سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله کمروئی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله کمروئی در pdf دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کمروئی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کمروئی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کمروئی در pdf :

کمروئی

کمروئی چیست؟
نظرات ارائه شده از دیدگاه دانشمندان
انواع حالات انزواطلبی
ملاک های تشخیصی مشکل اختلال کمروئی و گوشه گیری

شیوه کمروئی
عوارض کمروئی از دیدگاه زیمیادرو
میزان کمروئی

علل کمروئی
مقابله با کمروئی و راههای درمان آن
موثرترین روش های کاربردی درمان کمروئی از دیدگاه غلامعلی افروز
توصیه های لازم
توصیه ها و پیشنهادات لازم دیگر
اقدامات خارج از ایران

مقدمه
« خداوند متعال وقتی انسان را آفرید از نظر جسمی تجهیزاتی مانند چشم و گوش و زبان را در او قرار داد تا در پرتو این تجهیزات طبیعی راه را از چاه تشخیص داده ، از انحراف و سقوط محفوظ بماند. بموازات این حواس ظاهری روحیات بسیار ارزنده ای همانند عفت و حیا و غیره به او ارزانی داشت تا با برخورداری از این منابع درونی در برابر هوی های نفسانی ایستادگی نماید.

انسانها همانطور که با چشم ظاهر قادر بدیدن هستند با چراغ عقل و برخورداری از روحیاتی همانند حیا و عفت از پلیدی ها و اعمال زشت دوری می گزینند.
امام جعفرصادق علیه السلام فرمود: الحیاء من الایمان و الایمان فی الجنه حیاء و شرم بخشی از ایمان است و ایمان جایگاهش بهشت برین است.

رسول خدا فرمود : حیاء بر دو گونه است: قال رسول الله (ص) الحیاء حیا ان حیا عقل و حیا حمق فحیاء العقل هوالعلم و حیا الحمق هوالجهل . یعنی حیا بر دو نوع است او حیا و شرم راستین و معقول ، چنانچه انسانها بر اساس فطرت باید از اعمال زشت و ناروا ابراز تنفر کرده از انجام آن خودداری بورزند، چنین حیائی را حیاء عقل گویند.
نوع دیگر از حیاء وجود دارد که می توان آن را جزء روحیات منفی انسان بحساب آورد مثل اینکه چیزی را نداند و از سوال کردن از دیگران دچار شرم گردد و بعبارت دیگری چنین شخصی دچار کمروئی است و این روحیه علاوه بر اینکه مطلوب و سودمند نیست بلکه زیان آور نیز می باشد و آدمی را از استکمال و پیشرفت باز می دارد.

امام جعفرصادق علیه السلام فرمودند:
« من رق وجهه رق علمه. هر که از سوال کردن دچار شرم و خجلت گردد از کسب علوم محروم مانده نمی تواند به ذخایر علمی دست یابد»
کمروئی چیست؟
کمرویی یک توجه غیرعادی و مضطربانه خویشتن در یک موقعیت اجتماعی است که در نتیجه آن فرد دچار نوعی تنش روانی- عضلانی شده ، شرایط عاطفی و شناختی اش متاثر می گردد و زمینه بروز رفتارهای خام و ناسنجیده و واکنشهای نامناسب در وی فراهم می شود. به دیگر سخن پدیده کمروئی به یک مشکل روانی – اجتماعی و آزاردهنده شخصی مربوط می شود که همواره به صورت یک ناتوانی یا معلولیت اجتماعی می گردد. به کلام ساده، کمروئی یعنی«خود توجهی» فوق العاده و ترس از مواجه شدن با دیگران. زیرا کمروئی نوعی ترس و اضطراب اجتماعی است که در آن فرد از مواجه شدن با افراد نا آشنا و ارتباطات اجتماعی گریز دارد.

بنابراین :
1- کمرویی روبه رو شدن با افراد جدید را برای فرد نگران کننده و دشوار جلوه می کند.
2- کمرویی وارد شدن به اماکن جدید و کسب و کار و تجارت تازه را برای فرد سخت می نماید.
3- «کمرویی مخفی شدن از انظار و احساس عجز در عین توانمندی را سبب می شود. باید توجه داشت که احساس کمرویی افراد همیشه در برابر انسانها متبلور می شود و نه حیوانات، اشیاء و موقعیت های طبیعی و جغرافیایی»

« کمرویی یا خجالتی بود همیشه با یک درماندگی همراه است و در جوار واژه های زندگی اجتماعی، خانوادگی ، حرفه ای قرار می گیرد. این امر کاملاً قابل فهم است، چرا که یک شخص خجالتی در وفق دادن خود با شرایطی که برای او خطرناک به نظر می رسد، ناتوان است»
نظرات ارائه شده از دیدگاه دانشمندان اسلام و اندیشمندان غرب در مورد کمرویی:
1- از نظر حمیدالشمس العمالی: « کمرویی معادل ترس از قضاوت دیگران نسبت به خود است به نظر نامبرده علل کمرویی عبارتند از : عیبجویی، تمسخر ، تحقیر، داشتن نقص عضو، بی بهره بودن از زیبایی»
2- از نظر حسین آزاد: « برخلاف واکنش دلواپسی بیش از اندازه که کودک برای برقراری احترام خود از را خویش خارج می شود تا کار دیگران را انجام دهد، در واکنش کناره گیری( خجالت و کمرویی) شخص از طریق جدا ساختن خود از تماسهای اجتماعی به این مقصود نائل می آید»
3- ایرج پورباقر : « به نظر ایشان علل کمروئی عبارتند از : کمبود محبت، تنبیهات بی مورد والدین و ضربه های روانی در دوره کودکی»
4- از نظر آندره هوزه کمرویی عبارتند از : « رنج بردن از احساس زیردستی و احساس ناتوانی برای زندگی و دفاع از خویش، رنج بردن از کمرویی والدین و عدم رسیدگی به وضع اطفال خود، ترس از بیماریها و حوادث و بازیهای خشن، جاه طلبی و خودپسندی والدین، مهلت ندادن به کودک جهت ابراز وجود و نیز منع والدین از شرکت در کارهای گروهی و بازهای گروهی با همسالان و همکلاسهای خود است.»
5- نظر پروفسور آلن.ا.راس: « اختلال رفتار کمرویی، گوشه گیری در کودکان با نشانه های زیر همراه است: از نظر وی اینگونه کودکان در موقعیتهای متعدد از ارتباط اجتماعی پرهیز می کنند و دوستانی محدود و علایقی محدود دارند. کودکان منزوی در مقابل انتقاد بسیار حساس بوده و در مقابل شکست به آسانی روحیه خود را می بازند بسیار غصه می خورند فاقد شور و علاقه هستند و در مقابل وظایف مختلف عکس العمل و برداشتی کاملاً غمگین و بی حال دارند.»
6- از نظر فرید: قسمت اعظم کمرویی و خجالت بستگی دارد به کشمکشهای سختی که در خصوص امیال جنسی و کنجکاوی شهوی در کودکی گریبانگیر آدمی شده است. اینان در کودکی مجبور به احتیاط و خودداری و سر نگهداری بوده اند که در بزرگی خجالت زنده و کمرو می شوند.»
انواع حالات انزوا طلبی و کمرویی

1- « کناره گیری اجتماعی : این گروه از افراد، کسانی هستند که در سازگاری اجتماعی دچار شکست شده و از مصاحبت با مردم خودداری می نمایند و سرگرمیهای فردی را به شرکت بر امور اجتماعی مقدم می دارند. اغلب اوقات تنها با اعضای خانواده خود و همسالان آشنای خود بازی می کنند. اغلب آرام و بی سر و صدا هستند ولکن گاهی عکس العمل آنها به صورت حمله و تعارض ظاهر می شود. از دیگران دوری می نمایند شرم و خجالت آنها ممکن است موجب عدم توانایی در کسب برخی مهارتها شود .

2- لالی انتخابی: حالت کلی و اساس این اختلاف کناره جویی دائم از صحبتها، تقریباً در تمام موقعیتهای اجتماعی می باشد، علیرغم توانایی در درک صحبت محاوره ای و صحبت کردن این کودکان ممکن است به وسیله تکان دادن سر و بعضی موارد توسط نطق و ادای جملات تک سیلابی و کوتاه ارتباط برقرار کند. کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلال عموماً مهارتهای زبانی عادی را دارند اگرچه بعضی از آنها رشد توام با تاخیر و اختلالاتی در تلفظ دارند. اما به هر حال امتناع از صحبت ناشی از عدم کفایت در تکلم و زبان و اختلال ذهنی دیگر نیست. این افراد به طور معمول دارای حالات رفتاری از قبیل خجالت مفرط، انزوا و کناره گیری اجتماعی و اتکاء و چسبیدن به مادر، امتناع از رفتن به مدرسه، رفتاری اجباری گونه مثل وسواس و منفی گرایی و بالاخره اوقات تلخی با خشم هستند و این اختلال معمولاً در مدرسه بیشتر آشکار شده و در نتیجه آسیبهای تحصیلی و اجتماعی برای کودک ایجاد می کند.
3- اختلال اجتماعی دوری گزینی: ویژگی اصلی این اختلال وجود اضطراب و آشفتگی است این افراد ممکن است به مواظبت کنندگانش بچسبند و با آنها نجوا کنند. آنها هنگامی که مواجه با اندکی درخواست برای ارتباط با افراد دیگر می گردند گریان و مضطرب می شوند گرچه هیچگونه آسیب و ضایعه ای در مهارتهای ارتباطی وجود ندارد ، لکن اینگونه کودکان ممکن است به عنوان کودکان بدون کلام ( بی زبان ) یا حتی بعنوان افراد گنگ بنظر آیند.
4- اوتیسم: این افراد کسانی هستند که فاقد توانایی در برقراری ارتباط با افراد دیگر و حتی در رختخواب یا گهواره هستند. این کودکان چون از کنشهای متقابل اجتماعی اجتناب می کنند به سرعت از نظر رشد عقب می افتند. کودک بیش از بدست آوردن قدرت تکلم دارای نارساییهایی در ارتباط کلامی یا زبانی نشان می دهد. نیمی از کودکان هرگز سخن گفتن را نمی آموزند و کودک در تکلم خود حالت انعکاس صدا دارد و در کودکان سنین بالاتر عدم تکلم شایع است»
ملاک های تشخیص مشکل اختلال کمرویی و گوشه گیری
1- « با صدای زیر و آرام صبحت می کند به طوریکه اطرافیان به سختی صدای او را می شنوند.
2- وقتی از او سوال شود چشمان خود را به طرف دیگر می اندازد.
3- از پاسخ به سوالات اجتناب می کند مثلاً حاضر نیست در جلوی شاگردان به صورت شفاهی درس جواب دهد.
4- بیشتر اوقات در منزل و مدرسه تنها بودن را به جمع ترجیح می دهد.
5- در هنگام صحبت کردن بی حال است.
6- در حیاط و کلاس مدرسه غالباً ساکت است.
7- حاصر به صحبت داوطلبانه در کلاس نیست.
8- به اطرافیان و دوستان وابستگی ندارد.

9- بیشتر اوقات در آخر کلاس می نشیند و در افکار خود غرق می شود.
10- با کوچکترین انتقاد از ادامه کار دلسرد می شود.
11- مدت توجه او به یک موضوع کوتاه است.
12- از در گوشی حرف زدن اطرافیان ناراحت می شود.
13- در منزل و مدرسه دوستی ندارد و یا یت دوست است.
14- حاضر به رقابت با دیگران نیست.

15- کسانی که به نحوی از او پشتیبانی کنند مورد توجه او قرار می گیرند.
16- خود را مرجع همه انتقادها می داند.»
شیوع کمرویی
« بحث درباره شیوع کمرویی با توجه به تعریف پدیده کمرویی از دیدگاه و نگرش متفاوت جوامع مختلف کار ساده ای نمی تواند باشد اما می توان گفت که پدیده کمرویی فوق العاده فراگیر است و درصد قابل توجهی از کودکان ، نوجوانان جوانان و بزرگسالان هرجامعه دچار کمرویی و چنین ناتوانی ها و معلولیت های اجتماعی هستند.
کمرویی در نزد کودکان و نوجوانان به مراتب بیشتر از بزرگسالان است. بسیاری از افرادی که در واقع بر اساس تعاریف ارائه شده، کمرو تلقی می‌شوند به گونه‌ای خود را پنهان می‌دارند و بخصوص سعی می‌کنند تا در برابر کودکان و افراد همسال خویش کمتر کمرویی نشان دهند.
در هر حال فراوانی ظهور رفتار کمرویی در موقعیت‌های مختلف خانوادگی، فامیلی، شغلی و تحصیلی، اجتماعی و سیاسی و ; کاملاً متفاوت است. به طور کلی حداقل پدیدار شدن کمرویی هنگامی است که فرد کمرو با مخاطبان آشنا ئ صمیمی و خردسال در کانونی همچون خانواده سرو کار دارد. و حداکثر تبلور یا تظاهر کمرویی زمانی است که فرد کمرو در یک موقعیت و شرایط تازه با حضور جمع قابل توجهی از افراد غریبه و متنفذ و مقتدر، ملزم به صحبت کردن و توضیح و گفت و شنود صریح می‌شود.
بررسیهای انجام شده حاکی از آن است که تمامی افراد کمرو در همه موقعیت‌ها و شرایط اجتماعی یکسان، واکنش و رفتار مشابهی از خود نشان نمی‌دهند و میزان درجات احساس کمرویی ایشان کاملاً متفاوت است.
در این جا به طور اختصار چکیده‌ای از مطالعات انجام شده در مورد میزان فراوانی کمرویی افراد در موقعیت‌ها و شرایط مختلف ارائه می‌گردد.

درصد فراوانی کمرویی افراد در موقعیت‌ها و شرایط مختلف
موقعیت‌های مختلف درصد فراوانی
1- حضور در جمع بزرگی از افراد غریبهو مقتدر و ملزم بودن به صحبت کردن و پاسخ دادن به سوالات جمع 75
2- حضور در جمع بزرگی از افراد غریبه 70
3- حضور در موقعیتی که فرد مورد ارزیابی و قضاوت دیگران واقع می‌شود 53
4- حضور در جمع‌های کوچکی که فرد مورد توجه دیگران است 52
5- حضور درجمع گروههای اجتماعی کوچک 48
6- حضور در جمع نزدیکان و دوستان صمیمی کمتر از 10

7- حضور در خانواده و محشور شدن با مخاطبان خردسال آشنا و صمیمی فوق العاده اندک »

عوارض کمرویی از دیدگاه زیمباردو
فلیپ ج – زیمباردو (1982) سرشناس ترین پژوهشگر این زمینه عوارض کمروئی را به شرح زیر بیان می‌کند ک
1- مشکلات اجتماعی : فرد کمرو در ملاقات با مردم، در برقراری روابط دوستانه و در لذت بردن از فعالیت‌های خود دچار اشکال می‌شود.
2- بی جراتی : کمرو نمی‌تواند به راحتی عقاید خود را بیان نماید و از ارزش‌های مورد قبولش دفاع کند.
3- عواطف ناخوشایند : معمولاً کمرویی همراه با احساس افسردگی، گوشه گیری و تنهایی است.
4- ایجاد محدودیت در ارزیابی‌های مثبت : او با آنکه دارای توانائیها و ویژگیهای مثبت است اما کمروئیش مانع می‌شود که دیگران ارزیابیهای مثبتی از خصوصیات او داشته باشند.

5- ارزیابی منفی دیگران : نه تنها نکات مثبت او به چشم نمی‌خورد بلک به خاطر پرهیز از برخورد گرم با دیگران باعث می‌شود که بطور غیر واقعی از او تصویر غلطی در ذهنها شکل بگیرد، برای مثال ممکن است او را فردی سرد و کم عاطفه، خود خواه، جاه طلب، بی حوصله، خسته و ضعیف ; به حساب آورند.
6- اشکال در تفکر : خجالتی بودن آدم کمرو، باعث می‌شود که در حضور دیگران اندیشه‌های فرد دچار ابهام و تیرگی و در نتیجه نتواند ارتباطهای مؤثری برقرار کند.
7- اشتغال ذهنی : فرد کمرو اشتغال ذهنی زیادی به خود و واکنش‌های دیگران دارد. این اشتغال ذهنی او را نگران، مغموم و در خود فرو رفته می‌سازد.

میزان کمرویی
میزان کمرویی با فراوانی و شدت وقوع رفتارهای خجالتی ارزیابی می‌شوند.
– فرد از چه موقع خجالتی است /
– چه مدت از رفتارهای خجالتی می‌گذرد؟
– پاسخهای هیجانی او چگونه و چقدر است ؟
– این رفتار باعث چه مشکلاتی برای او شده است ؟

علل کمرویی
1- عوامل فردی :
«الف) علل فیزیولوژیک و نواقص جسمانی، فردی که از ظاهر جسمانی خود نگران می‌باشد و یا از نقص جسمانی برخوردار است ممکن است دائم فکر کند که مورد توجه دیگران نیست. یا زیر نگاههای تمسخر آمیز دیگران است. در نتیجه این امر می‌تواند سبب پیدایش کمرویی و مردم گریزی در فرد گردد. عواملی همچون بستری در بیمارستان به مدت طولانی، معلولیت جسمی، بیماریهای عفونی مانند مننژیت و سایر بیماریهای جسمی می‌تواند موجب بروز کمرویی و انزوا طلبی گردد. همچنین عقب ماندگی ذهنی و اختلالات تکلم رفتار فرد را به سوی انزوا طلبی سوق می‌دهد ».

ب ) ترس : «از آنجا که فرد کمرو غالباً می‌ترسد که با دیگران به ویژه مخاطب‌های ناآشنا، تازه واردها و غریبه‌ها صحبت کند، بالطبع دیگران نیز با او کمتر سخن می‌گویند. ارتباط موثر کلامی، تعامل بین فردی امری است متقابل و مستلزم علاقه، تمایل و انگیزه طرفین. به قول معروف : تا که از جانب معشوق نباشد کششی – کوشش عاشق بیچاره به جایی نرسد بنابراین قلت ارتباط کلامی موجب می‌شود که کودک، نوجوانان یا فرد بزرگسال کمرو دچار خود محصوری شود و از زندگی فعال خوشایند اجتماعی محروم ماند. »

ج ) اضطراب : «اضطراب از نظر روانشناسی و روان پزشکی یعنی ناآرامی، هراس ناخوشایند و فراگیر با احساس خطر قریب الوقوع که منبع آن قابل شناختن نیست. »
«هنگامی که اضطراب بر وجود فرد مستولی شود. اعتماد به نفس کاهش می‌یابد، قدرت نگرش واقع بینانه و برقراری ارتباط متقابل با دیگران به حداقل می‌رسد و احساس تنش یا ناتوانی در تنش زدایی، ناآرامی و بیقراری گریز از ارتباطات معمول اجتماعی و دل مشغول‌های مفرط، شخصیت فرد را فرا می‌گیرد. »

د) ضعف در اعتماد به نفس و احساس خود ارزشمندی : «پدیده کمرویی که امروز به عنوان یک معلولیت اجتماعی مطرح است رابطه مستقیمی با چگونگی نگرش فرد نسبت به خود احساس خود ارزشمندی وی دارد. »
2- عوامل خانوادگی :
«فقدان پدر یا مادر، بیماری جسمی و روانی اعضای اصلی خانواده (خصوصا پدران) ناکامی ارضای تغذیه‌ای در دوره شیرخوارگی و طفولیت، کیفیت نامناسب از شیر گرفتن، ترتیب تولد فرزندان (تک فرزندها، و فرزندان اول خانواده) ناراحتی‌های جسمی روحی قبل از تولد (دوران بارداری) بی توجهی خانواده نسبت به تغییرات مهم رشد (خصوصاً دوران بلوغ)

در بررسی علل کمرویی به طورمشخص می‌بایست به شرایط و عوامل خانوادگی، ویژگیهای شخصی و شخصیتی، نظام باورها و رفتارهای فردی، موقعیتهای روانی آن اشاره کرد. زمانی که الگوهای بزرگسال مثل والدین، خودشان عموماً مضطرب بوده، از مهارت برقراری روابط عاطفی – اجتماعی مطلوب و خوشایند با دیگران، به ویژه با فرزندان خود بی بهره باشند، بدون شک طبیعی است که فرزندان این خانواده نیز بیاموزند که کمرو باشند به همین دلیل بعضی از روان شناسان مثل واتسون کمرویی کودکان را در نتیجه یادگیری و تقویت آن در خانه می‌دانند.

3- عوامل محیطی و اجتماعی :
«مدرسه به عنوان اولین جایگاه رسمی تجربه اجتماعی کودکان می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در تقویت کمرویی یا پرورش مهارتهای اجتماعی آنان ایفا کند.
در غالب موارد، رفتار انفعالی و آرام و سکوت مضطربانه کودک یا کودکان کمرو و ناتوان را به عنوان یک صفت پسندیده و ویژگی رفتاری مطلوب تلقی نموده، بعضاً تأیید و تشویقهای خود، به طور مستقیم و غیر مستقیم سعی می‌کنند آن را تقویت نمایند واقعاً جای بسی تعجب و تأسف است که در بسیاری از مدارس ما آگاهی بالاترین نمره انضباط از آن معلولین اجتماعی، یعنی دانش آموزان کمروست.

علاوه بر مدرسه عواملی همچون، محرومیتها و آسیبهای اجتماعی، ناسازگاریهای شغلی، سلطه‌ها و فشارهای گروهی مقایسه‌ها و برتری طلبی‌های قومی و نژادی تقویت شخصیت انفعالی، پرخاشگریها وقدرتمداریها، کنترل شدید اجتماعی، بی احترامی به حقوق و آزادیهای مشروع فردی، ویرانگری خلاقیت‌های ذهنی، تقبیح و تهدید صراحتها و شجاعتهای اخلاقی به توسط صاحبان زور و والیان تزویر، ترویج فرهنگ خصومت و خشونت و لجام گسیختگی نفسانی در جامعه از عوامل اجتماعی زمینه ساز فزونی اضطراب و تشدید کمرویی و رفتارهای گوشه گیرانه می‌تواند باشد. »
4- عوامل تربیتی :
«الف – مراقبت شدید والدین: در صورتیکه واکنش کودک نسبت به مراقبت والدین اطاعت و تسلیم محض در مقابل والدین باشد منجر به احساس خجالت و کمرویی آنها خواهد شد.
ب – خشونت و سختگیری والدین : کودکی که به اقتضای منش شیطنت می‌کند و با این و آن سخن می‌گوید و در هر مجلس و نزد آشنا و غریبه اظهار می‌کند، از طرف بزرگترهای ناآگاه مورد ملامت قرار می‌گیرد و حتی تنبیه و طرد می‌شود چنین مکافات آزار دهنده‌ای باعث می‌شود که کودک از رفتارهای اجتماعی دور کند و عارضه کمرویی در او تثبیت ‌شود.

ج – توبیخ و ملامت کردن در حضور دیگران : علی (ع) در فرازی می‌فرماید : نصحک فی الملا تفریح» راهنمایی و ارشاد فردی، در برابر دیگران بصورت ملامت و توبیخ درآمده شخصیت او را متزلزل خواهد ساخت. بدیهی است کسی که شخصیتش لطمه دیده باشد جرات و شهامت طبیعی را از دست می‌دهد و دچار کمرویی می گردد و در انجام کارها همیشه دست او لرزیده دچار شک و تردید خواهد بود و جرات کافی را نخواهد داشت.

د) استهزا و مسخره کردن کودکان: این عمل موجب می گردد که طرف مقابل، دچار خود باختگی شود. بدیهی است شخص خود باخته قادر نخواهد بود از ذخایر وجودی خود بهره بگیرد در نتیجه راه انزوا در پیش گرفته شهامت و شجاعت زندگی کردن را از دست خواهد داد. دختری که به مدرسه می رفت چون نمره املاء فارسی او همیشه دو و سه می شد و معلم و بچه ها او را مسخره می کردند ترک تحصیل کرده، به مدرسه نرفت چون توانائی مقابله با استهزاء دیگران را نداشت. بعدها یک معلم واقعی باین امر پی برده با تقویت املاء شوق مدرسه رفتن را در او بتدریج زنده کرده او را روانه مدرسه ساخت.

ح – در مواردی برخی از پدران و مادران تمام هدف خود را روی درس خواندن فرزندان خود معطوف داشه آنان را از شرکت در بسیاری از امور باز می دارند. در نتیجه چنین کودکانی پس از گذشت زمان افرادی کمرو و کم جرات باز خواهند آمد. در محیط مدرسه به مشابه این گونه کودکان برخورد می نمائیم که تنها هنرشان درس خواندن و نمره خوب گرفتن است در عوض کمترین عارضه و ابتکاری در آنان دیده نمی شود . روی این اصل پدران و مادران بایدهمه ابعاد وجودی کودکان خود را پروده سازند همینطور که به پرورش ذهن و فکر آنان اقدام می کنند باید به جنبه‌های اجتماعی آنان نیز توجه داشته، آنها را تقویت نمایند.»

مقابله با کمرویی و راههای درمان آن:
«روشهای زیر درمان کمرویی می تواند به کودکان کمرو و گوشه گیر کمک نماید:
1- با پذیرفتن رفتار نامطلوب کودک می توان به او اطمینان بخشید، اغلب می بینیم که کودک ترسو و منع شده سعی می کنند به خود اعتماد ورزد، شاید این نخستین گام در نیل به اعتماد به نفس است او باید احساسات خود را ابراز کند تا آنکه پذیرش بیابد

و آنگاه به تغییر آنها بپردازد . باید پذرفت که دوره ی کوتاه از ابراز احساسات ناپخته تر از سن واقعی کودک است. او باید احساس کند که با وجود آن که این عمل خوب نیست ولی پذیرفته شده است و بدی او بزرگسالان را نمی ترساند . با پذیرش بیشتر از جانب بزرگسالان و ارائه راههای دیگر برای بیان رفتار، به تدریج این مرحله نیز خاتمه می یابد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نسل چهارم حقوق بشر و زمینه های آن در حقوق اساسی جمهوری اسل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نسل چهارم حقوق بشر و زمینه های آن در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نسل چهارم حقوق بشر و زمینه های آن در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نسل چهارم حقوق بشر و زمینه های آن در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نسل چهارم حقوق بشر و زمینه های آن در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران در pdf :

خلاصه
در تحولات نوین جوامع بشری، »حق ارتباطات« به عنوان نسل چهارم حقوق بشر گفتمانی نوین و ایده ای جدید در »عصر اطلاعات« محسوب می شود. اهمیت این نسل از حقوق بشر تا آنجاست که کارشناسان تأکید دارند که امروزه تحقق حقوق مهمی چون حق حیات یا حق تعیین سرنوشت بدون برخورداری از حق ارتباطات به طور کامل میسّر نیست. نظر به ظهور ابزارهای نوین ارتباط جمعی در دنیای کنونی و تمایل بیش از پیش دکترین حقوق بشری کشورهای پیشرفته به تحقق این نسل از حقوق بشر، این مقاله می کوشد تا با تبیین مبانی و جایگاه »حق ارتباط« در عصر حاضر، به بررسی زمینه های تحقق نسل چهارم حقوق بشر در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران

بپردازد.

واژه های کلیدی: نسل چهارم حقوق بشر، حق ارتباط، قانون اساسی، عصر اطلاعات، قوانین بین المللی.

مقدمه

دگرگونی های عمده عرصه بین المللی و تمایلات آحاد مردم برای برقراری نظام بین المللی مبتنی بر اصول پیش بینی شده در منشور سازمان ملل متحد از جمله تقویت و ترغیب و احترام نسبت به حقوق بشر و آزادی های اساسی برای همگان و رعایت اصل تساوی حقوق و حق تعیین سرنوشت، صلح، دموکراسی، عدالت، مساوات، حاکمیت قانون، کثرت گرایی، توسعه، شرایط بهتر زیست و همبستگی، اموری بی سابقه و قابل توجه در دهه پایانی قرن بیستم و طلیعه قرن جدید است.

با توجه به تحولات موجود در نظام بین الملل، حقوق بشر در هزاره جدید اهمیت خود را احراز کرده است. فرآیند تحولات رو به سوی حمایت از موضوع حقوق بشر است. اعتقاد تاریخی و دیرینه نسبت به رعایت حقوق بشر که از گذشته های دور نزد اندیشمندان و فرهیختگان وجود داشت؛ امروزه بعد بین المللی یافته و سازمان ملل متحد به عنوان عامل اجرایی و ناظر نسبت به رعایت حقوق بشر نقش قابل توجهی پیدا کرده است. افزایش این نقش به تحولات پدید آمده در روابط بین الملل بر می گردد. اجماع جامعه بین الملل در تأسیس دیوان کیفری بین المللی، توجه به شورای حقوق بشر، ارتقاء جایگاه کمیساریای عالی حقوق بشر و; از جمله پویش هایی هستند که مورد توجه پژوهشگران حقوق و روابط بین الملل قرار گرفتند.

نظر به شتاب روزافزون تحولات صنعتی، اقتصادی و اجتماعی جوامع بشری و نیز پیشرفت های خیره کننده در حوزه ارتباطات جمعی، امروزه در مجامع حقوق بشری، علاوه بر توجه به نسل های نخستین و شناخته شده ی حقوق بشر، از نسل چهارم حقوق بشر سخن به میان می آید که ناظر بر تحولات موجود در ارتباطات و تعاملات بشری در »عصر اطلاعات« است که از آن با عنوان »حق ارتباط« یاد می شود.

از آنجا که این مفهوم نوین در ادبیات حقوق بشری، مورد توجه بسیاری از کشورهای توسعه یافته قرار گرفته، این مقاله خواهد کوشید تا با نگاهی به قانون اساسی و قوانین عادی جمهوری اسلامی ایران زمینه های تحقق آن را مورد بررسی قرار دهد.

1ـ مفهوم حق

بدون شک در جهان معاصر، حقٌ محوری ترین عنصر حقوق، سیاست، اخلاق و به طور کلی اجتماع است که در یک روند تاریخی به این حد رسیده است. حق در معنای مدرن آن متفاوت از حق تعریف شده در دنیای پیشمدرن است. از منظر لغوی، فرهنگ زبان عمید از حق به معنای راست، درست، ضد باطل، ثابت، واجب، کاری که البته واقع شود; یاد شده است.((1

تفکیک حق به دو مفهوم حق بودنٍ و حق داشتنَ یک تفکیک اساسی است که فاصله دنیای مدرن و دنیای پیش مدرن را نیز نشان میدهد. حق به معنای اول که در مقابل باطل قرار میگیرد، همیشه در عرصه فکر، به ویژه فکر سیاسی و اخلاقی حضور داشته است؛ در چنین معنایی مفهوم حق به معنای راست و صادق بکار گرفته میشود و بنابراین هنگامی که گفته میشود امری حق است به آن معناست که آن امر راست و صادق (صحیح) است یا غلط و باطل نیست. در واقع حق در چنین معنایی در حوزه مربوط به ارزش (خوب ها و بدها) از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و حق بودن در معنای ارزشی آن به معنای »خوب بودن« است.((2 اما حق به معنای دوم (حق داشتن) که میتواند در مقابل »تکلیف« قرار گیرد، محصول فکری جدیدی است که در پی تلاش های نظری و عملی آزادی خواهانه و برابری خواهانه انسان در دوران مدرن تولد یافته است. چنین تفکیکی در مفهوم حق، مسأله را در پیوندی عمیق با تفکیک بین مفهوم »ارزش یا خوب« و »حق هنجاری«ُ قرار میدهد. اما حق به معنای دوم که میتواند در مقابل تکلیف قرار گیرد، محصول فکری جدید است که در پی کوشش های نظری و عملی آزادی خواهانه و برابری طلبانه ی انسان در دوره مدرن تولد یافته است.

در بیانی دیگرمی توان »حق بودن« را حق در معنای وظیفه اخلاقی یا درستی و »حق داشتن« را استحقاق نامید. به عنوان مثال وقتی که به شخص درمانده و فقیری کمک میشود، این یک عمل خوب، اخلاقی و حق است(معنای اول)؛ اما وقتی به فردی که به شخص مسکین و درمانده کمک میکند، بگوییم حق کمک کردن داری؛ به این معنا که تصمیم بر کمک یا عدم کمک ـ هر کدام که باشد – به صرف تصمیم تو بودن، از حمایت و تضمین برخوردار خواهد بود، حق را در معنای دوم آن به کار بردهایم.

بنابراین وقتی شهروندان »حق آزادی بیان« دارند در اجرای آن حق (مادامی که به حقوق دیگران تجاوز نکنند) ممکن است مطالبی را بیان نمایند که از دیدگاه اخلاقی ویژه ای، مصداق یک »بیان بد یا خطا« باشد، به همان اندازه که ممکن است مطالبی را بیان نمایند که از دیدگاه اخلاقی خاصی، مصداق یک »بیان خوب یا درست« باشد. اما در هر دو صورت از حمایت های قضایی و سیاسی برخوردارند. بر چنین مبنایی فیلسوفان حق از »حق بر خطا بودن«ِ سخن به میان میآورند(حق و نه تکلیف خطا کردن).((3

آنچه امروزه به عنوان تئوری حق و حقوق بنیادین انسان ها مشهور است و در نظام بین المللی حقوق بشر و اسناد مربوط به حقوق بشر از آنها سخن به میان آورده میشود تحت معنای دوم (یعنی حق داشتن) میچرخد و وجه ممیزه نظام حقوقی و اساسی مدرن تأمین حق همه شهروندان، به ویژه آنانی که در اقلیت هستند، میباشد.

2ـ مفهوم حقوق بشر

مفهوم »حق داشتن« در روابط مختلف معانی متفاوتی دارد. در تحلیل این مفهوم از حق، بهترین نقطه آغاز تفکیکی است که »هوفیلد«ّ ارایه نموده است. از دیدگاه ایشان واژه حق میتواند بیانگر چهار گونه رابطه حقوقی باشد. به عبارت دیگر واژه حق در چهار قلمرو مختلف حقوقی، حق ادعاْ، حق آزادیَ، حق اختیارُ و حق مصونیتًٌ مورد استفاده قرار میگیرد.((4

حق ادعا یا حق مطالبه، حق به معنایمضیّق است که لازمه آن وظیفه دیگری و نقیض آن حق نداشتن شخص است. (مثل حق طلبکار در برابر مدیون) حق آزادی حقی است که لازمه آن، حق نداشتن طرف دیگر است و نقیض آن هم وظیفه و تعهد شخص است. به عبارت دیگر وقتی شخصی حق آزادی دارد بدان معناست کهاولاً تعهدی متوجه وی نیست وثانیاً دیگری چنین حقی را بر آن شخص ندارد. (مثل حق آزادی بیان) حق اختیار یا

1 ـ Right

2 ـ being right

3 ـ having right

4 ـ Good and Right

5 ـ Right to be wrong

6 ـ Hofeld

7 ـ claim- Right

8 ـ Liberty- Right

9 ـ power- Right

10 ـ Immunity- Right

قدرت نیز لازمهاش، مسئولیت حقوقی دیگری در برابر آن است و نقیض آن هم ناتوانی ذیحق نسبت به آن است. به عبارت دیگر وقتی فردی حق اختیار دارد به آن معناست که او میتواند موضوع آن حق را اعمال نماید و حق دیگری هم ممکن متأثر از اعمال حق او باشد. (مثل حق وصیت نسبت به اموال) حق مصونیت یعنی آنکه ذیحق در برابر اعمال دیگران مورد حمایت قرار گرفته باشد. در واقع لازمه چنین حقی ناتوانی طرف مقابل است و نقیض چنین حقی هم مسئولیت آن شخص خواهد بود. بنابراین داشتن این حق به آن معناست کهاولاً ذیحق مسؤولیت ندارد وثانیاً دیگری نمیتواند در برابر

اعمال این حق متعرض او گردد.((5 حقوق بشر کهاساساً حقوقی فردی و یا قابل فرو کاستن به حقوق فردیاند، بیشترین تقارب را با حق ادعاها دارند((6

بنابراین باید توجه داشت وقتی در حقوق بشر سخن از »حق« به میان میآید مراد از آن مفهوم خاصی مد نظر است که بطور اجمالی دارای چنین پیشینه و معنایی میباشد.

3ـ نسل های حقوق بشر

امروزه از چهار نوع حق یا به عبارتی چهار نسل حقوق صحبت به میان میآید و هر حقی حداقل در یکی از این نسلها قابل تعریف است.

3 ـ1ـ نسل اول حقوق بشر

نخستین نسل حقوق بشر در واقع حقوق مدنی و سیاسی هستند که ریشه در ارزش های مکتب لیبرالیسم کلاسیک دارند و قواعد مطروحه در این نسل از جمله حقوقی بودند که برای نخستین بار در نظام حقوق موضوعه به شکل حقوقی مورد شناسایی قرار گرفته و از جایگاه حقوقی برخوردار شدند. حقوق بنیادینی مانند حق حیات، آزادی مذهبی، آزادی بیان، اجتماع، امنیت و انتخاب محل اقامت در زمره حقوق نسل اول قرار دارند.((7 به طور کلی حقوق نسل اول متوجه فرد در برابر قدرت سیاسی است و به نوعی به اصالت فرد نظر دارد. این مهم در مواد 2 تا 21 اعلامیه جهانی حقوق بشر برجسته شده است. این حقوق منتج از نخستین شعار انقلاب فرانسه در سال 1771 تحت عنوان آزادی بود. هر چند این اصل در اعلامیه استقلال آمریکایی در سال 1776 و نیز منشور انگلیسی حقوق در سال 1671 مطرح شده بود. در واقع در ادبیات حقوق بشر، انواع آزادیهای بشری به حقوق مدنی و سیاسی ترجمه شدند و در عمل مورد شناسایی قرار گرفتند.((7 چنان که اشاره شد حقوق نسل اول با سنت لیبرالیسم همخوانی بسیاری دارند؛ زیرا حقوق سلب ناشدنی افراد هستند که مصون از تعرض مصلحت عمومی و اقتدار دولت میباشند؛ نکتهای که لیبرالیسم بر آن تأکید دارد.

3 ـ2ـ نسل دوم حقوق بشر

نسل دوم حقوق بشر در حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جلوه نموده است. حقوقی همچون آموزش، مسکن، مراقبت بهداشتی، کار، سطح مناسب زندگی، رفاه، حق مشارکت در زندگی فرهنگی و سطح مناسب زندگی از حقوق نسل دوم به شمار میآیند.((1 پیدایش این حقوق به جنگ جهانی دوم به خصوص نطق مشهور رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، فرانکلین روزولت بر میگردد که یکی از آزادیهای چهارگانه را »آزادی یا رهایی از احتیاج یا نیاز«ٌ میدانست؛ این آزادی، از اصل دوم انقلاب فرانسه تحت عنوان برابری (egalite) یا (equality) در زبان انگلیسی میباشد. برخی از حقوق اقتصادی و اجتماعی مانند تأمین اجتماعی، کار، سطح مناسب زندگی و آموزش که در اعلامیه جهانی حقوق بشر 1147 بر شمرده است، در این گروه جای میگیرد. این حقوق پس از جنگ جهانی دوم با اعمال نفوذ کشورهای سوسیالیست در اعلامیه جهانی حقوق بشر گنجانده شده است. در عین حال در جریان بزرگ اقتصادی 1131 حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در ایدئولوژی سوسیالـ دموکرات کشورهای غربی به رسمیت شناخته شد. با این وجود، جنگ سرد موجب جدایی حقوق مدنی و سیاسی از حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گردید. قواعد طبقه بندی شده در این نسل از جمله حقوقی هستند که از نظر قانونگذاری و کدگذاری، همزمان با قواعد نسل اول پدید آمدند. اما شناسایی آن به لحاظ فلسفی و نظری پس از حقوق مدنی و سیاسی است.

3 ـ3ـ نسل سوم حقوق بشر

1 ـ Freedom of want

به وجود آمدن نسل سوم حقوق بشر مولود نیازهای جدید بشری بود. روند رو به گسترش انسانی، بینالمللی، اجتماعی و اخلاقی شدن حقوق بینالملل و حقوق بشر و نیز کاستیهای نسلهای اول و دوم موجب ظهور نسل سوم حقوق بشر شد. حقوق نسل سوم یا حقوق همبستگی از فرد انسانی سخن نمیگوید؛ بلکه بر شهروند جهانی تأکید دارد.

نسل سوم حقوق بشر برخلاف نسلهای اول و دوم که محصول نظریهپردازی است (لیبرالها و سوسیالیست ها)، زاییده تجربه بشر است و واقعیات زندگی بشری باعث شده است این حقوق به وجود بیایند. به عنوان مثال، بشر پیش از عصر حاضر مشکل محیط زیست نداشت؛ اما اکنون این مسئله به یک مشکل حاد بدل شده است. حقوقی که در برخی از قطعنامه های سازمان ملل متحد، برنامه ریزی اولیه تعدادی از معاهدات و در منشور آفریقایی حقوق بشر و ملت ها از آن یاد شده است. در »حقوق جمعی« واژه ای است که به نسل سوم حقوق بشر اطلاق می شود. از میان حقوقی که در این نسل و در واژه مزبور کارایی دارند، می توان به حق توسعه، حق برخورداری از محیط زیست سالم و حق صلح اشاره کرد.((11 استفن مارکز، نسل جدید حقوق بشر را شامل محیط زیست، توسعه، صلح، میراث مشترک بشریت، ارتباطات و کمک های بشردوستانه می داند.((11

مؤلفههای اصلی حقوق نسل سوم، به معنای برابری و تساوی ابناء بشر یعنی مشارکت همه ارکان جامعه مدنی است که منجر به افزایش سطح رفاه عمومی میگردد. در واقع در نسل سوم حقوق بشر، عناوین مسئولیت تا حدود زیادی تغییر کردهاند. مسئول اولیه در دو نسل اول و دوم در حمایت و تضمین حقوق بشر دولت است؛ اما در نسل سوم هر چند مسئولیت اولیه و اساسی با دولت خواهد بود ولی شاخص مشارکتی انواع حقوق نسل سوم، این مسئولیت راعملاً کمرنگ نموده است.((12

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نقش ترافیک در تصادفات جاده ایی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نقش ترافیک در تصادفات جاده ایی در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش ترافیک در تصادفات جاده ایی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش ترافیک در تصادفات جاده ایی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش ترافیک در تصادفات جاده ایی در pdf :

نیاز به حمل و نقل ، به تاریخ تمدن بر می گردد . اولین یا ابتدایی ترین تسهیلات حمل و نقل ، گذرگاههایی بودند که از طریق باز کردن مسیر ، در جنگل ها ساخته شدند . و نیزبرای عبور حیوانات اهلی راه ها عریض تر و بهتر گردیدند . با اختراع چرخ و استفاده از آن راه سازی پیشرفت کرد . اکثر راه های اولیه به واسطه رومیها ساخته شد . تا قرن هفده و هجده روشهای راه سازی رومیان در بسیاری از کشورها و به ویژه اروپا ، مورد استفاده قرار گرفت . اولین اصول راه سازی مدرن بوسیله Telford Macadam و Tri saguet توسعه یافت . این افراد روشهای سنتی راه را بهبود بخشیدند .

در سال 1885م با اختراع موتور درون سوز بنزینی به وسیله Dimler و Benz ، چهره کلی حمل و نقل دگرگون گردید . در سالهای 1930 تا 1940 ، طرح هندسی و سازه ای راه اهمیت ویژه ای یافت و تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گرفت و مهندسی راه به عنوان یکی از مواد درسی در دانشگاهها مطرح گردید .با رشد سریع شهرها و ترافیک در جاده ها و همچنین افزایش سرعت ، مسئله تراکم و تصادفات مطرح گردید . بدین ترتیب مسائل ترافیک و جاده ها ، با همه پیچیدگی های آن مورد توجه واقع شدند . این مسائل شامل ارتباط داخلی طبیعت شهر و قوانین فیزیکی زمان ، فاصله و حرکت می گردیدند . بنا براین موضوع جدید مهندسی ترافیک به وجود آمد ، که بر مطالعه و اصلاح عملکرد ترافیک در شبکه جاده ها ، تقاطع ها و پایانه ها تاکید دارد .

در سال 1850 چهار شهر با جمعیت بیش از یک میلیون نفر در جهان وجود داشت . در سال 1950 ، در حدود صد شهر با این جمعیت وجود داشته ، ولی با نهایت تعجب در سال 2000 این تعداد به بیش از هزار شهر رسید . بدین ترتیب در دهه های اخیر، مهندسی ترافیک و بخصوص مهندسی ترافیک شهری ، اهمیت ویژه ای یافت .
ترافیک :

ترافیک یک واژه شناخته شده بین المللی است و در قوانین به مجموعه عبور و مرور وسائط نقلیه و اشخاص و حیوانات در راهها اطلاق می گردد .ترافیک از سه عامل تشکیل می شود این عوامل عبارتند از : انسان ، راه ، وسیله نقلیه .چنانچه هر یک از عوامل سه گانه نباشد اصولا مساله ای بنام ترافیک وجود نخواهد داشت .

بررسیها نشان داده است که بهترین راه کنترل ترافیک و به مفهوم دیگر به حداقل رسانیدن ضرر و زیان ناشی از آن ، استفاده از سه گروه عواملی است که شاید بتوان آنها را به صورت سه نوع راه جهت بهبود ترافیک بیمار در این جامعه تجویز نمود که این عوامل عبارتند از :

1 مهندسی ترافیک

2 اجرای مقررات

3 آموزش

در مهندسی ترافیک ، راهها و تقاطع ها به منظور سهولت عبور و مرور یا مرمت احداث می گردند . چراغها و تابلوهای راهنمایی نصب می شود و خط کشی های مورد نیاز انجام می گیرد .آموزش مقررات و موازین بین المللی ترافیک به تمامی طبقات جامعه اعم از مردم عادی و مسئولان و مجریان امر ، نقش بسیار اساسی در اصلاح وکنترل ترافیک خواهد داشت . زیرا لازمه زندگی کردن دریک جامعه صنعتی و ماشینی ، آشنایی و آگاهی کامل مردم آن جامعه به فرهنگ زندگی درچنین جامعه ای است .

بطور کلی آموزش را باید از نخستین عامل تشکیل دهنده ترافیک آغاز کرد . یعنی « انسان » .یک انسان قبل از اینکه راننده باشد یا مسئول و مجری قانون ، خود بعنوان یک عابر پیاده برای جامعه مطرح است . بنابراین هنگامی که عابر پیاده در یک جامعه از فرهنگ و آموزش کافی بهره ور نباشد و نسبت به مقررات و ضوابطی که قانون برای او تعیین کرده آگاهی کامل نداشته باشد و برخورد با سایر عوامل آگاهانه و با تکیه بر فرهنگ و بینش اجتماعی عمل ننماید ، درسطح شهر از فاجعه آفرینانند . آنها در اوقات فراغت از کامیون خود بعنوانسواری بهره می گیرند و با تریلر خود وارد خیابانهای کم عرض شهر می شوند و یک انحراف بی رویه آنها باعث راه بندان شدید می گردد و آجر و سنگ بدون حفاظ حمل می کنند بطوریکه هر لحظه بیم حوادث ناگواری می رود . اغلب این رانندگان توجهی به علائم راهنمائی و رانندگی و وسائط نقلیه سبک نمی کنند . رانندگان نقلیه شخصی که بصورت غیر مجاز در امر جابجائی بار و مسافر مساله می آفرینند و حتی گاهی در وسط خیابان با مسدود کردن راه عبور با رانندگان تاکسی ها به نزاع بر می خیزند . اشغال قسمتی از خیابان ها ( گاهی تا دوسوم عرض خیابان یک

طرفه و حتی دوطرفه ) توسط فروشندگان دوره گرد مثل میوه فروشیها و مصالح ساختمانی است که باید سریعا در این مورد اقدام جدی به عمل آید . اتوموبیل های بدون پلاک ، بدون شیشه ، چراغ ، چراغ راهنما و حتی اطاق نیز توجه بیننده را بخود جلب می نماید . توقف های غیر مجاز دو ردیفه و حتی گاهی سه ردیفه در سطح شهر بمدت چند ساعت .

اهداف مدیریت ترافیک

به طور کلی هدف مدیریت ترافیک ، استفاده بهینه از شبکه های راه های ارتباطی موجود و افزایش ایمنی راه ها ست . این هدف باید تا حد ممکن بدون لطمه زدن به محیط زیست تحقق یابد . به عبارت دیگر مدیریت ترافیک ، استفاده از امکانات موجود ، افزایش بهره وری آنها و حفظ منافع عمومی مربوط به شبکه راههای ارتباطی است . اقدامات مربوط به اعمال مدیریت ترافیک شهری ، به نوع ترافیک بستگی دارد . برای مثال ، اقدامات مربوط به اعمال مدیریت برای تسهیلات مربوط به عابران پیاده ، دوچرخه سوارها و یا وسایط نقلیه سنگین با یکدیگر متفاوت است . همیشه اشکالاتی در هماهنگی بین این اقدامات وجود دارد و بندرت می توان طرحی تهیه کرد که درتمامی جوانب فقط سود داشته باشد . به عنوان مثال افزایش فضای سبز پیاده رو که در تقویت روحیه افراد مسن و معلول بسیار مفید است ، ممکن است سبب کاهش سطح لازم برای عبور عابران پیاده شود .اصولا طرحهای مدیریت ترافیکی با توجه به انواع مختلف جاده ها و نیازهای گوناگون مردم با یکدیگر متفاوت است . و نیز طرح هر موضوع ترافیکی با طرح همین موضوع در جایی دیگر و یا در زمانی دیگر ممکن است یکسان نباشد . به طور خلاصه ، مهمترین اقدامات مدیریت ترافیک به شرح زیر است :

1 اجرای سریع و کم خرج طرح

2 بهبود بهره وری تسهیلات و امکانات موجود با در نظر گرفتن نیاز های مختلف استفاده کنندگان از جاده ها .

3 افزایش ایمنی راه ها و یا حد اقل جلوگیری از کاهش ایمنی آنها .

4 حفاظت از آلودگی محیط شهری تا حد ممکن .

روش های مدیریت ترافیک

روش های مختلفی برای طراحی و اعمال مدیریت ترافیک در شهرها وجود دارد . متداول ترین این روشها که در یک طرح جامع مدیریت ترافیکی شهری استفاده می شود ، شامل موارد زیر است :

1 حفظ امنیت عبور عابران پیاده ( گذرگاهی – ایجاد نرده های محافظ – جزایر ترافیکی )

2 کنترل پارک های خیابانی و طرح استفاده بهینه از پارکینگ ها

3 اقدامات مربوط به ساخت پیاده روها

4 اقدامات مربوط به حق تقدم عبور اتوبوس ها

5 وضع قوانین مربوط به دوچرخه سواری

6 وضع قوانین مربوط به کامیون ها ( راه های کامیون رو و پارکینگ های آن )

7 طرح آرام سازی ترافیک

8 کنترل بهبود وضعیت تقاطع ها ( جزایر ترافیکی – کنترل حق تقدم – ایجاد راه های گردش به راست – ایجاد میادین – نصب تابلوهای علایم )

9 هماهنگی بین چراغ های راهنمایی

10 ایجاد محدودیت عبور

11 یک طرفه کردن خیابان ها

12 رنگ کردن خیابان ها ( خط کشی ، آسفالت رنگی )

 

گزارش تصادفات :

سیستم گزارش تصادفات باید به گونه ای باشد که در آن اطلاعات به طریق استاندارد جمع آوری شوند . اطلاعات و داده ها باید بر اساس واقعیت باشند و با استفاده از روش های علمی ، جمع آوری گردند . به طور کلی فرم هایی برای ثبت گزارش تصادفات طراحی می شوند این فرم ها باید شامل اطلاعات زیر باشند :

1 تاریخ ، روز ، زمان ، و مکان دقیق وقوع حادثه

2 خصوصیات و ویژگی های رانندگان وسایط نقلیه ، افراد پیاده و نوع تصادف

3 افرادی که مرده اند و یا آسیب دیده اند وگستره جراحات وارد بر آنها

4گستره زیان ها و خسارات وارد شده به وسایط نقلیه و میزان قدمت وسایط نقلیه و شرایط آنها

5 مکان و شرح کنترل ترافیکی وسایط نقلیه

6 قوانین مجری و معمول در منطقه تصادف

7 روشنایی راه ، شرایط آب و هوایی و وضعیت زمین های اطراف محل حادثه

8 نوع تخلفات انجام شده

9 شرح علت های احتمالی

10 نمودار و شکل تصادف ( کروکی تصادف یا دیاگرام برخورد )

11 شرح و توضیح وقایع مربوط به تصادف پیش از بروز حادثه

انواع آمار تصادفات :

آمار سوانح اغلب برای تعیین و توضیح سه عامل مهم اطلاعاتی به کار می روند :

الف – وقوع تصادف ب – عوامل درگیر در تصادف ج- شدت تصادف

وقوع تصادف ، عموما با تعداد و انواع تصادفاتی که اتفاق می افتند مشخص می شود ، و اغلب به صورت عددی بر اساس تعداد اتومبیل ها و یا تعداد کیلومترهای پیموده شده ، بیان می شود . آمار عوامل درگیر در تصادف ، اغلب بر این موضوع که ، آیا وسایل نقلیه یا رانندگان در تصادف سهیم بوده اند ، تمرکز دارد .این عامل با استفاده از اعداد نشانگر تعداد وسایل نقلیه ، که شیوه ای مرسوم در ارائه این نوع آمار است ، بیان می شود . شدت تصادف ، عموما با اعداد نشان دهنده تعداد مصدومان یا کشته شدگان مشخص می شود . اعداد نشان دهنده تعداد تصادفات ، تعداد وسایل نقلیه یا کیلومترهای پیموده شده توسط وسایط نقلیه در موارد ارائه نرخ شدت تصادفات نیز اهمیت ویژه ای دارند . آمار مربوط به هر یک از این سه مورد میتواند درچندین شیوه متفاوت ، طبقه بندی و تجزیه و تحلیل شود . نوع طبقه بندی به روش و علاقه شخصی تحلیلی گر بستگی دارد . بعضی از انواع تجزیه و تحلیل ها شامل بررسی موارد زیر هستند :

 

_ طبقه بندی روند تصادفات در طول زمان

_ طبقه بندی بر اساس راه یا عوامل هندسی

_ طبقه بندی بر اساس مشخصات رانندگان

_ طبقه بندی بر اساس علت های مهم

_ طبقه بندی بر اساس انواع تصادفات

_ طبقه بندی بر اساس شرایط محیط

چنین تجزیه و تحلیل هایی ، امکان تعیین ارتباط میان نوع تصادفات را با نوع راه ها و عوامل هندسی ، شناسایی گروه های راننده ای که احتمال خطر سازی بالایی دارند ، معلوم کردن اندازه تاثیر رانندگی همراه با وجود نقص در اتومبیل ها و دیگر عوامل
مهم فراهم می آورند .

با بسیاری از این عوامل می توان گفت از طریق سیاسی و یا شیوه های برنامه ریزی برخورد کرد . تعیین ارتباط میان انواع خاصی از تاسیسات راه با شدت تصادفات و یا نرخ وقوع تصادفات و یا نرخ وقوع تصادفات می تواند در طراحی ترافیکی راه تغییراتی ایجاد کند . قوانین مربوط به طراحی وسیله نقلیه ، اغلب درنتیجه مطالعات درباره رابطه مصدومان و کشته شدگان با نقایص قابل مشاهده در وسایل نقلیه ، به وجود می آیند . در طول سالیان ، شیوه های قانون گذاری ،عوامل ایمنی بسیاری را الزامی کرده است که از جمله چراغ های راهنمایی ، سپرهای ضربه گیر ، کمربند صندلی و حفاظ ها و داشبوردهای ایمن ، سیلندرهای با ترمزهای دوگانه و دیگر پیشرفت ها در سیستم طراحی وسایل نقلیه را می توان نام برد .

آمار گیری تصادفات و تجزیه و تحلیل شایسته آنها ، اشتراک ها و روندهای مرتبط با علل واقعی تصادفات را آشکار می کند . این آمارگیری ها می تواند اطلاعاتی را فراهم کند که برای ایجاد بهبود نظم در مدیریت ، طراحی ، کنترل و اجرا به کار آیند .

نحوه آموزش ترافیک :

بطور کلی ما در زمینه آموزش ترافیک فقر فرهنگی داریم . و ما اغلب نمی دانیم که ابزار ترافیک جزء اموال عمومی است یا شخصی . و هنوز نمی دانیم که اینهمه علائم نصب شده در خیابان ها برای تزئین نیستند . هنوز نحوه استفاده صحیح از بوق ، چراغ ، چراغ راهنما را نمی دانیم تا چه رسد به نحوه استفاده از کمربند ایمنی و ما اغلب با خرید یک دستگاه اتومبیل ( بخصوص برای افرادیکه امکان خرید اتومبیل گرانتر را دارند ) در موقع رانندگی بیش از طراح و سازنده آن به خود می بالیم و به عنوان مثال بچه خردسال خود را نیز در حین رانندگی در بغل می گیریم و فرمان را بدستش می دهیم از اینکار چه می خواهیم ، چه هدفی را دنبال می کنیم ؟ باید به فکر چاره بود . به نظر می رسد بهترین راه حل این معضل اجتماعی – اقتصادی – فرهنگی آموزش فرهنگ ترافیک است .

آموزش ترافیک بصورت بنیادی و فرهنگی بهتراست از گروههای سنی پایین و از سطوح کودکستان و دبستان وسپس مدارس راهنمائی و دبیرستان شروع شود تا این فرهنگ از کودکی در خمیر نسل آینده حک شود . علاوه بر انسان که اولین عنصر تشکیل دهنده ترافیک است با عامل دیگری روبرو هستیم و آن راننده است که باید فرهنگ استفاده از وسیله نقلیه خود و کاربرد آنرا بخوبی بداند و بشناسیم تا بتواند بصورتی رانندگی کند که خود انتظار دارد دیگران رانندگی کنند .باید توجه داشت که آموزش باید بطور مداوم و مستمر برای این گروه از رانندگان که نقش بسیار حساسی را در ترافیک شهرها بعهده دارند انجام بشود .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله روشهای صرفه جویی از در و پنجره دوجداره در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله روشهای صرفه جویی از در و پنجره دوجداره در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله روشهای صرفه جویی از در و پنجره دوجداره در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله روشهای صرفه جویی از در و پنجره دوجداره در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله روشهای صرفه جویی از در و پنجره دوجداره در pdf :

اعمال اصلاحاتی در پوسته ساختمان، تجهیزات HVAC و سیستم‌‌های روشنایی و همچنین روش‌های راهبردی و نگهداری در این فهرست پیشنهاد شده بودند.در این فهرست، تکیه بسیاری بر روی ساختمان‌های صنعتی و همچنین ملاحظات عمومی HVAC شده بود.این فهرست در زمان خود به دلیل ملاحظات انرژی آن دوران، با استقبال بسیار مناسبی روبه‌رو شد.

تکیه بسیار بر روی ساختمان‌های صنعتی و همچنین ملاحظات عمومی موجود در آن زمان بود.امروزه نیز حفاظت از منابع انرژی و صرفه‌جویی در مصرف آن، یک اولویت اصلی برای مالکان ساختمان به شمار می‌آید، روندی که به نظر می‌رسد فراتر از موج به وجود آمده در مورد قیمت نفت، گاز و برق و همچنین عدم قطعیت تامین این مواد، همچنان ادامه داشته باشد.هرچند فهرست سال 1975 دارای موارد صرفه‌جویی در انرژی بوده که امروزه نیز همچنان دارای اعتبار است، اما اصلاحات بسیاری نیز در هنر صرفه‌جویی در انرژی صورت گرفت.

بدیهی است که اشاره به تمام موارد مرتبط با این زمینه امکان‌پذیر نیست و هدف از این فهرست، تنها ارائه ایده‌ای از پیشرفت‌های در حال انجام در زمینه سیستم‌های دارای بازدهی انرژی بالا است، نه مستند ساختن تمام راه‌های صرفه‌جویی در انرژی. برخی از روش‌های قدیمی مانند «تعمیر پنجره‌های شکسته» از این لیست حذف شده و در عوض یک بخش جدید با نام «شیوه‌های موثر» به این فهرست اضافه شده‌اند.همچنین، فهرست مذکور جهت سهولت استفاده به بخش‌های فرعی تقسیم شده است. مهندسان بایستی موارد ذکر شده در این فهرست را مورد ارزیابی قرار دهند تا اطمینان حاصل کنند که این روش‌ها، برای ساختمان‌های موردنظرشان مناسب و ایمن هستند.

شیوه‌های موثر
1 – در برنامه‌های عملکردی فراتر از دستورالعمل‌های اجباری، به شکل داوطلبانه شرکت کنید.به عنوان نمونه‌ای از این برنامه‌ها، می‌توان برنامه «راهبری در طراحی انرژی و محیط‌زیست LEED» اشاره کرد.

2 – اطمینان حاصل کنید که طراحی موجود با دستورالعمل‌های صرفه‌جویی در انرژی «در صورت قابل اعمال بودن» و یا استانداردهای ASHRAE تطابق داشته باشد.

3 – مدارک بهره‌برداری و نگهداری سیستم را به روز نگاه داشته و مطمئن شوید که کارکنان این بخش دارای دانش فنی لازم بوده، آموزش‌های لازم را دریافت کرده، اطلاعات لازم را در اختیار داشته و در وظایف خود به صورت فعال عمل می‌کنند.

4 – اهدافی که مورد مصرف و نیاز به انرژی تدوین کرده و آنها را با پرسنل عملیاتی در فواصل زمانی مناسب مورد ردیابی و بحث قرار دهید.
5 – برای اینکه چرخه عمر ساختمان را در طول مراحل طراحی، ساخت و بهره‌برداری در ذهن داشته باشید، به صورت گروهی عمل کنید.
6 – به ساکنان ساختمان مورد درک و گزارش دادن کیفیت هوای داخل و مشکلات انرژی آموزش داده و روش‌هایی برای تشویق آنان در این زمینه در نظر بگیرید.
7 – در بازنگری‌های عمومی و هم‌ارز طراحی برای آشنایی با دستورالعمل‌ها و استانداردها شرکت کنید.

8 – شرکت در سازمان حرفه‌ای را تشویق کرده، آموزش‌هایی در مورد شیوه‌های تداوم‌پذیر تدارک ببینید، در نشریه‌های کیفیتی مشترک شوید و پایگاه‌های اینترنتی مفید را نشانه‌گذاری کنید.
ساختمان
پوسته ساختمان:به‌کارگیری پوسته‌های دارای کیفیت بالا و فضاهای ارتقادهنده عایق‌کاری و همچنین مناطق تهویه‌ای دیگر، نفوذ هوا در ساختمان را به حداقل برسانید آزمایش‌هایی را برای اطمینان از برآورده شدن معیارهای طراحی مشخص کنید.

از بیشترین مقادیر عملی عایق‌کاری برای بام، دیوارها و شیشه‌های ساختمان بهره بگیرید.
تامین آسایش ساکنان و در عین حال حداکثر کاهش ممکن در اندازه سیستم‌های مکانیکی را لحاظ کنید.
در ورودی ساختمان از درهای خودکار یا گردان استفاده کنید. مطابق توصیه ASHRAE، استفاده از این درهای می‌تواند در مقایسه با درهای یک لنگه یا دو لنگه معمولی، تا 75درصد از نفوذ هوا در ساختمان بکاهد.

از شیشه‌های دو سایه جداره پر شده با آرگون با پوشش مخصوص اعمال شده توسط کارخانه «ضریب سایه پایین» استفاده کنید. از نورگیرها و یا سایبان‌ها جهت کمک به کاهش باز سرمایشی در طول ساعات اوج بار استفاده کنید.
سعی کنید تا حد امکان از سایه درختان و گیاهان در اطراف ساختمان بهره بگیرید.

با استفاده از برنامه‌های نگهداری، ارتقای جدی برای ورودی و پوسته ساختمان، مقاومت بدنه ساختمان را در مقابل نفوذ هوا حفظ کرده و بهبود بخشید.
سیستم‌های مکانیکی/ الکتریکی
کلیات: تحقیق انرژی انجام دهید و یا از یک محل دیگر با کاربرد مشابه کاربرد مورد نظرتان دیدن کنید.
به طور دوره‌ای، بارهای موجود در ساختمان را دوباره ارزیابی کنید تا مطمئن شوید که سیستم HVAC و اجزای مختلف آن دارای ظرفیت مناسبی بوده و از نظر عملکردی دارای توازن هستند.

از برنامه‌های توزیع استفاده کنید به قسمتی که تامین آسایش و روشنایی برای ساکنین، تنها در هنگام حضور افراد انجام گیرد. همیشه کنترل مناسبی بر روی هوای خارجی داشته باشید تا از جریان اضافی هوای خارج در شرایط حاد دمایی جلوگیری کرده و در عین حال کیفیت هوای مناسب را در تمام اوقات حضور افراد حفظ کنید. برای اکونومایزرهای هوا از کنترل آفتابی استفاده کنید.

کنترل‌ها
کنترل‌هایی برای کاربرد و نگهداری راحت با امکانات عیب‌یابی خودکار و دیگر قابلیت‌های ردیابی خطا طراحی کنید.محل حس‌گرها و حلقه‌های کنترل را بررسی کرده و آنها را در صورت لزوم دوباره کالیبره کنید تا شرایط طراحی برای تامین رفاه ساکنین و همچنین صرفه‌جویی در مصرف انرژی حفظ شود.
رفع مشکلاتی که نیاز به مدخلات دستی و یا تعمیرات محدودکنندگی عملکردی دارند، سیستم کنترل را در وضعیت کارکرد در حالت طراحی حفظ کنیدهر زمان که امکان آن وجود داشت، سیستم‌های کنترل خود را به انواع جدیدتر کنترل اتاق یا فضای کاری ارتقا دهید. کارکرد صحیح نرم‌افزار کنترلی را بررسی نمایید تا از عدم وجود خطا در برنامه‌ها اطمینان حاصل کنید.

در صورت لزوم برای اضافه کردن خصوصیات جدید مانند برنامه‌ریزی‌های بهبود یافته و یا ظرفیت بیشتر تنظیمات اپراتور، سیستم را ارتقا دهید. در هنگام لزوم، کنترل‌ها و سیستم کنترلی را ارتقا دهید. جایگزین کردن سیستم‌های پنوماتیکی با کنترل مستقیم دیجیتال، می‌تواند بسیار موثر باشد. سعی کنید خصوصیات شبکه را برای بهبود اخطاردهی و پاسخگویی نگهداری سیستم و همچنین عکس‌العمل نشان دادن به علامت‌های انرژی بدون وقفه، به سیستم اضافه کنید. یک برنامه نگهداری مناسب را که شامل بررسی‌های دوره‌ای برای کنترل دمپرها، اتصالات، شیرهای کنترلی و دیگر ابزارهای مکانیکی کنترل است، به کار بگیرید.
از ایستگاه‌های کاری ارتقا یافته برای ارائه اطلاعات بیشتر به اپراتورها استفاده کنید.

از کنتورهای فرعی برق استفاده کنید. همچنین، ثبت‌کننده‌های موقت در سیستم نصب کرده و یا سیستم کنترل را برای ردیابی ناهنجاری‌های بار و برنامه‌ریزی‌های انجام شده توسعه دهید.

سیستم‌های هوا

سیستم‌های فن از نوع حجم ثابت را به سیستم‌های حجم هوای متغیر VAV تغییر دهید تا حجم هوای سیستم و مصرف انرژی در شرایط اوج باز کاهش یابد.
سیستم‌های مکانیکی کنترل حجم هوای سیستم‌های VAV را با کنترل حجم هوای فرکانس متغیر VFD جایگزین کنید.کنترل تنظیم استاتیک کانال ثابت فن‌ها را با تنظیم مجدد استاتیک کانال شبکه‌ای با کنترل ناحیه‌ای مستقیم حجم فن برای کاهش مصرف انرژی در بارهای جزیی جایگزین کنید.استانداردهای طراحی نصب و نگهداری را برای کاهش نفوذ دمپرها، کانال‌‌های هوا و سقف‌های کاذب بهبود دهید. همچنین، طراحی و نگهداری کانال‌ها و عایق‌بندی آنها را برای تامین جریان هوای موثر و یکنواخت بهبود دهید.

سیستمی طراحی و نگهداری کنید که بتواند هوای خارج را تا الزامات واقعی موجود در تمام اوقات کنترل کند. از بکارگیری کویل‌های پیش گرمایش مجدد و همچنین عملکرد بازدارنده‌ چنین کویل‌هایی در صورت امکان اجتناب کنید. سیستم‌هایی را برای ارتقای دمای هوای مخلوط و همچنین برای تنظیم مجدد دماهای سطوح سرد و گرم در شرایط بار جزیی طراحی و راه‌اندازی کنید.

اندازه‌ فیلترها را درست انتخاب کنید و از بکارگیری فیلترهای بیش از حد لزوم اجتناب کنید. همچنین، فیلتری با اثربخشی مناسب برای محل مورد نظر در نظر بگیرید. مطمئن شوید که فیلترها در اطراف لبه‌های دارای نشتی نباشند. اخطاردهنده‌هایی را مشخص و نصب نمایید تا اختلاف فشار را در هر مجموعه فیلتر اندازه‌گیری کرده و اخطارهایی در صورت لزوم به سیستم مدیریت مشعل ارسال کند.

از یک برنامه نگهداری فیلترها بهره بگیرید تا مطمئن شوید که تغییرات برای به حداکثر رساندن بازدهی و به حداقل رساندن هزینه‌های فیلتر انجام گرفته‌اند. در مورد VFD و فن‌های دارای شروع ملایم، از زنجیر برای حصول بازدهی بالاتر استفاده کنید. تمام تسمه‌های فن‌ها را به صورت دوره‌ای بازدید کرده و در صورت لزوم آنها را تعویض کنید. مسیرهای مکش هوای خارج را در صورت لزوم جابه‌جا کرده یا تغییر جهت دهید تا مکش‌های تخلیه به داخل ساختمان به حداقل برسد.
خروجی‌ها و مسیرهای برگشت هوا را طوری طراحی و نگهداری کنید که مانعی بر سر راه آنها وجود نداشته باشد.

سیستم‌های تخلیه

در زمان عدم حضور افراد، تمام فن‌های تخلیه را قطع کنید. سیستم‌های تخلیه را بررسی نمایید تا مطمئن شوید که تنها مقدار هوای لازم با تخلیه می‌کنند. در صورت امکان، مقادیر هوای تخلیه را از دستشویی‌ها، آزمایشگاه‌ها و غیره تا حداقل سطح قابل قبول، کاهش دهید. فن‌های تخلیه اتاق‌ها و فرآیندها را کنترل کنید تا تنها زمانی که افراد در اتاق حضور دارند و یا زمانی که دستگاه در حال کار است، این فن‌ها در حال کار باشند. یک ابزار بازیافت انرژی برای احیای انرژی از ساختمان و سیستم‌های تخلیه هوای فرآیند نصب کنید. راهکارهای عملیاتی ابداع کنید که زمانی که هودهای آزمایشگاهی و فن‌های تخلیه در حال استفاده نیستند، بسته بوده و خاموش شوند.

صرفه‌جویی انرژی در پنجره‌ها
پنجره‌ها از نظر صرفه‌جویی انرژی نقش حساسی دارند، چرا که حدود 30% از کل تلفات حرارتی ساختمان از پنجره‌ها صورت می‌گیرد، به همین دلیل پنجره‌هایی که در جای خوبی نصب نشده‌اند یا خوب محافظت نمی‌شوند، می‌توانند هزینه سوخت را بسیار بالا ببرند.
اگر تصمیم دارید ساخت ساختمان جدیدی را شروع کنید، با یک مشاور آشنا به اصول صرفه‌جویی تماس بگیرید، اما اگر می‌خواهید ساختمان موجود خود را بهینه‌سازی کنید و از هزینه‌های خود بکاهید، این راهنما می‌تواند راهنمای خوبی برای شما باشد.

جلوگیری از تلفات حرارتی پنجره‌ها

یک پنجره با شیشه تک جداره تقریباً 10 برابر یک دیوار عایقکاری شده هم اندازه خود تلفات حرارتی دارد. چنین پنجره‌ای سه مشکل عمده ایجاد میکند:
بالا بودن تلفات حرارت، فراهم نشدن آسایش ساکنین، بخار گرفتن پنجره‌ها.
برای کاستن از مشکلات ناشی از پنجره‌ها، می‌توان از راههای مختلف یک لایه هوای ساکن بین محیط داخل و خارج ایجاد کرد، با انجام این کار تلفات حرارتی پنجره به نصف کاهش می‌یابد. برای ایجاد این لایه هوا راه‌های مختلفی وجود دارد.

دو جداره کردن
دو جداره کردن شیشه هر پنجره‌ای باعث بالا رفتن کارآیی آن می‌شود، بویژه پنجره‌هایی که پرده‌ای روی آنها نصب نشده است.پنجره دو جداره، دارای دو شیشه می‌باشد که بین آنها یک فضای کاملاً درزبندی شده قرار گرفته است. این فاصله معمولاً بین 6 تا 20 میلیمتر است.اگر اینفاصله هوایی 15 میلیمتر انتخاب شود، بهترین کارآیی بدست می‌آید. دو جداره کردن پنجره با وجود اینکه اتلاف حرارت را کاهش می‌دهد، جلوی ورود نور و گرمای خورشید را نمی‌گیرد. بنابراین در فصول گرم سال برای کاهش ورود گرما به داخل ساختمان باید جلوی تابش مستقیم خورشید به پنجره را گرفت.در کنار اینها، دو جداره کرده پنجره‌ها باعث کم شدن ورود سر و صدا به داخل ساختمان می‌شود و نیز بخارگیری پنجره‌ها در فصول سرد سال کاهش می‌یابد.برای دو جداره کردن پنجره یک جداره موجود می‌توان یک لایه دیگر از شیشه یا اکریلیک شفاف دیگر روی آن نصب کرد و فضای بین آنها را کاملاً درزبندی کرد. در این فضا باید مقداری ماده جاذب رطوبت قرار داد تا رطوبت این فضا را کاملاً بگیرد.

پرکردن با گاز
در برخی از پنجره‌های دو جداره، فضای میانی را با گازهایی مانند آرگون و کریپتون پر میکنند تا کارایی آنها حدود 10% افزایش یابد.

عایق‌های ویژه پنجره
این عایقها را که به شکل برچسبهای شفاف ساخته می‌شوند به راحتی می‌توان بر روی شیشه پنجره‌ها چسباند و بخشی از خواص پنجره‌های دو جداره را در آنها به وجود آورد. این برچسبها باعث می‌شوند ورود گرما دار تابستان تا 80% کاهش یابد. علاوه بر این انواع کم تابش این محصولات (Low-E) قادرند تلفات حرارتی و زمستانی را نیز تا 30% کاهش دهند.
این عایقها از نظر قیمت با پنجره‌های دو جداره قابل رقابت هستند. بویژه در ساختمانهای موجود که تعویض پنجره‌ها با پنجره‌های دوجداره هزینه زیادی به همراه خواهد داشت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

کارآفرینی کارگاه تولید بطری پلاستیکی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  کارآفرینی کارگاه تولید بطری پلاستیکی در pdf دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کارآفرینی کارگاه تولید بطری پلاستیکی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآفرینی کارگاه تولید بطری پلاستیکی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن کارآفرینی کارگاه تولید بطری پلاستیکی در pdf :

خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی تولید بطری پلاستیکی پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ،

میزان واردات و صادرات و ; پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

فصل اول

کلیات

1- 1 مقدمه :
بطری های پلاستیکی عمدتاً از جنس پلیمرهای پلی اتیلن ترفتلات و بعضاً پلی پروپیلن در ابعاد و اشکال مختلف تولید و مورد استفاده قرار می گیرند . بیش از 75 درصد بطری های تولیدی در جهان از جنس پلی اتیلن ترفتالات و پلی اتیلن است .

شکل 1 انواع مختلف بطری های پلاستیکی

در این میان میزان مصرف بطری های ساخته شده از پلی اتیلن ترفتالات به دلیل خواص برتری نظیر مقاومت مکانیکی بالا ، نفوذپذیری بسیار کم ، فرآیند پذیری آسان در مقایسه با بطری های ساخته شده از سایر مواد پلاستیکی تقاضای بیشتری داشته و در روند رشد سریع تری دارد . لذا این گزارش بر روی بطری های ساخته شده از پلی اتیلن ترفتالات متمرکز شده است .
کد آیسیک انواع بطری پلاستیکی 25201393 می باشد .

 

 

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید بطری پلاستیکی

محل اجرا :

1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن

1 – 6 – وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 36 نفر میباشد .
مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات و نصب ماشین آلات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی (زراعی ، باغی ، شیلاتی ، دام و طیور، جنگل و مرتع) صادر میگردد.

مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی استان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی .
3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت .
5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .

 

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
– تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
– حداقل سن 18 سال تمام
– دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

2- اشخاص حقوقی
– اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )
– ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

مدارک مورد نیاز:
1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستایی استان.
2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن
3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی
4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست
5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء
6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

اصلاحیه جواز تاسیس :

1- ارسال درخواست متقاضی توسط جهاد کشاورزی شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

 

تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات و نصب ماشین آلات جهت تولید بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی وسایر صنایع روستایی صادر می گردد.

صدور پروانه بهره برداری :
1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط جهاد کشاورزی شهرستان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس نواحی صنعتی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.
5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

فصل دوم
روش انجام کار

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از کارخانه تولید بطری پلاستیکی
براساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از کارخانه تولید بطری پلاستیکی به بررسی سیستم ها و دستگاه ها و ماشین آلات موجود در کارخانه پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،

 

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و در تولید بطری پلاستیکی استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت می باشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .

فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) :

روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا )
در زمینه تولید بطری پلاستیکی می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر برای جذب بازار فروش جزئی و استفاده از روش فرد به فرد برای فروش کلی محصولات در بازار داخلی .

فصل سوم

امور مالی طرح

جدول 1 الگوی مصرف بطری های پلی اتیلن ترفتالات

جدول 2 برخی از تولید کنندگان بطری های پلاستیکی در آسیا

جدول 3 واحدهای موجود تولید کننده انواع بطری های پلاستیکی (تن در آسیا)

جدول 4 ظرفیت واحدهای تولیدکننده انواع بطری پلاستیکی در سال های مختلف

جدول 5 میزان تولید انواع بطری پلاستیکی در سال های مختلف

جدول 6 طرح های در دست اجرای تولید انواع بطری پلاستیکی

جدول 7 واردات انواع بطری پلاستیکی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >