سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پاورپوینت ورزش کبدی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت ورزش کبدی در pdf دارای 96 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت ورزش کبدی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت ورزش کبدی در pdf

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت ورزش کبدی در pdf

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت ورزش کبدی در pdf :

اسلاید 1 :

توجه:

ضروری است که در اطراف زمین یعنی کناره ها و خطوط پایانی به اندازه ی 4 متر فضای خالی و تمیز وجود داشته باشد و بلوک نشیمنگاه نیز باید 2 متر از خط انتهایی فاصله داشته باشد.

توجه:

زمین بازی در هنگام حمله و قبل از درگیری برای مردان و پسران جوان 12 در8 متر و برای زنان ودختران جوان,پسران و دختران نوجوان قبل از درگیری 11 در 6 متر می باشد.

اسلاید 2 :

نحوه انجام بازی در زمین

هر تیمی دارای مهاجم ومدافع می باشد

1مهاجم: کسی که با صدا و نغمه ی خاص(کبدی)وارد زمین حریف می شود.

مهاجم باید پیش از آنکه وارد محوطه ی زمین حریف شود, شروع به ذکر             (( کبدی)) نماید. (پشت سر هم)

2مدافع یا ضدمهاجم: تمام بازیکنانی که حمله در زمین آنها انجام می شود         به عنوان مدافع شناخته می شوند

اسلاید 3 :

  1. قطع شدن آوای کبدی:

 قطع صدای واضح و تکراری آوای کبدی و تازه کردن نفس در خلال ادای گویش به عنوان ((قطع شدن آوای کبدی)) محسوب می شود .

  1. اخراج مدافع:

اگر مدافع بدون تخلف از قانون بازی مدافعی را لمس کند یا هر قسمت از بدن مدافع به هر قسمت از بدن مهاجم تماس پیدا کند و سپس مهاجم با ادای گویش خاص،خود را به زمین خودی برساند مدافع اخراجی محسوب       می گردد.

  1. نگه داشتن یک مهاجم:

اگر مدافع یا مدافعین بدون تخلف از قانون بازی مهاجم را در زمین خودشان نگه دارند و به او اجازه ندهند، تا وقتی که صدای گویش او قطع نشده، به زمین خودش برگردد این کار به عنوان نگه داشتن مهاجم شناخته می شود. 

اسلاید 4 :

6لمس کردن و درگیری:

تماس یا برخورد هر یک از اعضای بدن مهاجم با مدافعان را لمس کردن یا درگیری گویند که در حین حمله صورت می گیرد.

7هجوم موفقیت آمیز:

 زمانی که مهاجم از خط بالک تیم دفاع کننده حداقل یک بار در طول یک هجوم عبور کند وبا آوای ((کبدی))به زمین خودی برگردد به عنوان یک هجوم موفقیت آمیز شناخته می شود.وقتی هر قسمتی از بدن مهاجم با زمین بین خط بالک و خط پایانی زمین حریف تماس پیدا کند گفته می شود که مهاجم از خط بالک کاملا گذشته است و هیچ قسمتی از بدن مهاجم در تماس با زمین خط میانی و خط بالک نباشد.

اسلاید 5 :

8تعقیب کردن مهاجم:

زمانی که یک مهاجم با ادای آوای کبدی و بدون نقض قوانین به طرف زمین حریف یورش می برد با این نظر که با دنبال کردن مهاجم در حال برگشتن او را اخراج کند، این کار به عنوان تعقیب شناخته می شود.(پرسو)

9خط پاداش یا امتیازی:

خط موازی با خط بالک به طرف خط پایانی و خط پاداش تماس پیدا می کند و تماس با زمین بین خط میانی و خط پاداش را ترک می کند این کار را به عنوان عبور از خط پاداش می شناسند.

اسلاید 6 :

قوانین بازی

 طرفی که برنده ی تاس (شیر یا خط) می باشد اختیار انتخاب زمین یا هجوم رادارد و طرف بازنده ی تاس انتخاب گزینه ی باقی مانده را در اختیار خواهد داشت .در نیمه ی دوم زمین عوض میشود و طرفی که برای اولین تهاجم انتخاب نشده بود باید اولین مهاجم خود را بفرستد و همچنین بازی باید در نیمه ی دوم با همان تعداد بازیکن ادامه یابدکه در انتهای نیمه ی اول در زمین بودند.

اسلاید 7 :

üاگر قسمتی از بدن بازیکنی زمین خارج از مرز را لمس کند اخراجی خواهد بود (در خلال درگیری اگر یک قسمت از بدن او خارج از مرز برود با حفظ تماس خود با زمین بازی اخراجی نمی باشد بلکه قسمت تماس باید در داخل مرز باشد.) 

ü اگر هر بازیکنی در طول اجرای بازی به بیرون از مرز برود او اخراجی خواهد بود . داور سعی خواهد کرد تاچنین بازیکنی را یکباره اخراج نماید. داور با فریاد زدن شماره ی او آن بازیکن را اخراجی قلمداد خواهد کرد چون ممکن است که تهاجم ادامه داشته باشد هیچ سوتی دمیده نخواهد شد.

 

اسلاید 8 :

قوانین خط پاداش یا امتیازی

 خط پاداش باید به فاصله یک متری از خط بالک به طرف خط های پایانی کشیده شود.

    زمانیکه مهاجمی پیش از در گیری کاملا“ازخط پاداش عبور کند یک امتیاز به او پاداش داده خواهد شد .اگر مهاجمی پس از عبور از خط پاداش گرفته شد او اخراجی قلمداد خواهد شد و به تیم حریف یک امتیاز پاداش داده خواهد شد یک امتیاز هم به مهاجم تعلق خواهد گرفت چون او ابتدا از خط پاداش عبور کرده بود .

اسلاید 9 :

    خط پاداش زمانی قابل کاربرد خواهد بود که حداقل 6بازیکن در زمین حضور داشته باشند .امتیاز پاداش به وسیله داور یا میانجی و بعد از تکمیل کردن تهاجم داده خواهد شد به این صورت که انگشت شست دست خودش را بالا گرفته وبه طرف جهتی  که امتیاز کسب شده نشانه می رود.

    هیچ تجدید قوایی برای امتیاز پاداش در کار نخواهد بود

    امتیاز پاداش باید در تابلوی ثبت امتیازات به عنوان یک مثلث علامت زده شود .

    اگر مهاجم بعد از عبور خط پاداش به سلامت به خانه برگشت .در حالیکه یک یا چند مدافع را هم لمس کرده او یک امتیاز پاداش دریافت خواهد کرد به اضافه تعداد معینی که از زمین اخراج کرده است .

    اگر تیمی به واسطه صدمه دیدن/محروم شدن /تعلیق موقت با تعداد بازیکن کمتری بازی می کند برای امتیاز پاداش باید آن بازیکن یا بازیکنان  بیرون از بازی را هم به حساب بیاورند.

اسلاید 10 :

قوانین مسابقات

      هرطرف باید دارای 12بازیکن باشند .7بازیکن باید در یک زمان به زمین وارد میشوند و5بازیکن باقی مانده باید جایگزین شوند .اگر بازیکن یا بازیکنانی به طور موقت اخراج شدن یا از انجام مسابقه صلب صلاحیت شدند برای ایشان جایگزینی وجود نخواهد داشت .در چنین وضعیتی تیم باید با تعداد نفرات کمتری به بازی ادامه دهد.

     مدت زمان مسابقه باید برای مردان وپسران بزرگسال دو نیمه 20دقیقه ای و برای زنان دختران جوان وپسران ودختران نوجوان دو نیمه 15دقیقه ای با یک وقت استراحت 5دقیقه ای در بین دو نیمه می باشد بعد از وقفه زمین باید عوض شوند .

     هر طرف باید به ازای هر خروج حریف یا بیرون کردن حریف یک امتیاز کسب کند طرفی یک لونا کسب می کند باید دو امتیاز اضافه تر به خاطر لونا دریافت نماید

     طرفی را که بالاترین تعداد امتیازات را در انتهای بازی از آن خود می کند برنده قلمداد خواهد شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

کارآموزی شرکت آب و فاضلاب در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  کارآموزی شرکت آب و فاضلاب در pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کارآموزی شرکت آب و فاضلاب در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآموزی شرکت آب و فاضلاب در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن کارآموزی شرکت آب و فاضلاب در pdf :

به : شرکت
از : شرکت آب و فاضلاب مرکز خراسان رضوی
موضوع : ارزیابی توان اجرای کار مربوط به آگهی فراخوان نخست مناقصه
به استناد مصوبه شماره 63007/ت 23331 هـ مورخ 19/12/81 هیأت محترم وزیران موضوع آیین نامه جدید ارجاع کار به پیمانکاران و دستورالعمل آن بدینوسیله از آن شرکت که به آگهی فراخوان نخست مناقصه مندرج در روزنامه خراسان مورخ 1/11/84 پاسخ داده اید، تقاضا می شود نسبت به تکمیل فرم پیوست که بمنزله اسناد ارزیابی توان اجرای کار می باشد اقدام و حداکثر تا پایان وقت اداری روز یکشنبه 9/11/84 به دفتر قراردادها و امور حقوقی شرکت آب و فاضلاب مرکز خراسان رضوی به نشانی : مشهد ـ بلوار بعثت ـ جنب دبیرستان خوارزمی ـ تلفن 8401716-0511 ارائه نمایید.
1- موضوع مناقصه :
طرح : اجرای پروژه جمع آوری فاضلاب شهر سبزوار
مناقصه : انجام عملیات خطوط فرعی منتهی به خط اصلی M از M0 تا M9 فاضلاب در شهر سبزوار
2- گزارش شناخت پروژه :
الف ـ لوله گذاری با لوله پلی اتیلن دو جداره به قطر 200 و 315 میلیمتر و بطول تقریبی 10040 متر
ب ـ احداث حدود 183 واحد آدمرو بتنی پیش ساخته و آجری و 20 عدد کلین اوت
3- محل اجرای کار : استان خراسان ـ شهرستان سبزوار ـ
4- مبلغ برآورد کار : 2766 میلیون ریال بر اساس فهرست بهای سال 84 سازمان مدیریت و برنامه ریزی
5- مدت اجرای کار : 10 ماه شمسی
6- کارفرما : شرکت آب و فاضلاب مرکز خراسان رضوی
7- دستگاه مناقصه گزار : شرکت آب و فاضلاب مرکز خراسان رضوی ـ دفتر قراردادها و امور حقوقی
8- تمام اسناد ارزیابی (کلیه اوراق پیوست) باید به مهر و امضای مجاز تعهدآور پیشنهاد دهنده برسد

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد طراحی و مدلسازی کامپیوتری در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد طراحی و مدلسازی کامپیوتری در pdf دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد طراحی و مدلسازی کامپیوتری در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد طراحی و مدلسازی کامپیوتری در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد طراحی و مدلسازی کامپیوتری در pdf :

طراحی و مدلسازی کامپیوتری

مروری بر نمونه سازی سریع
واژه (Rapid prototyping) RP به روشی اطلاق می شود که در آن از اطلاعات CAD، مدل فیزیکی ساخته می شود.
این پرینترهای 3 بعدی به طراح اجازه می دهد تا به جای تصاویر دو بعدی، سریع تر به نمونه های محسوس طرحشان دسترسی داشته باشند. همچنین مدلهایی استفاده هایی متعدد می توانند داشته باشند: آنها به عنوان یک وسیله بصری عالی، باعث سهولت ارتباط بین همکاران و یا مشتری ها می شوند علاوه بر این از نمونه ها می توان برای تست طرح استفاده کرد. برای مثال یک مهندس هوافضا برای اندازه گیری نیروها در تونل باد نیاز به مدل دارد.

طـراح ها هـمیشه از مدل اسـتفاده می کنند. RP به آنها این امکان را می دهد که سریع تر و ارزان تر و دقیق تر نمونه را بسازند.
علاوه بر ساخت نمونه و روش های RP برای ساخت ابزار (Rapid tooling) و حتی ساخت قطعات (Rapid manufacturing) استفاده می شوند. برای تعداد کم و اشیاء پیچیده RP اغلب بهترین روش ساخت موجود است.

البته واژه سریع نسبی است، اکثر نمونه ها به زمان ساخت 3 تا 72 ساعت نیاز دارند، که بستگی به اندازه و پیچیدگی آنها دارد. این ممکن است کند به نظر برسد ولی در مقایسه با هفته یا ماه ها که در اکثر روش های دیگر از قبیل ماشینکاری برای ساخت نمونه صرف می شود، سریع تر می باشد. این کاهش زمان به سازنده اجازه می دهد که محصولات را سریع تر و ارزان تر به بازار ارائه کند.

حداقل شش تکنیک RP در دسترس است که هر کدام نقاط ضعف و قوت منحصر به فردی دارند، چون تکنولوژی RP، به صورت روزافزون در کاربردهایی به غیر از نمونه سازی استفاده می شود، از آن به عنوان Computer Automated manufacturing یا Layered Manufacturing یا Solid Free-From Fabrication (S.F.F) یا Solid Free Form Manufacturing یاد می شود.
Layered Manufacturing: به طور خاص پروسه هایی را که در همه تکنیکها استفاده می شود، بیان می کند. توسط یک نرم افزار، مدل CAD به لایه های نازکی «حدود m 1/0» برش خورده و هر لایه بر روی لایه دیگری قرار می گیرد.
RP یک روش افزایشی (Additive) است، که لایه هایی از کاغذ، واکس یا پلاستیک را برای تولید یک قطعه جامد با هم ترکیب می کنند. این درست برخلاف روش های ماشینکاری قدیمی «تراشکاری، فرزکاری، سنگ زنی و ;» است که روش های Subtractive هستند که در آنها برای درست کردن قطعه، موازد از یک بلوک برداشته می شوند.
طبیعت روش های افزودنی RP آن است که می توان با آنها اجسامی با سطوح داخلی پیچیده ساخت که نمی توان توسط هیچ روش دیگری تولید کرد.
البته RP روش کاملی نیست، حجم قطعه بسته به نوع ماشین RP به m3 125/0 یا کمتر محدود می شود. ساخت نمونه های فلزی مشکل است که تصور می شود این مشکل در آینده نزدیک برطرف می شود.

برای قطعات فلزی، تولید بالا یا قطعات ساده، تکنیکهای ساخت مرسوم معمولاً اقتصادی تر هستند. اگر از محدودیت های ذکر شده بالا بگذریم، باید گفت RP تکنولوژی است که در پروسه های ساخت انقلابی ایجاد کرده است.

2- پروسه های پایه Basic Process
با وجود اینکه چندین روش RP وجود دارد ولی در تمامی آنها پنج مرحله زیر مشترک است:
1- ایجاد مدل CAD از طرح
2- تبدیل مدل CAD به فرمت STL
3- برش فایل STL به لایه های نازک
4- ساخت مدل به صورت لایه های روی یکدیگر
5- تمیز کردن و پرداخت مدل
1- ایجاد مدل CAD: ابتدا جسم

توسط یک نرم افزار CAD مدل سازی می شود، مدل سازی های Solid از قبیل Pro Engineer نسبت به مدل سازی های Wire Frame از قبیل اتوکد، اشیاء سه بعدی دقیق تری مدل می کنند، که در نهایت به بهتر شدن نتایج مشخص می شود.

2- تبدیل به فرمت STL: نرم افزارهای CAD مختلف، از الکوریتم های متفاوتی برای ارائه جسم سه بعدی استفاده می کنند، برای ایجاد سازگاری، فرمت STL (استریولیتوگرافی، اولین روش RP) به عنوان فرمت استاندارد صنعت RP پذیرفته شده است.

بنابراین گام بعدی تبدیل فایل CAD به فرمت STL می باشد، این فرمت سطح سه بعدی را به وسیله مجموعه ای از مثلث های صفحه ارائه می کند. چون فایل های STL از المانهای صفحه ای استفاده می کنند،

قادر نیستند سطوح منحنی را دقیقاً ارائه کنند، با افزایش تعداد مثلثها تقریب بهبود می یابد، ولی این کار منجر به افزایش حجم فایل می شود، فایل های بزرگ و پیچیده به زمان بیشتری برای پیش پردازش و ساخت نیاز دارند، در نتیجه طراح باید در تولید یک فایل STL بین دقت و مدیریت پذیری تعادل ایجاد کند. چون فرمت STL جهانی می باشد، این مرحله نیز در میان تمامی روش های RP مشترک است.

3- برش فایل STL: در گام سوم، برنامه پیش پردازش فایل STL را برای ساخت آماده می کند، چندین برنامه موجود است که در هر کدام به استفاده کننده، اجازه داده می شود تا اندازه (size)، مکان (location) و جهت مدل (orientertion) را تنظیم کند. جهت دهی مدل به چند دلیل مهم است: اول آنکه خواص مدل در جهات مختلف، متفاوت است، به عنوان مثال نمونه ها معمولاً در جهت Z ضعیف تر و کم دقت تر می باشند، علاوه بر این، جهت دهی قطعه تا حدی زمان لازم برای ساخت مدل را مشخص می کند، قرار دادن ابعاد کوتاهتر در جهت Z منجر به کاهش تعداد لایه ها در این جهت می شود، که در نهایت باعث کاهش زمان ساخت می گردد.

بسته به تکنیک مورد استفاده، نرم افزارهای پیش پردازش مدل STL را به لایه هایی با ضخامت 01/0 تا 7/0 میلی متر برش می زنند. این برنامه ها ممکن است برای تولید یک سازه جایی به عنوان تکیه گاه مدل، در زمان تولید نیز در نظر بگیرند.

تکیه گاه ها برای قسمتهای ظریف و نازک شبیه به قسمتهای آویزان، حفره های داخلی و قسمتهایی که در آنها دیواره نازک است مفید می باشند. هر سازند ماشین RP نرم افزار پیش پردازش مخصوص به خود را ارائه می کند.
4- ساخت لایه به لایه: گاه چهارم، ساخت واقعی قطعه است. با استفاده از روش های RP، ماشین RP در هر بار یک لایه از پلیمر، کاغذ یا پود فلز را می سازد. اکثر ماشین ها خودگردان «اتومات» بوده و نیاز کمتری به مداخله انسان دارند.

5- تمیزکاری و پرداخت: گام نهایی است که شامل برداشتن نمونه از ماشین و جدا کردن هرگونه، تکیه گاه است، بعضی از مواد حساس به نور، باید قبل از استفاده پخته شوند، ممکن است نمونه به تمیز کردن جزئی و پرداخت سطح نیز، نیاز داشته باشند.
ماسه زنی «sanding» آب بندی و درزبندی (sealing) و یا رنگ کاری باعث می شود مدل دارای ظاهر و دوامی بهتر باشد.

3- روش های RP:
اکثر ماشین های RP تجاری موجود از یکی از 6 روش ذکر شده استفاده می کنند:
1- استریولیتوگرافی: استریولیتوگرافی به عنوان انقلاب RP به سال 1986 برمی گردد، در این روش با در معرض قرار دادن پلیمرهای مایع حساس به نور، در مقابل نور ماوراء بنفش، جسم جامد تشکیل می شود. همان طور که در شکل زیر ملاحظع می شود، مدل روی صفحه ای (Plat Form) که دقیقاً زیر سطح اپوکسی مایع یا رزین آکریلات (acrylate) موجود در ظرف مایع است،

ساخته می شود. توسط لیزر کم قدرت باتمرکز بالا، لایه اول ترسیم می شود که باعث می شودسطح مقطع مدل تبدیل به جامد شود. در حالی که سطوح اضافی به صورت مایع باقی می ماند. سپس توسط یک آسانسور، صفحه به داخل مایع پایین می رود، سپس توسط یک جاروب کننده

، لایه جامد شده، مجدداً پوشانده می شود و مجدداً لیزر لایه دوم را روی لایه اول تشکیل می دهد برای موقعیت دهی نور لیزر از دو آینه عمود بر هم استفاده می شود که توسط سرد کنترل و گالوانومتر تنظیم می شوند، این پروسه تا کامل شدن نمونه ادامه می یابد. پس از آن قطع جامد از وان برداشته شده و مایع اضافی آن شسته می شود، تکیه گاه ها از مدل جدا شده و مدل در اجاق ماوراء بنفش قرار می گیرد تا پخت کامل شود.

ماشین های استرلیتوگرافی (SLA) از سال 1988 توسط کمپانی 3D-System ساخته شده اند و این کمپانی به عنوان رهبر این صنعت بوده و بیشتر از هر کمپانی دیگری از این نوع دستگاه ها ساخته است. نمونه های اولیه استریولیتوگرافی شکننده بودند و در اثر پخت تمایل به پیچش و اعوجاج داشتند ولی اصلاحات اخیر تا حد زیادی این مشکل را برطرف کرده است.
مزایای این روش:
1- پایداری سیستم، پروسه به صورت اتوماتیک انجام شده و نیاز به دخالت اپراتور نمی باشد.
2- دقت ابعادی خوب 1/0 + میلی متر

3- صافی سطح خوب: البته در روی دیواره های جانبی و سطوح منحنی، آثار پله را می توان مشاهده کرد، ولی سطح روی قطعه دارای صافی سطح خیلی خوبی است.
4- دارای پردازش بالا بوده و قادر به ساخت قطعاتی با پیچیدگی بالا است.
5- شرکت 3D-System نرم افزاری به نام (Quick cast) برای ساخت قطعات توخالی ارائه کرده است که می توان از آن مستقیماً به عنوان الگو در روش ریخته گری مومی استفاده کرد.
6- این روش بیشتر از سایر روش ها استفاده شده است و جا افتاده تر است.
معایب این روش:
1- پیچش و تابیدگی قطعه: گاهی اوقات رزین آب جذب می کند که منجر به پیچش و تابیدگی می شود، خصوصاً در نقاط نسبتاً نازک

2- هزینه نسبتاً بالا دستگاه: 200 تا 500 هزار دلار آمریکا، ولی پیش بینی می شود که این قیمت با کاربرد بیشتر روش کاهش یابد.
3- رنج محدود مواد قابل استفاده: تنها از رزین های قابل پخت با نور می توان استفاده کرد.
4- مرحله پخت بعد از ساخت: در اکثر موارد قطعه داخل وان پخته نمی شود و معمولاً یک مرحله پخت بعد از ساخت نیاز دارد.

