مقاله امنیت شهرهای مرزی سواحل خلیج فارس تحت pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله امنیت شهرهای مرزی سواحل خلیج فارس تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله امنیت شهرهای مرزی سواحل خلیج فارس تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله امنیت شهرهای مرزی سواحل خلیج فارس تحت pdf :
چکیده
خلیج فارس، بحر فارس یا ردیای پارس که در منابع قدیمی یونان از آن با واژه sinus persicusیعنی خلیج فارس یاد شده که با تمدن کهن ایران همزاد است. خلیج فارس محور ارتباط بین سه قاره اروپا، آسیا و آفریقا و به عنوان مهمترین مرکز ارتباطی میان سه قاره می باشد. تمدن های کهن چون بابل، سومر، ایران و یونان از موقعیت ممتاز جغرافیایی آن استفاده کردهاند و مسلمانان هم در سدههای نخستین اسلامی از آن استفاده تبلیغاتی مذهبی کردهاند. اما پای اروپاییان از قرن 15 به خلیج فارس و سواحل آن به خلیج فارس و سواحل آن باز و از آن تاریخ به فکر تصرف و تسلط بر آن افتادند و در دهههای اخیر نیز نفوذ ایالات متحده آمریکا در آن بسیار چشم گیر است.
اکنون ساکنین سواحل خلیج فارس به واسطه ایرانی بودن، دارای یکپارچگی اجتماعی هستند، اما چندگانگی و همگنی مذهبی در منطقه خلیج فارس بسیار مشهود است. منطقه با تمام تفاوتهای قومی ـ قبیلهای دارای یکپارچگی اجتماعی بوده و جامعه یکدست ایرانی است. با وجود این گاهی مردمان این سامان احساس می کنند که آنها اول به این سواحل تعلق دارند و بعد به ایران و روابط آنها بیشتر با مردم کشورهای خلیج فارس به ویژه شیخ نشین ها و حتی با جنوب آسیا مانند هند و پاکستان بمراتب بیشتر از خود ایران است.
در این مطالعه کوتاه کوشش بر این است که علل آن حتی الامکان شناسایی شود. البته گاهی دوگانگی فرهنگی ـ مذهبی و زبانی هدف های اقتصادی، روابط تنگاتنگی را بین ایرانیان ساحل نشین و سرزمین های حوزه خلیج فارس موجب شده است.
موقعیت جغرافیایی و استراتژیک سواحل خلیح فارس و تجاری بودن این حوزه نفت خیز با درآمدهای نسبتاً بالا، توجه سوداگران ایرانی و بین المللی را به خود جلب نموده است. زمانی استعمارگران پرتغالی و هلندی بعداً انگلیسی ها و اکنون آمریکایی ها سیاست های سلطه گرانه خود را بر خلیج فارس و سواحل آن گسترده اند و این امر حوزه خیلج فارس را به یک منطقه نا آرام استراتژیک تبدیل نموده است. همه این عوامل دست به دست هم داده و مرزهای جنوبی ایران را به یکی از پرتنش ترین و نا آرام ترین منطقه ژئوپولتیکی جهان تبدیل نموده است.
