سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بررسی و بهره برداری از انرژی باد و نیروگاه های بادی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی و بهره برداری از انرژی باد و نیروگاه های بادی در pdf دارای 50 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی و بهره برداری از انرژی باد و نیروگاه های بادی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

 بخشی از فهرست مطالب پروژه بررسی و بهره برداری از انرژی باد و نیروگاه های بادی در pdf

مقدمه

فصل اول کلیاتی درباره انرژی بادی

انرژی باد

تاریخچه استفاده ازانرژی باد

1-3- منشاء باد

1-4- توزیع جهانی باد

1-4-1- جریان چرخشی هادلی (Hadly)

1-4-2- جریان چرخشی راسبی (Rossby)

1-5- اندازه گیری پتانسیل انرژی باد

1-6- قدرت باد

1-7- روند تحولات تکنولوژی

1-8- مزایای بهره برداری از انرژی باد

1-9- آینده انرژی باد درایران

1-10- انرژی باد و محیط زیست

فصل دوم پتانسیل سنجی سطحی انرژی باد

2-1- پتانسیل سنجی چیست؟

2-2- باد سنج ها و انواع آنها

2-3- پتانسیل باد درایران

2-4- نقشه ها و اطلس های موجود باد

2-5- استحصال انرژی از باد توسط توربین های بادی

2-5-1- انرژی بادی و توربین های بادی

2-5-2- انواع توربین های بادی

2-5-3- این توربین ها چگونه کار می کند؟

2-6- انواع کاربرد توربین های بادی

2-6-1- کاربردهای غیرنیروگاهی

2-6-2- کابردهای نیروگاهی

2-7- توربین های بادی و ذخیره انرژی

• فصل سوم بررسی فلیکر توربین های بادی سرعت متغیر DFIG و بهبود آن با استفاده از مبدل طرف شبکه توربین

چکیده

3-1- مقدمه

3-2- مدل سازی توربین بادی

3-2-1- مدل باد

3-2-2- مدل توربین بادی

3-2-3- مدل ژنراتور القایی و کانورتر PWM

3-3- طرح سیستم کنترل

3-4- سیستم مورد مطالعه

3-5- طراحی فلیکرمتر

3-6- بررسی انتشار فلیکر

3-6-1- مشخصات باد

3-7- بهبود فلیکر با استفاده از کانورتر طرف شبکه

3-8- نتیجه گیری

• فصل چهارم عملکرد بدون وقفه توربین بادی دارای DFIG متصل به شبکه الکتریک با استفاده از سیستم انرژی خازنی

چکیده

4-1- مقدمه

4-2- مدل DFIG و کنترل کننده ها

4-3- مدل سیستم انرژی خازنی

4-4- نتایج شبیه سازی

4-5- نتیجه گیری

• فصل پنجم قابلیت اطمینان توربین های بادی کوچک متصل به شبکه

5-1- مقدمه

5-2- نقص های سیستم های بادی کوچک

5-3- آنالیز ریاضی

5-4- آنالیز اتلاف برای یک PMG مبتنی بر SWT

5-5- آنالیز قابلیت اطمینان برای یک PMG مبتنی بر SWT

5-6- محاسبات قابلیت اطمینان برای یک PMG مبتنی بر SWT

5-7- نتایج

ضمیمه 2

ضمیمه 1

منابع و مآخذ

 

مقدمه

به دلیل آلودگی محیط زیست و کمبود انرژی فسیلی تمایل به سمت تکنولوژی های برای تولید انرژی الکتریکی از منابع انرژی تجدیدپذیر افزایش یافته است. در میان انواع انرژی های تجدیدپذیر ، انرژی باد بخاطر مسایل اقتصادی و پاک بودن بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، به گونه ای که انتطار        می رود تا سال 2020 ، 20 درصد انرژی کل جهان از انرژی باد ، تامین گردد . دو نوع تکنولوژی برای تولید انرژی باد در بازارهای جهان موجود است که یکی ژنراتورهای بادی سرعت ثابت و دیگری ژنراتورهای بادی سرعت متغیر است .ژنراتورهای القایی بخاطر هزینه نگهداری کم و فاقد جاروبک بودن و ساختار ساده و مزایای دیگر گوی سبقت را ربوده است. در سال 2004 حدود 60 درصد فروش بازار جهانی مختص به فروش ژنراتورهای بادی سرعت متغیر بوده است در این میان ژنراتورهای القائی از دو سو تغذیه (DFIG) به عنوان ژنراتور بادی سرعت متغیر بیشتر مورد استفاده قرار گرفته    شده است . 

در مدل DFIG ، ژنراتور القایی از طریق  پایانه های استاتور به شبکه الکتریکی وصل شده است و رتور آن توسط یک مبدل الکترونیک قدرت AC/DC/AC فرکانس متغیر (VFC) به شبکه وصل شده است . ظرفیت این مبدل برای کنترل کامل ژنراتور حدود 20 تا 30 درصد ظرفیت کل DFIG می باشد VFC شامل یک مبدل طرف رتور (RSC) و یک مبدل طرف شبکهGSC  است که از طریق یک خازن لینک DC به صورت پشت به پشت به هم وصل شده اند. ایراد اصلی توربین های بادی سرعت متغیر به  خصوص توربین هایی که دارای DFIG هستند، عملکرد آنها  در هنگام بروز اتصال کوتاه در سیستم قدرت می باشد.

 اتصال کوتاه در سیستم قدرت حتی اگر از محل توربین بادی دور باشد باعث ایجاد افت ولتاژ در نقطه اتصال توربین بادی به سیستم قدرت می گردد و در نتیجه، جریان در سیم پیچ های استاتور افزایش     می یابد و به دلیل تزویج مغناطیسی میان سیم پیچ های رتور و استاتور این جریان در سیم پیچ های رتور و مبدل طرف رتور نیز ظاهر می شود و منجر به آسیب دیدن آنها می گردد. تا چند سال پیش به خاطر سهم کم انرژی باد در تامین انرژی الکتریکی، هنگامی که یک حالت غیر عادی در ولتاژ شبکه اتفاق می افتاد ، توربین ها را از شبکه خارج می کردند، اما با افزایش ظرفیت انرژی باد در سیستم قدرت در سال های اخیر، قطع ناگهانی توربین های بادی از سیستم قدرت منجر به خاموشی های عظیم و ناپایداری در سیستم قدرت می گردد. بر ای اینکه ژنراتور تور بین بادی هنگام بروز اتصال کوتاه در شبکه الکتریکی به عملکرد عادی خود ادامه دهد پیشنهاد شده است که RSC  موقع رخ دادن خطا در شبکه، برای حفاظت در برابر اضافه جریان رتور قفل شده و مدار رتور از طریق یک مقاومت خارجی به نام Crow bar اتصال کوتاه گردد در این هنگام DFIG به ژنراتور القایی  معمولی تبدیل شده و شروع به جذب توان راکتیو می کند و توربین بادی به عملکرد خود با تولید کم توان اکتیو ادامه      می دهد در این تحقیق GSC همانند STATCOM توان راکتیو و ولتاژ را در نقطه اتصال به شبکه کنترل می کند. همچنین، برای جلوگیری از افزایش سرعت توربین، کنترل کننده زاویه گام پره 5 فعال شده و وقتی که خطا رفع شد و ولتاژ و فرکانس به حالت پایدار رسید ، RSC دوباره شروع به کار کرده و مقاومت خارجی از مدار رتور خارج می شود و DFIG به شرایط عملکرد عادی خود باز می گردد. اما در شبکه های قدرت ضعیف در هنگام خطا ، GSC  به دلیل داشتن توان کم ، نمی تواند توان راکتیو لازم را تامین کند و در نتیجه احتمال فروپاشی ولتاژ وجود دارد. بنابراین بایستی بلافاصله تور بین بادی برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی از شبکه خارج شود و وقتی که شرایط به حالت نرمال رسید، دوباره به شبکه وصل شود.

 مسئله پایداری ولتاژ چنین سیستم هایی می تواند با استفاده از ادوات FACTS موازی بهبود یابد کاربرد STATCOM  مورد بحث قرار گرفته است اما کاربرد STATCOM های قدیمی تنها در تامین توان راکتیو محدود شده است. برای غلبه بر این مشکل  از سیستم ترکیبی STATCOM با سیستم ذخیره انرژی باطری استفاده شده است که قابلیت کنترل توان اکتیو و راکتیو را دارد. اما BESS مبتنی بر فرآیندهای شیمیایی است، بنابراین دارای مشکلاتی از قبیل سرعت پاسخ کم و عمر کارکرد کوتاه    می باشد. برای غلبه بر این مشکلات ما در این فصل از یک سیستم انرژی خازنی  ECSاستفاده       کرده ایم که از قطعات الکترونیک قدرت و خازن دولایه الکتریکی تشکیل شده است. این سیستم به دلیل نداشتن عناصری همچون نیکل، کادمیم و فسفر انرژی پاکتری نسبت به باطری ها محسوب        می شود و تقریبا دارای سیکل کاری نامحدود وتلفات خیلی ناچیز می باشد و دارای قابلیت کنترل هر دو توان اکتیو و راکتیو را دارد ECS  به صورت موازی با شینی که توربین بادی از طریق آن به شبکه متصل شده است، قرار می گیرد. بنابراین در هنگام بروز اتصال کوتاه در سیستم قدرت توان راکتیو مورد نیاز ژنراتور را تامین کرده و از ناپایداری ولتاژ در شینی که توربین بادی به آن وصل شده است جلوگیری می کند و وقتی که اتصال کوتاه رفع شد و ولتاژ و فرکانس در شبکه به حالت عادی بازگشت، RSC  شروع به کار کرده و ژنراتور توربین بادی دوباره به  صورت DFIG به عملکرد خود ادامه می دهد . درستی روش فوق با شبیه سازی یک سیستم قدرت نمونه در نرم افزار MATLAB / SIMULINK  مورد تایید قرار گرفته شده است. 

 

 

بخشی از منابع و مراجع پروژه بررسی و بهره برداری از انرژی باد و نیروگاه های بادی در pdf  

1-Md. Arifujjaman *, M.T. Iqbal, J.E. Quaicoe "Reliability analysis of grid connected small wind turbine power electronics",Faculty of Engineering and Applied Science, Memorial University of Newfoundland, St. John’s, NL, Canada A1B3X5

2-علیرضا رشیدی مقدم ، ایمان رهبری ، احمد حقانی. " بررسی تغییرات دمای ژنراتور توربین بادی سایت نیروگاه بادی منجیل بر حسب توان خروجی " . بیست و چهارمین کنفرانس    بین المللی برق ، تهران ، آبان 88 .

3-حسنعلی آل حسینی ، مسعود داوری ، گئورگ قره پتیان ، حسین عسکریان ابیانه. " تاثیر انواع اتصال مزارع بادی به شبکه AC بر روی اضافه ولتاژهای ناشی از صاعقه". بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی برق ، تهران ، آبان 88 .

4-سید محمد صادق غیاثی ، محسن کلانتر . " روشی جدید جهت پیشبینی سرعت باد در نیروگاه های بادی " . بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی برق ، تهران ، آبان 88 .

5-هادی طاری مرادی . " مدل دینامیکی توربین های بادی بر مبنای استفاده از ژنراتورهای القایی با تغذیه ی دوبل" هجدهمین کنفرانس بین المللی برق ، تهران .

 6-احسان میرزازادی . " مدلسازی ، شبیه سازی و کنترل نیروگاه بادی ایزوله از شبکه" نهمین کنفرانس دانشجویی برق ایران ، دانشگاه تهران .  

 7-بهمن خاکی . " بررسی آرایش های مختلف سیستم الکتریکی توربین های بادی سرعت متغیر" ، نهمین کنفرانس دانشجویی برق ایران ، دانشگاه تهران .  