5- هزینه نگهداری و ساخت بالا: رزین و تفنگ لیزر خیلی گران است. سنسورهای نوری باید مرتب تنظیم شوند که نسبتاً گران است. «یک گالن متوپلیمر 300 تا 550 دلار است بستهب ه نوع دستگاه به 78 تا 67 گالن نیاز است که کل آن به 2340 تا 2730 دلار برای هر بار پر کردن مخزن پلیمر می شود. همچنین هزینه جایگزین تفنگ لیزر 9200 تا 25000 دلار آمریکا است».

6- در اکثر رزین های مایع از آکرلیک استفاده شده است که باعث سوزش چشم یا اثرات کمی دیگر می شود، بعضی از این رزین ها ممکن است سرطانزا باشند.
7- نیاز به تکیه گاه های متفاوت
کاربردها:
1- ساخت مدل های مفهومی
2- تست مونتاژ و تداخل وبرنامه ریزی پروسه
3- به عنوان مدل در ریخته گری مومی

2- ساخت اشیاء لایه به لایه Laminated object Manufacture
در این روش که توسط کمپانی Helisys توسعه یافته است

، مواد به صورت ورقه هایی با پوشش چسبنده به صورت لایه به لیه به یکدیگر چسبیده و نمونه در نهایت تشکیل می شود. مواد اولیه شامل کاغذی است که با چسب آغشته شده و روی قرقره هایی پیچیده شده است، چسب مذکور در اثر حرارت فعال می شود. همان طور که در شکل زیر نشان داده شده است،

یک مکانیزم تغذیه کننده/ جمع کننده «Collecter/Feeder» ورقه را روی صفحه یا PlatForm می گسترانند، در حالی که پایه از کاغذ ساخته شده است و دو طرف آن نوار فوم قرار دارد سپس یک غلطک گرم با اعمال فشار کاغذ را به پایه می چسباند.

خطوط مرزی لایه اول در کاغذ توسط لیزر بریده می شود. «از لیزر CO2 استفاده می شود» و سپس سطح اضافی توسط لیزر هاشور زده می شود «فضای منفی نمونه». هاشور باعث شکستن مواد اضافی می شود که باعث ساده تر شدن ماده در طی مرحله پس از ساخت می شود. در طی ساخت،

مواد اضافی به عنوان تکیه گاه قسمتهای آویزان و دیواره های نازک عمل می کنند. پس از اینکه اولین لایه بریده شد، صفحه پایه به سمت پایین حرکت و مواد تازه به کار می رود. مجدداً صفحه پایه به کمی پایین تر از ارتفاع قبلی بالا می رود و غلطک گرم، لایه دوم را به لایه اول می پسباند و سپس لیزر لایه دوم را به لایه اول می پسباند، این مراحل تا کامل شدن قطعه ادامه می یابد و در نهایت قطعه دارای بافتی شبیه چوب می شود. چون مدل از کاغذ ساخته شده است باید آببندی شود و رنگ زده شود.

کمپانی Helisys ورقه هایی از جنس پلاستیک، کاغذ پس زننده آب، سرامیک و پودر فلز را نیز مورد استفاد ه قرار می دهد. قطعه تولید شده توسط نوارهای پودر فلز برای استحکام بیشتر باید پخته شود.

مزایای این روش:
1- سرعت نسبتاً بالایی دارد، چونکه لیزر تنها مرز قطعه را اسکن می کند و لازم نیست که کل سطح مقطع را اسکن کند.
2- قطعه پس از ساخت بلافاصله قابل استفاده بوده و نیاز به پخت پس از ساخت ندارد.
3- نیاز به تکیه گاه نبوده و مواد لایه های قبل به عنوان تکیه گاه استفاده می شوند.
4- به سادگی مورد استفاده قرار می گیرد.

معایب این روش:
1- گرچه موادی از قبیل کاغذ، پلاستیک، سرامیک و کامپوزیت ها توانایی استفاده در این روش را دارند ولی در حال حاضر بیشتر از کاغذ استفاده می شود و سایر مواد در مرحله توسعه می باشند.
2- قطعات ساخته شده به سرعت رطوبت را جذب می کنند، در نتیجه بلافاصله پس از ساخت باید به اپوکسی مخصوص مثلاً Lompoxy آغشته شوند.
3- گرچه غیرممکن نیست، ولی برداشتن مواد اضافی «فضای منفی نمونه» از داخل خیلی مشکل است و در نتیجه برای ساخت قطعات تو رفته و مقعر استفاده نمی شود.
4- وقتی محفظه خیلی گرم باشد، خطر آتش سوزی وجود دارد.
3- سینتر انتخابی توسط لیزر Selective Laser Sintering (SLS)
این روش توسط کارل دیکارد در دانشگاه تگزاس در سال 1989 ارائه شد و سپس توسط شرکت DTM گسترش یافت.
در این روش که در شکل نمایش داده شده است ذرات پودر از قبیل نایلون، الاستومر و یا فلز به صورت انتخابی توسط لیزر در یکدیگر نفوذ کرده و جسم جامد را ایجاد می کنند. قطعات بر روی صفحه پایه ای ساخته می شوند که دقیقاً زیر پودر قابل نفوذ با حرارت می باشد. لیزر الگوی لایه اول را دنبال می کند و باعث زینتر این لایه می شود. سپس صفحه به اندازه ارتفاع لایه بعدی به پایین آمده و پودر مجدداً شارژ می شود. این پروسه تا کامل شدن قطعه ادامه پیدا می کند. پودر اضافی هر لایه در زمان ساخت به عنوان تکیه گاه عمل می کند.
ماشین های SLS توسط شرکتهای TX, Austin, DTM تولید می شوند

شرایط محفظه فرآیندب ه دقت کنترل می شود، دمای این محفظه همواره باید زیر نقطه ذوب باشد، برای جلوگیری از اکسیداسیون پودرها در دمای بالا، محفظه پر از نیتروژن است. لیزر دمای ذرات پودر را تا زیر نقطه ذوب بالا می برد و در نتیجه ذرات پودر در هم نفوذ می کنند.

مزایای این روش:
1- تولید قطعات محکم تر نسبت به سایر روش ها
2- رنج متنوع تر مواد مورد استفاده شامل: پلاستیک، واکس و فلز و سرامیک و ;
3- قطعات در زمان کوتاهی (معمولاً با سرعت بیش از 1 اینچ در ساعت) ساخته می شوند.
4- به مرحله پخت پس از ساخت نیاز نیست.
5- به تکیه گاه نیاز نیست.
معایب این روش:
1- پودر باید قبل از پروسه ساخت به دمای زیر نقطه ذوب برسد که حدود 2 ساعت طول می کشد. پس از ساخت قطعه باید حدود 5 تا 10 ساعت قبل از برداشتن قطعه برای سرد شدن آن صبر کرد.
2- صافی سطح قطعه به اندازه پودر و نقطه لیزر محدود شده است که باعث متخلخل شدن سطح می گردد، تنها به وسیله مراحل پس از ساخت می توان به سطحی صاف دست یافت.
3- محیط پروسه باید همواره پر از نیتروژن باشد تا عمل زینتر به خوبی انجام شود که هزینه عملیات را افزایش می دهد.

4- گازهای سمی ایجاد می شود که در محیط منتشر می شود.
5- استفاده از مواد مختلف، احتیاج به پروانه های جداگانه دارد.
کاربردها:
1- نمایش بصری
2- تست عملکرد
3- استفاده برای ساخت ابزار نرم (Soft tooling)
4- ساخت الکترود برای EDM و الگو برای ریخته گری
5- ساخت مستقیم قالب فلزی
6- تولید به مقدار کم

4- Fused Deposition Modeling (FDM)
در این روش، الیاف ترموپلاستیک که تا حالت نیمه مایع گرم شده اند از طریق نوک وسیله ای که در جهت xy اسکترود می شوند. شبیه آرایش دادن یک نانوا. سر اکستروژن دانه های خیلی نازک مواد را روی صفحه پایه به عنوان لایه اول ته نشین می کند، صفحه پایه پایین آمد، سر اسکتروژن لایه بعدی را روی لایه اول تعه نشنین می کند. تکیه گاه ها در طی مسیر ساخته می شوند، که توسط ماده ضعیفتر یا یک پیوند سوراخدار به قطعه متصل می شوند ضخامت لایه ها حدود 127/0 میلی متر است. جنس صفحه پایه از فوم یا آکریلیک می باشد. این روش اولین بار توسط شرکت Stratasys ارائه شد.

این شرکت، رنج گسترده ای از ماشین های FDM رااز مدلسازی مفهومی تا ماشین های دقت بالا می سازد. مواد مورد استفاده شامل ABS «درگریدهای استاندارد پزشکی»، الاستومر، پلی کربنات، پلی فنل سولفان و واکس ریخته گری مومی می باشد.
مزایای این روش:
1- سیستم های ساخت رومیزی قابل استفاده در محیط اداری بدون انتشار گازهای سمی و شیمیایی
2- پروسه تمیز و ساده بوده و به راحتی قابل استفاده است.
3- ساخت قطعات شبیه به بطری سا قطعات توخالی
4- مواد به صورت قرقره مورد استفاده قرار می گیرند و در یک دقیقه اکان تعویض آنها وجود دارد.
5- مواد از لحاظ اقتصادی مناسب بوده و قطعات نمونه زیر 20 دلار آمریکا ساخته می شوند.
6- رنج مواد مورد استفاده گسترده بوده که قبلاً ذکر گردید.

معایب این روش:
1- دقت نسبتاً پایین بوده و ساخت قطعات پیچیده مشکل است.
2- استحکام قطعات در جهت عمودی (Z) ضعیف است.
3- سرعت ساخت قطعات توپر کم است.

کاربردها:
1- مدلسازی مفهومی
2- تست عملکرد و شکل ظاهری قطعات
3- ساخت الگو برای ریخته گری مومی
4- مواد M-ABS برای کاربردهای پزشکی خاص

5- Solid Ground Curing (SGC)
این روش توسط شرکت CUBITAL ارائه شد. SGC از این نظر که از نور ماوراء بنفش برای سخت کردن پلیمرهای حساس به نور استفاده می کند، شبیه استریولیتوگرافی می باشد ولی برهلاف SLA، در این روش کل لایه در یک زمان پخته می شود. شکل زیر روش SGC را که به پروسه Solider معروف است نشان می دهد.

در این روش ابتدا رزین حساس به نور روی پلت فورم اسپری می شود. سپس، ماشین یک ماسک نوری از لایه ای که باید ساخته نشود، ایجاد می کند. این ماسک نوری روی صفحه شیشه ای بالای پلت فرم با استفاده از پروسه الکترواستاتیکی ایجاد می شود که مشابه فرآیند فتوکپی است ماسک سپس در معرض نور UV قرار می گیرد و نور از قسمتهای شفاف آن عبور می کند و در نتیجه به صورت انتخابی قسمتهایی از لایه جاری سخت می شود.

پس از پخت لایه جاری، ماشین رزین های اضافی را مکیده و به جای آن واکس اسیری می نمیاد تا در طی آن به عنوان تکیه گاه عمل نماید. سطح بالایی فرز شده و سپس همین مراحل برای ساخت لایه بعدی تکرار می شود. وقتی قطعه ساخته شد، باید با شناور کردن آن در حمام حلال، واکس آن را پاک کرد. در آمریکا ماشین های SGC توسط شرکت CUBITED گسترش داده شده است، این ماشین ها بزرگ بوده و توانایی اسخت مدل های بزرگ را دارند

.
مزایای این روش:
1- دقت ابعادی روش SGC رو به بهبود است. دقت این روش 1/0 و اینچ و ماکزیمم 02/0 اینچ است.
2- دقت محور Z در روش SGC نسبت به سایر روشها بیشتر است. این بهبود به فرزکاری نسبت داده می شود.
3- علاوه بر تولید لایه هایی با ضخامت یکسان و دقیق، فرزکاری با خشن کردن مطرح باعث بهبود خاصیت چسبندگی لایه ها می شود.

4- یکی از مزایای SGC آن است که زمان ساخت هر لایه مستقل از شکل هندسی یا تعداد قطعات می باشد، بنابرای زمان ساخت را می توان به وسیله ضرب زمان ساخت یک لایه در تعداد لایه ها به صورت دقیق مشخص کرد.
5- این روش دارای MARS زیاد و زمان ساخت کمتری است. همین که ماسک گسترش داده می شود، لایه در 3 ثانیه پلیمریزه می شود. ولی به علت وجود مراحل کاری مختلف، زمان سیکل پروسهحدود یک دقیقه برای هر لایه است.

6- خصوصیت شکفت آور پروسه SGC توانایی این روش در ساخت سازه های از پیش مونتاژ شده است که شامل مجموعه ای از چند قطعه می باشد که قبل از ساخت سر هم شده اند. در نتیجه نیازی به مونتاژ نمی باشد و چون می توان قطعه را یک تکه ساخت، تلورانسهای ایعادی نمی تواند مانع مونتاژ قطعات شود.

معایب این روش:
1- یکی از مشکلات این روش، تعداد مراحل آن می باشد که باعث شده به تجهیزات بزرگتر، سنگین تر و گرانتری نیاز باشد، در حال حاضر این دستگاه ها بیش از 4 تن وزن و بیش از 10 فوت طول دارند.
2- علاوه بر این، به دلیل پیچیدگی آن قابلیت اطمینان کمتری وجود دارد و نیاز به اپراتور تمام وقت می باشد.
3- همچنین بسیاری از استفاده کنندگان در برداشت واکس از قطعات مخصوصاً قطعات کوچکی از قبیل قطعات موجود در مجموعه های از پیش مونتاژ شده به مشکلاتی برمی خورند.

6- 3-D Ink Jet Printing
اولین بار 3DP در کمپانی MIT و تحت لیسانس Soligen توسعه داده شد. همان طور که در شکل نشان داده شده است. قطعه ها روی Plat Form ساخته می شوند که درون ظرف پر از پودر قرار گرفته است

. توسط یک سر چاپ کننده «ink-jet» چسب مایع به صورت انتخابی بر روی سطح مورد نظر ریخته می شود. پودرهایی که نچسبیده اند به عنوان تکیه گاه قطعه باقی می ماند. صفحه تخت پایین می آید، پورد جدید اضافه شده و تراز می شود و سپس پروسه تکرار می شود.

پس از اتمام کار قطع سبز «green part» از درون پودر نچسبیده برداشته می شود و پودرهای اضافی از روی آن برداشته می شود. برای بهبود دوام و صافی سطح قطعه، در پایان واکس (چسب CA) بهداخل قطعه تزریق می شود. این پروسه بسیار سریع است و سطح قطعات تولید شده با آن کمی دانه، دانه است. ضخامت لایه ها ضریبی از 1/0 میلیمتر است. شرکت Sanders از تکینک متفاوتی در مدلسازی مفهومی استفاده کرده است،

ماشیناز دو Ink-Jet استفاده می کند، توسط یک ترموپلاستیک با درجه ذوب پایین برای ساخت مدل و توسط دیگری واکس برای ساخت تکیه گاه ها تزریق می شود. پس از تکمیل هر لایه سطح بالا به منظور یکنواخت شدن فرز می شود. این روش دقت فوق العادی داشته و باعث شده تا بتوان از این ماشین ها در صنعت جواهرسازی استفاده شود.

4- کاربردهای RP
RP بهطور گسترده ای در صنایع اتومبیل، هوافضا، پزشکی استفاده می شود. گرچه کاربردهای امکن پذیر این روش نامحدود است ولی تقریباً در یکی از گروه های زیر قرار می گیرد.
Prototyping , Rapid tooling, Rapid manufacturing
1- Protityping (نمونه سازی)

همان طور که از نامش پیداست، نخستین استفاده RP اکان ساخت سریع نمونه به منظور تست و ارتباط می باشد نمونه ها به صورت اعجاب انگیزی در گسترش ارتباطات مؤثر می باشند چونکه قادرند اشیاء 3 بعدی را بهتر از نقشه 2 بعدی درک کنند.
وجود قطعه نمونه، امکان تحلیل هندسی و فعالیتهای برنامه ریزی را که بدون قطعه فیزیکی خیلی مشکلاست را ممکن می سازد:
– مقایسه شکل های مختلف برای رسیدن به شکل ظاهری مورد نظر
– تست تونل باد برای شکل های مختلف خطوط جریان

– تحلیل تنش مدل فیزیکی
– ساخت قطعات پیش از تولید برای برنامه ریزی پروسه و. طراحی ابزار
نمونه سازی باعث درک بهتر نقشه ها می شود 0برای مثال انسان هایی که مجبور بودند اجسام را از طریق 50 نقشه اوزالید درک کنند، اکنون آن را می بینند.).
مدل های RP توانایی انجام کارهایی را دارد که نمی توان توسط نمونه انجام داد، برای مثال شرکت پورشه برای مطالعه جریان روغن در شلنگ از یک مدل استریولیتوگرافی شفاف استفاده کد یا شرکا Snecma یک تولید کننده فرانسوی توربوماشین، از یک مدل SLA برای تحلیل تنش فتوالاستیک یک چرخ فن برای مشخص نمودن تنشهای موجود در پره ها استفاده کرد.

2- Rapid tooling ابزراسازی سریع (قالبسازی)
یکی از کاربردهای RP که در حال پیشی گرفتن از دیگر روش هاست، قالبسازی است. قالبسازی یکی از کندترین و گرانترین مراحل ساخت می باشد، قالبها دارای شکل هندسی پیچیده بوده و در عین حال باید دارای دقت 01/0 میلیمتر باشند. علاوه بر این قالب باید سخت، مقاوم به سایش و دارای صافی سطح خوب باشد. روش های مرسوم مورد استفاده برای قالبسازی به وسیله ماشین های CNC و دستگاه های اسپارک می باشد. که گران و وقت گیر است. بنابراین تولید کنندگان برای سرعت بخشیدن به کار مایلند از روش های RP استفاده کنند.

پیتر هیلتون مشاور استراتژی تکنولوژی کنکورد معتقد است که هزینه و زمان قالبسازی تا 75% یا بیشتر به وسیله RP کاهش می یابد.
قالبسازی به دو دسته تقسیم می شود: قالبسازی مستقیم، قالبسازی غیرمستفیم.
1-2- قالبسازی مستقیم: Direct tooling

غایت قالبسازی سریع، تبدیل اطلاعات CAD به قالب می باشد، تا به واقعیت رسیدن این موضوع چندین سال راه است ولی گام های بلندی در این زمینه برداشته شده است.
– فرآیند DTM: فرآیندی است که در آن ساچمه های استیلی که دارای پوشش پلیمر هستند، زینتر می شوند تا قالب فلزی تولید شود. قالب در کوره ای قرار می گیرد که در آن چسب پلیمر سوخته و مس در آن نفوذ داده می شود، با این قالب می توان تا 50000 قطعه تزریقی تولید کرد.

– در سال 1996 شرکت Rubbermaid با استفاده از قلبی که به روش SLA ساخته شده بود، 30000 میز پلاستیکی تولید کرد، این اولین بار بود که محصولات توسط قالبهای ساخته شده به روش مستقیم ساخته می شد.
– LENS (Laser Engineered Net Shaping
این روش فرآیندی است که در رابراتور ملی Sandia و دانشگاه استانفورد برای تولید قالبهای فلزی با استفاده از اطلاعات CAD استفاده می شود.

در این روش پودر فلزی از مرکز ستون لیزر به سطح مذاب شده بالای قطعه تزریق می شود. سپس این لایه منجمد می شود. افزودن لایه ها تا کامل شدن قطعه ادامه پیدا می کند. علیرغم روش متالوژی پودر، قطعات تهیه شده به این روش کاملاً متراکم می باشند، چونکه فلز ذوب شده و صرفاً زینتر می شود. در حال حاضر این روش برای ساخت قطعات ساده و با سطح مقطع یکنواخت استفاده می شود. این روش توسط شرکت MTS ارائه می شود. (www.MTS.com)

– (Aces Injection Molding) DIRECT AIM
روشی است که توسط شرکت 3D systems ارائه شده است. در این روش با ترکیب ماهیچه های تولید شده به روش SLA و قالبهای فلزی سنتی تولید شده به وسیله ماشین کاری برای تولید قالبهای تزریق پلی اتیلن، پلی استرین، پلی پروپیلن و پلاستیک ABS استفاده می شود. دقت خیلی خوبی برای تولید کمتر از 200 قطعه وجود دارد.

برای اینکه مواد مذاب ماهیچه (مغزی) SLA نچسبد، زمان سیکل طولانی «تقریباً 5 دقیقه» برای سرد شدن قالب مورد نیاز است. برای رفع این مشکل ماهیچه ها از پوسته های نازک SLA ساخته شده و با ساچمه های آلومینیومی واپوکس پر می شوند. هدایت پذیری بالای آلومینیوم باعث می شود قالب سریع تر سرد شده و سیکل کوتاه تر شود.

سطح خارجی ماهیچه را می توان با فلزی دیگری آبکاری کرد، تا مقاوت سایش افزایش یابد به این ترتتیب می توان به این روش 1000 تا 5000 قطعه تولید کرد، که باعث اقتصادی شدن پروسه می شود.
– 3DpMold:
اولین بار در کمپانی MIT ارائه شد. قطعه تهیه شده به وسیله پودر فلز و چسب در این روش دارای دانستیته نسبتاً کمی می باشد و قطعه خام نامیده می شود. این قطعه پس از حرارت داده شدن و فلز دیگری مثل برنز درون آن تزریق می شود. نکته جالب توجه در این قالبها آن است که براحتی می توان کانال های مبرد را درون آنها تعبیه کرد.
– Lom composite
شرکت Helysis و دانشگاه دایتن نوعی کامپوزیت سرامیکی را برای روش LOM ارائه کرده اند. قطعات Lom composite خیلی قوی و بادوام هستند و از آنها می توان برای قالبسازی استفاده کرد.

– ریخته گری ماسه ای:
حداقل در دو روش RP می توان قالبهای ماسه ای را توسط اطلاعات CAD ایجاد کرد. شرکت DTM پودری شبیه به ماسه به فروش می رساند که با زینتر آن می توان قالب ماسه ای ساخت.
شرکت Soligen از روش 3DP برای تولید قالبها و ماهیچه های مغزی، سرامیکی برای ریخته گری مومی استفاده کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد RFID چیست در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد RFID چیست در pdf دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد RFID چیست در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد RFID چیست در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد RFID چیست در pdf :

RFID چیست

تصور کنید که وارد یک فروشگاه زنجیره ای شده اید و اقلام مورد نیاز خود را داخل چرخ دستی (trolley) قرارداده اید. صندوق دار با استفاده از بار کد میبایستی که تک تک اقلام داخل سبد را برداشته و اطلاعات آن را توسط بارکد خوان (Barcode Reader) یکی یکی به داخل رایانه وارد کند تا فاکتور اقلام انتخابی شما صادر گردد. بسیاری از اوقات بدلیل آنکه تعداد کالاهای خریداری شده بسیار زیاد میباشند؛ صفهای طولانی ای در فروشگاه های زنجیره ای تشکیل میشود.تازه ، گاهی اوقات نیز مخدوش شدن علائم بار کد، از خواندن اطلاعات جلوگیری میکند ، که این خود موجب مشکلات بیشتری میشود.

با این فن آوری جدید یعنی RFID شما سبد کالای خود را برمیدارید و بدون اینکه مجبور به ایستادن در صفهای طولانی شوید و یا حتی بدون اینکه مجبور باشید اقلام خریداری شده را به صندوقدار یا نگهبان نشان دهید، از در خارج میشوید.

چرا؟ چون برچسب روی کالا دیگر بارکد (Barcode) نیست بلکه از نوع RFID میباشد و خودش با فرستان علائم رادیویی کلیه اطلاعات جاری خود از قبیل تعداد، قیمت، وزن، ; را به کامپیوترهای موجود در درهای خروجی مخابره میکند.

این برچسبها دارای دو بخش تراشه و آنتن هستند و دارای عملکرد بسیار ساده ای می باشند؛ تراشه اطلاعات را از طریق آنتن منتشر میکند و حسگرهایی در اطراف قرار دارند ،این اطلاعات را دریافت میکنند.

از جمله مهمترین محاسن آن کاهش سرقت یا دزدی و محاسبه سریعتر تعداد کالاهای موجود در انبار بدون نیاز و کمک به نیروهای انسانی است.
اما تنها اشکال این فن آوری گران بودن آن است، اگر چه روزگاری میرسد که تمامی اشیاء و کالاها این برچسب ها را مثل بارکد خواهند داشت.
بطور کلی RFID یا سیستم شناسایی با استفاده از فرکانس رادیویی سامانه ی شناسایی بی سیمی

است که قادر به تبادل داده ها بوسیله برقراری اطلاعات بین یک Tag که به یک کالا ، شئ یا .. متصل شده است و یک بازخوان (Reader) می باشد.
اصولاً سامانه های RFID از سیگنالهای الکترونیکی و الکترو مغاطیسی برای خواندن و نوشتن داده ها بدون تماس بهره گیری می کنند.
Tag ها وسیله شناسایی متصل شده به کالایی است که ما میخواهیم آن را رد یابی کنیم وبازخوان ها (Reader) ها وسایلی هستند که حضور برچسب ها را در محیط تشخیص داده و اطلاعات ذخیره شده در آنها را بازیابی میکنند.

با توجه به اینکه این سیستمها بر مبنای تغییرات امواج مغناطیسی و یا فرکانس های رادیویی کار میکنند، جهت تقویت سیگنالهای موجود در محیط گاهی اوقات از آنتن (تقویت کننده سیگنال) نیز استفاده میشود.
تجهیزات مورد نیاز
بطور کلی فن آوری RFID از تجهیزات ذیل جهت پیاده سازی بهیه خود کمک میگیرد:
1 انواع برچسب Tag
2. انواع خواننده بر چسب Reader
3. انواع نویسنده اطلاعات Printer
4. آنتن- تقویت کننده سیگنال
5 نرم افزار مدیریت اطلاعات
6 بانک اطلاعاتی، ساختار شبکه اطلاعاتی
TAG چیست؟

همانطور که گفته شد Tag ها وسیله شناسایی متصل شده به کالا، شئ، فردی هستند که ما میخواهیم آنرا رد یابی کنیم.
اما اینکه هر یک از کالاها دارای اشکال و ظواهر گوناگون و نیز دارای محیطهای فیزیکی گوناگونی است، این ضرورت را ایجاب میکند تا Tag ها را با توجه به ویژگیهای فیزیکی (ظاهریشان) دسته بندی کنیم.

بطور کلی بعضی از ویژگیهای ظاهری Tagها بصورت زیر میباشد:
الف- Tag هایی که دارای کفه پلاستیکی از جنس PVC میباشند و معمولاً در وسط آنها یک سوراخ دیده میشود که بسیار با دوام بوده و میتوان از آنها بارها و بارها استفاده کرد.

ب- Tag هایی که شبیه کارتهای اعتباری هستند ومعمولاً به آنها کارتهای هوشمند بدون تمـاس (Contact less Smart Cards) گفته میشود.
ج- Tag هایی که بصورت لایه های کاغذی بر روی برچسب ساخته میشوند که به آنها برچسب های هوشمند (Smart Labels) گفته میشود.
د- Tag هایی که در محیطهای قابل فرسایش (مثلاً آب یا مایع) به خوبی کار میکنند. اینگونه Tag ها در کپسولهای شیشه ای قرار دارند.
ه- Tag های کوچک که در داخل اشیاء عمومی مثل لباس، ساعت، دستبند و ;. کارگذاشته میشود. اغلب ممکن است به شکل یک کلیه یا دسته کلید بنظر برسند.

در صورتیکه بخواهیم Tag ها را با در نظر گرفتن منبع انرژی تامین کننده شان دسته بندی کنیم به 4 دسته اصلی تقسیم بندی می شوند:
1Tag های غیر فعال Passive Tags
که انرژی و برق مورد نیاز خود را از Reader ها بوسیله یکسری از روش های تراگسیل بدست می آورند.
2Tag های فعال Active Tags

که انرژی مورد نیازشان توسط یک باطری داخلی و جهت برقراری ارتباط دارای یک پردازنده، یک
حافظه و حسگر می باشند.
3Tag هایی نیمه غیر فعال Semi-Passive Tags
که علاوه بر استفاده از باطری داخلی شان، میتوانند از انرژی منتقل شده توسط Readerها نیزبهره
مند شوند.
4Tag های دو طرفه Two way Tags
که علاوه براستفاده از باطری داخلی شان میتوانند بدون کمک گرفتن از Readerها دیگر اقسام هم شکل خود را نیز شناسایی کرده و با آنها به گفتگو بپردازند.

Readerچیست؟
قبلاً اشاره شد که Reader ها وسایل الکترونیکی هستند که حضور Tag ها را در محیط تشخیص داده و اطلاعات ذخیره شده در آنها را بازیابی میکنند.
سه دسته عمده Reader ها بصورت:
1مدل ثابت Fixed Type
2.مدل دستی Hand held Type
3.مدل کارت PC Card Type
مزایای استفاده از فن آوری RFID
مزایا استفاده از این تکنولوژی به شرح ذیل میباشد:
1کاهش هزینه ها (کاهش فعالیت های دستی و افزایش سرعت)
2اتوماسیون (بدون توقف)
3کاهش خطا
4کنترل فرایندهای غیر قابل رویت
5امکان به روز رسانی بر چسب ها بدون دخالت دست
6امنیت
7یکپارچگی
کاربری در RFID
مدیریت بار مسافران :
شناسایی و کنترل بار و اثاثیه مسافران با استفاده از فرکانسهای رادیویی RFID
در دسامبر سال 2004 همایشی با شرکت اعضاء یاتا و با هدف زمینه سازی کاربردی IT در شرکتهای هواپیمایی در خاور میانه برگزار گردید که البته عمده توجه خود را بر تسهیل امور صنعت هواپیمایی معطوف نمود. پروژه سوم تائید شده در این مجمع با عنوان شناسایی و کنترل بار و اثاثیه مسافران با استفاده از فرکانسهای رادیویی RFID به اعضاء معرفی گردید.

پروژه سوم، شناسایی و کنترل بار و اثاثیه مسافران با استفاده از مهمترین بخشهای بررسی شده درباره این پروژه در ذیل ارائه شده است:
هدف از بکارگیری فرکانسهای رادیویی جهت شناسایی و کنترل بار و اثاثیه مسافران، ترویج و توسعه فناوری RFID به منظور بهبود مدیریت و سازماندهی فرآیندهای مختلف اداره بار نظیر جداسازی، دسته بندی و حمل و نقل اثاثیه مسافران و جلوگیری از خسارات احتمالی یا مفقود شدن این محموله ها می باشد.
در عین حال بکارگیری سیستم RFID موجب کاهش هزینه های شرکتهای هواپیمایی و ارتقاء سطح خدمات ارائه شده به مشتریان میگردد.
اما منظور از برچسب های شناسایی و کنترل با فناوری RFID چیست؟

این برچسبها در شکلهای استانداردی ارائه میگردند و یک تراشه که توانایی شناسایی فرکانس های رادیویی را دارا میباشد، داخل این برچسب ها جا سازی گردیده است.

