سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله در مورد گیاهان دریایی و آبزی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد گیاهان دریایی و آبزی در pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد گیاهان دریایی و آبزی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد گیاهان دریایی و آبزی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد گیاهان دریایی و آبزی در pdf :

گیاهان دریایی و آبزی

گیاهان دریایی و کنترل گازهای گلخانه ای
اندونزی- بالی: همه ما حداقل به طور نسبی با جلبک ها و خزه های دریایی آشنایی داریم، ولی شاید ندانیم که این گیاهان سبز رنگ و لغزنده که به سختی قابل رویتند، با فروتنی تمام به جذب کربن محیط زندگی ما مشغول هستند.

گروهی ازدانشمندان که در همایش در بالی گردهم آمده بودند، می گویند که این گیاهان همچنین قادرند از طریق مکش دی اکسید کربن مضر جو به صورت سلاحی موثر در مقابل گرم شدن جهانی کره زمین به کار روند. قدرت گیاهان دریایی در این عمل قابل مقایسه با قدرت انبوه ترین جنگل هاست.
“چانگ- ایک- کیر” دانشمندی اهل کره جنوبی می گوید: نقش اقیانوسها در این کار نادیده گرفته شده چرا که ما نمی توانیم نشو و نمای گیاهی درون آب را مشاهده کنیم. اما واقعیت این است که درون دریاها خزه ها و جلبک های زیادی وجود دارد که دی اکسید کربن را جذب می کند.
تحقیق بر گیاهان دریایی که توسط دانشمندان ایرانی از 12 کشور آسیایی دنبال می شود، بخشی از تحقیق عظیمی است که سعی در اندازه گیری کربن جذب شده توسط گیاهان و افزایش این مقدار از طریق درختکاری و دیگر طرق ممکن دارد.
این جاذب های کربن در کنترل گازهای گلخانه ای نقش حیاتی دارند. گازهای گلخانه ای موجب تجمع گرما در جو شده و بدین شکل عاملی موثر در افزایش دمای کره زمی

ن به حساب می آیند.
همایش بالی به منظور شروع مذاکراتی دوساله در جهت ایجاد معاهده ای جدید در مورد گرم شدن کره زمین تشکیل شده است. قرار است این معاهده در سال 2012، یعنی زمان انقضای پروتکل کیوتو، جایگزین آن شود. یکی از موضوعات اصلی بحث در این معاهده، استفاده از منابع طبیعی زمین در جهت از بین بردن کربن هواست.
در حالی که تاکنون جنگل ها بزرگترین جاذب های کربن محیطی به حساب می آمده اند دانشمندان متخصص در زمینه گیاهان دریایی معتقدند که باید به اقیانوس ها توجه بیشتری مبذول نمود، این در حالی است که سالانه هشت میلیون تن جلبک و خزه دریایی کشت می شود.
چین تاکنون بزرگترین تولیدکننده گیاهان دریایی بوده است و کره جنوبی و ژاپن در رده های بعدی قراردارند. در مجموع حدود هشتاد درصد خزه و جلبک دریایی جهان، در دریاهای مرتبط با اقیانوس آرام کشت می شود. مردم کشورهای حاشیه این دریاها، از خزه و جلبک در غذای روزانه خود استفاده می کنند.
طرفداران استفاده از گیاهان دریایی درکاهش کربن محیط می گویند که سرعت سریع فتوسنتز در جلبک ها، روند تولید دی اکسید کربن و نور خورشید به انرژی و اکسیژن، گیاهان دریایی را تبدیل به گزینه ای مهم و برجسته برای جذب کربن محیط می کند.
برخی گونه های خزه های دریایی می توانند در عرض سه ماه حدود 9 تا 12 فوت رشد کنند. “لی- جا-یونگ” نماینده وزارت شیلات کره جنوبی اظهار کرد که بعضی انواع گیاهان دریایی قادر

ند تا پنج برابر بیش از گیاهان زمینی دی اکسید کربن را جذب کنند. “جان بردال” نیز اعلام داشت که اقیانوس ها 50 درصد کل فتوسنتز کره زمین را بر عهده دارند. او ادامه داد: گیاهان دریایی اکوسیستم های بسیار فعالی هستند. آنها کربن زیادی را در خود جذب می کنند.
کره جنوبی و ژاپن نظارت بر این تحقیق را بر عهده دارند. سئول در سال گذشته یک و نیم

میلیون دلار را به تحقیق در مورد قابلیت های دریاها در جذب کربن محیط اختصاص داده بود. دولت ژاپن و چند شرکت نیز درصدد ایجاد یک منطقه زراعتی بزرگ دریایی در ساحل غربی این کشور هستند.
“بردال” در یک سخنرانی در همایش بالی استدلال نمود که روش های موثرتر کشت گیاهان دریایی می تواند تولید رادر کشورهای دارای زمین های ساحلی وسیع به نحو بارزی افزایش دهد.
دانشمندان مکان مشخصی را برای کشت خزه و جلبک مشخص نکرده اند، البته بردال تخمین زد که فیلیپین می تواند با استفاده از تکنیک های پیشرفته تولید، بازده خود را در این زمینه تا صد برابر افزایش دهد.
گیاهان دریایی علاوه بر جذب و ذخیره سازی کربن می بایست در تولید سوخت های زیست محیطی سالم به کار برده شوند چرا که در این صورت می توان اطمینان حاصل کرد که دی اکسید کربن جذب شده به راحتی به چرخه طبیعی خود باز نخواهد گشت.
در هر صورت این مسئله مشکلاتی نیز با خود به همراه دارد. مخالفان این نظریه می گویند که درختان به دلیل عمر چندین ساله خود در ذخیره و جذب کربن بسیار موثرتر از گیاهان دریایی هستند که طول زندگی آنها تنها به چند ماه می رسد. این بدان معنی است که اندازه گیری و کنترل جذب کربن از طریق خزه ها و جلبک ها کار مشکلی خواهد بود.
“نیومان سوریا دیپدترا” می گوید: جذب کربن توسط گیاهان دریایی به زمان نگهداری این گیاهان بستگی دارد. چرا که اگر این گیاهان به هر دلیلی در طول یک ماه از بین بروند، دی اکسید کربن دوباره به جو باز خواهد گشت.
موانع دیگری نیز وجود دارد. برخی منتقدان می گویند که ممکن است گرفتن آب گیاهان دریایی به میزان زیادی انرژی نیاز داشته باشد، بنابراین برای محیط زیست مفید نخواهد بود. طرفداران استفاده از گیاهان دریایی می گویند که خشک کردن به وسیله خورشید می تواند گزینه مناسبی باشد، اما این روش نیز وقتی در مقیاس بزرگ از آن استفاده می شود، روش سختی خواهد بود. در ضمن اثرات محیطی کشت سریع گیاهان دریایی نیز در نظر گرفته نشده است. چانگ تصدیق نمود که این نظریه هنوز در دوران جنینی خود به سر می برد.

گیاهان آبزی

گیاهان آبزی در جلوگیری از فرسایش خاک پیرامون در یاچه ها و برکه ها بوسیله پوشش دادن خط ساحلی در برابر امواج , جریانات شدید آبی و اثرات باد و همچنین در تثبیت کردن رسوبات کمک شایان توجهی می نمایند . علاوه بر موارد گفته شده این گیاهان قادر به افزایش شفافیت آب و کاهش میزان آلودگی وارد شده در مسیرهای دریایی از میان فرسایش رسوبات نیز می باشند . این گیاهان یک بخش حیاتی از مسیر گردش شیمیایی در دریاچه ها و برکه ها می باشند

