سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله «حسابداری منابع انسانی» در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله «حسابداری منابع انسانی» در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله «حسابداری منابع انسانی» در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله «حسابداری منابع انسانی» در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله «حسابداری منابع انسانی» در pdf :

«حسابداری منابع انسانی»

چکیده :
در این مقاله توصیفی- تحلیلی ابتدا به ضرورت طرح بحث حسابداری منابع انسانی و اهداف آن پرداخته شد سپس شرایط دارایی تلقی شدن منابع انسانی از نگاه غیر حسابداری و روشهای ارزیابی و ارزشیابی مبتنی بر مخارج و ارزش و مزایا و معایب هر یک از روشهای زیر مجموعه مورد بررسی قرار گرفت و در پایان به طور خلاصه روشهای گزارشگری و سرمایه گذاری در منابع انسانی ارائه گردید.
واژه های کلیدی : حسابداری منابع انسانی ، ارزیابی مبتنی

بر مخارج ، ارزشیابی مبتنی بر ارزش.

مقدمه :
منابع انسانی ماهر و متخصص برای یک سازمان همانند دارائیهای فیزیکی و سرمایه گذاریهای آن سازمان (صرفنظر از ابعاد والای روح انسان) دارای اهمیت

اساسی بوده و مدیران سازمانها به منظور افزایش کارایی سازمان تحت سرپرستی خود همواره مبالغ هنگفتی را صرف آموزش و پرورش کارگران و کارمندان می نمایند. علی رغم آنکه بیشتر آنان اطلاعات وسیعی در ارتباط با منابع مادی و مالی سازمانهای خود در اختیار دارند ولی در مورد منابع انسانی و ارزش اقتصادی و میزان آموزش و تخصص و کارایی آنها اطلاعات جامعی ندارند. نداشتن اطلاعات درباره اینکه «ارزش اقتصادی» چنین دارائیهای کمیاب چقدر است و یا چه میزان از مخارج انجام شده برای پرورش و آموزش افراد متخصص و مورد نیاز ارزش به حساب دارایی بردن را دارد و چه میزان از آن هزینه از دست رفته تلقی می گردد از نکات ضعف سیستم های فعلی حسابداری به شمار می‌آید.

چرا حسابداری منابع انسان …؟!
حسابداری باید بتواند نتایج و منافع سیاستهای مرتبط با منابع انسانی را به طور کلی برای استفاده کنندگان از صورتهای مالی فراهم آورد. بطور کلی می

توان معایب سیستم های حسابداری مرسوم را در رابطه با منابع انسانی به این شرح برشمرد:
1-تلقی هزینه بودن آنچه که دارایی انسانی را با ارزش تر می کند. (مخارج انجام شده برای نیروی انسانی بدون در نظر گرفتن منافع آتی آنها هزینه

تلقی می شود.)
2-مبهم بودن تمامی هزینه های مرتبط با منابع انسانی به عنوان یک دارایی برای مدیریت (ارزش یک کارمند، یک مهندس یا بهای تمام شده آموزش یک حسابدار ماهر و … برای مدیریت مشخص نیست.)
3-فقدان اطلاعات لازم برای برنامه ریزی دربار ه نیرو و منابع انسانی.
4-فقدان اطلاعات در مورد چگونگی ایفای نقش « مسئولیت اجتماعی» سازمان در جامعه. (سود تنها هدف اغلب شرکتها نیست بلکه باید نظرهای اجتماعی خود را در امر بهبود محیط زیست، کنترل آلودگی و یا میزان کمک درامر آموزش و ارتقاء سطح علمی و تخصصی منابع انسانی را به عنوان یک مشارکت اجتماعی در گزارشگری خود افشا کنند. گزارشگری اینگونه اطلاعات به حسابداری اجتماعی و حسابداری منابع انسانی نیاز دارد.)
5-عدم توجه به اطلاعات مربوط به مکانیزمهای انگیزشی در سازمان (مدیران در هر سطحی که هستند باید از توانائیها ، خلاقیت ها و مهارتهای کارکنان تحت هدایت خود آگاه باشند و کار کنان تمایل دارند درمدیریت شرکت مشارکت نمایند. سستی ایجاد شده به دلیل کار مداوم و سرکوب نوآوریها به نرخ بالای گردش استخدام در سازمان منتهی می شود. این اهمال، مسائل خانوادگی، بی‏بند و باریهای شغلی را سبب می شود. حسابداری منابع

انسانی می تواند هزینه های از دست رفته ناشی از گردش بی مورد شغلی را مورد سنجش قرار داده و حسابداری سنجش مسئولیت را تقویت‏کند.)
لذا ضرورت نگاهی جدید به منابع انسانی در چارچوب مفا

هیم حسابداری آشکار شد و سیستم حسابداری منابع ان

سانی پایه گذری شد. در واقع تلاشی آغاز گردید (1960م) تا به مدیران اطلاعات لازم را در رابطه با «تصمیم گیری درباره منابع انسانی»ارائه کنند تا آنها بیش از پذیرش هرگونه تعهد « اطلاعات لازم را به دست آورند. پرفسور یوجی در این مورد می‌گوید: «استفاده کنندگان از صورتهای مالی باید اطلاعات مربوط به دریافت یا تحویل منابع آتی را زودتر و در زمان ایجاد تعهد و نه در زمان اجرای آن دریافت و شناسایی کنند»

حسابداری منابع انسانی و اهداف آن :
حسابداری منابع انسانی فراهم آورنده روش های گوناگونی برای آگاهی تصمیم گیرندگان می باشد که آرزوی اداره بهتر منابع انسان تحت اختیار خود را دارند.
کمیته حسابداری منابع انسانی آمریکا حسابداری منابع انسانی را اینگونه تعریف کرد :
«حسابداری منابع انسانی سلسله مراحلی است که به تشخیص و تأمین داده های مورد نیاز و مربوط به منابع انسانی کمک کرده و موجب انتقال این اطلاعات به طرف های ذینفع می گردد.»
هدف این تعریف ارتقاء کیفیت تصمیمات مالی اتخاذ شده توسط عوامل داخلی و خارجی سازمان و نزدیک ساختن متغیرهای سرمایه انسانی به طیف سنتی متغیرهای مدیریت تصمیم گیرنده می باشد. در نتیجه تحقیقات حسابداری منابع انسانی کوششی را جهت توسعه مدل ها و روش های اندازه گیری هزینه و ارزش (پولی و غیر پولی) انسان برای سازمان ها بنیاد نهاده و سعی در طراحی سیتسم های اجرایی برای آنها کرده است و در عین حال برای تعیین اثرات حسابداری منابع انسانی بر روی رفتارها و تمایلات انسانی می کوشد.
به زبان ساده حسابداری منابع انسانی فرآیند ارزیابی، ثبت کردن و ارائه بهای منابع انسانی در دفاتر حسابهای یک سازمان است. برای روشن شدن مراتب فوق سه جنبه با اهمیت حسابداری منابع انسانی عبارتند از:
– ارزیابی منابع انسانی
– ثبت ارزیابی انجام شده در دفاتر حسابها
– افشای اطلاعات در گزارشهای مالی واحد تجاری
سه هدف اساسی در ارزیابی سرمایه انسانی عبارتند از :
1- تهیه اطلاعات مربوط به شرایط مالی شامل صورت وضعیت مالی (همانطور که در حال حاضر برای دارایی های مادی عمل می گردد به منظور آگاهی سرمایه گذاران،کارمندان و وام دهندگان )
2- تعیین مشارکت سرمایه و کار در عملکرد کلی سازمان (همانطور که مباحث جدید مثل حاکمیت شرکتی، حسابداری اجتماعی و صورت ارزش افزود

ه بر آن تأکید دارند.)
3- ارائه مبنایی بر اساس انگیزه های اقتصادی بیشتر برای اداره‌ سازمان، تدارک اطلاعات گسترده برای انجام دادن وظایف کارمندی.
به عبارتی اگر بخواهیم وارد جزئیات اهداف حسابداری منابع انسانی شویم این اهداف عبارتند از :
1-برنامه ریزی بهتر برای منابع انسانی 2-تصمیم گیری بهتر درباره کارکنان 3-ایجاد نگرش راهبردی (استراتژیک)درباره منابع انسانی 4-آگاهی مدیریت از وضعیت منابع انسانی
5-پاسخگویی دقیق به سوالات منابع انسانی از وضعیت مدیریت انسانی
6- ارزیابی شیوه های استفاده از خدمات کارکنان 7- امکان اندازه گیری اثر بخشی هزینه های آموزشی.
منابع انسانی به عنوان دارایی:
انتقاد وارد بر حسابداری منابع انسانی اولاً اینست که آیا منابع انسانی را می توان به عنوان دارایی تلقی کرد چرا که شرایط لازم و کافی دارائیها عبارتند از: 1- داشتن منافع بالقوه آتی اقتصادی 2- قابلیت اندازه گیری بر حسب واحد پول رایج 3-در کنترل یا تملک واحد اقتصادی باشد.
در پاسخ باید گفت منابع انسانی به عنوان دارایی، موضوعی است که از شروع نظریه حسابدرای منابع انسانی مورد بحث قرار گرفته است. در واقع اکثر سازمانها باید تشخیص دهند که کارکنان آنها در مفهوم غیر حسابداری دارایی هستند. احتمالاً سازمانها بدون وجود کارکنان امکان موجودیت نخواهند داشت. اما به هر ترتیب ، هرگاه که قرار است این دارایی ارزشگذاری شود( مبتنی بر نظریه ارزش در اقتصاد عمومی که قادر به ایجاد و منافع بالقوه آتی است)، بسیاری از متخصصان به بحث و مجادله می پردازند، یا نسبت به اینکه کارکنان دارایی نامشهود هستند یا از اجزای سرقفلی اما، بدون ارزش قابل محاسبه اند، موافق نیستند.
مسأله دیگر نداشتن یک معیار عملی و قابل قبول برای ارزشگذاری روی سرمایه انسانی است و اشکال در چگونگی تعیین استانداردها، اندازه گیری و ارزیابی مفاهیم نظری این سرمایه مثل استهلاک با توجه به تطابق هزینه استفاده از دارایی با منافع حاصل از آن و … می باشد.
جواب انجمن حسابداران آمریکا به اشکال فوق الذکر به شرح زیر است: «حسابدار باید همواره گوش به زنگ باشد تا روش جدید اندازه گیری را ک

ه می تواند اطلاعات اضافه تر و مفیدتری برای استفاده کنندگان بدهد، بکار گیرد. این اطلاعات ممکن است در مورد روحیه کارکنان، رضایت مشت

ریان، کیفیت محصول و یا شهرت و اعتبار یک مؤسسه باشد یا چیزی اضافه بر اینها، به هر حال حل این مشکل به عهده حسابداری است».
روشهای اندازه گیری دارایی انسانی:
روشهای مختلفی جهت اندازه گیری منابع انسانی ارائه شده است، این روشها به دو گروه کلی زیر قابل تقسیم می باشد :
1-روشهای ارزیابی مبتنی بر مخارج مربوط به منابع انسانی یک سازمان.
2-روشهای ارزشیابی مبتنی بر ارزش منابع انسانی یک سازمان.
در زیر به شرح مختصر و کلی در مورد روشهای فوق می پردازیم :

1-1-روش بهای تمام شده تاریخی (مخارج واقعی) (the Historical cost method)
این روش مبتنی بر اصول حسابداری سنتی بوده و کاربرد آن ساده می باشد. به همین دلیل موجب جلب توجه مدیران گردید. در این روش ارزش منابع انسانی از طریق محاسبه بهای تمام شده تاریخی آن محاسبه می گردد. بطوری که هزینه های جاری شامل حقوق و مزایای مستمر کارکنان بحساب هزینه دوره منظور می گردد و هزینه های سرمایه ای مانند استخدام، آموزش، آشنا سازی کارکنان و استقرار آنان، تحت عنوان دارائی های انسانی طبقه بندی می شود و طی سنوات خدمت کارکنان با نرخ برآوردی مستهلک می گردد.
مخارجی که منافع انها به بیش از یک دوره مالی یا یک سال، هر کدام کمتر است، تسری یابد به حساب دارائی منظور می گردد. این دارائی باید طی سالهای خدمت مورد انتظار فرد برای رعایت تطابق هزینه با درآمد مستهلک گردد. چنانچه از خدمت منابع انسانی به علت ترک خدمت و یا سایر موارد نتوان استفاده کرد، هزینه های انجام شده به اندازه مانده حساب سرمایه گذاری بعنوان زیان دوره شناسایی می گردد.
مزایای روش بهای تمام شده تاریخی:

الف- این روش با حسابداری سنتی (مرسوم) بعنوان مقیاس اندازه گیری دارائی هماهنگی دارد.
ب- روش بهای تمام شده یک روش عینی می باشد.
ج- به دلیل مستند بودن این روش احتمالاً بیشتر از سایر روشها از سوی اداره مالیاتها پذیرفته می‏شود.

معایب و نارسائیها روش بهای تمام شده تاریخی :
الف- نتایج حاصل از این روش پاسخگوی تمام نیازهای مدیریت برای تصمیم گیری اقتصادی نمی باشد، زیرا آنچه از نظر مدیریت اهمیت دارد نتایج مالی آینده تصمیمات است، نه آنچه اتفاق افتاده است.
ب- تفکیک هزینه های منابع انسانی به هزینه های جاری و سرمایه ی دشوار است.
ج- تعیین نرخ استهلاک دارائی های انسانی و پیش بینی زمان ترک خدمت آنان کار آسانی نیست.
د – ارزش اقتصادی دارائی های انسانی لزوماً به بهای تمام شده تاریخی آن مطابقت نمی کند و ارزش محاسبه شده با استفاده از این روش اندازه گیری تا حدودی قابلیت مقایسه خود را از دست می دهد.
2-1-روش بهای جایگزینی : (The Replacement cost method)
در این روش نیروی انسانی بر اساس هزینه های جایگزینی آن ارزیابی می شود. بهای جایگزینی ارزش منابعی که امروز باید از دست داد تا از منابع انسانی جدیدی را جایگزین منابع انسانی فعلی نمود می باشد. بعبارت ساده تر بهای جایگزینی مخارج جایگزین کردن منابع انسانی موجود در سازمان می باشد.
ارزش جایگزینی در این روش شامل اقلام به شرح زیر است :
– هزینه استخدام افراد جدید.
– هزینه آموزش افراد جدید.

– هزینه انتقال یا اخراج افراد شاغل.
مزایای استفاده از روش بهای جایگزینی:
الف- استفاده از اطلاعات جاری بازار برای دستیابی به ارزش اقتصادی فرد.
ب – مد نظر قراردادن هزینه های انتقال و اخراج افراد علاوه بر هزینه های استخدام و آموزش.
معایب و نارسائیهای روش بهای جایگزینی :
الف- این روش منطبق با اصول و استانداردهای حسابدار

ی مرسوم نمی باشد.
ب- معیار تعیین ارزش بهای جایگزینی یک فرد ذهنی است و مدیران مختلف ممکن است و برآوردهای کاملاً متفاوتی دست یابند.
ج- منافع آتی دارائی های انسانی در نظر گرفته نمی شود.
د- تعیین ارزش مناسب بر اساس این روش دشوار است (شاید هیچ جایگزین مشابهی برای یک کارمند خاص وجود نداشته باشد)
3-1-روش بهای فرصت از دست رفته: (Opportunity Cost method)
در این روش نیروی انسانی متخصص و کمیاب بین واحدهای یک شرکت و یا بین شرکتهای مختلف به مزایده گذارده می شود، مدیری که مناسب ترین قیمت را پیشنهاد نماید، فرد متخصص را در اختیار قرار خواهد گرفت.
البته این روش در ارتباط با آن دسته از کارمندان شرکت صادق است که مدیران سایر واحدها و یا شرکتها در پی یافتن آنها هستند. بعبارت دیگر کارمندانی که نادر هستند جزء دارائی انسانی سازمان به حساب می آیند.
از آنجا که برای تعیین قیمت پیشنهادی، مدیریت مجبور به برآورد قیمت بر مبنای قضاوتهای شخص خود می باشد. این روش از لحاظ انطباق با واقعیت از عینیت پائینی برخوردار است.
قابلیت اتکاء اطلاعات حاصله به دو عامل بستگی دارد:
1-تناوب فرآیند پیشنهادی (مناقصه)
2-وسعت و گستردگی بازار ایجاد شده برای کارمندان در داخل شرکت.
بصورت تئوریک پیشنهاد باید یک فرآیند متناوب در داخل شرکت باشد. اگر فرآیند پیشنهاد متناوب باشد، بهای فرصت از دست رفته به لحاظ قابلیت اتکا همانند بهای جایگزینی می باشد و چنانچه فرآیند پیشنهاد نامتناوب باشد، بهای فرصت از دست رفته به بهای تمام شده تاریخی نزدیکتر خواهد بود.
مزایای روش بهای فرصت از دست رفته :
مزیت این روش این است که بر محدودیتهای روش به

 

ای جایگزینی غالب می شود.
معایب و نارسائیهای روش بهای فرصت از دست رفته :
الف- ارزیابی کارمندان کمیاب در دارائی انسانی شرکت ممکن است به وسیله سایر کارمندان به عنوان تبعیض تلقی گردد.
ب- بعضی از واحدها و یا شرکتها با سودآوری پایین در این رقابت نمی توانند موفق باشند.
ج- ضابطه ای برای تشخیص کارمندان نادر و کمیاب در دست نیست.
د – میزان قابلیت اتکا و عینی بودن اصلاحات حاصله در مقایسه با سایر روشها پایین می باشد.
هـ – از لحاظ اصول حسابداری پذیرفته شده نیست و روشی برای ثبت آن پیشنهاد نشده است.
ی- با توجه به فرآیند مناقصه فقط کارمندان خاصی بعنوان دارائی تلقی می شوند.
4-1- روش غرامت کار : (The compensation method)
بر اساس این مدل ارزش سرمایه انسانی شخص با سن P سال در ارزش فعلی باقیمانده عایدات آتی وی نهفته است. محاسبه ارزش سرمایه انسانی در این مدل با استفاده از فرمول زیر صورت می گیرد.

VP : ارزش سرمایه انسانی فرد با P سال سن.
I (t) : عایدات سالانه فرد تا زمان بازنشستگی.
r : نرخ تنزیل عایدات (ویژه فرد) (به عبارتی نرخ تنزیل برای شخص معین.)
T : سن بازنشستگی.
t-p فاصله زمانی تا سن بازنشستگی.
در مدل تعدیل شده روش فوق بجای I(t) از استفاده شده است که معرف میانگین عایدات گروهی از افراد با سن مشخص می باشند. ضمناً احتمال مرگ فرد قبل از رسیدن به سن بازنشستگی نیز برای تعدیل ارزش سرمایه انسانی منظور گردیده است.

 

فرمول زیر مبنای محاسبه ارزش منابع انسانی بر اساس مدل تعدیل شده می باشد.

E (VP) = ارزش مورد انتظار سرمایه انسانی یک فرد با سن P.
Pp (t) = احتمال مرگ فرد P ساله در سن t.
Ii = عایدات سالانه آتی تا قبل از بازنشستگی.
r = نرخ تنزیل.
t = سن بازنشستگی.
احتمال مرگ فرد در سن t از جدول مرگ و میر گرفته می شود.
معایب روش غرامت کار :
الف- قضاوتی بودن تعیین سطح حقوق آتی، اشتغال در مؤسسه و نرخ تنزیل.
ب- گروه بندی مشاغل.
ج-چگونگی ثبت دارائی نیروی انسانی در حسابها.
د- عدم انطباق با اصول حسابداری سنتی.
5-1-روش دستمزدهای تنزیل شده ، تعدیل یافته : (Adjusted Discounted- future-wages method)
هرمانسون ارزش غرامت مطرح شده در روش قبل را مجدداً به وسیله عامل کارایی به منظور سنجش اثر بخشی نسبی سرمایه انسانی، تعدیل می کند. این عامل کارایی که بازدهی سرمایه گذاری یک مؤسسه نسبت به بازدهی سرمایه گذاریهای تمام مؤسسات در اقتصاد است،برای یک دوره معین از طریق فرمول ذیل محاسبه می گردد.
نسبت کارایی =
= نرخ سود آوری (نرخ بازدهی حسابداری ) داراییهای مؤسسه در سال I
= نرخ سود آوری (نرخ بازدهی حسابداری ) دارائیهای تمام مؤسسات در اقتصاد در سال i.
i = سالهای صفر تا چهار
توجیه این نسبت بر این نظریه که «تفاوتهای سودآوری معلول تفاوتهای عملکرد دارایی انسانی است» استوار است.

2-روشهای ارزشیابی مبتنی بر ارزش منابع انسانی :
1-2-روش نرخ بازده تلاشها : (Return on efforts Employed method)
واتسون این روش را مطرح نمود و عنوان می نماید که در مؤسسات ، مشاغل طبقه بندی شده‏اند و می توان از این طبقه بندی برای ارزیابی نیروی انسانی استفاده کرد. با استفاده از طرح طبقه بندی مشاغل ضریب هر شغل را بدست می آوریم، سپس می توان حدود کارائی و فعالیت افراد را مشخص و برای آن ضریبی در نظر گرفت و همچنین ضرایبی نیز برای سالهای تجربه در نظر می‏گیریم. سپس برای مشخص نمودن امتیاز هر فرد ضرایب مربوط به آن فرد را در هم ضرب می‏نماییم. مثلاً امتیاز یک مدیر (با ضریب شغلی 4) با عملکرد خیلی خوب (با ضریب ارزیابی فعالیت 5/2) و با 7 سال تجربه بصورت زیر بدست می آید:
70 = 4 * 5/2 * 7 = امتیاز مدیر با عملکرد خیلی خوب و با 7 سال تجربه
سپس امتیازات کل پرسنل با هم جمع می شود و برای محاسبه هر امتیا زاز تقسیم سود مؤسسه بر جمع امتیازات بدست می آید. اگر سود هر امتیاز را در تعداد امتیازات هر فرد ضرب کنیم سودآوری هر فرد نسبت به کل مؤسسه بدست می آید.
2-2-روش سرقفلی خریداری نشده :
در این روش فرض بر آنست که واحد اقتصادی بازده نرمالی روی منابع خود کسب می کند. چنانچه نرخ بازده یک واحد اقتصادی مغایر با نرخ بازده نرمال مورد انتظار باشد، احتمالاً منابعی باید وجود داشته باشند که در ترازنامه واحد اقتصادی منعکس نگردیده است.
از جمله این منابع ثبت نشده می توان منابع انسانی را نام برد که نحوه محاسبه ارزش آن بر اساس روش سرقفلی خریداری نشده در جدول (1) ارائه شده است.
دو شرکت فرضی «الف» و «ب» را در نظر بگیرید. نرخ بازده سرمایه گذاری شرکت الف روی دارائی‏هایش 20% و نرخ بازده سرماهی گذاری شرکت ب 5% و نرخ بازده نرمال برای اقتصاد 10% می‏باشد. نرخ بازده نرمال میانگین نرخ بازده سرمایه گذاریهای تمام شرکتها در اقتصاد است. از آنجا که شرکت «الف» مبلغ 000/500 ریال سود، مازاد بر سود نرمال تحصیل نموده است، به نظر می‏رسد این شرکت دارای منابع انسانی به ارزش 000/000/5 ریال در پایان دوره باشد که در ترازنامه رسمی گزارش شده منعکس نگردیده است. در مورد شرکت «ب» با کسب 000/500 سود کمتر از سود نرمال، از کارایی لازم برخوردار نبوده، لذا ممکن است تنها 000/000/5 ریال از دارائی های شرکت به درستی بکار گرفته شده باشد.
قابلیت اتکای این روش با توجه به اینکه احتمالاً ارتباط زیادی بین عایدات گذشته و عایدات آینده ندارد، ضعیف است.
جدول 1: محاسبه ارزش منابع انسانی با استفاده از روش سرقفلی خریداری نشده
شرح شرکت الف شرکت ب جمع
ارزش جاری دارائی های شرکت 5000 000/10 15000

 

سود خالص 1000 500 1500
نرخ بازده سرمایه گذاری 20% 5% 10%
نرخ بازده نرمال 10% 10%
سود خالص نرمال 500 1000
انحراف از سود نرمال 500 (500)
ارزش منابع انسانی با نرخ 10% 500 (500)
مفهوم دارایی انسانی منفی موجود در شرکت «ب» بصورت واقعی نیز در شرکت سیلاند بریتانیا وجود داشته است زمانی که کارکنان این شرکت به جمع اعتصابیون پیوستند، با وجود حجم زیاد اموال ماشین آلات و تأسیسات، ارزش شرکت پایین آمد.
روشهای گزارشگری سرمایه گذاری در منابع انسانی:
1-از طریق گزارش هیأت مدیره به مجمع
2-گزارش دارائیهای نامشهود.
3-در صورتهای مالی، تکمیلی حسابرسی نشده.
4-ترکیب در صورتهای مالی اساسی (مانند برخی از شرکتها نظیر باشگاههای ورزشی حرفه ای)

نتیجه :
با استفاده از حسابداری منابع انسانی می توان سرمایه گذاریهای پیشنهادی روی منابع انسانی را بر اساس مخارج و ارزش اقتصادی هزینه ارزیابی کرد. این شیوه حسابداری اطلاعات لازم برای تصمیم گیریهایی از قبیل تخصیص بهینه، پرورش و موازنه نیروی انسانی را فراهم می کند. بی تردید توجه به نیروی انسانی و افزایش سطح بهره وری با باید جدی گرفت و در این میان نقش حسابداری منابع انسانی حساس تر خواهد بود.

منابع :
الف ) فارسی
1- بلکویی، احمد ، ترجمه جعفری، محمد رضا، «تئوری حسابد

اری اجتماعی»، 1372
2- پارکر، لی، دی و دیگران،ترجمه میر سپاسی، ناصر، «حسابداری و منابع انسانی»،مرکز آموزش مدیریت دولتی، 1373
3- فلم، هولتز، مترجمان تالانه، عبدالرضا و پوریا نسب، امیر، «حسابداری منابع انسانی» ، 1373
4- گری سیکل، هلی مارکونی، ترجمه رحمانی، علی، «حسا

 

بداری رفتاری»، 1373
ب ) لاتین
1- ” Accounting Review” , No.48
2- Bagavathi , ” Advanced Accounting” ,1996.
3- Dawson , C,”Human Resource Accounting ; from prescription to Description”, Managerial Decision , Vol.32, No.6,1994.
4- Flamholt, E; ” Human Resource Accounting” , Jossey-bass, sanfrrancisco, Ca,1985.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله کامپیوتر در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله کامپیوتر در pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کامپیوتر در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کامپیوتر در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کامپیوتر در pdf :

کامپیوتر

مقدمه :

همه ما در عصری قرار داریم که آن را عصر اطلاع رسانی یا قرن ار تباطات نامیده اند لذا می توان اذعان نمود که کامپیوتر نه تنها به عنوان یک وسیله شخصی یا ابزار گروه خاص مورد استفاده قرار می گیرد بلکه به عنوان یک وسیله ارتباطی هم در سطح جهان مطرح می باشد و به همین دلیل است که کاربرد آن روز به روز در جهان گسترش می یابد به گونه ای که در کشورهای جهان از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد .

پروژه ای که آن را طراحی کرده ام با استفاده از زبانc# نوشته شده است این زبان یک زبان شی گرا می باشد که از زبا نهای شی گرا برای مدل سازی اشیای دنیای واقعی مورد استفاده قرار می گیرد که برای مدل سازی دنیای واقعی از نوعی به نام کلاس استفاده می کند که کلاس ها به دو دسته تقسیم می شوند کلاسهایی که توسط برنامه نویس نوشته می شوند و کلاسهایی که در کتابخانه های # c وجود دارد که هر کلاس دارای اعضایی است که به سه دسته تقسیم می شود 1 فیلدها 2 . متدها 3 خواص .

 

چرا از Asp.Net استفاده کرده ایم؟
شرکت میکروسافت نسخه جدید Asp را به نام Asp.Net ارائه کرد که سهولت کدنویسی Asp را دارد به طوری که برنامه را می نویسید در پوشه ای قرار می دهد امتیاز دستیابی برای آن تعیین می کنید و به راحتی قابل اجرا است.
Asp.Net ویژگی های جدیدی به Asp اضافه نمود و قابلیت های ان را افزایش داد.

Asp.Net فقط بهبود تدریجی Asp نیست بلکه یک محصول کاملا جدید است که برخی از ویژگی های Asp. Net عبارت انداز:
1- محیط کاری Net: محیط کاری Net معماریی است که ساخت برنامه های کاربردی وب و سنتی را آسانتر می سازد.
2- ویژوال ستودیونت : ویژوال استودیونت محیط توسعه جدیدی از مولفه ها پشتیبانی می کند که در Asp وجود نداشته اند.
3- مولفه های جدید: محیط کاری Net از انواع جدیدی پشتیبانی می کند که در Asp وجود نداشته اند.

4- ADo .Net : فناوری ADO در محیط کاری Net فناوری جدیدی است که موجب می شود برنامه های کاربردی Asp.Net به راحتی به اطلاعات موجود در بانک اطلاعاتی رابطه ای دستیابی داشته باشد.

آشنای با پروژه

 

برای اینکه پروژه ما و هر پروژه دیگر که به این زبان نوشته شده است قابل اجرا شدن باشد دو راه وجود دارد که هر کدام از آنها را به طور خلاصه توضیح می دهیم. اولین راه برای اجرا شدن پروژه نصب کردن ویژوال استودیونت می باشد که بر روی چند CD ذخیره شده است . در محیط ویندوز CDInstall مربوط به ویژوال استودیونت را در cd Drive قرار دهید تا منوی نصب ویژوال استودیونت ظاهر شود سپس CD شماره 5 را در درایو قرار دهید . اولین گزینه را انتخاب کنید تا ویندوز را به هنگام سازی نمایید اکنون CD شماره 1 را در درایو قرار دهید و مراحل نصب را ادامه دهید تا ویژوال استودیودر منوی Programs ویندوز قرار گیرد وبرای اجرای گزینه مربوطه را کلیک کنید تا صفحه اول C#ظاهر شود ( شکل 5-1) و در این شکل دکمه New projectرا کلیک کنید و اکنون شکل) 6-1( ظاهر می شود که در پنجره سمت راست آیکن Application windows را در پنجره سمت چپ Visual C# projects را انتخاب و بعدا نام و مسیر ذخیره شدن پروژه را وا رد کرده و ok را کلیک کنید تا پنجره فرم ظاهر شود.

دومین راه نصب IIS می باشد . همانطوری که می دانید IIS یکی از قطعات ویندوز (xp,2000) است وبرای نصب آن باید مراحل زیر را انجام دهیم.

1- گزینه Start/settings/control panal را انتخاب کنید.
2- بر روی Add or Remov Programs دوبار کلیک کنید.
3- در پنجره ای که ظاهر می شود دکمه Add/Remov windows component را انتخاب کنید

4- اگر در کنار گزینه Internet Information service (IIS) علامت درست وجود داشته باشد به معنای این است که IIS در سیستم شما نصب شده است ولی اگر تیک دار نباشد آن را تیک دار کرده و سپس دکمه Next را کلیک کنید در ادامه از شما خواسته خواهد شد که CD ویندوز رادر درایو cd قرار دهید پس از انجام این کار برنامه IIs در سیستم شما نصب خواهد شد.

پس از این کار بایستی پروژه خود را در مسیری که ویندوز در آن درایو نصب شده است به عنوان مثال در شاخه C:/ Enetpub/wwwroot در پوشه wwwrot پروژه خود را Copy کنیم در واقع این پوشه . پوشه سرور وب است. و مرحله بعدی بایستی ازtools Control panal/ Administrative را انتخاب کرده و از شاخه Default websit راست کلیک کرده واز New / virtual Directory و بعد گزینه Next را کلیک کرده و در بخش Alias نام پوشه مجازی را وارد کنید. ودکمه Next را کلیک کنید ودر بخش Directory نام مسیر فیزیکی را وارد کنید که باید به عنوان پوشه مجازی دستیابی شود. اگر نام مسیر کامل فیزیکی خود را نمی دانید دکمه Browse را کلیک کنید تا از لیست هایی که ظاهر می شود پوشه مورد نظرتان را انتخاب نمایید.

و دکمه finish, Next را برای پایان کار بزنید و بعدا نامی را که در Alias وارد کرده اید در شاخه Default website ظاهر می شود و با کلیک کردن بر روی آن شاخه های پروژه شما در سمت راست ظاهر می شود ومی توانید پروژه خود را اجرا کنید و راه حل سومی که است این است که بعداز اینکه IIS را نصب کردید و کار های بالایی را انجام داده اید می توانید مستقیما از Internet Exploreu آدرس نام hhp://localhost/ را وارد کرده و آن را اجرا کنید.
ودر ضمن بایستی Sql server ما نیز نصب شده باشد و بعداز نصب شدن بایستی Data base پروژه خود را در Sql server وارد کنیم که برای این کار بایستی مراحل زیر را طی کنیم:

از Start/ programs/Microsft sqlserver/Enterprise manager را انتخاب کنید و بعدا در شاخه Data Base راست کلیک کرده و New Database درست کنیم و نامی را برای ان قرار دهیم و بعدا بایستی از شاخه Data Baste نامی را که داده بودیم را پیدا کرده و بر روی آن راست کلیک کرده و All Tasles/Restore Databaste را انتخاب کنیم و تنظیمات مربوط به آن را طبق شکل انجام دهیم.

 

پروژه ای که آن را طراحی کرده ام در قالب یک سایت است سایتی که بتوان با آن تبادل نظر کرد که این تبادل نظر در قالب مو ضوعات مختلف باشد پس تا اینجا مشخص شود که پروژه من سایتی است در قالب موضوعات مختلف که بستگی به کاربرد آن دارد.

این سایت در سه صفحه خلاصه شده است صفحه اصلی و دو صفحه دیگرکه به صفحه اصلی پیوند خورده اند و اما توضیحاتی در مورد هر صفحه در صفحه اصلی ما بعد از کارهایی که موجب زیبایی صفحه ما شده است جستجویی بر اساس مو ضوعات مختلف قرار داده شده است که بسته به نوشته شما در کادر جستجو دارد که با توجه به مطلبی که شما مو ضو عات مطابق با آن را در قالب جدولی برای شما نمایش داده می شود که با انتخاب هر یک از آنها صفحه ای ظاهر می شود که در این صفحه سوالاتی که کاربران گذاشته اند و جواب آنها آمده است و شما سوال خود را در کادر مخصوص گذاشته و در صورت تمایل آدرس ایمیل خود را می توانید در کادری که مشخص شده است بنویسید ودر این صفحه جدولی است که بر اساس موضوع و عنوان مشخص شده است.
و اما صفحه سوم : این صفحه مربوط به مدیر سایت می باشدچون این سایت یک سایت سوال و پاسخ میباشد و هر سوالی را نمی توان در سایت قرار داد
پس لازم می باشد که مدیریتی بر سایت شود و برای این کار باید یک رمز عبوری را در صفحه اصلی قرار دهیم که فقط مدیر سایت به آن دسترسی داشته باشد و با وارد کردن رمز عبور بتواند به سایت مدیریت داشته باشد و با وارد شدن به این صفحه می تواند با وارد کردن پسورد قدیم خود پسورد جدیدی را برای خود قرار دهد و نیز سوالاتی را که کاربران گذاشته اند آنها را برای نمایش تایید کند و یا آنها را حذف کند و یا تغییراتی را در آنها ایجاد کند و یا اضافه کند وبعد از انجام دادن تنظیمات لازم با استفاده از کلیدی به صفحه اصلی بر گردد

توضیحاتی در رابطه با Data base :

Data base
ما از سه جدول تشکیل شده است :
Article table جدول اول ما

Person table جدول دوم ما

Security table جدول سوم ما

DIAGRAME

به صورت زیر می باشد :

Securitytable : user name
Pass

این جدول برای پسورد که در صفحه اصلی جهت ورود مدیر سایت می باشد تنظیم شده است همان طور که از نام فیلدهای آن مشخص است فیلد name user برای وارد کردن نام کاربر و فیلد pass برای وارد کردن پسوزد می باشد.
Article table : 1- ide
2- show
3- subject
4- Content
Show : وقتی برابر یک باشد موضوعات قابل رئوویت خواهد بوده و اگر دو باشد غیر قابل رئویت خواهد بود و این کار را مدیریت تعیین می کند.
فیلد subject : همان طور که از نام آن مشخص است برای موضوعات در نظر گرفته شده است.
فیلد content : این فیلد برای محتویات در نظر گرفته شده است.
Persontable :
Ide
Show = وقتی برابر یک باشد موضوع قابل رئوویت خواهد بوده و اگر دو باشد غیر قابل
رئویت خواهد بود

Idea = نظری را که طرف مقابل می دهد.
Email Addrees = آدرس ایمیل طرف مقابل که سوال خود را پرسیده است.
Personld= مقدار این فیلد به صورت اتوماتیک تعیین می شود و به طور کلی در Database یکتا و منحصر به فرد می باشد.

توضیحاتی در رابطه با DataBase :
ابتدا Object یا شیء از کلاس Sglconection ساخته و با Conect string (رشته اتصال) مقدار دهی کرده و آن را Open می کند سپس از کلاس Command sgl یک شیء ساخته و Connection آن را با شیء بالا مقدار دهی می کند حال Command ما آماده اجرای دستورات می باشد
ولی باید ابتدا نوع Command را مشخص کرده که از طریقcommand type این کار را انجام می دهیم و Command Type دارای انواع مختلفی می باشد که یکی از انها Text که دستورات را به صورت مستقیم اجرا می کند و دیگری procedures می باشد که در این پروژه از ان استفاده شده است.

Procedures در واقع روند اجرای دستورات sql را به عهده SQL SERVER قرار داده و حاصل عملیات را دریافت می کند مزایای استفاده از وابسته نکردن برنامه از تغییراتی که در procedures انجام خواهد شد ونیاز به کمپایل دوباره برنامه نیست بنابراین پس از تعیین نوع باید نام آن را نیز برای sqlcommand مشخص کند ودر قسمت Command .text نام پروسیجر موجود در Sqlserver را به آن می دهیم و حال نیاز به تعیین ارگمان های پراسیجر مورد نظر داریم که از طریق دستور
Sgl Command Command ;
Command . conection =conetion ;
Command .command Type=Command Type . Procedure
“ نام پروسیجر Command.Trxt=”
Command. Parameters. Add(new sgl parameter(@ , )

مقدار نام

واجرای Command بستگی به نوع پروسیجر و مقدار برگشتی آن دارد اگر مقدار برگشتی وجود نداشته باشد
از دستور Comand . Execut none Query( )
و اگر مقدار برگشتی یک یا تک مقداری باشد از دستور ( ) Command . Execute scaler
و مقدار برگشتی آن از نوع object می باشد و باید آن را به int تبدیل شود در صورتی که مقدار برگشتی مجموعه ای از اطلاعات باشد می توان آن را در یک Data set برگشت داد وبرای این کار از کلاس Data adapter sql استفاده می نماییم. در ابتدا باید اتصال بین Command و یک Data Adapter ایجاد شود بنابراین مقدار را شیء Command بالا قرار می دهیم و تابع fill آن را فرا خوانی می کنیم.
Sql Data adaptor DA;
DA.Command =Command;
Da.Fill (ds, );

نام مستعار برای جدول برگشتی

ما در این پروژه از پروسیجرهای زیر اسنفاده کرده ایم و با توجه به
نام هر یک از آنها برای تغییر دادن پسورد و درج کردن و حذف وبهنگام کردن و جستجو
مورد استفاده قرار گرفته است
.
CREATE PROCEDURE dbo.ChangePass( @pass nvarchar(20) )
AS
update Securitytable set pass =@pass
where username=’Admin’;
GO

CREATE PROCEDURE dbo.AddArticleData( @show int , @subject nvarchar(50) , @content nvarchar(500) )
AS
insert into articletable values ( newid() , @show, @subject , @content );
GO
SET QUOTED_IDENTIFIER ON
GO
SET ANSI_NULLS OFF
GO

CREATE PROCEDURE dbo.AddPersonData( @ide uniqueidentifier ,@show int , @idea nvarchar(200) , @emailAddress nvarchar(50) )
AS
insert into persontable values ( @ide , @show, @idea , @emailAddress ,newid());
GO
SET QUOTED_IDENTIFIER OFF
GO
SET ANSI_NULLS ON
GO

CREATE PROCEDURE dbo.DeleteArticle ( @ide uniqueidentifier )
AS
delete from articletable
where ide = @ide;
GO

CREATE PROCEDURE dbo.DeletePerson ( @PersonId uniqueidentifier )
AS
delete from persontable
where PersonId = @PersonId;
GO

CREATE PROCEDURE dbo.SearchArticlebyId( @ide uniqueidentifier , @show int )
AS
if( @show = 1 )
select * from Articletable where ide = @ide and show=1;
else
select * from Articletable where ide = @ide;
GO

CREATE PROCEDURE dbo.SearchArticlebySubject( @subject nvarchar(50) )
AS
select * from Articletable where subject like ‘%’+@subject+’%’ and show=1;
GO

CREATE PROCEDURE dbo.SearchPersonbyId( @ide uniqueidentifier ,@show int )
AS
if( @show = 1 )
select * from persontable where ide = @ide and show = 1;
else
select * from persontable where ide = @ide;
GO

CREATE PROCEDURE dbo.SetArticleData( @show bit , @subject nvarchar(50) , @content nvarchar(500) )
AS
insert into articletable values ( newid() , @show, @subject , @content );
GO

CREATE PROCEDURE dbo.SetArticleShow( @ide uniqueidentifier ,@show int )
AS
update articletable set show=@show
where ide = @ide;
GO

دیاگرام :
Common

Inter face

Data access

Logic

logic

راهنمای پروژه

به طور کلی این پروژه از سه بخش یا صفحه تشکیل شده است که حال به بررسی هر یک از آنها خواهیم پرداخت.

صفحه اصلی پروژه :

این صفحه شامل جدولی می باشد که در داخل این جدول کلیدی که در داخل این کلید جستجو بر اساس موضوع نوشته شده است که با نوشتن موضوع مورد نظر خود در داخل جعبه ای که در مقابل این کلید قرار دارد و فشار دادن کلید جستجو جستجو بر اساس موضوع شما آغاز می شود و در پایین این کلید جدولی را نمایش می دهد که مطابق با موضوعات شما می باشد و با انتخاب یکی از آنها به صفحه دیگر پیوند می خورد که در آن صفحه می توانید سوال خود را بگذارید .

وبعد در داخل این جدول نام کاربر و رمز عبور خواسته شده است که این کادر مخصوص مدیر سایت می باشد که با وارد کردن رمز عبور می تواند به صفحه ای وارد شود که در این صفحه می تواند تنظیمات مربوط به سایت از قبیل حذف یا اضافه کردن سوالاتی که به درد نمی خورد و; که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت .

صفحه دوم :

برای این صفحه با انتخاب موضوع مورد نظر وارد می شویم .

در این صفحه جدولی قرار دارد که در داخل این جدول موضوع و عناوین نوشته شده است که می توانیم با کلیک کردن بر روی هر یک آنها را مشاهده کنیم و در پایین کادری قرار دارد که می توانیم سوال مورد نظر خود را در داخل این کادر قرار داده و در صورت تمایل آدرس ایمیل خود را در کادر مخصوص قرار داده و با دکمه های مربوطه آن را فرستاده و ریسیت کنند
وبا لینکی که در بالای جدول وجود دارد به صفحه اصلی برگردد.

صفحه سوم :
برای وارد شدن به این صفحه بایستی رمز عبور را در صفحه اصلی پروژه درست وارد کرد که فقط مدیر سایت می تواند به این صفحه دسترسی داشته باشد .
همین طور که درشکل مشاهده می کنید مدیر می تواند موضوعات را برای نمایش تایید کند و بعدا با دکمه های پایینی آنها را به ترتیب از راست به چپ به هنگام کند و موضوع جدید اظافه کند و به صفحه اصلی برگردد .
و همچنین میتواند با وارد کردن پسورد قبلی خود پسورد جدیدی را برای خود قرار دهد و با زدن کلید پایینی می تواند این کار را تسبیط کند .

نتیجه گیری :

در طراحی این پروژه سعی شده است که تا امکاناتی را که در یک سایت تبادل نظر مورد استفاده قرار گیرد را حدالمکان مورد استفاده قرار گیرد
از جمله امکانات این پروژه جستجو بر اساس موضوع و حتی اگر اولین کلمه از موضوع را بنویسیم موضوعات مطابق با نوشته شما را پیدا
می کند و مدیریت بر سایت که هر سوال بی ربطی در سایت قرار ندهیم
در انتها چنین می توانم بگویم که این نرم افزار انتها ندارد و با ادامه دادن
وسیع تر می شود و نیز چون سایت ما یک سایت سوال و پاسخ است و ما هیچ جای مخصوصی را برای جواب دادن نگذاشته ایم ولی به جای آن میتوانیم به عنوان یک بیننده دیگر یک جواب بدهیم .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نقدی بر استاندارد شماره 2 ایران و مقایسه آن با استاندارد 7

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نقدی بر استاندارد شماره 2 ایران و مقایسه آن با استاندارد 7 بین المللی در رابطه با صورت گردش وجوه نقد در pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقدی بر استاندارد شماره 2 ایران و مقایسه آن با استاندارد 7 بین المللی در رابطه با صورت گردش وجوه نقد در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقدی بر استاندارد شماره 2 ایران و مقایسه آن با استاندارد 7 بین المللی در رابطه با صورت گردش وجوه نقد در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقدی بر استاندارد شماره 2 ایران و مقایسه آن با استاندارد 7 بین المللی در رابطه با صورت گردش وجوه نقد در pdf :

نقدی بر استاندارد شماره 2 ایران و مقایسه آن با استاندارد 7 بین المللی در رابطه با صورت گردش وجوه نقد

صورت گردش وجوه نقد از جمله کارآمدترین گزارشها برای انعکاس عملکرد واحدهای تجاری از جنبه نقدی است .
صورت گردش وجوه نقد اطلاعات لازم را در مورد ایجاد و مصرف وجه نقد به استفاده کنندگان صورت های مالی می نمایند.
عمده ترین تفاوتهای استاندارد حسابداری شماره 2 با استاندارد حسابداری شماره 7 بین المللی
الف) عدم شمول اقلام معادل وجه نقد در تعریف وجه نقد
ب) تفکیک بازده سرمایه کذاریها شامل ( درآمد بهره – سود سهام دریافتی – بهره پرداختی از سود عملیاتی و تفکیک سهام پرداختی از فعالیت های تامین مالی ) و درج هر چهار مورد در سرفصلی جداگانه
ج ) تفکیک مالیات بر درآمد از سود عملیاتی و گنجاندن آن در سرفصلی جداگانه
الف:) استاندارد 2 معادل های وجه نقد را در تعریف وجوه نقد نگنجانده است
استاندارد 7 معادل وجه نقد را در تعریف وجوه نقد گنجانده است و در صورت جریان وجوه نقد حاصل جمع نتایج فعالیت های عملیاتی , سرمایه گذاری و تامین مالی را منجر به افزایش یا کاهش در وجه نقد و معادل های آن تلقی می کند .

تعریف وجه نقد در استاندارد شماره 2 شامل موجودی نقد + سپرده های دیداری نزد بانکها ( سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت و بدون سررسید .
– معادل وجه وجه نقد در استاندارد شماره 2 : سرمایه گذاری کوتاه مدت سریع التبدیل به وجه نقد که احتمال خطر کاهش در ارزش آن ناچیز بوده و ب

ه آسانی و بدون اطلاع قبلی تبدیل به مبلغ معینی وجه نقد باشد و موعد آن در زمان تحصیل تا سررسید حداکثر 3 ماه باشد و آن را از تعریف وجه نقد مستثنی می کند .
استاندارد 7 وجه نقد : موجودی نقد در دسترس و سپرده های دیداری و معادل های نقد : سرمایه گذاری های کوتاه مدت با نقدینگی بالا که به سهولت و با در نظر گرفتن مختصر مخاطره ای از تغییرات در ارزش به مبلغ مشخصی وجه نقد قابل تبدیل است .
سه نگرش در رایطه با معادله های وجه نقد وجود دارد :
1 گزارش معادل وجه نقد همراه با وجه نقد
2 گزارش معادل وجه نقد همراه با فعالیت های عملیاتی
3 گزارش معادل وجه نقد همراه با فعالیت های سرمایه گذاری
شرط اول مستلزم فرهنگ بالای سرمایه گذاری – وجود بازارهای بزرگ سرمایه گذاران با تعداد کثیری از معامله کنندگان است .
2 به عنوان فعالیت های عملیاتی : در این دیدگاه مبادلات مربوط به سرمایه گذاری کوتاه مدت که در تعریف معادل های وجه نقد می گنجد , اگر چنان مستمر و معمول باشد که بتوان آن را بخشی از فرهنگ اقتصادی جامعه تلقی کرد و بتوان پذیرفت که چنین معاملات

ی جز فعالیت های عادی عملیات اکثر موسسات است .
3 گزارش های معادل های وجه نقد به عنوان فعالیت های سرمایه گذاری : این دیدگاه زمانی عملی می شود که انجام امور سرمایه گذاری در سهام چندان رایج نمی باشد و بازار آن گسترده نباشد . در چنین وضعیتی خرید و فروش سهام و دیگر اسناد بهادار

 

اغلب جز عملیات معمول و عادی موسسات تلقی نمی گردد .
تعریف طبقات جدید :
بازده سرمایه گذاری ها و سود پرداختنی بابت تامین مالی :
در برگیرنده دریافت های حاصل از مالکیت سرمایه گذاری ها و سود دریافتی از بابت سپرده های سرمایه گذاری بلند مدت و کوتاه مدت بانکی و نیز پرداخت های انجام شده به تامین مالی کنندگان منابع مالی است .
مالیات بر درآمد :
شامل پرداخت ها و علی الحساب های پرداختی از بابت مالیات بر درآمد
مطابقت با استاندارد 7 :
سود سهام پرداختی را به دلیل اینکه هدف هزینه دستیابی به منابع مالی است جز فعالیت های تامین مالی است .
تذکر : چون هزینه و درآمد بهره در محاسبات سود خالص دخالت داشته اند جز فعالیت های عملیاتی است . پس چون پرداخت سود سهام تاثیری در محاسبه سود خالص نداشته جز فعالیت های تامین مالی است .
تعریف فعالیت های عملیاتی از دیدگاه استاندارد 2 و 7
استاندارد 2 : فعالیت های عملیاتی : فعالیت های اصلی مولد درآمد عملیات واحد تجاری است یعنی تولید و فروش کالا و ارائه خدمات .
استاندارد 7 : فعالیت های عملیاتی اساسا از فعالیت های اصلی درآمدزای واحد های انتفاعی ناشی می شود .
بنابراین جریان وجوه نقد عملیاتی معمولا از معاملات و سایر رویدادها منتج می گردد که درتعین سود یا زیان خالص دخالت داردند .
استاندارد 2 شامل جریانهای نقدی می داند که منجر به سود یا زیان عملیاتی می گردد . در صورتی که استاندارد بین المللی جریان های نقدی منجر به سود و زیان خالص را شامل این تعریف می دانند .
مزایای قابل تصور از ایجاد دو طبقه جدید :
1 ارائه خالص جریان های نقدی ناشی از فعالیت های عملیاتی نباید تحت تاثیر ساختار سرمایه واحد تجاری قرار بگیرد و بدین ترتیب پرداخت های مرتبط با سود و کارمزد باید جداگانه نشان داده شوند و نیز نحوه ارائه صورت جریان وجوه نقد باید تا حد امکان با سایر صورت های مالی اساسی از جمله صورت سود وزیان هماهنگی داشته باشد .

2 مالیات بر درآمد :
الف) تفکیک جریانهای نقدی مربوط به مالیات بر درآمد بر حسب فعالیت های بوجود آورنده آن ( عملیاتی , سرمایه کذاری و تامین مالی ) اغلب بر مبنای اختیاری امکان پذیر است که این نحوه تخصیص اطلات مفیدی ارئه نمی کند .
هماهنگی صورت جریان وجوه نقد با صورت سود و زیان :
می دانیم که سود و زیان بر مبنای تعهدی گزارش می شود و اگر به مبنای نقدی تبدیل گردد نتیجه آن بیانگر جریان های نقدی فعالیت های عملیاتی است که بر اساس استاندارد 7 در صورت جریان وجوه نقد سه طبقه ای انعکاس می یابد .
این امر حاکی از هماهنگی دقیق صورت جریان وجوه نقد با صورت سود و زیان است در صورتی که این هماهنگی را نمی توان به طور کامل بین صورت سود و زیان و بخش فعالیت های عملیاتی صورت جریان وجوه نقد مبتنی بر استاندارد ملی شماره 2 مشاهده کرد .
بر اساس استدلالهای اقامه شده به عنوان مزایای دو طبقه جدید :
یکی از اهداف تفکیک بازده سرمایه گذاری ها و سود پرداختی بابت تامین مالی به عنوان طبقه ای جدید ایجاد هماهنگی هر چه بیشتر بین گزارش جریان وجوه نقد با صورت سود و زیان دانسته شده است در حالی که مقایسه بخش فعالیت های عملیاتی صورت جریان وجوه نقد هر دو استاندارد نشان می دهد که بر طبق استاندارد 2 این هماهنگی تا بخش سود و زیان عملیاتی به وجود می آید اما به موجب استاندارد بین المللی این هماهنگی تا سود و زیان خالص برقرار است .
کلام نحوه ارائه با اهداف گزارشگری منطبق تر :
1 اگر هدف گزارشگری مالی فراهم آوردن اطلاعات مفید برای تصمیمات اقتصادی و کمک به حسابدهی مدیریت است در این صورت به نظر می رسد با توجه به محیط حسابداری ایران طبقه اضافی صورت جریان وجوه نقد این هدف را برآورده نمی سازد . افزایش تعداد طبقات صورت جریانهای وجوه نقد بر پیچیدگی آن می افزاید زیرا تحلیل آن مستلزم برخورداری از دانش حسابداری پیچیده تری است . علاوه بر اینکه در محاسبه جریانهای وجوه نقدی ناشی از فعالیت های عملیاتی با استفاده از روش های مستقیم و غیر مستقیم , روش غیر مستقیم آن را پیچیده تر نموده و مستلزم تفکیک بعضی از اقلام بدهی های جاری است که تغییرات در اقلام جاری دارایی ها , بدهی های جاری جز فعالیت های عملیاتی محسوب می شد . در روش غیر مس

ت

قیم طبق استاندارد 2 اولا می بایست به جای سود قبل از بهره و مالیات را بگذاریم و بهره مالیات را از آن تفکیک نماییم که این قضیه باعث پیچیدگی بیشتر این اطلاعات برای استفاده کنندگان می شود که این قضیه در نمایشگر شماره 1 نشان داده شده است :
نشانگر شماره 1 موارد افتراق بین جریان های نقدی ورودی ناشی از فعالیت های عملیاتی طبق استاندارد 7 و استاندارد 2
استاندارد 7 بین المللی

گردش وجوه نقد ناشی از فعالیت های عملیاتی :
سود و زیان خالص * *
اضافه ( کسر ) شود تعدیلات لازم برای تبدیل سود و زیان خالص
به گردش وجوه نقد ناشی از فعالیت های عملیاتی :
هزینه استهلاک * *
هزینه مزایای پایان خدمت * *
زیان حاصل از فروش دارایی های ثابت * *
زیان حاصل از فروش سرمایه گذاری ها * *
سود حاصل از سرمایه گذاری ها (* *)
کاهش در دارایی های جاری بجز نقد * *
افزایش در بدهی های جاری * *
افزایش در دارایی های جاری (* *)
کاهش در بدهی های جاری (* *)
خالص وجه نقد حاصل از ( مصرف شده ) در فعالیت های عملیاتی * *
استاندارد 2 ایران
سود قبل از کسر بهره و مالیات (EBIT) * *
+ استهلاک * *
+ هزینه مزایا * *
+ افزایش در بدهی های جاری * *
بجز مالیات و بهره

 

+ کاهش در دارایی های جاری * *
به جز مالیات و بهره
جمع * *
* *
2 ایراد دوم :
از طرفی استاندارد 2 می گوید اگر قرار است فعالیت های عملیاتی تحت تاثیر عوامل ساختار سرمایه واحد تجاری قرار نگیرد و از طرف دیگر صورت جریان وجوه نقد با سود و زیان هماهنگ باشد این نوعی تناقض است .
اگر قرار است فعالیت های عملیاتی از ساختار سرمایه و عوامل آن یعنی سود سهام پرداختنی و کارمزد تامین مالی تاثیر نپذیرد پس چرا باید تفکیک باشد .
3 ایراد سوم :
حاصل نهایی طبقه بازده سرمایه گذاری ها و سود پرداختی بابت تامین مالی :
سوال دیگر اینکه نتیجه نهایی طبقه بازده سرمایه گذاری ها و سود پرداختی بابت تامین مالی که از جمع جبری
1 سود سهام دریافتی از بابت سرمایه گذاری ها
2 کارمزد دریافتی بابت مطالبات و سرمایه گذاری در سهام سایر شرکت ها
3 هزینه بهره
4 سود سهام پرداختی که بدست می آید چه مفهوم و معنی خاصی دارد و چه نسبت معنی داری را برای تجزیه و تحلیل صورت های مالی بوجود می آورد . اگر قرار است اعداد مربوط به تنهایی و به تفکیک از این طبقه انتخاب و تجزیه و تحلیل شوند این امر در صورت جریان وجوه نقد طبقه نیز امکان پذیر است .
4 ایراد چهارم : تفکیک مالیات بر درآمد :
ارائه مالیات بر درآمد به عنوان طبقه ایی جداگانه علاوه بر اینکه موجب ناهماهنگی بین فعالیت های عملیاتی صورت جریان وجوه نقد و صورت سود و زیان است و تفکیک آن به این دو دلیل قابل توجیه نیست :
1 در قانون مالیات های مستقیم ایران مالیات بر درآمد شرکت ها تنها 10% است و شرکت های پذیرفته شده در بورس از این 10% معاف هستند .
2 مالیات سود سهام که از سهامدار اخذ می گردد به تعداد سهامدار و میزان

 

سود او بستگی دارد نه به سود شرکت.
علاوه بر موارد فوق بر اساس کدام نیاز این جریان نقدی آنقدر اهمیت یافته است که مبلغ مربوط به آن باید در طبقه ای جداگانه ارائه شود .
استفاده کنندگان از اطلاعات مالی طیف گسترده ای از جمله سرمایه گذاران , اعتباردهندگان , مقامات مالیاتی و تفکیک جریان های نقدی یک گروه خاص , این شبهه را پدید می آورد که شاید این امر تحت تاثیر نفوذ وزارت دارایی بر سازمان حسابرسی شکل گرفته باشد .
ایراد 5 : عدم تناسب و همگرایی با استاندارد های جهانی
مزایایی که از هماهنگی استاندارد های حسابداری کشور با استاندارد های جهانی حاصل خواهد شد :
توجه به مفهوم اقتصاد جهانی – پیوستن قریب الوقوع ایران در سازمان تجارت جهانی WTO
باز شدن تدریجی بازارهای صنعت و سرمایه کشور به روی سرمایه گذاران خارجی
ضرورت انطباق هر چه بیشتر مندرجات صورت های مالی موسسات مالی را با رویه های جهانی ایجاب می کند .
جامعه بین المللی ضرورت هر چه بیشتر منطبق شدن استاندارد های حسابداری را به قدری می داند که آخرین اجلاس گروه استانداردگذاری در سال 2000 در سیدنی استرالیا تشکیل شد . طرح همگرایی چارچوب های حسابداری امضا و طرح همگرایی استانداردهای حسابداری کلیه اعضا مورد بحث قرار گرفت و از جمله مورد تعریف عناصر صورت های مالی و معیارهای بازشناسی آنها بحث شد . این مورد نشان دهنده اهمیتی است که جامعه جهانی به موضوع همگرایی و یکسان سازی مبانی حسابداری و صورت های مالی قایل است و بهتر است در کشور ما نیز به این موضوع به دیده عنایت نگریسته شود .
نتیجه گیری :
بنابردلایل زیر به نظر می رسد گزارش جریا ن های نقدی در قالب سه طبقه ای آن همانطور که مورد تایید استاندارد های FASB و استانداردهای بین المللی شکل بهتری از گزارشگری باشد .
1 عدم هماهنگی بین صورت جریان وجوه نقد و صورت سود و زیان
2 اضافه نشدن به توانایی تصمیم گیری های اقتصادی استفاده کنندگان
3 مربوط نبودن تفکیک اقلام سود سهام و کارمزد دریافتی با عدم تاثیر ساختار سرمایه بر فعالیت های عملیاتی

 

4 قابل تجزیه و تحلیل نبودن نتیجه نهایی حاصل از ایجاد طبقه بازده سرمایه گذاری ها و سود پرداختی بابت تامین مالی
5 نبود همگرایی با رویه های جهانی
6 . تردید در تاثیر گذاری از وزارت دارایی
7 بنابر دلایل فوق و همچنین تحت الشعاع قرار دادن بخش های دیگر صورت گردش گزارش جریانهای نقدی در قالب سه طبقه ای آن
8 دکتر مهدی کرباسیان در همایش 1100 نفری از حسابداران رسمی ایران در اردیبهشت ماه 82 اعلام نمود با نزدیک شدن دیدگاههای حسابرسی یکسان در کشورهای جهان از سال 2005 کشورهای متحد اروپا از استاندارد های یکسانی استفاده خواهد کرد و این روند باید در ایران نیز همسو با گشورهای پیشرفته دنیا پی گیری شود .

چکیده
صورت گردش وجوه نقد از جمله کارآمدترین گزارشها برای انعکاس عملکرد واحدهای تجاری از جنبه نقدی است این صورت اطلاعات لازم را در مورد ایجاد دو مصرف وجه نقد به استفاده کنندگان صورتهای مالی می نمایاند.
عمده ترین تفاوتهای استاندارد حسابداری شماره 2 ایران با استاندارد شماره 7 بین المللی عبارتست از :
الف) عدم شمول اقلام معادل وجه نقد در تعریف وجه نقد
ب) تفکیک بازده سرمایه کذاریها از سود عملیاتی و تفکیک سود سهام پرداختی از فعالیتهای تامین مالی و درج آنها در سرفصلی جداگانه
ج) تفکیک مالیات بر درآمد از سود عملیاتی و گنجاندن آن در سرفصلی جداگانه
ارائه خالص جریانهای نقدی ناشی از فعالیتهای عملیاتی نباید تح

ت تاثیر ساختار سرمایه واحد تجاری قرار گیرد و بدین ترتیب پرداختهای مرتبط با سود و کارمزد تامین مالی باید جداگانه نشان داده شوند و نیز نحوه ارائه صورت جریان وجوه نقد باید تا حد امکان با سایر صورتهای مالی اساسی از جمله صورت سود و زیان هماهنگی داشته باشد و تفکیک جریانهای نقدی مربوط به مالیات بر درآمد بر حسب فعالیتهای بوجود آورنده آن ( عملیاتی , سرمایه گذاری و تامین مالی ) اغلب بر مبنای اختیاری امکان پذیر است که این نحوه تخصیص اطلاعات مفیدی ارائه نمی کند به عنوان مزایای قابل تصور از ایجاد دو طبقه جدید در استاندارد ایران تلقی می شود .
طبق برسی های بعمل آمده 5 ایراد بر استانداردشماره 2 ایران نسبت به

 

استاندارد 7 بین المللی مشاهده می شود که عبارتند از :
1 عدم انطباق با اهداف گزارشگری
2 عدم هماهنگی صورت سود و زیان با صورت جریان وجوه نقد
3 عدم بار اطلاعات اضافی از طبقه بازده سرمایه گذاریها و سود پرداختی بابت تامین مالی
4 عدم توجه تفکیک مالیات بر درآمد
5 عدم تناسب و همگرایی با استانداردهای حسابداری در سطح جهان

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله گزارش کار کائولن در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله گزارش کار کائولن در pdf دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله گزارش کار کائولن در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله گزارش کار کائولن در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله گزارش کار کائولن در pdf :

مقدمه:
کائولن واژه ای است که معانی مختلف دارد از نظر کانی شناسی کائولن جز گروه کانی های آلومینا سیلیکاته آبدار است که شامل کانی های کائولینیت ، ناکریت ، دیکیت و هالوئیزئت می باشد کائولن به عنوان کانی های رسی می باشد که با خصوصیات نظیر سفیدی ، درخشندگی ، توزیع دانه بندی ، پلاستیسیته مناسب به عنوان یکی از کانی ها صنعتی کاربرد

متفاوتی دارد کائولن یک کانی بی نظیر صنعتی است ، زیرا دارای دامنه کسترده ای از ph که خنثی می باشد و از نظر شیمیایی مقاوم بوده و در جدول موس داردی سختی حدود 5/2 می باشد و به رنگ سفید بوده دارای خاصیت پ.شش دهی خوبی است و به عنوان رنگدانه می توان استفاده نمود کائولن به صورت نرم بوده و هدایت الکتریکی و حرارتی کمی دارد و قیمت آن نسبت به سایر موادی که با آن رقابت می کنند کمتر است.

خاک کائولن در ابتدا در سرزمین چین شناخته شده است و لغت آن از کلمه کائولینگ kao-liang بعمنی ( سلسله جبال بلند ) مشتق یافته و چون برای اولین بار این خاک در منطقه چین یافته شده به این جهت لغت خاک چینی (chinaclay) به آن اطلاق یافته است و در واژه تجارتی این کلمه مختص کائولن انکستان ( کورن وال ) (corn wall) می باشد.

تقریبا نیمی از کائولن استخراج شده از معادن مختلف در صنعت سرامیک کاربرد دارد و ما بقی به صورت ماده پر کننده در صنایع شیمیایی-کاغذ سازی و دارو سازی ، نساجی و برخی صنایع دیگر کاربرد دارد.
در صورت خصوصیات شیمیایی کائولن می توان به فرمول آن اشاره نمود که دارای فرمول Al2o3sio2 2h2o که دارای ترکیب نضری فوق میباشد. Al2o3=39.8% و Sio=46.3% و H2O3=18.9 %.
شکل ذرات کائولن به صورت ورقه های هگزاگونال است که ابعاد آن از 5% تا 10 میکرون تغییر میکند و قطر متوسط آن 5/0 میکرون است.
وزن مخصوص کائولن بین2/2 تا 6/2 گرم بر سانتی متر مکعب تغییر می کند در حالت خاص رنگ آن به صورت سفید است.
خواص پخت کائولن هنگام پخت به شدت منقبض می شود بنابراین به تنهایی مورد استفاده قرار نمی گیرد. انقباض طول کائولن در 1300 C معمولا از 6% تا 17% متغییر است تقطه ذوب آن 1750 C تا 1770 درجه است.
کارخانه خاک چینی ایران در 15 کیلومتر شهر مرند و در 12 کیلومتری معدن کائولن زنوز واقع گردیده ، اولین و بزرگترین تولید کننده کائولن تصفیه شده در کشور بوده و از نظر مرغوبیت خاک میتوان این کارخانه را در زمره کائولن مرغوب دانست این کارخانه مقدمات اولیه آن و آزمایشات مختلف در معدن آن در سال 1364 صورت پذیرفت و با توجه به مرغوب بودن خاک آن مطالعات دقیق روی آن صورت پذیرفت تا اینکه خاک چینی ایران در سال 1371 به طور رسمی افتتاح گردید و این کاخانه با ارائه انواع کائولن تصفیه شده سوپر و معمولی و کانه آراریی به صنایع سرامیک ، چینی بهداشتی و مظروف و کاشی و غیره کشورمان را از جهت واردات کائولن تقریبا بی نیاز نموده معدن این کارخانه در حدود 33 میلیون تن به طور تقریبی ذخیره قطعی دارد که این امر نشان دهنده آن است که تا چندین سال میتوان از این ذخیره معدنی جهت مصارف مختلف استفاده نمود.
معرفی مراحل تولید کائولن :
1- استخراج از معدن 2- انتقال مواد خام به کاخانه و ذخیره سازی 3- انبار کردم و خرد کردن مواد خام توسط سنگ شکنهای اولیه و ثانویه 4- همگن سازی و ذخیره سازی مواد خام خرد شده در سالن هموژن 5- آسیاب نمودن مواد خام از ورودی سالن هموژن توسط آسیاب فایفر آسیاب ریمونر 6- تهیه دوغب و بلانج کردن 7- دانه بندی 8- تلغیظ و خالص سازی دوغاب خروجی از بلانجر 9- پروسس دانه بندی 10- تعیین محدوده ی اپتیم دانه بندی 11- آبگیری 12- تلغیظ 13- انبار هموژن کردن دوغاب تلغیظ شده 14- فیلتراسیئن 15- فیلتر پرس 16- خشک کن انتقا به سیلو های ذخیره و بسته بندی مواد تولیدی
کل پروسه کارخانه
سنگ شکن اولیه 100 تن در ساعت
هموژن آسیون 50 تن در ساعت
آسیاب 50 تن در ساعت

1/0 مواد به صورت خام به فروش می رسد
تغلیظ به روش تر

سنگ شکن اولیه
سنگ شکن مورد استفاده در کاخانه خاک چینی ایران از نوع فکی با بازوی مضاعف که ساخت کشور چک می باشد و ظرفیت اسمی آن 100 تن در ساعت است که بسته به اندازه مواد ورودی از 100 تا 110 تن در ساعت قابل تغییر است .
نحوه شارژ مواد با سنگ شکن اولیه ( فکی ) به این ترتیب است که مواد توسط لودر برداشته شده و توسط کامیون به سنگ شکن اولیه یعنی فکی انتقال می یابد. ابتدای سنک شکن سرندی است که چشم های آن درابعاد 40*40 می باشد یعنی تا اندهزه 40cm میتوانند وارد سنگ شکن فکی گردند اگر اندهزه اسمی مواد درشت تر باشد توسط کارگری که در آن قسمت گذاشته شده است خرد می گردد تا به اندازه مشخص جهت عبور از سرند 40*40 که توسط کامیون و لودر بارگیری و تغذیه میشود مواد توسط فیدر شاتونی وارد قسمت ابتدای سنگ شکن می گردد . سرند دیگری نیز بعد از فیدر شاتونی وجود دارد به نام سرند گریزلی که هدف از بارگیری آن این است که اگر موادی که اندازه آنها کمتر از 7 الی 5/7 باشد از آن عبور نموده و وارد سنگ شکن نگردد تا از این طریق بتوان کار سنگ شکن را آسان نمود پس موادی که اندازه اسمی آن کمتر از 7 الی 5/7 هستند از سرند گریزلی که با حرکت رفت و برگشت عمل سرند کردن را صورت می دهد عبور کرده و وارد سنگ شکن نشود و مواد درشت تر وارد سنگ شکن می شوند که سنگ شکن با حرکت رفت و برگشت فک متحرک موجب خرد شدن مواد می گردد ظرفیت سنگ شکن فکی حدود 100 تن در ساعت است مواد عبوری از سرند گریزلی و مواد خارج شده از سنگ شکن فکی که خروجی آن 7 الی 5/7 است هر دو بر روی نوار نقاله ریخته شده و به سمت جلو حرکت داده میشود معمولا جهت جلوگیری از گرد و غبار موجود در ابتدای سنگ شکن شیر آبی قرار داده شده جهت کمی خیس کردن مواد تا از گرد و غبار کمی جلوگیری کرد البته این آب به آن حد نیست که بازده سنگ شکن را دچار مشکل نماید مسئله دیگر

 

در مورد سنگ شکن فکی این است که چون این نوع سنگ شکن خیلی سریع گیر و خفه می شود بنابراین باید مواد ورودی آن تنظیم گردد تا در اثر ورود مواد زیاد موجب خفه شدن نگردد بنابراین جهت کنترل آن 3 نفر در هر شیفت جهت این امر استفاده شده است مواد خروجی از سنگ شکن توسط نوار نقاله به سمت جلو حرکت داده می شود در قسمت وسط سنگ شکن فکی و مخروطی یک آهن ربای بکار برده شده است که جهت حذف آهنهای احتمال ناشی از تکه های آهنی که

 

از ماشینهای شارژ کننده و یا جاهای دیگر جدا شده باشند ممانعت کند. این اهن ربا به محض روشن شدن سنگ شکن فکی روشن می شود با این آهن ربا نمی توان آهن احتمالی در کانه را حذف نمود البته میزان آهن موجود در کانه خیلی کمتر است بنابراین جهت این امر هیچ کاری صورت نمی گیرد و عمدتا اهن ربا جهت حذف آهن های احتمالی از جدا شدن تکه های آهنی از دستگاهها به کار برده شده است. مواد توسط نوار نقاله به سنگ شکن بعدی انتقال می یابد.

سنگ شکن مخروطی ( ثانویه ) (cone crusher )
سنگ شکن مخروطی که به نام مخترع آنها به Symons معروف شده است برای مراحل میانی خرد کردن ( سنگ شکنی ثانویه ) یا خرد کردن تا ابعاد نسبتا کوچک و سنگ شکنی مرحه سوم مورد استفاده قرار می گیرد این سنگ شکن در حقیقت نوعی سنگ شکن ژیراتوری است که در آن زاویه راس مخروط تا حدود 100 درجه افزایش یافته است و همزمان با آن به منظور مناسب نگه داشتن فضای داخلی سنگ شکن ، انحنا داخلی بدنه تغییر کرده ، محفظه خرد کردن مسطح شده است. در سنگ شکنهای مخروطی هسته متحرک و همچنین سطح داخلی بدنه ثابت به وسیله پوششهای قابل تعویض از جنس فولاد منگنز دار پوشیده شده اند فضای بین آنها بسته به میزان خرد کردن مورد نظر دارای شکلهای مختلفی می باشد.
مواد خارج شده از سنگ شکن فکی توسط نوار نقاله به قسمتی که در آن سنگ شکن مخروطی قرار دارد وارد می شود اما قبل از اینکه مواد وارد سنگ شکن مخروطی گردد دوسرند به ترتیب سرند شماره 1 با چشم های 4*4 و در زیر آن سرند شماره 2 1*1 وجود دارد . علت قرارگیری این سیستم سرند به این علت است که موادی که اندازه آنها کمتر از 4 سانتی متر است جدا شده و وارد سرند پایین خود که دارای چشم های 1*1 است به خوبی جدا شود موادی که از این قسمت جدا می شود اندازه آنها در حدود 0 الی 4 سانتی متر می باشد مواد جدا شده در این قسمت توسط نوار نقاله ای به سمت دیگری انتقال داده می شود که جهت مصارف کاشی کاربرد دارد پس مواد مورد استفاده در صنعت کاشی فقط یک مرحله طی می کند. آن هم عبور از سنگ شکن فکی می باشد و از سند 4*4 و 1*1 عبور کرده و به این کاخانه ها حمل می گردد اما مواد درشت تر که از سرند 4*4 عبور نکرده اند وارد سنگ شکن مخروطی می گرددو قبل از سنگ شکن مخروطی سیلو که در حدود 50 تن ظرفیت دارد وارد می شود و توسط فیدر تغذیه کننده در قسمت پایین مواد آرام آرام با توجه به ظرفیت سنگ شکن مخروطی در حدود 4cm است یعنی مواد خروجی با اندازه 4cm از آن خارج می گردد ظرفیت سنگ شکن مخروطی در حدود 100 تن در ساعت است که در هر شیفت دو نفر جهت کنترل آن به کار گرفته شده است. مواد خروجی سنگ شکن مخروطی توسط نوار نقاله به سالت هموژن انتقال می یاب در برخی موارد وقتی موادی که اندازه آنها کمتر از 1cm است نیاز به صتعت کاشی نباشد همراه مواد به سالن هموژن انتقال داده می شود البته مسیر آنها با هم فرق می کند و دپوی که در قسمت ابتدای سالن هموژن بود از همین مواد بود البته جداسازی مواد فقط در مورد مواد معمولی می باشد ما در مواد سوپر هیچگاه جداسازی مواد 1cm و انتقال آن به قسمت کاشی را نخواهیم داشت.
سالن هموژن
مرحله بعدی از آماده سازی مواد اولیه یکنواخت کردن و هموژناسیون از نظر رطوبت و دانه بندی است . موتد خروجی از سنگ شکن مخروطی به اندازهآنها تقریبا 4cm است وارد قسمت شوت ابتدای هموژن می شود مواد توسط نوار نقاله که به صورت رو به بالا است مواد را انتقال داده و وارد قسمت ابتدای استاکر می کند.
استاکر : نام دستگاهی است که مواد اولیه را از سنگش کن مخروطی که توسط نوار نقاله رو به باله دریافت نموده و به صورت طولی در سالن جمع می کند طول دپو 22 متر و ارتفاع آن 11 متر با زاویه 18 موار به صورت فایل 4 هزار تنی ریخته می شود وقتی مواد به 4 هزار تن رسید استاکر به طور اتوماتیک عمل ریزش راقطع نموده و شروع به ریزش فایل جدید می کند در

 

قسمت سالن هموژن 4 فایل وجود دارد به نام های A1 و A2 و B1 و B2 که هر کدام از آنها 4 هزار تنی می باشند در سالن هموژن فقط یک عدد است که وجود دارد ظرفیت کاری استاکر 100 تن در ساعت است عینی متناسب با ظرفیت سنگ شکن مخروطی می باشد عملیات برداشت مواد توسط ریکلایمر صورت می گیرد اما دو عدد ریکلایمر در سالن همژن وجود دارد مواد مه به صورت فایل 4 هزار تنی با زاویه 18 دجه ریخته شده اند توسط شانه های موجود در ریکلایمر آرام آرام حرکت داده شده و در اثر لغزش مواد به پایین ریخته می شوند در قسمت پایین ریکلایمر قاشقکهایی وجود دارد که با حرکت رفت و برگشت در اثر لغزش مواد و ریخته شدن آنها در فضای بین آنها مواد را به قسمت جلو انتقال داده و وارد نوار نقاله ای که در

 

انتهای آن وجود دارد می کند مواد از این قسمت توسط نوار نقاله به آسیاب فیفر انتقال داده می شود طول نوار نقاله از سالم هموژن تا سیلوی ذخیره مواد آسیاب فایفر در حدود 150 متر است که در طول مسیر یک آهن ربا قرار داده شده است که یکی از آنها ایرانی و دیگری آلمانی می باشد البتهجهت انتقال مواد به آسیاب فایفر دو عدد نقاله وجود دارد. آهن ربای موجود مثل آهن ربای قبلی فقط جهت حذف آهن های احتمالی از جدا شدن تکه ای از دستگاهها به کار برده شده است در

این قسمت نیز دو نفر جهت کنترل دستگاهها به کار برده شده است البته تمامی موارد اتوماتیک صورت می گیرد و فقط هدف

 

از بکاگیری فرد نظارت بر کار دستگاهها می باشد مواد انتقال داده شده به آسیاب فایفر به دو قسمت میرود یکی آسیاب فایفر قدیم و دیگری آسیاب فایفر جدید یا سالن قدیم و سالن جدید مواد انتقال داده با توجه به نوعی که اعلام شده توسط نوار نقاله به سیلوی ذخیره آسیاب فایفر وارد می شود در قسمت سالن قدیم در حین پر شدن سیلوی به علت از کار افتادن دستگاهی که به محض پر شدن سیلوی عملیات انتقای و برداشت توسط ریکلایمر را قطع نماید وجود دارد به همین خاطر باید فردی که در سالن هموژن است هر از گاهی یه این امر هم نظارت داشته باشد اما سیلوی ذخیره سالن جدید دارای دستگاه اتوماتیک قطع موقع پر شدن سیلو می باشد ظرفیت ریکلایمر 50 تن در ساعت است مدت زمان تشکیل یک دپو به صورت تئوری 40 ساعت است اما در عمل یک دپو در مدت 48 الی 50 ساعت طول می کشد تا تشکیل شود.
تمام دستگاههای موجود در سالن هموژن ساخت کشور آلمان بوده و تمامی مراحل به طور اتوماتیک می باشد.
قبل از اینکه وارد بحث خردایش مواد توسط آسیاب فایفر بشویم لازم به ذکر است که در کارخانه فوق دو سالن جهت این امر اختصاص داده شده است که سالن قدیم و سالن جدید که لازم است ابتدا سالن قدیم را مورد بحث قرار دهیم و سپس وارد سالن جدید بشویم چون تفاوت های عمده ای با هم درند.
خرد کردن مواد در سالن قدیم
پس از مرحله هموزن ، مواد اولیه توسط نوار نقاله هایی به سیلوی ذخیره مواد که در حدود 150 تن ظرفیت دارند وارد می شود در انتهای سیلوی ذخیر مودا یک تغذیه کننده به نام دیسک فیلر وجود دارد که عملیات انتقال مواد به آسیاب را بر عهده دارد نوع آسیاب به کار برده شده آسیای غلتکی ( Roller Mill ) می باشد. آسیای غلتکی برای خرد کردن مواد نیمه سخت به کار برده می شود.
ساختمان این آسیاب تشکیل شده است از یک قسمت تحتانی که مستقل از بدنه توسط یک الکترو موتور یک جعبه دنده که در زیر آن قرار گرفته است ، حول محور مرکزی دوران می کند . بر روی آن تعدادی غلتک در حدود 3 عدد به شکل استوانه یا مخروط وجود دارد که مواد بین قسمت تحتانی و غلتکها خرد می شوند فشار لازم برای غلتکها توسط تعدادی فنر تامین می شود در آسیاب غلتکی کف گرد غلتکها در جایگاه خودشان با سرعت ثابت در حال چرخش میباشد در اثر شارژ مواد توسط دیسک فیلر این غلتکها موجب خرد شدن مواد می گردد عملیات خارج شدن مواد به این ترتین است که در بالای آسیان یک عدد سپراتور قرار گرفته جهت دانه بندی که این سپراتور با سرعت متغییر در حال چرخش است یعنی سپراتور با سرعت کم بچرخد مواد خروجی از آسیب درشت در اثر چرخش سپراتور با سرعت زیاد مواد خروجی ریز تر خواهند بود پس هدف از قرار گیری سپراتور دانه بندی مواد است در پایین سپراتور یک شبکه دیگری وجود دارد که باعث میشود اگرموادی که نتواند از سپراتور رد شوند به پایین ریخته شده در اثر برخورد آن به این شبکه خرد گردند عامل چرخش فایفر توسط یک پمپ هیدرولیکی روغنی تامین می شود ظرفیت آسیاب 20 الی 30 تا در ساعت است در قسمت بیرون یک مکنده خیلی قوی وجود دارد که عمل مکش را از داخل آسیاب بر عهده دارد یعنی این مکنده با سرعت زیاد مواد آسیاب شده که به دانه بندی مورد نظر رسیده اند بعد از عبور از سپراتور مکیده و وارد قسمت ایرسیکلون انتقال دهد به علت سختی بالای مواد مسیر همیشه در معرض سایش قرار دارد به همین خراطر این مسیر با پوششی از نوع آلمینای پوشیده شده تا از سایش آنها جلوگیری گردد معمولا عمل مکش به خاطر اختلاف فشار فن و داخل آسیاب است به این معنی که فن یک محیط کم ایجاد می کند و مواد از محل پر فشار ( داخل آسیاب ) به قسمت بالا کشیده می شود مواد وارد 4 عدد ایرسیکلون می شود. ایرسیکلون : یک محفظه قیفی شکل است که مواد داخل آن به صورت حلزونی یا به عبارتی بهتر گردبادی حرکت می کند در

نتیجه این حرکت ، مواد درشت به جداره پایینی ایرسیکلون چسبیده و توسط پارویی جمع آوری می شود و به قسمت اسکرو یا حلزونی ریخته می شود اسکرو محفظه لوله ای شکل است که داخل آن یک حلزون قرار دارد اما گرد غبار های موجود در آسیاب هم به دو عدد فیلتر انتقال می یابد که این فیلتر ها گرد و غیار موجود که از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است به علت خالص تر بودن مواد آن توسط پارچه های موجود در فیلتر ها گرد و غبار موجود مکیده شده و این مواد به همراه مواد موجود در ایرسیکلون وارد قسمت شوتینگ می شود قسمت داخلی ایرسیکلون از پوشش سخت پوشیده شده تا

 

از سایش آنها جلوگیری گردد و خود آسیاب نیز از پوشش سخت می باشد مواد خارج شده از ایرسیکلون و فیلتر ها در قسمت شوتینگ با مقدار مشخصی معمولا 6 قسمت آب یک قسمت مواد مخلوط شده که البته این آب از قسمت استخر ته نشین سازی مواد وارد این قسمت می شود در اثر مخلوط شدن مواد با آب دوغاب حاصل وارد قسمت جدا سازی می گردد.

جدا سازی مواد ( دوغاب )
دوغاب خارج شده از قسمت شوتینگ در مرحله اول جدایش وارد دستگاهی به نام درام بلنجر که به صورت حلزونی است وارد می شود دوغاب فوق که از قسمت قبل وارد این دستگاه شده به ازای هرتن ماده خشک دارای حدود 5 الی 6 تن آب می باشد و دارای دانسیته در حدود 1/093 gr/cm3 است دوغاب از قسمت وسط دستگاه وارد درام بلنجر می شود این دستگاه شامل حلزونی است که دوغاب وارد شده را به آرامی می چرخاند در انتهای این دستگاه قاششکهایی وجود دارد که دوغاب

 

وارد شده به این دستگاه کهدارای ناخالصی سیلیس است و دارای وزن زیاد می باشد در اثر ته نشین شدن به علت وزن زیاد توسط قاشقکها برداشته شده و به قسمت ضایعات انتقال داده می شود و اثر چرخش حلزونی و مواد زیر دارای وزن کم به سمت روبروی دستگاه که دارای یک سرند هم هست انتقال می یابد. مواد زیر که دارای وزن کم است به تانک ذخیره که دارای ظرفیت حدود 15m3 می باشد پمپاژ می شود و مواد درشت که توسط قاشقکها برداشته می شود به ضایعات انتقال

داده می شود دوغاب پمپاژ شده به تانک ذخیره 15m3 دارای دانسیته حدود 1/088gr/cm3 می باشد علت قرار دادن این تانکهای ذخیره این است که پمپ ها در بعضی مواقع خالی کار نکند و نیز ذخیره ای است برای نگهداری قسمتی از مواد پمپاژ شده به تانک ذخیره 15m3 بعد از ذخیره کردن در این تانک توسط پمپی دیگر به هیدروسیکلون شماره یک یعنی 350mm میشود.

هیدروسیلکون مطابق شکل فوق متشکا از ظرفی استوانه _ مخروطی شکل است. مواد از طریق دهانه ورودی و از مسیر لوله ای که مماس بر بخش استوانه ای در قسمت فوقانی آن است به هیدروسیکلون جریان می یابند. سطح فوقانی بخش استوانه ای توسط در پوشی مسدود است که از مرکز آن در امتداد محور ظرف لوله ای نصب شده است . که تا عمقی کمی پایین تر از محل ورود مواد به داخل این بخش امتداد یافته است . این لوله ف سرریز هیدروسیکلون است و دارای مقطع قابل تغییر می باشد که به آن دیافراگم یا vortex گفته می شود. در قسمت تحتانی ظرف میخی در راس بخش مخروطی نیز سوراخی با قطر قابل تغییر قرار دارد که ته ریز هیدروسیکلون گفته می شود و آنرا apex می گویند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله ضرورتها، مزایا ، موانع و عوامل تأثیرگذار بر گزارشگری مسئول

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ضرورت‌ها، مزایا ، موانع و عوامل تأثیرگذار بر گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌ها در pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ضرورت‌ها، مزایا ، موانع و عوامل تأثیرگذار بر گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌ها در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ضرورت‌ها، مزایا ، موانع و عوامل تأثیرگذار بر گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌ها در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ضرورت‌ها، مزایا ، موانع و عوامل تأثیرگذار بر گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌ها در pdf :

ضرورت‌ها، مزایا ، موانع و عوامل تأثیرگذار بر گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌ها

چکیده
مسئولیت‌ اجتماعی شرکت‌ها به ارائه روش‌هایی می‌پردازد که سازمان‌ها در فضای کسب و کار خود به آن عمل کنند و پاسخگوی توقعات جامعه، انتظارات تجاری، قانونی و اخلاقی آنان باشند، چرا که سازمان‌ها مسئولیت‌های بزرگی در زمینه اجتماعی، اقتصادی و محیطی در قبال کارکنان، سهامداران، مشتریان، دولت، تأمین‌کنندگان و تمامی ذینفعان خود بر عهده دارند. آنچه ک

ه می‌تواند‌یک اطمینان و اعتماد دو جانبه را فراهم سازد و شرکت‌ها و سازمان‌ها را به انباشت سرمایه و سوددهی هدایت نماید، وجود فضایی پر از اعتماد در تجارت و اقتصاد است و این اولین قدم برای پاسخگویی و حسابدهی شرکت‌ها در قبال عملکرد خویش می‌باشد که گز

ارشکری مسئولیت‌های اجتماعی به این امر کمک شایانی می‌نماید. تاکنون شرکت‌ها ملزم به ارائه گزارش مسئولیت‌های اجتماعی خود نبوده‌اند، شرکت‌هایی که بصورت اختیاری این گزارش را افشاء نموده‌اند، هدف اصلی خود را از انعکاس این گزارش، ارتقاء نام و اعتبار شرکت نزد مشتریان، مراجع دولتی و وسایل ارتباط جمعی دانسته‌اند.
در این مقاله به بررسی زمینه‌ها و ضرورت‌ها، مزایا ، موانع و عوامل تأثیرگذار بر گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی که مسئولیت شرکتها را در قبال جامعه و کلیه ذی نفعان دربر می گیرد، می‌پردازیم.
واژه‌های کلیدی: مسئولیت‌ اجتماعی شرکت‌ها،توسعه پایدار ، جهانی شدن.

مقدمه
هر وجهی از کسب وکار دارای‌یک بعد اجتماعی است. مسئولیت اجتماع

ی شرکت‌ها‌ یعنی رویه‌های باز و شفاف کسب وکار،‌یعنی روش‌هایی که مبتنی بر ارزش‌های اخلاقی و احترام به کارکنان، جامعه و محیط‌زیست می‌باشد.

مسئولیت اجتماعی فراتر رفتن از چارچوب حداقل الزامات قانونی است که سازمان در آن فعالیت دارد. بر این اساس، شرکت‌ها از نقش‌ تاریخیشان که کسب سود، پرداخت مالیات، استخدام کارکنان و تبعیت از قوانین است فراتر می‌روند و در تحقق هدف‌های اجتماعی گسترده‌تر نقش بسزایی خواهند داشت. در واقع مسئولیت اجتماعی شرکت‌‌ها رویکردی متعالی به کسب و کار است که تأثیر اجتماعی‌یک سازمان بر جامعه چه داخلی و چه خارجی را مدنظر قرار می‌دهد و هدف اصلی آن گردهم آوردن تمامی بخش‌ها اعم از دولتی، خصوصی و داوطلبان جهت همکاری با‌یکدیگر است تا از‌یک سو موجب همسویی منافع اقتصادی با محیط‌زیست و از سوی دیگر سبب توفیق، رشد و پایداری کسب و کار گردد. باید گفت مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها مختص به کسب و کار‌های بزرگ و سود آورتری بیشترآنها نیست بلکه رفتار سازمانی ت

مام شرکت‌ها و سازمان‌ها را در بر می‌گیرد. در این راستا هر چه شرکت‌های بزرگ نسبت به اصول اخلاقی و زیست محیطی خود حساس‌تر و آگاه‌تر شوند، شرکت‌های کوچکتر نیز در مراوده و تبعیت از آنها مصرتر خواهند شد که از این طریق موجبات جلب اعتما

د مشتریان و جامعه را فراهم سازند و در نهایت می‌توان چنین عنوان نمود که بقاء و پایداری شرکت‌ها بصورت روزافزونی در گرو رعایت مسئولیت‌های اجتماعی قرار گرفته است.
تعریف مسئولیت اجتماعی شرکتها:
موضوع مسئولیت اجتماعی شرکتها در دهه‌ی 1990 و به دنبال درک این مطلب که با کوچکتر شدن اندازه‌ی دولتها، دیگرآنها قادر به حل بسیاری از مشکلات اجتماعی نیستند، رواج‌یافت. به نظر طرفداران مسئولیت اجتماعی شرکتها، شرکتهای بزرگ ضمن آنکه مؤسسه ای اقتصادی هستند، اساساً نهادهایی اجتماعی اند و لذا باید به پیامدهای اجتماعی فعالیتهای خود اهمیت داده و بین مسئولیت‌های متضادی که نسبت به گروههای ذینفع مختلف وجود دارد، تبادل برقرار سازند. بنظر می رسد این مفهوم براساس چند مفهوم سنتی همچون نگرانی‌های زیست محیطی، ارتباطات با عموم، بشردوستی شرکت، مدیریت منابع انسانی و ارتباط با جامعه شکل گرفته است(فروغی و همکاران،1387) .
‌یکی از تعاریف مسئولیت اجتماعی شرکتها که بسیارکاربرد دار

د، تعریفی است که توسط انجمن تجارت جهانی جهت توسعه‌ی پایدار ارائه شده است. این انجمن ‌ مسئولیت اجتماعی شرکتها را بعنوان «تعهد همیشگی شرکت به انجام رفتارهای اخلاقی و سهیم بودن در توسعه‌ی اقتصادی و بهبود شرایط زندگی نیروی کار

و خانواده‌های آنها، جامعه‌ی محلی و بطورکلی اجتماع» تعریف کرده است(کاستکا و همکاران، 2004).
تعاریف دیگری نیز از مسئولیت اجتماعی شرکتها شده است که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود.
مسئولیت‌های اجتماعی شرکت (بنگاه) چنین تعریف شده است: «تلفیق عملیات و ارزش‌های بنگاه به گونه ای که منافع همه‌ی ذینفع‌ها ازجمله مشتریان،کارکنان، سهامداران و جامعه در سیاست‌ها و رفتار بنگاه ملحوظ گردد»(اسمیز، 2002).
در این چارچوب مدیریت متعهد می گردد منابع بنگاه از طریق مشارکت جدی و مسئولانه در جهت منافع جامعه و توام با تامین منافع برای سایرذینفع‌های بنگاه بکارگیرد (کوک و همکاران، 2001).
توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی:
توسعه پایدار عبارتست از یک فرآیند تغییر که طی آن ، مسائل مهمی نظیر نحوه بهره برداری و استفاده ازمنابع ، چگونگی جهت دهی به سرمایه گذاریها و نحوه اداره سرمایه ، جهت گیری و گرایش به سمت توسعه تکنولوژیکی و مواردی از این دست بصورت ریشه ای و بنیادین دچار تغییر شده و بهبود می یابند تا از طریق ، قابلیت پذیرش اثرات فعالیت های انسانی در طبیعت و محیط زیست حفظ شده و سازمان قادر باشد نیازهای آتی را نیز به خوبی نیازهای فعلی و با همین کیفیت جوابگو باشد(امیدوار،1386).
هرچند که وزن اصلی این عبارت برحفظ شرایط زیست محیط

ی تاکید دارد ، اما با این وجود نمی توان سایر مسائل و عوامل دیگری را نیز که برروی قابلیتها و تواناییهای سازمان درجهت پاسخگویی به نیازهای آتی بازار ، موثر خواهند بود، نادیده گرفت . از مهمترین انتقاداتی که به این تعریف وارد شده است

این است که هیچ نعریفی ازمفهوم نیازها و آثار آن ارائه نمی کند . شورای کسب و کار جهان برای توسعه پایدار پایداری شرکتها را به صورت زیر تعریف می کند : پایداری شرکتها یعنی پذیرش مسئولیتهای زیست محیطی و اجتماعی در استراتژی شرکت به گونه ای هماهنگ تا شرکت ها را قادر سازد سودهای منافع پایداری را برای تمامی ذی نفعان و نسلهای حاضر و آینده فراهم آورد(امیدوار، 1386).
امروزه تعاریف مربوط به توسعه پایدار بر3 محور پایداری متمرکز شده اند: اقتصادی ، زیست محیطی و اجتماعی. تاکید این 3 محور به این است که نه تنها باید مسائل زیست محیطی یا حتی جنبه های زیست محیطی و اقتصادی بلکه جوانب اجتماعی پایداری نیز مورد نظر قرار گیرد . البته اندیشه و تفکرات مربوط به پایداری اجتماعی هنوز به اندازه دو محور دیگر پیشرفت نکرده است اما واضح است که فشارهای اجتماعی و گاه تنازعات اجتماعی می تواند آن چنان گسستی در انباشت و نگهداشت کل دارایی ها ایجاد کند که رفاه بین نسلی به مخاطره افتد . مفهوم امروزی مسئولیت اجتماعی شرکتها به شدت از مفهوم توسعه پایدارتاثیر پذیرفته است . مسئولیت اجتماعی شرکتها همانند توسعه پایدار سه بخش اقتصاد– محیط زیست و اجتماع را در بر می گیرد . توسعه پایدار همانقدر که حکومت ها را مورد خطاب قرار داده است ، فعالان جامعه مدنی و تجاری را هم مورد خطاب قرار داده است . این مفهوم تا اندازه ای ازمفهوم مسوولیت اجتماعی گسترده تر است . زیرا مفهوم مسوولیت اجتماعی فقط در خصوص تجارت طراحی و تدوین شده است . در واقع ،CSR می تواند « مشارکت تجارت درتوسعه پایدار » محس

وب شود(امیدوار،1386).
ویژگی‌های گزارشگری مطلوب در مورد مسئولیت‌های اجتماعی:
تهیه‌کنندگان استانداردهای حسابداری، متخصصان حرفه حسابداری و مشاوران، دیدگاه‌ها و نظرات خود را در خصوص ویژگی‌های گزارشگری مطیات گزارش مطلوب را می‌توان چنین بیان نمود (آدامز و همکاران،2005):
– شفافیت و گویایی
– پاسخگویی واقعی و صمیمانه به ذینفعان
– در برداشتن رویدادها و اقدامات منفی در کنار دستاوردهای مثبت
– بیان صریح پذیرش مسئولیت‌های اجتماعی و اخلاقی
– جامعیت گزارش و انعکاس آثار عملیات شرکت بر جامعه، محیط زیست که از دیدگاه ذینفعان عمده حائز اهمیت است.
زمینه‌ها و ضرورتهای مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌ها:
دو عامل کلیدی شرکتها را ناگزیرساخته است که مسئولیت‌های اجتماعی را رعایت کرده، نسبت به آثارفعالیت‌های اقتصادی خود بر جامعه پاسخگو بوده وآن را گزارش نمایند (آدامز و همکاران،2005):
الف) درک قدرت و میزان تاثیرگذاری شرکتها برجامعه
ب) قبول این واقعیت که گزارشگری و انعکاس رعایت مسئولیت‌های اجتماعی به نفع شرکتها و متضمن پایداری آنان است و موجب احتراز از مخاطرات و پیامدهای عدم رعایت قوانین و مقررات ناظر بر حفظ محیط زیست و سلامت و ایمنی کارکنان می باشد .
سایر عوامل و محرکهای مؤثر درگزارشگری

مسئولیت‌های اجتماعی به قرار زیر است:
1- جهانی شدن :
طی دهه‌ی گذشته اندازه شرکتها از طریق ادغام و‌یا خرید سایرشرکتها به میزان قابل ملاحظه‌ای بزرگ شده وگستره‌ی عملیات خود را به کشورهای بیشتری توسعه داده‌اند.این روند رشد، قدرت و توانمندی شرکتها را در تاثیرگذاری بر محیط‌های اجتماعی، سیاسی و زیست محیطی کشورهایی که درآن فعالیت می‌کنند، افزایش داده اس

ت. از طرفی این امر بر انتظارات جامعه از شرکتها برای رعایت مسئولیت‌های اجتماعی افزوده است. بررسی و تحقیق بعمل آمده در سال 2002 در انگلستان نشان داد که 89 درصد جامعه آماری این تحقیق که جزء مشتریان شرکت‌های مختلف بودند عقیده دارند که رعایت مسئولیت‌های اجتماعی توسط شرکت‌ها بر تصمیمات آنها در ادامه مناسبات تجاری با شرکت‌های فروشنده تأثیر می‌گذارد (آدامز،2002).
تحقیق دیگری در مورد رفتار مصرف‌کنندگان نشان می‌دهد که در آمریکا 42 درصد اروپا 25 درصد، آمریکای لاتین 23 درصد، آفریقا 18 درصد و در آسیا 8 درصد مشتریان در صورت عدم رعایت مسئولیت اجتماعی توسط شرکت‌های طرف معامله، مناسبات تجاری را با آنها قطع می‌کنند و‌یا انتقاد و گله‌مندی خود را به آنان و‌یا دیگر ذی‌نفع‌ها منتقل می‌کنند(آدامز،2002).
2- دلایل و توجیهات شرکتها:
در پاسخ به سوال (آدامز،2002) از مسئولان گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی درشرکتهای شیمیایی و دارویی انگلستان وآلمان در مورد دلایل گزارشگری ایفای مسئولیت‌های اجتماعی، چنین اظهارداشتند: «در دهه‌ی1980 گزارشگری عمدتاً ناشی از فشارهای جامعه، سیاستمداران و قوانین و مقررات برای افشای مسئولیت‌های ما در قبال حفظ محیط زیست،کاهش ضایعات و امثالهم بود و به هرحال این اطلاعات را طلب می کرد. اما از دهه‌ی 1990،گزارشگری در مورد مسئولیت‌های اجتماعی به لحاظ الزامات قانونی

و‌یا فشارجامعه نبود. هدف اصلی انعکاس وگزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی، ارتقاء نام و اعتبار شرکت نزد مشتریان، مراجع دولتی و وسایل ارتباط جمعی بوده است» (آدامز ،2002).
3- سازمان‌های غیردولتی:
کاهش نقش و قدرت دولت در اعمال نظارت بر شرکت‌ها برای رعایت مسئولیت‌های اجتماعی و امتناع آنها از دخالت در امور شرکت‌ها موجب شکت‌ها را وادار به رعایت مسئولیت‌های اجتماعی کنند. سازمان‌های غیردولتی از طریق خرید سهام شرکت‌ها و حضور در مجامع این شرکت‌ها بر اعمال رای و نظر خود می‌پردازند. برای نمونه، حضور انجمن طرفداران محیط‌زیست موسوم به گرین پیس در شرکت‌ نفتی بی پی و مخالفت با پروژه خط لوله تبت توسط پترو چیم را عنوان نمود که موجب تأثیرات نامطلوب در سرزمین تبت می‌شود(گری و همکاران،1996).
4- قوانین و مقررات:
بسیاری ازکشورهای در حال توسعه فاقد قوانین و مقررات لازم برای وادارکردن شرکتها به رعایت محیط زیست و حقوق کارکنان و جامعه می باشند و عملاً قادر به بازداشتن این شرکتها از آسیب رسانی به محیط زیست نیستند. درچنین شرایطی محرکه‌ی اصلی در رعایت مسئولیت‌های اجتماعی، وجدان این شرکتها و روحیات و تلقیات مدیران آنهاست. وضع قوانینی با پیش بینی جرائم سنگینی برای عدم رعایت مسئولیت‌ها اجتماعی، در بسیاری ازموارد، شرکتها را وادار به رعایت این مسئولیت‌ها می کند(آدامز،2002).
مزایای رعایت و گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی:
شرکتهایی که رعایت مسئولیت‌های اجتماعی را در

دستورکار و عمل خویش قرار می‌دهند، از منافع و دی سنجید. برخی از این منافع به قرار زیراست:
1- جذب و نگهداری نیروی ارزشمند :
تحقیقات و بررسی‌ها نشان می دهد که 88 درصد شرکتهای انگلیسی بر این عقیده اند که رعایت مسئولیت‌های اجتماعی‌یکی از عوامل مهم در جذب و حفظ نیروی انسانی است و عدم رعایت این مسئولیت‌ها تاثیرات نامطلوبی بر روحیه و نگرش کارکنان نسبت به بنگاه بر جای می گذارد (سیمز،2002).
2- تصمیمات بهتر و کاهش هزینه‌ها :
شرکتهایی که رعایت مسئولت‌های اجتماعی و محیطی خود را گزارش می کنند و بعبارت دیگر، ملزم به انعکاس توامان خبرهای خوب و بد هستند، ناگزیر به تقویت کنترل‌های داخلی واتخاذ تصمیمات عقلائی ترند که خود موجب کاهش هزینه‌ها و زمینه ساز بهبود مستمر است(آدامز ، 2002).
بهبود عملیات موجب کاهش ریسک و بهبود ایمنی محیط کار شده و زمینه‌های مساعد برای صرفه جویی در هزینه‌ها را فراهم می سازد(سیمز، 2002).
3- افزایش اعتبار شرکت:
با گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی،شرکتها خطرات تحریم مشتریان و سایرمراجع بیرونی را کاهش می دهند، درک درست از مسئولیت‌های اجتماعی و رعایت آنها شرکت را از انتقاد مراجع داخلی و بیرونی مصون می سازد و بر اعتبار و وجهه شرکت می افزاید. بعلاوه از این طریق ارتباط با جامعه و سایرذینفع‌ها توسعه می‌یابد و برای شرکت‌یک نوع مزیت رقابتی ایجاد خواهد کرد (آدامز ،2002).

 

4- بهبود نتایج مالی:
سرمایه گذاری مبتنی بر رعایت مسئولیت‌های اجتماعی مفهومی است که ضمن آن سرمایه گذاران به هنگام تصمیم‌گیری در سرمایه گذاری و‌یا خروج سرمایه از‌یک شرکت، ارزشهایی از دیدگاه شخصی و انتظارات جامعه از شرکت وکلاً معیارهای اخلاقی را در نظر می گیرند (آدامز و همکاران، 2005).
در سال 1984 در انگلستان موسسه اف پی نخستین، «صندوق سرمایه‌گذاری متکی بر معیارهای اخلاقی» را تأسیس نمود که در حال حاضر تعداد این صندوق‌ها به 55 صندوق رسیده است و بالغ بر 14 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری را در سال 2002 مدیریت کرده‌اند. تحقیق سال 2002 همبستگی مثبت بین ارزش‌های بنگاه، اخلاق سازمانی و رعایت مسئولیت‌های اجتماعی را با نتایج مالی نشان می‌دهد(اسمیز،2002).
عوامل تاثیرگذار بر رعایت و گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی:
تحولاتی که رعایت مسئولیت‌های اجتماعی توسط شرکتها را در کشورهای اروپایی افزایش داده و مسئولیت خواهی از شرکتها را توسعه داده است عبارت اند از: سیاستهای صندوق بازنشستگی، تدابیراتحادیه‌های صنفی وصنعتی، قوانین ناظر بر رعایت مسئولیت‌های اجتماعی و جوایز وگواهینامه‌های رعایت مسئولیت‌های اجتماعی. در ادامه به توضیح اجمالی برخی از این عوامل می پردازیم .
1- سیاستهای صندوق بازنشستگی:
صندوق‌های بازنشستگی در انگلستان، سیاست خود را برپایه «سرمایه گذاری مبتنی بر رعایت مسئولیت‌های اجتماعی» قرارداده اند و این سیاست را در هیئت مدیره و مجامع شرکتها اعمال می کنند. ازجمله تمهیداتی که نمایندگان صندوق‌های بازنشستگی در هیئت مدیره‌های مجامع دنبال می کنند عبارت از پیگیری و حصول اطمینان از گزارشگری رعایت مسئولیت‌های اجتماعی و برحذر داشتن شرکتها از اقدامات مغایر موازین اخلاقی و رعایت حقوق جامعه است. عدم رعایت این موازین و مسئولیت‌ها موجب خروج سرمایه ازشرکتها می گردد(آدامز و همکاران،2005)
2- تدابیر اتحادیه‌های صنفی و صنعتی:
اتحادیه‌های صنفی وصنعتی می توانند مشترکاً به تعریف و تعیین استانداردهای ایمنی، بهداشتی و مسئولیت‌های زیست محیطی بپردازند. تبادل تجارب درجهت بهبود این ضوابط و استانداردها و همچنین آموزش‌های لازم برای رعایت مسئولیته

ای اجتماعی و حفظ ایمنی محیط کار و امثالهم میتواند ازجمله تدابیرو اقدامات مشترک درسطح صنعت باشد.
3- گواهینامه و جایزه:
دو نهاد بین‌المللی موسوم به «گزارشگری پیشرو جهانی» و «انستیتوی مسئولیت سنجی اخلاقی و اجتماعی» حدود 12سال قبل تاسیس‌یا

فته اند و رهنمودها و استانداردهای جدیدی برای گزارشگری پایداری شرکتها ابداع کرده‌اند که براساس ارزیابی و حسابرسی کیفیت این گزارشگری،گواهینامه و جوایزی را به شرکتها اعطا می کنند.
4- قانون و مقررات:
بنابر تحقیق مؤسسه کی پی ام جی درسال 1999،کشورهای دانمارک، هلند، نروژ و سوئد در تدوین و اعمال قوانینی پیشگام هستند که شرکتها را ملزم به گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی می کنند. بورس اوراق بهادار درآمریکا، قانون شرکتها در انگلیس و بورس اوراق بهادارکانادا مقرراتی را برای گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی تدوین کرده اند. اتحادیه اروپا طی سندی با عنوان «بیانیه سبزاتحادیه اروپا» درسال 2001 رهنمودها و ضوابط گزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی توسط شرکتها را مطرح کرده است .
5- تحریم مصرف‌کنندگان/ اقدامات NGOs:
تحریم مصرف‌کنندگان و اقدامات سازمان‌های مستقل غیردولتی (NGOs) نظیر جذب سبزها و سازمان‌‌های فعال در زمینه حقوق بشر، نقش بسزایی در تغییر تصمیمات شرکت‌ها در جلوگیری از نقض حقوق انسانی و رعایت مسئولیت‌های اجتماعی داشته‌اند. سازمان‌های مستقل آنگاه که اقدامات خود را با مشارکت مصرف‌کنندگان و پشتیبانی دولت به پیش برند، به اهرم قدرتمندی در اعمال فشار و تأثیرگذاری بر شرکت‌ها در جهت رعایت مسئولیت‌های اجتماعی تبدیل می‌گردند.
موانع بکارگیری گزارشگری مسئولیتهای اجتماعی شرکتها:
با توجه به بررسی صورت گرفته در بورس اوراق بهادار تهران در سال 88 ، موانع بکارگیری گزارشگری مسئولیتهای اجتماعی شرکتها در ایران شامل 4 مانع زیر می باشد(عزیزخانی و همکاران، 1388):
1- نبود الزامات قانونی برای گزارشگری مسئولیتهای اجتماعی
2-عدم اطمینان مدیران نسبت به منافع حاصل از این گزارشگری
3- نبود(محدود بودن) زیرساختهای الکترونیکی که شرکتها برای این گزارشگری به آن احتیاج دارند.
4-عدم احساس نیاز جامعه به این گزارشها
که مهمترین این موانع نبود (محدود بودن) زیرساختهای الکترونیکی که شرکتها برای این گزارشگری به آن احتیاج دارند ،عنوان شده است.سپس نبود الزامات قانونی، عدم احساس نیاز جامعه و در نهایت عدم اطمینان مدیران نسبت به منافع حاصل از این گزارشگری در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
نتیجه‌گیری :

مهمترین مشکل و نارسایی گزارشگری‌ جاری در مورد مقوله‌های اجتماعی، اخلاقی و زیست‌محیطی، فقدان طبیعت گزارش‌هاست

. زیرا گزارش‌ها معمولاً جزئیات آثار عملکرد شرکت بر جامعه را به ذی‌نفع‌ها منعکس نمی‌کنند. مقوله‌هایی که درگزارشگری مسئولیت‌های اجتماعی مورد توجه و علاقه ذینفع‌ها است به شرح ذیل می‌توان عنوان نمود:
– درج رویدادهای عمده و آثار منفی عملیات شرکت.
– انطباق تصویری که شرکت به دست می‌دهد با آنچه مراجع بیرونی از شرکت معرفی می‌کنند.
– ارزیابی میزان پایداری شرکت در اثر رعایت و‌یا عدم رعایت مسئولیت‌های اجتماعی و مسائل زیست محیطی.
– تشریح نظام حاکمیت شرکت.
رعایت موارد فوق می‌تواند تا حدود زیادی به جامعیت گزارش‌های مسئولیت‌های اجتماعی کمک کند اما اقدامات و کوشش‌های دیگری نیاز هست تا این گزارش‌ها را اطمینان بخش سازد. این اقدامات که نحوه انجام و تحقق آنها می‌تواند موضوع و دستور کار پژوهشگران قرار گیرد را می‌توان بشرح زیر عنوان نمود:
– تحلیل منافع بنگاه از رعایت مسئولیت‌های اجتماعی
– بهبود مدل‌ گزارشگری و فرایند تهیه آن و تلاش در جهت استفاده از اینترنت در انتشار گزارش‌ها
– تهیه رهنمود برای حسابرسی فرآیندهای گزارشگری
منابع:
امیدوار، علیرضا.،1386،” مفاهیم مرتبط با مسئولیت اجتماعی شرکت ها”، اداره استاندارد و تحقیقات، مرکز ترویج مسئولیت اجتماعی شرکت ها.
عزیزخانی،مسعود-پوراشرف،یاسان اله- لطیفیان،بهزاد،1388،”موانع بکارگیری گزارشگری مسئولیتهای اجتماعی در شرکتهای پذیرفته شده

در بورس اوراق بهادار تهران”،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک،پایان نامه کارشناسی ارشد.
فروغی، داریوش- میر شمس شهشهانی،مرتضی- پورحسین، سمیه،”نگرش مدیران درباره افشای اطلاعات حسابداری اجتماعی” ، فصلنامه بررسیهای

حسابداری و حسابرسی، شماره 52 ،صص 55 70، 1387 .

Adams,C.A.,2002,”Internal Organisational Factors Influencing Corporate Social and Ethical Reporting : Beyond Current Theorising”, Accounting,Auditing And Accountability Journal 15,2:50- 223.
Adams,C.,Zutshi,A.,2005,”Corporate Social Responsibility: Why business should Act responsibility and be Accountable , IFAC ,Article of merit,1-11.
Castka, P. Bamber, E.F. Bamber, D.F. and F.M. Sharp. (2004).”Integrating Corporate Social Responsibility (CSR) in to ISO Management System – In Search of a Feasible CSR Management System Framework”,The TQM magazin , Vol.16,No.3,pp.216 – 224
Gray, Owen and Adams,1996,”Accounting and Accountability” Chapter 4, pp.81-123.
Kok,P.,T.Wiele,R.Mckenna and A.

Brown,2001,”A Corporate social responsibility Audit Within a Quality management Frameworke”,journal of business Ethics 31,4;97-285.
Simms,J.,2002,”Business:corpor

ate social responsibility –You know it make sense”, Accountancy 130,pp:48-50.
Smith,K.,2002,”Iso considers corporate social responsibility standard” ,The Journal For Quality and Participation 25,3:420.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   76   77   78   79   80   >>   >