در عین حال این تراشه ها ظرفیت ذخیره داده های جدیدتر را نیز دارا میباشند. استفاده از RFID در مدیریت بار مسافران سبب کاهش خسارات احتمالی یا فقدان بار و اثاثیه مسافران میگردد و در عین حال فرودگاهها، سیستمهای سریعتر و ارزانتری را در مدیریت و سازماندهی هندلینگ بار در اختیار خواهند داشت. از سوی دیگر هزینه های شرکتهای هواپیمایی در امور هندلینگ بار نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکند و در عین حال امنیت محموله ها و اثاثیه مسافران ارتقاء و زمان مورد نیاز برای انجام امور شناسایی و کنترل بار و اثاثیه به حداقل خواهد رسید.

مراحل طرح اجرایی RFID برای کنترل و شناسایی اثاثیه مسافران از سوی ایکائو بشرح ذیل میباشد:
1تشخیص و تعیین فرودگاههای مورد نظر و بررسی شبکه های ورودی، خروجی و عبوری
2مدیریت و سازماندهی ذینفعان و همکاران اجرای طرح، شامل شرکتهای هواپیمایی، فرودگاهها و شرکت های هندلینگ بار
3ارزیابی و تخمین هزینه های نصب و راه اندازی کامل سیستم

4ارائه مدل اقتصادی مناسب برنامه ریزی برای تامین منابع مالی مورد نیاز به گونه ای که منافع تمامی همکاران و ذینفعان اجرای طرح در نظر گرفته شود.
این سیستم به راحتی با چسباندن Tag بر روی بار مسافران و قراردادن یک سری آنتن و در نهایت Reader در اطراف ونیز قفسه های نگهداری بار مسافران به راحتی قابل اجرا میباشد.

مدیریت دام و گوشت
شاید به جرات بتوان گفت که یکی از قدیمیترین کاربردهای استفاده از فن آوری RFID در ردیابی و کنترل حرکت حیوانات اهلی مخصوصاً گاوهای شیرده بوده است. امروزه بصورت یک جریان کاملاً متداول، حیوانات همزی و اهلی بوسیله کپسولهای قابل تزریق و یا Tag هایی که به گوش حیوانات متصل می شود؛ به این فن آوری مجهز می شوند.
این Tag ها به جهت شناسایی حیوانات اهلی گم شده، مرتب کردن، مراقبت کردن و نگهداری پیشینه درمانی حیوانات اهلی بکار برده میشود.
البته این فن آوری درسالهای اخیر در صنایع کشاورزی و دارویی کاربرد وسیعی پیدا کرده است. اطلاعات مربوط به حیوانات اهلی، مواد غذایی و دارویی در مواقع بحرانی برای سلامتی جوامع بشری بسیار مفید میتواند باشد.
کنترل ورود و خروج وسایط نقلیه
یکی دیگر از کاربردهای بسیار شایع استفاده از فن آوری RFID کنترل ورود و خروج وسایط نقلیه در محلهایی است که امنیت ورود و خروج ماشینها بسیار مهم و ضروری بنظر میرسد.

این سیستم با چسباندن یک Tag برروی وسیله نقلیه و قراردادن کلیه اطلاعات مربوط به این وسیله در حافظه آن امکان پذیر میشود.
قبل از رسیدن وسیله نقلیه به درب ورودی یا خروجی ؛ ماشین از محلی که در آن یک آنتن جهت دریافت اطلاعات Tag چسبیده شده بر روی وسیله نقلیه وجود دارد؛ عبور میکند. دستگاه Reader اطلاعات موجود بر روی Tag را از آنتن بازخوانی میکند و در صورتی که اطلاعات موجود بر روی Tag نشانگر مجوز ورود یا خروج باشد، گیت ورودی یا خروجی باز میشود.

در صورتی که هیچ گونه برچسبی بر روی ماشین وجود نداشته باشد و یا در صورتیکه اطلاعات موجود بر روی Tag نشانگر مجوز عدم خروج یا ورود باشد، افراد امنیتی مستقر در محل درب ورودی یا خروجی گیت جهت بارزسی وسیله نقلیه اقدام میکند.
مدیریت کتابخانه ها و کتاب ها

ازجمله کاربردهای جالب فن آوری RFID کاربرد وسیع آن در کتابخانه های بزرگ میباشد.
با چسباندن یک Tag (که کلیه مشخصات کتاب در آن ذخیره سازی شده است) بر روی کتاب و قراردادن یکسری از آنتن ها و Reader ها در محل کتابخانه میتوان از مزایای ذیل بهره جست:

الف- جلوگیری از سرقت کتاب های موجود
ب- اجرای سیستم خودکار بازگشت و حتی خروج کتابها از کتابخانه
ج- پیگیری و کنترل چیدمان صحیح کتابها در قفسه های مربوط به خودشان
– کاربرد فن آوری RFID در مباحث پزشکی

فن آوری RFID در مباحث پزشکی کاربردهای بسیار گسترده ای دارد. این فن آوری بسیار جالب از هنگام ورود بیمار توسط یک دستبند که کلیه اطلاعات بیمار در آن قرار میگیرد در یک بیمارستان مجهز آغاز میشود.

ثبت و یا ذخیره سازی اطلاعات بیمار از قبیل نام و آدرس، تاریخ پذیرش و بستری و نیز نوع بیماری ،پزشک معالج ،نوع عمل جراحی و ;. در پایین آوردن اشتباهات و خسارات جبران ناپذیر در بیمارستان نقش حیاتی دارد.

همچنین فرارو یادزدیده شدن بیمار از بیمارستان با همین فن آوری تقریباً غیر ممکن بنظر می رسید.
جلوگیری ازجابجا شدن اطفالی که تازه بدنیا آمده اند از جمله کابردهای بسیار حساس این فن آوری میباشد. همچنین در محل های نگهداری دارو، با چسباندن برچسب داروها میتوان از میزان مصرف، تاریخ مصرف داروها به راحتی باخبر شد.

حمایت شرکت مایکروسافت
در این بین خبرگزاریهای IT در سراسر دنیا خبر از حمایت (پشتیبانی) شرکت مایکروسافت از این فن آوری را میدهند.
مایکروسافت بعد از ماهها تاخیر، نسخه های جدید محصولات طراحی نرم افزار خود را عرضه کرد. شرکت مایکروسافت اعلام کرد:

در طول نیم سال اول 2006 نرم افزارهایی را مخصوص برنامه ریزی و کنترل داده های حاصل از دستگاه های RFID عرضه خواهد کرد.
این نرم افزار ها به سیستم عامل Windows Server این امکان را میدهد که داده ها را از دستگاه های RFID جمع آوری و پردازش کنند.
دیگر برنامه های Microsoft که شامل BizTalk و پایگاه داده ها SQL SERVER است ؛قادر خواهند بود داده های مربوط به فن آوری RFID را ذخیره سازی کنند.
البته مایکروسافت BizTalk 2006 را که قادر است داده ها را به درون نرم افزار های OFFICE قراردهد، در سه ماه اول 2006 عرضه خواهد کرد.
سیستم های RFID از فناوری مبادله اطلاعات بی سیم برای شناسایی انحصاری اشیاء ، انسان و حیوانات استفاده می نمایند . توانمندی این گونه سیستم ها مدیون بکارگیری سه عنصر اساسی زیر است .

• تگ ( که به آن فرستنده خودکار و یا Transponder نیز گفته می شود ) ، شامل یک تراشه نیمه هادی، یک آنتن و در برخی موارد یک باطری است .
• بررسی کننده ( که به آن کدخوان و یا دستگاه نوشتن و خواندن نیز گفته می شود )، شامل یک آنتن ، یک ماژول الکترونیکی RF و یک ماژول کنترلی است .
• کنترل کننده ( که به آن هاست نیز گفته می شود ) ، اغلب یک کامپیوتر شخصی و یا ایستگاه کاری است که بر روی آن بانک اطلاعاتی و نرم افزار کنترلی اجراء شده است . شکل 1 ، اجزاء اصلی یک سیستم RFID را نشان می دهد .

 

شکل 1 : اجزاء یک سیستم RFID
مبادله اطلاعات بین تگ و بررسی کننده از طریق امواج رادیویی انجام می شود . زمانی که یک شی حاوی تگ RFID به محدوده خواندن یک بررسی کننده وارد می شود ، بررسی کننده با ارسال یک سیگنال به تگ اعلام می نماید که داده ذخیره شده در خود را ارسال نماید . تگ ها قادر به ذخیره اطلاعات مختلفی در خصوص یک شی می باشند . ذخیره شماره سریال ، شماره قطعه و یا دستورالعمل های پیکربندی نمونه هایی در این زمینه می باشد .
بررسی کننده پس از دریافت داده ذخیره شده در تگ ، اطلاعات مربوطه را از طریق یک رابط شبکه ای استاندارد نظیر یک رابط اترنت شبکه محلی و یا حتی اینترنت برای کنترل کننده ارسال می نماید . در ادامه ، امکان استفاده از اطلاعات دریافتی برای کنترل کننده در زمینه های مختلفی فراهم می گردد . به عنوان نمونه ، کنترل کننده می تواند از داده دریافتی برای بهنگام سازی موجودی یک کالا در بانک اطلاعاتی و یا تغییر مسیر یک شی بر روی یک سیستم تسمه نقاله استفاده نماید .

یک سیستم RFID می تواند شامل بررسی کننده های متعددی باشد که در محدوده یک ساختمان انبار و یا خطوط مونتاژ توزیع شده اند . تمامی بررسی کننده ها می توانند به یک کنترل کننده متصل و شبکه ای را با یکدیگر ایجاد نمایند . یک بررسی کننده می تواند با بیش از یک تگ بطور همزمان ارتباط برقرار نماید . با توجه به وضعیت فعلی فناوری RFID ، امکان مبادله 1000 تگ در هر ثانیه بطور همزمان با دقتی معادل 98 % وجود دارد .
تگ های RFID را می توان به هر چیزی متصل نمود از یک کفه بارگیری گرفته تا یک نوزاد و یا یک جعبه موجود در قفسه یک فروشگاه .
در ادامه با تگ ها و انواع آن بیشتر آشنا می شویم .

تگ های RFID
وظیفه اولیه یک تگ RFID ، ذخیره داده و ارسال آن به یک بررسی کننده است . در ساده ترین حالت ، یک تگ شامل یک تراشه الکترونیکی و یک آنتن است که در یک بسته در کنار یکدیگر قرار می گیرند . تراشه موجود در تگ های RFID از حافظه ای با قابلیت فقط خواندنی و یا خواندنی / نوشتنی به منظور ذخیره و بازیابی داده و در برخی موارد تغییر داده استفاده می نماید . در برخی تگ ها ممکن است از یک باطری نیز استفاده شود ( وجه تمایز تگ های فعال و غیرفعال ) .
در شکل 2 ، اجزاء اصلی یک تگ RFID نشان داده شده است .

 

شکل 2 : اجزاء اصلی یک تگ RFID
تگ های فعال در مقابل تگ های غیرفعال
تگ های فعال به آن دسته از تگ های RFID اطلاق می شود که بر روی برد اصلی آنان یک باطری نصب شده باشد .در زمانی که لازم است تگ RFID داده ذخیره شده در خود را برای بررسی کننده ارسال نماید ، از این منبع برای کسب توان لازم جهت انتقال داده استفاده می گردد ( مشابه نقش باطری موجود در تلفن های همراه ) . بدین دلیل ، تگ های فعال قادر به برقراری ارتباط با بررسی کننده هایی می باشند که دارای قدرت کمتری می باشند و می توانند اطلاعات را تا محدوده بیشتری نیز ارسال نمایند ( به عنوان نمونه ده ها متر) . علاوه بر این ، تگ های فعال عموما” دارای حافظه های زیادی نیز می باشند ( به عنوان نمونه تا 128 کیلوبایت ) .

تگ های فعال در مقام مقایسه نسبت به تگ های غیرفعال بزرگتر بوده و از پیچیدگی بیشتری نیز برخوردارند . همین موضوع باعث شده است که هزینه تولید آنان بالا باشد . عمر مفید باطری موجود در تگ های فعال ، دو تا هفت سال پیش بینی می گردد
تگ های غیرفعال ، دارای منبع تغذیه ای بر روی برد نمی باشد و قدرت خود برای ارسال داده را از سیگنال ارسالی بررسی کننده می گیرند . این وضعیت باعث می شود که اندازه تگ ها کوچک تر شده و هزینه های تولید نیز کاهش یابد .علاوه بر این ، تگ های غیرفعال محدوده کمتری را نسبت به تگ های فعال پوشش می دهند ( به عنوان نمونه چندین متر ) . با توجه به این که تگ های غیرفعال توان لازم جهت ارسال داده را از بررسی کننده خود می گیرند ، این نوع بررسی کننده ها لازم است دارای توان مناسبی باشند . تگ های غیرفعال دارای حافظه بمراتب کمتری نسبت به تگ های فعال می باشند ( در حد چندین کیلو بایت ) .
برخی از تگ های غیرفعال ، ممکن است دارای باطری از قبل تعبیه شده ای بر روی برد اصلی خود باشند که از آن برای کمک در ارسال سیگنال های رادیویی استفاده نمی گردد و کاربرد آن صرفا” فعال کردن مدارات الکترونیکی بر روی برد است
به عنوان نمونه ، یک تولید کننده مواد غذایی ممکن است تگ های RFID مجهز به حسگرهای حرارتی را در سکوهای حمل بار نصب نماید تا بتواند حرارت محصولات را در حین حمل و نقل کنترل نماید. پس از افزایش درجه حرارت یک محصول خاص به یک سطح مشخص ، مشخصات آن توسط حسگر بطور اتوماتیک بر روی تگ ثبت می گردد . در ادامه و در زمان توزیع و یا فروش کالا ، از اطلاعات موجود در تگ به منظور بررسی صحت فرآیند حمل و نقل و انبارداری استفاده می گردد . این نوع حسگرهای جانبی ممکن است نیازمند یک باطری بر روی برد اصلی خود باشند تا بتوانند در زمان حمل و نقل و یا انبارداری وظایف خود را به درستی انجام دهند .
تگ های هوشمند ( با قابلیت خواندن و نوشتن ) در مقابل تگ های فقط خواندنی
یکی دیگر از تفاوت های مهم بین تگ های بکارگرفته شده در سیستم های RFID ، نوع حافظه استفاده شده در آنان است . از دو نوع حافظه فقط خواندنی (RO ) و خواندنی / نوشتنی (RW ) در تگ های RFID استفاده می گردد .

• حافظه فقط خواندنی ، حافظه ای است که فقط امکان خواندن اطلاعات از آن وجود دارد و نمی توان اطلاعات موجود در آن را تغییر داد . تگ هایی از این نوع همانند کدهای میله ای می باشند که فقط یک مرتبه برنامه ریزی می گردند( توسط یک تولید کننده ) . این نوع تگ ها معمولا” با حجم اندکی داده نظیر شماره سریال و یا شماره قطعه که به صورت ثابت می باشند ، برنامه ریزی می گردند و می توان آنان را به سادگی با سیستم های موجود کد میله ای تلفیق کرد.
• تگ هایی از نوع RW که به آنان تگ های هوشمند نیز گفته می شود ، از انعطاف بالائی برخوردار هستند . در این نوع تگ ها امکان ذخیره حجم بالائی از

اطلاعات وجود دارد . تگ های فوق از حافظه هایی با قابلیت آدرس دهی استفاده می نمایند که می توان به سادگی با آدرس دهی مناسب ، محتویات موجود در هر مکان حافظه را تغییر داد . اطلاعات موجود در تگ های RW را می توان به دفعات پاک و مجددا” نوشت ( هزاران مرتبه ) . همانند نوشتن و پاک کردن اطلاعات بر روی یک فلاپی دیسک .

با توجه به ویژگی مهم این گونه تگ ها ، می توان آنان را به منزله بانک های اطلاعاتی سیار در نظر گرفت که اطلاعات پویا و مهمی توسط آنان حمل می گردد ( بر خلاف وضعیتی که داده ها بطور متمرکز بر روی کنترل کنننده ذخیره شده است ) . با توجه به کاهش هزینه تولید این گونه تگ ها در سالیان اخیر و کاربرد گسترده آنان ، استفاده از سیستم های RFID همچنان روندی رو به رشد را با سرعت بالا طی می نماید.

علاوه بر دو نوع حافظه اشاره شده ، گونه های دیگری از حافظه ها در تگ های RFID استفاده می گردد که بد نیست به آنان نیز اشاره ای داشته باشیم .
• حافظه هایی با ویژگی یک مرتبه نوشتن و چندین مرتبه خواندن ( WORM برگرفته شده از write-once-read-many ) : این نوع حافظه ها همانند حافظه های فقط خواندنی می باشند که با حجم اندکی از اطلاعات ثابت برنامه ریزی می شوند و امکان تغییر اطلاعات موجود برای یک مرتبه در اختیار کاربر گذاشته می شود ( نظیر CD-ROM ) . از این نوع حافظه ها می توان در خطوط مونتاژ و برای ثبت تاریخ و یا مکان تولید( پس از تکمیل فرآیند تولید ) استفاده کرد .
• استفاده همزمان از دو نوع حافظه فقط خواندنی و خواندنی / نوشتنی. برخی از تگ های RFID با توجه به نوع کاربری ممکن است از دو نوع حافظه فقط خواندنی و خواندنی / نوشتنی بطور همزمان استفاده نمایند که هر یک دارای جایگاه مختص به خود می باشند .
اندازه و شکل تگ ها
تگ های RFID می توانند در ابعاد و اشکال مختلف ارائه شوند . با توجه به این که تراشه و آنتن بکارگرفته شده در یک تگ RFID بسیار کوچک ساخته می شود ، امکان استفاده از تگ های RFID به هر شکل و اندازه ای وجود خواهد داشت ( نظیر گلوله های پلاستیکی کوچکی که همانند یک گوشواره به گوش حیوانات متصل می شوند).
اندازه و شکل یک تگ RFID به نوع کاربری آن بستگی خواهد داشت . برخی از تگ ها می بایست بگونه ای ساخته شوند که در مقابل عواملی نظیر حرارت بالا ، رطوبت و مواد شیمیایی مقاوم باشند . برخی دیگر می بایست بگونه ای ساخته شوند که ارزان قیمت و مصرفی باشند نظیر برچسب های هوشمند . برچسب های هوشمند صرفا” یک نمونه از تگ های هوشمند می باشند .
در شکل 3 ، چند نمونه تگ RFID نشان داده شده است .

شکل 3 : چند نمونه تگ RFID
کاربردهای RFID
1- شناسایی و ردیابی
کارتهای شناسایی شامل پاسپورت ،گواهینامه ،کارت شناسایی پرسنلی
کارتهای اعتباری بانکها
ردیابی محموله های پستی
شناسایی کالاهای شیمیایی
اجاره اتومبیل
بلیط الکترونیکی جهت مترو ، اتوبوس ، قطار
کنترل ترافیک شهری و جاده ای
شناسایی خودرو ها
ردیابی چمدانهادر فرودگاهها
شناسایی حیوانات
پارکینگ اتومبیلها
عوارض اتوبانها
شناسایی لاستیک خودرو
2- کارخانجات
• نگهداری و تعمیرات کارخانه ها
• نظارت بر خط تولید
• انبارها و موجودی گیری کالا ها
3- زنجیره تهیه و توزیع کالا ( Supply chain)
• ردیابی کالاها شامل کارتن،پالت ،صندوق
• جایگزین بارکد برای کالاهای گران قیمت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نقش غنی و زیبای فضای سبز در جامعه سنتی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نقش غنی و زیبای فضای سبز در جامعه سنتی در pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش غنی و زیبای فضای سبز در جامعه سنتی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش غنی و زیبای فضای سبز در جامعه سنتی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش غنی و زیبای فضای سبز در جامعه سنتی در pdf :

1 چکیده :

نقش غنی و زیبای جامعه سنتی، حاصل سالها تلاش و همت محققانی چون علامه حلی و دیگر عالمان بزرگ این سرزمین بوده اند که علاوه بر دارا بودن علن الهی و آشنایی با مهندسی زمانه خود سعی بر تلفیق این علوم نموده و با تاسی از آیات ناب الهی شاهکارهای عظیمی را خلق نموده اند که می توان ادعا کرد بی نظیر هستند و ریشه در سنت و فرهنگ و مذهب و باورهای این مرز و بوم دارد تا جایی که غنا و زیبایی تار و پود معنوی آن است که طرحها و نقشهای کلی را به هم پیوند می دهد.

اصول معنوی حاکم بر معماری سنتی ایران، ریشه های عمیقی در فرهنگ و اندیشه های این مرز و بوم داراست برخورد و آمیزش عنصر ایرانی با جریانهای فرهنگ و هنر و اندیشه اسلامی ، سیمای تازه ای به هنر ایرانی بخشید. معماری ایران پس از اسلام از طراحی، ظرافت و دقت بی نظیری برخوردار شد. ارتباط و تلفیق فضاهای مختلف نسبت به هم و ایجاد معابر بزرگ و متناسب برای سهولت رفت و آمد عابران و تلفیق فضای سبز و کاشت درختان با سایه های دلپذیر و خنک در حاشیه خیابانها و جاری شدن نهرهای پرآب از زیر درختان و تلفیق زیبای آن با درختان بی اختیار انسان را به یاد آیات زیبای بهشتی می اندازد.

در ضمن برای رسیدن به یک محیط پایدار باید هر چه بیشتر به طبیعت نزدیکتر شویم و آن ممکن نیست مگر با استفاده از عناصر موجود در خود طبیعت یعنی استفاده از گونه های کمیاب در طبیعت برای احیاء آن و نیز رسیدن به یک محیط پایدار و سالم مثل استفاده از گیاهان دارویی بی خطر و حتی مفید برای سلامتی انسان.

-2کلمات کلیدی :

فضای سبز،جامعه سنتی، فضای سبز ، گیاهان دارویی ، حکمت اسلامی ، معماری سنتی

مقدمه :

قرآنکریم کتاب هدایت بشر به سوی خدای متعال است که در راستای اهداف هدایتی خود از شیوههای گوناگون برهان، موعظه، جدل به روش نیکو و اشاره های علمی استفاده کرده است. در این کتاب بیش از هزار آیه به مطالب علمی اشاره دارد که برخی در حد اعجاز علمی قرآن به شمار میآید؛ از اینرو آیات فراوانی در ارتباط با گیاهان و مسائل مربوط وجود دارد که حاکی از اهمیت این موضوع میباشد. تمام گیاهانی که از زمین میرویند از هر نظر مهم و آیت روشنی از عظمت خداوند میباشند. گیاهانی که در قرآن کریم از آنها نام برده شده هم از نظر خواص و کاربرد و هم از نظر اشاره به رویدادها و اتفاقاتی که همراه با نام این گیاهان آمده نیز از اهمیت ویژهای برخوردارند؛ چون نام این گیاهان با کلام الهی آمیخته شدهاند، به نوعی ارزشمند و مهم جلوه می کنند.(اسفندیاری ، سرور ، (1389 در کنار اهمیت به آیات قرآنی ضروری به نظر می رسد که ما برای رسیدن به محیطی پایدار از رو شهای گوناگون دیگری نیزاستفاده

کنیم، گرچه آیات قرآنی برای تمام بشریت و تمام زندگی ما از تولد تا مرگ دارای برنامه و رویکردهای بسیار مهمی است اما به دلیل نقص بشری از درک تمامی آیات قرآنی و مفهوم آن، هر آنچه که ما امروز در دست داریم از روایات معصومین و سالها تحقیق و بررسی عالمان این حوزه بوده است. پس ما ناچار به استفاده از روش های دیگری هستیم. روشهایی آسانتر و در دسترس تر و این ممکن نیست جز پناه بردن به خود طبیعت و رعایت اصول معماری سازگار با اقلیم که گامی نو در این زمینه می باشد.(نگارنده)

فرضیه :

می توان با استفاده از تجربیات آیات قرآنی مرتبط در این زمینه به محیطی آرام و سالم و پایدار دست پیدا کنیم و با تاسی از آن با استفاده از گونه های گیاهی که در آن ذکر شده و همچنین با نزدیکی به طبیعت و استفاده از گونه های گیاهی بومی ترجیحا دارویی به جای استفاده از گیاهان وارداتی باعث تثبیت خاک و مانع از فرسایش آن و نیز رسیدن به محیطی سالم و عاری از آلودگی و انواع بیماریها خواهیم بود.

روش تحقیق :

عمده ترین روش تحقیق ما بر اساس مطالعات کتابخانه ای و میدانی می باشد، و نیز به منظور آشنایی با فضای سبز و تاثیر آن بر محیط شهری و معماری برای رسیدن به یک محیط پایدار با استفاده از آیات قرآنی و نیز برای نزدیک شدن هرچه بیشتر به طبیعت سعی بر انتخاب و مطالعه گونه های گیاهی دارویی شده که نه تنها محیط بلکه تن وجان خود را سالم نگه داریم.

سوالات تحقیق :

-1 آیامی توان با استفاده از آیات قرآنی و تجربیات آن به محیطی سالم و پایدار دست یافت.

-2 آیا می توان با استفاده از تجربیات فضای سبز در معماری سنتی به معماری پایدار دست یافت. -3استفاده از گیاهان دارویی در فضای سبز چه تاثیرات مثبتی بر معماری و محیط زیست سالم دارد.

اثر محیط:

بین هر موجود زنده و پیرامون او روابطی وجود دارد، که مادرزادی شکل نگرفته اند. بیشتر اکتسابی می باشند تنها در برخی موارد واکنش انسان غریزی است. بدین معنی که جایگاه هر چیز کجاست باید انسان در ارتباط با محیط خود مفهوم اشیاء را یاد بگیرد.

(عبدی ، بیژن ، (1391

جایگاه هر چیز کجاست. به مرور زمان و افزایش تجربیات شبکه عظیمی از اطلاعات یاد اندوزی شده در ذهن ما به وجود می آید. ونهایتاً قادر به شناخت تمامی اشیاء می شویم. این شناخت به ما قدرت کنترل محیط را میدهد.(عبدی ، بیژن ، (1391

رابطه انسان ، طبیعت :

برای درک رابطه ساختمان با محیط ابتدا بایستی به دیدگاه انسان در مورد محیط و یا به طور کلی نسبت به طبیعت، نظر داشت. اساس ساختن، دست اندازی به طبیعت است. نوع این دست اندازی ارتباط بسیار نزدیک با طرز تفکر انسان در مورد طبیعت دارد. در بسیاری ازفرهنگهای شرقی، ارتباط کاملاً نزدیکی بین انسان و طبیعت وجود داشته و امروزه نیز گاهی این ارتباط به چشم می خورد. انسان خود را جزئی از طبیعت می دانسته به این دلیل در اتباط چند گانه باآن بوده است. این ارتباط به هر دو امکان ادامه زندگی می داده است. چنین ارتباطی بین طبیعت و انسان در جوامع غربی نیز وجود داشته اما بعدها جهان بینی مسیحی آن را تغییر داد. این ارتباط دوگانه از طریق مسیحیت تبدیل به ارتباط مثلث شد، بر اساس این تفکر طبیعت را خدا خلق کرده و بشر بایستی از آن استفاده کند. به این ترتیب جمعاً با خود انسان نیز یگانه به حساب می آمدند، بر اساس تثلیث غربی یک رشته از روابط دوگانه به وجود می آمدند.

خدا
انسان طبیعت
انسان خدا

طبیعت

-مانند: انسان – خدا، طبیعت – انسان، عینیت _ ذهنییت، جسم _ روح ;

ماخذ: عبدی، بیژن، 1391

در سالهای متمادی چون در سیستم مسیحیت جنبه خدایی برای خدا قائل نبود، برای انسان این امکان وجود نداشت، که به طبیعت جنبه تقدیس داده و از این راه پذیرای آن باشد. نخستین تلاشها برای توجه به طبیعت در دوره رنسانس صورت گرفت. نقش خدایی رابطه انسان، طبیعت روز به روز ضعیفتر شد. قوانین فیزیک بر طبیعت یا دست ساخته انسان به صورت یکسان عمل میکند و برای همین انسان در بسیاری از موارد مانند ساختمان، به طبیعت به عنوان مدل مراجعه میکرده است. مثلاً گفته میشود که برونلسکی3 برای ساختن گنبد کلیسای جامع فلورانس تخم مرغ را به عنوان مدل در نظر گرفته است.یا ژوزف پکستون4 در ساخت کاخ کریستال از برگهای ویکتوریا رجیا نوعی نیلوفر آبی الهام گرفته است. در فرانسه کاخ ورسای لویی چهاردهم، یک باغ ایجاد شده به دست بشر در اطراف کاخها به وجود آوردند. در انگلستان تحت تاثیر افکارات ژان ژاک روسو باغ انگلیسی به وجودآمد. محیط طبیعی را تابع قوانین هندسی نکردند. بلکه وضع موجودش را تا حدی که امکان داشت حفظ کردند، در اینصورت ساختمان و باغ مفهوم دو جزء هم ارزش را

به ذهن القا میکردند.

(سیفیان ، محمد کاظم ، (1386

– رابطه باغ و ساختمان در فرانسه و انگلستان ماخذ: عبدی، بیژن، 1391

پیوند معماری با طبیعت :

نکته حائز اهمیت در پیوند میان معماری سنتی ایران و طبیعت رعایت اصل محرمیت است. بناها همواره به گونه ای شکل گرفته اند که در ترکیب با طبیعت و استفاده از عناصر آن ، محیط طبیعی را به درون خود کشیده و همانند حجابی آن را در میان خود گرفته اند و این وجه تمایز معماری سنتی ایران با دیگر ممالک است. در معماری ارگانیک غرب که نگاه ویژه ای به طبیعت دارد و فرم و فضای معماری در بسیاری از موارد از ویژگی های توپوگرافیکی زمین تبعیت می کند ، معماری به گونه ای شاخص در طبیعت رها می گردد تا با آن پیوند برقرار کند و می توان گفت که خود را در اختیار طبیعت قرار می دهد . حال آنکه در معماری سنتی ایران اصل پیوند با طبیعت در گرو اصول ارزشی مهمتری است که ریشه در جهان بینی معمار و اجتماع دارد و به همین سبب است که در بسیاری موارد چه در بناهای عمومی و چه در بناهای خصوصی ، فضاهای طبیعی در دل فضای مصنوع جای گرفته است «باغ و حیاط ، مکمل فلات گرم و کم آب ایران، اهمیت خود را در عصر اسلام در حد صوری تصوری از فردوس حفظ می کند هشت بهشت صفوی نه تنها در نقشه سراسری بلکه در همان طرح کوشک مرکزی اش، بی اغراق آفریننده بهشتی پویاست.» (اردلان ، (1380 و به عقیده بسیاری از جمله استیرلن سرچشمه وجود نمادین اندامهای کالبدی معماری ایران در عالم مثال یا عالم ملکوت و یا بهشت موعود دیده می شود و در معماری باغها و حیاط ها و پیوند با طبیعت ، الگو برداری از عناصر باغ های بهشتی مد نظر معمار بوده است. حتی در طراحی و ساخت باغ های ایرانی شاهد دیواره های بلند در اطراف هستیم که شکل دهنده فضای محرم درون اند و در دل این فضای درونی است که عمارات و کوشک ها به گونه ای بارزتر شکل گرفته اند ، چرا که حصار بیرونی حریم امن درونی را فراهم آورده است. لذا باید عنوان کنیم در شکل گیری معماری سنتی ما اصول ارزشی مقدم بر سایر اصول ، معیارها و راهکارها قرار گرفته اند و معمار همواره در پی

یافتن پاسخ های مناسب و خلاقانه در به کارگیری اصول بوده است.

واژه باغ :

باغ از »بغ« به معنی خدا گرفته شده است . این کلمه نخستین بار در منابع مکتوب دوران سلجوقی برای اشاره به نوعی بوستان بزرگ با یک کوشک اصلی و کوشک های فرعی دیگر به کار رفته است . در دوران باستان به جای واژه باغ از کلمه پردیس استفاده می شد که به معنای باغ محصور است . واژه پردیس به معنای بهشت نیز استفاده شده است که در زبان عربی به فردوس و در زبان انگلیسی به پارادایز تبدیل شده است. خود واژه بهشت به معنای بهترین زندگی ، به شکل باغی سرسبز و زیبا مجسم شده است.(پیرنیا،(1373

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >