تبخیر از دست می دهند. برای به حداقل رسانیدن این ضایعه رطوبتی،‌ این گیاهان آبدار کویری گاز کربنیک را صرفاً در شب هنگام دریافت می کنند و با

استفاده از واکنش های راه متابولیکی آن را به صورت مالات ذخیره می سازند. این فرایند را کراسیولاسن اسید متابولیسم یا CAM می نامند. علت استفاده از کلمه کراسولاسن این است که برای اولین بار در گیاهان خانواده‌ کراسولاسه کشف گردید. مقدار قابل توجهی فسفوانول پیرووات لازم است تا گازکربنیک تولید شده روزانه‌ گیاه را که با تجزیه نشاسته از طریق گلیکولیز به دست آمده است، ذخیره نماید. در جریان روشنایی روز، مالات به گازکربنیک و پیرووات شکسته می شود. گازکربنیک به چرخه کلوین وارد شده و پیرووات در تولید مجدد نشاسته مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین گیاهان CAM قادر هستند تا فتوسنتز را با کمترین ضایعات آب انجام دهند.

متابولیسم ازت در گیاهان
مقدمه
یکی از ترکیبات تشکیل دهنده بسیاری از مواد مهم موجود در سلولهای زنده، ازت است. مهمترین این ترکیبات که بیشتر مورد توجه هستند عبارتند از اسیدهای آمینه، پروتئین ها (آنزیم) و اسیدهای نوکلئیک (DNA , RNA) در حالی که سایر ترکیبات ازت دار، مانند پلی آمین ها و کلروفیل ممکن است نقش مهمی در برخی از موجودات زنده ایفا نمایند. اغلب جانوران توانایی هضم و استفاده از ازت غیرآلی را ندارند و همچنین نمی توانند نیمی از اسیدهای آمینه مورد نیاز خود را تولید نمایند، مگر اینکه تولید پروتئین ها به کمک باکتریهای، مانند باکترهای شکمبه نشخوارکنندگان، انجام گیرد.

اگر چه ازت براحتی در هوا قابل دسترس است،‌ ولی صرفاً تعدادی از باکتری ها می توانند ازت هوا را تثبیت کنند و آمونیاک تولید نمایند در نگاه اول به نظر می رسد بحث تثبیت ازت در گیاهان عجیب باشد،‌ زیرا گیاهان قادر به تثبیت ازت در خود نیستند. تثبیت در پریکاریوت ها (باکتری ها) مانند سیانوباکترها که می توان آنها را گیاهان اولیه نامید، به اثبات رسیده است . مطالعات نشان می دهد که ارتباط بسیار نزدیکی بین باکتری های تثبیت ازت و گیاهان آلی وجود دار که اهمیت آنها به اندازه ای است که می توان یک کتاب مستقل در این مورد به

رشته تحریر در آورد. گیاهان به یک منبع ازت غیر آلی نیاز دارند. از مقدار کل ازتی که در جهان زنده وجود دارد، 95/99% آن را ازت موجود در هوا و یا ازت محلول تشکیل می دهد که این مقدار برابر با15 10×4 تن می باشد اغلب گیاهان ازت مورد نیاز خود را از یون های نیترات و آمونیوم موجود در خاک و یا آب تأمین می کنند و سالیانه میلیون ها پوند از این ترکیبات به عنوان کودهای ازته به منظور بهبود و ابقای کیفیت مناسب تولید فراورده های کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر مشکل گرانی کودهای ازته، استفاده بیش از حد این ترکیبات باعث ورود آنها به رودخانه دریاچه ها و اقیانوس ها می گردد و اضافه بر این منبع دقیق کودهای ازته هنوز مورد بحث می باشد.

در اغلب گیاهان، نیترات تنها منبع ازت به حساب می آید که توسط ریشه گیاه از زمین جذب می شود. آمونیاک به صورت یون آمونیوم در خاکهای بدون هوای اسیدی وجود دارد و برخی از گیاهان مانند برنج و سوزنی برگها می توانند آن را مسقیماً از این نوع خاک ها جذب کنند. ازت پس از جذب در ریشه به قسمت های در حال رشد گیاه منتقل می شود. در نهایت ازت در بذر ذخیره می شود و در محصولاتی که از نظر کشاورزی بسیار مهم هستند مانند غلات و حبوبات، ارزش اقتصادی بالائی به وجود می اورد. شکل شماره‌227 مسیر ساده مهمترین راههای متابولیسم ازت را در گیاه نشان می دهد. مطالعات سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی از دانش ما را نسبت به نحوه رمزگشایی تعدادی از ژن های مربوط به آنزیم هایی که در متابولیسم ازت دخالت دارند،‌ به وجود آورده است.

جذب نیترات
به علت فقدا یک نشانگر رادیواکتیو مناسب، مطالعات روی چگونگی جذب ازت بخوبی انجام نگرفته است . کوششهایی با استفاده از و در سالهای اخیر با استفاده از ایزوتوپ ناپدار به ریشه گیاه یک منحنی استاندارد سینتیکی میکائیلیس – منتن (شکل شماره 228) از خود نمایش داد و این سیستم به عنوان سیستم حمل و نقل با همخوانی بالا یا HATS نام گرفت.
احیای نیترات

نیترات در دو مرحله توسط آنزیم های نیترات ردوکتاز و نیتریت ردوکتاز احیا شده و به آمونیاک تبدیل می گردد، نیترات تبدیل می گردد. نیترات توسط آنزیم نیترات ردوکتاز:
و نیتریت توسط آنزیم نیتریت رودکتاز:

قدرت احیاکنندگی برای احیای نیترات توسط کوآنزیم NADH تأمین می گردد،‌ در حالی که برای انتقال 6 الکترون به منظور احیای نیتریت نیاز به فرودوکسین می باشد. احیای نیترات می تواند در ریشه و یا در ساقه جوان اتفاق بیفتد و بستگی به نوع گیاه، سن رشد و موجودی نیترات گیاه دارد. به طور کلی با افزایش غلظت نیترات موجود در خارج بافت گیاه، نسبتی که برای انجام فرایند احیا به داخل ساقه جوان گیاه وارد می شود نیز افزایش می یابد. آنزیم نیتریت ردوکتاز به طور کامل در کلروپلاست یا پلاستید وجود دارد. علی رغم مطالعات فروانی که انجام گرفته است تا کنون حضور آنزیم نیترات ردوکتاز کلروپلاست مورد تأیید قرار نگرفته است. این آنزیم در سیتوپلاسم سلول واقع است، ولی به هنگام احیای نیترات ممکن است به طور موقت به غشای کلروپلاست متصل گردد. چنین سیستمی باعث انتقال سریع نیتریت به داخل کلروپلاست می شود و از تولید و تجمع متابولیت های سمی جلوگیری می کند.
نیترات ردوکتاز

الف- ساختمان- نتیرات ردوکتاز(NR)، آنزیم وابسته به کوآنزیم NADH، از دو زیر واحد مساوی با تقریباً 100 کیلو دالتون تشکیل شده است و حاوی مولیبدات، مو- پترین، هین و FDA می باشد. در این آنزیم دو جایگاه فعال وجود دارد، در یک جایگاه NADH به FAD الکترون می دهد و این الکترون های به دست آمده را در دومین جایگاه فعال به آهن هیم و از آنجا به مولیبدن مو- پترین منتقل می سازد. بنابراین نیترات در دومی جایگاه فعال آنزیم به نیتریت احیاء می شود. سه بخش غالب مشخص در قسمت پروتئینی آنزیم وجود دارد که عبارتند از: 1- مو-

پترین،‌ 2-پروتئین حاوی آهن و 3-جایگاه متصل به FAD، دو منطقه محوری به اندازه‌ تقریباً 30 باقیمانده اسید آمینه بین بخشهای غالب پروتئینی، آنزیم را به یکدیگر متصل می سازد.
ب- ژنتیک و بیولوژی مولکولی- بعد از مطالعات اولیه ای که روی باکتری ها و قارچ ها انجام گرفت، در گیاهان آلی موتان هایی بررسی گردید که فاقد فعالیت آنزیم NR بوده اند. در گیاه جو یک ژن ساختمانی به نام narl تشخیص داده شد است. در موتان گیاهانی که فاقد آنزیم نیترات ردوکتاز وابسته به Nadh بوده اند آنزیمی با دو گرایش ویژه وابسته به NADH و NADPH وجود دارد. در سایر گیاهان، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد، حداقل دو ژن وجود دارد که مسؤل رمز گشایی آنزیم نیترات ردوکتاز وابسته به NADH می باشد.

تنظیم فعالیت آنزیم نیترات رودکتاز در انواع مختلف گیاهان مورد مطالعه قرار گرفته است. همان طوری که انتظار می رود نحوه‌ کنترل فعالیت آنزیم در گونه های مختلف گیاهان متفاوت است، ولی در همه گیاهان نقاط مشترکی نیز وجود دارد. موقعی که یک گیاه در معرض نیترات قرار می گیرد، افزایش قابل توجهی در فعالیت قابل استخراج آنزیم نیترات قرار می گیرد، افزایش قابل توجهی در فعالیت قابل استخراج آنزیم نیترات ردوکتاز و پروتئین، در برگها و شاخه های جوان، دیده می شود. در حقیقت آنزیم نیترات ردوکتاز یکی از اولین آنزیم های بود که تولبد آن در گیاهان آلی به اثبات رسید.
نیتریت ردوکتاز

نیتریت ردوکتاز، آنزیم وابسته به فرودوکسین (NiR)، از یک زیر واحد با وزن مولکولی 60 تا 64 کیلو دالتون تشکیل شده است. زنجیر پلی پپتیدی این آنزیم، حاوی یک گروه پروستتیک سیروهیم و خوشه S 4 – Fe4 در جایگاه فعال می باشد.
جداسازی موتان های گیاهانی که فاقد فعالیت آنزیم نیتریت ردوکتاز هستند بسیار مشکل است. این مشکل تا حدودی به علت سمی بودن آن است که اثرهای تخریب کننده های روی متابولیسم خواهد داشت. اخیراً گزارشی مبنی بر جداسازی موتان فاقد فعالیت آنزیم نیتریت ردوکتاز از گیاه جو گزارش شده است. گیاه باید روی محیطی از غلظت پایین آمونیاک یا گلوتامین به عنوان منبع تأمین کننده ازت باقی بماند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

نانو لوله های کربنی و آنالیز و مدلسازی خواص مکانیکی آنها در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  نانو لوله های کربنی و آنالیز و مدلسازی خواص مکانیکی آنها در pdf دارای 240 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد نانو لوله های کربنی و آنالیز و مدلسازی خواص مکانیکی آنها در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه نانو لوله های کربنی و آنالیز و مدلسازی خواص مکانیکی آنها در pdf
چکیده    

فصل اول   
مقدمه نانو   
1-1 مقدمه    
   1-1-1 فناوری نانو    
1-2 معرفی نانولوله‌های کربنی    
   1-2-1 ساختار نانو لوله‌های کربنی    
   1-2-2 کشف نانولوله   
1-3 تاریخچه    

فصل دوم   
خواص و کاربردهای نانو لوله های کربنی  
2-1 مقدمه   
2-2 انواع نانولوله‌های کربنی   
   2-2-1 نانولوله‌ی کربنی تک دیواره (SWCNT)    
   2-2-2 نانولوله‌ی کربنی چند دیواره (MWNT)    
2-3 مشخصات ساختاری نانو لوله های کربنی  
   2-3-1 ساختار یک نانو لوله تک دیواره    
   2-3-2 طول پیوند و قطر نانو لوله کربنی تک دیواره   
2-4 خواص نانو لوله های کربنی    
   2-4-1 خواص مکانیکی و رفتار نانو لوله های کربن    
       2-4-1-1 مدول الاستیسیته   
       2-4-1-2 تغییر شکل نانو لوله ها تحت فشار هیدرواستاتیک    
       2-4-1-3 تغییر شکل پلاستیک و تسلیم نانو لوله ها    
2-5 کاربردهای نانو فناوری    
   2-5-1 کاربردهای نانولوله‌های کربنی    
       2-5-1-1 کاربرد در ساختار مواد    
       2-5-1-2 کاربردهای الکتریکی و مغناطیسی    
       2-5-1-3 کاربردهای شیمیایی   
       2-5-1-4 کاربردهای مکانیکی    

فصل سوم   
روش های سنتز نانو لوله های کربنی    
3-1 فرایندهای تولید نانولوله های کربنی    
   3-1-1 تخلیه از قوس الکتریکی   
   3-1-2 تبخیر/ سایش لیزری   
   3-1-3 رسوب دهی شیمیایی بخار به کمک حرارت(CVD)    
   3-1-4 رسوب دهی شیمیایی بخار به کمک پلاسما (PECVD )    
   3-1-5 رشد فاز  بخار    
   3-1-6 الکترولیز    
   3-1-7 سنتز شعله    
   3-1-8 خالص سازی نانولوله های کربنی    
3-2 تجهیزات    
   3-2-1 میکروسکوپ های الکترونی    
   3-2-2 میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)    
   3-2-3 میکروسکوپ الکترونی پیمایشی یا پویشی (SEM)    
   3-2-4 میکروسکوپ های پروب پیمایشگر (SPM)    
       3-2-4-1 میکروسکوپ های نیروی اتمی (AFM)    
       3-2-4-2 میکروسکوپ های تونل زنی پیمایشگر (STM)    

فصل چهارم   
شبیه سازی خواص و رفتار نانو لوله های کربنی بوسیله روش های پیوسته    
4-1 مقدمه    
4-2 مواد در مقیاس نانو    
   4-2-1 مواد محاسباتی    
   4-2-2 مواد نانوساختار    
4-3 مبانی تئوری تحلیل مواد در مقیاس نانو    
   4-3-1 چارچوب های تئوری در تحلیل مواد    
       4-3-1-1 چارچوب محیط پیوسته در تحلیل مواد    
4-4 روش های شبیه سازی    
   4-4-1 روش دینامیک مولکولی    
   4-4-2 روش مونت کارلو    
   4-4-3 روش محیط پیوسته    
   4-4-4 مکانیک میکرو    
   4-4-5 روش المان محدود (FEM)    
   4-4-6 محیط پیوسته مؤثر    
4-5 روش های مدلسازی نانو لوله های کربنی    
   4-5-1 مدلهای مولکولی    
       4-5-1-1 مدل مکانیک مولکولی ( دینامیک مولکولی)    
       4-5-1-2 روش اب انیشو    
       4-5-1-3 روش تایت باندینگ    
       4-5-1-4 محدودیت های مدل های مولکولی    
   4-5-2 مدل محیط پیوسته در مدلسازی نانولوله ها    
       4-5-2-1 مدل یاکوبسون    
       4-5-2-2 مدل کوشی بورن    
       4-5-2-3 مدل خرپایی    
       4-5-2-4 مدل  قاب فضایی    
4-6 محدوده کاربرد مدل محیط پیوسته    
   4-6-1 کاربرد مدل پوسته پیوسته    
   4-6-2 اثرات سازه نانولوله بر روی تغییر شکل    
   4-6-3 اثرات ضخامت تخمینی بر کمانش نانولوله    
   4-6-4 اثرات ضخامت تخمینی بر کمانش نانولوله    
   4-6-5 محدودیتهای مدل پوسته پیوسته    
       4-6-5-1 محدودیت تعاریف در پوسته پیوسته    
       4-6-5-2 محدودیت های تئوری کلاسیک محیط پیوسته    
   4-6-6 کاربرد مدل تیر پیوسته      

فصل پنجم   
مدل های تدوین شده برای شبیه سازی رفتار نانو لوله های کربنی     
5-1 مقدمه    
5-2 نیرو در دینامیک مولکولی    
   5-2-1 نیروهای بین اتمی    
       5-2-1-1 پتانسیلهای جفتی    
       5-2-1-2 پتانسیلهای چندتایی    
   5-2-2 میدانهای خارجی نیرو    
5-3 بررسی مدل های محیط پیوسته گذشته    
5-4 ارائه مدل های تدوین شده برای شبیه سازی نانولوله های کربنی    
   5-4-1 مدل انرژی- معادل    
       5-4-1-1 خصوصیات  محوری نانولوله های کربنی تک دیواره    
       5-4-1-2 خصوصیات  محیطی نانولوله های کربنی تک دیواره    
   5-4-2 مدل اجزاء محدود بوسیله نرم افزار ANSYS    
       5-4-2-1 تکنیک عددی بر اساس المان محدود    
       5-4-2-2 ارائه 3 مدل تدوین شده اجزاء محدود توسط نرم افزار ANSYS    
   5-4-3 مدل اجزاء محدود بوسیله کد عددی تدوین شده توسط نرم افزار MATLAB    
       5-4-3-1 مقدمه    
       5-4-3-2 ماتریس الاستیسیته    
       5-4-3-3 آنالیز خطی و روش اجزاء محدود برپایه جابجائی    
       5-4-3-4 تعیین و نگاشت المان    
       5-4-3-5 ماتریس کرنش-جابجائی    
       5-4-3-6 ماتریس سختی برای یک المان ذوزنقه ای    
       5-4-3-7 ماتریس سختی برای یک حلقه کربن    
       5-4-3-8 ماتریس سختی برای یک ورق گرافیتی تک لایه    
       5-4-3-9 مدل پیوسته به منظور تعیین خواص مکانیکی ورق گرافیتی تک لایه    

فصل ششم   
نتایج    
6-1 نتایج حاصل از مدل انرژی-معادل    
   6-1-1 خصوصیات محوری نانولوله کربنی تک دیواره    
   6-1-2 خصوصیات محیطی نانولوله کربنی تک دیواره    
6-2 نتایج حاصل از مدل اجزاء محدود بوسیله نرم افزار ANSYS    
   6-2-1 نحوه مش بندی المان محدود نانولوله های کربنی تک دیواره در نرم افزار ANSYS و ایجاد ساختار قاب فضایی و مدل سیمی به کمک نرم افزار ]54MATLAB [    
   6-2-2 اثر ضخامت بر روی مدول الاستیک نانولوله های کربنی تک دیواره    
6-3 نتایج حاصل از مدل اجزاء محدود بوسیله کد تدوین شده توسط نرم افزار MATLAB    

فصل هفتم   
نتیجه گیری و پیشنهادات     
7-1 نتیجه گیری    
7-2 پیشنهادات    
فهرست مراجع     


فهرست جداول

جدول 4-1: اتفاقات مهم در توسعه مواد در 350 سال گذشته 
جدول 5-1: خصوصیات هندسی و الاستیک المان تیر135
جدول5-2 : پارامترهای اندرکنش واندر والس 
جدول6-1: اطلاعات مربوط به مش بندی المان محدود مدل قاب فضایی در نرم افزار ANSYS 
جدول6-2 : مشخصات هندسی نانولوله های کربنی تک دیواره در هر سه مدل 
جدول6-3 : داده ها برای مدول یانگ در هر سه مدل توسط نرم افزار ANSYS 
جدول6-4 : داده ها برای مدول برشی در هر سه مدل توسط نرم افزار ANSYS 
جدول6-5 : مقایسه نتایج مدول یانگ برای مقادیر مختلف ضخامت گزارش شده 
جدول 6-6 : مشخصات صفحات گرافیتی مدل شده با آرایش صندلی راحتی 
جدول 6-7 : مشخصات صفحات گرافیتی مدل شده با آرایش زیگزاگ 
جدول 6-8 : مقایسه مقادیر E، G و   به دست آمده از مدل های تدوین شده در این تحقیق با نتایج موجود در منابع 


فهرست اشکال

شکل 1-1 : میکروگراف TEMکه لایه های نانو لوله کربنی چند دیواره را نشان می دهد 
شکل 1-2 : اشکال متفاوت مواد با پایه کربن 6
شکل 1-3 : تصویر گرفته شده TEM که فلورن هایی کپسول شده به صورت نانولوله های کربنی تک دیواره را نشان می دهد 
شکل 1-4 : تصویر TEM  از  نانولوله کربنی دو دیواره که فاصله دو دیواره در عکس TEM  nm 36/0 می باشد 
شکل 1-5 : تصویر TEM گرفته شده  از  نانوپیپاد 
شکل 2-1 : تصویر نانو لوله های تک دیواره و چند دیواره کشف شده توسط ایجیما در سال 1991
شکل 2-2 : انواع نانولوله:  (الف) ورق گرافیتی (ب) نانولوله زیگزاگ (0، 12)  (ج) نانولوله زیگزاگ (6، 6) (د) نانولوله کایرال (2، 10) 
شکل 2-3 : شبکه شش گوشه ای اتم های کربن 
شکل2-4 : تصویر شماتیک شبکه شش گوشه ای ورق گرافیتی، شامل تعریف پارامترهای ساختاری پایه و توصیف اشکال نانولوله های کربنی تک دیواره 
شکل 2-5 : شکل شماتیک یک نانولوله کربنی چند دیواره MWCNTs 
شکل 2-6 : نانو پیپاد 
شکل 2-7 : شکل شماتیک یک نانو لوله که  از  حلقه ها شش ضلعی کربنی تشکیل شده است 
شکل2-8 : تصویر شماتیک یک حلقه شش ضلعی کربنی و پیوندهای مربوط2
شکل 2-9 : تصویر شماتیک شبکه کربن در سلول های شش ضلعی 
شکل 2-10: توضیح بردار لوله کردن نانو لوله، بصورت ترکیب خطی  از  بردارهای پایه b , a 
شکل2-11: نمونه های نانولوله های صندلی راحتی، زیگزاگ و کایرال و انتها بسته آنها که مرتبط است با تنوع فلورن ها 
شکل 2-12: تصویر سطح مقطع یک نانو لوله 
شکل 2-13: مراحل  آزاد سازی نانو لوله کربن 
شکل 2-14 : مراحل کمانش و تبدیل پیوندها در یک نانو لوله تحت بار فشاری 
شکل 2-15: نحوه ایجاد و رشد نقایص تحت بار کششی  الف: جریان پلاستیک، ب: شکست ترد (در اثر ایجاد نقایص پنج و هفت ضلعی) ج: گردنی شدن نانو لوله در اثر اعمال بار کششی 
شکل 2-16: تصویر میکروسکوپ الکترونی پیمایشی SEM اعمال بار کششی بر یک نانو لوله 
شکل 2-17: شکل شماتیک یک نانولوله کربنی به عنوان نوک AFM. 47
شکل2-18 : نانودنده ها 
شکل 3- 1: آزمایش تخلیه قوس 
شکل 3-2 : دستگاه تبخیر/سایش لیزری 
شکل 3-3 : شماتیک ابزار CVD 60
شکل 3-4 : میکروگرافی که صاف و مستقیم بودن MWCNTs  را که به روش PECVD رشد یافته  نشان می دهد 
شکل 3-5 : میکروگراف که کنترل بر روی نانو لوله ها را نشان می دهد: (الف)   40–50 nmو (ب). 200–300 nm 
شکل 3-6 : نانولوله کربنی MWCNT به عنوان تیرک AFM 
شکل 4-1 : تصویر شماتیک ارتباط بین زمان و مقیاس طول روشهای شبیه سازی چند مقیاسی 
شکل 4-2 : مدل سازی موقعیت ذرات در محیط پیوسته 
شکل 4-3 : محدوده طول و مقیاس زمان مربوط به روشهای شبیه سازی متداول 
شکل 4-4 : تصویر تلاقی ابزار اندازه گیری و روش های شبیه سازی 
شکل 4-5 : تصویر شماتیک وابستگی درونی روش ها و اصل اعتبار روش 
شکل 4-6 : تصویر شماتیک اتمهای i،j وk و پیوندها و زاویه پیوند مربوطه 
شکل 4-7 : موقعیت نسبی اتمها در شبکه کربنی برای بدست آوردن طول پیوندها در نانولوله 
شکل 4- 8 : المان حجم معرف در نانو لوله کربنی 
شکل 4- 9 : مدلسازی محیط پیوسته معادل 
شکل 4- 10 : المان حجم معرف برای مدلهای شیمیایی، خرپایی و محیط پیوسته 
شکل4-11 : تصویر شماتیک تغییر شکل المان حجم معرف 
شکل4-12 : شبیه سازی نانو لوله بصورت یک قاب فضایی 
شکل4- 13 : اندرکنشهای بین اتمی در مکانیک مولکولی 
شکل4-14: شکل شماتیک یک صفحه شبکه ای کربن شامل اتم های کربن در چیدمان های شش گوشه ای.
شکل 4-15: شکل شماتیک گروهای مختلف نانولوله کربنی 
شکل 4-16: وابستگی کرنش بحرانی نانولوله به شعاع با ضخامت های تخمینی متفاوت 
شکل 5-1: نمایش نیرو وپتانسیل لنارد-جونز برحسب فاصله بین اتمی r 
شکل 5-2 : نمایش نیرو وپتانسیل مورس برحسب فاصله بین اتمی r 
شکل 5-3 : تصویر شماتیک اتمهای i،j وk و پیوندها و زاویه پیوند مربوطه 
شکل5-4 : فعل و انفعالات بین اتمی در مکانیک مولکولی 
شکل5-5 : شکل شماتیک (الف) یک نانولوله صندلی راحتی (ب) یک نانولوله زیگزاگ 
شکل5-6 : شکل شماتیک یک نانولوله صندلی راحتی (الف) واحد شش گوشه ای (ب) نیرو های توزیع شده روی پیوند b 
شکل5-7 : شکل شماتیک یک نانولوله زیگزاگ (الف) واحد شش گوشه ای (ب) نیرو های توزیع شده روی پیوند b 
شکل5– 8 :  تصویر شماتیک توزیع نیروها برای یک نانولوله کربنی تک دیواره 
شکل 5-9 : تصویر شماتیک توزیع نیرو در یک نانولوله کربنی زیگزاگ 
شکل5- 10: تصویر شماتیک (الف) نانولوله کربنی Armchair، (ب) مدل تحلیلی برای تراکم در جهت محیطی (ج) روابط هندسی 
شکل 5-11: تصویر شماتیک (الف) نانولوله کربنیZigzag(ب)مدل تحلیلی برای فشار در جهت محیطی...
شکل 5-12: تعادل مکانیک مولکولی و مکانیک ساختاری برای تعاملات کووالانس و غیر کووالانس بین اتم های کربن (الف) مدل مکانیک مولکولی (ب) مدل مکانیک ساختاری 
شکل 5-13: منحنی پتانسیل لنارد-جونز و نیروی واندروالس نسبت به فاصله اتمی 
شکل5-14 : رابطه نیرو (بین پیوند کربن-کربن) و کرنش بر اساس پتانسیل بهبود یافته مورس 
شکل 5-15 :استفاده از المان میله خرپایی  برای شبیه سازی نیروهای واندروالس 
شکل5-16 : منحنی نیرو-جابجائی غیر خطی میله خرپایی 
شکل 5-17: تغییرات سختی فنر نسبت به جابجائی بین اتمی 
شکل 5-18: مدل های المان محدود ایجاد شده برای اشکال مختلف نانولوله (الف) :صندلی راحتی (7،7) (ب):زیگزاگ(7،0) (ج): نانولوله دودیواره (5،5) و (10،10) 
شکل5-19 : المان های نماینده برای مدل های شیمیایی ، خرپایی و محیط پیوسته 
شکل 5-20 : شبیه سازی  نانولوله های کربنی تک دیواره به عنوان ساختار قاب فضایی 
شکل5-21 : شرایط مرزی و بارگذاری بر روی مدل المان محدود نانو لوله کربنی تک دیواره: (الف) زیگزاگ (7،0) ، (ب) صندلی راحتی (7،7) ، (ج) زیگزاگ (0،10) ، (د) صندلی راحتی (7،7) 
شکل5-22 : شرایط مرزی و بارگذاری بر روی مدل المان محدود نانو لوله کربنی چند دیواره: (الف) مجموعه 4 دیواره نانولوله زیگزاگ (5،0) (14،0) (23،0) (32،0) تحت کشش خالص ، (ب) مجموعه 4 دیواره نانولوله صندلی راحتی (5،5) (10،10) (15،15) (20،20) تحت پیچش خالص 
شکل5-23 : نانولوله تحت کشش 
شکل5-24 : یک نانولوله کربنی تک دیواره شبیه سازی شده به عنوان ساختار قاب فضایی 
شکل5-25 : شکل شماتیک اتمهای کربن و پیوند های کربن متصل کننده آنها در ورق گرافیت 
شکل 5-26 : نمودار Eωa بر حسب فاصله بین اتمی ρa 
شکل 5-27 : شکل شماتیک شش گوشه ای کربن و اتم های کربن و پیوندهای کواالانس و واندروالس 
شکل5-28 : شکل شماتیک شش گوشه ای کربن که تنها پیوندهای کووالانس را نشان می دهد 
شکل5-29 : سه حالت بارگذاری برای معادل سازی انرژی کرنشی مدل ها 
شکل5-30 : شکل شماتیک از شش گوشه ای کربن و نیرو های غیر پیوندی 
شکل5-31 : شکل شماتیک شش گوشه ای کربن با در نظر گرفتن 9 پیوند واندروالس بین اتم های کربن ...
شکل5-32: یک مدل جزئی از ساختار شبکه ای رول نشده که نانولوله کربنی را شکل می دهد. شش ضلعی های متساوی الاضلاع نماینده حلقه های شش ضلعی پیوند های کووالانس کربن می باشد، که هر رأس آن محل قرار گیری اتم کربن می باشد 
شکل5-33 : شکل یک حلقه کربن به صورت یک شش ضلعی متساوی الاضلاع و هر اتم کربن به عنوان گره با نامگذاری قراردادی 
شکل 5-34 : شکل یک ذوزنقه متساوی الساقین از حلقه شش گوشه  ای کربن (الف) در فضای   x و y  (ب) شکل نگاشت یافته در فضای r و s 
شکل 5-35 : المان ذوزنقه ای هم اندازه و مشابه المان اصلی ABCF که در صفحه به اندازه زاویه θ چرخیده است 
شکل 5-36 : شش حالت ممکن ذوزنقه شکل گرفته در شش گوشه ای کربن ABCDEF. هر ذوزنقه یک شکل دوران یافته از دیگری است 
شکل 5-37 : حلقه شش گوشه ای کربن ABCDEF که تشکیل شده از دو ذوزنقه ABCD و DEFC، دراین شکل نشان داده شده که در این حالت تنها CF ایجاد شده است 
شکل 5-38 : شکل شماتیک حلقه کربن شش گوشه ای به عنوان المان پایه صفحه گرافیتی 
شکل 5-39 : پارامترهای هندسی ورق گرافیتی 
شکل 5-40 : مدل ورق گرافیتی زیگزاگ.ورق گرافیتی تک لایه a)تحت کشش b)تحت بار های مماسی..
شکل6-1: شکل شماتیک (الف) یک نانولوله صندلی راحتی (ب) یک نانولوله زیگزاگ 
شکل 6-2 : تغییرات مدول یانگ در جهت محوری E173
شکل 6-3 : تغییرات مدول برشی G 
شکل 6-4 : تغییرات مدول یانگ در جهت محوری E نانولوله های کربنی با قطر یکسان، نسبت به ضخامت دیواره t 
شکل 6-5 : تغییرات مدول برشی نانولوله های کربنی با قطر یکسان نسبت به ضخامت دیواره t
شکل 6-6 : تغییرات نسبت پواسون  
شکل 6-7 : تغییرات مدول یانگ در جهت محیطی( Eθ) 
شکل 6-8 : تغییرات مدول یانگ در جهت محیطی( Eθ) نانولوله های کربنی با قطر یکسان، نسبت به ضخامت دیواره t
شکل 6-9 : تغییرات نسبت پواسون(νθz) 
شکل 6-10: مقایسه تغییرات مدول یانگ در جهت محوری E نسبت به قطر
شکل 6-11: مقایسه تغییرات مدول یانگ در جهت محیطی ( Eθ) نسبت به قطر
شکل 6-12: مقایسه  تغییرات مدول برشی نسبت به قطر
شکل 6-13: مقایسه تغییرات نسبت پواسون(νθz)  نانولوله های کربنی نسبت به قطر
شکل6-14: نمودار تنش-کرنش برای نانولوله کربنی صندلی راحتی
شکل6-15: شکل شماتیک شش گوشه ای کربن همرا با تنها 6 پیوند کووالانس
شکل6-16: شکل شماتیک شش گوشه ای کربن و اتم های کربن و6 پیوند کواالانس و6پیوند واندروالس
شکل6-17: شکل شماتیک شش گوشه ای کربن با در نظر گرفتن 9 پیوند واندروالس بین اتم های کربن
شکل6-18: مش بندی المان محدود نانولوله های کربنی تک دیواره صندلی راحتی و زیگزاگ 83
شکل6-19: نانولوله های کربنی تک دیواره صندلی راحتی(12،12) و زیگزاگ(14،0) تحت تست کشش
شکل6-20 :کانتور تغییر شکل نانولوله های کربنی تک دیواره صندلی راحتی(12،12) تحت تست کشش
شکل6-21 : نانولوله های کربنی تک دیواره صندلی راحتی(12،12) تحت تست پیچش 
شکل6-22 : کانتور تغییر شکل نانولوله های کربنی تک دیواره صندلی راحتی(12،12) تحت تست پیچش 
شکل 6-23 : مقایسه تغییرات مدول یانگ  نانولوله تک دیواره صندلی راحتی نسبت به قطر برای هر سه مدل اجزاء محدود 
شکل 6-24 : مقایسه تغییرات مدول یانگ  نانولوله تک دیواره زیگزاگ نسبت به قطر برای هر سه مدل اجزاء محدود 
شکل 6-25 : مقایسه تغییرات مدول برشی  نانولوله تک دیواره صندلی راحتی نسبت به قطر برای هر سه مدل اجزاء محدود 
شکل 6-26 : مقایسه تغییرات مدول برشی  نانولوله تک دیواره زیگزاگ نسبت به قطر برای هر سه مدل اجزاء محدود 
شکل 6-27:مقایسه تغییرات نسبت پواسون  نانولوله تک دیواره نسبت به قطر برای هر سه مدل اجزاء محدود.
شکل 6-28 : مدل اجزاء محدود نانولوله تک دیواره (12و12) بعد از تست کشش 
شکل 6-29 : مدل اجزاء محدود نانولوله تک دیواره (12و12) بعد از تست پیچش 
شکل6-30 : شماتیک سه شکل نانولوله: مدل مولکولی، مدل ساختاری، و مدل معادل پیوسته 
شکل6-31 : فاصله بین لایه های ورق گرافیتی 
شکل 6-32 : مقایسه مدول یانگ برای نانولوله کربنی (8،8) در ضخامت های مختلف با نتایج موجود در مراجع 
شکل 6-33 : پارامترهای هندسی ورق گرافیتی 
شکل 6-34 : شکل شماتیک حلقه کربن شش گوشه ای به عنوان المان پایه صفحه گرافیتی
شکل 6-35 : مقایسه تغییرات مدول یانگ  صفحه گرافیتی تک دیواره صندلی راحتی نسبت n, t
شکل 6-36 : مقایسه تغییرات مدول یانگ  صفحه گرافیتی تک دیواره زیگزاگ نسبت n, t
شکل 6-37 : مقایسه تغییرات مدول برشی  صفحه گرافیتی تک دیواره صندلی راحتی  نسبت n, t 
شکل 6-38 : مقایسه تغییرات مدول برشی  صفحه گرافیتی تک دیواره زیگزاگ  نسبت n, t 
شکل 6-39 : مقایسه تغییرات نسبت پواسون  صفحه گرافیتی تک دیواره صندلی راحتی  نسبت n
شکل 6-40 : مقایسه تغییرات نسبت پواسون  صفحه گرافیتی تک دیواره زیگزاگ  نسبت n 

چکیده

از آنجائیکه شرکت های بزرگ در رشته نانو فناوری  مشغول فعالیت هستند و رقابت بر سر عرصه محصولات جدید شدید است و در بازار رقابت، قیمت تمام شده محصول، یک عامل عمده در موفقیت آن به شمار می رود، لذا ارائه یک مدل مناسب که رفتار نانولوله های کربن را با دقت قابل قبولی نشان دهد و همچنین استفاده از آن توجیه اقتصادی داشته باشد نیز یک عامل بسیار مهم است. به طور کلی دو دیدگاه برای بررسی رفتار نانولوله های کربنی وجود دارد، دیدگاه دینامیک مولکولی و  محیط پیوسته. دینامیک مولکولی با وجود دقت بالا، هزینه های بالای محاسباتی داشته و محدود به مدل های کوچک می باشد. لذا مدل های دیگری که حجم محاسباتی کمتر و توانایی شبیه سازی سیستمهای بزرگتر را با دقت مناسب داشته باشند  بیشتر توسعه یافته اند.
پیش از این بر اساس تحلیل های دینامیک مولکولی و اندرکنش های بین اتم ها، مدلهای محیط پیوسته، نظیر مدلهای خرپایی، مدلهای فنری، قاب فضایی، بمنظور مدلسازی نانولوله ها، معرفی شده اند. این مدلها، بدلیل فرضیاتی که برای ساده سازی در استفاده از آنها لحاظ شده اند، قادر نیستند رفتار شبکه کربنی در نانولوله های کربنی را بطور کامل پوشش دهند.
در این پایان نامه از ثوابت میدان نیرویی بین اتمها و انرژی کرنشی و پتانسیل های موجود برای شبیه سازی رفتار نیرو های بین اتمی استفاده شده و به بررسی و آنالیز رفتار نانولوله های کربنی از چند دیدگاه  مختلف می پردازیم، و مدل های تدوین شده را به شرح زیر ارائه می نمائیم:
1.    مدل انرژی- معادل
2.    مدل اجزاء محدود بوسیله نرم افزار ANSYS
3.    مدل اجزاء محدود بوسیله کد عددی تدوین شده توسط نرم افزار MATLAB
مدل های تدوین شده به منظور بررسی خصوصیات مکانیکی نانولوله کربنی تک دیواره بکار گرفته شده است. در روش انرژی- معادل، انرژی پتانسیل کل مجموعه و همچنین انرژی کرنشی نانو لوله کربنی تک دیواره بکار گرفته می شود. خصوصیات صفحه ای الاستیک برای نانو لوله های کربنی تک دیواره برای هر دو حالت صندلی راحتی و زیگزاگ  در جهت های محوری و محیطی بدست آمده است.
در  مدل اجزاء محدود بوسیله نرم افزار ANSYS ، به منظور انجام محاسبات عددی،  نانو لوله کربنی با یک مدل ساختاری معادل جایگزین می شود.
در  مدل اجزاء محدود سوم، کد عددی توسط نرم افزار MATLAB تدوین شده که از روش اجزاء محدود برای محاسبه ماتریس سختی برای یک حلقه شش ضلعی کربن، و تعمیم و روی هم گذاری آن برای محاسبه ماتریس سختی کل صفحه گرافیتی، استفاده شده است.
اثرات قطر و ضخامت دیواره بر روی رفتار مکانیکی هر دو نوع نانو لوله های کربنی تک دیواره و صفحه گرافیتی تک لایه  مورد بررسی قرار گرفته است. مشاهده می شود که مدول الاستیک برای هر دو نوع نانو لوله های کربنی تک دیواره با افزایش قطر لوله بطور یکنواخت افزایش و با افزایش ضخامت نانولوله، کاهش می یابد. اما نسبت پواسون با افزایش قطر ،کاهش می یابد. همچنین منحنی  تنش-کرنش برای نانولوله تک دیواره صندلی راحتی پیش بینی و تغییرات رفتار آنها مقایسه شده است. نشان داده شده که خصوصیات صفحه ای در جهت محیطی و محوری برای هر دو نوع نانو لوله کربنی و همچنین اثرات قطر و ضخامت دیواره نانو لوله کربنی بر روی آنها یکسان می باشد. نتایج به دست آمده در مدل های مختلف یکدیگر را تایید می کنند، و نشان می دهند که هر چه قطر نانو لوله  افزایش یابد، خواص مکانیکی نانولوله های کربنی به سمت خواص ورقه گرافیتی میل می کند.
نتایج این تحقیق تطابق خوبی را با نتایج گزارش شده نشان می دهد.


فصل اول
مقدمه نانو
1-1 مقدمه
1-1-1 فناوری نانو 
    نانو فناوری عبارت ازآفرینش مواد، قطعات و سیستم های مفید با کنترل آنها در مقیاس طولی نانو متر و بهره برداری از خصوصیات و پدیده های جدید حاصله در آن مقیاس می باشد. به عبارت دیگر فناوری نانو، ایجاد چیدمانی دلخواه از اتم ها و مولکول ها و تولید مواد جدید با خواص مطلوب است. فناوری نانو، نقطه تلاقی اصول مهندسی، فیزیک، زیست شناسی، پزشکی و شیمی است و به عنوان ابزاری برای کاربرد این علوم و غنی سازی آنها در جهت ساخت عناصر کاملاً جدید عمل می کند.

 

بخشی از مراجع پروژه نانو لوله های کربنی و آنالیز و مدلسازی خواص مکانیکی آنها در pdf

1-    http://www.irannano.org ستاد ویژه توسعه فناوری نانو
2-    S. Iijima, Nature 354 (1991) 56–58
3-    Sumio Iijima, “Carbon nanotubes: past, present, and future”, Physica B, 2002 , 323 1–5
4-    Dong Qian, Gregory J Wagner, and Wing Kam Liu, Mechanics of carbon nanotubes
5-    V.M. Harik, T.S. Gates and M.P. Nemeth, Applicability of the Continuum-shell Theories to the Mechanics of Carbon Nanotubes, NASA/CR-2002-211460 ICASE Report No. 2002-7
6-    H. Rafii-Tabar. Computational modeling of thermo-mechanical and transport properties of carbon nanotubes Physics Reports 390 (2004) 235.
7-    Deepak Srivastava, Chenyu Wei and Kyeongjae Cho, Nanomechanics of Carbon Nanotubes and Composites, Applied Mechanics Review Vol. 56,No. 2,2003.
8-    Ji Zang, Andrejs Trei bergs, Y. Han and Feng Liu, Geometric Constant Defining Shape Transition of a asingle Carbon Nanotube, Physical Review Letters, Vol.92, No. 10,2004.
9-    D.Y.Sun, D.J.Shu, M.Ji Feng Liu, M. wang and X.G.Gong, Pressure-induced Hard to soft Transition of a single Carbon Nanotube, Physical Review  B 70, 165417, 2004.
10-    Q. Wang and V.K. Varadan, Stability Analysis of Carbon Nanotubes Via Continuum Models, Smart Materials and Structures, 281-286, 2005.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد مهارتهای آموزشی و پرورشی روشهاو فنون تدریس در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد مهارتهای آموزشی و پرورشی روشهاو فنون تدریس در pdf دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد مهارتهای آموزشی و پرورشی روشهاو فنون تدریس در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد مهارتهای آموزشی و پرورشی روشهاو فنون تدریس در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد مهارتهای آموزشی و پرورشی روشهاو فنون تدریس در pdf :

مقدمه
آیا روانشناسی تربیتی خوانده اید؟
آیا با نظریه ها و مفاهیم یادگیری آشنایی دارید؟
خواننده این کتاب لازم است ابتدا از کفاهیم و نظریه هاب یادگیری اطلاعاتی داشته باشد بدین منظور بخش اول کتاب را به مفاهی و نظریه های یادگیری اختصاص داده ایم. این بخش شامل دو فصل است . در فصل اول نظریه ها و در فصل دوم الگوهای یادگیری به اختصار توضیح داده شده است.

فصل اول شامل بحثهای زیر است :
الف ) تعریف و تحلیل یادگیری
ب) تفاوت بین یادگیری و عملکرد
ج) عوامل موثر در یادگیری
د) نظریه های یادگیری ( از جمله نظریه ثرنداریک و برونر و کاربرد آنها در فرایند تدریس و یادگیری).
در فصل دوم بحثهای زیر آورده شده است:
الف) الگوهای یادگیری، از جمله : یادگیری از طریق شرطی شدن کلاسیک ، یادگیری از طریق مجاورت ، یادگیری از طریق شرطی شدن فعال ، یادگیری از طریق مشاهده و یادگیری از طریق شناخت

ب) تحلیل فرایند یادگیری انسان
ج) تفکر و جنبه های مختلف آن
د) هدف از پرورش افکر در فرایند تدریس – یادگیری
ه) نقش مدرسه و معلم در پرورش تفکر.

فصل اول
نظریه های یادگیری
یادگیری تغییر در رفتار است اما نه هر گونه تغییری ، بلکه تغییری که بر اثر تجربه حاصل شده باشد بنابر این به تغییرات ناشی از رشد و بلوغ و عوامل شیمیایی و مکانیکی به هیچ وجه یادگیری گفته نمی شود. یادگیری فقط در مدرسه منحصر نیست.

یادگیری همیشه و در همه جا پیوسته و مستمر صورت می گیرد. یادگیری اغییر در رفتار بالقوه است . به رفتارهای بالفعل و قابل مشاهده و اندازه گیری « عملکرد » گفته می شود . عنلکرد نتیجه یادگیری است نه خود یادگیری . عواملی همچون آمادگی ،انگیزه و هدف ، تجارب گذشته فرد ، شرایط و محیط آموزشی ، رابطه کل با جز ، روش تدریس معلم و نمرین تکرار در فرایند یادگیری موثرند.
روانشناسان و علمای تعلیم و نربیت ، تحقیقات بسیاری در زمینه یا

گیری انجام داده اند و حاصل یافته های آنان به صورت نظریه های یادگیری ارائه شده است نظریه های یادگیری متعددند ولی مجموع آنها را می توان به دو مقوله
« شرطی» و « شناختی» تقسیم کرد.
مهمترین تفاوت این دو نظریه را می توان در سه عبارت زیر خلاصه کرد:
1- میانجیهای « پیرامونی » در برابر میانجیهای « مرکزی»
2- کسب عادت در مقابل کسب ساختهای شناختی
3- کوشش و خطا در مقابل بصیرت در حل مساله

فصل دوم
الگوهای یادگیری
الگوهای یادگیری بر اساس نظریه های یادگیری شکل گرفته اند . این الگوها متعددند مهمترین و مشهورترین آنها یادگیری از طریق شرطی شدن فعال یدگیری از طریق مشاهده و یادگیری از طریق شناخت است . اگر چه در فرایند یادگیری از همه الگوها استفاده می شود کشف بصیرت و یادگیری از طریق شناخت است .

اگر چه در فرایند یادگیری ازر همه الگوها استفاده می شود کشف بصیرت و یادگیری از طریق شناخت محور یادگیری از همه الگوها استفاده می شود کشف اندیشه و تفکر روابط بین پدیده ها و اشیارا کشف می کند بنابر این وظیفه آموزش و پرورش ایجاد شرایط مطلوب برای پرورش تفک است . افکر انواع مختلفی دارد مانند تداعی آزاد خیالبافی تفکر علمی و تفکر خلاق بر اثر تفکر منطقی حاصل می شود . تفکر منطقی دارای سه جنبه احساس حافظه و تخیل است . تفکر را زمانی منطقی می نامیم که تعادلی بین احساس حافظه و تخیل وجود داشته باشد. وظیفه مدارس

پرورش افکر منطقی شاگردان است . هدف از پرورش افکر منطقی شناخت علمی ایجاد باور گرایش به سوی علم و عمل است . رسیدن به چنین هدفهایی مسالزم دستیابی به شرایط سالم آموزشی است . شناخت و باور رگز با روشهای خشک و تمرین و اکرارهای بی معنا حاصل نخواهد شد. کسب معرفت احتیاج به محیط مناسب دارد در مدارس موجود چندان توجهی به این اصل نمی شود . نظامهای آموزشی و معلمان پیش از آنکه عمل کنند حرف می زنند . آنان با روشهای خشک قالبی دیکته کردن کتابهای درسی و برنامه های فشرده خود قدرت اندیشیدن را از شاگردان گرفته اند . مدارس باید به جای انتقال و انباشتن حقایق علمی به ذهن شاگردان به آنان چگونه فکر کردن چگونه یادگرفتن و چگونه زندگی کردن را بیاموزند.

فصل سوم
ارتباط و اثر آن در فرایند تدریس یادگیری
وقتی در آموزش و پرورش از ارتباط معلم و شاگرد صحبت می کنیم در واقع هدفهایی را همچون شناخت انتقال تاثیر کنترل و هد ایت به ذهن می آوریم به عبارت دیگر مجموعه فرایند آموزشی تلاشی است در جهت تغییر شرایط یادگیری و تحت تاثیر قرار دادن و کنترل فکری و رفتاری فراگیرالن شرایطی که بر اساس شناخت تمایلات و توانایی مخاطبان فراهم شده و منجر به هداایت آنان می شود.

با پیشرفت علوم و پیدایش فن آوریهای جدید هدفهای ارتباطی پیچیدیده تر شده اند و ناگریز برای تحقق هدفهای پیچیده باید روشهای پیچیده یا پیچیده تری مطرح شوند . برای آشنایی دانشجویان و معلمان و مربیان عزیز که همواره برای برقراری ارتباط مطلوب با شاگردان و ایجاد تغییر و تحول در آنان تلاش می کنند به طور مختصر به چند نمونه از روشهای ارتباطی اشاره می کنیم.
1-ارتباط ارادی و ارتباط غیر ارادی.
اگر ارتباطی با طرح و برنامه ریزی قبلی و ح

ساب شده باشد آن را ارتباط ارادی می گویند. و اگر بدون طرح و برنامه ریزی قبلی کلاس برای انتقال مفاهیم علمی خود دانش پایه و علاقه شاگردان را در نظر می گیرد و برای تدریس خود طرح درس تهیه می کند روش ارتباط ارادی را اتخاذ کرده است .
2- ارتباط رسمی و غیر رسمی .
منظور از ارتباط رسمی آن دسته از انواع روشهای ارتباطی که در سطحی وسیع و در محیطهایی رسمی صورت می گیرد . ارتباط جمعی و ارتباطی مه در سازمانها و نظامهای اداری و آموزشی جهت ابلاغ آیین نامه ها و مقررات با زیر دستان برقرار می گردد « ارتباط رسمی » نامیده می شود .« ارتباط غیر رسمی » به آن نوع ارتباطی گفته می شود که بین دو نفر یا دو گروه به طور عادی و غیر رسمی اتفاق می افتد . اینگونه ارتباط معمولا صمیمانه تر و عمیق تر از ارتباط رسمی است و بیشتر خاص گروههایی است که با هم ارتباط نزدیک و چهره به چهره دارند.

3- ارتباط کلامی و ارتباط غیر کلامی
وقتی در جریان یک ارتباط پیامها به صورت رمزهای کلامی انتقال یابند آن ارتباط را « کلامی » گویند مانند بحث و گفتگوی فرد با فرد یا گروهی دیگر و یا تعریف و توضیح شفاهی یک مطلب در کلاس درس اما هر گاه پیام به صورت علایم یا رمزهای یر کلامی ( حرکات دست ، چشم ، رنگ صدا و
غیره ) انتقال یابد ارتباط را غیر کلانی گویند مانند برقرارری ارتباط راننده با علایم راهنمایی و رانندگی یا برقراری ارتباط با آژیر آمبولانس و زنگ مدرسه
4- ارتباط مستقیم و ارتباط غیر مستقیم

 

ارتباط مستقیم ارتباطی است که بدون واسطه بین شخص فرستنده و گیرنده پیام ایجاد می شود . چون در اینگونه ارتباط پیام مستقیما بین دو نفر مبادله می شود معمولا فرستنده و گیرنده پیام می تواند نقش خود را به نوبت تغییر دهند اما ارتباط غیر مستقیم یا با واسطه – برخلاف ارتباط مستقیم – چهره به چهره نیست و جنبه شخصی ندارد زیرا معمولا در چنین ارتباطی فرستنده و گیرنده پیام یکدیگر را نمی شناسند مانند مولف و خوانندگان یک کتاب . بین انواع ارتباط ارتباط مستقیم صمیمانه ترین و کاملترین نوع ارتباط است ، ولی از نظر تعداد افراد زیر پوشش و همچنین از لحاظ وسعت زمانی و مکانی محدود است .
5- ارتباط فردی و ارتباط اجتماعی .
ارتباط فردی یا خصوصی ارتباطی است که معمولا بین دو نفر یا چند نفر به وقوع می پیوندد و بیشتر حخالت مستقیم و شخصی دارد. ارتباط جمعی ارتباطی است که بین یک نفر با یک گروه یا گروهی با گروه کثیری برقرار می شود که ممکن است مستقیم یا غیر مستقیم باشد مانند سخنرانی در سالنهایپرجمعیت یا ارتباطی که از طریق مطبوعات و سایر وسایل ارتباط جمعی مانند رادیو و تلویزیون با گروههای وسیع انسانی ایجاد می شود.
این دو نوع ارتباط از نظر کمیت و کیفیت کار و نحوه اثر با یکدیگر متفاوتند .

6- ارتباط یکطرفه و ارتباط دو طرفه
وقتی انتقال پیام از فرستنده شروع و به گیرنده ختم شود و گیرنده نسبت به مفاهیم پیام واکنشی به فرستنده نشان ندهد ارتباط را یکطرفه یا یکجانبه گویند مانند ارتباط از طریق تلویزیون و روزنامه .
ارتباط دو طرفه یا دو جانبه ارتباطی است که پیوسته نقش گیرنده و فرستنده پیام تعیین می شود مانند ارتباط مستقیم معلم و شاگرد در کلاس درس . ارتباط دو طرفه معمولا موثر تر از ارتباط یکطرفه است .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

بررسی و تحلیل موسیقی شعر در غزلیات فارسی شهریار در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد

  بررسی و تحلیل موسیقی شعر در غزلیات فارسی شهریار در pdf دارای 146 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پی دی اف بررسی و تحلیل موسیقی شعر در غزلیات فارسی شهریار در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

Review and Analysis of Music of Poetry in Shahryar`s
Persian Sessions

Abstract
Proposal (At least in 10 lines) including: summary, aims, methods,
conclusions)
This proposal is a research about “Review and Analysis of the Music of
Poetry in Shahryar`s Persian Ghazels”. In this regard, to review Shahryar`s
music of poetry and how to use his artistic creations and literary features
became the motivation to do this research.
This proposal has been developed in 5 seasons. In the first season aims,
research assumptions, Methodology and statistical society and in the second
one biography, works of art and the literary place of this poet have been
investigated.
In the third season-which is a main part of this research- art, music of poetry,
poetry and its relationship with music, poetry and music and its historical
link, meter, prosodic meters, meters and types of poetry meters and in the
fourth season outer, side, inner and spiritual music of Shahryar`s poetry have
been investigated and we have tried to show rhetoric works, their role and
aesthetics dimensions, his methods and styles with examples for the above
cases based on his poetry.
The fifth season is dedicated to research conclusions and achievements. This
proposal is done through library method, 54 sources were used in its writing
and in addition to these five seasons, it includes: abstract, preface, and
introduction which is totally 149pages.
Keywords:
Review and Analysis, Shahryar, music of poetry, meters.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پاورپوینت مرروی بر تجربیات پیاده‎سازی سیستمهای برنامه‎ریزی منابع

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت مرروی بر تجربیات پیاده‎سازی سیستم‌های برنامه‎ریزی منابع سازمان (ERP) در ایران در pdf دارای 78 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت مرروی بر تجربیات پیاده‎سازی سیستم‌های برنامه‎ریزی منابع سازمان (ERP) در ایران در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت مرروی بر تجربیات پیاده‎سازی سیستم‌های برنامه‎ریزی منابع سازمان (ERP) در ایران در pdf

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت مرروی بر تجربیات پیاده‎سازی سیستم‌های برنامه‎ریزی منابع سازمان (ERP) در ایران در pdf

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت مرروی بر تجربیات پیاده‎سازی سیستم‌های برنامه‎ریزی منابع سازمان (ERP) در ایران در pdf :

اسلاید 1 :

اهداف

1 – ایجاد یک تشکل علمی – تخصصی در حول محور ERP

2 – برگزاری سمینارهای دوره‎ای تخصصی

3 – شناسایی اشخاص حقیقی و حقوقی فعال و علاقمند در این حوزه

4 – ایجاد هم‎افزایی از طریق برگزاری جلسات بحث و گفتگوی گروهی

5 – همسو نمودن فعالیت شرکت‎های انفورماتیکی با شرکت‎های خدمات مدیریتی و موسسات آموزشی

6 – اطلاع‎رسانی عمومی به اعضاء گروه تخصصی ERP

7 – ارتقاء سطح کمی و کیفی پیاده‎سازی سیستم‎های برنامه‎ریزی منابع سازمان (ERP)، با حمایت علمی و توسعه‎ای از ظرفیت‎های ملی و داخلی، در کنار مهیا‎سازی یک بستر رقابتی برای ورود محصولات بین‎المللی به بازار ایران

اسلاید 2 :

مخاطبین گروه تخصصی ERP

1 – مدیران و کارشناسان کلیه شرکت‎های تولیدکننده، تطبیق دهنده، مجری، مشاور و ناظر و انتخاب کننده انواع محصولات (ایرانی و غیرایرانی) برنامه‎ریزی منابع سازمان

2 – مدیران و کارشناسان کلیه سازمان‎ها، نهادها، واحدهای بزرگ صنعتی و ; که سیستم‎های برنامه‎ریزی منابع سازمان را بکار گرفته‎اند و یا می‎خواهند بکار گیرند

3 – مدیران و کارشناسان شرکت‎های خدمات مدیریتی که همسو با طرح‎های بهبود خدمات مدیریتی، بهره‎گیری اثربخش از فناوری اطلاعات را توصیه می‎نمایند.

4 – کلیه کارشناسان و علاقمندان به پژوهش در حوزه برنامه‎ریزی منابع سازمان

اسلاید 3 :

امروزه دستیابی به یک تعریف استاندارد قابل قبول از ERP، به یکی از مهمترین دغدغه‌های نهادها و سازمان‌های دولتی و خصوصی انفورماتیکی در ایران تبدیل شده است

اسلاید 4 :

ERP سیستمی است در رابطه با برنامه‌ریزی منابع سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی

ERP یک نظام نرم‌افزاری یکپارچه است. اما ویژگی مهم آن، یکپارچه‌سازی فرایندها در کل سازمان است.

دکتر اعتماد مقدم – عضو هیئت علمی سازمان مدیریت صنعتی

اسلاید 5 :

نرم افزارهای ERP در نتیجه این فکر به وجود آمده‌اند که فرایندهای کسب و کار همراه با یک سیستم رایانه‌ای یکپارچه که دارای پایگاه اطلاعاتی مرکزی است، انجام می‌گیرد.

دکتر اقدسی – ایران خودرو

اسلاید 6 :

سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمان(ERP) یک سیستم اطلاعاتی یکپارچه از فرایندهای اصلی هر سازمان است که در هم آمیختگی عملیات و اطلاعات را فراهم نموده و در ارتقاء کارایی سازمان مؤثر است.

مهندس امامی – داده سیستم‌های ایران

اسلاید 7 :

سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمان یک بسته نرم‌افزاری استاندارد مشتمل بر چندین ماژول مرتبط و یکپارچه است که کلیه فرایندهای تجاری یک سازمان را اعم از تولید، منابع انسانی، مالی، بازاریابی و فروش پشتیبانی می‌کند.

دکتر جلالی – عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت

اسلاید 8 :

ERP یا برنامه‌ریزی جامع سازمانی مجموعه‌ای یکپارچه از برنامه‌های کاربردی است که قابلیت برنامه‌ریزی تمام منابع یک سازمان را داشته باشد.

این قابلیت برنامه‌ریزی به اضافه تجارب برتر یا Best Practices نهادینه شده در ERP امکان بهینه‌سازی فرایندها را فراهم می آورد.

دکتر حائری یزدی – مگفا

اسلاید 9 :

ERP مجموعه‌ای از سیستم‌های مکانیزه است که راه حل جامعی برای عملکرد اتوماتیک یک سازمان

(از تولید یا خدماتی) است.

مهندس ذولفقاریان – ثنارای

اسلاید 10 :

ERP یک راهکار است که شامل دانش فنی و تجربه ناشی از چگونگی پیاده‌سازی و جا انداختن یک محصول در یک محیط، در جهت استراتژی فناوری اطلاعات سازمان متقاضی می‌باشد.

مهندس رحمتی – رایورز

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >