سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله بازار بورس در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بازار بورس در pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بازار بورس در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بازار بورس در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بازار بورس در pdf :

بازار بورس
تاریخچه بورس
سرمایه گذاران و تجار، از دیرباز تلاش مى کرده اند تا ضمن کاستن از ابعاد خطر و زیان سرمایه گذارى، زمان بازده آن را نیز هرچه کوتاهر نمایند. آنها در پى ساز و کارى بودند تا ضرر و خسارت هاى احتمالى را با شرکاى فرضى تقسیم کنند. تأسیس شرکت سهامى، پاسخى به این ضرورت بود. این فرمول، نخستین بار در 1553 در کشور روسیه تزارى عملى شد وسپس کمپانى هندشرقى که در سال 1602 تشکیل شد فرم تکامل یافته تر شرکت سهامى را عرضه کرد. تشکیل شرکت سهامى، مقدمه اى براى تأسیس «بورس» بود.

واژه «بورس» از نام خانوادگى شخصى به نام «واندربورس» اخذ شد که در اوایل قرن پانزدهم میلادى در شهر «بروژ» (Bruges) بلژیک مى زیست و صرافان شهر در مقابل خانه او گرد مى آمدند تا به داد و ستد پول و اوراق بهادار بپردازند.
تشکیل اولین بورس اوراق بهادار در جهان، به سال 1460 بازمى گردد. در این سال، در شهر «آنورس» (Anvers) بلژیک، اولین بازار متشکل سرمایه به وجود آمد. سپس بورس «آمستردام» در اوایل قرن هفدهم در هلند تشکیل شد و شرکت استعمارى هندشرقى سهام خود را در آن عرضه کرد. بورس آمستردام، امروز نیز یکى از مهمترین بورسهاى جهان محسوب مى شود. سپس بورس لندن در سال 1801 شکل گرفت که به دنبال آن، بورس نیویورک در اواخر قرن نوزدهم به وجود آمد. در حال حاضر، بورس نیویورک، بزرگترین بازار سرمایه جهان محسوب مى شود. اکنون اغلب کشورها داراى تشکیلات بورس مى باشند و فدراسیون بین المللى بورس، به عنوان یک سازمان هماهنگ کننده، به همکارى و شریک مساعى میان بورس ها کمک مى کند (1).
سیاستهاى جدید اعتبارى و مالى ازیکسو و گشایش بازارهاى سرمایه در جهان، تعمیق فرآیند جهانى شدن و انقلاب اطلاعات ازسوى دیگر، موجب شده است که موضوع «بورس» و «سهام» در جهان امروز، ازصورت تئورى مندرج در کتابهاى درسى خارج و همچون پدیده اى مؤثر در زندگى روزمره افراد، خود را نشان دهد. خرید و فروش سهام بنگاههاى دولتى و غیردولتى در بورس هر کشور نشانه حرکت پول و سرمایه در جایگاه واقعى خویش است. هرچه این حرکت در کشورى، پویاتر و قدرتمندتر باشد، اقتصاد آن کشور پررونق تر و شکوفاتر خواهدبود. در واقع «بورس» مسیر تلاقى سرمایه هاى مردمى است، لذا لازم است صاحبان کسب و کار و پس انداز، شناختى هرچند گذرا از سازو کارهاى بورس و نحوه عملکرد آن داشته باشند.
بورس چیست؟
در اقتصاد آزاد، هر کالا، اعم از میوه جات، خانه، عتیقه جات و… داراى بازارى است که بهاى کالا در آن، براساس عرضه و تقاضا تعیین مى شود. بورس نیز یک بازار پیچیده است

که کالاى مبادله شده در آن، «سهام» و «اوراق بهادار» مى باشد. این بازار نیز تابع عرضه و تقاضا است و در آن، خرید و فروش سهام یا اوراق قرضه دولتى و مؤسسات معتبرخصوصى، تحت ضوابط و مقرراتى خاص انجام مى شود. وقتى در بورس، تقاضا از عرضه پیشى بگیرد (یعنى خریدار بیش از فروشنده باشد) قیمت سهام افزایش مى یابد و بالعکس. به همین دلی

ل است که بورس را «میزان الحراره اقتصاد» (barometer of economy) نامیده اند .هرچه اقتصاد سالم تر و چشم انداز آن امیدوارکننده تر باشد، تمایل به مشارکت در فعالیت هاى اقتصادى نیز بیشتر مى شود و بورس رونق مى گیرد. اما، قبل از اینکه بازارى وجود داشته باشدباید «کالا» تولید شود. به طریق اولى، سهام و اوراق بهادار نیز باید قبل از عرضه به بورس، منتشر شوند. به این ترتیب، وظیفه مهم بورس، تدارک سرمایه براى دولت، بخش خصوصى و صنعت است که در قالب جمع آورى پس اندازها و نقدینگى بخش خصوصى به منظور تأمین مالى پروژه هاى سرمایه گذارى بلندمدت صورت مى گیرد. ازسوى دیگر، بورس، مرجع رسمى و مطمئنى است که دارندگان پس اندازهاى راکد مى توانند محل نسبتاً مطمئن سرمایه گذارى را جست وجو و وجوه مازاد خود را براى سرمایه گذارى در شرکتها به کار انداخته و یا با خرید اوراق قرضه

، ازسود معین و تضمین شده برخوردار گردند. اما، پس از انتشار سهام و فروش اولیه آن، نهاد منتشره کننده، دیگر هیچ کنترلى برتحولات بعدى بازار سهام ندارد و از معاملات بعدى میان خریدار و فروشنده هیچگونه سودى نمى برد.
به طور خلاصه مى توان گفت: بورس سهام یا بازار سرمایه، به محلى اطلاق مى شود که در آن، «سرمایه» به صورت «سهم» یا «اوراق بهادار» عرضه مى شود .
«بورس سهام» عملکرد دوگانه اى را در ساختار اقتصاد آزاد ایفا

 

مى کند: ک

مک به افزایش سرمایه دولت و بخش خصوصى ازیک سو و ایجاد بازار ثانویه براى برخورد و ملاقات سرمایه داران بالفعل و بالقوه ازسوى دیگر.
«بورس» قبل و بعد از انقلاب اطلاعات
باید بین سرمایه گذارى برروى مستغلات، تجهیزات، خانه و بیمارستان ازیکسو و سرمایه گذارى اسنادى (portfolio investment) ازسوى دیگر، تفاوت قائل شد. این تقسیم، نشان دهنده ارزش یا ترجیح بیشتر یک نوع سرمایه گذارى نسبت به انواع دیگر نیست، بلکه فقط به منظور سهولت در مباحث اقتصادى مطرح مى شود.
در کشورهاى پیشرفته سرمایه دارى، بخش اعظم سرمایه گذاریها، به صورت «اوراق بهادار» است. «پس انداز» به ناچار به سرمایه گذارى منجر مى شود. حتى افرادى که فقط به انباشتن پول در حساب بانکى خود خوگرفته اند هم به طور غیرمستقیم در فعالیتهاى سرمایه گذارى بانکها مشارکت مى کنند. «بورس» ابزار بسیج پس اندازهاى راکد مانده است.
«بورس» از همان بدو پیدایش، ازسوى بخش خصوصى اداره و تأمین مالى مى شده است. اعضاى بورس را سرمایه داران بخش خصوصى تشکیل مى دهند که این نهادرا از طریق «شوراى اعضا» اداره کنند. علاوه بر مقررات مندرج در اساسنامه بورس، شرکت کنندگان در این بازار، از برخى قوانین نانوشته عرفى نیز تبعیت مى کنند که مهمترین آنها Dictum meum pactum است که به معنى «حرف و عمل مردیکى است» مى باشد. ممکن است، این یک اصل اخلاقى رمانتیک به نظر برسد، اما اساس بازار بورس در ممالک توسعه یافته جهان برآن قراردارد.
دلالان بورس (stockbrokers) فقط به نمایندگى ازسوى مؤسسات بزرگ مالى به خرید و فروش سهام مى پردازند و این کار را از کانال کارگزاران بورس (Stockjobbers) و براساس دستورالعمل مشتریان خود انجام مى دهند.اغلب شرکتهاى حق العمل کارى

بورس، در کنار انجام سفارشات مشتریان، خود نیز رأساً به تجارت و کسب و کار بزرگ اقتصادى مشغولند. دلالان بابت خدماتى که ارائه مى دهند حق الزحمه دریافت مى کنند که مقدار آن به نوع معامله بستگى دارد، اما حداقل مبلغ دریافتى، توسط سازمان بورس و اوراق بهادار تعیین مى گردد و هیچ دلالى حق ندارد کمتر از این مبلغ از مشتریان خود دریافت کند، اما دستمزد دلالان، داراى سقف حداکثر نیست. به طور کلى حق الزحمه دلالان بورس نیز خود تابعى از عرضه و تقاضا است.
ازسوى دیگر، کارگزاران بورس نیز اجازه ندارند مستقیماً با سرمایه گذاران تماس بگیرند و باید این کار را از کانال دلالان بورس انجام دهند. تفاوت کار دلالان و کارگزاران بورس را مى توان به خرده فروشى (retailer) و «عمده فروشى» (Wholesaler) تشبیه کرد. کارگزاران، نسبتاً مستقل عمل مى کنند و درآمد آنها از محل تفاوت قیمت خرید و فروش سهام تأمدتى آنها را به قیمت گران تر بفروشند.
پس از اعلام موافقت هیأت پذیرش بورس با درخواست پذیرش یک شرکت، سهام آن شرکت به کمیته قیمت گذارى سهام ارجاع مى شود تا قیمت اولیه سهام براساس وضعیت مالى و سودآورى شرکت در سه سال گذشته و عملکرد سال جارى آن تا تاریخ پذیرش، تعیین گردد.
براین اساس، سهام هر شرکت داراى سه ارزش است : ارزش اسمى (ارزش به ثبت رسیده در اوراق سهام)، ارزش دفترى (که هیأت پذیرش آن را براساس سرمایه ثبت شده، اندوخته قانونى، اندوخته احتیاطى و حساب سود و زیان مندرج در ترازنامه شرکت تعیین مى کند) و ارزش روز (که ارزش معاملاتى سهام است و براساس عرضه و تقاضا تعیین مى شود)، اما با گسترش انقلاب اطلاعات، توسعه سریع تکنولوژیهاى ارتباطى، تعمیق فرآیند جهانى شدن و بین المللى شدن روزافزون بازارهاى سرمایه، این سیستم سنتى دیگر، پاسخگوى نیازهاى اقتصادى جهان امروز نیست. از اوایل دهه ،1980 بورس هاى عمده دنیا (بورس لندن، نیویورک،

توکیو و…) با درک این نیاز، اصلاحاتى را دراساسنامه بورس اعمال کردند که اوج آن، «اصلاحات سال 1986 بورس لندن بود که به «انفجار بزرگ» (BigBang) معروف گشت. مهمترین بخش این اصلاحات، حذف سقف حداقل دریافتى ازسوى شرکتهاى کارگزار بابت ارائه خدمات به مشتریان، تغییر در نقش و جایگاه دلالان و کارگزاران بورس و صدور مجوز براى حضور بنگاههاى اقتصادى خارجى و شرکتهاى بین المللى حق العمل کارى در بورس مى باشد.
پس از انفجار بزرگ، جاى کمیسیون ثابت ارزشگذارى را نرخ هاى توافق

ى میان خریدار و فروشنده گرفت و به شرکتهاى خارجى نیز اجازه عضویت در سازمان بورس داده شد. پس از این اصلاحات، دو تغییر بزرگ دیگر نیز صورت گرفت. یک سیستم معاملاتى جدید و کامل جایگزین سیستم قدیمى شد و قانون «خدمات مالى» در اغلب کشورهاى توسعه یافته به نحوى اصلاح شد که علاوه بر فعالیتهاى بورس، تمامى بخش هاى صنعت، خدمات و مالى را نیز شامل شد.

پس از این اصلاحات، شرکت هاى عضو بورس، رأساً نقش دلال و کارگزار بورس را ایفا مى کنند. حذف کمیسیون ثابت و ظهور نقش آفرینى دوگانه ازسوى اعضا (خریدار و فروشنده) ، برحق العمل دریافتى نیز تأثیر گذاشت. اکنون نرخ کمیسیون دریافتى، براساس نوع و ارزش سهام معامله شده تعیین مى شود. ارزش سهام مورد معامله و ماهیت خدمات عرضه شده ازسوى شرکت، تعیین کننده مقدار کمیسیون دریافتى است. اعمال حق العمل هاى توافقى، موجب گردید که نرخ آن از یک شرکت به شرکت دیگر (و یا حتى در داخل یک شرکت) بسیار متفاوت باشد.
در سیستم قدیمى بورس، دلال مجبور بود دستورات مشترى را براى خرید و فروش سهام، موبه مو اجرا کند و براى این منظور باید مدام در راهروهاى بورس رفت و آمد کند تا کارگزار «مناسب» را پیدا کند. پس از انجام شدن معامله نیز لازم بود در آخر همان روزکارى، جریان امر به بورس گزارش شود، اما پس از انفجار بزرگ، این سیستم با به کارگیرى نرم افزارهاى دیجیتالى متحول و تا حدزیادى خودکار شد. سیستم نمایشگر خودکار بورس، هرلحظه فهرست کاملى از سهام عرضه شده به بورس، بهاى آن و معاملات صورت گرفته برروى سهام را به نمایش مى گذارد.
باتوجه به طیف گسترده سهام عرضه شده در بورس و دامنه گسترده داد و ستد آنها، طبقه بندیهاى مختلفى از سهام ارائه مى شود. معیار اصلى در این طبقه بندى ها، ح

جم گردش سهام و تعداد بازارسازان آن است. به طور کلى در بورسهاى عمده

جهان مانند بورس لندن، سهام به چهارمقوله D, d,b,a (آلفا، بتا، گاما، دلتا) تقسیم مى شوند. سهام آلفا، با آنکه از نظر تعداد، بخش کوچکى از سهام عرضه شده در بورس را مشمول مى شود، اما از نظر ارزش، بیش از نیمى از ارزش کل سهام بورس را دارد. سهام رده هاى بعدى به لحاظ حجم و ارزش اهمیت کمترى دارند و سهامى که در رده هاى گاما و دلتا قرارمى گیرند، سهام «غیرفعال» تلقى مى شوند.
تمامى معاملات بورس، در ساعات کار ادارى انجام مى شود، اما بازارسازان، بعد از پایان ساعات کار بورس نیز مى توانند همچنان به فعالیت ادامه دهند و معاملاتى که در این ساعات انجام مى شود در کارنامه روز بعد بورس به ثبت مى رسد. هر معامله اى که در ساعات کار ادارى بورس انجام مى شود، باید ظرف 5دقیقه به بورس گزارش شود. معاملاتى نیز که پس از پایان ساعات کار ادارى انجام مى شوند باید در ابتداى شروع ساعات کار روز بعد گزارش شوند. هرگونه معامله برروى سهام گروه آلفا، بلافاصله برروى نمایشگر ظاهر مى شود. ارتباطات الکترونیکى، موجب شده است که بازارسازان دیگر مجبور نباشند در راهروهاى بورس حضور فیزیکى داشته باشند و در طبقات بورس پرسه بزنند. آنها مى توانند از مسافتى دور نیز معاملات بورس را پیگیرى کرده و در آن شرکت کنند. هر سهم عرضه شده به بورس، دو قیمت دارد: قیمت خرید و قیمت فروش. مثلاً اگر نمودار یک سهم به صورت
90Pـ 88P باشد به معنى فروش آن به بهاى 88 و خرید آن به بهاى 90است. «قیمت متوسط» که میان این دو رقم قرار دارد (89P) رقمى است که معمولاً در ادبیات اقتصادى ب

ه آن استناد مى شود و مبناى سرمایه گذارى ها قرار مى گیرد. انجام دادن معامله در بورس، علاوه برکمیسیون پرداختى به دلال ها، مستلزم پرداخت هزینه هاى دیگرى است که دریافت هزینه تمبر ازسوى دولت، هزینه بیمه و نقل و انتقال، و مالیات بر ارزش افزوده (value-added tax) از جمله آنها است.
«بورس» در ایرانمایه دارى جهانى، بورس ایران، به عنوان یکى از ابزارهاى سرمایه دارى متولد شد. فکر اصلى ایجاد بورس اوراق بهادار ایران به سال 1315 بازمى گردد، اما بورس تهران، عملاً در سال 1346 با ورود سهام بانک صنعت و معدن و شرکت نفت پارس فعالیت خود را آغاز کرد.
فعالیت بورس تهران از آن زمان تاکنون به سه دوره تقسیم مى شود:
1)از آغاز تا سال 1357
2) از 1357 تا 1368 (دوره فترت)
3) از 1368 تاکنون (دوران رونق)
در دوره اول، با تصویب برنامه گسترش مالکیت واحدهاى تولیدى که به موجب آن مؤسسات دولتى و خصوصى موظف شدند99 /49درصد سهام خود را به مردم عرضه کنند، بورس تاحدى رونق گرفت، اما مجموع معاملات بورس تهران در پایان این دوره یعنى در آستانه انقلاب بهمن 1357 از 45میلیارد ریال تجاوز نکرد.
وقوع انقلاب 1357 و در پى آن، ادغام بانکها و کاهش تعداد آنها از 36 بانک به 9 بانک (6بانک تجارى و 3بانک تخصصى) و نیز تصویب قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران و تش

کیل سازمان صنایع ملى ایران و در مجموع سهام 24بانک، 2شرکت بیمه و 31شرکت تولیدى و صنعتى را از بورس حذف کرد و 57 واحد از 105 واحد باقى مانده در بورس نیز در عمل کنار گذاشته شدند. شروع و ادامه جنگ ایران و عراق نیز مزید برعلت شد. و مجموع این عوامل بورس را دچار فترت کرد.

با پذیرش قطعنامه 598 و پایان گرفتن جنگ، برنامه بازسازى و نوسازى صنایع آغاز شد. تنظیم برنامه پنج ساله توسعه اقتصادى و تصویب برنامه اصلاح ساختار اقتصادى ، موجب تجدید فعالیت بورس اوراق بهادار تهران شد که (اگرچه با اوج و حضیض هایى) همچنان تا امروز ادامه دارد. بورس ایران، داراى ارگانهاى مهمى است که «هیأت پذیرش» ، «شوراى بورس»، سازمان کارگزاران و هیأت داورى از آن جمله است. شاید مهمترین این ارگانها، «سازمان کارگزاران بورس» باشد. شغل کارگزاران بورس، داد وستد اوراق بهادار است و معاملات در بورس، فقط از طریق آنها انجام مى شود. این کارگزاران ، در سازمانى به نام «سازمان کارگزاران بورس» گردآمده و از طریق آن «هیأت مدیره بورس» را انتخاب مى کنند.
کارگزاران به دو دسته اشخاص حقیقى و اشخاص حقوقى تقسیم مى شوند. اشخاص حقیقى، افرادى هستند که طبق مقررات کارگزاران بورس پذیرفته و استخدام مى شوند و اشخاص حقوقى به مؤسسات مالى و اعتبارى اطلاق مى شود که صلاحیتشان تأیید مى شود . این شرکت ها، وظایف کارگزارى را از طریق نمایندگان خود در بورس انجام مى دهند.
برنامه اقتصادى دولت اصلاحات که از سال 1376 تاکنون به اجرا درآمده و محور آن را حذف انحصارات، تشویق رقابت سالم، یکسان سازى نرخ ارز، هدفمند کردن یارانه ها، اصلاح سیستم قیمتها و دریک کلام، فعال کردن حیات اقتصادى ـ اجتماعى کشور را تشکیل مى دهد، ضمن اینکه موجب رونق بخشیدن به بورس اوراق بهادار شده، دست سفته بازان و بورس بازان حرفه اى را نیز تاحدودى بازگذاشته است. آنها که اکنون برنامه خصوصى سازى واحدهاى دولتى را جولانگاه اعتراض خویش قرارداده موجب شده اند که دولت نتواند به اهداف تعیین شده در برنامه پنج ساله سوم اقتصادى در زمینه خصوصى سازى واحدهاى دولتى و کاستن از ابعاد تص

دیگرى دولت نائل شود.
بورس تهران اکنون با یک محدودیت بزرگ دیگر نیز روبرو است، محدودیتى که فقط اوراق بهادار و سهام در این بورس به معامله راه مى یابند و از طرف مؤسسات ایرانى صادرشده و مورد قبول هیأت پذیرش بورس قرارگرفته باشد. بدین ترتیب، شرکتهاى خارجى نمى توانند در عرصه خرید، فروش و یا کارگزارى سهام در بورس ایران حضور یابند. این در حالى است که در بط به شرکتهاى داخلى، سهام شرکتهاى بین المللى و خارجى و نیز اوراق قرضه دولتهاى خارجى هم معامله مى شود. این محدودیت باید دیر یا زود برطرف شود تا بورس ایران به رونقى، دستکم همپاى دیگر بورس هاى منطقه نائل شود.
شرکتهای فعال در بورس
شرکتهای پذیرفته شده و شرکتهای فعال در بورس به دو دسته تقسیم می شوند.
1 – شرکت های تولیدی
2 – شرکت های سرمایه گذاری شرکت های تولیدی معمولا به تولید کالای خاصی مبادرت می ورزند و در گروه صنایع فعال در بورس قرار می گیرند ودر سازمان بورس بانام شرکت و کد خاص خود ، مشخص می شوند .
اما شرکتهای سرمایه گذاری شرکت هایی هستند که به عنوان واسطه های مالی فعالیت میکنند.
که این گونه شرکت ها یا فعالیت تولیدی ندارند ویا فعالیت آنها به گونه ای است که با کمک های مالی از طریق خرید سهام شرکت های تولیدی و صنعتی و یا مجموعه ای از آنها به تولید و سرمایه گذاری این شرکت ها مبادرت می نمایند که بر این اساس در حال حاضر شرکت های سرمایه گذاری فعال در بورس 19 شرکت است و شرکت های تولیدی 298 شرکت می باشند .
همچنین اکنون زمینه های لازم برای حضور شرکت های خدماتی نیز در بورس فراهم شده است .

برنامه های سازمان بورس اوراق بهادار
طی سال های اخیر ، ودر پی زدودن بسیاری از کاستی ها ، بورس اوراق بهادار تهران

با آغاز دهه چهارم فعالیت ، دور تازه ای از حیات تاریخی خود را نیز آغاز کرد .
از این دیدگاه ، حتی با در نظر گرفتن نقش عوامل بیرونی رونق چشمگیر و روند رو به رشد فعالیت ها و نما گرهای عملکرد بورس در طی دو سال اخیر بیش از هر چیز بازتاب کوشش ها و نتیجه فعالیت هایی بوده که طی سال های اخیر با هدف ساماندهی بازار سرمایه و به طر

یق اولی بورس اوراق بهادار انجام شده است.
راه اندازی بورس های منطقه ای
گسترش پوشش جغرافیایی بازار سرمایه ایران در چار چوب ایجاد بورس های منطقه ای و سایر مراکز خدماتی مربوط به دادو ستد اوراق بهادار با هدف افزایش انگیزه برای پس انداز و سرمایه گذاری ، افزایش انگیزه برای تولید از طریق بهبود ساز و کار تخصیص منابع ، جلو گیری از فرار سرمایه ، تشویق فرهنگ سهامدارای وفراهم آوردن امکان داد وستد گسترده سهام شرکت های کوچک و متوسط فعال در بخش های مختلف کشور از برنامه های سال 1379 بورس اوراق بهادار تهران بود .
در این زمینه انجام مطالعات امکان سنجی ، تعیین اولویت مناطق و طراحی ساز و کار اجرایی تالارداد و ستد بورس اوراق بهادار تهران در پنج منطقه کشور انجام شد و مناطق مربوط به اولویت یکم و دوم به مرکزیت مشهد و تبریز ساخته شدند .
از بیست و یکم خرداد ماه سال جاری بورس مشهد رسما آغاز به کار کرد. در گام بعد ، مرحله اجرایی طرح ایجاد بورس های منطقه ای باراه اندازی تالار های دادو ستد در مناطق تعیین شده و بررسی مقدمات اجرایی بورس های مربوط به سایر مناطق پنج گانه انجام می شود.
بهسازی معیارهای پذیرش شرکت ها
انجام مطالعات مقدماتی در ارتباط با طراحی وراه اندازی تابلوی دوم و تالار فرعی در بورس اوراق بهادار تهران بر پایه بستر قانونی و مقدماتی با هدف متنوی سازی شرکت های قابل پذیرش در بازار دست دوم از نظر رشته فعالیت و میزان سرمایه آنها و همچنین تدوین معیارهای مربوط به نظام جدید پذیرش شرکت ها دربورس از جمله اقداماتی است که در این زمینه باید به آن اشاره شود .
از این رو ، از نیمه دوم سال جاری شاهد فعالیت تالار فرعی بورس در کنار تالار اصلی بوده ایم . تالار فرعی در محل قبلی ساختمان بورس تهران در خیابان سعدی واقع است.
ایجاد بورس کالا
برپایه اخذ مصوبه قانونی از مجلس شورای اسلامی در چارچوب ماده 95 قانون برنامه سوم تئسعه و تصویب ساختار سازمانی و ساز و کار اجرایی پیشنهادی سازمان از سوی شورا

ی بورس ، دو طرح تفصیلی مربوط به ایجاد بورس کالاهای کشاورزی و بورس فلزات اساسی در سال 1379 در دستور کار قرار گرفت که در زمینه بورس فلزات اساسی ، مطالعات

تدوین آیین نامه های مورد استفاده ، آماده سازی مقدمات اجرایی آن نیز توسط سازمان بورس اوراق بهادار انجام شده و نیز مطالعات راه اندازی بورس کالاهای کشاورزی انجام شده و اکنون در مرحله اجرایی قرار دارد .
اجرای این دو طرح به دلیل فراهم آوردن زمینه های مناسب برای ارتقای سطح کمی و کیفی نظارت پوشش ریسک نوسان های قیمتیدر بخش کشاورزی و فلزات اساسی ، شفافیت اطلاعاتی ، قدرت نقد شوندگی اوراق بهادار پذیرفته شده در بورس ، شکل گیری یک مدیریت اقتصادی کار آمد در سطح بنگاه های اقتصادی و افزایش مشارکت مردم در فعالیت های اقتصادملی اهمیت اساسی دارد .
گوناگون سازی ابزارهای مالی
معرفی ابزارهای مالی جدید کاربرد پذیر در بازار سرمایه باهدف گوناگون سازی ترکیب ریسک و بازدهی و ایجاد فرصتهای متنوع سرمایه گذاری برروی اوراق بهادار یکی از اولویت های سازمان بورس اوراق بهادار است که در این زمینه می توان به انجام مطالعات پایه ای در زمینه طرح دادوستد دست دوم گواهینامه حق خرید ( تقدم ) سهام ، بکارگیری گواهی های سپرده بانکی برای تجهیز منابع پس اندازی و افزایش سطح کارایی شبکه بانکی و تدوین معیارهای پذیرش اوراق مشارکت در بورس اوراق بهادار اشاره کرد . همچنین مطالعات اولیه در ارتباط با نحوه جذب سرمایه گذاری خارجی بر روی اوراق بهادار ایران نیز در دست انجام بوده است .
انواع بازار و مشتری‌های آن

بازار واژه‌ای است که امروزه در بسیاری مجالس از آن سخن به میان می‌آید, بدون آن که در نظر گرفته شود که در حقیقت بازار چیست و چه تاثیری در تصمیمات مهم اقتصادی و اجتماعی و غیره می‌گذارد, برای مثال بسیار شنیده می شود که بازار تلفن همراه رو به رشد است, بازار فلان اتومبیل کساد است و یا بازار بورس ارزش سهام شرکت یا کارخانه‌ای پایین آمده است, اما واقعیت ین است که حتی عادت به کار بردن این کلمات و جملات نیز نیاز به اطلاعاتی در این خصوص دارد.
هر چند واژه بازار نمایانگر مفهوم و معنای خود است, اما عالمان علم اقتصاد، بازار را مکان فیزیکی که خریداران و فروشندگان برای مبادله کالا و خدمات دور هم جمع می‌شوند, می‌دانند.
به عبارت بهتر به معنای کل خریداران (مشتریان اعم از حقیقی و حقوقی) و فروشن

دگان (شرکت‌ها و کارگاه‌های تولیدی) کالای خود را مبادله می‌کنند. بنابراین بازار اتومبیل شامل فروشندگان اتومبیل (خودروسازان) و خریداران (مشتریان و مصرف کنندگان) است.
گاه بازار صورتی بالقوه و گاه بالفعل به خود می‌گیرد که در صورت بالقوه بودن نیز بازار تابع شرایط محیط است. در وضعیت اقتصادی شکوفا و در حال رشد بازار بالقوه کاملاً متفاوت از بازار بالقوه در شرایط رکود اقتصادی است, اما در رابطه با شرکت‌ها در صورتی که گفته شود با

زار بالقوه است به معنای حد نهایی تقاضا برای محصول است.
این امر زمانی حاصل می شود که فعالیت‌های بازاریابی شرکت نسبت به رقبا افزایش یابد و به بالاترین حد خود برسد. در این صورت مدیریت بازرگانی شرکت‌ها نیروی خود را روی بهترین مناطق سرمایه‌گذاری کرده, بودجه مربوطه را به نحو مطلوب و بهینه میان این مناطق تقسیم می‌کنند.
که لازمه این امر تشخیص بازار بالقوه مناطق و میزان تقاضا برای کل صنعت در این مکان برآورد می‌شود در کشورهای پیشرفته, برای هر صنعت, سازمان‌هایی وجود دارند که سهم هر شرکت را برای هر صنعت برآورد می‌کند و شرکت‌ها باید طبق آن سهم حرکت کرده و بازار خود را نسبت به رقبا حفظ کنند یا حداقل همراه‌ آنها باشند. البته موقعیت کالا در بازار و پایگاهی که کالا در ذهن مشتریان در مقایسه با رقبا دارد, نیز در این امر تاثیر گذار است.
هر کالایی ممکن است از جهت یک یا چند صفت در بازار مشهور شود. به عنوان مثال زمانی که یک اتومبیل در ذهن مصرف کنندگان به عنوان یک خودرو محکم در نظر گرفته شود, این صفت موقعیت آن کالا را در بازار مشخص می‌کند.
بازارها هر چند به دو صورت بازار کالا, نوع کالایی که در بازار به فروش می‌رسد و بازار عوامل تولید, بر حسب تولیدکنندگان نیز می‌توانند تقسیم بندی شوند, اما به طور کلی بازارها به شکل بازار رقابت کامل, رقابت ناقص, رقابت انحصاری, بازار بین‌المللی و بازارهای چند ملیتی تقسیم بندی می‌شوند.
بازار چند قطبی:
این بازار در اغلب جوامع صنعتی، یعنی چند عرضه کننده در مقابل تعداد کثیری تقاضا کننده یا مشتری قرار گرفته‌اند. البته در بخش تولید چند فروشنده، تقاضای انبوه خریداران را به نحوی برآورده می‌کنند که اتخاذ سیاست هر یک از آنها در وضع بازار و وجود دیگر فروشندگان موثر باشد، در چنین حالتی بازار چند قطبی ایجاد می‌شود. تولیدکنندگان در این نوع بازار می‌توانند تاثیر زیادی بر قیمت بازار گذارند، اما نمی‌توانند به طور مستقل قیمت کالا را تعیین کنند.
باید عکس‌العمل رقبا را در نظر گیرند، زیرا الگوی واکنش رقبا در این حالت می‌تواند اشکال زیادی به خود گیرد. به عنوان مثال حالتی از بازار چندقطبی می‌تواند وجود داشته باشد که در بنگاه‌های اقتصادی تصمیم به توافق با یکدیگر بگیرند که وضعیتی شبیه انحصار ایجاد می‌شود. در این حالت مقدار تولید، فروش و قیمت کالا مشابه وضعیت انحصاری تعیین می‌شود.
بازار بین‌المللی:
در پنجاه سال گذشته، گسترش مبادلات کالا آن هم تا این اندازه که فاصله و مسافت فرهنگ‌ها را به چند گام تبدیل کرده، به ذهن هیچ انسانی خطور نمی‌کرد. هر چند امروز همه این کم و بیش در همه جای دنیا اتفاق افتاده است.
شعار خودکفایی، جای خود را به شعارهایی نظیر تلاش برای یافتن جایگاهی مناسب در بازار بین‌المللی داده است. با توجه به این مسائل سازمان باید به صورت و شکلی از درک کامل محیط بازار بین‌المللی برسند.
این بازار در دو دهه اخیر تغییرات شگرفی داشته است که موجبات ایجاد فرصت‌

ها و موانع بسیاری شده است. حجم مبادلات بین‌المللی در صنایع اتومبیل س

ازی، الکترونیک و غیره رشد چشمگیری داشته است. شرکت‌های چند ملیتی

علاوه بر گسترش فعالیت‌های بازار یابی خود، امکانات تولید خود رد کشورهای مختلف را افزایش داده‌اند که این گونه شرایط موجب ایجاد اقتصاد صنعتی در کشورهای جهان شده است و جهان را به سوی صنعتی شدن می‌کشاند.
برخی کشورها صادرکنندگان عمده کالاهای صنعتی و سرمایه هستند. آنها مبادلات بسیاری با هم انجام می‌دهند و واردکنندگان مواد خام و کالاهای نیمه ساخته به شمار می‌آیند. همچنین این کشورها یا واردکنندگان بازار خوبی برای کالاهای صنعتی با ارزش افزوده کم و انواع گوناگون کالاهای مصرفی‌اند. هر چند بسیاری از کشورهای دنیا در تلاش هستند که از رقبا پیشی گیرند و بازار صادرات را به دست آورند.
بازارهای چندملیتی:
شرکت‌های غول آسای چند ملیتی دست به ابداع یک سیستم کل زده‌اند. هر گاه که منع قانونی و فرهنگی برای فعالیت آنها وجود نداشته، آنها اهمیت مرزهای ملی را به حداقل رسانده‌اند و استراتژی‌های خود را بیشتر بر حسب جنبه‌های اقتصادی جهان ایجاد کرده‌اند.
این شرکت‌ها تا حدود زیادی غیر سیاسی هستند و بیشتر به منافع سهامداران خود در هر نقطه که باشند علاقه‌مندند، تا منافع یک کشور خاص، چنانچه شرکتی به فروش مواد دارویی اشتغال دارد سودآورترین روش کار این است که استراتژی خود را بیشتر بر اساس بازارهای بین‌المللی طراحی کند تا بازار خاص یک کشور، هرچند آنچه که گفته شد تنها مثالی برای روشن شدن مطلب بود.
این سیستم موجب شناخت بازارهایی می‌شود که به صورت بالقوه م

ی‌تواند محصولات شرکت را جذب کرده یا شرکت خود را با ویژگی‌های آن بازار تطبیق دهد.
در این بازارها ممکن است تنها احتیاج به سرمایه‌گذاری در تسهیلات تولیدی باشد. اگر بازار بالقوه مناسب سرمایه‌گذاری باشد این کار باید انجام شود. عوامل سیاسی و اجتماعی چنانچه به سودآوری قضیه تاثیر داشته باشند باید مورد توجه قرار گیرد.
بنابراین بازار از بخش‌های ناهمگن از مصرف کنندگان تشکیل می‌ش

 

ود. هدف از اینکه بازارها دسته بندی می‌شوند نیز شناسایی گروه‌های هم نیاز و هم پسند یا هم سلیقه در میان مشتریان است. در همه حال مشتریان حرف اول را می‌زنند و بازار بر اساس نظرات آنها تشکیل، تغییر و تداوم می‌یابد.

مکانیسم بنیادین بازار:
در اقتصاد مبتنی بر بازار، تصمیم‌گیری در باره اختصاص منابع، توسط تعداد بیشماری تولیدکننده و مصرف کننده مستقل انجام می‌شود. در این میان تغییر سلیقه مصرف کنندگان از جمله این مکانیسم‌هاست که پیدایش تغییر در سلیقه مصرف ک

نندگان موجب می‌شود تااز طریق مکانیسم قیمت‌ها، تخصیص منابع تولید نیز با این تغییر هماهنگ شود.
در این میان شناخت بازار کالا به افراد کمک می‌کند تا به این امر واقف شوند که چه چیزی تولید کنند و دیگر سخن این که قیمت در بازار به منزله صدور علایم انجام وظیفه می‌کند. قیمت‌ها با صدور علایمی سبب می‌شوند تا مقدار مصرف و تولید این کالا در برابر تغییرات قیمت واکنش نشان دهند.
بنابراین قیمت‌ها در بازار به تولیدکنندگان نشان می‌دهند تا چه کالا و خدماتی تولید کنند و به مصرف کنندگان تعیین می‌کنند خرید چه کالایی و استفاده از چه خدماتی برای آنها مقرون به صرفه است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله استاندارد بخش لیبر و زایمان در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله استاندارد بخش لیبر و زایمان در pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله استاندارد بخش لیبر و زایمان در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله استاندارد بخش لیبر و زایمان در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله استاندارد بخش لیبر و زایمان در pdf :

استاندارد بخش لیبر و زایمان

طبق استانداردهای جهانی بیمارستانها می توانند از سه سیستم برای کنترل سیر لیبر، زایمان و پس از زایمان استفاده کنند:
1 سیستم LDRP: سیستمی است که فرآیند لیبر، زایمان و پس از زایمان در یک اتاق با یک تخت و برای یک مادر انجام می شود. تخت این اتاق قابل تبدیل به وضعیتهای مختلف و برانکارد می باشد. مادر می بایست تا زمان ترخیص در همین اتاق کنترل گردد.
2 سیستم LDR: سیستمی است که فرآیند لیبر، زایمان و دو ساعت پس از زایمان در

یک اتاق با یک تخت و برای بک مادر انجام می شود. تخت این اتاق قابل تبدیل به وضعیتهای مناسب برای لیبر و زایمان می باشد. مادر از دو ساعت پس از زایمان تا زمان ترخیص به بخش منتقل می گردد.
3 سیستم سنتی: سیستمی که فرآیند لیبر، زایمان و دو ساعت پس از زایمان

و پس از زایمان تا ترخیص در اتاقهای جداگانه انجام می شود.
ارجحیت با سیستم دوم است و استفاده از این سیستم امتیاز ویژه ای برای بیمارستان دارد.

تسهیلاتی که باید در بلوک زایمان در سیستم سنتی موجود باشد:
– ایستگاه پرستاری
– اتاق کنفرانس
– محوطه آموزش مادران
– اتاق استراحت و تعویض لباس پرسنل
– اتاق درمان (treatment room)
– انبار بخش
– اتاق نگهداری وسایل تمیز
– اتاق نگهداری وسائل کثیف
– محوطه وسایل شستشو اتاق ها
– محوطه ای برای تعویض لباس بیمار
– سرویس بهداشتی مجزا برای پرسنل و بیماران
– فضای مناسب برای برانکارد وویلچر
– اتاق ایزوله
– اتاق پره اکلامپسی

– اتاق جداسازی بیماران اعصاب و روان

– تجهیزات استریلیزاسیون
– جعبه نمایش X-Ray
– یخچال دارو

 

تسهیلاتی که باید در بلوک زایمان در سیستم LDR یا LDRP موجود باشد:
– ایستگاه پرستاری
– اتاق کنفرانس
– محوطه آموزش مادران
– اتاق استراحت و تعویض لباس پرسنل
– اتاق درمان (treatment room)
– انبار بخش
– محوطه وسایل شستشو اتاق ها
– سرویس بهداشتی مجزا برای پرسنل و بیماران
– فضای مناسب برای برانکارد وویلچر
– راه خروجی برای دفع البسه و زباله های بخش ( شوتینگ)

– دستگاه سونوگرافی پورتابل
– تجهیزات استریلیزاسیون
– جعبه نمایش X-Ray
– یخچال دارو

تجهیزاتی که باید در هر یک از قسمت های معاینه، لیبر، زایمان و پس از زایمان موجود باشد:
– ترالی اورژانس استاندارد و تجهیز شده مادر و نوزاد ) باید همیشه از سالم و کامل بودن تجهیزات مطمئن بود)
– سیستم سرمایش و گرمایش و تهویه مناسب
– قفسه داروئی (ست سرم و سرم ها و داروهای مورد نیاز، پایه سرم، گان ضد آب، ماسک، دستکش، عینک، چکمه و;)
– یک خروجی اکسیژن و ساکشن مرکزی برای هر مادر و نوزاد به ازای هر تخت
– کپسول آتش نشانی سالم و با تاریخ معتبر
– تخت و چهار پایه کنار تخت

اتاق لیبر

در سیستم سنتی، لیبر فضایی است که زنان باردار به منظور ختم بارداری (در فاز نهفته یا فعال) تا شروع زایمان در آنجا مراقبت می شود. فضای اتاق لیبر باید با کمترین تنش و استرس و محیطی مشابه خانه باشد. بهتر است برای تزیین دیوار ها از تابلو نقاشی یا پوسترهای زیبا استفاده شود و امکاناتی برای پخش موسیقی ملایم برای هر فرد جداگانه وجود داشته باشد. چنین فضایی بیشتر خانم باردار را به سوی زایمان فیزیولوژیک سوق می

 

چه کسانی در اتاق لیبر بستری می شود
– زنان به منظور ختم بارداری (در فاز نهفته یا فعال)
– زایمان مادران باردار پرخطر مشکوک به دکلمان
– آماده کردن مادران برای سزارین اورژانس

خصوصیات اتاق های لیبر
اتاق باید فضای کافی برای پرسنل، مادران و تجهیزات داشته باشد.
• متراژ اتاق لیبر حداقل 9 متر مربع به ازای هر تخت است.
• تخت ها باید با پارتیشن ثابت از هم جدا شوند و فضایی کاملاً خصوصی برای مادر فراهم کنند.
• به ازای هر 4 تخت یک سرویس بهداشتی و حداقل یک حمام در لیبر وجود داشته باشد.
نکته: در صورتی که از اتاق های مجزا برای لیبر استفاده می شود می بایست حداقل متراژ 12 متر مربع در نظر گرفته شود و در هر اتاق یک تخت، یک سرویس بهداشتی و یک حمام و کمد برای نگهداری وسایل موجود باشد.
اتاق لیبری که برای مراقبت ویژه و مادران پر خطر در نظر گرفته می شود، می بایست حداقل متراژ آن 14 متر مربع باشد و امکانات آن باید شامل دو خروجی برای ساکشن و دو خروجی برای اکسیژن به ازای هر تخت مانیتور قلب مادر و جنین – پمپ انفوزیون-NST باشد.
• کف و دیوارها تا ارتفاع 2 متر قابل شستشو باشد.
• چاه و راه آب فاضلاب وجود نداشته باشد.
• از رنگهای روشن برای دیوارها استفاده گردد.
• نور، تهویه ، پنجره، سیستم گرمایش و سرمایش شامل مقررات عمومی بیمارستان می باشد.

تجهیزات اتاق لیبر
– دستگاه ساکشن پورتابل
– لاکر برای هر تخت برای وسایل شخصی مادر
– تخت بستری با حفاظ و چهار پایه کنار تخت

– یک صندلی راحتی به ازای هر تخت
– روشنایی قابل تنظیم (نور ملایم)
– دستگاه اندازه گیری فشارخون
– ترمومتر دهانی برای هر نفر یک عدد
– تجهیزات سنجش صدای قلب جنین (داپلر، گوشی مامایی، دستگاه مانیتور جنین)
باید حداقل یک دستگاه مانیتور جنین در هر بلوک باشد. استاندارد تعداد دستگاه مانیتور جنین دو عدد به ازای هر 1000 زایمان در سال است.

– ست سوند گذاری
– کپسول اکسیژن
– یک میز یا سطح صاف برای ثبت پرونده پزشکی
– کمد برای وسایل و تجهیزات
– پایه سرم
– توپ تولد
– وسائل مورد نیاز جهت روش های غیر داروئی کاهش درد (مانند کیسه آبگرم، کیسه یخ، اسانس های معطر مانند رز، اسطوخودوس، یاسمین برای آروماتراپی، روغن ماساژ و ;)

اتاق زایمان
در سیستم سنتی، اتاقی که برای زایمان استفاده می شود، باید نزدیک لیبر باشد. فضایی برای همراه در نظر گرفته شود. در اتاق زایمان کنترل و مراقبت مادر و نوزاد در مرحله دوم، سوم و چهارم زایمان انجام می شود و باید امکان دسترسی در حداکثر 20 دقیقه به اتاق عمل داشته باشد.

خصوصیات اتاق زایمان
• متراژ اتاق زایمان باید 32 متر مربع و حدود 7/2 متر ارتفاع داشته باشد.
• ضروری است حرارت اتاق C 28- 25 باشد. از دمای پایین تر باید اجتناب شود.
• تخت های زایمان باید از طریق پارتیشن از هم مجزا و یک فضای خصوصی برای مادر فراهم شود.
تبصره 1: می توان اتاقی نزدیک اتاق زایمان با رعایت خلوت مادران برای کنترل و مراقبت مرحله چهارم زایمان (دو ساعت پس از زایمان) با مسئولیت مامای کشیک در نظر گرفت.
تبصره 2: مراقبت از نوزادان نیازمند احیا به عهده تیم احیا و مطابق دستورالعمل وزارت بهداشت است.

تجهیزات اتاق زایمان
– تخت زایمان با قابلیت تغییر در پوزیشن های مختلف یا تخت معمولی زایمان و چهار پایه کنار تخت- صندلی چرخان
– میز ابزار و وسایل
– پک زایمان* (1 عدد قیچی صاف، قیچی اپی زیاتومی 1 عدد، پنس هموستات 2 عدد، 4 عدد شان، گالی پات یک عدد، رینگ ف

ورسپس یک عدد، گاز و پنبه، گان، دو تا سه حوله برای خشک کردن و پوشاندن نوزاد استریل)
– ست ترمیم پارگی و اپی زیاتومی (قیچی ساده یک عدد، سوزن گیر یک عدد، پنست با دندانه و بی دندانه یک عدد، 4 شان، گان، دستکش استریل)
– کلامپ بند ناف یک بار مصرف دو عدد و پوار ترجیحاً یک بار مصرف، دستکش، سوزن و نخ کاتکوت کرومیک دو صفر و صفر
– ست کنترل دهانه رحم (2

عدد والو، 2 عدد رینگ فورسپس بلند، سوزن گیر بلند، پنست بلند بی دندانه، پنس شستشو، 4 عدد شان، گان، گالی پات، دستکش، گاز و پنبه استریل)
– تجهیزات جهت روش های داروئی کاهش درد **
– اکسی‍ژن و ساکشن پورتال
– جعبه دفع وسایل تیز و برنده آلوده (safety box)
– سیستم تماس فوری (اعلام کد)
– زنگ فراخوان (nurse call)
– روشنایی قابل تنظیم (نور ملایم)
– آیینه برای مشاهده سیر زایمان مادر
– ساعت دیواری با ثانیه شمار
– دستگاه مانیتور جنین
– تجهیزات سنجش صدای قلب جنین (داپلر، گوشی مامایی)
– ست سوند گذاری
– واکیوم
– محل اسکراب (در معرض دید باشد)
* اندازه ست های زایمان باید 30 x 30 x 50 سانتیمتر و وزن هر ست حداکثر 6 کیلوگرم باشد. پارچه های هر ست دو پارچه دو لایه تافته در مجموع 4 لایه و مدت زمان استریل باقی ماندن ست های زایمان در این شرایط در فضای بسته یک ماه و در فضای باز سه هفته است. در صورتی که پارچه ها معمولی اس

ت، این مدت به دو هفته کاهش می یابد.
** تجهیزات مورد نیاز کاهش درد دارویی: دستگاه پالس اکسی متر، دستگاه الکتروکاردیوگرافی، سوزن اپی دورال، کاتتر اپی دورال، سوزن اسپاینال، ست مخصوص اسپاینال، پمپ انفوزیون، کپسول انتونوکس، حمل کننده چرخ دار، ساکشن، بیهوش کننده تبخیری، ماشین بیهوشی، مانیتوریگ جنین، مانیتورینگ قلبی عروقی مادر، کپسول اکسیژن 10 و 25 لیتری همراه با فشارشکن، دستگاه PCEA (Patient Controlled Epidural Analgesia)
برای انجام اپیدورال و اس

روشهای زیر در اتاق زایمان امکان پذیر می باشد:
• زایمان فیزیولوژیک (بدون مداخله)
• زایمان با وسیله (فورسپس و وکیوم)
• زایمان طبیعی با استفاده از روشهای کاهش درد بدون دارو
• زایمان طبیعی با استفاده از روشهای بی درد دارویی مثل استفاده از داروهای سیتمیک، اپیدورال و انتونوکس
ارائه دهنده خدمت: ماما و متخصص زنان و زایمان
تبصره: متخصص زنان می بایست حداقل یک بار بعد از زایمان مادر را ویزیت نماید. حضور متخصص زنان در زایمانهای پرخطر ضروری است.

سیستم LDR و LDRP
• در این سیستم هر مادر در یک اتاق مجزا مراقبت ها را دریافت می کند. هر اتاق باید یک سرویس بهداشتی و یک حمام داشته باشد. فضای کافی برای تثبیت و احیا نوزاد داشته باشد. متراژ اتاق باید 24 متر مربع و در ابعاد 8/4 x 8/4 متر باشد به طوری که 8-6 نفر بتواند به راحتی در اتاق فعالیت نمایند. تمامی تجهیزات مربوط به لیبر، زایمان، پس از زایمان و احیاء نوزاد یا باید در اتاق موجود باشد و یا در محلی بسیار نزدیک به اتاق باشد.
تمامی تجهیزات اتاق لیبر و زایمان در سیستم سنتی در این سیستم نیز باید فراهم باشد و خصوصیات اتاق ها رعایت شود.

بخش زنان و مامایی
فضایی که مراقبت از مادران بستری پر خطر دوران بارداری، مراقبت از مادران پس از سقط، مراقبت از دو ساعت پس از زایمان طبیعی (دو ساعت اول در بلوک ز

 

ایمان) و سزارین (ساعت اول مرابت در ریکاوری) تا زمان ترخیص را به عهده دارد.
ارائه دهنده خدمت: متخصص زنان و زایمان، ماما و پرستار

قسمتی از بخش زنان و مامایی به عنوان بخش پس از زایمان محسوب می گردد. فضایی که بستری و مراقبت مادر از دو ساعت پس از زایمان طبیعی تا زمان ترخیص انجام می شود.
حداقل زمان بستری برای زایمان طبیعی 24 ساعت و برای سزارین 48 ساعت می باشد. این اتاق باید فضای کافی برای پذیرش مادر و نوزادش داشته باشد و امکان اقامت همراه فراهم باشد. برای هر اتاق باید یک سینک دستشویی و یک دوش و یک توالت داشته باشد.
تجهیزات اتاق پس از زایمان مانند اتاق ریکاوری است. تجهیزات کنترل علائم حیاتی، ساکشن، اکسیژن و سرم تراپی لازم است. تجهیزات احیاء باید در دسترس سریع باشد.
بهتر است هر اتاق یک پنجره حفاظ دار به فضای بیرون داشته باشد.
تبصره: برای مادرانی که سزارین می شوند می بایست مراقبت یک ساعت اول در ریکاوری اتاق عمل و مراقبت از مادر و نوزاد در ساعت دوم مطابق با دستورالعمل های وزارت بهداشت در بخش زنان و مامایی انجام گیرد.
ارائه دهنده خدمت: ماما و متخصص زنان و زایمان

اتاق معاینه یا اورژانس مامایی
اتاقی برای معاینه مراجعین فوریتهای مامایی و زایمان جهت بستری شدن یا دیگر اقدامات لازم غیر بستری است. فضای فیزیکی این اتاق باید 12 متر باشد و با حداکثر 20 دقیقه دسترسی به اتاق عمل داشته باشد.
تجهیزات
– تخت معاینه معمولی
– تخت ژنیکولوژی
– میز و صندلی
– دستگاه فشار سنج و گوشی
– تجهیزات سنجش صدای قلب جنین (داپلر، گوشی مامایی)
– ست زایمان
– ترازو مادر و نوزاد
– کاردیوتوکوگرافی CTG
ارائه دهنده خدمت: ماما و متخصص زنان و زایمان

مشخصات اتاق پره اکلامپسی

اگر مادری دچار پره اکلامپسی شدید باشد باید در اتاق پره اکلامپسی یا اتاق مراقبت های ویژه بستری شود و مادر لازم است به صورت فعال مانیتور شود.
– ترازوی بزرگسال
– ست سوندگذاری
– دستگاه مانیتور جنینی
– تجهیزات ساکشن و اکسیژن آماده و سالم
– زنگ خطر در دسترس
– ترالی دارویی اورژانس: هیدرالازین و سولفات منیزیوم، گلوکونات کلسیم (در داخل اتاق یا در دسترس فوری)
– پک زایمان اورژانس
– سونوگرافی پورتال

اتاق باید به پرسنل بخش، داروهای اورژانس و تجهیزات نزدیک باشد. صدا و محرک های خارجی به حداقل برسد. نور اتاق کمتر از حد معمول باشد و تخت بیمار لازم است حفاظ کنار داشته باشد.

نسبت پیشنهاد شده تعداد ماما به بیمار برای لیبر و زایمان
نسبت ماما به بیمار شرایط بالینی
1 به 2 زمانی که بیمار وارد لیبر شده است
1 به 1 زمانی که بیمار در مرحله دوم لیبر قرار دارد
1 به 1 زمانی که بیمار دچار عوارض طبی یا مامایی شده است
1 به 2 القای لیبر یا تقویت لیبر با اکسی توسین
1 به 1 شروع آنالژزی اپیدورال
1 به 1 در جریان زایمان سزارین
برگرفته از ACOG
بر اساس زمان سنجی انجام شده تعداد 10 ماما به ازای هر 1000 زایمان در سال مورد نیاز است. حداقل مامای لازم برای بلوک زایمانی 12 نفر است.

نسبت پیشنهاد شده تعداد ماما به بیمار برای بارداری و پس از زایمان
نسبت ماما به بیمار شرایط بالینی
1 به 6 زمانی که بیمار در فاز بارداری یا پس از

 

زایمان و بدون مشکل است
1 به 2 زمانی که بیمار پس از زایمان و در ریکاوری است
1 به 3 زمانی که بیمار در فاز بارداری یا پس از زایمان و با مشکل است
1 به 4 نوزادانی که نیازمند بررسی دقیق هستند

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله آزمونهای سختی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله آزمونهای سختی در pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله آزمونهای سختی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آزمونهای سختی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله آزمونهای سختی در pdf :

آزمونهای سختی

Hardness Tests
سختی یک ماده عبارتی است که به خوبی تعریف نشده است، ولی بسته به تجربه کسی که با آن سروکار دارد معانی زیادی به خود می گیرد. به طور کلی معمولاً سختی حاکی از مقاومت در برابر تغییر شکل بوده و این خاصیت در فلزات معیاری از مقاومت آنها در برابر تغییر شکل مومسان یا دائم است. برای کسی که با علم مکانیک آزمایش مواد سروکار دارد به احتمال زیاد سختی به معنی مقاومت در برابر فرورفتگی است. برای مهندس طراح غالباً یک کمیت معین و از نظر اندازه گیری ساده می باشد و اطلاعاتی از استحکام و عملیات حرارتی فلز به دست می دهد.

سختی یک خاصیت اساسی ماده نیست اما در رابطه با خواص پلاستیکی و الاستیکی قطعه مطرح می شود. برای مثال برای یک قطعه سختی در دو نقطه مختلف ممکن است فرق داشته باشد. در صورتیکه خصوصیاتی مثل مدول الاستیسیته برای یک قطعه مشخص می باشد. روش آزمایش و آماده کردن نمونه معمولاً ساده است و نتایج ممکن است در برآورد کردن خصوصیات مکانیکی دیگر مورد استفاده قرار گیرد. تست سختی به طور گسترده ای در بازرسیها و کنترل قطعات مورد استفاده قرار می گیرد.

دربسیاری از کاربردهای صنعتی نیاز به قطعاتی است که دارای سطحی سخت بوده، و در عین حال از چقرمگی و مقاومت به ضربه خوبی نیز برخوردار باشند. از جمله مواردی که می توان در این رابطه به عنوان مثال به آنها اشاره کرد عبارتند از : میل لنگ، میل بادامک، چرخ دنده و قطعات مشابه. این قطعات باید سطحی بسیار سخت و مقاوم در برابر سایش داشته و همچنین بسیار چقرمه و مقاوم در برابر ضربه های وارده در حین کار باشند .

به طور کلی بسته به نحوه اجرای آزمایش سختی، می توان آزمون های موجود را به سه دسته کلی تقسیم بندی نمود :
1- آزمون سختی الاستیک: Elastic Hardness Test (سختی برگشت یا انعکاس )
( مقاومت در برابر برش یا سایش ) Scratch Hardness Test 2- آزمون سختی خراش:

(مقاومت در برابر فرورفتگی) Penetration Hardness Test 3- آزمون سختی فرو رفتگی:

1- آزمون سختی الاستیک: Elastic Hardness Test
دراندازه گیری سختی به این طریق، معمولاً ساچمهء سختی از فاصله ای معین بر سطح فلز
مورد آزمون می افتد و با توجه به ارتفاع برگشت ساچمه که خود نشانگر میزان انرژ ی جذب شده توسط سطح فلزات است، سختی فلز تعیین می شود. دستگاه اسکلروسکوپ را که متداولترین دستگاه آزمایش سختی دینامیک است و سختی را بر حسب ارتفاع بازگشت ساچمه اندازه می گیرد در شکل 1 مشاهده می کنیم.

شکل 1

Scratch Hardness Test 2- آزمون سختی خراش:
این روش آزمون از اولین روشهای بررسی سختی اجسام می باشد، که توسط زمین شناس معروف، موس بنیان نهاده شده است. این روش بر اساس رده بندی کانیهای مختلف بر اساس توانائیهای ر یک در ایجاد خراش بر روی دیگری است. بدین ترتیب جسم سخت تر قابلیت ایجاد خراش بر روی جسم نرم تر را دارا می باشد. بر اساس این اصل می توان جدولی تهیه نمود که در آن نرم ترین کانی با شماره 1 « تالک » بوده و سخت ترین آن با شماره 10 « الماس » است. مزیت این روش سهولت آن بوده و یک دید سریع به کارشناسان می دهد. آزمون سختی موس در بین زمین شناسان بسیار رایج بوده لکن استفاده عملی در مباحث مهندسی ندارد. عیب بزرگ این روش حدودی بودن آن و عدم یکنواختی بین مقیاسهاست.
عدد سختی مواد مختلف در مقیاس موس در جدول 1 آورده شده است.

 

جنس ماده عدد جنس ماده عدد
تالک 1 اورتز 6
ژیبسیت 2 کوارتز 7
کلسیت 3 توپاز 8
فلورین 4 کروندوم 9
آپاتیت 5 الماس 10
جدول 1

در نوع دیگری از آزمایش سختی خراش، عمق یا عرض خراشی که در اثر کشیدن سوزن الماسه با یک بارمعین روی سطح ایجاد شده، اندازه گرفته می شود. این وسیله گرچه برای اندازه گیری سختی نسبی اجزای ریز ابزار مفیدی است، ولی دقت زیاد نداشته و تکرار پذیر نیست.
اگر یک ماده نامشخص با شماره 6 خراشیده شود ولی با شماره 5 خراشیده نشود، سختی آن بین 5 و 6 خواهد بود. بزر گترین عیب این روش آنست که مقیاس سختی یکنواخت نیست. وقتی که سختی مواد معدنی با روشهای دیگر سختی سنجی اندازه گرفته می شود، درمی یابیم که مقادیر بین 1 و 9 خلاصه شده و بین 9 تا 10 یک فاصله و خلاء بزرگی افتاده است.
File test : این روش به روش مقاومت در برابر سایش موسوم می باشد. در این روش به صورتی قطعه را مورد بررسی قرار می دهند که مشاهده کنند قطعه مزبور توسط سوهانی که زبری یا سختی آن مشخص است ساییده می شود یا خیر. آزمایشهای مقایسه ای با یک سوهان یا ابزار ساییدگی بستگی دارد به : اندازه، شکل، و سختی ابزار و سرعت، فشار و زاویه سایش در طی آزمایش، و به ترکیب و عملیات حرارتی مواد تحت آزمایش. این روش بطور کلی در صنعت به عنوان یک معیار قبول یا رد مواد مورد استفاده قرار می گیرد.

Penetration Hardness Test 3- آزمون سختی فرو رفتگی:
این آزمون و روش های مختلف آن از مهم ترین ابزارهای مهندسی به شمار می آیند. در این آزمون
که به آزمون سختی نفوذ نیز موسوم می باشد، میزان سختی را بوسیله مقاومت جسم در مقابل فرورونده می سنجند.
بطور کلی عدد سختی، عدد و ارزشی است که در روشهای مختلف این آزمون بدست می آید و تا حدود زیادی با یکدیگر و با « استحکام کششی نهایی » فلزات غیر شکننده متناسب است.

در این روشها با فروبردن یک فرورونده ( ساچمه، هرم یا مخروط های سخت فولادی ) و گودکردن جسم، سختی آن را از روی عمق فرورفتگی یا عرقچین حاصله اندازه گیری می کنند.

چهار روش متداول برای انجام آزمایش سختی فرورفتگی یا سختی نفوذی وجود دارد که
عبارتند از :
Brinell Hardness test الف) آزمون سختی برینل

Rockwell Hardness test ب) آزمون سختی راکول
Vickers Hardness test ج) آزمون سختی ویکرز
Microhardness Hardness test د) آزمون ریزسختی

Brinell Hardness testالف) آزمون سختی برینل
10 با mm این آزمون عبارتست از ایجاد فرورفتگی در سطح فلزبه وسیله یک گلوله فولادی به قطر500 کاهش می یابد تا از عمیق شدن زیاد اثر Kg 3000 . برای فلزات نرم، بار تا Kg نیروی فرورفتگی اجتناب شود. برای فلزات خیلی سخت از گلوله ای با جنس کاربید تنگستن استفاده می در سنبه به حداقل برسد. بار در زمان استانداردی که معمولاً 30 distortion شود تا واپیچش یا ثانیه است وارد شده و قطر فرورفتگی پس از برداشتن بار با یک میکروسکوپ کم قدرت اندازه گیری می شود. سطحی که فرورفتگی روی آن ایجاد می شود باید نسبتاً صاف و بدون جرم وکثافت باشد.

عدد سختی برینل (BHN) بر حسب بار تقسیم بر مساحت داخلی فرورفتگی بیان می شود. این عدد از فرمول زیر بدست می آید :

P = Kg بار وارده برحسب
D = mm قطر لوله بر حسب
d = mm قطر فرورفتگی برحسب
t = mm عمق اثر برحسب
توجه شود که واحد BHN کیلوگرم به میلی متر مربع است.

شکل 2

شکل 3

از این شکل مشاهده می شود که است. با قرار دادن این رابطه در معادله بالا تعریف دیگری از عدد سختی برنیل بدست می آید:

البته لازم نیست از فرمولهای بالا برای محاسبه عدد سختی استفاده نمود چرا که با استفاده از جداول موجود و با داشت d می توان BHN از روی جداول پیدا کرد.
در روش برینل از فرو رفنده بزرگی استفاده می شود و سختی را از روی قطر میزان فرو رفتگی بدست می آورند. از سوی دیگر بزرگ بودن اندازه اثر برینل می تواند استفاده از این آزمایش را در قطعات کوچک یا قطعاتی که تحت تنش بحرانی هستند و ایجاد فرو رفتگی در آنها می تواند عامل شکست باشد غیر ممکن کند. در واقع یکی از معایب این روش محدودیت داشت برای قطعات ظریف می باشد.در شکل 4 میتوان دستگاه سختی سنج برینل را مشاهده کرد.

شکل 4

Rockwell Hardness test ب ) آزمون سختی راکول
متداولترین آزمون سختی آزمایش راکول است. دلیل این امر سرعت، عدم امکان بروز خطا از طرف شخص، قابلیت تشخیص تغییرات کوچک سختی در فولاد سخت شده و کوچک بودن اندازه فرورفتگی است به طوری که قطعات عملیات حرارتی شده نهایی می توانند بدون صدمه دیدن آزمایش شوند.

در این آزمایش از عمق فرورفتگی تحت بار ثابت به عنوان مقیاسی برای سختی استفاده می شود. ابتدا یک بار فرعی به اندازه 10kg وارد می شود. این بار نیاز به آماده کردن سطح را به حداقل رسانده و تمایل به ایجاد فرورفتگی یا برآمدگی توسط سنبه را کم می کند. سپس بار اصلی وارد شده و عمق فرورفتگی به طور خودکار بر حسب اعداد سختی قراردادی بر یک سنجه صفحه ای مدرج ثبت می شود. برای مثال مواد سخت شده در مقیاس (Rc) c با سنبه الماسی و بار اصلی 150kg آزمایش می شود. دامنه مفید این مقیاس ازحدود 20 Rc تا 70Rc است. مواد نرم تر معمولاً در مقیاس B (Rb) با گلوله فولادی به قطر (1/16in)0.15Cm و بار اصلی 100Kg اندازه گیری می شوند.

دامنه این مقیاس از 0Rb تا 100Rb است. مقیاس (Ra)A با فرو رونده الماس و بار اصلی 60Kg گسترده ترین مقیاس سختی راکول است و برای موادی از برنج تابانیده شده گرفته تا کاربیدهای سمانته شده بکار می رود.
نکات زیر بایستی در آزمایش های سختی رعایت شوند :

1- سنبه و قسمت نگهدارنده قطعه باید تیز بوده و به طور مناسب قرار گیرند.
2- سطح آزمایش باید تمیز و خشک، صاف و بدون زنگ باشد. معمولاً برای آزمایش

راکول، سطحی که سنگ زبرخورده باشد کافی است.
3- سطح باید صاف و عمود بر سنبه باشد.
4- آزمایش سطوح استوانه ای سختی را کمتر از سختی واقعی نشان داده و میزان خطا به

شعاع انحنا، بار، سنبه و سختی ماده بستگی دارد.
5- ضخامت نمونه باید طوری باشد که درست در آن طرف قطعه علامت یا برآمدگی ایجاد
نشود.

توصیه می شود که ضخامت حداقل ده برابر عمق فرورفتگی باشد. آزمایش باید فقط در یک
طرف ماده انجام شود.
6- فاصله بین فرورفتگی ها باید سه تا پنج برابر قطر فرورنده (indentor) باشد.
سرعت وارد شدن بار باید استاندارد باشد. این عمل با قراردادن کمک فنر به دستگاه
7- آزمایش راکول انجام می شود. سرعت وارد کردن بار باید با دقت کنترل شود چون تغییرات سختی در فلزات خیلی نرم زیاد است. برای چنین مواردی دسته دستگاه آزمایش راکول باید به محض وارد کردن کامل بار اصلی به عقب برگردانیده شود.
در شکل 5 می توان دستگاه راکول را مشاهده نمود.

شکل 5

ج) آزمون سختی ویکرز Vickers Hardness test
در این آزمایش از یک هرم مربع القاعده به عنوان سنبه استفاده می شود. زاویه بین وجوه مقابل هرم ْ136 است. دلیل انتخاب این زاویه این است که با مطلوب ترین نسبت قطر فرورفتگی به قطر گلوله در آزمایش سختی برنیل نزدیک است. به دلیل شکل سنبه این آزمایش اغلب آزمایش سختی هرم- الماسی نامیده می شود. عدد سختی هرم- الماسی

قابل
ی به
یش
ختی
این
1- D
بین وجوه مق
قطر فرورفتگی
ش اغلب آزما
و یا عدد سخ
شود. در عمل
Diamond –
ی شود. زاویه
ترین نسبت ق
به این آزمایش
(DPH) 1
تعیین می ش
.
pyramid
ه استفاده می
ه با مطلوب ت
یل شکل سنب
رم – الماسی
ت فرورفتگی
سبه می شود
d Hardness
11
شکل 5
Vickers H
ه عنوان سنبه
این است که
ک است. به دلی
دد سختی هر
سیم بر مساحت
رهای اثر محاس
s
Hardness
ربع القاعده به
خاب این زوایه
برنیل نزدیک
می شود. عد
صورت بار تقس
ی طولها و قطر
test ویکرز
یک هرم مر
ت. دلیل انتخا
ایش سختی
ماسی نامیده
به ص (VHN
میکروسکوپی
زمون سختی
ن آزمایش از
136 است °
گلوله در آزما
ی هرم – الم
N یا VPH ) ز
حت از مقادیر
ج ) آ
در این
هرم
قطر گ
سختی
ویکرز
مساح
12
را می توان از معادله زیر تعیین کرد : DPH
L L
P
PSin
DPH 2 2
2 1/854
2
=




=

P = Kg بار وارده برحسب
L = mm طول میانگین قطرها بر حسب
= 136 = زاویه بین وجوه مقابل الماس °
در آزمایش سختی راکول یا آزمایش سختی برینل در بعضی موارد لازم است که در نقطه ای از
مقیاس سختی، بار یا سنبه تغییر کند. در نتیجه مقادیر انتهای یک مقیاس را نمی توان با مقادیر
انتهای دیگر مورد مقایسه قرارداد. اما از آنجا که آثار بدست آمده توسط سنبه هرمی شکل از نظر
باید مستقل از بار باشد. DPH شکل هندسی مشابه هستند، اندازه آنها مهم نبوده و
هرم الماسه ویکرز در شکل 6 نشان داده شده است.
شکل 6
رعت
برای
دازه
مون
مورد
136
سنبه
ی به
Kn
یابی
چون هم سر
ان بیشتری ب
شده است.
عیین شود. اند
ساختار یا آزم
ن زمینه ها م
ع القاعده° 6
ل هرم که س
که فرورفتگی
oop سختی
ساحت اثر باز
قبول نیست
طول قطر امکا
ی نشان داده ش
یار کوچک تع
ویژه یک ریز
آزمون در این
کی هرم مربع
تراشی به شکل
ه شکل هرم
ی کند. عدد
تقسیم بر مس
وزمره مورد ق
م در تعیین ط
هرم – الماسی
نواحی بسیا
ختی اجزای و
است. این آ
ختی داریم، یک
الماسی با تر
ی با تراشی به
7:1 تولید می
از بار وارده ت
KHN
13
ش متداول ر
ده شود و هم
گی با سنبه ه
شکل 7
ت که سختی
ده، تعیین سخ
ن نوع مسائل
روش ریزسخ
شد و دیگری
ی است الماسی
سبت تقریبی
است عبارت
می باشد.
A L
P
P
N = =
ن یک آزمایش
د به دقت آماد
7
انواع فرورفتگ
Microha
ی، لازم است
طح سخت شد
ساعت از این
فرورونده در
توضیح داده ش
سنبه ای Kn
ه و بلند با نس
طه زیر آمده ا
) فرورفتگی م
C
P2
یکرز به عنوان
طح نمونه باید
رد. در شکل ardness tes
ئل متالورژیکی
ی در یک سط
دنده ظریف س
رد. دو نوع ف
کرز که قبلاً ت
noop سنبه
دو قطر کوتاه
ر که در رابط
دست نخورده
ش سختی وی
دارد هم سط
خطا وجود دار
st یز سختی
یاری از مسائ
ی شیب سختی
ی یک چرخد
ده فراوان دار
ط به روش ویک
نام دارد. kn
الماس و با د
همانطور (KH
( مساحت د
آزمایش
کمی
بروز خ
د ) ری
دربسی
گیری
سختی
استفاد
مربوط
noop
شکل
HN)
نشده
P =
AP
L =
C =
گلوله
نیرو
Kg حسب
= mm ب 2
mm حسب
م می شود بدین لحاظ گ
، مقدار بار یا
بار وارده برح
رده ) بر حسب
طر بزرگ برح
سازنده اعلام
له می شود. ب
یشهای دقیق،
ت دست نخور
طول قط
نبه که توسط
د عبارتند از :
سختی حاصل
ند. برای آزمای
14
فتگی (مساحت
عدد ثابت سن
شده است.
شکل 8
فتگی :
اثر می گذارند
شتباه در عدد
گیرند.
ت انتخاب کن
ی نشده فرورفت
8 نشان داده
سختی فرورف
ی فرورفتگی
ونده باعث اش
بازرسی قرار گ
کار رفته
حدوده به دقت
شده باشد.
حت اثر بازیابی
در شکل Kn
های آزمون س
ی دقت سختی
ونده
فولادی فرورو
ن لحاظ مورد
ق نیرو یا بار بک
ها را در هر مح
مقدار توصیه
مساح
noop نوپ
و نیازمندیه
رهایی که روی
)
شرایط فرور
شدن گلوله
د مرتباً از این
انتخاب دقیق
بایستی نیروه
تی بیشتر از م
سنبه
دقت
فاکتو
الف صاف
ها باید
ب )
کاربر
نبایست
15
ج ) انرژی یا بار ضربه ای
بار ضربه ای علاوه بر غلط خواندن عدد سختی، ممکن است الماسه فرورونده را نیز تخریب کند. در
این روش استفاده از روغن بسیار مفید است چرا که مکانیزم باردهی را به صورت یکنواخت در می
آورد.
د ) شرایط سطحی نمونه
سطح نمونه ای که سختی از روی آن خوانده می شود بایستی صاف و بدون گرد و خاک باشد. هر
گونه پوسته حفره یا گریس ( چربی ) بایستی با پولیش یا سنگ زنی برداشته شود.
ه) ضخامت نمونه
نمونه بایستی ضخامت کافی داشته باشد. این امر به این دلیل است که روی سطحی که فرورونده
داخل آن می رود هیچ گونه برآمدگی یا پوسته کردنی نباید بوجود آید. حداقل ضخامت پیشنهادی
برای هر نمونه ده برابر عمق فرورونده می باشد.
و ) شکل نمونه
هنگامی که سطح نمونه نسبت به محور عمودی فرورونده صاف باشد یعنی فرورونده دقیقاً عمود بر
قطعه باشد، بالاترین دقت را خواهیم داشت. همچنین اگر نمونه بلند باشد بایستی به طریقی محکم
نگه داشته شود تادر طی آزمایش کج نشود. برای نمونه ها ی استوانه ای یا لوله بایستی از یک
شکل جهت نگه د اشتن نمونه استفاده گردد. شکل 9 این مطلب را نمایش می V سندان باشکاف
دهد. لازم به ذکر است که در شکل سطح مقطع نمونه نمایش داده شده است.
شکل 9
شود،
ل 1
روی
وانده
شتن
زنی انجام ش
دد. در جدول
ت فرورونده ر
ختی های خو
اشد برای نوش
بدون سنگ
ب اصلاح گرد
و فاصله اثرات
ت بیشتر، سخ
ده کوچک با
1 in کمتر از
حیح مناسب
خودش باشد
اشد، برای دقت
سطح فروروند
ری شود.
16
گرد با قطر ک
ز فاکتور تصح
جدول 2
ل 2
2 1 قطر خ
ورونده باشند.
جود داشته با
ته باشد. اگر
طه سختی گیر
ی یک نمونه گ
با استفاده از
است.
یستی حداقل
برابر قطر فرو
و شیمیایی و
زرگتری داشت
ی چندین نقط
ی راکول روی
خوانده شده
ح آورده شده ا
ونده
لبه نمونه بای
ید حداقل 5 ب
د
ت ساختاری
ح فرورونده بز
یق تر بایستی
زمایش سختی
ی سختی خ
رهای تصحیح
موقعیت فرورو
ه فرورونده از
از یکدیگر بای
یکنواختی موا
ر مواد تغییرات
بایستی سطح
ی متوسط دقی
اگر آز
بایستی
فاکتو
ز ) م
فاصله
نمونه
ح ) ی
اگر د
شده
سختی
17
مزایا و معایب روشهای مختلف آزمایش :
معمولاً سهولت اجرا و میزان دقت خواسته شده، نوع روش سختی سنجی را تعیین می کند. از این
رو آزمایش برینل که در آن از یک فرورونده نسبتاً بزرگ استفاده می شود تنها به مقاطع سنگین
محدود می شود. شایان ذکر است برای مواردی که قطعه همگن نباشد در واقع داشتن فرورونده
بزرگ یک مزیت می باشد.
آزمایش برینل :
در این آزمایش سطح قطعه در طی آزمایش برنیل لازم نیست که صاف باشد. در صورتیکه برای
فرورونده کوچک لازم بود سطح قطعه صاف باشد همچنین استفاده ازمیکروسکوپ برای اندازه گیری
500 به BHN قطر فرورونده نمی تواند مثل یک گیج شماره گیر مفید باشد. آزمایش برینل بالای
650 باشد می توان از BHN علت تغییر جرم گلوله فولادی دقیق نمی باشد. اگر سختی بالای
گلوله کاربید تنگستن در این روش استفاده نمود. این آزمایش برای قطعات ظریف محدودیت دارد
چراکه ایجاد فرورفتگی در آنها می تواند عامل شکست باشد.
آزمایش راکول :
این آزمایش در عمل بسیار سریع و ساده می باشد از این جهت فرورونده ها در این آزمایش از
فرورونده های مورد استفاده در آزمایش برینل کوچکتر هستند. آزمایش راکول برای نمونه ها ی
نازکتر و سختتر به خوبی نرمترین نمونه ها قابل اجرا می باشد.
آزمایش ویکرز :
این آزمایش ساده ترین روش ارائه سختی می باشد. در این روش برای تمام مواد یک معیار پیوسته
و منحصر به فرد داریم و عدد سختی تقریباً از بار یا نیرو می باشد. به علت احتمال استفاده از
18
بارهای کمتر در این روش نسبت به سایر روشها، این روش برای مقاطع نازکتر بهتر می باشد. در
اینجا فرورونده مربعی دقت اندازه گیری را می دهد.
آزمایش ریز سختی :
این آزمایش به طور اساسی یک روش آزمایشگاهی است. در این روش استفاده از نیروهای خیلی
سبک امکان آزمایش قطعات خیلی کوچک و مقاطع خیلی نازک را فراهم می آورد. با استفاده از این
روش می توان سختی اجزاء منفرد میکروساختارها را برآورد نمود. در این جا چون فرورونده کوچکتر
بهتری داشته باشیم و برای آماده سازی ( surface finish ) می باشد بایستی صافی سطح نهایی
سطح جهت آزمایش ریز سختی به محافظت بیشتری نیاز داریم. سطح نمونه را می توان با استفاده
از تکنیک پولیش متالوگرافی آماده سازی نمود.
ازمایش سختی ضربه ای :
یا سختی سنج ضربه ای، (SLOROSCOPE) یکی از مزایای اصلی دستگاه اسلوروسکوپ
کوچک بودن اثر باقی مانده فرورونده می باشد، از دیگر مزایای این روش می توان سریع بودن
آزمایش و تجهیزات قابل حمل آن را نام برد. این موارد به کم بودن دقت منتهی می گردد مگر
اینکه احتیاط های لازم انجام گردد. مثلا لوله ( تیوپ ) باید نسبت به قطعه آزمایش عمود باشد،
قطعات نازک باید به طور خاصی نگه داشته شود، سطحی که آزمایش می شود باید صافتر از
سطحی که در آزمایش های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد باشد.
تبدیل سختی ها به هم :
تبدیل سختی های بدست آمده از روشهای مختلف آزمایش در جدول 3 آمده است. این اطلاعات به
طور کلی برای فولاد قابل کاربرد می باشد و بوسیله آزمایشهای زیادی روی فولاد های کربنی و
آلیاژی تحت شرایط عملیا ت حرارتی بدست آمده است. جهت ایجاد یک حس مشترک از اعداد
کول
دد سختی در قسمت آزمون سختی راک
19
هم با ارائه عد
جدول 3
ی، ارائه سختی مواد مختلف نسبت به ه
است.
لختی
آمده
3
20
دامه جدول اد
ذی در جدول 4 آمده است :
21
ش سختی نفو
جدول 4
نین کاربردهای روشهای مختلف آزمایش
همچن
22
منابع :
– Introdution to physical metallurgy by Avner
– Mechanical Metallurgy by Dieter
– Elements of materials seience and Engineerivg by van vlack &
Dell.k Allen
تئوری و عملی متالورژی نوشته مهندس علی اکبر قاری نیت –
فرهنگ متالورژی نوشته مهندس پرویز فرهنگ –
اصول و کاربرد عملیات نوشته دکتر محمد علی گلعذار –

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله با کودکتان آهسته تر صحبت کنید در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله با کودکتان آهسته تر صحبت کنید در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله با کودکتان آهسته تر صحبت کنید در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله با کودکتان آهسته تر صحبت کنید در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله با کودکتان آهسته تر صحبت کنید در pdf :

با کودکتان آهسته تر صحبت کنید
صداى آرام موثرتر از صداى بلند
حرف گوش نکردن یا لجبازى

رفتار فرزند شما چگونه است؟ فرزند شما جزو آن دسته از بچه هاى حرف شنو است یا این که کوچک ترین توجهى به حرف ها و خواسته هاى شما ندارد. اگر این طور است شما براى حرف گوش کن کردن یا به اصطلاح سر به راه کردن کودکتان چه راه هایى را امتحان کرده اید. به طور واضح تر چگونه با فرزندتان رفتار یا صحبت مى کنید تا بیشتر حرفتان را گوش کند: چگونه فرزندم را وادار به گوش دادن کنم این سوالى است که اغلب والدین آن را مطرح مى کنند. و از حرف گوش نکردن بچه ها به عنوان لجبازى یا درست تربیت نشدن کودکشان تعبیر مى کنند.

بچه ها از کودکى به صداها حساس هستند
بچه ها به طور کلى با گوش دادن به حرف بزرگترها مشکل و مساله اى ندادند. حتى یک نوزاد نیز به صداهایى با زیر و بم خاص توجه مى کند و نسبت به آنها عکس العمل نشان مى دهد. یک نوزاد از ابتداى تولد با صداى مادرش آشناست و نسبت به صداى پدر نیز عکس العمل نشان مى دهد. شاید جالب باشد بدانید که توجه کودک حالتى آهنگین دارد یعنى بین زمان هایى که او در خودش فرو مى رود (نت پایین) و مواقعى که حواسش به طور کامل متوجه ماست (نت بالا) هماهنگى وجود دارد. محققین با استفاده از نوار مغزى «g.c.e» نشان داده اند که مغز کودکان در تمام روز یک چرخه را طى مى کند و یکى از دلایل بى توجهى پى درپى آنها به توصیه هاى والدین همین است.

به کودکتان گیر ندهید
اگر علاقه مند هستید که کودکتان به حرف ها شماى گوش دهد، توجه کنید که این نکته را به خوبى به ذهنتان بسپارید: یک دستور وقتى با سکوت همراه باشد، بسیار قدرتمند عمل مى کند. به عبارت دیگر به طور ساده و خودمانى به کودکتان گیر ندهید. زمانى پدر و مادرها حرف نشنوى کودک را ناشى از لجبازى یا سر به هوا بودن کودک مى پندارند و مرتب در حال کشیدن نقشه براى تنبیه و ادب کردن فرزندشان هستند. غافل از این که دادن یک دستوربا تحکم که تنها یک بار تگرار شود و سکوت پس از آن به عنوان محرکى براى این که کودک برخواسته شما عمل کند، موثرتر است.
بگذارید کودکتان گاهى تجربه کند
کودک از شکست ناشى از اشتباه کردن و امتحان راه حل هاى مختلف، بیشتر از زمانى که تحت نظارت یا راه گشایى مستقیم بزرگسالان قرار دارد، یاد مى گیرد. به دیگر سخن، شانس امتحان مواردى که چندان براى کودکتان خطرناک نیست را به او بدهید، تا خود به نتیجه مورد نظر برسد. خواهید دید که موفق تر خواهد بود. وقتى که او تلاش مى کند و با آزمون و خطا به سمت هدفش مى رود، موفقیت نهایى نیز به خود او تعلق دارد. احساس غرور ناشى از اعتماد به نفس به او دست مى دهد. به خود متکى مى شود و مستقل بار مى آید. مرتب در ذهنش مرور مى کند «من انجامش دادم»، «خودم انجامش دادم»

کودکتان را درک کنید
زمان هایى در تکامل کودک وجود دارد که او نمى تواند به حرف پدر و مادر گوش کند و آن موقعى است که انگیزه سبقت جویانه در کودک قوى تر از انگیزه پدر و مادرى است. براى کودک یک ساله اى که در حال یادگیرى، ایستادن و راه رفتن است، گوش دادن به اخطارهاى گاه و بى گاه والدین غیرممکن است. مواردى نظیر «مواظب باش، نزدیک پله ها نرو»، «مواظب باش آب را روى بلوزت نریزى» و; تنها دروازه اى است در انتهاى کار که مى تواند مانعى بر سر راه و میل قوى او براى فتح دنیاى خیالش باشد.

در دو سالگى غوغاى درونى بر سر انجام دادن یا ندادن کارها «این کار را انجام دهم یا نه»، بدخلقى را به تنها راه حل علمى و ممکن تبدیل مى کند.
به طور حتم با کودک چهار یا پنج ساله یا خانواده اى که کودکشان در این سنین قرار دارد برخورد داشته اید، شکایت اکثر و معمول والدینشان این است که «گوشش به حرف هاى ما بدهکار نیست و انگار اصلا آنجا نیستم و حرف هاى مرا نمى شنوند اما درست هنگامى که پدرش مى آید، طورى رفتار مى کند که انگار یک پادشاه حرف مى زند!»

قبل از 10 سالگى، کشمکش هاى درونى دیگرى با مهارت هاى شنیدارى کودک قرار گرفته در این سن همراه مى شود. سردرد، دل درد و ترس از رفتن به مدرسه اغلب نشانه هاى ظاهرى همین تعارض است. در این دوران بهترین و سخت ترین کارى که مى توانید انجام دهید، این است که گوش کنید.

یک صداى آرام موثرتر از صداى بلند است
در نوجوانان پس از پایان یک مشاجره لفظى، گوش دادن جاى مناسب و زیادى ندارد. تلاش یک نوجوان براى استقلال، آنچنان قدرتمند است که مانع او براى شنیدن مى شود.

به جاى نشان دادن عکس العمل، فریاد زدن و تنبیه کردن او بهتر است. با او با صداى آرام صحبت کنید. براى نمونه «عزیزم، متاسفم توى خانه ما وضع این طور است، شاید دوستانت اجازه داشته باشند که با هر کدام از دوستانشان تا هر موقع از شب بیرون باشند، اما در خانه ما همه مجبور هستند که قبل از 8:30 متزل باشند و اگر نمى توانى خودت را با این شرایط هماهنگ کنى، شاید بتوانیم معامله اى بکنیم و امتیازهایى را که ما در اوقات دیگر به تو مى دهیم، دیگر نخواهى داشت» احتمال این که صداى آرام و حالت خونسرد چهره شما راه حل مثبت و موثرى باشد، زیاد است. در این صورت اعتماد به نفس

شما نیز در برابر او از دست نمى رود. پس به خاطر داشته باشید یک صداى آرام همیشه قدرتمند تر از یک صداى بلند است.
یک روش دیگر نیز در مورد نوجوانان به شما پیشنهاد مى دهیم. شما مى توانید به جاى یک پیام انتقادى، با یک صحبت یا پیام تعارف آمیز شروع کنید. هر زمان که مى خواهید فرزندتان به حرف شما گوش بدهد، سعى کنید با یک رویکرد مثبت مراحل کار را پیش ببرید. به طور حتم کار ساده اى نیست اما براى شما و فرزند نوجوانتان، دستاورد خوبى به دنبال خواهد داشت.
خانواده گسترده

 

والدین به شیوههاى گوناگون در مقابل نوزادانشان عکسالعمل نشان مىدهند. در اینجا در مورد عواملى بحث مىشود که بر عکسالعلمهاى والدین و سایر اعضاى خانواده در قبال تولد کودک تأثیر مىگذارد. عوامل فرهنگى، پیوستگى، پیوستگى با کودکانى که خطرات فراوانى تهدیدشان مىکند، و نیازهاى ویژه پدران و همشیرها.
عکسالعملهاى والدین در برابر نوزادان
معلم کلاس والدین داراى نوزاد، طیف وسیعى از عکسالعملهاى والدین در قبال مسؤولیتهاى متعاقب تولد کودک را مشاهده کرده است. در این جا مثالهایى از اظهارات او را که طى سالها شنیده است مىآوریم.
«من به او نگاه کردم واحساس کردم که او کاملترین و زیباترین مخلوقى است که تاکنون خدا آفریده است. وقتى او را ازبیمارستان به خانه آوردم و براى اولین بار در تختخوابى که از قبل برایش آماده کرده بودم قرار دادم، احساس کردم که از شادى و غرور در پوست خودم نمىگنجم.» «به او علاقه داشتم و واقعاً هم علاقه داشتم. نیاز به کسى داشتم که از او مراقبت

کنم و دوستش بدارم. ولى وقتى که کودک را تحویلم دادند، مدام گریه مىکرد. هر کارى ازمن ساخته بود انجام دادم ولى گریهاش قطع نمىشد. رفتارش به گونهاى نبود که تصور مىکردم.» «وقتى زایمان به آن زودى آغاز شد، تمام آنچه را مىتوانستم فکر کنم این بود که باید به تنهایى از بیمارستان به خانه برگردم. هرگز نخستین نگاهم را به او فراموش نمىکنم که از توجّه به او سرشار بود; لولهها و سیمها تمام اطراف او را گرفته بودند واو در این میان بسیار کوچک بود. نخست تاب دیدار او را نداشتم

، ولى به مرور که قویتر گشت روزنه امیدى در دلم پدیدار شد.اکنون که او در خانه است هنوز احساس مىکنم که او یک هدیه است ـ که اینک به من امانت دادهاند ولى بسیار ضعیف و آسیب پذیر.» «او بسیار بى پناهتر از آن بود که انتظارش را داشتم

. مىدانستم که زندگىام با تولد او تغییر خواهد کرد ولى انتظار نداشتم که در ازاى تغذیه شبانه کودک، فقدان آزادى، خستگى، وتحمّل فشار در زندگى چیزى بسیار اندک عایدم شود. من مىدانم که اینها چیزهاى درستى، نیست که بر زبان مىآورم و همسرم نیز این گفته را درک نمىکند.»«او از آغاز شخصیت کوچک ز ورودش را به زندگى نشان داد. من در شگفت بودم که او چقدر توانایى دارد. وقتى چیزى مىخواست به من مىفهماند و من تصور مىکردم که صدایم را مىشناسد.»
عوامل فرهنگى در تعامل پدر یا مادر با کودک

مطالعات میان فرهنگى نشان دادهاند که نوزادان متعلق به یک گروه فرهنگى خاص رفتار مشابهى دارند، که با رفتار نوزادان گروههاى فرهنگى دیگر متفاوت است. معلوم شده است که خصوصیات منحصر به فرد نوزادان فرهنگهاى خاص بر عکسالعملهاى والدینشان تأثیر دارد و عکس این جریان نیز صادق است. استفاده سنتى از گهوارهها توسط ناواجوها و تربیت تأثیر پذیر توسط زیناکانتکوها دونمونه از این تأثیرات را فراهم مىآورد. مطالعه نوزادان ناواجو الگوهاى حرکتى یا عضلانى

متمایزى را در مقایسه با نوزادان گروههاى فرهنگى دیگر آشکار ساخته است. براى مثال، این کودکان هنگامى که دستها یا پاهایشان را راست نگاه مىدارند از لحاظ کشیدگى عضلانى مقاومت کمترى نشان مىدهند، براى کمک به بدنشان، پاهایشان را کمتر راست نگاه مىدارند، و هنگامى که کودک به جلو تکیه مىدهد، ازحرکات راه رفتن در او نشانى نیست. در این مورد چنین استدلال مىشود (لستر و برازلتون، 1982) که این الگوهاى حرکتى کودکان ناواجو از مدتها قبل در تحول عمل گذاشتن کودکان در گهواره تأثیر داشته است. الگوهاى حرکتى نوزادان ناواجو ظاهراً نشان مىدهد که آنان نسبت به کودکان فعالتر، قرار گرفتن در گهواره را بیشتر ترجیح مىدهند.

کسانى که سرخپوستان زیناکانتکو درمکزیکو را مشاهده کردهاند، متوجه شدهاند که نوزادان وزن کمى دارند واز بینایى و شنوایى خوبى برخوردارند. وزن کم در هنگام تولد یاحتما ناشى از کمبود تغذیه مادر،عفونت، و اکسیژن کم به سبب مرتفع بودن مناطقى که سرخپوستان در آن زندگى مىکنند، مىباشد. نوزادان زیناکانتکو در مقایسه با نوزادان ایالات متحده داراى عکسالعملهاى کند و آرام هستند. مجدداً عکسالعملهاى والدین زیناکانتکو باید با این زمینهها همسان باشد. کودکان زیناکانتکو بلافاصله پس از زایمان در محیط آرام قرار مىگیرند و پس از آن بلافاصله به او پاسخ مىدهند ـ او را تکان مىدهند، از پستان مادر شیر مىخورد و در گهواره نهاده مىشود، به جاى آن که گریان رها شود یا ناکام بماند. این تربیت تأثیرپذیر والدین زیناکانتکو ظاهراً خصوصیات تولّد کودکان را تقویت مىکند. با دو شیوه تربیتى زیناکانتکوها و ناواجوها چنین مىنماید که خصوصیات کودکان در اثر عکسالعملهاى والدین آنها شکل مىگیرند و این خصوصیات نیز به نوبه خود عکسالعملهاى والدین آنها را شکل مىدهد.
پیوستگى
پیوستگى به عنوان پیوند روانى زیستى پیچیدهاى تعریف مىشود که از طرف مادر نسبت به کودک برقرار است (کالاوس و کنل Kennell ، 1982). (پیوندى که ازطرف کودک نسبت به مادر برقرار است دلبستگى attachment نام دارد و در فصل 5 توصیف خواهد شد.) مفهوم پوستگى در این باره بحث برانگیز است که چه وقت و تحت چه شرایطى مادران و نوزادانشان براى اولین بار باید به ملاقات وتعامل با یکدیگر بپردازند. علاقه به زمانبندى و محیط تعامل اولیه مادر با فرزند براى اوّلین بار توسط مقالات

تخصّصى و کتابى برجسته به عنوان پیوستگى مادر با فرزند Maternal Infant Bnding (1976)، اثر دو متخصّص اطفال به نامهاى مارشال اچ. کلاوس و جان اچ.کنل در دانشکده پزشکى دانشگاه کیس وسترن ریزرو Case Western Reserve UniversitySchl f Medicine ، به وجود آمد. کلاوس و کنل توصیه کردند که سى تا شصت دقیقه تماس مستقیم میان مادر وکودک باید بلافاصله بعد ازتولد فراهم شود. زمان بندى اولین تماس مادر باکودک به طرزى برنامهریزى شده است که با دو

ره هوشیارى آرام بلافاصله بعد ازتولد منطبق است. این دوره هوشیارى طولانىتر از دورههایى است که کودکان در سایر اوقات در نخستین هفته یا همان حدود سپرى مىکنند. برنامه کلاوس و کنل تماس نزدیک بیشترى را در روزهاى بعد از تولد ایجاب مىکند.

به منظور درک تأثیر تحقیقى که کلاوس و کنل در مورد برقرارى پیوند ارائه دادهاند، رویههاى معمول بیمارستان در بعد ازتولد کودک در اوایل دهه 1970 باید شناخته شود. به دلیل این که اسهال و عفونتهاى تنفّسى همهگیر از لحاظ تاریخى براى نوزادان مشکلاتى به بار مىآورده است، بیمارستانها شیوه گروهبندى کودکان به موقع متولد شده را جهت مراقبت در یک مه

د کودک مرکزى توسعه دادند. والدین و دیگران غالباً به عنوان افرادى تلقى مىشدند که ممکن است میکروبهایى را به داخل مهد کودک وارد سازند و سلامتى کودکان را به خطر بیندازند. بنابراین، در چارچوب این بافت ، در اغلب بیمارستانها در اوایل دهه 1970، نوزادان را خیلى زود بعد از تولد به مهد کودک مىبردند و تنها پس از معاینه و آزمایش متناوب به والدینشان باز گردانده مىشدند. مطمئناً، در مورد این رویهها استثنائاتى نیز وجود داشت، بویژه در میان والدینى که طرق گوناگون آمادگى براى تولد فرزند را تجربه کرده بودند و مىخواستند که با کودکانشان در طول اقامت در بیمارستان «هم اتاق باشند»”rm in” . ولى رویه غالب این بود که نوزاد بلافاصله بعد از تولد از والدین جدا نگهداشته شود.
یتوصیه هاى کلاوس وکنل براساس یک رشته مطالعات مبتنى بود.مث در یک مطالعه کلیدى (کلاوس، جرالدJerauld کرگرKreger ، مک آلپاینMcAlpine ، استفاSteffa ، و کنل، 1972) به یک دسته از مادران امکان تماس اولیه و گسترده با کودکانشان داده شد و دسته دیگرى از آنان به رویههاى معمول آن زمان بیمارستان عمل کردند (نگاه کردن کوتاه به کودک در هنگام تولّد و هر چهار ساعت به مدت بیست تا سى دقیقه تماس با کودک براى شیر دادن به او). وقتى کودکان یکماهه شدند، مادرانى که تماس اولیه و گستردهاى با آنان داشتندخود را نزدیکتر به آنان احساس مىکردند، غالباً چشم از آنها بر نمىداشتند و کودکانشان را با ملایمت بیشترى نوزاش مىکردند. وقتى کودکان یکساله شدند، این تفاوتها آشکارتر شد. و وقتى که کودکان دو ساله شدند، مادران متعلق به دستههاى تماس اولیه،الگوى بیان کلام متفاوتى داشتند و جملات امرى راکمتر، جملات پرسشى را تا دو برابر و صفات را بیشتر به کار مىبردند.
زیگل (1983)، در یک بررسى انتقادى از چیزى که وى آن را مطالعات دقیقاً کنترل شده در مورد برقرارى پیوند میان پدر یا مادر با کودک توصیف مىکرد، نتیجه گرفت که تماس اولیه میان والدین و کودکانشان، حتى اگر با تماس گسترده اضافى کامل نشود،اثرات مطلوبى بر احساسات والدین نسبت به کودکان در روزهاى بعد از تولد دارد. این یافتههاحتى در میان گروههاى اجتماعى ـ اقتصادى و فرهنگى گوناگون نیز همسان هستند. زیگل همچنین نتیجه گرفت که اثرات مهم و مثبتى در میان مدت ازاین تماس اولیه ناشى مىشوند: تغذیه طولانىترى از پستان; افزایش رفتارهاى مادر نظیر چشم برنداشتن از کودک، لبخند زدن، بوسیدن، صدا درآوردن; و تغییر در رفتارهاى کودک نظیر حساسیت نشان دادن و هوشیارى. طبق نظر زیگل، یافتههاى پژوهشى در زمینه اثرات بلند مدّت تماس اولیه به دلیل دخالت سایر متغیّرها جامع نیست.
پژوهش کلاوس، کنل، و دیگران از سوى بسیارى از والدین و کارکنان پزشکى با نظر مثبت نگریسته شدو منجر به تشکیل گروه کارtask frce گردید که توانست توصیههایى را در 1978 مطرح سازد واین توصیهها نیز به تصویب انجمن بیمارستانهاى امریکاAmerican hspital assciatin رسید. این توصیهها بویژه تغذیه کودکان وکنترل آنان را توسط والدین بلافاصله بعد از زایمان تشویق مىکرد. این توصیهها به فرایند تدریجى اصلاحات بیمارستانى در زمینه شیوههاى مادرى منجر شد. اینک در بسیارى از بیمارستانها براى والدین امکان درخواست براى به سر بردن اوقات بعد ازتولد در کنار نوزادانشان وجود دارد. از مشاهده والدین کودکان در نخستین دیدار معلوم میشود که والدین در تعامل و آشنایى با کودکانشان از سه شیوه اولیه استفاده مىکنند: (1)تماس با نوک انگشتان دست و سپس با کف دست. (2)تماس رو در رو، و (3) گفتگو با صدایى داراى زیر و بم بیش ازحد معمول (کلاوس و کنل، 1982).

ولى در مورد والدینى مانند مارى و خوزه که نمىتوانند بلافاصله بعد از تولد با کودکانشان به تعامل بپردازند، چه مىتوان گفت؟ اگر والدین در زمان «مناسب» براى برقرارى پیوند حضور نداشته باشند،آیا براى همیشه فرصت را از دست خواهند داد؟ پاسخ به این پرسشها آشکارا منفى است!کلاوس ، کنل ، و دیگران صریحاً مىگویند که انسانها همانند بعضى از حیوانات انعطاف پذیرتر و پیچیدهتر از آنند که از زمان بندیى که هورمونها در زمینه پیوستگى محکم تعیین کردهاند، تبعیت کنند. لحظات بعد از تولد ظاهراً شروع خوبى براى تماس پدر یا مادر با کودک است، ولى عواملى نظیر تولد نوزاد به شیوه سزارین و زودرسى کودکان دچار استرس ، کارآیى این برنامه زمانى خاص را از بین مىبرد. باید به همه والدین بویژه آنان که نمىتوانند بلافاصله بعد از تولد تعامل داشته باشند، گوشزد کرد که پیوستگى یک پیوند ساده اتصال دهنده نیست، بلکه نتیجه فرایند پویاى تعاملى است که در طول باردارى شروع مىشود و در روزهاى بعد از تولد ادامه مىیابد. والدین لازم است بدانند که تجربیات قبلى نظیر پذیرش باردارى و در نظر گرفتن جنین به عنوان یک فرد مستقل، و تماس با کودک در مجموع پیوستگى را معین مىکنند.
پیوستگى با کودکانى که خطرات فراوانى تهدیدشان مىکند

خانوادههایى که کودکانشان پیشرس هستند، بیمارند، یا عقب ماندگى ذهنى دارند، در تشکیل پیوند با کودکانشان به کمک خاص نیاز دارند. در دهههاى گذشته آشکار شده است که مشکلات موجود در روابط خانوادگى غالباً زمانى بهبار مىآید که کودکان هنگام تولد با مخاطراتى مواجه شوند. تکنولوژى در عصر فضا تا آنجا پیشرفت کرده که زندگى کودکان پیشرس یا بیمار را مىتوان در مهد کودکهایى که مراقبتهاى شدید درآنها اعمال مىشود نجات داد; ولى اگر به خانوادههاى این قبیل کودکان کمکهاى مناسب انجام نگیرد، بعضى از آنان در هفتهها، ماهها، یاحتى سالها بعد به عنوان کودکانى که مورد خشونت و سوء رفتار مستمر قرار داشتهاند به بیمارستان باز گردانده مىشوند (کلاوس، لژه، و تراوس، 1982). مشکل تشکیل روابط خانوادگى در زمانى که کودکان را خطرى تهدید مىکند مشکل با اهمیتى است: کودکانى که مورد سوء رفتار قرار مىگیرند در مقایسه با کلّ جمعیت کودکان،احتمال پیشرس بودنشان دوبرابر است. (هلفر، 1982).

از لحاظ سنتى، کودکانى که خطرى تهدیدشان مىکرده است «غیر قابل تماس» بودهاند چرا که براى مراقبتهاى شدید به مهد کودک انتقال داده شده و به دستگاههاى حفاظت از حیات آنجا سپرده مىشدهاند. والدین و سایر اعضاى خانواده خود را همچون غریبهها احساس مىکردهاند. ولى با مطالعه خانوادههاى کودکان مورد تهدید، تحقیقات نشان دادهاند که تماس اولیه والدین با کودکى که تحت مراقبت شدید در مهد کودک به سر مىبرد، اثرات مثبتى بر رفتار والدین دارد که به نوبه خود نتایج مطلوبى براى رشد بعدى کودک به بار مىآورد. در یک مطالعه (کنل وکلاوس، 1971)، مادران یک گروه تشویق شدند تا با کودکان پیشرس خود در نخستین هفته تماس بگیرند ولى مادران گروه دیگر تنها بعد از گذشت 21 روزتوانستند با کودکانشان تماس بگیرند. وقتى این کودکان در 42 ماهگى آزمایش شدند کودکان متعلق به مادرانى که در تماس اولیه با کودک بودند نمرات درخشانترى در زمینه آزمایش هوش کسب کردند.
«راز» پیوستگى
دوستى به نام میلدرد ویلهلم که متخصص اطفال است عمیقاً احساس مىکند که ادعاهاى مبالغه آمیزى که در خصوص پیوستگى صورت مىگیرد، والدینى را که به مطب مراجعه مىکنند، دچار دو نوع مشکل کرده است. مشکل اوّل را والدینى دارند که در باره پیوستگى یمطالعه کردهاند واین فرایند را فرایندى کام زیست شناختى تعبیر مىکنند ـ یعنى ساده، محدود و قالبى نظیر آنچه در نخستین برخورد بز و بزغاله روى مىدهد. این والدین بیش ازحد نگرانند که اگر عامل تولّد کودک به شیوه سزارین یا عامل دیگرى در برقرارى پیوند مشکل ساز باشد، رابطه آنها با کودکشان ممکن است براى همیشه مختل شود. دکتر ویلهلم براى آگاهى این والدین به عنوان شاهد از والدین فراوانى یاد مىکند که شرایط تماس اولیه با کودکانشان برایشان وجود نداشته است و در عین حال پیوندهاى نزدیک و مداومى را برقرار ساختهاند.

مشکل دوم را والدینى دارند که تحت فشار روانى هستند. این والدین ممکن است ازسوى کارکنان بیمارستان براى تماس اولیه و گسترده با کودکانشان مورد تشویق قرار گیرند. دکتر ویلهلم مخالفتى با این شیوه ندارد ولى آن را تنها گام نخست در کمک به این والدین در رشد و تربیت فزاینده کودکانشان مىشمارد. دکتر ویلهلم معتقد است که برخى از متخصصان براى سى تاشصت دقیقه تماس اولیه چنان اثرى جادویى قائلند که انتظار دارند در دراز مدت این تماس روابط پدر یامادر باکودک را که متأثر از فشار روانى است تقویت کند.

دکتر ویلهلم دیدگاه متعادلى را در زمینه پیوستگى تأیید مىکند. او اظهار مىدارد که تماس اولیه در صورتى که ممکن باشد مطلوب است. در عین حال، اومعتقد است که پیوستگى در لحظات قبل و بعد از تولد نیز مىتواند صورت گیرد و مسلماً نیز چنین است. و نیز به نظر او حمایت مستمر براى کمک به برخى والدین ضرورى است حتى اگر تماس اولیه ممکن بوده باشد.

پزشکان اطفال و سایر متخصّصان بهداشت که از کودکان مورد تهدید مراقبت مىکنند دریافتهاند که خانوادهها طى پنج مرحله قابل پیش بینى شیوه برقرارى رابطه با کودکان را یاد مىگیرند (برازلتون ، 1982). نخست، به نظر مىرسد که اغلب خانوادهها صرفاً قادرند با آگاهى از تشخیصهاى پزشکى واصطلاحات مربوط به آن تشخیصها با کودکان بیمار خود رابطه برقرار کنند. دوم، آنان بتدریج رفتارى انعکاسى را مشاهده یمىکنند، ولى تصور مىکنند که این رفتار متوجه شخص دیگرى است که معمو یکى از افراد بیمارستان است. سوم،آنان بتدریج نگاههایى را مشاهده مىکنند که بیشتر صورت رفتار انسانى را دارد، ولى هنوز

متوجه فردى غیر از اعضاى خانواده است. برخى پژوهشگران تماس زاینده داوطلبان را با کودکان در این مرحله موفقیتآمیز گزارش کردهاند، داوطلبان مىتوانند روزانه سه یا چهار ساعت با کودکان به سر برند، تا کودکان بتدریج تماس رو در رو، لبخند و ابراز پاسخ به طرق گوناگون را آغاز کنند واین موجب شود که براى خانوادههایشان جذابتر شوند (کلاوس، لژه، و تراوس،

1982). چهارم اعضاى خانواده سرانجام مشاهده مىکنند که رفتارهاى انعکاسى کودکانشان متوجه خودشان نیز مىشود، مشروط براین که تشویق شده باشند که خود را در معرض توجه کودکانشان قرار دهند. و پنجم ، خانوادهها علاوه بر ارتباط زبانى با کودکانشان، با بغل گرفتن ومراقبت از هر نوع دیگر، از لحاظ رفتارى با آنان رابطه برقرار مىکنند. قبل از این که والدین کودکانشان را از بیمارستان به خانه ببرند، لازم است که به آنان کمک شود تا در این پنج مرحله بر اندوه، انکار وترس خود فائق آیند و به صورت والدینى آسوده خاطر و دلسوز درآیند.

فرایند پیوستگى میان والدین و کودکان معلول باید از حمایت گسترده بیمارستان و سایر کارکنان آن برخوردار شود. به عنوان مثال، توجه چشمگیر رسانهها به داستان فیلیپ بکر، که اکنون اوایل دوره جوانى را مىگذراند و در 1968 با نشانگان داون و به همراه آن نارسایى قلبى تولد یافت، معطوف شده است (گنز، 1983). والدن فیلیپ بعد از تولّد او را به خانه نبردند ولى در عوض نوعى تربیت سازمانى را برایش ترجیح دادند. در ضمن خانوادهاى به نام هیث که در خلال کار داوطلبانه در سازمان محل اقامت او از او مراقبت مىکردند به فیلیپ علاقهمند شده بودند. والدین فیلیپ وخانواده هیث بر سر حق والدین که مىخواستند به جاى واگذارى کودک به خانواده هیث او در یک نهاد نگهدارى شود، مدتها درگیر یک دعواى دادگاهى بودند. در طول این مرافعه، والدین فیلیپ از دادن اجازه براى جراحى قلب فیلیپ که ضرورى بود امتناع کردند و به دادگاه گفتند که فکر مىکنند بهتر است فیلیپ به آنها یا افراد دیگر دلبستگى پیدا نکند. دادگاه سرانجام سرپرستى خانواده هیث را مورد تأیید قرار داد، و این مورد نشان مىدهد که هنگامى که پیوندى میان پدر یا مادر با کودک معلول برقرار نباشد چه اتفاقى روى خواهد داد. رابطه والدین فیلیپ با اوصرفاً بر اساس حقوق مطلق و مجرد والدین استوار بود; آنان او را به عنوان یک انسانى که بتواند خانواده هیث، قاضى، و مراقبان گوناگونى را در خلال تربیت خود دوست داشته باشد، ملاحظه نمىکردند.
متأسفانه، همه کودکان سلامت و تندرست به دنیا نمىآیند. مخصّصان مددکارى وظیفه دارند که فرایند پیوستگى والدین را با کودکان معلول یا آنان که خطرات فراوانى تهدیدشان مىکند تسهیل سازند. این خانوادهها غالباً در حین سپرى ساختن پنج مرحله ارتباط با کودکانشان نیاز به حمایت دارند.
نیازهاى ویژه پدران و همشیرها (siblings)

نوزادان عمیقاً مسیر زندگى والدین خود را تغییر مىدهند و نیز بر زندگى دیگر یاعضاى خانواده که احتما شامل برادران و یا خواهران (به نام همشیرها )، پدر بزرگها و مادر بزرگها، و دیگران است، تأثیر مىگذارند. این قسمت به عکسالعملهاى دو گروه از یاعضاى خانواده ـ پدران و همشیرها ـ اختصاص دارد که به دلیل توجهى که معمو به مادر و کودک در هنگام تولد مىشود، آن دو گروه مورد غفلت قرار مىگیرند.

پدران بیشتر تحقیقات در زمینه پیوستگى، به بررسى پیوند مادر با کودک اختصاص داده شده است. در این اواخر یعنى در سال 1976، نخستین چاپ کتاب کلاوس وکنل با عنوان پیوستگى میان مادر با کودک منتشر شد. لکن عنوان چاپ بعدى، برقرارى پیوند میان والدین با کودک (1982) گرایش جدیدى را در زمینه نقش پدران در رشد کودک منعکس مىسازد. در واقع، اصطلاح مجذوب شدن engrssment براى توصیف شیفتگى پدران نسبت به نوزادانشان ساخته شده است.

تحقیقات نشان داده است که صمیمیت اولیه پدران با نوزادان در طى زمان تغییرات مثبتى را در الگوهاى تعاملى آنان ایجاد مىکند واین مشابه همان تغییراتى است که در الگوهاى تعاملى مادران با نوزادان در اولین رابطه صمیمى آنها به وجود آمده بود (کلاوس و کنل، 1982).

همان گونه که در فصل 3 بحث شده است پدر شدن مستلزم سازگارى چشمگیرى است. وقتى مردى براى اولین بار پدر مىشود، توجه او به پذیرش مسؤولیت بیشتر مالى و سایر مسؤولیتها در ارتباط با کودک، ایجاد دگرگونى در روابط با همسر ، سلامتى مادر وکودک، وجنبه هاى ناشناخته نقش جدید معطوف مىگردد. وقتى مردى فرزندان دیگرى دارد، همیشه این نگرانى را دارد که فرزند بعدى چگونه باخانواده هماهنگ مىشود و چگونه همشیرها عکسالعمل نشان خواهند داد. پدران داراى نوزاد ضمن یپذیرش نقشهاى جدید در گسترش خانواده، احتما لازم است که به نیازهایشان توجه شود.

مجدوب شدن اصطلاح جدیدى است که براى توصیف شیفتگى پدران نسبت به کودکانشان ساخته شده است.
همشیرها یتحقیقات نشان مىدهد که توجه به روابط همشیرها کام موجه و منطقى است. غالباً کمترین پاسخ شادى بخش نسبت به نوزاد از سوى کودک همشیر ابراز مىشود. در واقع، تولد نوزاد مىتواند یکى از تجربیات سالهاى اولیه کودکى با بیشترین فشارهاى روانى به شمار آید. عکسالعملهاى مشکل آفرین در برابر تولد نوزاد ممکن است عبارت باشد از: کوششهاى جدّى کودک براى جلب توجه والدین و دیگران; واپس روى در خوردن، خوابیدن، توالت رفتن یا سایر رفتارها; و پرخاشگرى در برابر والدین ویا نوزاد. شدت هرگونه رفتار منفى ظاهراً بر حسب سن تغییر مىکند، به طورى که واکنشهاى منفى در 89 درصد کودکان زیر سه سال ولى تنها در 11 درصد بالاتر ازشش سال یافت شده است; و از لحاظ جنس نوزاد نیز، نوزادان پسر در مقایسه با نوزادان دختر واکنشهاى منفىترى را از سوى همشیرهاى خود بر انگیختهاند (تراوس و اروینIrvin ، 1982).
کمک به همشیرها به منظور کنار آمدن با نوزاد مستلزم آن است که سرچشمههاى فشار روانى و نگرانى شناخته شوند. براى کودکان خردسال، جدایى از مادران در طول تولد و دوره بعدى بسترى شدن در بیمارستان سبب اختلال در امورعادى تثبیت شده مىشود وحتى هنگامى که کودکان با توضیحات دقیق براى جدایى آمادگى پیدا مىکنند، بازهم برایشان نگران کننده است. مطالعه جداییها در هنگام تولد کودک نشان مىدهد که مىتوان پریشانى کودکان خردسال را با فراهم کردن امکان دیدار مادر و کودک در بیمارستان، حداقل براى یک بار به طور چشمگیرى کاهش داد (تراوس و اروین، 1982). برخى از بیمارستانها به سبب اهمیت و ضرورت امر تماس مهمانیهایى به افتخار همشیرهایى که مادرانشان تازه وضع حمل کردهاند، برگزار مىکنند: همشیرها و والدین در آن مهمانى شرکت مىکنند تا قدم نورسیده را جشن بگیرند.

دومین سرچشمه مهم نگرانى براى همشیرها مربوط به تغییرات احتمالى در روابط آنها با والدینشان است به هنگامى که کودک جدید وارد زندگى خانواده مىشود. یک کودک شش ساله مسألهدار مىخواست بداند که اگر والدینش از او که کودک اول آنان یاست کام خشنودند، پس چرا خواهان کودک دیگرى هستند. تحقیقات براى احساس مطرودى که گاهى همشیرهاى بزرگتر پیدا مىکنند، اساسى قائل است. مطالعات ثابت مىکنند که مادران در هفتههاى بعد از تولد کودک جدید نسبت به دوره قبل از تولد او ازرفتارهاى آمرانه و خشمگینانهترى در قبال کودکان بزرگترشان استفاده مىکنند ونیز بعد ازتولد نوزاد، میزان کاربرد کلمات محبت آمیز کمتر مىشود. (تراوس واروین، 1982). بسیارى از مادران بعد از تولد کودک احساس خستگى مىکنند و بنابراین نقش سایر بزرگسالان در کمک به همشیرهاى بزرگتر جهت سازگارى رضایت آمیزشان با جدایى موقتى از مادر و نیز با ورود کودک به خانواده شایان توجه است. پدر و سایر بزرگسالان دو عامل حمایت عاطفى و پیوستگى را در هر زمان که همشیرها نیاز داشته باشند تأمین مىکنند. تولّد و روزهاى بعد ازآن فصل نوینى را براى مادر، پدر، کودک، همشیرها و دیگر افراد مهم خانواده به ارمغان مىآورد. آنها با چالشها و تغییرات سریعى که قرار است پیش آید مواجه مىشوند.

کمک به همشیرها براى سازگارى با نوزادان
والدین با پیروى از پیشنهادات زیر مىتوانند به کودک بزرگتر خود کمک کنند تا با تولد نوزاد سازگارى پیدا کند: صحبت با کودک بزرگتر در باره نیازها و امیال نوزاد; شرکت دادن کودک بزرگتر در تصمیمگیریهاى مربوط به نوزاد; تغبیر و تفسیر کنشها و واکنشهاى نوزاد براى کودک بزرگتر; و توجه دادن کودک بزرگتر به علاقه نوزاد به اودر مطالعه جالبى (دان Dunn و کندریک

Kendrick ، 1982)، محققین نشان دادند که کودکان والدینى که از این پیشنهادات پیروى کردند، نسبت به آنان که از این پیشنهادات تبعیت نکردند، چهارده ماه بعد از تولد روابط هماهنگترى برقرار کردند. وقتى که از این پیشنهادات پیروى مىشد پیشروى دوستانه کودکان اول خانواده نسبت به نوزادان به طور متوسط 7/26 (درهر صد واحد مشاهده ده ثانیهاى) و پیشروى دوستانه نوزادان نسبت به همشیرهاى بزرگتر آنها به طور متوسط 8/26 بود. در مقابل، در خانوادههایى که از این پیشنهادات پیروى نمىشد،ارقام قابل مقایسه عبارت بودند از 1/11 مربوط به نسبت تماسهاى دوستانه کودکان اول خانواده به نوزادان و 4/14 مربوط به نسبت تماسهاى دوستانه نوزادان به کودکان اول خانواده.

شرکت دادن همشیرها درمراقبت از نوزاد فرایند سازگارى میان آنها را تسهیل مىسازد.
این مطالعه تفاوتهایى را که در میزان احتمال شرکت دوستانه کودک اول خانواده در تعامل میان مادر و کودک وجود دارد نیز نشان داد. در مواردى که والدین از این پیشنهادها پیروى کرده بودند، میانگین شرکت دوستانه آنان در تعامل 19 درصد بود و در موردى که از پیشنهادها پیروى نشده بود میانگین 8 درصد بود.
این مطالعه نشان مىدهد که والدین مىتوانند با استفاده از الگوهاى زمانى پیشنهادى و شرکت دادن کودکان بزرگتر در مسؤولیت مراقبت از نوزادان بر روابط همشیرها تأثیر مثبتى داشته باشند.

خلاصه
1 ـ تولّد کودک اوج ماههاى رشد پیش از تولّد است.
2 ـ فرایند تولد یا دوره زایمان به سه مرحله تقسیم مىشود: باز شدن گردن زهدان،خارج شدن نوزاد، و خارج شدن جفت.
3 ـ نوزادان بلافاصله بعد از تولد بامحاسبه نمرات آپگار ارزیابى مىشوند، که مشخص مىسازد کودک چه اندازه خود را با فشار ناشى از زایمان و نیاز به تنفّس هماهنگ مىسازد.
4 ـ معیار ارزیابى دیگر، یعنى معیار ارزیابى برازلتون براى رفتار نوزادان واکنشهاى کودک در موقعیتهاى گوناگون را نشان مىدهد.
5 ـ خصوصیات منحصر به فرد نوزادان فرهنگهاى خاص ، بر واکنشهاى والدینشان تأثیر مىگذارد وعکس این مطلب نیز صادق است.
6 ـ پیوستگى، رابطه پیچیده ایجاد شده از سوى پدر یا مادر با فرزند، متأثر از تجربیات قبلى و تماس با کودک است.
7 ـ خانوادههاى داراى کودکان پیشرس، بیمار یا معلول ممکن استنیاز به کمک ویژه براى برقرارى پیوند با کودکانشان داشته باشند.
8 ـ شیفتگى پدران به نوزادانشان، مجذوب شدن، به طور مثبت بر واکنشهاى آینده تأثیر مىگذارد.
9 ـ همشیرها نیازهاى ویژهاى بعد از تولد کودک جدید دارند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله ارتباط موثر و مطلوب با دیگران در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ارتباط موثر و مطلوب با دیگران در pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارتباط موثر و مطلوب با دیگران در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارتباط موثر و مطلوب با دیگران در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارتباط موثر و مطلوب با دیگران در pdf :

ارتباط موثر و مطلوب با دیگران

بهترین روش برقراری ارتباط با دیگران مبتنی بر پرسش کردن است . در این شیوه ارتباط گیری سؤالاتی که با حالت استفهام شروع می شوند مانند چرا، چگونه و چطور تکنیک هائی هستند برای ایجاد ارتباط با سایر اشخاص . اما آیا طرح هر پرسش می تواند زمینه ارتباط دو جانبه ای را که مورد انتظار است فراهم نماید؟ برای نمونه جهت ایجاد ارتباط با یک بیمار کدام سؤال بهتر است ؟ چرا گوشه گیر شده ای ؟ و یا چطور می توانی با سایرین بیشتر معاشرت نمائی ؟ بدون شک ، پرسش دوم مناسب تر به نظرمی رسد زیرانه تنها ادامه ارتباط را میسر می سازد، بلکه برخلاف

پرسش اول که پاسخ آن آری یا نه است به قطع ارتباط نمی انجامد. پس برای ایجاد ارتباط با سایر اشخاص باید در زمینه هائی که خوشایند آنان است سؤال نمود. بدین ترتیب ارتباط شما با شخص موردنظر به راحتی برقرار خواهد شد. بنابراین برای ارتباط پایدار نباید انتخاب پرسش مناسب را فراموش کرد. گام بعدی در برقراری ارتباط دوجانبه گوش دادن به صحبت های مخاطب است . وقتی سؤال می کنید به جواب آن گوش فرا دهید به گونه ای که گوینده مطمئن باشد آنچه می گوید شما به عنوان شنونده ای خوب آنرا دریافت می کنید. پس می توان نتیجه گرفت زمانی که سؤال

می کنید ولی شنونده ای خوب نیستید و دنبال مطلبی دیگر در ذهن خود می گردید و یا چشم و گوش را به سایر جهات می سپارید، گوینده به تدریج از گفتن بازمی ماند. از این رو، لازمه ایجاد ارتباط مناسب دو جانبه خوب گوش دادن یا (شنونده خوب بودن ) است . گام سوم در جهت ایجاد ارتباط دو جانبه ، داشتن روابط انسانی و ابراز عواطف انسانی است ، همه انسانها بدون استثناء از عواطف و محبت انسانی لذت می برند، اهمیت به خواستهای معقول انسانها گامی اس

ت اصولی در برقراری و تداوم ارتباطات . در نتیجه بی اعتنایی به احساسات و عواطف و نیازهای

انسانی و عدم توجه به فضائل انسانی ، گوینده را در ایجاد ارتباط با شکست مواجه خواهد ساخت . لذا ضروری است که با هر شخصی با توجه به سن ، جنس ، شغل و تحصیلات وی ارتباط خاص ایجاد نمود، به عنوان مثال ایجاد ارتباط با یک پزشک با مشکلات خاص حرفه خود با یک بازرگان با معضلات و خواسته های مختص به خود، تفاوت دارد. از این رو، توجه به مشکلات مخاطب و ایجاد روابط انسانی با وی ، شما را در ایجاد ارتباط دو جانبه خوب و پایدار یاری می نماید. گام چهارم در

 

برقراری ارتباطی مؤثر، قرارگرفتن در موج رفتار و گفتار شنونده است . برخی از افراد هنگام صحبت طرف مقابل ، در افکار خود فرو می روند و به جای اینکه شنونده ای خوب برای گوینده باشند و به اظهارات و علایق و مشکلات گوینده توجه نمایند و در فرصت مناسب عنان صحبت را بر سر مسائل مورد علاقه و مهم گوینده برای رسیدن به مقاصد مورد نظر پیش ببرند دنبال مطلبی در ذهن خود می گردند تا به صورت کلیشه ای و قالبی برای طرف مقابل مطرح نمایند. پنجمین گام برای ایجاد ارتباط دو جانبه و تداوم آن داشتن زبان مشترک با اوست . بدیهی است بدون ابزار ارتباطی قابل فهم و درک ، طرفین مذاکره خیلی زود از تداوم ارتباط باز می مانند و از روال بحث منحرف می شوند. بنابراین در هر موقعیتی داشتن ابزار ارتباطی یکسان اجتناب ناپذیر است . به عنوان مثال در مصاحبه شخصی که به فارسی تکلم می کند با فردی انگلیسی زبان ، رسیدن به هدف خاص در شرایطی موفقیت آمیز است که یکی از طرفین با زبان طرف مقابل آشنائی کامل داشته باشد. بنابراین نظر به کاربرد زبان به عنوان یک وسیله ارتباطی ، نباید فراموش کرد که حتی با وجود زبانی مشترک با مخاطب ، برای ایجاد ارتباط عمیق با وی می یابد شیوه صحبت کردن با فرهنگ و جایگاه اجتماعی مخاطب متناسب باشد تا امکان ارتباطی راحت برای مخاطب فراهم آید.

چهار کلید معجزه آسا، برای ارتباط با دیگران
مطمئناً برای شما هم پیش آمده، افرادی را دیده اید که خیلی راحت با همه ارتب

اط برقرار می کنند، دوستان زیادی دارند و در روابط اجتماعی شان بسیار موفق اند و گاهی این موفقیت، راه را برای پیشرفت بیشتر در عرصه های مختلف باز می کند.
تصوّر کنید توی ایستگاه اتوبوس نشسته اید، کسی که کنارتان نشسته، خیلی زود سر صحبت را باز می کند، مثلاً با این سؤال: «خیلی مونده اتوبوس از راه برسه؟» و یا «چند دقیقه است شما منتظر اتوبوس هستید؟». تا این اندازه، شاید خیلی طبیعی باشد، امّا اگر شخص با جمله دیگری مثل این: «وای ; امروز هوا خیلی گرمه!»، ادامه بدهد، دو ذهنیت متفابرای یک ارتباط اجتماعی است.
اگر شما، بین دوستانتان کسی را دارید که وی نیز دوستان زیادی دارد، هر جا که بروید، پیش بینی دیدن چهره ای آشنا، کاملاً طبیعی است. فراموش نکنیم که ما در عصری زندگی می کنیم که ارتباطات، تأثیر زیادی دارد و داشتن نفوذ در میان مردم، به ما کمک زیادی می کند.
حال، جای این سؤال است که: چه چیزهایی می تواند در ارتباطات ما مؤثر باشند؟
به راستی در اوّلین برخورد، چه چیزهایی موجب جذب افراد مورد مخاطب و چه چیزهایی موجب دفع آنان می شود؟ در این نوشتار، سعی می شود، تا آنچه را که در جذب مخاطب، مؤثّر است، برشماریم و به شما توصیه کنیم که حتماً آنها را رعایت کنید.

1 به ظاهرتان توجّه کنید!

ظاهر شما در ارتباط با دیگران، بی نهایت مؤثّر است. شما هم بارها نظیر این جملات را به کار برده اید: «از ظاهرش معلومه که ;»، «به تیپش می خوره که ;»، «ظاهراً آدمِ ;».
این جملات (که شما هم در مکالمات روزمره، از آن استفاده می نید)، نشان دهنده این است که ظاهر افراد، در برقراری ارتباط با دیگران، فوق العاده مؤثّر است. البته من هم با این جمله موافق هستم که نمی شود باطن انسان ها را از ظاهرشان فهمید و گاهی نیّت انسان ها در قالب هیچ چیزی قرار نمی گیرد؛ امّا فراموش نکنید که بخصوص در اوّلین ارتباط ها، شما نمی توانید به ذات آدم ها پی ببرید؛ پس مهم ترین، ابتدایی ترین و ساده ترین وسیله ای که برای شناخت به کار می رود و خیلی وقت ها هم کاملاً درست از آب درمی آید، ظاهر افراد است.
مینا مهندس عمران است. او برای یک همکاری در پروژه ای با یکی از افرادی که به او معرفی شده بود، قراری گذاشت؛ امّا مینا به محض دیدن ظاهر طرف مقابلش، ناخودآگاه، حس بدی در مورد او پیدا کرد و این، باعث شد که این همکاری آغاز نشود. شاید طرف مقابل از توانایی و مهارت زیادی برخوردار بوده است، امّا ظاهر نامناسب او، باعث شده است که مینا او را فاقد این خصوصیات تشخیص دهد.

فکر نکنید که داشتن ظاهر آراسته، همیشه محتاج وضع مالی خوب است؛ نیاز نیست برای یک ظاهر خوب، خرج زیادی کنید. حتی شما با داشتن یک دست لباس مناسب، می توانید ظاهر آراسته ای داشته باشید. کشیدن یک اتو به لباس ها و شستن و تمیز نگاه داشتن آنها، نیاز به هزینه چندانی ندارد و وقت زیادی هم از شما طلب نمی ک
به کفش هایتان هم توجه زیادی کنید، کشیدن یک دستمال خیس یا زدن واکس به کفش ها هم وقت زیادی از شما نمی گیرد؛ امّا در آراسته بودن ظاهرتان کمک زیادی می کند.
آخرین نتایج تحقیقات دانشمندان، نشان می دهد، افرادی که ظاهرشان برایشان مهم است، در اجتماع نیز از موفقیت بیشتری برخوردارند و بهتر می توانند به اهدافشان دست بیابند.
فراموش نکنید که ما مسلمان هستیم و در تمامی روایات از ساده پوشی و در عین حال زیباپوشی و تمیزی لباس پیامبر، سخنان زیادی گفته شده است. انتخاب زیبای پیامبر اکرم(ص) در رنگ های آرام بخش و در عین حال، شاد، پاکیزگی و تأکیدشان بر تمیزی، می تواند الگوی مناسبی برای همه افراد جامعه اسلامی بخصوص جوانان باشد.
به یاد داشته باشید که منظور از ظاهر آراسته، این نیست که شما به دنبال «مد روز» باشید؛ متأسفانه مشکلی که این روزها جوانان را به شدت، مشغول خود کرده است. گاهی اوقات، زدن مدهای عجیب و غریب، نه تنها شما را برای رسیدن به هدفتان یاری نمی کند، بلکه از آن دور می کند.

ساناز یک نوجوانان 17 ساله است، او می گوید: «نمی توان
در جواب ساناز باید گفت که چه نوع ارتباطی برای تو مهم است؟ و به راستی به دنبال دوستی با چه اشخاصی هستی؟
تصوّر کنید که از شما برای مصاحبه دعوت شده است، این مصاحبه، بی نهایت حیاتی است؛ چرا که سرنوشت شغل مورد علاقه شما که علاوه برخورداری از حقوق و مزایای خوب، موقعیت اجتماعی مناسبی داشته و شما را نیز از نظر روانی ارضا می کند، در گرو آن است. حال اگر با لباس نامناسب، نوع مدل موهای عجیب و غریب مد روز، ظاهر شوید، چند درصد احتمال موفقیت را خواهید داد؟
علی عضو هیئت مدیره یک شرکت بزرگ است که همواره کار مصاحبه با نیروهای جدید را انجام می دهد. او می گوید: «اغلب جوانان نمی دانند که چگونه ظاهر شوند، مثلاً خانم ها فکر می کنند هر چه ظاهرشان بیشتر جلب توجه کند، مؤثرتر است؛ در حالی که ما چنین ظاهرهایی را نمی پسندیم و خیلی زود رد می کنیم. وقار و متانت ظاهر، در عین آراستگی و پاکیزگی برای ما خیلی مهم است».
هیچ گاه نمی توان با ظاهر یک مراسم جشن، در اداره، حاضر شد و یا بالعکس. این نکته که بدانید چه موقع، چگونه ظاهر شوید، اهمیت فوق العاده ای دارد.
مطمئناً مردان موفق در عرصه های مختلف مانند سیاست، تجارت و ; را دیده اید. آنها همیشه ظاهری کاملاً آراسته و رسمی دارند، هیچ گاه سلاطین بی منازع تجارت را در لباس های تنگ یا شلوارهای جین ندیده اید، پس فراموش نکنید که در همه جای دنیا، ظاهری باوقار و آراسته و پاکیزه، خریدارانِ بی شماری دارد!
2 صدای شما در ارتباطتان با دیگران مؤثر است
صدا، ابتدایی ترین وسیله برای برقراری ارتباط با دیگران است. تاکنون به لحن صدای خود توجه کرده اید؟ صدای شما از دید دیگران چگونه است؟
وقتی با دیگران به طور حضوری و یا پای تلفن صحبت می کنید و یا حتی هنگامی که در یک نشست گروهی حضور دارید، یاد بگیرید از صدایتان به عنوان وسیله ای غنی و پُر طنین استفاده نمایید. همچنین بیاموزید تا با صدایتان توجه آنها را

جلب کنید و نگذارید، صدایتان سدی بر اعمالتان شود. صدای شما اصلی ترین وسیله برای ارسال پیام شما به حساب می آید و مانند وسیله نقلیه عمل می کند.
تحقیقات نشان داده است، هنگامی که دیده نمی شوید، مثلاً وقتی با تلفن صحبت می کنید، 84 درصد از اعتباری که شما در گفتگو کسب می کنید، ناشی از تُن صدا، زیر و بم صدا و طنین صداست. ظرفیت انتقالی صدا خیلی بیش از آنچه که می پنداریم است. ما از تُن صدای افرادی که از پشت تلفن می شنویم، در همان چند لحظه اوّل، می توانیم مسائل زیادی را استخراج کنیم. به افرادی که خوب آنها را می شناسید، تلفن زده، به طرز اَلو گفتن آنها توجه کنید. به احتمال قوی، با شنیدن همان یک کلمه می توانید حالت های آنها را

حدس بزنید.
چهار بخش اصلی صدا عبارت اند از: آرامش، تنفّس، بلندی و طنین صدا. هر یک از این اجزا را می توان به وسیله تمرین به گونه ای تغییر داد که بر اثر بخشی صدا افزوده شود. توجه داشته باشید که همه این اصول با یکدیگر در رابطه هستند، تا به صدا ویژگی خاصی بدهند. تنوّع صوتی، روش مؤثّری برای علاقه مند کردن و درگیر شدن مخاطب

به حساب می آید.
صدای شما، باید بسته به نوع کلامی که می خواهید استفاده کنید، آهنگ مخصوص خود را داشته باشد. اگر تاکنون به سخنرانی های بزرگ توجه کرده باشید، می بینید که آهنگ صدا و کلام، بسته به موضوع سخنی که گفته می شود تغییر می کند. مثلاً در یک سخنرانی، کلمات، محکم، قاطع و بلند اَدا می شوند؛ چرا که مثلاً می خواهد تا تأثیر شعاری که داده می شود به خوبی نمایان باشد. از سویی دیگر، نمی توان یک شعر یا قطعه لطیف ادبی را با همان لحن سخن قرائت نمود؛ چرا که آرامش در ادای کلمات را می طلبد.
کلمات را درست ادا کنید! فارسی، زبان شیرینی است که تلفظ کلمات آن، چندان مشکل نیست. این موضوع را به خاطر بسپارید که هر کلمه، ارزش خاص خود را دارد؛ پس سعی کنید که تمامی آنها را درست ادا کنید. تلفظ اشتباه یک کلمه در جمع، ممکن است اسباب استهزا و ناراحتی شما را فراهم کند.
نیمه بُریده و تند، صحبت نکنید! تند صحبت کردن، اثر کلام شما را از بین می برد. کسی به دنبال شما نیست. با آرامش تمام، آنچه را که می خواهید، به مخاطب انتقال دهید؛ حتی اگر کمبود وقت داشته باشد. اَدای پنج کلمه تأثیرگذار، بهتر از پانزده کلمه بدون تأثیر است (البته تند صحبت نکردن، به معنای کُند صحبت کردن، تا جایی که حوصله مخاطب را س

ر ببرید نیست!).
به هر کلام، آهنگ مخصوص خود را ببخشید. تصوّر کنید قاضی یک دادگاه هستید و باید حکمی را قرائت کنید. حکم این است: «اعدام لازم نیست بخشش» نوع آهنگی که شما به این جمله می بخشید، می تواند در پیام، تغییری اساسی ایجاد کند. اگ

ر شما کلمه «اعدام» را محکم تلفظ کنید و پس از آن مکث کوتاهی کنید، حاصل مجله این خواهد شد «اعدام، لازم نیست بخشش» و با این احتساب متهم بخت برگشته را به پای چوبه اعدام خواهید کشاند؛ امّا اگر اعدام را آهسته تلفظ کنید و پس از «نیست» مکث کنید و «بخشش» را محکم ادا کنید «اعدام لازم نیست، بخشش»، به متهّم، حیات دوباره بخشیده اید.
کلمات، روحی دارند که نوع بیان شما، آنها را آزاد می کند. الفاظ، شکل ظاهری این کلمات اند؛ پس سعی کنید تا به روح کلمات نیز توجه شود.
3 لبخند بزن
فقط یک روز
در خیابان لبخند بزن!
شاید کسی در انتظار
معجزه ای از جانب خدا باشد!
در دنیای متمدّن و پر از هیاهوی امروز، داشتن چهره ای بشّاش و لبخندی زیبا بر لب، می تواند تأثیر معجزه آسایی داشته باشد. مطمئناً دیگران ترجیح می دهند تا با افرادی خوش برخورد، معاشرت داشته باشند. چهره ای گرفته و عبوس، علاوه بر آن که روح

یه خود شما را به شدت افسرده می کند، دیگران را از اطراف شما گریزان می نماید. یک لبخند ساده، هزینه چندانی ندارد، امّا می تواند دوستان بسیار خ

وبی را برای شما پیدا کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   106   107   108   109   110   >>   >