واژگان کلیدی : خلیج فارس، امنیت، دریای عمان
امنیت کشورها معمولاً از مرزهای پیرامون آنها بیشتر تهدید می شوند و اصولاً با تعداد همسایگان آنها قابل بررسی است. پژوهشگران غربی در مطالعات ایران نقشه های مناطق مرزی ناآرام و ناامن کشور را تهیه نموده اند که در نقشه زیر نمونه ای از آن را مشاهده می کنیم .(Ehlers.e. 1980, 505)
703
ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012
شکل شماره:1 ایران، نقشه مناطق مرزی نا آرام و نا امن (Ehlers.e. 1980, 505)
مطالعه نقشه فوق بیان کننده این واقعیت است که ناآرامی ها در همسایگی های کشورها بیشتر، لذا امنیت آنها نیز به تأکید بیشتری نیاز دارد. برخی از پژوهشگران اعتقاد دارند که همسایگی با دریاهای آزاد، بخاطر همسایگان کمتر، با مشکلات و تنش های مرزی کمتری روبرو هستند (عطارزاده و باقری 1384، .(111 سواحل جنوبی ایران که شامل سواحل خلیج فارس و بحر عمان است از دهانه فاو تا بندر عباس با 1375 کیلومتر طول دارای شهرهایی با تنش های بسیار متفاوت اما کمتر از مشکلات شهرهای مرزی ایران است، به این معنی که اختلاف اصلی بیشتر بر سر مالکیت جزایر متعلق به ایران و یا تعیین مرزهای دریایی و تداخلی منافع دولت های همجوار در دریا بخش مهمی از کشمکش های سیاسی و مشاجرات همسایگی را تشکیل می دهد و تأثیر خود را در ناآرامی های شهرهای مرزی برجای می گذارد و تصور بر این است که با کنار گذاشتن اختلافات مزبور امنیت سکونتگاه های ساحلی جنوبی ایران فراهم خواهد آمد، غافل از اینکه ناآرامی های شهرهای ساحلی خلیج فارس و بحر عمان بیشتر جنبه فرهنگی-
اجتماعی دارد و همسایگان فرصت طلب نیز از این دو گانگی فرهنگی سوء استفاده کرده و به این اختلافات دامن می زنند. در این مقاله کوشش بر این است، به دوگانگی فرهنگی که بر شهرهای ساحلی خلیج فارس حاکم و موجب ناامنی شهرهای مرزی شده است حتی الامکان اشاره شود.
موقعیت جغرافیایی خلیج فارس
خلیج فارس دریای نیم بسته ای است که در جنوب غربی آسیا واقع شده است. طول ساحل آن از جنوب شرقی ترین نقطه ساحلی شرق گواتر، تا دهانه فاو واقع در جنوب غرب بیش از 2100 کیلومتر است عمق متوسط آن بین 25 تا
35 متر و عمیق ترین نقطه آن به عمیق ترین نقطه آن به ندرت از 90 متر تجاوز می کند ولی در دهانه تنگه هرمز به بیش از 100 متر می رسد. خلیج فارس حدود 226 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد. آبهای خلیج فارس از سایر دریاهای آزاد شورتر است. چون آب رودخانه های وارد به آن، نمک و املاح مختلفی دارد و میزان تبخیر آن نیز بیش از آب دریافتی از باران و رودخانه است. مقدار نمک آب خلیج فارس بین 38 تا70 درهزار و در مناطق کم عمق تا
200 در هزار اندازه گیری شده است. درجه حرارت آب آن در تابستان 32 تا 34 درجه سانتی گراد و سواحل شمالی در زمستان، 15 و در تنگه هرمز 21 درجه است.
704
ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012
خلیج فارس با ویژگیهای خود، یعنی عمق کم، شوری آب و ارتباط محدود با آبهای آزاد جهان، اکوسیستم خاصی را به وجود آورده است. آبزیان خلیج فارس عمدتاً شامل پستانداران، پرندگان، ماهیان، بی مهرگان، جلبکها و انواع صدفها و مرجانها هستند(افشار سیستانی،.(1381
خلیج فارس از سمت شمال غرب و منطقه دلتایی رودخانه ها، در نتیجه رسوب گذاری، در هر سال حدود 53 متر، در آب پیش می رود. یعنی در عصر هخامنشیان ساحل دریا حدود 120 کیلومتر داخل خشکی بوده است.
خلیج فارس از قدیم الایام به این نام معروف بوده است و درکتیبه داریوش که به هنگام حفر کانال سوئز یافت شد، آن را دریای پارس نوشته اند. مورخان و محققان یونانی، رومی، عرب و ایرانی چون هردوست، استرابون کورسیوس، اصطخری، مسعودی، بیرونی، ابن حوقل، مقدسی، مستوفی و ناصرخسرو در نوشته های خود از آن به نام خلیج فارس یا دریای پارس یاد کردهاند. یونانیها آن را سینوس پرسیکوس نوشته اند، یعنی خلیج فارس و تمدنهای کهن چون بابل، سومر، ایران، یونان و عرب از موقع ممتاز جغرافیایی آن استفاده کرده اند. مسلمانان نیز از موقعیت آن استفاده تبلیغاتی- مذهبی کردهاند.
کلمات کلیدی :