. آنها می توانند مواد مغذی موجود در آب را که تمایل دارند در آب تجمع یابند را جذب نموده که این امر می تواند باعث افزایش مقدار اکسیژن محلول در آب شده و یک زیستگاه سالم را برای سکونت ماهیان ایجاد نماید . گیاهان آبزی مناسب می توانند یک محیط آبی و یک محل مناسب را جهت ماهیگیری بوجود آورند . سئوالی که اینجا مطرح می شود این است که اگر گیاهان آبزی اینقدر مهم و شگفت انگیز برای اکوسیستم های آبی هستند , چرا آنها را به عنوان یک مشکل در نظر می گیرند؟
بیشترین مشکلات با گیاهان آبزی برخاسته از زمانی می شود که این گیاهان در حال رشد بیش از حد انبوه خود باشند . رشد انبوه گیاه می تواند به مناطق مورد استفاده برای فعالیتهای تفریحی از قبیل : شنا و ماهیگیری هجوم بیاورد . میزان رشد انبوه و غیر طبیعی گیاه معمولا بوسیله سطوح بالای مواد مغذی موجود در آب در نظر گرفته می شود . این مواد مغذی از میان رواناب حاصل از کودها, پسماند کشاورزی و ضعف در دفع مواد حاصل از سیستم های مواد عفونی آلوده وارد آبها می شوند . مواد مغذی در آب سبب تسریع در رشد گیاه می شوند . مشکل دیگر می تواند ناشی از ورود گیاهان آبزی غیر بومی به یک دریاچه یا برکه باشد . گیاهی که از مکان اصلی خود به مکان دیگرمنتقل شده و در میان یک محیط زیست جدید قرار گیرد را یک گیاه خارجی (غیر بومی ) می نامند . گیاهان غیر بومی از اقلیم های دیگر مانند : آفریقا, جنوب آمریکاو آسیا منشاء گرفته اند . گیاهی که در محل اصلی اش زندگی و رویش می کند یک گیاه بومی نامیده می شود . گیاهان بومی بدلیل اینکه در محل سکونت طبیعی شان قرار گرفته اند بنابراین بدون هیچ عامل بازدارنده ای قادر به رشد می باشند . اما گیاهان غیر بومی اغلب به مناطق رشد این گیاهان هجوم آورده و باعث جابجایی گیاهان بومی شده اند . به همین دلیل گیاهان غیر بومی برای اکوسیستم های آبی سودمند نیستند . مثالی که برای این گیاهان می توان زد گیاه آزولا می باشد . این گیاه توسط شخصی از کشور چین به ایران آورده شده است که البته گیاه آزولا بومی آمریکا می باشد . این گیاه که یک گیاه شناور روی سطح آب می باشد دارای رشد بسیار سریعی می باشد بطوریکه در مدت کوتاهی سطح وسیعی از تالاب انزلی را پوشانده است . حیات وحش بومی یک منطقه بدلیل وابستگی به گََیاهان آبزی بومی همان منطقه فقط از گیاهان بومی به عنوان غذا و پناهگاه استفاده می کنند . زمانی که گیاهان غیر بومی با گیاهان بومی جابجا شوند , جانورانی که وابسته به گیاهان بومی هستند یا به محیط خارج تغییر مکان خواهند داد و یا هلاک خواهند شد .
گیاه آویشن شیرازی خاصیت قارچ زدایی از آبزیان را دارد
رییس موسسه مرکز تحقیقات شیلات ایران گفت: عصاره گیاه آویشن شیرازی خاصیت دارویی و قارچ زدایی برای انواع گونه آبزیان را دارد.
دکتر عباسعلی مطلبی روز یکشنبه درگفت و گوباخبرنگار علمی ایرناافزود:
آبزیان موجودات زنده ظریفی هستند که شدیدا تحت تاثیر عوامل بیماری زا قرار می گیرند و بیماری های متفاوت با عوامل قارچی و ویروسی زیادی به سراغشان می آید.
وی اظهار داشت: برای جلوگیری از عوامل باکتریایی قارچی یا ویروسی بین ماهیان و آبزیان از مواد شیمیایی استفاده می شود و امروزه هم همچنان ادامه دارد.

مطلبی گفت: اما بعد از انجام تحقیقات متعدد بر روی این مواد مشخص شد این مواد به عنوان باقیمانده سم و دارو در بدن آبزیان باقی می ماند و این محصول مورد تغذیه انسان قرار می گیرد که می تواند برای سلامتی انسان مضرباشد.
به گفته رییس موسسه مرکز تحقیقات شیلات ایران، ماده ضدعفونی کننده “ماراشیتگرین یا ماراشیت سبز” یکی از این مواد ضد عفونی کننده شیمیایی است که استفاده آن در مراکز پرورش آبزیان ممنوع شده است.
وی ادامه داد: موسسه تحقیقات شیلات برای رسیدن به محصولی دارویی برای از بین بردن عوامل قارچی و ویروسی آبزیان که هیچ گونه ماندگاری و عوارض نداشته باشد، استفاده از

داروهای گیاهی را مورد توجه قرار داد.
مطلبی افزود: در پی این امر موسسه تحقیقات شیلات مطالعه برروی چند گیاه با خصوصیات دارویی را آغاز کرد که خوشبختانه بعد از انجام تحقیقات متوالی به عصاره گیاه آویشن شیرازی دست یافت که می توان از آن به عنوان داروی ضد عفونی کننده واز بین برنده قارچ و ویروس بیماری در آبزیان استفاده کرد.
رییس مرکز تحقیقات شیلات ایران اظهار داشت: عصاره این گیاه در مزارع ماهیان سردابی، خاویاری و میگو کاربرد دارد.
وی اضافه کرد: عصاره گیاه آویشن بعد از تزریق به ماهیان مورد تست و آزمایش قرار گرفت و مشخص شد که قارچ و عوامل باکتری زا را به میزان بسیار قابل قبول حتی بیشتر مواد ضدعفونی کننده شیمیایی از بین می برد.
وی تصریح کرد: این تحقیق به عنوان پروژه ملی در سطح کشور تعریف شده و در برخی از مراکز پرورش آبزیان استفاده می شود و به زودی به تولید انبوه خواهد رسید.
مطلبی گفت: موسسه تحقیقات شیلات ایران همچنین در حال تحقیق بر روی انواع گونه گیاهی دیگر از جمله گل میخک و شمعدانی در خصوص خاصیت دارویی آنان است.
اهمیت و کاربرد جلبک ها در زندگی بشر
شناسایی دریاها موجب شده است که فرآورده های بسیاری برای انسان حاصل شود، یکی از این فرآورده ها جلبک ها هستند که به زندگی روزانه بشر فواید بسیاری می رسانند. بررسی تکنولوژی و جنبه‌های اقتصادی تولید جلبک‌ها نشان می‌دهد که از آن‌ها در جنبه‌های مختلف تولید مواد می‌توان استفاده کرد . از جمله کاربرد جلبک‌ها درصنایع غذایی، تغذیه، تولید دارو، رنگ دانه، مواد شیمیایی و سوخت می‌باشد (Sano T et al, 1988) .
1- اهمیت جلبک ها به عنوان تولید کننده در اکوسیستم های آبی
جلبکها موجودات فتواتوتروف هستند و تولید کنندگان اصلی مواد آلی در محیطهای آبی می باشند. در اکوسیستمهای آبی جلبکها و فیتو پلانکتونها بخش مهمی از زنجیره غذایی موجودات آبزی و ماهیها را تشکیل می دهند و لذا بخش عمده ای ا زتولیدات آبزیان مستقیماً‌ وابسته به وجود آنها است همچنین جلبکها به واسطه عمل فتوسنتز و متصاعد نمودن اکسیژن، محیط اطراف خود را اکسیژنه نموده و برای حیات آبزیان مساعد می نمایند جلبک هایی نظیر Chlorella نیز به هوادهی آب در گرفتن دی اکسید کربن کمک کرده که در نتیجه سبب ذخیره سازی اک

سیژن و انجام پروسه فتوسنتز می گردد و این پدیده برای ماهیان بسیار با ارزش و سودمند خواهد بود ( Tanaka K et al,1997)
اهمیت و کاربرد جلبک ها در زندگی بشر
شناسایی دریاها موجب شده است که فرآورده های بسیاری برای انسان حاصل شود، یکی از این فرآورده ها جلبک ها هستند که به زندگی روزانه بشر فواید بسیاری می رس

انند. بررسی تکنولوژی و جنبه‌های اقتصادی تولید جلبک‌ها نشان می‌دهد که از آن‌ها در جنبه‌های مختلف تولید مواد می‌توان استفاده کرد . از جمله کاربرد جلبک‌ها درصنایع غذایی، تغذیه، تولید دارو، رنگ دانه، مواد شیمیایی و سوخت می‌باشد (Sano T et al, 1988) .
1- اهمیت جلبک ها به عنوان تولید کننده در اکوسیستم های آبی
جلبکها موجودات فتواتوتروف هستند و تولید کنندگان اصلی مواد آلی در محیطهای آبی می باشند. در اکوسیستمهای آبی جلبکها و فیتو پلانکتونها بخش مهمی از زنجیره غذایی موجودات آبزی و ماهیها را تشکیل می دهند و لذا بخش عمده ای ا زتولیدات آبزیان مستقیماً‌ وابسته به وجود آنها است همچنین جلبکها به واسطه عمل فتوسنتز و متصاعد نمودن اکسیژن، محیط اطراف خود را اکسیژنه نموده و برای حیات آبزیان مساعد می نمایند جلبک هایی نظیر Chlorella نیز به هوادهی آب در گرفتن دی اکسید کربن کمک کرده که در نتیجه سبب ذخیره سازی اکسیژن و انجام پروسه فتوسنتز می گردد و این پدیده برای ماهیان بسیار با ارزش و سودمند خواهد بود ( Tanaka K et al,1997)
2- اهمیت جلبک ها به عنوان غذای انسان
در بخشهای مختلف دنیا بیش از صد گونه از جلبکها و عمدتاً‌ جلبکهای قهوه ای و قرمز و تعدادی از جلبکهای سبز مورد استفاده غذایی قرار می گیرند. جلبکها به علت سرشار بودن از مواد معدنی،‌ویتامینها،‌هیدراتهای کربن، و پروتئین ها که د ردرون سلولها و یا در دیواره سلولها وجود دارند،‌مورد استفاده غذایی انسانها قرار می گیرند. در ذیل به برخی از آنها که مورد استفاده غذایی دارند به طور اختصار اشاره می شود:
الف) از جلبکهای قهوه ای بیشتر: Laminaria, Pelvetia, Sargassun, DAURVILLEA, Alaria. بر طبق گفته پرسکات جلبکهای قهوه ای از نظر ارزش غذایی حاوی 15/6 درصد پروتئین (شامل 15 نوع اسید آمینه )،‌56/1 درصد چربی و 04/57 درصد هیدرات کربن می باشند. همچنین آنها دارای انواع مواد معدنی همراه با کاروتن،‌ ویتامین و فلاوین می باشند.
ب)از جلبکهای قرمز: Palmaria , Rhodymenia, Chonfrus, Gigartina, Porphyra
(پ) بین جلبکهای سبز (کلروفیسه): Codium, Chlorella, Monostroma, Ulva.
(ت) بین جلبکهای سبز متمایل به آبی گونه Nostoc commune به نام «Yuyucho» در چین جاوا و بعضی کشورهای دیگر مورد استفاده غذایی قرار می گیرد.Barsanti.L, 2006)
3-کاربرد جلبک ها در تهیه آگار(Agar)
آگار پلی ساکاریدی ژله مانند است که از برخی جلبک های قرمز بدست می آید و در تمام آزمایشگاه های میکروب به عنوان ماده زمینه بکار می رود. از دیگر استفاده های این ترکیب می توان به استفاده از آن در :
1- ساخت پروتز دندان
2- صنایع غذایی و شیرینی سازی(مثل تولید کنسروهای ضد یبوست)
3- چرم سازی و صنایع نساجی
4- کاغذ سازی
5- صنایع داروئی که از آگار به عنوان ملین و ترکیب ضد التهاب روده و روکش قرص استفاده می شود.

جلبک هایی را که برای تهیه آکار از آنها استفاده می شود ؛ همگی به شاخه جلبک های قرمز (Rhodophycea) تعلق دارند. از این شاخه می توان به جنس های زیر اشاره کرد:
,Chondrus, Hypnea Gracillaria, Ahnfelltia, Campylaephora, Phyllophora, Gelidim, pterocladia, Eucheuma, Gigartina
ارزش افزوده این محصول جلبک ها در امریکا در سال به بیش از 132 میلیون دلار می رسد. از کشورهای مطرح در زمینه تولید آگار می¬توان به ژاپن ،مراکش، پرتغال، اسپانیا، استرالیا، نیوزلند، فرانسه، کره، آفریقای جنوبی، اندونزی، شیلی، هند وکشورهای اسکاندیناوی اشاره کرد
4- کاربرد جلبک ها در تهیه کاراگینان(Carageenin) رمز از قبیلEucheuma, Ahnfeltia, Gigartina وعمدتا در Chondrus crispus یافت می شود.
این ماده در تهیه خمیر دندان،‌مواد آرایشی،‌رنگها،‌ در پروسه نهایی منسوجات چرم نما،‌ منسوجات ،‌درصنایع تخمیر و دارویی کاربرد دارد. پزشکان از کاراژنین به عنوان داروی انعقاد خون استفاده می نمایند. همچنین در تصفیه چغندرقند ،‌مشروبات الکلی و نوشابه های غیر الکلی مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی جلبک Gigartina به جای کندرو س کریسپوس جهت استحصال کاراژنین مصرف می شود. همچنین این ماده به عنوان عصاره و شیره لعاب دار یا چسب دار در صنعت از آن استفاده می شود و در صنایع مواد غذایی ، داروسازی، نساجی، چرم سازی، آب جو سازی به مصرف می رسد. این ماده به عنوان پایدار کننده در امولسیون و نیز در داروسازی برای درمان سرفه مصارف زیادی دارد.
استفاده از آن به عنوان اجزاء ترکیبی خمیر دندان، بو زدا ، آرایه مو و پوست و رنگ نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است ( Noda K et al,1996) .
تولید جهانی این ترکیب در سال به حدود 28000 تن می رسد که ارزشی معادل 240 میلیوندلار رابه همراه دارد. از کشور های مطرح در زمینه تولید آگار می توان به ژاین ، پرتغال، اسپانیا، فرانسه، آفریقای جنوبی، اندونزی، شیلی، هند اشاره کرد.
5- کاربرد جلبک ها در تهیه آلژینات ها
مشتقات آلژینات و همچنین اسید آلژینینک از دیواره سلولی برخی از جلبکهای قهوه ای استخراج می شود. جلبکهای قهوه¬ای مختلفی در بخشهای مختلف دنیا برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند که مهمترین جنسهای آنها عبارتند از : Eclonia, Lossonia, Fucus, Cystoseria, Eisenia, Laminaria, Macrocystis, Durvillea, Ascophyllumو;
آلژین هیدرات کربنی است با فرمول (C6H8O6)n که از دیواره سلولی منشا می گیرد. اسید آلژنیک در غشای مشترک و دیواره های اولیه برخی ازاعضای جلبکهای قهوه ای (Phaeophyceae) وجود دارد. آلژینات ها در صنایع لاستیک سازی،‌ رنگ سازی،‌و همچنین در تهیه پارچه و لباسهای ضد آتش و ظروف پلاستیکی کاربرد دارند. مشتقات اسید آلژنیک همچنین در تهیه سوپ،‌خامه و سس و دیگر مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. .Barsanti.L, 2006))

6- اهمیت جلبک ها به عنوان غذای جانوران (با تاکید برآبزیان)
جلبک ها به عنوان یک منبع غذایی برای ماهیان، دوزیستان، پستانداران و دیگر جانوران از اهمیت ویژه ای برخوردارند. وابستگی انسان به ماهی و سایر جانوران آبزی برای تکمیل خوراک خود واقعیتی است که بر کسی پوشیده نیست. بنابراین جلبک ها به طور غیر مستقیم ارزش بسیار

ارزنده ای برای انسان ها دارند (Sano T et al,1987&1988 ).
الف) در ایالات متحده آمریکا و ژاپن و در بسیاری از نواحی دیگر جلبکهایی نظیر: Fucus, Ascophyllum, Sargassum, Laminaria به عنوان غذای حیوانات مصرف می شوند.
ب) مرغهایی که به غذایشان آسکوفیلوم و فوکوس افزوده می شود تخم مرغهایی را تولید می کنند که غنی از ید می باشند.
پ) در مواقعی که جلبکهای دریایی به غذای دامها افزوده می شوند آنها شیرهای پرچربی تولی
ج) غذاهای تجاری و وارداتی که خاص دامها و به خصوص گوسفند ساخته می شوند غالباً‌حاوی لامیناریا،‌آسکوفیلوم و فوکوس می باشند؛
ح) کلپ عظیم الجثه قهوه ای (Macrocystis) در غذای دامهای بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. به علت این که غنی از ویتامین A و E می باشد(هرمزدیار، کیانمهر.1381)
استفاده از ریزجلبک ها در آبزی پروری
میکرو الگ ها را در تغذیه لارو آبزیان پرورشی از قبیل برخی ماهیان، عمده نرمتنان و سخت پوستان پرورشی و نیز در پرورش زئوپلانکتونهای پرورشی مورد استفاده در آبزی پروری ( غذای زنده مثل دافنی، روتیفر و..)بکار می برند..
کاربر ریزجلبکها در پرورش دو کفه‌ای هاپ
برای پرورش دوکفه‌ایها معمولاً از چند گونه ریزجلبک به طور ترکیبی(MIX) استفاده می‌شود تا اینکه تمام نیازهای جانور تامین گردد. عمدتاً شامل Iso chrysis galbara (خانواده‌ی T. Iso) و farlova lutheri و Chaetoceros calcitrans می‌باشد. البته گونه‌ های دیگری نیز در این زمینه کاربرد دارد. در پرورش دوکفه‌ایها Abalone از دیاتومه‌های بینک مثل Nitzschia.وNavicula استفاده می‌شود. Barsanti.L, 2006))
کاربرد جلبک ها در تغذیه سخت پوستان
در پرورش میگو از دیاتومه های Chaetoceros spp , Skeletonema spp استفاده می شود. در پرورش روتیفر نیز از گونه های Isochrysis sp, P.lutheri,T.suecia , Nannochloropsis spp استفاده می شود.گونه های دیگری که ارزش غذایی برای تغذیه لارو سخت پوستان دارند شامل :C.calcitrans, Cmuelleri, P.lutheri T. suecica, S.costatum, Thalassiosira pseudonama
7- اهمیت جلبک به عنوان منبع املاح
به علت غنی بودن جلبکها از املاح و عناصری نظی: ید،‌ پتاس و غیره به صورتهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند.
الف) در صنایع صابون سازی و شیشه سازی کلپ های دریایی به عنوان منبع سود (Soda) مورد استفاده زیادی دارند؛
ب) همچنین از کلپ ها پتاسیم وید استخراج می شود. دراین میان اعضای راسته Laminariales از جلبکهای قهوه ای بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند؛
پ) از برخی از جلبکهای قرمز نظیر Rhodymenia, Polysiphonia که ممکن است 3تا 6 درصد وزن آنها را پتاسیم و ید تشکیل دهد استخراج می شود؛
ت) در مراحل پیچیده تر می توان آمونیاک و ذغال از کلپ ها تهیه نمود؛
ث) بسیاری از جلبکهای دریایی از لحاظ اهن، مس،‌منگنز،‌بر و غیره غنی می باشند(هرمزدیار، کیانمهر.1381)
8- اهمیت جلبک به عنوان کود بیولوژیک

جلبکهای دریایی به علت داشتن فسفر ،‌پتاسیم،‌ و برخی از عناصر کم مقدار در بسیاری از مناطق ساحلی به عنوان کود بیولوژیکی مورد استفاده قرار می گیرند . آنها را می توان با دیگر مواد آلی مخلوط نمود یا آنها را به تنهایی و پس از پوسیده شدن و کمپوست مورد استفاده قرار داد.
الف) جنسهایی نظیر Chara, Lithothamnion, Lithophyllum در مزارعی که با فقدان کلسیم روبه رو هستند به کار می روند؛
ب) فوکوس (جلبکهای قهوه ای ) در مزارع ایرلند به عنوان یک کود مورد استفاده قرار می گیرد؛
از میان جلبک ها نوع سبز مایل به آبی آن ها از اهمیت بیشتری برخوردارند. زیرا آنها قادر به تثبیت نیتروژن اتمسفر به بدنه خود می باشند. Barsanti.L, 2006))

9- کاربرد جلبک ها در تهیه داروها
جلبک ها به دلیل دارا بودن ترکیبات ویژه پلی ساکاریدی و نیز ترکیبات دارویی خاص ، دارای کاربرد های وسیعی خواه به صورت مصرف مستقیم دارویی و خواه به صورت مصرف ترکیبات آنها در طی پروسه های داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص دارویی که برای جلبک ها عنوان کرده اند بسیار می باشد از جمله به عنوان مسهل در یبوست های دستگاه گوارش، به عنوان التیام دهنده زخم های دستگاه گوارش و به عنوان داروهای ضد انگلی دستگاه گوارش و همچنین در کاهش فشار خون، کاهش چربی خون، کاهش وزن زیاد و نیز جلوگیری از بیماری های تصلب شرائین از جلبک ها استفاده می شود.
از کاربرد های جدید و مدرن این گیاهان در بیماری توموری است که ترکیبات ضد سرطانی از این گیاهان استخراج شده و برای مقابله با بیماری های توموری از آن ها استفاده می شود. حتی در برخی از منابع به قدرت مقابله این گیاهان در مقابل ویروس HIV نیز اشاره شده است ( Tanaka K et al,1997) . همچنین مقابله با ویروس تبخال نیز با کاربرد جلبک ها امکان پذیر می باشد.
بسیاری از علف های دریایی محتوی درصد زیادی ید می باشد که در تهیه انواع بیماری های گواتر کاربرد دارد. برخی از جلبک ها منبع آنتی بیوتیک ها محسوب می شوند و مانع از رشد دیگر باکتری ها می گردد، به عنوان مثال می توان از آنتی بیوتیک Chlorellin نام برد که در جلبک Chlorella یافت می شود ( (Tanaka K et al,1986مواد آنتی بیوتیکی که بر ضد باکتریهای گرم مثبت و منفی مفید واقع می باشند به وسیله گونه Ascophyllum nodosum گزارش شده است. همچنین گونه های Laminaria digitata , Rhodomela larix و برخی از گونه های Polysiphonia , Pelvetia اثرات مشابهی دارند. از نوعی دیاتوم به نام Nitzschia palea یک آنتی بیوتیک موثر علیه باکتریها تولید شده است. گفته می شود این آنتی بیوتیک نسبت به باکتری Escherichia coli بسیار موثر می باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله مقایسه میزان افسردگی، اضطراب و تنیدگی در سه ماهه های اول،

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مقایسه میزان افسردگی، اضطراب و تنیدگی در سه ماهه های اول، دوم و سوم بارداری در زنان باردار عادی و زنان باردار تحت درمان ناباروری در pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایسه میزان افسردگی، اضطراب و تنیدگی در سه ماهه های اول، دوم و سوم بارداری در زنان باردار عادی و زنان باردار تحت درمان ناباروری در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه میزان افسردگی، اضطراب و تنیدگی در سه ماهه های اول، دوم و سوم بارداری در زنان باردار عادی و زنان باردار تحت درمان ناباروری در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایسه میزان افسردگی، اضطراب و تنیدگی در سه ماهه های اول، دوم و سوم بارداری در زنان باردار عادی و زنان باردار تحت درمان ناباروری در pdf :

مقدمه

در ایــالات متحــده، نابــاروری تقریبــاً %10 -15 از
زوجها را در سنین بـاروری گرفتـار مـیکنـد (بـرک،
2007؛ ترجمــه قاضــی جهــانی، (1386 کــه البتــه در
مطالعات مختلف ممکن اسـت از %8-33 تغییـر کنـد
(فرزادی و قاسم زاده، (2008 و طبـق بررسـی شـیوع
ناباروری در ایران توسط وحیـدی و همکـاران -84)
(1383، %24/9 از زوجهای ایرانی، نابـاروری اولیـه را
در طول زنـدگی مشترکشـان تجربـه مـیکننـد و بـر
روانشناسیسلامتفصلنامهعلمیپژوهشی/شماره4ـزمستان1391 اساس این آمار عده کثیری از جمعیت با ایـن مشـکل
HealthPsychology/Vol.1.No.4/Winter2013 مواجه میشوند و شرایط ویژهای را متحمل میشـوند.
باردار شدن برای بسیاری از زوجها مرحلـهای مهـم و

ناتوانی در باردار شدن بـه معنـی فشـار و رنـج و درد
خواهد بود و بررسی اثرات آن یک چالش حقیقـی را
نشان می دهد (راسکانو و ولادیکا، .(2012 در حـوزه
روان شناسی مطالعـات بسـیاری در مـورد نابـاروری
صــورت گرفتــه اســت، زیــرا نابــاروری مشــکلات
عدیدهای را برای زوجین ایجاد میکند. از جمله رنـج
از برچســب نابــاروری (دونکــور و ســندال، (2007،

6 بههمریخـتن تصـویر بـدنی و کـاهش عـزت نفـس1 (ویکل، گیـدرون و شـینر، (2004، ناسـازگاری هـای روانشــــناختی و ناســــازگاریهــــای زناشــــویی (رمضان زاده، اقصی، عابـدینیا، زائـری، خـان افشـار و جعفرآبـــادی، (2004، آســـیب در روابـــط جنســی (پیترســون و ایفــرت، (2011، پــرداختن هزینــههــای گزاف جهـت درمـان و مراجعـات متعـدد بـه مراکـز درمــانی و انجــام آزمایشــات مکــرر (کــلاک، (2004، درمــانهــای متعــدد، اســتفاده از داروهــای متعــدد و عوارض ناشـی از آن، تـرس از شکسـت در درمـان،

1 . self esteem

دخالــت اطرافیــان (ماتسوبایاشــی، هوســکا، ایزومــی، سوزوکی، کوندو و ماکینو، (2003، در صورت شـاغل بودن نیاز به مرخصیهای متعدد و در نتیجه از دسـت دادن امنیت شـغلی (کـلاک، (2004 و ; نیـز وجـود دارند که هر کدام به نوبـه خـود مـیتوانـد موجبـات اضــطراب و تنیــدگی را فــراهم آورد. گــاهی درمــان نابــاروری بــیش از خــود نابــاروری باعــث تنیــدگی میشود و هر چه درمـان طـولانیتـر شـود مقـدار آن افزایش مییابد که این خودش میتوانـد مـانع درمـان ناباروری گردد (گریل، مککـوئیلان، لاری و شـرفلر، .(2011 در مطالعــه یانــگ، ژانــگ و کویــان (2009) نتایج نشان می دهد که رگـه اضـطرابی ممکـن اسـت یکی از عوامل پر قـدرت روانـی روی نتیجـه درمـان ناباروری باشد. نابـاروری اثـر معنـیداری بـر عوامـل روان شناختی ماننـد افسـردگی، اضـطراب، فشـارهای هیجانی، مشکلات بین فردی، کنترل خشـم، ناکـامی، احسـاس حقـارت، احسـاس گنـاه ناهشـیار، کــاهش عملکـرد روانشــناختی و ناسـازگاری دارد (ادلمــن و کونولی، 1986؛ بـه نقـل از رمضـان زاده و همکـاران، .(2004 در ایــن رابطــه فــریمن و بوکســر (1985) معتقدند ناباروری یک ضربه روانشناختی برای بیشـتر زوجهاست که اغلب آن را به عنـوان پرتنیـدگیتـرین ماجرای زندگیشان مطرح کردهاند. احساسات و افکـار مزاحم بـه طـور قابـل ملاحظـهای عملکـرد افـراد را مختل میسازند، در حالی که فرد تلاش میکنـد ایـن افکار و احساسات را دفع کنـد. مشـکلات خوابیـدن، کار، روابط بین شخصی، مخصوصاً رابطه زناشـویی و احساس درد شدید بدون محرکهای محیطی در ایـن افراد عمومیت دارند (ابی و اندروز و هالمن، .(1992 این تنیدگی ها گاهی با افسـردگی همـراه مـیشـود و

مقایسه میزان افسردگی، اضطراب و تنیدگی در سه ;

ممکن است به انصراف نابهنگام درمان هـای پزشـکی آمــده اســت ( ســانتاگ12، 1944 و 1941؛ اســتچلر13
و مشکلات روانشـناختی ناشـی از فقـدان و سـوگ وهــالتون14، 1974؛ بــه نقــل از کــاپلان، ترجمــه
منجر شود (پیترسون و ایفرت، .(2011 فیــروزبخــت، .(1381 ایــن نــوزادان خــوب غــذا
افسردگی، مانند اضـطراب و تنیـدگی، حـالتی از نمیخورند و بیش از نوزادان مادرانی که دائـم تحـت
آسیب شناسی روانی است که حتی در سطوح پایین و فشار نبودهاند، گریه میکننـد (کوپـانتس15، 1974؛ بـه
غیر قابل تشخیص در معاینات بـالینی، در بسـیاری از نقل از کاپلان، ترجمه فیروز بخـت، .(1381 تنیـدگی
جنبه های بارداری، روی مادر و جنین، در کوتاه مدت باعث افزایش تولید هورمون هـایی چـون آدرنـالین16
و بلند مدت، مؤثر است (گـورا2 و همکـاران، 1998؛ مــیشــود. در نتیجــه شــاید ایــن هورمــونهــا چنــین
رینی3، 2000 و گیردلر4 و همکاران، 2001 ؛ بـه نقـل واکنشهایی در جنین ایجاد میکنند. تنیـدگی موجـب
از کمپاگ5، .(2003 “شواهد معتبری وجـود دارد کـه اضطراب نیز میشود که میزان سوخت و ساز بـدن را
تنیــدگی مــادر بــا زایمــان زودرس، وزن پــایین تولــد افزایش می دهد و وزن گیری را در دوران جنینـی کـم
(دانکل6، 1998 و وادهوا7، (1993، و کوچـک بـودن می کند. اضطراب تغییراتـی نیـز در تعـادل هورمـونی
دور سر (لو8 و همکاران، (1994 که پـیشبینـیکننـده ایجاد میکند که در شروع زود هنگام دردهای زایمـان
آســیب رشــد شــناختی اســت (لاک9 و همکــاران، نقش دارد (کـومیتز17 و همکـاران، 1995؛ بـه نقـل از
(1991، ارتباط دارد” (بـه نقـل از هویزینـک، مالـدر، کاپلان، ترجمه فیروز بخت، .(1381 تنیدگی موجـب
روبلــز، ویســر و بیــتلار، .(2004 همچنــین مطالعــات بروز برخی مشکلات بهداشتی مادر نیز میشود، مثـل
زیادی در مورد ارتباط بین تجارب روانشناختی زنـان عادات غذایی نادرست، بی خـوابی، یـا دشـوار شـدن
در بارداری و عواقب سوء آن نظیر مشـکلات زایمـان ترک سیگار یا الکل و به این ترتیب مشـکلاتی بـرای
و وضعیت نـامطلوب نـوزاد (نمـره آپگـار10 پـایین و جنین ایجاد میکند. به خاطر دخالت عوامل متعـدد در
کمبود وزن تولد(11 صورت گرفتـه اسـت (داکوسـتا، تأثیرگذاری تنیدگی بر بـارداری، پاسـخ دادن بـه ایـن
داروچ، دریستا و برنـدر، .(1999 از طرفـی در برخـی مسئله دشـوار اسـت. گـاهی تنیـدگی مـادر، پـس از
مطالعات ارتباط بـین تنیـدگی مـادر و تولـد نـوزادان زایمان نیز ادامه مییابد و جدا کـردن عوامـل پـیش از
تحریکپذیر، بیقرار و به طور کلی پردردسر بهدسـت زایمان را از عوامل پس از زایمـان دشـوار مـیسـازد
(کاپلان؛ ترجمه فیروز بخت، .(1381
2 . Guerra تحقیقات روانشناختی در این زمینه به این اشـاره

3 . Rainey داشتهاند که ناباروری یک تجربه پر از تنیدگی از نظـر

4 . Girdler
5 . Compagne

6 . Dunkel 12 .- Sontag
7 . Wadhwa 13 . Strchler
8 . Lou 14 . Halton
9 . Lack 15. Copantes
10 . Apgar Score 16 . Adrenalin
11 . Low Birth Weight 17 . Chomitz

2013Winter4/.No.1.VolPsychology/Health 1391 زمستان ـ 4شماره پژوهشی/ علمی فصلنامه سلامت شناسی روان

7

2013Winter4/.No.1.VolPsychology/Health 1391 زمستان ـ4شماره پژوهشی/ علمی فصلنامه سلامت شناسی روان

8

نسرین زارعی، کاظم رسولزاده طباطبایی، سید علی آذین

روانشناختی است کـه مـیتوانـد در برخـی از زنـان موجــب افــزایش افســردگی شــود (کــلاک، 2004؛ ویکمن، اهلرز، ویکمن، ویـور و کـدینگتون، 2011 و اسباراگلی، مورگانـت، گوراکسـی، هـوفکنز، دیلئـو و کاســـتروجیووانی، .(2008 همچنـــین نشـــانههـــای اضطراب و افسردگی در طول بارداری به عنوان یـک عامل خطـر بـرای افسـردگی پـس از زایمـان اسـت (هــرون18 و همکــاران، 2000؛ بــه نقــل از تیکســیرا، فیجیــردو، کانــد، پــاچکو و کاســتا، .(2009 ســوتر، ژیاکون، گلاتاینی و وردوکس (2004) طی پژوهشـی نشان دادند، صرف وجود اخـتلالات اضـطرابی طـی بارداری، بدون احتساب افسردگی یا مشکلات دیگـر دوران بارداری، احتمال افسـردگی پـس از زایمـان را سـه برابـر مـیکنـد. طبـق نتـایج تحقیـق مـوری19 و همکاران 1999)؛ بـه نقـل از هویزینـک و همکـاران، (2004 نیــز افســردگی پــس از زایمــان روی رشــد شناختی و هیجانی کودک اثر دارد.

پیشرفتهای اخیر در درمـان نابـاروری فرصـت بیشتری را برای زوج های نابارور جهـت موفقیـت در درمان فراهم نمـوده اسـت (مارکسـتاد، مـونتگمری و بارتچ، .(1998 ناباروری و درمـان آن تنیـدگی زاهـای شـــدید هســـتند (گرونتـــی، آناگنوســـتوپولوس، پوتامیــانوس، لیکریــدو، اشــمیت و وســلاماتزیس، (2012 و به نظر میرسد درمـان نابـاروری اثـر منفـی حـاملگی روی کیفیــت زنـدگی را افــزایش مـیدهــد (پاسکالیس، آگوستینی، مونتی، پـاترلینی، فاگانـدینی و لاسالا، .(2012 تنیدگی ناباروری یـک تجربـه نسـبتاً پایدار است و با وجود آن که پس از درمـان، بهبـودی

18 . Heron 19 . Murray

قابل ملاحظهای در کاهش علائم مشـاهده مـیشـود، گــاه تعــدادی از نشــانههــا همچنــان بــاقی مــیمانــد (ماهلستد، (1985 و همچنین زنان با سـابقه نابـاروری در معرض خطر افزایش افسردگی در طـول بـارداری می باشند (اولشانسکی و سریکا، (2003، اما اطلاعـات مشخصــی در مــورد میــزان افســردگی، اضــطراب و تنیدگی در طول بارداری در مادران بارداری که تحـت درمان ناباروری باردار شدهاند مشاهده نشد. در حـالی که اگر ایـن مشـکلات پـس از درمـان نابـاروری، در طول بارداری نیز به طور معنیداری ادامه داشته باشـد، علاوه بر آن که سطح کیفی زندگی را کاهش میدهـد و بر اساس تحقیقات، بر جنین در حـال شـکلگیـری نیز تـأثیرات منفـی خواهـد داشـت. بـه عنـوان مثـال افسردگی مادر در طول بـارداری، بـا مشـکلاتی نظیـر افزایش فعالیت جنین، تأخیر رشد قبل از تولد، نـارس بودن، وزن پایین تولد، همراه میشـود (فیلـد، .(2006 بنابراین با توجه به نتایج مطالعـات قبلـی، هـدف ایـن پژوهش بررسی میزان افسردگی، اضطراب و تنیـدگی در طول بارداری در زنان بـارداری کـه تحـت درمـان ناباروری باردار شـدهانـد در مقایسـه بـا زنـان بـاردار عادی است که میتواند اطلاعـات مفیـدی در حـوزه روان شناســی نابــاروری و نیازهــای موجــود در ایــن زمینه را بهدست دهد تا گامی مـؤثر در جهـت ارتقـاء بهداشــت و ســلامت روانــی و جســمانی مــادران و همچنین فرزندانشان، در ابتداییترین دوره رشـد، کـه مهمترین هدف درمان ناباروری است، باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله گیاه شناسی خیار در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله گیاه شناسی خیار در pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله گیاه شناسی خیار در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله گیاه شناسی خیار در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله گیاه شناسی خیار در pdf :

گیاه شناسی خیار

خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده می کرده اند .
ایالت فلوریدا مهمترین تولید کننده خیار در آمریکا است و حدود یک سو م خیار کل آمریکا را تولید می کند
خیار گیاهی است علفی و یکساله دارای ساقه خزنده وپوشیده از خارهای نازک و خشن است . برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است . گلهای آن زرد رنگ که به دو صورت نر و ماده روی یک پایه قرار دارند میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممکن است کوچک و یا دراز باشد .
نام علمی : خیار با نام علمی Cucumis sativus از خانواده کدوئیان می باشد.
تاریخچه محصول :

به احتمال قوی خیار بومی آسیا و افریقاست و هزاران سال کاشت می گردیده است شواهد موجود نشان می دهد که کاشت خیار در قسمت غربی آسیا در سه هزار سال پیش انجام میگرفته است. دکاندول عقیده دارد که خیار بومی آسیاست و شاید هندوستان مرکز اولی آن باشد ولی بطور کلی عقیده بر این است که مرکز آن جنوب آسیا باشد. در هندوستان حداقل سه هزار سال کاشت می گردیده و رومیها و یونانیان قدیم نیز از آن استفاده می نموده اند.

بنابر نظر دکاندول مرکز اولی خیار هندوستان است، دلیل این موضوع کشف گیاهی خیار مانند به اســم Royle Cucmis hard wickii در دامــنه-های کــوههای هــیمالیاست. از چــند نــظر گــونه C.hard wickii شبیه خیار است با این تفاوت که پوست میوه صاف است و گوشت آن بــسیار تلخ. بنابر اظهار دکاندول و نظریه گیاه شناس مشهور انگلیسی سرژوزف هوکر که نمونه های این خیار وحشی را در دامنه هیمالیا جمع نمود می توان گفت که در حقیقت این گونه وحشی در حوزه تغییرات ارثی و آمیزشی خیار اهلی بوده و جزئی از آن است و تا بحال شواهدی که عکس این ادعا را ثابت کند به دست نیامده است.

 

دکاندول معتقد است که خیار حداقل بمدت سه هزار سال در هندوستان کشت می شده است از هندوستان خیار به چین برده شد و شاید هم زودتر از رفتن به چین خیار وارد روم و یونان قدیم گردیده است .بنابر اظهارات شارپ در زبان پهلوی کلمه خیار وجود دارد. در کتیبه های میخی ذکری ازخیار نیست¬ولی بطور مسلم خیار در ایران حداقل 1000 سال پیش از میلاد وجود داشته است.

بررسی وضعیت تولید درجهان :
طبق آمار فائو سطح زیر کشت جهانی این محصول در سال 2005، 2488600 هکتار با عملکرد متوسط 7/16 تن درهکتار و تولید 41743840 تن می باشد که بالاترین تولید متعلق به کشور چین با 26559600 تن ( 5/63% ) بوده که از سطحی معادل 1553100 هکتار بدست می آید متوسط¬عملکرد این کشور 1/17 تن میباشد. ایران باتولید 1400000 تن حدود 3/3% از تولید را در اختیار داشته که از سطحی معادل 80000 هکتار بدست می آید .
اقلیم :

خیار در مقابل سرما حساس و طالب گرما ست. چنانچه دمای شب پائین¬تر ازc0 5 باشد میوه ها بحد کافی تشکیل نمی شوند و یا اینکه اختلالات فیزیولوژیکی در آنها ظاهر می گردد.
دمای بالا برای جوانه زنی، مرحله رویشی و مراحله زایشی لازم است حداقل دما برای جوانه زدن بذر خیار c0 12 و برای رشد و نمو بالای c0 10 است گلها ابتدا در دمای c0 15 به بالا و گرده ها در دمای c0 17 به بالا باز می شوند عمل لقاح در دمای 26 تا 29 درجه سانتی گراد انجام می گیرد.
بررسی وضعیت تولید درایران :

سطح زیر کشت: طبق آخرین آمارنامه منتشره در سال 83، سطح زیر کشت خیار در ایران 78197 هکتار و بیشترین سطح زیر کشت متعلق به منطقه جیرفت و کهنوج بوده که در سطحی حدود 15000 هکتار کاشته می شود که حدود 20% از سطح کل کشور را شامل می شود. ایران حدود 2/3 از سطح زیر کشت جهان را بخود اختصاص داده است.
عملکرد:

متوسط عملکرد خیار در ایران 22 تنی و بیشترین عملکرد مربوط به استان کهکیلویه و بویر احمد بمیران 5/35 تن می باشد.
تولید :

کل تولید خیار در کشور 1715024 تن و استانهای مهم تولیدکننده منطقه جیرفت و کهنوج، لرستان ، خوزستان وایلام می باشند منطقه جیرفت و کهنوج 26% از تولید کشور را در اختیار دارد.

ارقام زراعی:
ارقام کشت شده در ایران عبارتند از: هیبرید سوپرمیراکس،757 و سوپردومینوس داما، سوپر هیدارس، ارلی گرین دیوومین گرنیدیو، وایت مکتی دومینوس، خیارهای هیبرید و گلخانه ای ( دومینوتن جی آرسی، جی آراچ، پریموکا 9811، کا 8756 مینی بار، کا 9825 و فرسکو.)
مکانیزاسیون :

کاشت، داشت و برداشت خیار در ایران بصورت سنتی بوده و در برخی مناطق برای زودرس نمودن محصول و افزایش درآمد اقدام به زیر کشت نمودن آن در زیر پلاستیک نموده و تاریخ کاشت را حدود یک تا یک و نیم ماه جلو می کشند و محصول زودرس به بازار عرضه می دارند.
آفات و بیماریها:

آفات و بیماریهای مهم خیار عبارتند از :
سفیدک دروغی Pseudoperonospora cubensis
لکه زاویه ای Pseudomonas syringae pv. Lachrymans
بوته میری Phytophthora drechsleri Pythium aphanidermatum
سفیدک سطحی Phytophthora capsic

آفات مهم :
ـ تریپس
ـ کنه تار عنکبوتی
ـ شته
مسائل بازرگانی :
طیق آخرین آمار منتشره توسط دفتر آمار و خدمات ماشینی در سال 82، 26467 تن از این محصول بصورتهای مختلف از کشور صادر شده که عمده کشورهای مقصد، آذربایجان، ارمنستان، افغانستان، سوئد، کویت و هلند میباشند ارزش ریالی محصولات صادره شده 72533303490 ریال معادل 9158253 دلار بوده است.
صنایع فرآوری:

صنایع فرآوری آن عمدتاً بصورت خیار شور و تا اندازه ای بصورت خیار ترشی درآمده و قسمت مهمی از صادرات نیز بصورت فرآوری شده می باشد.
عرضه سرانه : با توجه به تولید حدود 1700000 تن با کسر میزان 26000 تن صادرات و 10% ضایعات و با در نظر گرفتن جمعیت 66000000 نفری، عرضه سرانه خیار در ایران 8/22 کیلوگرم برآورد می شود
کاشت خیار در گلخانه

 

انتخاب زمان کشت

قبل از هر اقدامی در مورد کشت خیار ابتدا بهتر است اطلاعاتی از قبیل آمار هواشناسی منطقه نظرات و تجربیات مهندسین کشاورزی و کشاورزان با تجربه و مهمترین مورد قیمت این محصول در بازار کسب کرده و آنگاه زمان کشت را انتخاب نمایید زیرا زمان کشت در بهره برداری محصول تاثیر مستقیم داشته و باعث بالا رفتن روحیه کار و تلاش می گردد. مثلا در مناطق جنوبی کشور زمان کشت از اوائل مهرماه شروع

می شود و در خرداد ماه سال بعد برداشت محصول پایان می یابد. و در مناطق شمالی و مرکزی کشور که در آذر ماه و دی ماه دارای هوای ابری و سرد می باشند زمان کشت را به نحوی انتخاب می کنند که این زمان یا آخر فصل برداشت و یا آغاز کشت باشد . به طور کلی زمان هایی که شرایط جوی نامساعد است باید از دوره کشت حذف گردد و اگر چنین کاری صورت نگیرد و زمانهای نامساعد در میان زمان برداشت قرار گیرد کشت با مشکلات عدیده ای روبرو می شود.

انتخاب بذر: بعد از انتخاب زمان کشت باید بذر مناسب و خوبی انتخاب کنیم که بر اساس تقسیم بندی اقلیم های مناسب صورت می گیرد.مثلا برای مناطق جنوبی که زمان کشت از اوائل مهرماه شروع می شود و تا آخر خرداد سال بعد می توان برداشت محصول داشت و یا مناطق شمالی و مرکزی که کار کشت از اوائل دی ماه شروع می شود بذرهای تک گل پیشنهاد می شود که دارای برگ های کوچک و مقاوم به سرما بوده و جهت دوره های طولانی مناسب می باشد ولی در اقلیم های که دو فصل کشت دارند بهتر است از واریته های

پرگل که محصول زیادی در زمان کوتاه دارنداستفاده گردد. شایان ذکر است که بسیاری از کشاورزان بدون توجه به نوع واریته و زمان کشت آن و تنها به علت پر گل بودن آن اقدام به کشت در فصولی می نمایند که مناسب حال آن بذر نیست در نتیجه با مشکلاتی مواجه می شوند که برای آنها اندکی ناشناخته و غریب می نماید.کشاورزانی که آشنایی با خواص واریته های مختلف ندارند اشتباه عمده ای را مرتکب می شوند و آن این است که واریته های پر گلی را که برای فصول بهاره کشت نموده اند و محصول خوب و زیادی برداشت کرده اند

مجددا برای کشت پائیزه انتخاب می کنند. با شروع فصل سرما و کوتاه شدن طول روز تعداد زیادی میوه های کوچک در هر بوته مشاهده می کنند که به علت ریز ماندن میوه ها بر روی ساقه محصولی برداشت نمی کنند و با تصوراتی که دارند کود و سم را به گیاه تحمیل می کنند در حالی که بذر های تک گل بوده و از آن میوه کمتری مشاهده می کنند اما محصول بیشتری برداشت می شود.

نحوه کشت :
پس از انتخاب بذر باید فکر نحوه کشت باشیم به طور کلی در مقابل ما دو راه برای کشت بذر قرار دارد. یکی کشت مستقیم و کشت به صورت خزانه که از این دو راه به خاطر صرفه جویی در استفاده از امکانات گلخانه ای و مراقبت بیشتر و بهتر تا جوانه زدن بهتر است از کشت در خزانه بهره گیری کرد. برای کشت مستقیم زمین باید رطوبت کافی داشته و به اصطلاح گاورو باشد و بهتر است زیر و روی بذر به مقدار مورد نیاز بیته موس ریخته شود.

بهترین خاک برای کشت در گلدانهای نشاء ماده ای طبیعی به نام بیته موس می باشد که در بازار انواع خارجی و ایرانی آن یافت می شود.اگر محل قرار گرفتن سینی نشاء دارای درجه سانتی گراد مناسب باشد و نور و رطوبت کافی وجود داشته باشد چنانچه شرایط مناسب نبوده و عوامل نور و گرما و رطوبت به صورت دلخواه نباشد اولا در زمان جوانه زنی تاخیر ایجاد می شود و ثانیا در جریان رشد گیاه نیز اختلالاتی پدیدار خواهد شد. توصیه می شود این نوع بذرها را به علت گرانی آنها ساعت قبل از کاشت در زمین و یا گلدان در یک پارچه نخی و یا پنبه ای در دمای درجه سانتی گراد نگهداری کرد. باید دقت کرد قبل از این کار بذرها ابتدا در آب ولرم خیسانده شوند از طرفی باید مراقبت های لازم را به عمل آورد تا گیاه جوان بدون آفت و بیماری به زمین منتقل شود.

انتقال نشاء به زمین اصلی:
وقتی بذرها سبز شدند و رشد کافی نمودند باید آنها را به زمین گلخانه منتقل کنیم.بدین منظور حفره هایی که با فاصله معین و بر اساس تراکم بوته در متر مربع محاسبه شده است بر روی بسترها تعبیه می کنیم که دقیقا به اندازه حجم خاک گلدانهای سینی نشاءمی باشد. آنگاه با احتیاط کامل نشاء را همراه با خاک گلدان از گلدانها جدا کرده و در حفره ها قرار می دهیم.در اینجا باید مراقب باشیم تا به ریشه ها آسیبی وارد نیاید. بعد از انتقال نشاء به زمین آبیاری را شروع می کنیم . به یاد داشته باشیم مدت قرار گرفتن نشاء در گلدان نباید از حد معمول تجاوز کند زیرا در این صورت است که ریشه به علت حجم کم خاک دچار مشکل شده و از رشد طبیعی باز می ماند.

ترکیبات شیمیایی
خیار دارای ساپونین و آنزیم های مختلفی مانند پروتئولی تیک و غیره و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف می باشد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق تربیتبدنى و ورزش در مدارس در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق تربیت‌بدنى و ورزش در مدارس در pdf دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق تربیت‌بدنى و ورزش در مدارس در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق تربیت‌بدنى و ورزش در مدارس در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق تربیت‌بدنى و ورزش در مدارس در pdf :

کودک از ابتداى ورود به‌دنیاى مدرسه، پیوسته در این تلاش است که به زندگى خوب، سالم و پرطراوت دست یابد. در تأمین این نیاز و تحقق چنین هدفی، بهر‌ه‌مندى دانش‌آموزان از امکانات ورزشی، در کنار سایر عوامل تربیتی، بسیار سازنده و مفید خواهد بود و لذا معلمان آگاه تربیت‌بدنى مدارس، بایستى به آموزش صحیح تربیت‌بدنى به دانش‌آموزان همت گمارند و در این راه از هیچ کوشش ثمربخشى دریغ ننمایند. کلیه تلاش‌ها باید در جهت توسعه آموزش تربیت‌بدنى و دانش نوین این رشته در بین دانش‌آموزان باشد چرا که از گذشته‌هاى دور، اعتقاد ما بر این است که “روح سالم در بدن سالم است”. پس چه بهتر که این کار، از مدارس آغاز گردیده و به‌نحو صحیح و اصولى دنبال گردد.
روش‌هاى آموزش مهارت‌هاى ورزشى در مدارس
براى آموزش مهارت‌هاى ورزشی، روش‌هاى مختلفى بکار مى‌رود. این روش‌ها با توجه به تأثیر و شرکت حس‌هاى مختلف در یادگیری، در سه گروه به‌شرح زیر تقسیم‌بندى مى‌گردند:
- روش تکلمى:
یکى از رایج‌ترین روش‌هاى آموزش مهارت‌ها یا شیوه اجراء یک فعالیت، استفاده از روش تکلمى است. در این نوع شیوه، معلم مرحله به مرحله یا به‌طور خلاصه، چگونگى اجراء یک فعالیت در مراحل مختلف را فقط به‌وسیله زبان بازگو مى‌کند. او به‌عنوان یک وسیله کمکى اولیه، یادگیرنده را به آنچه در قالب عمل باید پیاده کند آگاهى مى‌دهد و در حقیقت یک تصویر کلى از فعالیت مورد نظر را در ذهن فرد به‌وجود مى‌آورد. در آموزش با این روش، دانش‌آموزان مراحل مختلف حرکت‌ها را از طریق شنیدن و گوش‌ دادن یاد مى‌گیرند.


- روش مشاهده‌اى:
یکى از مهم‌ترین و سودمند‌ترین راه‌هاى آموزش یک حرکت، نشان دادن آن به دانش‌آموزان است. نشان دادن مهارت یا حرکت معمولاً همراه با توضیح دادن است. نشان دادن حرکت به‌وسیله معلم یا دانش‌آموزان یا وسایل کمک‌آموزشى نظیر فیلم و پوستر و عکس مى‌تواند انجام پذیرد. - روش احساس حرکت:
این روش عبارت است از به‌وجود آوردن احساس حرکتى صحیح با هدایت کردن یک قسمت یا قسمت‌هاى مختلفى از بدن که در حرکت به‌کار گرفته مى‌شود. این عمل به‌وسیله معلم یا فرد ماهرى انجام مى‌گیرد. در بسیارى از موارد دیده شده است که برخى از افراد تا زمانى‌که این حس را پیدا نکرده‌اند، مهارت مربوطه را به‌خوبى انجام نمى‌دهند. به‌عنوان مثال این عمل براى کسى که وزنه پرتاب مى‌کند و حرکت دست را در موقع پرتاب به‌خوبى نمى‌داند یا کسى که چگونگى پرتاب وزنه را یاد نمى‌گیرد بسیار قابل استفاده است. مورد استفاده دیگر این روش زمانى است که شخصى دچار نقص عضوى مثل کرى یا کورى باشد. معلم با هدایت کردن اجراء کنندگان حرکت، چگونگى انجام دادن آن را به‌وسیله به‌وجود آوردن احساس حرکت بدنی، به فرد مى‌آموزد.
بهداشت و ایمنى در برنامه‌هاى ورزش مدارس
رعایت بهداشت و ایمنى از موارد مهمى است که در اجراء هر رشته ورزشی، از نظر حفظ سلامت دانش‌آموزان باید به‌عمل آید. ایمنى و حفظ بهداشت، خود به‌خود به‌دست نمى‌آید و باید ضمن تعلیمات هر رشته ورزشی، مقررات ایمنى آن نیز تعلیم داده شود. پس از آموزش مقررات ایمنى و بهداشتى رشته‌هاى ورزشی، بر مربیان لازم است که بر اجراء صحیح و کامل آن نظارت کنند تا همه افراد، تمامى توصیه‌ها را بدون کم و کاست رعایت نمایند.
اولین مسئولیت مربیان ورزش، انتخاب زمین و محوطه ورزشى مناسب از نظر حفظ سلامت دانش‌آموزان است. محوطه ورزشى باید، داراى وسعت کافى بوده و از برجستگى‌ها، موانع و اشیائى که براى سلامت افراد خطرناک است، عارى باشد.
مسئولیت بعدى مربى ورزش این است که بر رعایت مقررات ایمنى هر رشته خاص از طرف شرکت‌کنندگان نظارت داشته باشد. نظارت و اجراء مقررات ایمنى از مهم‌ترین وظایف هر مربى ورزش به‌شمار مى‌رود. جو بازى باید ملایم و دوستانه باشد و بر مربیان است که با تمام قدرت، از خشونت در بازى‌هاى ورزشى جلوگیرى کنند، زیرا خشونت در ورزش جائى ندارد.
شایان ذکر است، مقررات ایمنى رشته‌هاى ورزشى باید در همه جا و در همه مدارس یکسان باشد و همه معلمان باید در این موارد هماهنگ عمل کنند. بهتر آن است که مقررات ایمنی، در تابلوى اعلانات مدارس نصب گردند تا همواره در معرض دید و مطالعه دانش‌آموزان قرار گیرد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

بررسی بافت صنایع شهرستان ابهر در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی بافت صنایع شهرستان ابهر در pdf دارای 112 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی بافت صنایع شهرستان ابهر در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب

مقدمه    2
پتانسیل های معدنی و صنعتی شهرستان ابهر    2
مهم ترین محدودیت ها وتنگناهای توسعه بخش معدن    4
مهمترین قابلیت ها و مزیتهای بخش معدن    5
محدودیت ها و تنگناهای بخش صنعت    6
قابلیت ها و امکانات بخش صنعت    7
صنایع دستی    7
صنعت    8
محصولات غذائی وآشامیدنیها    10
محصولات ازلاستیک و پلاستیک    17
ماشین آلات و دستگاههای برقی    22
سایر محصولات کانی غیرفلزی    23
ساخت فلزات اساسی    29
ساخت مواد و محصولات شیمیائی    30
ساخت منسوجات    37
ساخت ماشین آلات و تجهیزات    52
ساخت کاغذ ومحصولات کاغذی    54
تولید محصولات چرمی و چوبی    57
ساخت وسایل نقلیه    58
ساخت  وسایل نقلیه موتوری    62
محصولات فلزی فابریکی    64
معرفی برخی شرکتهای دیگر    67
منابع    71

مقدمه :

پتانسیل های معدنی و صنعتی شهرستان ابهر
شمه ایی کلی از پتانسیلهای معدنی شهرستان ابهـر
مرغوبیت نسبی در مواد معدنی موجود در شهرستان ابهر وتنوع آن ,وضعیت مناسبی را برای ایجاد صنایع معدنی تزئینی وصنایع جنبی مورد نیاز بوجود آورده است بویژه وجود معادن فعال گرانیت  سیلیس کائولن وخاک صنعتی در این شهرستان وظرفیت کافی برای تولیدات این مواد واولویتهای نزدیکی محل معادن به بازار مصرف و وجود راههای مناسب ارتباطی به استانهای مجاور حائز اهمیت است.
از دیگر جهات وجود صنایع معدنی متناسب با مواد معدنی ,فراهم شدن کلیه امکانات لازم برای فعالیت بخش خصوصی از طریق رفع موانع قانونی ,حمایت دولت از تعاونی های معدنی وعدم وابستگی فعالیتهای معدنی به تکنولوژی خارجی شرایط را برای سرمایه گذاران در این بخش فراهم نموده است
از طرف دیگر تنگناها ومحدودیتهایی چون کوتاه بودن زمان بهره برداری از معادن ,انگیزه سرمایه گذاری طولانی مدت را برای فعالان بخش خصوصی از بین می برد.رکود نسبی فعالیت برخی از معادن بعلت فقدان بازار مصرف ,یا نداشتن حرفه اقتصادی ,کمبود ماشین آلات مناسب ونو و تکنولوژی پیشرفته در فعالیتهای اکتشافی وعدم بهره مندی از نیروهای متخصص بعلت دشواری کار توسعه وایمنی کافی برای فعالان در این بخش را کاهش داده است .
عدم وجود شرکتهای صنعتی مناسب برای صنایع معدنی برای جلوگیری از آلودگی حاصل از کار , تعداد مراکز تصمیم گیری وروشن نبودن مقررات ادارات مرتبط ,سرمایه بر بودن وریسک پذیر بودن فعالیتهای معدنی ,فقدان مراکز آزمایشگاهی وتحقیقات کاربردی ,فقدان شرکتهای مشاوره ای وخدماتی ,کمبود سرمایه گذاری زیربنایی , از قبیل راه برق ,مخابرات ومطالعات واکتشافات ,فقدان تشکل در بین معدن کاران ومتناسب نبودن رشد قیمت ماده معدنی در مقایسه با رشد قیمت تمام شده از عمده تنگناها ومحدودیتهای بخش صنایع معدنی در شهرستان ابهر می باشد
 با وصف این در سالهای اخیر خصوصاً در دوران خدمتگذاری دولت اصلاحات شاهد رشد چشمگیــری در این زمینــه بوده ایم که در ذیل برخی از آن موارد را بصورت کلی ملاحظه می فرمائید
 از مجموع 32 معدن فعال در شهرستان تعداد 18 معدن از سال 76 تا 84 پروانه بهره برداری گرفته اند .که 25/56% را شامل می شوند

- اکنون در بخش معادن شهرستان حدود 280 نفر بصورت مستقیم مشغولند ونزدیک 500 نفر نیز بصورت غیر مستقیم در چرخه فعالیت معادن شهرستان اشتغال دارند
- شهرستان ابهر 9/65 درصد از سهم معادن شهرستانهای (ناحیه ابهر) را بخود اختصاص داده وناحیه ابهر نیز 2/15% از ذخایر معادن استان را تشکیل می دهد.
- در شهرستان ابهر در بخش معدن 5 واحد تعاونی معدنکاری و27 واحد خصوصی معدن مشغول فعالیت است.
- در پیگیریهایی که از طریق فرمانداری ابهر صورت گرفته جلساتی با معدنکاران در سال 83 برگزار گردیده وضمن توجه وحل پاره ایی از مشکلات آنان تشکیل سندیکای ویژه معدنکاران پیشنهاد گردیده که در شرف انجام است.

معــدن :

تعداد ومیزان ذخایر معدنی در شهرستان ابهر در سال 76
 
معادن    معادن غیرفعال    مجموع    میزان ذخایر (تن)
            فعال    غیرفعال    مجموع
29    2    31    28756901    642000    29380901

تعداد معادن فعال موجود در سال 1382

معدن    سیلیس    سنگ لاشه    سنگهای تزئینی (تن)    آهن    خاک صنعتی (تن(
            گرانیت    تراورتن    مرمریت    2    4
            11    1    0       
ظرفیت    15974321 تن    -    37516901    -    -    -    3068000

میزان استخراج وارزش تولید  در سال 1382

استخراج (تن)    ارزش تولید (میلیون ریال)    نیروی شاغل بکار در سال 1382
327329    17670    263 نفر

تعداد موافقت اصولی     گواهینامه اکتشاف صادر شده وشرکت های تعاونی در سال 82

حوزه        پروانه اکتشاف صادر شده     تعداد گواهینامه اکتشاف صادر شده     تعداد شرکتهای تعاونی
ابهر                16    3    8

از مجموع 110885964000 ریال سرمایه گذاری انجام شده در بخش معدن  د ر سا ل 1382 در استان زنجان 16794568000 ریال  سرمایه گذاری  د ر ناحیه ابهر صورت گرفته که 15% سرمایه گذاری  کل استان  را  شامل میشود بیشترین  سرمایه گذاری در  ناحیه ابهر  در شهرستان ابهر  به میزان 000/282/359/10  ریال انجام گرفته است که برابر با 7/61% کل سرمایه گذاری  ناحیه در بخش معدن بوده است.
سرمایه گذاری  انجام شده   در بخش  معدن (خصوصی ) 000/282/359/10 ریال در ابهر بوده است.

 

منابع :

http://www.iran-chabar.de/1385/01/01/007.htm

http://www.namayeshgah.com/Companies/booth.asp?ID=360

http://www.iraniec.com/parks/parks.asp?Id=5

http://www.sme.ir/index.php?action=showestate&LangID=3&E

http://zanjan.frw.org.ir/citys/abhar.htm

http://www.abhar30t.5u.com

http://abharcity.com

http://abhar.ir/content/view/281/141

http://www.abhar.ir

http://www.infopoultry.net/REGISTER/cmpshow.asp?cmpid=5

http://www.aftab.ir/companies/company.php?id=23349

http://www.mim.gov.ir/mits/news/newsdisplay/Newsdetails.asp

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   71   72   73   74   75   >>   >