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی اثر ارتفاع سازه گلخانه روی عملکرد خیار در منطقه جیرف

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی اثر ارتفاع سازه گلخانه روی عملکرد خیار در منطقه جیرفت در pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر ارتفاع سازه گلخانه روی عملکرد خیار در منطقه جیرفت در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر ارتفاع سازه گلخانه روی عملکرد خیار در منطقه جیرفت در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر ارتفاع سازه گلخانه روی عملکرد خیار در منطقه جیرفت در pdf :

بررسی اثر ارتفاع سازه گلخانه روی عملکرد خیار در منطقه جیرفت

چکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثر ارتفاع سازه گلخانه روی عملکرد خیار در منطقه جیرفت، در زمینهای زراعی مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت و کهنوج انجام شد. بدین منظور در تابستان 1384 سه گلخانه با طول و عرض یکسان و ارتفاع نهایی متفاوت شامل ارتفاع کمتر از 5/3 متر (عرف رایج منطقه)، ارتفاع بیشتر از 5/4 متر، و ارتفاع 4 متر (ارتفاعی مابین این دو ارتفاع) ساخته شد. آماده سازی اولیه زمین در هر سه گلخانه، با استفاده از یک دستگاه تراکتور گلدونی 238 و یک دیسک 14 بشقابی سوار با عرض کار 130 سانتی متر و قطر بشقاب 50

سانتی متر، انجام شد. کوددهی مناسب براساس آزمون خاک صورت گرفت و در مهرماه مجدداً زمین برای انتقال نشاء ها آماده گردیدند. کشت در هر سه واحد گلخانه مطابق عُرف منطقه و به صورت مثلثی در ردیف هایی به فاصله 40 سانتی متر از همدیگر و عرض راهروها 1 متر انجام شد. آبیاری گلخانه ها به صورت قطره ای تیپ برای هر سه واحد به طور یکسان

انجام گردید. پارامترهای مورد اندازه گیری در این تحقیق عبارت بودند از: رطوبت و دما در داخل و خارج گلخانه، متوسط تعداد میوه در هر بوته، عملکرد محصول و تعداد دفعات سم پاشی در گلخانه ها. در پایان علاوه بر مقایسه میانگین ها، وضعیت اقتصادی طرح نیز بررسی شد. نتایج تحقیق نشان داد که هر سه واحد گلخانه نسبت به هوای محیط بیرون گلخانه، هوای گرمتری دارند. در نتیجه درصد رطوبت نسبی آنها نسبت به محیط بیرون نیز کمتر بود. علی رغم وجود تفاوت در دمای داخل گلخانه ها، بین عملکرد محصول، تعداد میوه و تعداد دفعات سم پاشی تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.

کلیدواژه: گلخانه، خیار، ارتفاع سازه، عملکرد، دما

مقدمه
محدودیت آب و خاک و ازدیاد جمعیت جهان همواره توجه دانشمندان را به خود معطوف داشته تا راه حلی برای تأمین هر چه بیشتر مواد غذایی از واحد سطح را پژوهش و عرضه نمایند تا کمبود غذا که بصورت معضل جهانی درآمده تا حدودی کاهش یابد. روشهای نوین بهره برداری از واحد سطح از جمله مباحث مورد مطالعه در این زمینه می باشد. یکی از تکنیک های جدید که از عمر آن در کشورهای جهان سوم بیش از دو دهه نگذشته، بهره برداری از گلخانه های بلند است که علاوه بر سطح از فضای ایجاد شده نیز استفاده می نمایند تا با افزایش عملکرد و کیفیت محصول بهره بیشتر عاید کشاورز گردد.

براساس آمارنامه کشاورزی منطقه جیرفت و کهنوج مقام اول را هم از نظر تولید و هم از نظر سطح زیرکشت خیار گلخانه ای در کشور دارد[3]. بدین ترتیب به موقعیت و جایگاه این محصول استراتژیک در منطقه می توان پی برد. این مطلب نشان از ویژگی ها، توان و استعداد بالقوه اراضی حاصلخیز و بستر مساعد منطقه برای رشد این محصول در کشور می باشد. از طرفی شرایط بهینه آب و هوایی در پائیز و زمستان گویای اقلیم منحصر به فرد این منطقه در کشور می باشد. در حال حاضر سطح زیرکشت گلخانه ها و تونل های بلند در منطقه به

بیش از1150هکتار می رسد. این موضوع خود توجه بیشتر به مسائل و مشکلات پیرامون گلخانه های منطقه را می طلبد. از آنجا که هزینه احداث گلخانه ها زیاد می باشد، بدیهی است که مدیریت گلخانه ها بایستی به نحوی اتخاذ گردد که بتوان بهره برداری بهینه ای از سرمایه گذاری و نهاده را برد. با توجه به روند رو به افزایش کشتهای گلخانه ای و اعمال سلیقه

های شخصی و غیرعلمی در بین کشاورزان منطقه، لزوم مطالعات دقیق و نشر آن در بین کشاورزان لازم و ضروری به نظر می رسد. در منطقه جیرفت، کشاورزان با توجه به هزینه اولیه کمتر، تمایل به ساخت گلخانه های با ارتفاع کمتر دارند که این امر باعث غیریکنواختی در ساخت گلخانه ها، افزایش امراض قارچی مانند سفیدک خیار و در نتیجه افزایش مصرف سموم در گلخانه های منطقه شده است.

بررسی هایی در رابطه با سازه مناسب جهت ساخت گلخانه ها صورت گرفته است که پاره ای از آنها بشرح زیر می باشد. محققین شرکت سبزآشیان در تحقیقات خود بدین نتیجه رسیدند که ارتفاع زیادتر در گلخانه باعث کاهش تحت تأثیر قرار گرفتن هوای داخل گلخانه نسبت به تغییرات هوای بیرون می گردد که این امر باعث نوسانات کمتر در هوای درون گلخانه می گردد[8]. اسپویتو در تحقیقات خود در مورد گلخانه ها بدین نتیجه رسیده است که میزان رطوبت در گلخانه ها مساله مهمی است و هنگامی که هوا داخل گلخانه گرمتر باشد، ظرفیت نگهداری رطوبت آن نیز بالاتر خواهد بود و این امر روی دور آبیاری نیز اثر می گذارد، پس طراحی سازه گلخانه باید بگونه ای باشد که در زمستان گرمای بیشتری داخل گلخانه

ذخیره گردد[9]. نیسمو و همکاران در تحقیقات خود در مورد روش های کنترل دمای داخل گلخانه ها به این نکته اشاره کرده اند که مقدار دمای شبانه در گلخانه ها بایستی کنترل گردد و این کنترل وابسته به مقدار انرژی حرارتی است که در طول روز دریافت می شود، بنابراین گلخانه ها بایستی بصورتی ساخته شوند که بتوانند در طول روز انرژی بیشتری را از خورشید دریافت کنند تا شوک حرارتی وارد شده به گیاه در شب کاهش یابد[11]. پروکتور در تحقیقات خود اشاره کرده است که در گلخانه ها بایستی در روزهای سرد آفتابی جذب انرژی نسبت

به تلفات حرارت از دیواره ها مقدار بیشتری داشته باشد، به همین دلیل دیواره ها باید بگونه ای ساخته شوند تا بتوانند گرمای بیشتری را جذب کند[12]. واتاناب در تحقیقات خود اشاره کرده است که استفاده از پلاستیک در گلخانه ها نسبت به استفاده از شیشه هزینه کمتری دارد و یک راه معمولی برای ایجاد تهویه آن، بخصوص در نزدیکی زمین فقط بالا بردن و جابجا کردن دیواره های پلاستیکی است. این گونه تهویه تا زمانی که گیاه کوچک است مناسب است، اما وقتی گیاهان بزرگتر شدند و نیاز به تهویه بیشتری باشد این روش ممکن است

جوابگو نباشد و سلامتی گیاه را به خطر بیندازد، به خصوص در گلخانه های خیلی کوتاه ممکن است باعث آلودگی قارچی در قسمتهای بالایی گردد. راه حلهایی که برای این مساله پیشنهاد شده است استفاده از گلخانه هایی است که دارای سقف با قابلیت باز و بسته شدن باشند یا دارای ارتفاع بلندتری باشد که در گلخانه نوع اول باید به این نکته دقت داشت که در هوای ابری شدید یا بارانی برای حفظ محیط داخل گلخانه حتماً بایستی دریچه های فوقانی بسته شوند[13]. لوید در مطالعات خود اشاره کرده است که گلخانه ها بایستی این قابلیت را داشته باشند تا علاوه بر تهویه مناسب محیط رشد گیاه، بتواند نور خورشید و گرما را نیز برای گیاه مهیا کنند[10].

 

مواد و روشها
با توجه به اقلیم های آب و هوایی موجود در منطقه جیرفت و وفور کشت های گلخانه ای و عدم انجام مطالعات علمی در زمینه مسائل مربوط به سازه گلخانه در این منطقه، تحقیقات گسترده تر ضروری بنظر می رسد. لذا به منظور بررسی اثر ارتفاع سازه گلخانه روی عملکرد خیار در منطقه جیرفت این تحقیق در زمینهای زراعی مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت و کهنوج انجام شد. بدین منظور در تابستان 1384 سه گلخانه با طول و عرض یکسان و ارتفاع نهایی متفاوت ساخته شد. سه ارتفاع مورد آزمایش شامل ارتفاع کمتر از 5/3 متر (عرف رایج

منطقه)، دومی ارتفاع بیشتر از 5/4 متر، و ارتفاع چهار متر(ارتفاعی مابین این دو ارتفاع) بود. گلخانه ها با توجه به اطلاعات ثبت شده در مورد جهت و سرعت وزش باد غالب منطقه، ساخته شد. آماده سازی اولیه زمین در هر سه گلخانه، با استفاده از یک دستگاه تراکتور گلدونی 238 و یک دیسک 14 بشقابه سوار با عرض کار 130 سانتی متر و قطر بشقاب 50 سانتی متر، صورت گرفت.کوددهی مناسب براساس آزمون خاک، صورت گرفت و در مهرماه مجدداً زمین برای انتقال نشاء ها آماده گردیدند. کشت در هر سه واحد گلخانه مطابق عُرف

منطقه و بصورت مثلثی در ردیف هایی به فاصله 40 سانتی متر از همدیگر و عرض راهروها 1 متر، انجام شد. آبیاری گلخانه ها هم بصورت قطره ای تیپ برای هر سه واحدگلخانه بطور یکسان انجام گردید.
علاوه بر ثبت رطوبت و دما در داخل و خارج گلخانه، یادداشت‌برداری‌هایی نیز شامل اندازه‌گیری عملکرد محصول، تعداد میوه برداشت شده و تعداد دفعات سم پاشی صورت گرفت. برای اندازه‌گیری این پارامترها به طرق زیر عمل شد:

الف)ثبت دما و رطوبت داخل و خارج گلخانه: بدین منظور داخل و خارج هر گلخانه به ترتیب شش و دو دماسنج حداقل و حداکثر و یک رطوبت سنج عقربه ای نصب گردید و داده های آنها در طول فصل بصورت روزانه(ساعت 8 صبح) قرائت و ثبت شد. در انتهای فصل نمودارهای مربوط به آنها رسم گردید.

ب)عملکرد و تعداد میوه: برای اندازه‌گیری عملکرد در هر چین، از ردیفهای میانی محصول برداشت و علاوه بر ثبت وزن، تعداد میوه برداشت شده نیز یادداشت گردید.
(ج)تعداد دفعات سم پاشی: برای اندازه گیری این پارامتر بازدیدهای هفتگی توسط همکار بیماری شناس از طرح بعمل می آمد و توصیه های لازم برای کنترل آفات و بیماریها ارائه شد.
در پایان اطلاعات جمع‌آوری شده بصورت مقایسه میانگین‌ها برای تشخیص مناسب‌ترین سازه از لحاظ عملکرد مورد ارزیابی قرار گرفت. بعد از برداشت محصول، 3 واحد گلخانه از نظر هزینه‌های انجام شده و درآمدهای بدست آمده با هم مقایسه ‌شده و از طریق روش بودجه‌بندی جزئی مورد ارزیابی اقتصادی قرار گرفت. بدین منظور مجموع درآمدهای افزایش یافته و هزینه‌های کاهش یافته با مجموع هزینه‌های افزایش یافته و درآمدهای کاهش یافته مورد مقایسه قرار گرفت .

 

جدول 1- لیست ادوات و تجهیزات مورد استفاده در طرح
تراکتور گلدونی238، قدرت:38 اسب بخار، چهار چرخ محرک، کمرشکن، دو سیلندر
دماسنج دماسنج حداقل و حداکثر مدل TFA/Germany
رطوبت سنج مدلTash/Germany
ترازوی دیجیتال مدل:7000 ساخت شرکت صنایع پند، ظرفیت: 50 کیلوگرم، دقت 10 گرم
ترازوی آزمایشگاهی مارک:precisa
دیسک 14 بشقابه سوار، عرض کار:130 سانتی متر قطر بشقاب: 50 سانتی متر
* ذکر نام ادوات و دستگاه های بالا به معنی تأئید استفاده از آنها نیست.
نتایج و بحث
جهت مشخص شدن خصوصیات خاک وآب محل طرح ضمن تهیه یک نمونه خاک از عمق 30-0 سانتی متر زمین، 5/1 لیتر از آب چاه مورد استفاده در طرح نیز به آزمایشگاه بخش تحقیقات خاک و آب مرکز ارسال شد که نتایج این تجزیه در جدول 2 و3 آمده اند.

جدول 2- تجزی شیمیایی خاک محل آزمایش.
بر حسب میلی¬گرم بر کیلوگرم خاک
عمق Cm Ec (ds/m) pH OC% P K Fe Mn Zn Cu
30-0 45/1 8/7 18/0 9/14 356 5/4 1/5 2/2 3/1

جدول3- خصوصیات شیمیایی آب آبیاری.
آنیون ها و کاتیون ها بر حسب میلی اکی والان بر لیتر
) Ec (
pH Hco3- Cl- Co32- Ca2++ mg2+ Na+ SAR کلاس آب
76/0 1/7 14/2 4/1 48/0 4/14 05/2 76/0 C3S1

سپس سایر پارامترها همان گونه که در مواد و روش ها اشاره شده، اندازه گیری گردید و در انتهای فصل زراعی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت که در ادامه به آنها اشاره شده است.
مقایسه میانگین عملکرد و تعداد میوه برداشت شده از گلخانه های طرح در طول فصل، اختلاف معنی داری بین آنها نشان نداد(جداول5و6).

جدول 4- مقایسه عملکردگلخانه های خیار با ارتفاع نهایی متفاوت.

پارامتر نوع گلخانه از لحاظ ارتفاع نهایی بر حسب متر
(5/4)A (4)B (5/4)A (5/3)C (4)B (5/3)C
عملکرد تک بوته در هر چین(گرم) 146 9/152 146 4/146 9/152 4/146
مقدارF 4817/1 1673/1 2694/1
واریانس 95/19 89/59 4/26
انحراف استاندارد بین میانگین ها 47/4 74/7 14/5
مقدار t 5532/1 05/1 267/1
احتمال در سطح 5% n.s n.s n.s

جدول 5 – مقایسه تعداد میوه برداشت شده درگلخانه های خیار با ارتفاع نهایی متفاوت.

پارامتر نوع گلخانه از لحاظ ارتفاع نهایی بر حسب متر
(5/4)A (4)B (5/4)A (5/3)C (4)B (5/3)C
تعداد میوه برداشت شده از هر بوته در هر چین 64/1 78/1 64/1 68/1 78/1 68/1
مقدارF 06/1 28/1 21/1
واریانس 003/0 007/0 004/0
انحراف استاندارد بین میانگین ها 05/0 08/0 06/0
مقدار t 9416/1 7114/1 6538/0
احتمال در سطح 5% n.s n.s n.s

از بررسی نمودار 1 نتایج زیر بدست آمد:
– تغییرات دمای داخل هر سه نوع گلخانه و محیط بیرون هم فاز هستند. با توجه به این که در گلخانه های منطقه از سیستم گرمایشی استفاده نمی شود این مورد درست بنظر می رسد.
– میانگین دمای داخل هر سه واحد گلخانه نسبت به محیط بیرون چند درجه سانتیگراد گرمتر است و این یعنی این که سازه های گلخانه با پوشش پلاستیک در منطقه تنها چند درجه سانتیگراد، دمای داخل را نسبت به بیرون گرمتر کرده اند و این نکته با توجه به پایین بودن دمای محیط در فصل زمستان برای رشد خیار، لزوم استفاده از سیستم های گرمایشی، حتی برای مدت کوتاه، را نشان می دهد.

بررسی نمودار 2 نشان می دهد که در طول فصل زمستان، علیرغم معتدل بودن زمستان در منطقه، هوای گلخانه برای رشد خیار مناسب نیست.

نمودار 3 نشان می دهد که در برخی روزها بر اثر شدت تابش خورشید دمای گلخانه بسیار بالاست و تهویه مناسب ضروری بنظر می رسد.

به منظور بررسی گستره تغییرات دمایی در داخل گلخانه های با ارتفاع نهایی متفاوت، حداقل و حداکثر دمای داخل سه نوع گلخانه و محیط بیرون گلخانه در نمودارهای متفاوتی ترسیم گردید( نمودارهای 6،5،4 و7). نمودار 4 نیز نشان می دهد که در زمستان، علیرغم معتدل بودن هوا در منطقه، حداقل دما در محیط آزاد برای رشد خیار پایین است. لذا استفاده از پوششهای پلاستیکی و منبع گرمایی جهت تعدیل دما و جلوگیری از سرمازدگی ضروری بنظر می رسد.

بررسی نمودارهای 6،5 و7 نیز نشان می دهد:
– دما در برخی از شبهای فصل زمستان پایین است و برای این که گیاه بتواند مواد غذایی را از خاک جذب کند، تعدیل دما لازم است.
– گستره تغییرات دمایی بسیار زیاد است. بطوری که اختلاف دمای شب و روز در برخی مواقع به 25 درجه سانتیگراد می رسد و این به منظور تداوم تولید در گلخانه و ادامه رشد، مناسب نیست و بایستی دما تعدیل گردد.

نمودار 8 تغییرات رطوبت محیط و داخل گلخانه های با ارتفاع نهایی متفاوت را نشان می دهد. از این نمودار نتایج زیر حاصل گردید:
– بر خلاف تغییرات دما، تغییرات رطوبت خارج و داخل گلخانه ها، هم فاز نیستند که با توجه به وجود سیستم های آبیاری در داخل گلخانه و بارش باران در خارج گلخانه که باعث تغییرات متفاوت رطوبت در داخل و خارج گلخانه می شود، توجیه پذیر می باشد.
– با افزایش حجم گلخانه میزان رطوبت نسبی کاهش یافته است.

همان گونه که در مواد و روشها ذکر شد در طول فصل طی بازدیدهای هفتگی توسط همکار بیماری شناس طرح، توصیه های لازم جهت کنترل آفات و بیماریها ارائه گردید که در سال اول طرح اختلافی بین تعداد دفعات سم پاشی در داخل گلخانه ها مشاهده نگردید.
به منظور بررسی وضعیت اقتصادی طرح نیز از طریق بودجه بندی جزئی، مجموع درآمدهای افزایش یافته و هزینه های کاهش یافته مورد بررسی قرار گرفت( جدول 6). با در نظر گرفتن گلخانه C(با ارتفاع نهایی 5/3 متر) به عنوان مبنای هزینه ها و درآمدها و متوسط قیمت خیار به ازای هر کیلوگرم 1751ریال، گلخانه B(با ارتفاع نهایی 4 متر) بالاترین سود خالص را داشته است و بهترین تیمار از لحاظ اقتصادی در سال اول شناخته شد. بعد از آن به ترتیب گلخانه هایC و A در اولویت هستند.

جدول6- وضعیت هزینه ها و درآمدها(ریال بر متر مربع)در گلخانه های خیار با ارتفاع نهایی متفاوت.
نوع گلخانه از لحاظ ارتفاع نهایی(متر)
A(5/4) B(4) C(5/3)
ما به التفاوت هزینه مواد اولیه مورد استفاده در ساخت گلخانه(عمر مفید15 سال) 5640 2962 0
ما به التفاوت هزینه مواد مصرفی در ساخت گلخانه 480 240 0
مجموع ما به التفاوت هزینه ها 856 46/437 0
درآمد خالص 33/4330- 88/1540 0
سود خالص 33/5186- 42/1103 0

 

پیشنهادات
1- با توجه به پایین بودن دما در زمستان در داخل گلخانه ها و اثرات سوء آن بر رشد گیاه و جذب عناصر از خاک، استفاده از سیستم های گرمایشی داخل گلخانه ها – هرچند در کوتاه مدت- ضروری بنظر می رسد. لذا پیشنهاد می شود برای کم کردن اثرات سوء سرما بر گلخانه ها، در زمستان از سیستم های گرمایشی استفاده گردد.
2- با توجه به بالا رفتن دما در برخی از روزها بر اثر شدت تابش آفتاب، پیشنهاد می شود گلخانه مجهز به سیستم تهویه مناسب باشد تا با استفاده از آن دما تا حدودی تعدیل یابد.

منابع مورد استفاده
1 بیدریغ، س. (1379). کشت گلخانه¬ای خیار، گوجه¬فرنگی و توت¬فرنگی. انتشارات وارسته.
2 بی¬نام. (1378). نگرش اجمالی بر کشاورزی منطقه جیرفت و کهنوج، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی منطقه جیرفت و کهنوج.
3 بی¬نام. (80- 1379). آمارنامه کشاورزی ایران دفتر آمار و فن¬آوری اطلاعات، معاونت برنامه¬ریزی و اقتصاد وزارت جهاد کشاورزی، جلد اول.
4 خوشخوی، م. و همکاران. (1374). باغبانی عمومی. انتشارات دانشگاه شیراز.
5 دانشور، ح. (1379). پرورش سبزی، دانشگاه شهید چمران اهواز 462ص.
6 شکوهیان، ع. (1380). پرورش خیارهای گلخانه¬ای. انتشارات باغ اندیشه.
7 نوری، ع. اصول کشت خیار گلخانه¬ای.
8 Anonymous. (1381). www. Sabzashian. Com.
9. Espoito, C. (1981). Solar climate control for greenhouse. United States patent: NO: 4262656.
10. Lloid, D. (2001). Combination greenhouse and cold frame apparatus. United States patent: NO: 6185877.
11. Nissmo, J. et al. (1982). Method and apparatus for controlling the temperature in greenhouse. United States patent: NO: 4339074.
12. Proctor, B. (1983). Solar heating system for greenhouse and like. United States patent: NO: 4416260.
13. Watanabe, J. (1986). Semicircular roof type pipe- frame greenhouse with monitor roof- like protrusion. United States patent: NO: 4601136.

Study on greenhouse height effects in cucumber yield in Jiroft region
Momeni Davood
Abstract
This research was conducted to study the effects of greenhouse frame height on cucumber yield. Therefore three greenhouse with similar dimensions in length and width but different in height.3.5m, 4m and 4.5 m were assembled.
In this research humidity and temperature inside and outside of the greenhouse, number of picking fruit, total yield and number of pesticide spraying were registered.
The results of this research showed that inside temperature of three greenhouses are warmer than outside. So RH in greenhouses is lower. Despite difference among greenhouse temperature, there are no significant difference in yield, no of picking fruits and pesticide usages.
Keywords: greenhouse, cucumber, frame height, yield, temperature.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

بررسی نقش عوامل اجتماعی و مجرم در تکوین جرم در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی نقش عوامل اجتماعی و مجرم در تکوین جرم در pdf دارای 122 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی نقش عوامل اجتماعی و مجرم در تکوین جرم در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب
بررسی کلی علل ناهنجاری افراد
تعریف کج رفتاری
اثبات گرایی و کج رفتاری
بر ساخت گرایی و کج رفتاری
رویکرد تلفیقی در کج رفتاری
دسته بندی علل و عوامل کج رفتاری
نظریه‌های فشار
مرتن و  فرصت‌های مشروع اختراقی
کوهن و ناکامی منزلتی
کلوارد و الین
انتقادات به نظریه فشار اجتماعی
نظریه یادگیری اجتماعی
انتقادات وارده به یادگیری اجتماعی
نظریه کنترل
جرم در مکتب تحققی
نگاه لمبروزو به مجرم
ساختار بدنی
تقسیم بندی مجرمان از نگاه مکتب تحققی (فردی و لمبروزو)
مجرمین بالفطره
مجرمین دیوانه
جرم هیجانی
بررسی تاثیر و تاثر عوامل اجتماعی در بروز جرایم
تعریف بزهکاری
بزه در رویکردهای مختلف
رویکرد حقوقی
رویکرد جامعه شناختی
رویکرد جرم شناسی
تعریف بزه‌های معمولی
رویکردها در مورد علل بزهکاری
تاثیر عوامل زیستی
اجتماعی
ناهنجاری خانوادگی
جمعیت شهری
رویکرد شکل ظاهری (body type theoryies)
رویکرد ساختار زیستی
رویکرد روانشناختی
رویکرد اقتصادی
رویکرد اجتماعی
رویکرد پیوند افتراقی
رویکردهای التقاطی
پیشگیری از بزهکاری
پیشگیری اولیه (سطح اول) ایجاد محیط سالم
پیشگیری ثانویه (سطح دوم) کاهش عوامل فطرزا
پیشگیری ثانیه (سطح سوم) کنترل موقعیت خطر
استراتژیهای پیشگیری از بزهکاری
استراتژی خانواده گرا
جدول استراتژی پیشگیری
استراتژی جامعه گرا
استراتژی پایش
منابع – جعفر – سخاوت – جامعه شناسی انحرافات اجتماعی


بحث درباره قولنامه معارض است. گاهی فروشنده قولنامه‌ای را امضا می‌کند و در آن متعهد می‌شود اگر خریدار طبق زمان‌بندی مشخص، به تعهدات خود عمل کرد، در تاریخ معین در دفتر اسناد رسمی حاضر و سند انتقال را به نام خریدار امضا کند. اما به جای انجام این تعهد، در تاریخ موخر همان ملک را با دیگری قولنامه می‌کند و سپس در دفتر اسناد رسمی سند انتقال را به نام خریدار دوم امضا می‌کند. اینجا بین تعهدات فروشنده با خریدار اول و دوم تعارض به وجود می‌آید؛ حال چنانچه هر دو قولنامه در حد سند عادی باقی بمانند و خریداران در دادگاه دعوی الزام به تنظیم سند مطرح کنند، مسلما کسی رای موافق می‌گیرد که تاریخ قولنامه‌اش مقدم بوده است.
اما بحث در آنجاست که مالک با خریداردوم به توافق رسیده و سند انتقال را به نام او تنظیم می‌کند و در این صورت یک قولنامه عادی مقدم و یک قولنامه موخر به تنظیم سند رسمی داریم که با یکدیگر تعارض دارند. برای بررسی و تجزیه و تحلیل این مبحث باید نظام ثبتی ایران را مد نظر قرار داد. در ایران نظام ثبتی بر پایه دفتر املاک استوار شده است و با اعلانات اداره ثبت و انجام تشریفات مشخص، اشخاص درخواست ثبت می‌کنند و ملک مورد نظر در دفتر املاک به نام آنها به ثبت می‌رسد اساس این سیستم که در حقوق به نام «سیستم دفتر املاک» معروف است از آلمان گرفته شده است ولی در فرانسه به جز پاره‌ای استان‌های آن که مجاور آلمان هستند چنین سیستمی رایج نیست.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

کارآموزی نظارت و اجرای ساختمان های بتنی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  کارآموزی نظارت و اجرای ساختمان های بتنی در pdf دارای 85 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کارآموزی نظارت و اجرای ساختمان های بتنی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب

عنوان

فصل اول
مقدمه
شرح: مدیریت کارهای ساختمانی
فصل دوم
محل احداث پروژه
انواع نقشه های ساختمانی
روش های اجراء
روش های انبار و نگهداری مصالح ساختمانی
اجرا تشکیل دهنده ساختمان
تیرچه
پله
سقف تیرچه بلوک
فصل سوم
بررسی بخشهای مرتبط بابخش کار آموزی
بررسی آموخته ها و پیشنهادات
فصل چهارم
رعایت اصول ایمنی در تخریب
فصل پنجم
تجهیز کارگاه
انبار کردن سیمان
پیاده کردن نقشه
پی کنی
کرسی چینی
نحوه کرسی چینی یا ساخت پی سنگی
فصل ششم
قالب بندی
انواع قالب از لحاظ جنس
قالب چوبی
فصل هفتم
آرماتوربندی
هدف از بکار بردن فولاد در قطعات بتنی
بستن میلگردها به همدیگر
نحوه خم کردن میلگردها
برش میلگردها
آچار خم کن یا آچار F
نحوه ساخت شناژهای افقی وعمودی
قالب بندی شناژهای افقی و عمودی
فاصله نگهدار یا لقمه
قلاب انتهای میلگرد و اندازه استاندارد آن
فصل هشتم
بتن سازی
حمل بتن
نسبت های اختلاط
بتن ریزی
بتن ریزی در هوای گرم
بعضی از مسائلی که ممکن است در بتن تازه بوجود اید
مشخصات نا مطلوب بتن اب انداخته
تراکم بتن
نگه داری از بتن
هم سطح کردن کف اتاقها با شناژ افقی
دیوار چینی
قالب بندی شناژ های عمودی
نحوه پر کردن شنا ژهای عمودی
هم سطح کردن دیوار
قالب بندی سقف
حمل ونقل وانبار کردن تیرچه ها
بلوک
میلگرد های ممان منفی
میلگردهای حرارتی
کلاف عرضی
قلاب اتصال
بتون ریزی سقف
افت بتن (انقباض)
عوامل موثر در افت
راههای مقابله با افت
خزش یا وارفتگی


عوامل موثر بر خزش
راههای مقابله با خزش
خستگی در بتن
روشهای مراقبت از بتن سقف
شمشه گیری
کف سازی
سفید کاری یا کف مال گچ
کشته کشی یا نازک کاری

نکات اجرایی در اجرای ساختمان

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله مقایسه تاثیر مدل های رفتاری خاک در شبیه سازی عددی پی سطحی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مقایسه تاثیر مدل های رفتاری خاک در شبیه سازی عددی پی سطحی در pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایسه تاثیر مدل های رفتاری خاک در شبیه سازی عددی پی سطحی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه تاثیر مدل های رفتاری خاک در شبیه سازی عددی پی سطحی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایسه تاثیر مدل های رفتاری خاک در شبیه سازی عددی پی سطحی در pdf :

خلاصه

در عمل مدلسازی عددی پی های سطحی به منظور تعیین ظرفیت باربری و میزان نشست اینگونه سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد و لذا یک مدلسازی مناسب که پاسخ های نزدیک به شرایط برجا را ارائه کند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق به بررسی اثر مدل های رفتاری خاک در آنالیز پی تحت بار قائم به کمک نرم افزارالمان محدود PLAXIS 3D FOUNDATION پرداخته شده است. مدلسازی به کمک دو مدل رفتاری خاک، موهر کلمب و خاک سخت شونده انجام شد. نتایج حاصل از مدلسازی عددی در تعیین مقدار نشست پی، گسترش تنش در عمق خاک و ماکزیمم تنش ایجاد شده در زیر پی با هم مقایسه شد . ملاحظه گردید که تفاوت زیادی بین نتایج حاصل از ٍ مدل رفتاری خاک وجود ندارد و فقط هنگامیکه تغییر شکل های بسیار کوچک مورد نظر باشد استفاده از مدل رفتاری قدرتمند ضروری است. کلمات کلیدی: مدل رفتاری، مدل موهر کلمب، مدل سخت شونده،. PLAXIS 3D FOUNDATION

ٌ. مقدمه

در یک مدل اجزا محدود باید هندسه مدل، شرایط مرزی، شرایط اولیه، بارگذاریها، مشخصات مواد، مدل رفتاری مواد، المانها و ; بطور دقیق و با توجه به نیاز مسئله در نظر گرفته شوند. هرچند انتخاب هر یک از موارد اشاره شده بالا با توجه به کاربرد مساله مهم می باشد ولی در میان آنها نقش مدل های رفتاری مواد بخصوص در علم مهندسی ژئوتکنیک بسیار مهم است. ورمیر و دی بورست مدل های ساده و ابتدایی الاستیک-پلاستیک کامل را بعنوان مدلهای دانش آموزی معرفی کرده اند]ٌ.[ وود پیشنهاد کرد برای بدست آوردن یک تصویر عمومی از رفتار خاک و اثر آن بر سازه های ژئوتکنیکی بهتر است که از مدل رفتاری واقع بینانه تر، یعنی مدلهای پیشرفته تر استفاده شود. در عین حال می توان گفت که هیچ کدام از مدلهای رفتاری ارائه شده قادر به شبیه سازی رفتار همه خاک ها در شرایط مختلف نیست که در عین حال از سادگی لازم برخوردار باشد. در این میان استفاده از مدل های رفتاری مختلف در پی ها به منظور تعیین نشست، حائز اهمیت است.

باولز روابطی را برای تعیین مقدار نشست پی ارائه کرده است. فرض بنیادی در این روابط، الاستیک در نظر گرفتن محیط خاک می باشد]ٍ.[ و همانطوریکه می دانیم خاک یک محیط کاملا الاستیک نیست. جانبو، کریستین و کریر نیز روابط دیگری را با تغییرات اندک برای تعیین مقدار نشست ارائه داده اند]ٍ.[
پولس و مِین نیز روابط اصلاح شده ای را برای تعیین نشست پی ها ارائه کرده اند. پارامتر های موثر در این رابطه بیشتر از روابط قبلی بوده است. برای مثال در این روابط ضریبی جدید به فرمول ها اضافه شده که برای در نظر گرفتن صلبیت پی می باشد و در این ضریب پارامتر ضخامت پی نیز تاثیر گذار است]ٍ.[ در این مقاله یک پی در ٍ خاک با مدل های رفتاری موهر کلمب ( ( MC و خاک سخت شونده ( ( HS مدل سازی شده و نتایج حاصل از بارگذاری این پی ها در مقایسه با روابط ارائه شده توسط پژوهشگران بررسی شده اند.

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اراک دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه اراک

ٍ. متدولوژی و پارامتر های مصالح

به منظور رسیدن به هدف تعریف شده در بخش قبل، یک پی مربعی شکل با ابعاد ٍ متر در زمینی با سطح افقی در نظر گرفته شد. همچنین مصالح زیر پی به صورت همگن در نظر گرفته شده است. مشخصات سازه ای مورد نیاز به منظور مدل سازی عددی در جدول ٌ ارائه شده است. نرم افزار المان محدود PLAXIS 3D FOUNDATION برای مدل سازی استفاده گردید. از ٍ مدل رفتاری MC ، HS برای مدل کردن خاک زیر پی استفاده شده و نتایج آنها در تعیین مقدار نشست پی، گسترش تنش در عمق خاک و ماکزیمم تنش ایجاد شده در زیر پی با هم مقایسه شده اند. خاک مورد استفاده در این تحقیق از نوع ماسه ای با چسبندگی اندک فرض شده و پارامتر های مورد استفاده برای آن در جدولٍ ارائه شده اند.

جدولٌ-مشخصات هندسی
پارامتر مقادیر
ارتفاع قائم خاک((m ًٌ
شیب سطح خاک((degree ×ً
شیب پی((degree ×ً
مدل مصالح پی ×الاستیک
مدول الاستیک پی((kpa ×ًًًًًًًَ
عرض پی((m ×ٍ
ضخامت پی((m ×ِ؟ً
ابعاد زمین مدل شده در نرم افزار((m ًٍ ×ًٍ

به منظور بررسی عملکرد مدل ها، تحت بارگذاری استاتیکی این مدل ها در نرم افزار المان محدود PLAXIS 3D مدل سازی شده اند. این نرم افزار یک بسته نرم افزاری تحلیل به روش المان محدود در زمینه ژئوتکنیک می باشد که تولید کاملاٌ اتوماتیک مش های المان محدود دو بعدی و سه بعدی را اجازه می دهد. المان های مش، المان های گوه ای شکل ٌِ نقطه ای می باشند. این المان ها از المان های مثلثی ّ نقطه ای تولید می شوند.

برای مدل سازی رفتار خاک در نرم افزار از مدل رفتاری موهر- کلمب و مدل خاک سخت شونده استفاده شده است. به منظور هرچه دقیق تر شدن نتایج، عمق خاک در تمام مدل ها ًٌ متر در نظر گرفته شد، همچنین خاک اطراف پی از هر طرف دارای ابعاد ًٌ برابر ابعاد پی می باشد. ضخامت پی های مدل شده ِ؟ً متر بوده و مقدار وزن واحد حجم بتن برابر ًًٍُ کیلونیوتن بر متر مکعب در نظر گرفته شده است. بار وارده در هر مدل در نقطه مرکز سطح پی وارد شده است تا از ایجاد خروج از محوری در پی جلوگیری شود . مشخصات مدل های ایجاد شده در نرم افزار در جدول ٍ آورده شده اند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >