سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله مزایا و معایب به کارگیری استاندارهای بین المللی گزارشگری م

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مزایا و معایب به کارگیری استاندارهای بین المللی گزارشگری مالی در pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مزایا و معایب به کارگیری استاندارهای بین المللی گزارشگری مالی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مزایا و معایب به کارگیری استاندارهای بین المللی گزارشگری مالی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مزایا و معایب به کارگیری استاندارهای بین المللی گزارشگری مالی در pdf :

مزایا و معایب به کارگیری استاندارهای بین المللی گزارشگری مالی
به عنوان استاندارهای ملی حسابداری

چکیده
طی سالهای اخیر، هیئت استانداردهای بین المللی حسابداری و هیئت ا

ستانداردهای حسابداری مالی آمریکا، در خصوص پروژه همگرایی استانداردهای خود به توافق رسیده اند. بدون تردید، جهانی سازی استانداردهای حسابداری پیامدهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی گوناگونی در پی خواهد داشت. اگرچه پژوهش های پیشین، پیامدهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به کارگیری استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی را مورد بررسی قرار داده اند، اما کمتر مقاله ای در مورد مزایا و معایب به کارگی

ری استاندارهای بین المللی به عنوان استانداردهای ملی و پیامدهای آن ارائه شده است. در این مقاله جزئیات کاملتری از مزایا و معایب پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی ارائه خواهد شد.

واژه های کلیدی: استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی ، استانداردهای ملی حسابداری ، جهانی سازی استانداردهای گزارشگری مالی.

*عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین
** مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد هادی شهر
***دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری
مقدمه
وجود اطلاعات مالی شفاف و قابل مقایسه، رکن رکین پاسخگویی و ت

صمیم گیری های اقتصادی آگاهانه و از ملزومات بی بدیل توسعه و رشد اقتصادی در بخش های خصوصی و دولتی است.صاحبان سرمایه، اعتبار دهدگان، دولت و دیگر استفاده کنندگان برای تصمیم گیری در زمینه خرید، فروش، و نگهداری سهام، اعطای وام، ارزیابی عملکرد مدیران، و دیگر تصمیمات اقتصادی مهم به اطلاعات مالی معتبر، مربوط و قابل فهم نیاز دارند. سرمایه گذاران زمانی در یک واحد اقتصادی سرمایه گذاری می کنند که اولاً درباره آن اطلاعات کافی(شامل اطلاعات مالی) داشته باشند و ثانیاً به این اطلاعات اطمینان کنند. اعتبار

دهندگان نیز بدون اطلاع از وضعیت مالی و عملکرد مالی یک واحد نمی توانند منابع مالی خود را در اختیار آن قرار دهند. دولت هم در تصمیم گیری های مالی مختلف در سطح اقتصاد خرد و کلان به اطلاعات مالی نیاز دارد. همه این تصمیمات، سرنوشت اداره منابع کمیاب اقتصادی کشور را رقم می زند و بنابراین در صورتی که تصمیمات آگاهانه و مبتنی بر اطلاعات شفاف و قابل مقایسه نباشد، منابع اقتصادی تلف می شود و اقتصاد کشور آسیب می بیند.
اگرچه اطلاعات مالی از منابع مختلف قابل استخراج است، اما در حال حاضر صورتهای مالی هسته اصلی منابع اطلاعات مالی را تشکیل می دهد و الزاماً باید از کیفیت مطلوبی بر خوردار باشد.
صورتهای مالی زمانی از کیفیت مطلوب برخوردار خواهد بود که بر اساس ضوابط معتبر یعنی استانداردهای حسابداری تهیه شده باشد. (کمیته تدوین استانداردهای حسابداری)
برای حسابداران، گستره تدوین استانداردها چالشی بزرگ به حساب می آید. بسیاری از جنبه های تولید و ارائه اطلاعات شرکتها تابع مقررات شده است و بسیاری از این مقررات هم به وسیله نهادهای تدوین کننده استانداردهای حسابداری تنظیم می شود. گذشته از این، در هر لحظه از زمان با تدوین و ارائه استانداردهای حسابداری گستره این مقررات افزایش می یابد.(اسکات،1388،190)
فرآیند تدوین استانداردها باید مبتنی بر تئوری پذیرفته شده حسابداری باشد. درک عمیق از تئوری حسابداری می تواند نقش ارزنده ای در چگونگی ایجاد و توسعه روشها در ساختار حسابداری مالی، بهبود فرآیند تدوین استانداردهای جدید، و یکپارچه کردن استانداردهای حسابداری در سطح ملی و بین المللی ایفا کند.(شباهنگ،الف،1387)

عوامل تاثیر گذار بر تدوین استانداردها
نهاد تدوین کننده استانداردها همواره باید استانداردهایی وضع نماید

که بین خواسته های گروههای مختلف ذینفع نوعی تعادل و توازن بر قرار سازد. در ادامه، به چند نمونه از عوامل تاثیر گذار اشاره می شود.
سودمندی در تصمیم گیری
برای اینکه یک استاندارد، از دیدگاه تصمیم گیری، سودمند واقع شود باید به اطلاعات ارائه شده در گزارشهای مالی و معیار سنجش تحقیقات تجربی انجام شده در بازار سرمایه توجه شود. (Ball,2006,26)

 

گروههای ذینفع
دو گروه مهم دیگر که در فرآیند تدوین استانداردهای حسابداری نقش بیشتری می آفرینند، سرمایه گذاران و مدیران شرکتها می باشند.
نیروهای بازار
تدوین کنندگان استانداردها باید به نیروهایی که در بازار ایجاد انگیزه می کنند توجه، و از آنان بهره برداری نمایند و تا آنجا که امکان دارد تلاش کنند نیاز به ((استاندارد)) را کاهش دهند.
همچنین تدوین کنندگان استانداردها باید به جنبه آگاهی دهندگی قیمتها در بازار توجه کنند و قیمت بازار را محملی برای ارائه اطلاعات به حساب آورند.
عوامل اقتصادی
استانداردهای حسابداری علاوه بر آنکه چگونگی حسابداری معاملات و رویدادهای مختلف را تعیین می کنند، پیامدهای اقتصادی نیز در بر دارند. استانداردهای حسابداری باید به نحوی تدوین شوند که هدفهای گزارشگری مالی را تامین کنند. (Beuselinck,2009,8)
عوامل سیاسی
علاوه بر وجود تضاد یا تعارض بین منافع سرمایه گذاران و مدیران، گروههای ذینفع دیگری هم وارد صحنه خواهند شد که نماینده سطوح مختلف بخشهای اقتصادی، شیوه عمل سازمانهای مختلف و فرهنگ های گوناگون هستند، که در این زمینه می توان به قدرتهای سیاسی که توان تدوین مقررات را دارند، اشاره کرد.(اسکات،1388،257)
عامل فرهنگ
اگر عوامل فرهنگی – اجتماعی به توسعه سیستمهای حسابداری ارتباط داشته باشد که دارد، و اگر چنین ارزشهایی به سیستم فرهنگی – اجتماعی یک ملت نفوذ کند، در این صورت می توان ادعا کرد که یک رابطه نزدیکی بین زمینه های فرهنگی و الگوهای سیستم حسابداری در سطح بین الملل وجود دارد.

 

هدفهای گزارشگری مالی
کمیته تروبلاد(Trueblood) هدفهای گزارشگری مالی را به قرار زیر صورت بندی نموده است:(ولک،1387،253)
به شرح زیر بیان می شود:

1 ارائه اطلاعاتی که مبنای تصمیمات اقتصادی قرار گیرد.
2 تامین نیازهای آن دسته از استفاده کنندگان که اختیار، توانایی یا منابع محدودی دارند و به همین دلیل نمی توانند به راحتی اطلاعات مالی را به دست آورند و به صورتهای مالی به عنوان یگانه منبع اطلاعات درباره فعالیتهای شرکت، اتکا می کنند.
3 ارائه اطلاعاتی سودمند به سرمایه گذاران تا آنها بتوانند جریانهای نقدی آینده را پیش بینی، مقایسه و ارزیابی کنند.
4 ارائه اطلاعاتی مفید به استفاده کنندگان برای پیش بینی، مقایسه و ارزیابی قدرت سودآوری شرکت.
5 ارائه اطلاعاتی مفید برای قضاوت درباره توانایی مدیریت از نظر استفاده بهینه از منابع شرکت در جهت دستیابی به هدف اصلی شرکت.
6 ارائه اطلاعات عینی و ذهنی درباره مبادلات اقتصادی و سایر رویدادها که برای پیش بینی،
مقایسه و قضاوت درباره قدرت سودآوری شرکت مفید باشد.
7 ارائه وضعیت مالی به گونه ای که برای پیش بینی، مقایسه و ارزیابی بنیه سودآوری شرکت مفید باشد. این گزارش باید در مورد مبادلات شرکت و سایر رویدادها که بخشی از چرخه های ناقص ایجاد درآمد هستند، اطلاعاتی را ارائه کند
8 ارائه یک صورت مالی از سود هر دوره که برای پیش بینی، مقایسه و ارزیابی قدرت سودآوری واحد تجاری سودمند باشد. این صورت باید نتیجه چرخه های سودآوری تکمیل شده و فعالیتهای واحد تجاری را که منجر به پیشرفت قابل شناسایی در جهت تکمیل چرخه های تکمیل نشده می شوند، گزارش کند..
9 تهیه صورتی از فعالیتهای مالی که برای پیش بینی، مقایسه و ارزیابی قدرت سودآوری واحد تجاری سودمند باشد. این صورت مالی عمدتاً جنبه های عینی مبادلات واحد تجاری را که پیامدهای نقدی مهمی دارند یا انتظار می رود داشته باشند ، گزارش می کند.
10 یکی از اهداف صورتهای مالی فراهم کردن اطلاعات سودمند برای

فرآیند پیش بینی است.
11 یکی از اهداف صورتهای مالی در سازمانهای دولتی و غیر انتفاعی، فراهم کردن اطلاعات سودمند برای ارزیابی اثر بخشی مدیریت منابع در جهت دستیابی به اهداف سازمان است.
12 یکی از اهداف صورتهای مالی، گزارش آن دسته از فعالیتهای واحد تجاری است که بر جامعه اثر دارند و قابل تعیین، توصیف و اندازه گیری و برای ایفای نقش واحد تجاری در محیط اجتماعی حائز اهمیت است.
کشورها می توانند بر اساس تشابهات حسابداری گروه بندی شوند. به هر حال، به منظور تعمیم گروه بندی در سطحی گسترده تر، تنها پنج مدل حسابداری عمده بشرح زیر شناسایی شده که به اختصار معرفی می شود:
مدل انگلیسی – آمریکایی(آنگلوساکسون)
آمریکا، انگلستان و هلند، پیش آهنگ این گروه هستند. از مشخصات این مدل، می توان به موارد زیر اشاره کرد1:
• حسابداری در این کشورها در راستای رفع نیازهای اطلاعاتی سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان جهت گیری شده است.
• این کشورها، بازارهای سرمایه بزرگ و توسعه یافته دارند.
• سطح آموزش در آنها بسیار بالاست و استفاده کنندگان اطلاعات مالی از خبرگی و مهارت بالایی برخوردارند.
مدل کنتیننتال
کشورهای اصلی این گروه، کشورهای قاره اروپا و ژاپن هستند. واحدهای تجاری در این کشورها، رابطه نزدیکی با بانکها، که تامین کننده نیازهای سرمایه ای آنها به شمار می روند. حسابداری مالی، جهت گیری قانونی داشته و شیوه عمل حسابداری گرایش به محافظه کاری زیاد دارد. در این کشورها، حسابداری معمولاً طوری طراحی می شود که الزامات

وضع شده بوسیله دولت(نظیر محاسبه مالیات) را برآورده سازد یا ن

شانه مطابقت عملکرد تجاری در سطوح خرد، با برنامه اقتصادی کلان دولت باشد. کشورهای فرانسوی زبان آفریقا، نیز کم و بیش این مدل را دنبال می کنند.
مدل آمریکای جنوبی
این مدل، بیشتر کشورهای آمریکا جنوبی را در بر می گیرد. این کشورها به استثناء برزیل که پرتغالی زبان است، اسپانیایی زبان هستند. آنچه این مدل را از دو مدل قبل متمایز می کند استفاده مستمر از تعدیلات تورمی در حسابداری است. به طور کلی در این مدل، جهت گیری حسابداری به سوی نیازهای برنامه ریزان دولتی است و یکنواختی بر واحدهای تجاری تحمیل می گردد.
مدل اقتصاد ترکیبی
فروپاشی بلوک شرق پس از وقایع سیاسی دهه 1980 میلادی سبب آن شد که در اروپای شرقی و شوروی سابق، یک مدل حسابداری خاص ایجاد شود. این مدل، از یک سو در صدد پاسخگویی به بقایای برنامه ریزی و کنترل اقتصادی بسیار متمرکز(مربوط به سیستم سیاسی سابق)و از سوی دیگر، به دنبال پاسخگویی به فعالیتهای موسسات دارای گرایش اقتصاد آزاد است. در کشورهای استفاده کننده از این مدل، موسسات معمولاً در قالب سیستم های حسابداری دوگانه عمل می کنند.
مدل استانداردهای بین المللی
مدل استانداردهای بین المللی را می توان یک مدل نوظهور و متمایز از چهار مدل قبل دانست که ریشه های آن در تلاش برای هماهنگی حسابداری مالی در سطوح بین المللی(خصوصاً برای شرکتهای چند ملیتی و مشارکت کندگان در بازارهای مالی جهان) نهفته است. انتظار می رود با جهانی شدن بازارهای سرمایه، حرکت در جهت گسترش استانداردهای بین المللی تسریع شده و مدلهای مختلف به سمت همگرایی بیشتر حرکت کند.
از آنجایی که بیشتر پیشرفتهای صنعتی در گروه کشورهای آنگلوساکسون و کنتیننتال می باشد، لذا بیشترین رشد و توسعه حسابداری در این کشورها می باشد.(کرمی و تاجیک،.1386،73)
فرآیند تدوین استانداردهای حسابداری در سطح بین الملل

کمیته تدوین استانداردهای بین المللی حسابداری، یعنی نهاد اصلی تشکیل دهنده هیئت استانداردهای بین المللی حسابداری با موافقت سازمانهای حسابداری استرالیا، فرانسه، کانادا، ژاپن، آلمان، مکزیک، هلند، بریتانیا، ایرلند و ایالات متحده در سال 1973 تشکیل شد.
در سال 2001، کمیته استانداردهای بین المللی حسابداری تجدید سازمان گردید و دارای ساختار
مشابه ساختار هیئت استانداردهای حسابداری مالی(در ایالات متحده) شد.
تشکیل کمیته تدوین استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی بخشی از پدیده جهانی شدن فعالیتهای اقتصادی است که در سالهای اخیر شاهد آن بوده ایم. به ویژه، این پدیده جهانی شدن
بازارهای اوراق بهادار و بسیاری از شرکتهای بزرگ پذیرفته شده در این بازارها(در دو یا چند کشور) را در بر می گیرد. در نتیجه، تهیه کنندگان گزارشهای سالانه شرکتهای بزرگ و چند ملیتی در می یابند که باید این گزارشها را طبق موازین حاکم بر بازارهای اوراق بهادار چندین کشور تهیه کرد.(اسکات،1388،280،270،269)

هدف های کمیته تدوین استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی عبارتند از:
• برای تامین منافع عموم، ارائه یک مجموعه منحصر به فرد استانداردهای حسابداری با کیفیت بالا ، قابل درک و قابل اعمال در سطح جهان برای نیروهای فعال در بازارهای جهانی،
• افزایش یا تقویت کاربرد این استانداردها، و
• ارائه استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی و ارائه بهترین راه حل ها.

مزایا و معایب به کارگیری استانداردها حسابداری بین المللی
با توجه به مطالب ارائه شده و ارزیابی نتایج یافته های محققان در مورد مزایا و معایب پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی، می توان اهم مزایا و معایب استانداردهای حسابداری بین المللی را به شرح ذیل بر شمرد:

مزایای پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی
مزایای گوناگونی برای پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی به عنوان استانداردهای حسابداری ملی مطرح شده است که می توان اهم مزایای آن را به قرار زیر دانست:
افزایش قابلیت مقایسه
تردیدی نیست که یکی از مهمترین اهداف یکسان سازی جهانی استانداردهای گزارشگری مالی افزایش قابلیت مقایسه ی صورتهای مالی است. از دیدگاه نظری این توافق وجود دارد که داشتن مجموعه ی واحدی از استانداردهای با کیفیت بالا به نفع سرمایه گذاران است و منجر به کاهش هزینه های اداری جهت دسترسی به بازارهای سرمایه در سراسر جهان می گردد. در یک بازار سرمایه یکپارچه، منطق وجود مجموعه ی واحدی از استانداردها آشکار است، زیرا این مجموعه ی واحد، مقایسه پذیری و درک گزارشگری مالی را بهبود می بخشد و به کارگیری سرمایه در فراسوی مرزهای سیاسی را کارآتر می سازد. گزارشگری مالی از طریق اینترنت در حال رایج شدن است و سرمایه گذاران همه کشورها، صرف نظر از کشورهای محل اقامت به اطلاعات مالی شرکت ها دسترسی دارند. در غیاب استانداردهای یکنواخت، برای مقایسه ی صورت های مالی تهیه شده در کشورهای مختلف به شناخت متقابل یا تطبیق نیاز است. شناخت متقابل مستلزم آن است که استفاده کننده ی صور تهای مالی با دو مجموعه ی متفاوت از استانداردها آشنا باشد.(فروغی،1388،98)
آچلیتنر (2005) معتقد است که شناخت متقابل تنها در میان کشورهایی که زیربنای اصول حسابداری مشابهی دارند، ممکن است.. در صورت استفاده از استانداردهای یکنواخت گزارشگری مالی، به سادگی می توان وضعیت مالی شرکتهای سراسر دنیا

را با یکدیگر مقایسه کرد و از پیچیدگی ها و هزینه های تطبیق دو روش فوق پرهیز کرد.
اگرچه قابلیت مقایسه موضوعی است که در استانداردهای ملی هر کشور نیز مد نظر می باشد، ولی مقایسه پذیری جهانی (مقایسه پذیری فرا ملی)، نیاز حیاتی برای بازار و محققان و نیاز حیاتی برای سرمایه گذاران در امر تصمیم گیری است، که استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی تا حدی این نیازها را بر طرف می کند.

دیوید تویدی ، مدیر IASB ، دلیل یکسان سازی بین المللی در حسابداری را در انسجام بازارهای جهانی می داند: “با پیوسته شدن بازارهای سرمایه ی جهان، نیاز به مجموعه ی واحدی از استانداردهای حسابداری آشکارتر می شود. یک مجموعه ی واحد از استانداردهای بین المللی، قابلیت مقایسه ی اطلاعات مالی را افزایش داده و به این ترتیب سرمایه ی بین کشورها به نحو اثر بخش تری توزیع خواهد شد هم چنین گسترش و پذیرش استانداردهای بین المللی، هزینه های مقایسه را برای شرکتها کاهش داده و ثبات رویه را در حسابرسی بهبود می بخشد” 1
ارتقای کیفیت گزارشگری مالی
حسابداران حرفه ای سراسر جهان بر مجموعه ی واحدی ازاستانداردها متمرکز شده و به این ترتیب نقاط ضعف این استانداردها کاملاً آشکار می شود، و از طریق رفع اشکالات آن، شفافیت و کیفیت گزارشگری مالی به میزان زیادی ارتقا پیدا می کند. با توجه به شرایط مختلف اقتصادی کشورهای گوناگون، تجربیات بسیاری از کشورها در استانداردها لحاظ شده و از بروز بحرانهای مالی- اقتصادی جلوگیری می شود. استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی نسبت به استانداردهای ملی، دقت وجامعیت بیش تری دارد.
فلورا ودیگران(2010) معتقدند که در دوره هایی که استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی پذیرفته شده، تاثیر زیادی بر روی هزینه سرمایه داشته و باعث شده است که نا برابری اطلاعاتی و ریسک کاهش یابد و در نتیجه هزینه سرمایه کاهش یابد. این امر سبب افزایش کیفیت گزارشگری مالی می شود. همچنین در بررسی های انجام شده توس

ط لیوز و ورچینا(2000)، دسک و دیگران(2008)و لی (2010) نیز همین مطالب مطرح شده است.( Annita Florou , 2010, 12)
صرفه جویی در زمان و هزینه و آموزش
استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی از طریق کاه

ش هزینه های تطبیق، هزینه دسترسی به اطلاعات بازارهای سرمایه ی مختلف را کاهش می دهد. حسابداران با فراگیری مجموعه ی واحدی از استانداردها، قادر به تهیه و تحلیل صورت های مالی شرکت های سراسر جهان خواهند بود. سرمایه گذاران نیز با درک استانداردها، اطلاعات را به درستی تفسیر و از این رو، تصمیمات بهتری را بر اساس آن اطلاعات اتخاذ ی کنند. این مسئله می تواند به کاهش هزینه های سرمایه ی شرکت ها نیز منجر شود.( Ball,2006,15)
کتابهای درسی و ابزارهای آموزشی حسابداری مالی نیز به صورت مشابه در سراسر دنیا قابل استفاده خواهند بود. با توجه به مشابه بودن فرآیند گزارشگری مالی، سیستم های اطلاعاتی نیز قابل استفاده در شرکت های مختلف خواهند بود و هزینه ی ایجاد آن ها بین تعداد بیشتری از اشخاص تقسیم خواهد شد.

معایب به کارگیری استانداردهای حسابداری بین المللی
می توان گفت علاوه بر مزیتهای عمده ای که کاربرد یکپارچه استانداردهای بین المللی دارد، اما به کارگیری آن در سطح جهانی خالی از اشکال نیست. در صورت به کارگیری این استانداردها به عنوان استانداردهای ملی، اختلالاتی ایجاد می شود که معایب به کارگیری این استانداردها را پدیدار می سازد. در ادامه به اهم معایب مطرح شده اشاره می شود.
حسابداری ارزش منصفانه
یک مشخصه اصلی استانداردهای بین المللی حسابداری حجم قابل ملاحظه استفاده از ارزش منصفانه می باشد. در اینجا یک پرسش اصلی که می توان مطرح کرد این است که، آیا هیئت تدوین استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی فشار زیادی را برای الزام کاربرد ارزش منصفانه دارد آورده است؟ مسائل بالقوه بسیاری در ارتباط با کاربرد ارزش منصفانه وجود دارد که می توان برای مثال به دو مورد آن اشاره کرد: (2006,21، (Ball
• وضعیت نقدینگی بازار مقوله مهمی است. تفاوتهای قیمت خرید و فروش می تواند به قدری بزرگ باشد که منجر به ایجاد ابهامی اساسی در مورد ارزش منصفانه شود و از این رو صورتهای مالی را مخدوش سازد.

• به فرض، اگر قیمتهای جاری بازار در دسترس باشد، حسابداری ارزش منصفانه فرصت مدیریت سود را از مدیران سلب می کند، زیرا آنان نمی توانند از طریق زمان بندی فروش های دارایی توام با اعمال نظر نسبت به سود و زیان تحقق نیافته، صورتهای مالی را دستکاری نمایند.
“هیئت، استفاده ی گسترده تر از ارزش منصفانه را در پیش گرفته است، زیرا معتقد است اطلاعات تهیه شده بر مبنای آن، برای سرمایه گذاران و اعتبار دهندگا

ن نسبت به اطلاعات بهای تمام شده ی تاریخی مربو ط تر هستند. چنین معیاری، وضعیت مالی فعلی واحد گزارشگر را بهتر منعکس می کند و ارزیابی عملکرد گذشته و چشم انداز آتی آن را تسهیل می کند. هیئت در این مورد، دیدگاهی که قابلیت اتکا را مرجح بر مربوط بودن اطلاعات صور تهای مالی می داند، قابل پذیرش نمی داند .” (2006,22، (Ball
ارزش های منصفانه شامل اطلاعات بهتری نسبت به بهای تمام شده ی تاریخی است که شامل موارد زیر می شود:
1 ارزشهای بازار قابل مشاهده، که مدیران قادر به دستکاری عمده در آن نیستند، یا
2 برآوردهای دقیق و مستقل از ارزشهای تسویه.
طرفداران ارزش منصفانه معتقدند گنجاندن چ

نین اطلاعاتی در صورت های مالی، این صورت ها را پربارتر می کند، و برای مدیران، سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان، منافع زیادی در بر خواهد داشت. طی سال های اخیر بازارهای مالی مانند بازارهای بورس و اوراق بهادار و بازارهای غیررسمی بسیار فعال و پویا شده اند. به علاوه، بانکهای اطلاعاتی الکترونیکی گسترش یافته اند که اطلاعات مبادلات اوراق بهادار در آن ها ثبت می شود و به صورت گسترده ای می توانند برای برآورد ارزش بازار اوراق به کار گرفته شوند. روشهای زیادی نیز برای برآورد ارزش منصفانه ی داراییهای

غیرجاری مورد قبول واقع شده اند. این روش ها شامل روش ارزش فعلی )جریان های نقدی تنزیل شده(، بهای تمام شده ی جایگزینی و; هستند ( Ball , 2006,21) .
بازارها و سیاستهای ملی
بازارها و سیاستها، اصولاً ملی باقی می ماند نه جهانی. دلیل اصلی برای تردید داشتن در باره هماهنگی اجرای رویه ها این است که انگیزه مدیران و مجریان مانند حسابرسان، هیئتها، سهامداران و ;، ملی است و بر همان موضوعاتی که قبلاً متمرکز بوده باقی می ماند.( Bal,2006,26)
در نهایت این نیروی قدرت سیاسی و اقتصاد ملی است که مشخص می کند چطور مدیران و مجریان بر اجرای قوانین تاثیر می گذارند. این نیروها به طور تلویحی تاثیر اساسی را بر گزارشگری مالی اعمال کرده اند و تمایل به توقف ناگهانی آن و پذیرش استانداردهای بین المللی ندارند.
حسابداری خاصیت انعطاف پذیر دارد و می تواند با موقعیت های متفاوت و متعددی مطابق شود، اما اگر استانداردهای حسابداری هماهنگ شوند دیگر به اندازه ی کافی انعطاف پذیر نخواهند بود. از طرف یگر، استانداردهای بین المللی یکسان نمی تواند برای گستره عظیمی ازشرایط محیطی، سیستمهای قانونی، و مراحل توسعه ی اقتصادی و فرهنگی متفاوت مناسب باشد. مسلماً شرایط بازارهای بورس در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته آسیایی و آفریقایی با بازارهای اوراق بهادار آمریکا و اروپا که عمری متجاوز از یک قرن دارند، مشابه نخواهد بود. قبل از غرق شدن در اندیشه جهانی سازی، یادآوری این نکته که بازارها و سیاستها ملی هستند نه جهانی، ارزشمند است. ابعاد مهمی که باعث می شود جهان به طرز قابل ملاحظه ای ملی و نه جهانی به نظر رسد شامل این موارد است.( Ball, 2006,27,28,29)

• میزان و ماهیت دخالت دولت در اقتصاد
• وارد شدن سیاستهای دولت در گزارشگری مالی)مثلاً اثر سیاسی مدیران شرکت ها، اتحادیه های کارگری و بانکها(

• سیستم های قانونی )نظیر قوانین عمومی در برابر مفاد قانونی، قوانین دادخواهی(10) سهامداران(
• مقررات مربوط به اوراق بهادار و طرفهای قرارداد
• عمق بازارهای مالی
• ساختار بازارهای مالی)مثلاً نزدیکی ارتباط بین بانکها و شرکتهای وام گیرنده)
• مقررات مربوط به تحلیل گران مالی و سازمان های رتبه بندی اوراق بهادار
• اندازه ی بخش شرکت های سهامی
• ساختار راهبری شرکت )مثلاً قوانین مربوط به کار، مدیریت و سرمایه(
• میزان مالکیت عمومی در برابر مالکیت خصوصی شرکت ها
• تعداد مؤسسات تجاری خانوادگی
• میزان عضویت شرکتها در گروههای تجاری مرتبط
• نقش خرده سهامداران در برابر افراد درون شرکت ها و سازمان ها
• استفاده از اطلاعات صورت های مالی، شامل سود و درآمد، در مدیریت شرکت ها
• موقعیت، استقلال، آموزش و حق الزحمه حسابرسان
سازو کارهای اجرا
هیئت استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی بر اساس ساختارش، یک هیئت تدوین کننده استاندارد است و سازوکاری برای اجرای استانداردهای تدوین شده اش ندارد. این هیئت می تواند کشورها و شرکتها را تشویق به پذیرش استانداردهایش کند، اما در عمل نمی تواند خواستار اجرای آن شود. نمی توان تک تک کشورها و شرکتهایی

که این استانداردها را پذیرفته اند، ولی در عمل گزارشگری آنها به دلیل اینکه مدیران و حسابرسان نتوانسته اند کاملاً استانداردها را اجرا کنند، مجازات کرد. این مسائل استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی را در معرض خطر پذیرش، صوری و نه واقعی، قرار می دهد. (Ball ,2006,34)
محیط اقتصادی کشورهااردهای بین المللی گزارشگری مالی موثر افتد پاسخ به این سوال است که آیا هیئت تدوین استانداردهای بین المللی در تدوین استانداردهای خود، محیط اقتصادی تمام کشورها را در نظر گرفته است یا خیر؟در پاسخ به این سوال با توجه به غیر ممکن بودن این امر باید اذعان کرد که جواب خیر است. ولی برای حل این مشکل دو راه حل وجود دارد:( Ball, 2006,33)
1. نزدیک کردن اقتصادهای ملی به اقتصاد جهانی که این راه چندان دست یافتنی نیست یا حداقل تحقق آن در کوتاه مدت و یا حتی میان مدت نیز میسر نمی باشد.
2 استفاده توام استانداردهای ملی و بین المللی که البته آن هم دارای محدودیتهایی از قبیل هزینه های بالای نگهداری سیستم های اطلاعاتی حسابداری و; می باشد، که شاید همین امر نقض کننده اصل هزینه و منفعت نیز باشد. ولی به جهت حفظ حقوق استفاده کنندگان گزارش ها و صورتهای مالی در داخل از طرفی، و بدست آوردن یک موقعیت مناسب تجاری در عرصه تجارت جهانی از طرف دیگر، در زمان فعلی بهترین راه حل تهیه صورتها و گزارش های مالی بر اساس هر دو مجموعه استانداردهای ملی و بین المللی می باشد، حداقل تا زمانی که بتوان یک محیط اقتصادی مناسب و نزدیک به اقتصاد جهانی بوجود آورد.

نتیجه گیری
نیاز به جهانی سازی و یکسان سازی گزارشگری مالی از مدت ها پیش مطرح بوده است. یکی از راه حل هایی که برای این مشکل اندیشیده شده است استفاده از استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی است. از دیدگاه موافقین به دلیل جهانی شدن اقتصاد و ظهور سازمانها و اتحادیه های جهانی نظیر اروپا، سازمان تجارت جهانی، نفتا و اپک و همچنین روند رو به رشد نوآوری ها در مبادلات تجاری بین المللی، گسترش و پیچیدگی مبادلات در بازارهای جهانی، افزایش قابلیت مقایسه، افزایش کارآیی بازارهای بین المللی و ; پیاده سازی استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی به عنوان استانداردهای ملی حسابداری لازم و ضروری است. در مقابل مخالفین دلایلی از جمله پیاده سازی استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی به دلیل اینکه صنایع و اقتصاد کشورهای مختلف بر اساس استانداردهای حسابداری یکسان و متحدالشکل میسر نیست، ممکن است درباره مبادلات در کشورهای مختلف، تفسی

رهای متفاوتی ارائه شود، در یکپارچه سازی استانداردهای حسابداری به اندازه و بزرگی شرکتها توجهی نشده است، فرآیندهای استانداردگذاری هموار

ه یک فرآیند سیاسی است و ; را مطرح می کنند. با این حال به نظر می رسد با توجه به دیدگاه مخالفین پیاده سازی استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی، مزایای به کارگیری استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی بیشتر از معایب عدم به کارگیری استانداردهای فوق باشد.

منابع و آخذ فارسی
1 کمیته تدوین استانداردهای حسابداری ایران،1388
2 ویلیام اسکات(1387)، تئوری حسابداری مالی، ترجمه دکتر علی پارسیان،تهران،انتشارات ترمه(جلد اول،چاپ اول)
3 ویلیام اسکات(1388)، تئوری حسابداری مالی، ترجمه دکتر علی پارسیان،تهران،انتشارات ترمه(جلد دوم،چاپ اول)
4 هری آی ولک(1387)،تئوری حسابداری،ترجمه دکتر کرمی،تهران،انتشارات کتاب نو(جلد اول ،چاپ اول)
5 شباهنگ، رضا(1387)، تئوری حسابداری (جلد اول)
6 هندریکسون و دیگران(1384) تئوری حسابداری،ترجمه دکتر علی پارساییان،تهران،انتشارات ترمه(جلد اول و دوم،چاپ اول)
7 چستین –لنی جی و دیگران،حسابداری میانه 1،ترجمه دکتر ایرج نوروش و غلامرضا کرمی،انتشارات کتاب نو،(چاپ اول،بهار 1380)

8 فروغی داریوش، اشرفی مجید، استانداردهای جهانی حسابداری:چالشها و فرصتها(1388)(حسابدار رسمی)
9 کرمی غلامرضا،کامران تاجیک-عوامل موثر بر محیط حسا

بداری و مدل آن(حسابدار شماره 182)
10 خوش طینت محسن،مرادی جواد نقش فرهنگ درحسابداری بین المللی(زمستان 1385)،(حسابداررسمی شماره11)

منابع و مآخذ لاتین
1 Annita Florou & et al(August 2010)Credit Relevance and Mandatory IFRS Adoption Intacct Working Paper Series
2. Karim Jamal ,et .al(2010), A Research – Based perspective on the SEC proposed rule – Roadmap for the potential use of financial statements prepared in accordance with international financial reporting standards by U.S.Issuers, Accounting Horizons Vol.24 No1
3. Wayne R. Landsman & et.al.( May 2010) The Information Content of Annual Earnings Announcements and Mandatory Adoption of IFRS-ssrn.id-1337567
4. Beuselinck, C., P. Joos, I.K. Khurana, and S. Van der Meulen.) 2009(. Mandatory IFRS reporting and stock price informativeness. Working paper, Tilburg University
5. Ball, R. (2006) “IFRS: Pros and Cons for Investors.” Accounting & Business Research, InternationalAccounting Policy Forum

پانویسها
1- www.ssrn.ir
2- www.iasb.org

3- International Financial Reporting Standards
4- International accounting standsrds committee
5- Hormonization

6- Globalization
7- Annita Florou
8- Beuselinck

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله اهمیت اندازه گیری و گزارشگری در حسابداری در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله اهمیت اندازه گیری و گزارشگری در حسابداری در pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اهمیت اندازه گیری و گزارشگری در حسابداری در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اهمیت اندازه گیری و گزارشگری در حسابداری در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اهمیت اندازه گیری و گزارشگری در حسابداری در pdf :

اهمیت اندازه گیری و گزارشگری در حسابداری

چکیده :

در اندازه گیری ، همواره به دنبال آن هستیم تا از مفاهیمی استفاده کنیم که برای همگان ، معنا یا تفسیری یکسان داشته باشد . در گزارشگری مالی رویدادها و فعالیتهای مالی واحد تجاری بر حسب پول اندازه گیری و بیان می شود. در حال حاضر پول کارآمدترین وسیله برای اندازه گیری و انتقال اطلاعات مالی است و به همین دلیل به عنوان مقیاس مشترک و شاخص اندازه گیری در کلیه مراحل فرآیند حسابداری و گزارشگری مالی بکار گرفته می شود. در گزارشگری مالی واحدهای انتفاعی هدفهای مختلفی وجود دارد که با توجه به ف

رهنگ و رویکرد اقتصاد و سرمایه گذاری هر کشور یا منطقه متفاوت است. برخی کشور بر اهمیت سرمایه گذاران و برخی کشور برای مقاصد مالیاتی صورتهای مالی را تنظیم می نمایند.

مقدمه :
اهمیت اندازه گیری در مهندسی به حدی است که در مورد آن نقل قولی است که در مورد چیزی آگاهی داری که بتوانی آنرا اندازه بگیری .
امروزه برای شناسایی دارایی – بدهی – درآمد فروش، هزینه – سود یا ز

یان غیر عملیاتی در صورتهای مالی ضوابط مشخص وجود دارد و هیأت های حسابداری استانداردهایی را برای شناخت آنها در نظر می گیرند. اطلاعات و گزارشگری مالی در سطوح خصوصی و عمومی اهمیت و ویژگی های خاص خود را دارد و این سئوال مطرح است که گزارشگری مالی باید برای چه کسانی تهیه شود؟ اهمیت اندازه گیری در گزارشگری چیست؟ یک ضرب المثل معروف می گوید :
If you can mesure it you can Manage it
اگر بتوانی چیزی را اندازه گیری کنی می توانی آنرا مدیریت کنی.
اهمیت اندازه گیری و گزارشگری در حسابداری
در اندازه گیری همواره به دنبال آن هستیم تا از مفاهیمی استفاده کنیم که برای همگان ، معنا یا تفسیری یکسان داشته باشد. داده هایی که از سوی محیط به دست ما می رسند بر دو نوع کیفی و کمی هستند. داده های کیفی آنهایی هستند که معنا و تفسیرشان وابسته به فرد است و در مقابل داده ها ی کمی داده هایی هستند که دریافت آنها بستگی به افراد ندارد و برای همگان معنا و تدبیری یکسان دارند. به همین خاطر در محیطهای علمی و صنعتی تمایل بر آن است که زبان ارتباطی از نوع کمی باشد ، دریافته های کیفی نیز حتی المقدور باید به داده هایی کمی تبدیل شوند. اگر چه این کار همواره آسان نیست و در بسیاری اوقات ناچار از نوع

ی تقلیل گرایی یا ساده سازی ذهنی هستیم . مثال واضح داده های کمی مرتبط با عملکرد بنگاه گزارشهای سالیانه ای است که شرکتها برای مثال در بازار سهام به منظور ابلاغ سهامداران بالاقوه و بالفعل خود منتشر می کنند. مواردی چون سود تعلق گرفته به هرسهام –سرمایه جاری ، قیمت هر سهام و انواع مختلف فرضهای رشداز جمله داده های کمی هستند که بیانگ

ر با ترجمه ای از کیفیت عملکرد شرکت مذکور هستند.
جذب پس اندازهای راکد و سوق دادن آن به سوی واحدهای تولیدی و ایجاد امکانات و تسهیلات برای مشارکت عموم مردم در توسعه صانایع و سهیم شدن در سود کارخانجات از اهداف اصلی بورس اوراق بهادار بشمار می رود. در جهت نیل به این هدف ، بورس اوراق بهادار باید بتواند اطمینان و اعتماد سرمایه گذران را جلب کند. این اطمینان و اعتماد جز با یک بازار سرمایه متفاوت و روشن تحقق نخواهد یافت و شفافیت بازار سرمایه در گرو گزارشگری درست و به موقع شرکتها می تواند عاملی در جهت افزایش این ویژگی کیفی اطلاعات حسابداری باشد.
نقش اندازه گیری در حسابداری

اندازه گیری ، انتساب مبالغ به صفات یا ویژگیهای متعددی دارند ، اندازه گیری به دو دست اقلام مورد اندازه گیری صفات و ویژگیهای متعددی دارند، اندازه گیری به دو دسته الف) اندازه گیری بر حسب مبالغ پولی ب) اندازه گیری بر حسب اقلام غیر پولی تقسیم می شوند.

الف) اندازه گیری بر حسب مبالغ پولی : اقلام صورتهای مالی برحسب واحد پول انتخاب شده برای گزارشگری بیان می شود. این اقلام یا از جنس پول هستند یا باید مستقلاً اندازه گیری شوند.
ب) اندازه گیری بر حسب اقلام غیر پولی : این اقلام ناشی از معاملاتی حقیقی می باشند که طی آن با یک دارایی یا بدهی پولی معوضه می شوند. این اقلام را با توجه به قلم پولی ما به ازا می توان اندازه گیری کرد. اندازه گیری ممکن است مستقیم محسوب شود چنانچه رقم نسبت داده شده به یک قلم معرف اندازه واقعی ویژگی مورد نظر باشد یا غیر مستقیم باشد چنانچه صفت مورد نظر را از طریق پیچیده تری مورد سنجش قرار گیرد.
طریقه دیگر برای طبقه بندی اندازه گیریها، تفکیک آن به معیارهای ارزیابی و معیارهای پیش بینی است معیارهای ارزیابی با صفات مشخص از اقلام ارتباط دارد که می تواند بطور مستقیم یا غیر مستقیم بدست آید از طرف دیگر معیارهای پیش بینی نیز با عواملی ارتباط دارد که معرف وضعیتهایی در آینده است.
اندازه گیری، جزیی اساسی از تئوری حسابداری محسوب می شود. تئوری حسابداری محسوب می شود. تئوری حسابداری در نهایت به نیازهای اطلاعاتی استفاده کنندگان توجه دارددر حالی که اندازه گیری اقلامی را که باید اندازه گیری شوند و همچنین چگونگی اندازه گیری آنها را تعیین می کند. بدیهی است که اندازه گیری تاثیر با اهمیتی بر تئوری حسابداری دارد در نتیجه عالباً لازم است تعادل نسبی بین عینیت و سودمندی اطلاعاتی که توسط فرایند اندازه گیری ایجاد می شود برقرار گردد در اندازه گیری ویژگیهایی نظیر بموقع بودن و هزینه تهیه اطلاعات توجه می شود.
مقیاسهای اندازه گیری و نظامهای اندازه گیری
ساده ترین نوع سیستم اندازه گیری مقیاس اسمی است که سیستمی مشتمل بر اسامی است.نوع دیگر مقیاس ترتیبی است که اقلام به ترتیب اولویت فهرست بندی می شوند.
مقیاس فاصله ای و نسبی سیستمهای کاراتری از اندازه گیری میباشد که تغیر در

صفت مورد اندازه گیری و نسبتها را نیز اندازه می گیرند.
از ویژگیهایی که باعث اعتبار اندازه گیری می شود کیفیت اندازه گیری است چنانچه استفاده کنندگان اطلاعات حسابداری بر این باور باشند که صرفنظر از شخص تهیه کننده اط

لاعات ، ارزشهای گزارش شده یکسان خواهند بود ، میزان اطمینان آنان به این اطلاعات افزایش چشمگیری خواهد یافت .
نظامهای اندازه گیری :
نظامهای اندازه گیری گوناگونی وجود دارد که می توان آنها را در حسابداری بکار گرفت .مهم ترین ویژگی متمایز کننده آنها از یکدیگر ، اتکا بر بهای تمام شده تاریخی یا “ارزش جاری ” است .
نظامهای اندازه گیری:1- بهای تمام شده تاریخی
2-ارزش جاری
3- تعدیل از بابت اثرات تورم عمومی
1- بهای تمام شده تاریخی : هویت اصلی مبنای اندازه گیری تمام شده تاریخی ، عینی بودن واتکاپذیری آن است که ناشی از مبنای معاملاتی آن می باشد. عیب اصلی مبنای بهای تمام شده تاریخی ،مربوط نبودن ظاهری آن باوضعیت جاری فعالیت تجاری است . بدین لحاظ ، یک ترازنامه مبتنی بر بهای تمام شده تاریخی ، مادام که دارائیها و احیاناً بدهیها را به مبالغی منع

کس کند که بیانگر قیمتهای جاری بازار نمی باشند تصویر دقیقی از وضعیت مالی جاری بدست نمی دهد.
2- ارزش جاری: این ارزش دربرگیرنده سه نگرش متفاوت است که عبارتند از ارزش ورودی (بهای جایگزینی )ارزش خروجی (خالص ارزش فروش )و ارزش اقتصادی (ارزش فعلی جریانهای نقدی)
در یک نظام مبتنی برارزش جاری ، کل درآمدها را می توان به “درآمدهای عملیاتی “و “درآمدهای نگهداری”تفکیک کرد . مهمترین مزیت ارزش جاری مربوط بودن آن به تصمیمات استفاده کنندگانی است که خواهان ارزیابی وضعیت جاری یا عملکرد اخیر واحد تجاری می باشند. ترازنامه ای که در آن دارائیها و بدهیها به ارزشهای جاری ارائه شده است ، در مقایسه با ترازنامه ک

ه چنین عناصری را به بهای تمام شده تاریخی ارائه کند، وضعیت مالی واحد تجاری را بهتر نشان می دهد. عیب اصلی ارزش جاری ، ذهنی بودن بیشتر و اتکاپذیری کمتر آن در مقایسه با بهای تمام شده تاریخی است .
3-تعدیل از بابت اثرات تورم عمومی
اگر تورم عمومی عامل با اهمیتی باشد می توان یک نظام ارزش جاری را به آسانی تعدیل نمود تا اندازه گیری کل درآمدها را “بطور واقعی “که فاقد اثر تورم است فراهم آورد. برای این منظور سرمایه اول دوره متناسب با افزایش در شاخص عمومی قیمتها طی دوره افزایش داده می شود. سرمایه اول دوره تعدیل شده فوق یک سرمایه واقعی (یعنی با قدرت خرید ثابت )است که

باید جهت نگهداشت آنرا از سرمایه آخر دوره کسر کرد. تا درآمد “بطور واقعی “شناسایی گردد. این تعدیل را می توان بطور یکجا در صورت سودو زیان جامع انجام داد.
اندازه گیری و سیاست :
سیاستگذاری حسابداری که غالباً توسط نهادها و انجمنهای حرفه ای حسابداری به عمل می آید معمولاً تحت تاثیر عوامل زیر قرار دارد:
* تئوری حسابداری
*شرایط سیاسی
*وضعیت اقتصادی

اگر باوضع روش های اندازه گیری ، خواهان دست یابی به اهداف سیاسی باشیم حوزه های بی شماری وجوددارند که خارج از حدود رشته حسابداری هستند.
در حقیقت اکنون تهدید در زمینه های دیگر مشاهده شده است ، به عنوان نمونه ، شاخص قیمت های خرده فروشی تاثیر بسیاری بر دستمزدهای پرداختی در بسیاری از صنایع دارد . عدد این شاخص به نحوه انتخاب سال مبنا ، اقلام گزینش شده برای تشکیل سبد و وزن این اقلام بستگی دارد، بنابراین عدد شاخص همواره عددی مطلق و ثابت نیست . یک آماردان به آسانی می تواند شاخصی را محاسبه کند که تغییرات قیمتها را کاهش داده و در مقابله با تورم به کارآید.اگر حسابداری غیر از اهداف اندازه گیری ، برای نیل به هدف استفاده می شد ، اعتماد به آن مخدوش می گردید. این دیگاه که هیات های تدوین استانداردهای حسابداری به دلیل توانایی تاثیر گذاری بر رفتار اقتصادی ملزم به حمایت طرح های دولت هستند نه تنها مغرب است ب

لکه نشدنی نیز می باشد. دولت معمولاً طرح ها و برنامه های خود را از سالی به سال دیگر و یا حتی از ماهی به ماه دیگر تغییر می دهند. در این موارد آیا استانداردهای حسابداری با هر تغییر سیاسی باید تغییر داده شوند؟(دکتر محسن خوش طینت شماره 187 – مهرماه 1386)
گزارشگری مالی :

بیانیه شماره یک (1 #SFAC )هدفهای گراشگری مالی واحدهای انتفاعی را مورد توجه قرار می دهد. مقصد کلی گزارشگری مالی ، فراهم کردن اطلاعاتی است که به تصمیم گیریهای مفید تجاری و اقتصادی بیانجامد. در این بیانیه گفته شده است گزارشگری مالی باید اطلاعاتی را درباره منابع اقتصادی ، تعهدات ، حقوق صاحبان سرمایه و عملکرد واحد انتفاعی از طریق اندازه گیری سود (اجزای متشکله آن و همچنین گردش وجوه نقد تامین و ارائه کند. اگر چه صورتهای مالی کلی برای تمامی استفاده کنندگان مورد تایید است اما از میان تمامی استفاده کنندگان سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان و مشاوران آنان بطور مشخص مورد تاکید قرار دارند.
در حال حاضر مجموعه کامل صورتهای مالی شامل ترازنامه – صورت سود و زیان – صورت سودو زیان جامع و صورت جریان وجوه نقد و یادداشتهای توضیحی می باشد.دیگر موارد تشکیل دهنده گزارشگری مالی مورادی از قبیل گزارش مدیران درباره فعالیت واحد تجاری و گزارش تحلیلی مدیران می باشد که همراه با گزارش حسابرس مستقل و صورتهای مالی مجموعه ای تحت عنوان گزارش مالی سالانه را تشکیل می دهد.
واحد گزارشگر :

گزارشگری مالی منعکس کننده حسابدهی واحد تجاری در قبال منابع آن است و از این رو مبنایی برای ارزیابی وظیفه مباشرت مدیریت و اتخاذ تصمیمات اقتصادی فراهم می آورد صورتهای مالی بعنوان بخش اصلی فرایند گزارشگری مالی ،به استفاده کنندگان مختل

ف در ارزیابی وضعیت مالی ،عملکرد مالی و انعطاف پذیری مالی واحد تجاری یعنی “واحد گزارشگر”یاری می رساند.واحد گزارشگر به یک واحد منفرد یا گروه واحدهای تجاری اطلاق می شودکه موضوع یک مجموعه صورتهای مالی مشخص است که بنابرالزامات قانونی ، قراردادی یا عرفی و به منظور رفع نیازهای اطلاعاتی استفاده کنندگان تهیه وارائه می شود.
پاسخگویی :
یکی از مشکلاتی که بر سر راه تعیین هدف های مناسب برای گزارشگری مالی وجود دارد این است که استفاده کنندگان از این گزارشات در یک طرف این “معادله اطلاعات ” قرا رمیگیرند اطلاعات دارای توان بالقوه است و می تواند بر دو طرف ، عرضه کننده اطلاعات و استفاده کننده از آن ،اثر بگذارد . از این رو باید هر دو طرف این معادله را در نظر گرفت . به بیان دیگر ، باید هدفهای ارائه کننده اطلاعات و نیز هدفهای گیرندگان آنرا در نظر گرفت .اگر هیچ موضوع دیگری مطرح نباشد ،دست کم ، باید هزینه تهیه و عرضه اطلاعات را مورد توجه قرار داده جامعه اطلاعات را به عنوان یک کالا و مالکیت آن را درحکم یک دارایی در نظر می گیرد. اقتصاددانان تمایل دارند که اطلاعات را به شیوه ای یکسان همانند دارایی های فیزیکی حساب کنند؛ولی هیچ الگوی پذیرفته شده ای برای این طرز تلقی به ما ارائه نمی دهد. نظام قیمت گذاری برای تعیین ارزش اطلاعات و توسعه نظامهایی برای سنجش اطلاعات از کالاهای فیزیکی دشوارتراست .
اطلاعات ، عنصری از تجارت شده است ،امروزه افرادحرفه های موفق وکامیاب آنهایی هستند که اطلاعات را تحت کنترل دارند.

به رغم توسعه مداوم در اصول پذیرفته شده حسابداری و استانداردهای حسابداری ،در طی سی سال پس از جنگ جهانی دوم موج جدیدیاز فسادهای تجاری شرکت ها روی داده است .
حسابداری وحسابرسی نیز به عنوان سازو کارهای ناقصی محسوب شده اند که نتوانسته اند جلوی این فسادها را بگیرند. سیستم گزارشگری مالی هر کشور

ی در طی زمان تکامل می یابد تا جوابگوی نیاز گروه مشخصی از افراد (سرمایه گذاران ، بانک ها ، اعتباردهندگان یا دولت )باشد. همچنین در کشورهای مختلف تاثیر هر یک از گروهها متفاوت است در انگلیس و امریکا استفاده کنندگان عمده صورت های مالی ، سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان هستند. در آلمان وژاپن (وایران ) نهادهای مالیاتی و دولت استفاده کننده عمده محسوب می شوند.در
در اروپا : شرکتهای زیادی براساس مالکیت خانوادگی ،دولتی یا بانکی اداره می شوند، این در حالی است که در امریکا و انگلیس چنین حالتی کمتر وجود دارد.(نوبزو پارکر ، 2004:22) نکته مهم تراینکه استانداردهای حسابداری مشترک معمولاً از سوی (وبرای استفاده )در کشورهای توسعه یافته طراحی شده ولی در عین حال در کشورهای در حال توسعه مورد استفاده قرار می گیرد. اعمال این چنین استانداردهایی نمی تواند نیازهای آن ها را برآورده سازد (بند یوودیگران ،1998 )
پژوهش های انجام شده نشان می دهد که اقسام مختلف گزارشگر

ی معیارهای عملکرد مالی می تواند به وسیله تاثیر شفافیت اطلاعات و سراحت در بیان ارتباط های بین معیارهای عملکرد ، استفاده سرمایه گذاران حرفه ای

 

و غیر حرفه ای از آن اطلاعات را تحت تاثیر قرار دهد. (هیرست و همکاران 2002)
نتیجه گیری :
در این مقاله سعی شد بر اهمیت گزارشگری مالی وتاثیر اطلاعات افشا شده در صورت های مالی بر گروههای مختلف استفاده کننده وهدف تهیه کنندگان آن،بررسی شودومعیارهای مختلف اندازه گیری وشرایط موثر بر اندازه گیری در تهیه صورتهای مالی مورد توجه قرار گیرد. با توجه به پیشرفت در تکنولوژی و شفافیت در ارائه اطلاعات به استفاده کنندگان و قرارگرفتن صورتهای مالی مختلف در دسترس عموم در سایت شرکتها و سازمانها ، اندازه گیری صحیح عملکرد ، فعالیتهاونتایج عملیات ، شرکتها، نقش با اهمیتی در تصمیم گیریهای استفاده کنندگان خواهد داشت .

منابع
1-مجله تدبیر 151-ترجمه میرهادی فر،مریم- کلانتر ،سید کیانوش
2- تئوری حسابداری –شباهنگ – رضا –جلد اول
3-استانداردهای حسابداری ایران
4-مجله حسابدار
5-صورتهای مالی اساسی-ترجمه و تالیف عزیز عالی ور
6-مجله بررسیهای حسابداری

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله گوشت گاو در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله گوشت گاو در pdf دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله گوشت گاو در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله گوشت گاو در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله گوشت گاو در pdf :

گوشت گاو
مقدمه
به گوشت بدن جانوران (بافت ماهیچه ای بدن آنها) که از آن به عنوان غذا استفاده می شود، گوشت اطلاق می گردد. این واژه، گوشت بدن جانوران، آبزیان خوراکی و پرندگان را شامل می شود. معمولاً وقتی از واژه گوشت استفاده می کنیم، منظورمان گوشتی است که برای خوراک استفاده می شود.
اغلب، گوشت قابل مصرف برای انسان را از جانوران اهلی تهیه می کنند. این جانوران را به منظور درست کردن خوراک از آنها پرورش می دهند. استفاده از گوشت سایر حیوانات همچون گوزن، دوزیستان، خزندگان، حیوانات شکاری و سایر پستانداران هم معمول است. اگرچه در قدیم، گوشت هر حیوانی را برای خوراک استفاده می کردند.
گوشت منبع اصلی پروتئین حیوانی می باشد و طرز تهیه آن کاملاً به دستورالعمل تهیه غذایی بستگی دارد که در آن از گوشت استفاده شده است.
استفاده از برخی انواع گوشت در بعضی مذاهب حرام است (مثل استفاده از گوشت خوک در اسلام و یا استفاده از گوشت گاو در مذهب هندو).
از گوشت ورقه شده در تهیه انواع ساندویچ استفاده می شود.
در سال های اخیر، برای گیاه خواران، گوشت مصنوعی ساخته شده که طعم و بافت گوشت را داراست.
گوشت از نظر استاندارد
گوشت عبارت است از مجموعه بافت های عضلانی – اسکلتی لاشه ی دام های کشتاری که با بافت های چربی و پیوندی مربوطه نیز همراه باشد. در ضمن به اعضای خوراکی دام مانند دل ، جگر، قلوه ، مغز و زبان نیز اصطلاحاً اعضای گوشتی گفته می شود.

گوشت لخم چیست؟
گوشت لخم عبارت است از گوشت یا بافت های ماهیچه ای حیوانات که ترکیب آن با اندام های داخلی نظیر کلیه و جگر ( که مجموعاً احشاء اطلاق می شوند)، اختلاف دارد.

فرآورده گوشتی چیست؟
به ترکیبی از مقدار معینی گوشت با مقدار معینی از سایر مواد مورد نیاز( از جمله آرد،
پیاز ، سیب زمینی ، سیر و نشاسته ) براساس فرمول، فرآورده های گوشت گویند.

دسته بندی گوشت های مصرفی
گوشت به عنوان یکی از مواد غذایی به چندین دسته کلی تقسیم شده است. بزرگ ترین دسته بر حسب حجم مصرف، گوشت قرمز است. گوشت گاو، گوسفند، گوساله متداول ترین نوع گوشت های قرمز مصرفی هستند. با این همه گوشت اسب، بز، شتر و خرگوش نیز به مصرف خوراک انسان می رسند.
گوشت طیور که به پرندگان اهلی اطلاق می شود، از نظر مصرف در دسته دوم قرار دارند و شامل مرغ ، بوقلمون، مرغابی و غاز می شوند.
غذاهای دریایی از نظر مصرف، در دسته سوم قرار دارند و اهم آنها را ماهیان تشکیل می دهند. میگو نیز در این دسته قرار می گیرد.
دسته چهارم به گوشت شکارها که غیراهلی هستند و با شکار به دست می آید، اختصاص دارد ؛ مثل گوشت آهو.

ارزش غذایی گوشت
پروتئین گوشت نسبت به پروتئین گیاهی بیشتر است، زیرا پروتئین گوشت دارای مقدار زیادی از اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن است. همچنین مقدار زیادی از چربی حیوانی در بافت گوشت حیوانات قرار گرفته است که منبع مهم انرژی برای بدن به شمار می روند. گوشت یکی از منابع سرشار از انواع ویتامین های B است که مقداری از این ویتامین ها در اثر حرارت از بین می روند . مواد معدنی موجود در گوشت یکی از عوامل موثر در ارزش غذایی گوشت هستند که به صورت ترکیبات آلی و املاح معدنی از جمله آهن ، روی ، سدیم ، کلر ، منیزیم و ; نیز دیده می شوند.

اهمیت غذایی گوشت

یکی از عوامل مؤثر در اهمیت غذایی گوشت ، وجود املاح معدنی به ویژه آهن و روی در آن است. کم خونی ناشی از کمبود آهن در اکثر نقاط جهان اعم از کشورهای در حال توسعه و حتی توسعه یافته در بین انسان ها دیده می شود. زنان به ویژه در هنگام بارداری و عادت ماهیانه و کودکان بیشتر در معرض خطر کمبود آهن قرار دارند. از آن جا که اغلب، آهن به اندازه ی کافی در بدن ذخیره نمی شود، با مصرف به اندازه ی گوشت و فرآورده های آن، می توان از بروز عوارض کمبود آهن جلوگیری کرد.
گوشت منبع غذایی مهمی از پروتئین ، ویتامین های گروه B و املاحی مانند آهن، روی، منیزیم و فسفر است.

همچنین کمبود روی نیز با عوارضی از قبیل اختلال در رشد قدی و قوای جنسی ، اختلال در رشد جنین، سقط جنین و کم اشتهایی همراه است که در بسیاری از زنان و نوجوانان قابل مشاهده است. گوشت یکی از منابع مهم روی محسوب می شود و حاوی ترکیباتی از روی می باشد که قابلیت جذب بالایی در بدن دارند.
به طور خلاصه می توان گفت که گوشت ماده ی غذایی پروتئینی با ارزشی است. گوشت دارای مقدار زیادی چربی نیز هست.
به علاوه گوشت منبع مهمی از آهن، روی ، فسفر و ویتامین های گروه B به ویژه نیکوتینیک اسید و ریبوفلاوین ( ویتامین B2 ) به شمار می آید.

آلودگی گوشت
آلودگی به شرایطی گفته می شود که یک عامل موجود در گوشت به مقداری برسد که آن را غیرقابل خوردن نماید.

مروری بر آلودگی گوشت
به تجربه ثابت شده است که گوشت حیوانات سالم، بدون میکروب بوده و یا دارای میکروب بسیار کمی است. به علاوه طیور و ماهی بدون میکروب هستند. ولی با وجود این گاهی در بخش هایی از بدن مانند غدد لنفاوی و مغز استخوان و حتی عضلات، تعداد بسیار کمی میکروب یافت می شود. معمولاً آلودگی این گونه محصولات هنگام کشتار، حمل و نقل و تهیه ی

فرآورده ها ایجاد می شود. هنگام کشتار، پوست کندن و شقه کردن ممکن است میکروب ها از طریق قسمت های خارجی حیوان ( شاخ ، سم ، مو ) و یا از طریق قسمت های داخلی یعنی روده ها گوشت را آلوده سازند. بدین ترتیب که هنگام سر بریدنِ حیوان با چاقو، کلیه ی میکروب های موجود در چاقو توسط جریان خون به تمام قسمت های بدن حیوان منتقل می شوند و در نتیجه گوشت آلوده می شود. هم چنین محیطی که حیوان در آن زندگی می کند دارای تعداد و انواع زیادی

میکروب است. به عبارت دیگر خاک، آب، علوفه و فضولات به نوبه ی خود باعث تشدید آلودگی خواهند شد. همچنین لباس، هوا و بالاخره دست کارکنان نیز ممکن است میزان آلودگی میکروبی را افزایش دهند. علاوه بر این، حمل و نقل، دست زدن به لاشه و قطعات گوشت نیز سبب افزایش تعداد میکروب ها می شود . تعداد میکروب ها در اثر تماس با ظروف مختلف و کسانی که با این محصول سر و کار دارند ، بیش از پیش زیاد می شود. در کارخانه های فرآوری گوشت نیز در اثر اضافه شدن میکروب های موجود در دستگاه های خردکننده ی گوشت، پر کننده ها و حتی روده های طبیعی و همچنین دیگر مواد غذاییِ ترکیبی با محصول، مانند ادویه و مواد نگهدارنده این آلودگی ها افزایش می یابد.

پس از این که گوشت به طور تازه به قصابی آورده شد، تحت شرایط مختلف با آلودگی های بیشتری برخورد می کند. بدیهی است آلودگی های سوپرهای گوشت توسط چاقو، ساطور، سوهان، چرخ گوشت، ترازو، قلاب، پیش خوان، گرد و خاک داخل مغازه و بالاخره توسط دست قصاب به لاشه افزوده می شود.
در منزل نیز با دست مالی کردن و نگهداری گوشت در ظروف گوناگون، آخرین مراحل آلودگی به وقوع خواهد پیوست.

گوشت گاو
گوشت گاو گوشتی است که از بدن گاو به دست می آید. معمولاً لذیذ ترین گوشت ها را از گاو نر به دست می آورند که البته اغلب، این حیوان را به منظور تولید مثل نگهداری می کنند. زمانی که گاوها به دلیل بالا رفتن سنشان دیگر تولید مثلشان زیاد نیست، آنها را می کشند و از گوشتشان استفاده می نمایند. گوشت گاوهای پیر و همچنین گاومیش ها سفت و زبر است. به همین دلیل اغلب، این گوشت ها را برای مصارف گوشت چرخ کرده به کار می برند.
گوشت گاو یکی از رایج ترین انواع گوشت است که اغلب کشورهای جهان در تهیه ی غذاهای گوشتی خود بیشتر از این نوع گوشت استفاده می کنند. گوشت گاو جزء جدا نشدنی برخی غذاها به حساب می آید. مثلاً در تهیه ی یکی از خوراک های معروف دنیا به نام همبرگر اغلب از گوشت چرخ شده ی گاو استفاده می نمایند. از گوشت گاو می توان استیک، مغز ران یا راسته جدا نمود یا قسمت های مختلفی از آن را چرخ کرد. البته برخی از جگر سیاه، زبان، سیرابی و شیردان و دیگر قسمت های بدن گاو هم مصارف خوراکی می کنند.

استفاده از گوشت گاو در برخی مذاهب حرام است. از جمله در مذهب هندو که چون گاو را حیوان مقدسی می دانند، بنابراین از گوشت آن هم استفاده نمی کنند. البته بسیاری از بودایی مذهب های ساکن آسیای شرقی هم با مصرف گوشت گاو مخالفند. البته استفاده از آن همچون مذهب هندو حرام نیست.

کشورهای زلاندنو، استرالیا، کانادا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کنندگان گوشت در دنیا محسوب می شوند. به علاوه تولید گوشت در کشورهای آرژانتین و اروگوئه تأثیر مهمی بر اقتصاد این دو کشور دارد.

درجه بندی انواع گوشت گاو
معمولاً گوشت گاو را بر اساس دو مورد درجه بندی می کنند: میزان چربی گوشت و سن حیوان. هر چه سن گاو کمتر بوده و همچنین میزان چربی گوشت بیشتر باشد، گوشت مرغوب تر خواهد بود. معمولاً از گوشت های مرغوب تر که آبدارتر و تردتر هستند، در هتل ها و رستوران ها استفاده می کنند؛ در حالی که گوشت هایی که در درجه بندی در ردیف های پایین تر قرار می گیرند، بیشتر برای مصارف گوشت چرخ کرده به کار می روند.

قسمت های مختلفی که از گوشت گاو تهیه می کنند
ابتدا گوشت گاو را به چند تکه اصلی تقسیم می کنند. از این قسمت ها استیک و دیگر قسمت های را برش می زنند.
ـ گوشت قسمت کتف گاو: یکی از معروف ترین بخش هایی است که برای تهیه ی همبرگر از گوشت این قسمت استفاده می کنند.
ـ دنده
ـ گوشت سینه و ساق
ـ گوشت پهلو
ـ مغز ران، ترد ترین و گران ترین قسمت گوشت گاو است که معمولاً استیک و فیله را از این قسمت تهیه می کنند.
ـ راسته که از مغز ران زبر تر است، اما لذیذ تر و خوشمزه تر می باشد.

پروار بندی به منظور تولید گوشت گاو
در پروار بندی به منظور تولید گوشت گاوعوامل مختلفی موثرند که مهمترین آنها عبارتند از:
1ـ نوع گاو ـــ گاو های گوشتی ،گاوهای شیری حذفی و گاوهای دوکاره.
2ـ سن کشتارـــ رشد و نمو گاو و گوساله به مقدار زیادی بستگی به کیفیت ومیزان تغذیه دارد .دامها بر حسب نژاد ،نحوه پرورش و مرحله تولید در سنین مختلفی بشرح زیر پروار شده و به بازار فرستاده می شوند.
الف ــ سن 3 تا 5 ماهگی برای گوساله های شیری ( شیر خوار)
ب ــ سن 8 تا 12 ماهگی برای گوساله های نر جوانی که بلا فاصله بعد از شیر گرفتن پروار می شوند.
ج ــ سن 24 تا 30 ماهگی برای گوساله هایی که ابتدا خوب تغذیه شده اند و در زمستان از کیفیت تغذیه آنها کاسته شده است.

َد ــ سن 3 تا 4 سالگی برای گاوهایی که در مراتع تغذیه می شود.
ه ــ دامهای خذفی که به وسیله ماده گاوهای جوانتر جانشین می شوند.
3 ــ نقش دامپرور ـــ با توجه به مساءل فنی در امر پرواربندی و برای گرفتن نتیجه بهتر باید افرادی که به اینکار اشتغال دارند دارای تخصص یا اطلاعات و تجربه کافی باشند.

1ــ پرواربندی گوساله های شیر خوار
گوساله های جوانی هستند که درسنین 3 تا 5 ماهگی به وزن 250 ــ 120 کیلو گرمی می رسندو لاشه ای به وزن 75 تا 150 کیلو گرم تولید می کنند. این گوساله ها فقط با شیر طبیعی یا شیر جانشین شونده تغذیه شده و هدف از این روش عبارت است از:
الف ــ از تغییر شکل و تغییر فعالیت دستگاه گوارش دام شیر خوار و تبدیل آن به دستگاهگوارش دام بالغ جلو گیری شود.در نتیجه این امر از افزایش وزن دستگاه گوارش جلو گیری شده و لاشه ای با راندمان وزن بیشتر (65 ـ 60 درصد بازدهی گوشت) به دست می آید.
ب ــ کم بودن آهن شیر باعث تولید گوشت سفید و نیزچربی زیادآن ( شیر) باعث افزایش چربی بین عضلانی می شود که گوشت را لذیذ می کند.
پرواربندی این گوساله به دو روش صورت می گیرد.گروهی گوساله های نوزاد را تا مدتی با شیر طبیعی و سپس شیر جانشین شونده را به تدریج جایگزین آن می کنند.
گروهی دیگر از ابتداگوساله ها با شیر جانشین شونده تغذیه می کنند. برای سهولت کار بهتر است از گوساله های هم سن در سالن های مخصوص پرورش استفاده کنند این گوساله ها ممکن است از نژادهای مختلف بوده ولی بیشتر آنها را گوساله های نر نژاد شیری تشکیل می دهند.
متاسفانه در بعضی از دامداری ها پرورش آین قبیل گوساله در شریط بهداشتی صورت نگرفته که در این حالت دامدار ناچار به استفاده غیر اصولی از انتخاب آنتی بیوتیک ها بوده و همچنین در پاره ای از موارد در امر رشد از هورمون های رشد(آنابولیزان ها)استفاده می کنندکه این امر سبب تجمع این مواددر گوشت حیوان شده که احتمالا” خطراتی برای مصرف کننده در برخواهد داشت.

2ـــ پرواربندی گوساله های نر جوان در جایگاه

این دسته شامل گوساله های نر جوان پیشرس بوده و مشخصات آنها بشرح خلاصه می شوند:
الف ــ بیشتر این دامها را گوساله های نر جوان تشکیل داده و بندرت در بین آنها گوساله ما دیده می شود.
ب ــ به علت تغذیه مواد مواد متراکم از رشد بسیار سریع و فراوان بر خوردارهستند.
ج ــ خیلی زود ( حدودا” بین 9 تا 18 ماهگی به طور متوسط یک سالگی ) آماده کشتار می شوند. در سن کشتار وزن گوساله 300 الی 450 کیلوگرم می باشند.

3ـــ پرواربندی گاو در مرتع و جایگاه
در این روش پرواربندی گوساله های جوان و تلیسه ها در سن 2 تا 3 سالگی روانه کشتارگاه می شوند. روش کار بدین صورت یوده است که گوساله ها ار بدو تولد مستیقا” از پستان مادر شیر خورده و تمام شیر مادر صرف تغذیه نوزاد می گردد.
در شروع فصل زمستان گوساله در جایگاه از تغذیه بهتری بر خوردار شده و به اضافی وزنی حدود 400 ـ 300 گرم در روز می رسد.
در بهار دوم با چرادر مراتع به اضافی وزنی حدود 7

00ـ 600 گرم در روز می رسد.
با شروع دومین پاییز در سن 16 تا 18 ماهگی روانه کشتارگاه می شود. ولی تعدادی از دامپروان با اجرای یک برنامه تغذیه فشرده در دومین زمستان دامهای لاغر را پروار نموده ودر سن 30ـ 24 ماهگی به وزن زنده 700 تا 600 کیلو گرم روانه کشتارگاه می کنند.

در کشتار گاه صنعتی

پذیرش دام زنده
کلیه دامهاییی که جهت کشتار به کشتارگاه انتقال داده میشوند دارای کلی گواهینامه های قانونی مبنی بر عاری بودن گله از بیماریهای مختلف باشد. این بیماریها شامل بیماریهای واگیر و غیرواگیر و ; میباشد. دامها 24 ساعت قبل از کشتار در سالن انتظار به سر برده و بازرسی قبل از کشتار در محلی که دامها کاملا در حال استراحت هستند انجام میشود. این بازرسی 50 درصد عملیات بازرسی گوشت را شامل میشود و علاوه بر اینکه کمک موثری در تشخیص بسیاری از بیماریها و عوارض در هنگام بازرسی گوشت پس از کشتار میشود، تشخیص برخی از بیماریها از جمله هاری ، کزاز، تب شیر، جنون گاوی و بعضی از مسمومیتها که در لاشه هیچ علائمی ندارند، و در بازرسی پس از کشتار قابل تشخیص نیستند، را ممکن میسازد.

دربازرسی قبل از کشتار نیاز به مقید کردن دام نمیباشد معمولا با مشاهده سالم بودن دام تشخیص داده میشود.
دام سالم سرحال وکنجکاو بوده ودارای چشم های براق .موهای شفاف وبویزه مرطوب میباشد .نشخوار میکند وبدنش دارای تقارن دو طرفه است.ترشح از بینی چشم و واژن ومقعد ندارد .تنفس ارام وطبیعی است. ودام بیمار بی حال بوده چرت میزند ونشخوار نمیکند ومعمولا علائمی چون اسهال.نفخ عطسه یا ترشح چربی یا ترشح خونی از دهان بینی واژن .عدم تعادل .لاغری شدید.تنفس غیر طبیعی و; را نشان میدهد

دربازرسی دام قبلاز کشتار دامها به سه دسته تقسیم میشوند
1-دام های سالم که روانه کشتار گاه میشوند .
2-دام دارای عوارض غیر مهم مثل صدمات موضعی شکستگی ها تورم پستان بدون
تب .ابسه های موضعی وسطحی و;.ایگونه دام ها باید جهت کشتار به کشتار گاه اضطراری انتقال یابند ویا در اخر خط کشتار شوند
3-دام های تب دار ودام های که دارای عوارض عمومی وخطرناک هستند (یرقان
شاربن .کزاز. طاعون ;;) که اینگونه دام یا بایستی درمان گردند ویا معدوم گردند.

ناگفته نماند دامهای که به تازگی به انها دارو تزریق شده بایستی مدت پرهیز دارویی رعایت گردد.
نکته 1–کلیه دام های که وارد کشتار گاه میشوندتحت هیچ شرایطی نباید از کشتار گاه خارج گردد.دام بایستی یاکشتار یا درمان ویا معدوم گردد.

نکته 2–کنترل موازین بهداشتی از جمله دمای سالن کشتار.سالن نگهداری.تونل انجماد.میزان در صد کلر اب مصرفی ورعایت کارت بهداشت کارکنان سالن کشتار.بسته بندی .نگهداری وحمل نقل و;..ازوظایف دکتر بهداشت در سالن کشتار میباشد

ایستگاه های عملیاتی فرایند آماده سازی کشتار گاو و گوساله
Operation steps for cattle processing
1- انتقال گاو از اصطبل(از طریق رامپ) به تله.
2- ورودبه قفسه شوک زطریق دربهای لغزنده عمودی.
3- شوک زدن و بیهوش کردن دم (شوک برقی- اسلحه)
4- بیرون راندن گاو از قفسه شوک (ثقلی – متحرک)
5-ثابت کردن قلاب درپای قب،بالابردن روی ریل سربری.
6- سربری (ذبح) رو به قبله.

7- بالا بردن دام با جرثقل زنجیری و انتقال در روی ریل خونگیری.
8- اتصال دستگاه تحریک کننده (الکترو استیمولاسیون).
9- بستن ابتدای مری (جهت جلوگیری از خروج مواد درون معده)

10- بریدن دستها و شاخها با تیغه های هیدرولیکی.
11- انتقال گاو از ریل خونگیری به پوست کنی (دستی – انتقال دهنده بادی)
12- قطع پاهای عقب بوسیله تیغه های الکتریکی بادی.
13- بازرسی پاها، شاخهاو پستانها.
14- پوست کنی اولیه قسمت جلو و پشت (چاقوی دستی – گردان بادی)

 

15- پوست کنی نهایی با دستگاه پوست کن و انتقال پوست ها به اطاق آماده سازی پوست.
16- بریدن و جدا کردن کله و قراردادن آن روی نقاله بازرسی (کابین کله شور).
17- چاک زدن سینه توسط اره مخصوص .
18- خارج نمودن امعاء و احشاء در روی سینی بازرسی و آویزان کردن الایش خوراکی در قلابهای موازی.
19- بازرسی بهدشتی آلایش خوراکی و غیر خوراکی.

20- انتقال اعضاء ضبط شده به اتاق مخصوص جهت حمل به تبدیل ضایعات.
21- شقه کردن سر گاو و خارج کردن غز و زبان (در اطاق جداگانه)
22- شقه کردن لاشه در سکوی متحرک، قابل تنظیم هماهنگ با اره اتوماتیک دستی شقه کن.
23- بازرسی بهداشتی شقه وجداسازی لاشه های مشکوک و انتقال آنها به سردخانه های مخصوص .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله کمک های اولیه در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله کمک های اولیه در pdf دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کمک های اولیه در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کمک های اولیه در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کمک های اولیه در pdf :

کمک های اولیه

اقداماتی که هنگام وقوع حوادث برای جلوگیری از مرگ ، پیشگیری از صدمات و عوارض بعدی و کاهش درد پیش از رسیدن پزشک و یا انتقال وی به مرکز درمانی به عمل آید .
تعریف علایم حیاتی
علایمی هستند که میزان سلامتی و یا نشانه های حیات شخص را نشان می دهند و شامل نبض ، تنفس ، فشار خون ، هوشیاری ، واکنش مردمک و رنگ پوست است .
تعریف نبض
عبور خون از داخل سرخرگ ها باعث ضربه ای به دیواره سرخرگ می شود که به آن نبض گویند . با شمارش تعداد نبض می توان به تعداد ضربان قلب پی برد ، نبض در تمامی سرخرگ های بدن وجود دارد اما ما فقط قادر به لمس ضربان سرخرگ هایی که سطحی بوده و از روی استخوان و یا عضله رد می شوند می باشیم .
مهمترین نقاط گرفتن نبض
1- سرخرگ زند زبرین 2- سرخرگ گردنی 3- سرخرگ رانی
تعداد نبض با توجه به سن ، جنس و جثه افراد متغیر است . در افراد بالغ و سالم 60 تا 80 بار در دقیقه و در اطفال 80 تا 100 بار در دقیقه می باشد .
تنفس
تنفس باید منظم ، طبیعی و با تعداد معین باشد . تعداد طبیعی تنفس در بزرگسالان 12 تا 20 بار در دقیقه و در کودکان تا 30 بار در دقیقه متغیر است . تنفس سطحی و یا عمیق غیر عادی بوده و بایستی فرد را به مراکز درمانی رساند .
فشار خون
فشاری که هنگام عبور خون به سرخرگ وارد می کند و دارای یک میزان حداکثر و یک میزان حداقل است . فشار خون حداکثر باید در حدود 90 تا 140 میلیمتر جیوه و فشار خون حداقل 65 تا 85 میلیمتر جیوه باشد .

درجه ی حرارت بدن
درجه حرارت طبیعی بدن همواره در حد معینی بین 3/37 تا 8/36 است . کاهش درجه ی حرارت بدن در مواردی مثل سوتغذیه ،سرمازدگی و شوک به وجود می آید و افزایش آن نیز در مواردی مانند بیماری های عفونی و گرمازدگی دیده می شود .
درجه هوشیاری
1- هوشیاری کامل
2- حواس پرتی مختصر
3- خواب آلودگی
4- اغما ( بیهوشی )
معاینه مردمک ها
ارزیابی عصبی بوده که بنا به اندازه ، یکسان بودن و پاسخ به نور صحت آن مشخص می شود .
رنگ پوست
به مقدار خونی که از آن می گذرد و رنگ دانه هایی که در آن قرار دارند بستگی دارد . پوست سفید و یا رنگ پریده در جریان شوک ، غش ، حمله ی قلبی ، ترس و پوست کبود در موارد خفگی و یا بعضی از مسمومیت ها و کمبود اکسیژن دیده می شود .
نجات زندگی ( CPR )
اگر قلب مصدوم کار نکند ایست قلبی و اگر ریه های فرد کار نکرده و تنفس نداشته باشد ایست تنفسی اتفاق افتاده و زمان طلایی 5 دقیقه از لحظه ایست قلبی و یا تنفسی جهت عملیات احیای مصدوم بیشتر فرصت نخواهیم داشت . ایست قلبی و تنفسی بنا به علل مختلفی رخ می دهد که معمولا اگر زمان طلایی به پایان برسد احتمال فرصت نجات مصدوم به پایان می رسد .
تنفس مصنوعی
هدف از تنفس مصنوعی رساندن اکسیژن به مصدوم یا بیمار و به کار انداختن دستگاه تنفسی اوست .

علایم نشان دهنده بیمار یا مصدوم به تنفس مصنوعی :
1- هیچ حرکتی در قفسه سینه و شکم بیمار دیده نمی شود .
2- صدای حرکت هوا را از دهان و بینی او نمی توان شنید .
3- چنانچه تکه ای کاغذ و پنبه در برابر دهان و بینی بیمار گرفته شود اشیا مذبور تکان نمی خورد.
4- اگر آینه ای را جلوی بینی و دهان بیمار بگیریم اثری از بخار روی آن دیده نمی شود .
5- بیمار برای تنفس تلاش می کند و عضلات جلوی گردنش برجسته می شود اما صدای هوا را نمی توان شنید .
6- برخی از بافت های بدن دچار سیانوز می شوند .
7- مردمک چشمان مصدوم گشاد می شوند .
انواع تنفس مصنوعی
دهان به دهان : رایج ترین شیوه که در خفگی های پیشرفته مانند خفگی در آب و با گاز صورت می گیرد .

دهان به بینی : هنگام شکستگی فک یا جراحت دهان به کار می رود .

دهان به دهان و بینی : در اطفال استفاده می شود .
ماساژ قلبی
هنگام بروز ایست قلبی می توان با ماساژ دادن قلب کار قلب را که دچار اختلال گردیده است مجددا به حالت عادی برگرداند تا خون در بدن به گردش درآید و اکسیژن و مواد غذایی به نقاط اصلی بدن رسیده و مصدوم نجات پیدا کند .ماساژ قلبی به دو طریق ماساژ داخلی که توسط جراح در بیمارستان و ماساژ خارجی توسط امدادگر انجام می شود .

دلایل ایست قلبی
1- خونریزی های بسیار شدید
2- تصلب شرایین
3- خفگی
4- ناسازگاری دارو ها
5- شوک
تعداد تنفس مصنوعی در بزرگسالان 12 تا 18 بار و در کودکان 18 تا 20 بار در دقیقه می باشد و تعداد ماساژ قلبی نیز بین 80 تا 100 بار در دقیقه است. در صورت بروز همزمان ایست تفسی و قلبی می بایستی نسبت ماساژ قلبی و تنفس مصنوعی 5 به 1 باشد .

خونریزی

انواع خونریزی ها به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می شوند.
خونریزی داخلی : این نوع خونریزی به واسطه وارد آمدن ضربه به بدن یا وجود بیماری پدید می آید خونریزی داخلی ممکن است قابل رویت یا غیر قابل رویت باشد، بهترین اقدام در مورد اشخاصی که دچار این نوع خونریزی شدند رساندن آن ها به مراکز درمانی است، فقط به این نکته توجه کرد که بیمار را راحت و بدون حرکت نگه داشت و اگر احساس سرما کرد او را گرم نگه دارید و از راه دهان چیزی به بیماری نخوراند.
خونریزی خارجی : خونریزی خارجی قابل رؤیت است.
درمان خونریزی
در مورد خونریزی های داخلی باید هر چه سریع تر مصدوم به مراکز درمانی رسانده شود. و از دادن آب و خوراک به او خودداری و بدن او را گرم نگهداشت. اما در خونریزی های خارجی می توان با کمک گاز استریل روی زخم را پوشانید. و چندین دقیقه گاز استریل را با فشار روی محل زخم نگه داشت. در صورت بند نیامدن خون ضمن جلوگیری از خونریزی توسط گاز استریل مصدوم را سریع تر به مراکز درمانی انتقال داد.

سوختگی

1- سوختگی درجه یک
در این نوع سوختگی فقط پوست سوخته و قرمز می شود. و سوزش ان بیشتر از سوختگی عمیق با وسعت کم می باشد.
2- سوختگی درجه دو
در این نوع سوختگی ، علاوه بر سوختگی پوست تاولهایی نیز پیدا می شود، که ممکن است از آن راه میکروب وارد بدن گردیده تولید عفونت کرده و در نتیجه درمان را طولانی نماید.
3- سوختگی درجه سه
در این نوعه سوختگی علاوه بر پوست ماهیچه نیز سوخته و گاهی سوختگی به استخوان می رسد در این نوع سوختگی درمان طولانی تر بوده و به طور معمول عفونی می گردد.

درمان سوختگی
در سوختگی های سطحی عضو سوخته را در زیر اب سرد قرار داده و پس از آن محل سوختگی را با مواد ضد عفونی کننده تمیز نموده و سپس آن را پانسمان کرد. در سوختگی های شدید نیز باید مصدوم را به مراکز درمانی رساند و از به کار بردن پماد به روی سوختگی خودداری کرد. سوختگی های شدید نیز باید مصدوم را به مراکز درمانی رساند و از بهکار بردن پماد به روی سوختگی خودداری کرد. در صورت امکان راه رسانده وی به بیمارستان به او آب خنک یا شربت قند خورانید.

شکستگی ها

«شکستگی » عبارت است از به وجود آمدن شکست در استخوان . شکستگی به هر علتی که باشد در افراد مسن خطرناک است.
شکستگی ها با علائمی مانند: درد شدید، تغییر شکل عضو، تورم و عدم حرکت عضو همراه می باشد.
درمان شکستگی
عضو شکسته را به هیچ عنوان نباید حرکت دارد و در صورت امکان آن را آتل بندی نمود. سپس مصدوم را با دقت زیاد به مراکز درمانی انتقال داد.

شوک

کم شدن فعالیت های حیاتی بدن را در اثر عوامل و حوادث گوناگون شوک می نامند. شوک ممکن است بعد از هر گونه آسیب بدنی، خونریزی زیاد، کم شدن آب بدن، حمله ی قلبی، مسمومیت و یا شنیدن خبرهای ناگهانی به وجود می آید.
شدت شوک به وسعت آسیب وارده و نوع عامل بستگی دارد ممکن است به رگ منجر شود. سشوک ممکن است بلافاصه بعد از آسیب دیدگی یا پس از مدتی تأخیر ظاهر شود.

علائم شوک: شامل رنگ پریدگی، اضطراب ، سردی بدن و تشنگی است.
درمان شوک
ضمن از بین بردن عامل بروز شوک بیمار را آرام به پشت خوابانیده و پاهایش را بالا می گیریم. در این حالت باید دقت نمود مجاری تنفسی بیمار باز باشد. و یقه ی لباس و کمربند را آزاد کنید بدن مصدوم می بایست گرم نگه داشته و او را سریع به مراکز درمانی رسانید.

برق گرفتگی

اگر جریان برق از بدن شخص عبور کند، برق گرفتگی ایجاد می شود علایم برق گرفتگی شامل موارد زیر است:
عوارض برق گرفتگی بسته به شدت جریان و ولتاژ برق دارد که اگر زیاد باشد باعث اختلالات دایمی در مغز، درد عمومی، آب مروارید و مرگ می شود، ولتاژ پایین خطر کمتری دارد و باعث ارتعاش قلب و بیهوشی می شود.

کمک های اولیه به شخص برق گرفته:
باید بسرعت جریان برق را قطع کرد. نباید به برق گرفته و حتی لباس او دست زد زیرا ممکن است لباس وی خیس باشد و فرد کمک کننده نیز دچار برق گرفتگی شود. با استفاده از پارچه خشک، چرم یا پلاستیک باید فرد را از سیم برق یا وسیله برقی جدا کرده و فوراً به علایم حیاتی مصدوم توجه نمود. اگر تنفس نمی کند و یا ضربان قلبش قطع شده باید بسرعت با انجام تنفس مصنوعی و یا فشارهای آرام لحظه ای به قلب آن را احیاء نمود و اگر سوختگی ایجاد شده است آن را پانسمان نموده و فرد را به پزشک رسانید.

مسمومیت با گاز کربنیک(co2)
گاز کربنیک خاصیت سمی ندارد ولی چون جای اکسیژن را در خون می گیرد، ایجاد خفگی می نماید .

کمک های اولیه به شخص مصدوم:
ابتدا باید فرد را در معرض هوای آزاد قرار داده و او را بخوابانیم.
در صورت لزوم به مصدوم تنفس مصنوعی بدهیم .
وی را به سرعت به بیمارستان و یا مراکز درمانی انتقال دهیم.

سرمازدگی

علایم سرمازدگی شامل کبودی پوست بویژه در نوک انگشتان، کاهش حساسیت، بی حال و ضعف، کاهش نبض و میل شدید به خواب می باشد.

کمک های اولیه به شخص سرمازده:
پوشاندن لباس و دستکش پشمی گشاد، عرق نکردن و خشک نمودن بیمار و قرار دادن وی در اتاق گرم، تنفس مصنوعی، گرما سازی تدریجی اعضای بدن، استفاده از کیسه آب گرم، آشامیدنی گرم مثل قهوه و چای و در موارد شدید، رساندن به بیمارستان از کمک های اولیه ای است که در مورد شخص سرمازده انجام می شود .

گرما زدگی
بدن انسان بطور عمده توسط منبسط ساختن عروق سطحی پوست و تعریق دمای افزایش یافته بدن را کاسته و سبب تنظیم و کنترل گرمای بدن می گــردد. اما در آب و هوای مرطوب عملکرد تعریق مختل و کند شده و بدن دیگر قادر به خنک ساختن خود نمیباشد. دو عـامل فعالیت بدنی شدید و طولانی مدت و آب و هوای گرم مسبب بیماریهای مربوط به گرما هستند. همچنین زمانی که فرد دچار کم آبی در بدن خود میگردد در معرض عوارض گرمای زیاد قرار خواهد داشت زیرا در این حالت غلظت خون بدن افزایش یافته و جریان خون کند میگردد که سبب اختلال در عملکرد ارگانهای بدن می شود.

عوارض ناشی از گرما به قرار زیر است:
1-گرمازدگی خفیف : در این حالت بدن بشدت عرق کرده و حجم خون کاهش می یابد.
علایم: تعریق شدید-ضعف-سرگیجه-سردرد-حالت تهوع-استفراغ-افزایش ضربان قلب-کاهش فشار خون-پوست مرطوب،سرد و رنگ پریده-افزایش درجه حرات مرکزی بدن تا 39-38 درجه سلسیوس.
درمان: انتقال بیمار به یک مکان خنک و سایه-دادن مایعات به بیمار برای جبران کم آبی بدن. برای جبران نمک بدن نیز باید اندکی نمک (به نسبت یک قاشق چای خوری نمک در یک لیتر آب) به آب اضافه کرد- لباسهای فرد گرمازده را در آورده و یک ملحفه مرطوب دور بدن وی بپیچید و یا توسط باد بزن مصدوم را باد بزنید.
2-گرمازدگی شدید : این حالت بسیار خطرناک بوده و خطر مرگ را نیز میتواند در پی داشته باشد. در این حالت حرارت مرکزی بدن از 40/5 درجه سلسیوس فراتر میرود. در این وضعیت اغلب ارگانهای بدن در معرض آسیب بافتی قرار میگیرند. گرمازدگی شدید یک وضعیت اورژانس بوده و دمای بدن فرد گرمازده باید سریعا کاهش یابد. عدم درمان گرمازدگی شدید به تشنج، کما و مرگ منجر خواهد شد. گرمازدگی شدید علاوه بر اثرات سوء آن بروی سیستم عصبی همچنین کبد، کلیه ها، قلب و عضلات را نیز در معرض آسیب قرار میدهد.
علایم: پوست قرمز رنگ، داغ، رنگ پریده و خشک-ضربان تند و قوی-سردرد ضربانی-پریشانی و سرگیجه-تنفس کم عمق-مردمک چشم ممکن است متسع شده و به نور واکنش نشان ندهد.
عوامل ایجاد کننده: قرار گرفتن در زیر آفتاب به مدت طولانی-فعالیت شدید بدن-کم آب شدن بدن.
درمان: تلاش برای کاهش حرارت بدن باید بسرعت انجام گیرد: بیمار را به مکان خنک و سایه انتقال داده و لباسهایش را از تن جدا کنید. روی دستها و پاها آب خنک ریخته و یا یک ملحفه خیس را دور بدن مصدوم بپیچید- بیمار را در معرض باد قرار داده و یا توسط پنکه و یا باد بزن اقدام به خنک کردن وی کنید. هنگامی که روی دستها و پاها آب میریزید حتما دستها و پاها را شدیدا ماساژ دهید تا خون خنک شده به سمت نواحی مرکزی بدن رانده گردد.
3-گرفتگی عضلات : همان گرفتگی عضلات میباشد که عامل آن گرما میباشد. این حالت پس از فعالیت شدید بدنی ایجاد میگردد. درمان آن خوراندن مایعات کافی همراه با اندکی نمک (به نسبت 4/1 قاشق چایخوری نمک در یک لیوان آب) به مصدوم و انجام حرکات کششی پس از آن میباشد.
4-سنکوب گرما : این حالت نوعی غش خفیف میباشد که به علت فعالیت شدید در آب و هوای گرم ایجاد میگردد. بدن در تلاش برای افزایش دفع گرما از بدن اقدام به منبسط ساختن عروق سطحی پوست میکند اما هنگامی که این مکانیسم بسرعت انجام میگیرد سبب کاهش جریان خون به مغز گشته و حالت غش را ایجاد میکند.
علایم: سرگیجه- سردرد- افزایش ضربان قلب- حالت تهوع- استفراغ- غش و بی هوشی.
درمان آن مانند درمان گرمازدگی خفیف میباشد.
5-عرق سوز : در این حالت نواحی خاصی در بدن (معمولا نواحی پوشیده شده توسط لباس) دچار خارش و سوزش شدید میگردد. این حالت بیشتر در آب و هوای گرم و مرطوب و در افراد خردسال، دارای فعالیت شدید، بیماران بستری و تب دار مشاهده میگردد. این عارضه معمولا پس از چند روز بخودی خود بر طرف میگردد. هنگامی که تعریق بدن افزایش می یابد عرق به سلولهای سطح پوست آسیب وارد ساخته و یک سد در مقابل خروج عرق ایجاد میکند. بنابراین عرق در زیر پوست به دام افتاده و تجمع می یابد. در این حالت برآمدگیهای ریزی روی پوست ایجاد میگردد. هنگامی که این برآمدگیهای جوش مانند ریز میترکند محتویات عرق تخلیه گشته و فرد احساس سوزش میکند.
درمان: هیچگاه از مواد کاهش دهنده تعریق و یا پودر بچه استفاده نکنید این عمل تنها علایم را تشدید میکند. تنها از لوسیون کالامین (CALAMIN) و یا کرم هیدروکورتیزون (HYDROCORTISON 1%) استفاده کنید.

مار گزیدگی
مارهای سمی به گروه بزرگ تقسیم می شوند :
1- خانواده ی مارهای مرجانی شامل مار مرجانی , کبری , ماهبا و غیره
2- خانواده ی افعی ها از جمله افعی , مارزنگی و غیره
نکته : هرگونه مارگزیدگی را باید سمی تلقی کرد مگر خلاف آن ثابت شود .
بنابراین لازم است مصدوم را حتماً و در اسرع وقت به مراکز درمانی منتقل کنیم تا تحت مراقبت های لازم قرار گیرد .
همانطور که میدانید کلیه مارها سمی نبوده ودر واقع به دو دسته سمی و غیر سمی تقسیم می شوند . مارهای سمی خود از نظر میزان سمی بودن یکسان نبوده و با هم فرق دارند . همچنین از نظر شکل ظاهر نیز مارهای سمی و غیر سمی تفاوتهای آشکاری دارند که برخی از آنها در جدول آورده شده اند .
مارهای سمی و غیر سمی تفاوتهایی دارند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1- مردمک چشم مارهای سمی به صورت بیضی ( خطی ) و شبیه مردمک چشم گربه است . ولی مردمک چشم مارهای غیر سمی گرد و مدور است . نکته : مار مرجانی که از خطرناک ترین مارهای سمی است مردمک مدور دارد .
2- سرمارهای سمی مثلثی شکل است و با بدن ما زاویه دارد , ولی سر مارهای غیر سمی به صورت نیمه بیضی است و در واقع بدن مارهای غیر سمی شبیه کرم خاکی است . نکته : سر مارمرجانی مثلثی نبوده ولی این مار از انواع سمی است .
3- مارهای سمی برای نیش زدن از دو دندان نیش استفاده می کنند و محل گزش معمولاً با یک یا دو سوراخ ( یا زخم ) مشخص می شود . اما در مارهای غیر سمی دندان ها متعدد هستند و در دو ردیف هلالی قرار می گیرند .
4- حلقه های دْم مارها در انواع سمی منفرد است , ولی در مارهای غیر سمی به صورت یک ردیف دوتایی در کنار هم دیده می شود .
5- در پایین چشم مارهای سمی , یک حفره ی کوچک وجود دارد که درمارهای غیر سمی دیده نمی شود .

مشخصه مارهای سمی مارهای غیر سمی
حفره بین چشم و بینی دارند ندارند
مردمک چشم بیضوی شکل گرد
شکل سر مثلثی شکل و پوشیده از پولکهای ریز ــــــــ
طول مار کوتاهتر طویل تر
دندان نیش و پیش بلند کوتاه
علی رغم وجود این تفاوتها تشخیص گزش سمی از غیر سمی به سرعت و آسانی ممکن نیست و همان طور که گفته شد هر مارگزیدگی را باید خطرناک تلقی کرد , مگر خلاف آن ثابت شود .
علائم و نشانه ها و بررسی بیمار :
• مشاهده مار
• مشاهده ی سوراخ یا زخم در محل نیش زدگی .
• درد در محل گزیدگی , درد و سوزش شدید است .
• تورم , با گذشت زمان , تورم به سمت قسمت مرکزی اندام و به طرف تنه ی فرد پیشرفت می کند .
• قرمزی پوست و بروز تاول
• قرمزی و تورم عروق لنفاوی در عضو گزیده شده و پیشرفت این قرمزی و تورم به سمت قسمت های مرکزی بدن . لبه های این ناحیه بسیار دردناک و نسبت به لمس حساس می باشند .
• تهوع , استفراغ , سرگیجه و احساس ضعف
• کاهش فشار خون
• تب , لرز و تعریق
• سوزن سوزن یا کرخت شدن نوک انگشتان و اطراف لب و دهان
• خونریزی از بینی , وجود خون در ادرار یا مدفوع
• تند شدن تنفس یا تنگی نفس
• افزایش نبض
• مشکل بینایی
هنگامی که کسی توسط مارسمی مورد گزش قرار می گیرد، علائمی در او ظاهر می شود که بسته به نوع سم و میزان ورود آن به بدن به دو گروه خفیف و شدید تقسیم می شود :

نوع علائم
خفیف تورم، تغییر رنگ، درد کم، احساس قلقلک، ضربان سریع، ضعف عمومی ، تهوع، استفراغ، اختلال دید
شدید تورم سریع و کرختی بدن، درد، مردمک سنجاقی، به خود پیچیدن، هذیان، شوک، تشنج، فلج، عدم وجود نبض

علائم و نشانه های زهرآگین شدن و سرعت تظاهر به آنها به عوامل زیر بستگی دارد :

1- اندازه مار
2- محل , تعداد و عمق گزیدگی
3- مقدار زهر تزریق شده
4- حساسیت فردی نسبت به زهر
5- سن و وزن مصدوم
6- سلامتی عمومی عضو
7- نوع و تعداد میکروارگانیسم موجود در حفره دهانی مار
در بررسی بیمار , ابتدا به دنبال اثرات دو دندان روی پوست مصدوم بگردید . البته ممکن است فقط یکی از دندان ها در پوست فرو رفته باشد .گاه نیز یکی از دندان های مار در حمله به هدف قبلی شکسته است . این نیز ممکن است که مار در مرحله پوست اندازی بوده , وبیشتر از دو دندان داشته باشد .
کمکهای اولیه
در ابتدا پس از ارزیابی محل حادثه و استفاده از لباس و کفش مناسب جهت جلوگیری از مارگزیدگی , مصدوم را از محل حادثه دور کنید . ( البته در صورت عدم وجود خطر , بی حرکت نگه داشتن مصدوم در اولیت قرار دارد ) .
اکثر گزیدگی ها در ناحیه دست و پاها اتفاق می افتد . بنابراین توصیه می شود ( در مورد مارهایی که سم آنها از طریق اختلال در عملکرد دستگاه عصبی عمل می کند , مانند مار کبری و مار مرجانی ) با استفاده از پارچه یا باندی که حدود 4 تا 5 سانتی متر عرض داشته باشد , بالا و پایین محل گزیدگی را ببندید , که البته این کار باید با رعایت اصول انجام شود . باند یا پارچه را طوری ببندید که یک انگشت براحتی از زیر آن عبور کند و مانع مصدود شدن خون سرخرگی نشود .
توجه : در صورتی که محل گزش در نزدیکی مفاصل است , از قرار دادن نوار در دو سمت مفصل خودداری کنید و نوار مورد نظر را فقط در بالای زخم ( سمتی که به تنه مصدوم نزدیک تر است ) ببندید .
انتهای زخمی را پایین تر یا هم سطح قلب قرار دهید . زیور آلات , ساعت یا لباس های تنگ را از اندام گزیده شده خارج کنید .

استفاده از دستگاه پمپ مکنده ی مخصوص در 30 دقیقه اول مارگزیدگی توصیه می شود . در صورتی که پس از 5 تا 10 دقیقه بعد از گزیدگی به بیمار رسیدید , توسط ساکشن کردن می توانید 25-50% زهر را خارج کنید . در صورت در اختیار داشتن محلول آنتی سپتیک یا صابون سطح زخم را با آن شستشو دهید .

شکل بالا : دستگاه پمپ مکنده مخصوص
در نقطه گزیدگی و درست با همان عمقی که نیش مار فرو رفته است ( معمولاً خیلی سطحی و حدود 4 میلی متر ) یک برش خطی بدهید . هیچ گاه روی ناحیه را برش ضربدری ندهید زیرا این کار ریسک بریده شدن اعصاب و عروق خونی را افزایش می دهد .
زخم باید حدود 20 دقیقه ساکشن شود . در صورتی که نجات دهنده خود زخم بازی در دهان یا اطراف دهان داشته باشد , باید از این کار اجتناب نماید . مایع زخم که توسط ساکشن دهانی خارج می گردد , باید مرتباً دور ریخته شود . با این حال اگر احتملاً بلعیده شد , جای نگرانی نیست , زیرا زهر در معده بی اثر می شود .
در صورت امکان اطلاعات صحیحی در مورد شکل مار به دست آورید . هرگز به بیمار اجازه ندهید که راه برود . مصدوم را سریعاً به مراکز درمانی منتقل کنید .
نکته : استفاده از کمپرس سرد در مار گزیدگی ممنوع است .
نکته : سم بعضی از مارها ( مثل مارکبرا و مار مرجانی ) بر روی سیستم عصبی اثر می گذارد و با فلج کردن عضلات تنفسی باعث خفگی و مرگ فرد می گردد . ارایه ی کمک های اولیه مناسب , به ویژه انجام تنفس مصنوعی ( احیای قلبی – ریوی ) در نجات زندگی این افراد از اهمیت خاصی برخوردار است .
توجه : چون مارگزیدگی در هر کشور و ناحیه با مارهای خاص آن منطقه جغرافیایی اتفاق می افتد , برای اطلاع صحیح از انواع مارهای موجود در منطقه و نحوه ارایه ی کمک های اولیه بهتر است با مسئولین مربوطه مثل مقامات سازمانهای بهداشتی , سازمان دامپزشکی , سازمان مراتع و جنگلبانی و ; تماس بگیرید و اطلاعات لازم را از آنها جویا شوید .

عقرب گزیدگی
عقرب ها (Scorpion) وابسته به عنکبوتیان هستند . در دنیا گونه های متعددی عقرب وجود دارد که تنها تعدادی محدود برای انسان خطر ناک هستند .عقرب بیشتر در آب هوای گرم و شب ها فعال هستند و به این علت رعایت نکات ایمنی در مورد جلوگیری ار عقرب گزیدگی به خصوص در مناطق گرمسیری و به هنگام تاریکی هوا اهمیت دارد . (مثل پوشیدن جوراب ، شلوار و کفش مناسب ، تکان دادن کفش و لباس قبل از پوشیدن و غیره ) سم یکنوع عقرب به نام سنتروروئید اسکالپچراتوس (Centruroides Sculpturatus) شدیداً کشنده است (عقزب کوچک و زرد رنگ با یک توبرکول کوچک روی پشت , و به طول 25 تا 75سانتی متر , که به آن عقرب جرار نیز گفته می شود ) .
نکته : خطرناک ترین عقرب در ایران عقربی است به نام گاردیم که محل زیست آن خوزستان است
علایم و نشانه ها
پس از چند دقیقه از گزش عقرب که عموماً در اندام ( دست و پا ) اتفاق می افتد علایم زیر مشاهده می شود:
• درد , تاول , قرمزی , تورم
با گذشت چند ساعت از گزش ، ممکن است علایم زیر در فرد مشاهده شود :
• تند شدن نبض
• بالا رفتن فشار خون
• سرگیجه ، حالت تهوع و استفراغ
• بی اختیاری ادرار و مدفوع
• تنگی نفس
• تشنج
• افزایش ترشح بزاق
عقرب گزیدگی اغلب خطر ناک نیست و تنها باعث بروز علایم و نشانه ها موضعی در محل گزش می گردد. با این وجود باید کمک های اولیه ضروری را برای مصدومین انجام داد و خطر ناک بودن یا نبودن عقرب و شدت مسمومیت را به کادر درمانی و پزشک واگذار کرد .
کمک های اولیه
• ارزیابی صحنه حادثه ، دور کردن یا پرهیز از خطر ، در خواست کمک در صورت لزوم
• ارزیابی اولیه مصدوم و انجام مراحل ABC و دیگر کمک های اولیه ضروری در صورت لزوم
• بی حرکت نگه داشتن مصدوم و ثابت نگه داشتن عضو گزیده شده
• کمپرس سرد ( نکته از گذاشتن یخ به صورت مستقیم بر روی اندام خود داری کنید . )
• استفاده از دستگاه مکنده مخصوص جهت خارج کردن سم ( در صورت عدم وجود دستگاه مکنده مخصوص , استفاده از ساکشن و یا مکیدن محل گزش توسط دهان می باشد ).
• انتقال سریع به مرکز درمانی
در برخی موارد و در صورت شدید بودن مسمومیت در مراکز درمانی از پادزهر سم عقرب برای خنثی سازی سم و درمان فرد استفاده می شود .البته این کار باید با دستور پزشک و تحت نظارت مستقیم او انجام شود .
در مورد بریدن و مکیدن محل زخم با دهان توافق نظر وجود ندارد . بعضی صاحب نظران با این کار مخالف هستند و عده ای استفاده از این روش را مجاز می دانند .
در برخی از کتب بستن بالای محل گزش با هدف تاخیر در جذب سم توصیه شده است . برای این کار باید :
1- از پارچه , باند یا یک وسیله ی مناسب دیگر با عرض حداقل چهار تا پنج سانتی متر استفاده کنید .
2- پارچه , باند یا وسیله مورد نظر را حدود پنج سانتی متر بالاتر از محل گزش ( یعنی قسمتی از اندام که به تنه مصدوم نزدیک تر است ) ببندید .
3- پارچه یا باند باید به حدی محکم بسته شود که تنها باعث کندشدن جریان لنف و خون سیاهرگی در اندام مربوطه گردد . توجه داشته باشید که این کار به هیچ وجه نباید باعث اخلال در جریان خون سرخرگی اندام مبتلا گردد . به این منظور , پارچه یا باند باید به صورتی بسته شود که یک انگشت به راحتی از زیر آن عبور کند و همچنین باعث قطع نبض در نقاط انتهایی اندام مبتلا نگردد.
گزیدگی عقرب در افراد پیر , کودکان , نوزادان و افراد مصدوم خطرناک تر است . همچنین اگر گزش متعدد یا نزدیک سر و صورت یا گردن مصدوم باشد , خطزناک تر از گزش اندام ( دست و پا ) خواهد بود . به یاد داشته باشید که علایم گزیدگی با عقرب ” گاردیم ” در ابتدا بسیار خفیف و ناچیز است و همین مسئله اغلب باعث عدم مراجعه به موقع فرد به مراکز درمانی می گردد . اما مراجعه به مراکز درمانی لازم و ضروری است و تاخیر می تواند منجر به بروز علایم مختلف مسمومیت , از بین رفتن بافت های بدن در محل گزش یا حتی در موارد شدید منجر به مرگ فرد گردد .
جسم خارجی در چشم

اشیاء خارجی ممکن است در روی کره چشم یا قرنیه بمانند و یا آن را سوراخ کرده و درون کره چشم وارد شوند. اگر جسم داخل کره چشم شد باید روی چشم را یک گاز استریل قرار داده و خیلی شل بانداژ کرد (اگر با این کار احتمال فر رفتن بیشتر جسم در کره چشم می شودف باید از این کار خوددای نمود) و مصدوم را به پزشک رسانید در مورد اشیایی که روی کره چشم قرار دارند، می توان آنها را با دقت خارج نمود. برای این کار باید بیمار از مالیدن چشم خودداری کند. اگر جسم خارجی در پلک پائین باشد آن را با گوشه دستمال یا قطعه پنبه مرطوب می توان خارج کرد. اگر جسم خارجی در قسمت داخلی پلک بالا باشد در حالی که بیمار به پایین نگاه می کند، پلک بالا را به طر ف بالا برگردانده و یا در حالی که مریض به بالا نگاه می کند پلک را به طرف پایین بکشید تا شیء خارجی به وسیله اشک خارج شود (تصویر شماره 34) . اگر این کار عملی نشد با یک لیوان آب تمیز، چشم را از طرف گوشه داخلی چشم بشویید تا فشار آب، شیء را بیرون بیاورد. اگر باز هم جسم خارج نشد باید به پزشک مراجعه کرد. هنگامی که مواد اسیدی یا قلیایی وارد چشم گردید، باید با سرعت چشم را شسته و مصدوم را سریع به چشم پزشک رسانید.
جسم خارجی در گوش

اگر اشیایی مانند چوب کبریت، دانه نخود، عدس، لپه و امثال آن داخل گوش شود به علت محیط مرطوب، اشیاء فوق متورم شده و بزرگتر می شوند. لذا باید در صدد بیرون آوردن آن توسط پزشک برآمد. اگر حشره زنده وارد گوش شود برای جلوگیری از صدمه و صدای حشره، چراغ قوه ای در جلوی سوراخ مجرای گوش خارجی قرار داده تا با این عمل ساده حشره به طرف روشنایی خزیده و خارج گردد. اگر به این طریق خارج نشد برای جلوگیری از سروصدا روغن زیتون، روغن بادام و یا پارافین در گوش ریخته و پس از چند دقیقه سر را به سوی دیگر برگردانید به طوری که گوش به طرف پایین قرار گیرد. به این ترتیب حشره همراه روغن خارج می شود. اگر به این ترتیب خارج نگردید باید به پزشک مراجعه شود .

جسم خارجی در حلق

گاهی لقمه غذا، قطرات آب، سکه، حلقه و انگشتر و یا امثال آن در گلو گیر کرده و بیمار دچار حالت خفگی یعنی کبودی رنگ، تنگی نفس و سرفه می شود در این حالت با ایجاد سرفه و یا زدن به پشت بیمار بین دو شانه در حالی که سر فرد پایین قرار گرفته، ممکن است این اشیاء به بیرون پرتاب گردد. اگر جسم خارجی بدین طریق از گلو خارج نشود و بیمار نیز کودک باشد مچ پای او را گرفته و بالا نگه می داریم و با دست به پشت او ضربه زده می شود.

هیچ گاه نباید با انگشت، سعی در خارج کرده جسم خارجی نمود.
در بزرگسالان در حالی که بیمار دهانش باز و زبانش پایین است، در پشت او قرار گرفته و دو دست خود را دور کمرش حلقه می کنیم این عمل باعث بالا رفتن پرده دیافراگم شده و فشار قابل توجهی ایجاد می کند که باعث خارج شدن هوای داخل ریه شده و این عمل باعث خارج شدن جسم خارجی می شود.

آتش نشانی ( عملیات اطفا حریق )

اکسیژن

گرما مواد سوختنی
مثلث آتش : گرما ، اکسیژن ،مواد سوختنی
همیشه سه عامل بالا در کنار یکدیگر موجب آتش سوزی می شوند .

برای خاموش کردن آتش باید یک یا دو عامل را از بین ببرید .
از بین بردن گرما = سرد کردن
از بین بردن اکسیژن = خفه کردن
از بین بردن مواد سوختنی = جداسازی ، قطع کردن یا آتش بر

جدول ششگانه آتش سوزی ها
گروه نوع آتش مثال بهترین راه خاموش کردن بهترین خاموش کننده
A جامدات
چوب ، لاستیک ، پارچه سرد کردن آب
B مایعات هیدرات های کربن ( بنزین ، نفت و گازوییل ) خفه کردن پتوی خیس ، شن و ماسه و کپسول های پودری
C گازها متان ، بوتان ، پروپان جداسازی کپسول های گازکربنیک
D فلزات قابل اشتعال سدیم ، پتاسیم ، منیزیم خفه کردن کپسول های پودری
E الکتریسیته ترانس برق ، کامپیوتر جداسازی کپسول های گازکربنیک
F مواد منفجره
تی ان تی ، سی 4 ، باروت سرد کردن آب
وسایل مقابله با آتش سوزی

1- جعبه های آتش ( محتوی شیر و شیلنگ های آتش نشانی ) .
2- کپسول های آتش نشانی ( محتوی آب ، کف دی اکسید کربن ، پودر خشک شیمیایی ، گاز کربنیک و یا مواد هالوژنه).
3- سطل های آتش نشانی ( محتوی شن و ماسه خشک ) .
4- سیستم های خودکار اعلام و اطفا حریق .

خروج از ساختمان های در حال سوختن

شعله و دود مهمترین معضل برای خروج است ، حتی الامکان از پله های اضطراری استفاده و به هیچ عنوان وارد آسانسور نشد . مسیر خروجی باید عاری از آتش باشد و اگر این امکان وجود دارد کلیه لباس ها و بدن را خیس کرد . در صورت مواجه شدن با دود پارچه ای را جلوی دهان گرفت و با دست زدن به دیوارها و دنبال کردن آن راه خروج را یافت .

روش نجات فرد در حال سوختن

فردی که آتش گرفته می بایست سریع دراز کشیده و غلت بزند ، در غیر اینصورت احتمال کور شدن و آسیب جدی او زیاد است . اگر پارچه یا پتوی غیر پلاستیکی در اختیار باشد او را سریع در آن پیچید و خاموش کرد . برای رسیدن به استخر ، آب و هر خاموش کننده ای نباید دوید و بایستی به حالت غلت زدن خود را به آن رسانید .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله حسابداری محیط زیست در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله حسابداری محیط زیست در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله حسابداری محیط زیست در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله حسابداری محیط زیست در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله حسابداری محیط زیست در pdf :

حسابداری محیط زیست

چکیده:
در این مقاله به یکی از حوزه های جدید حسابداری محیط زیست یه نام حسابداری مدیریت پرداخته می شود.. بکار گیری حسابداری محیط زیست در سیستم حسابداری واحد تجاری مزایای بسیاری برای استفاده کنندگان درون سازمانی و برون سازمانی دارد.با توجه به نوع استفاده کنندگان حسابداری محیط زیست به شاخه های متعددی تقسیم بندی می شود که عبارتند از حسابداری

مالی محیط زیست، حسابداری مدیریت محیط زیست و حسابداری ملی محیط زیست. حسابداری مالی محیط زیست اثر مسائل زیست محیطی را بر روی صورت های مالی بررسی می کند. حسابداری مدیریت محیط ، اطلاعاتی را برای استفاده کنندگان درون سازمانی فراهم می کند و حسابداری ملی محیط زیست اثر مسائل زیست محیطی را بر شاخص های اقتصادی کلان می سنجد.

مقدمه
حسابداری نقش سودمندی در افشای مسؤلیت زیست محیطی برای واحدهای مختلف اقتصادی اعم از صنعتی یا تجاری و همه سطوح اعم از خرد، میانی و کلان دارد. بنابراین حسابداری در ارتباط با دستیابی به اهداف جدید مثل اندازه گیری یا ارزیابی اثرات بالقوه و واقعی پروژه ها و نهادها می باشد. این اهداف جدید اهمیت بسیاری دارند زیرا بسیاری از استفاده کنندگان را قادر به تصمیم گیری های متفاوتی می کند که از لحاظ زیست محیطی و اقتصادی درست و قابل اتکا باشد.
حسابداری محیط زیست از اواخر دهه 1960 و اوایل دهه 1980 میلادی به عنوان یک حوزه جدید حسابداری مطرح شد. در سال های اخیر هزینه ها و تعهدات زیست محیطی به نحو فزاینده ای افزایش یافته است و جامعه نیز مسائل زیست محیطی را مورد توجه قرار داده است. امروزه بسیاری از مردم درک می کنند که حفظ محیط زیست بسیار مهم تر از بهای کمتر محصولات برای مصرف کنندگان و یا سود بیشتر برای واحد تجاری می باشد. بسیاری از مردم مایل به پرداخت بیشتر برای محصولاتی هستند که به محیط زیست آسیب نمی رسانند و بسیاری از شرکت ها علاقمند هستند که «سبز» باشند زیرا بسیاری از سرمایه گذاران ارزش بالایی را به مسؤلیت پذیری زیست محیطی می دهند.از این رو حسابداری محیط زیست می تواند اطلاعات لازم را در اختیار استفاده کنندگان درون سازمانی و برون سازمانی قرار دهد. برخی اعت

 

قاد دارندکه این شکل حسابداری در گذشته برای آرام کردن فعالان محیط زیست مورد استفاده قرار می گرفت. با این وجود، در حال حاضر به عنوان یک منبع مهم اطلاعاتی مدیریت داخلی سازمان به شمار می رود.
البته این نکته را نیز باید در نظر داشت که مشکلاتی پیرامون ماهیت و اهداف حسابداری محیط زیست وجود دارد. این موضوع با توجه به اهداف و ماهیت حسابداری سنتی و همچنین با توجه به معیارهای پیشنهاد شده برای آن کاملاً صحیح می باشد. با این وجود

روشن است که حسابداری محیط زیست کاملاً با حسابداری سنتی تفاوت دارد به این دلیل که تلاش می کند تا حسابداری آثار اعمال سازمان بر روی یک محیط خارجی را در بر بگیرد.
مزایای حسابداری محیط زیست
• بسیاری از هزینه های زیست محیطی می تواند به طور قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کند یا حذف شود.
• هزینه های زیست محیطی (و بالتبع صرفه جویی ها بالقوه هزینه) ممکن است در حساب های سربار محو شود یا این که کاملاً نادیده گرفته شود.
• حسابداری عملکرد و هزینه های زیست محیطی می تواند به توسعه سازمان و عملکرد کلی مدیریت محیط زیست و استاندارد ایزو14000 کمک کند.
• مخارج زیست محیطی اعم از سرمایه ای یا عملیاتی به طور روزافزون افزایش می یابد.
• مدیریت به اطلاعات مالی در مورد این مخارج نیاز دارد.
• کمک به راهبری استراتژیک هزینه ها(driving cost)
• کمک به اولویت بندی این مخارج

• دولت، سرمایه گذاران، اجاره دهندگان، بانک ها، سازمان های غیر دولتی و غیره نیاز فزاینده ای به اطلاعات مالی و عملکرد زیست محیطی سازمان های مختلف دارند.
• اگر حسابداری اطلاعات مالی عملکرد زیست محیطی سازمان

ها را فراهم نکند به سازمان ها و نهادهایی کمک می کند که محیط را آلوده می کنند و منابع را بین می برند و هنوز از نظر اقتصادی کاراتر از سازمان هایی به نظر می رسند که هزینه هایی را برای حفاظت از محیط زیست متحمل می شوند.
• بسیاری از فعالیت های زیست محیطی کمی هستند و ماهیت مالی دارند و اثر مهمی بر هزینه ها، دارایی ها و بدهی های سازمان ها دارند.
• بدیهی است هر واحدی علاوه بر یک ستانده اصلی یک ستاده ثانویه نیز دارد که موجب آلودگی محیط می شود و اگر سازمان ها هزینه هایی را برای کاستن آن متحمل نشوند بخش سوم یعنی جامعه مجبور است آن را تحمل کند.
• مخاطرات زیست محیطی ممکن است منجر به بدهی های هنگفت شود و در نتیجه سازمان ملزم به پرداخت های زیادی شود که نقدینگی و موقعیت مالی سازمان را به طور جدی تحت تأثیر قرار دهد.
• مدیریت صحیح منابع با نگرش دوستانه نسبت به محیط زیست منجر به بازده های مستقیم مثل صرفه جویی یا کاهش در هزینه ها و بازده های غیر مستقیم مثل سرقفلی و تصویر بهتر از سازمان می شود.
• محصولات، خدمات و فرایند های دوستدار محیط زیست، منجر به مزایای رقابتی برای چنین سازمان هایی می شود.
• یک روند کلی وجود دارد که عملکرد سازمان ها را بر مبنای اثر بخشی اجتماعی و زیست محیطی آن ها و نه صرفاًبر مبنای اثر بخشی اقتصادی آن ها ارزیابی می کند.
• تجربه های جاری نشان می دهد که هیچ اثری از هزینه های زیست م

حیطی باقی نمی ماند زیرا آن ها به طور تصادفی به حساب گرفته می شوند. بنابراین نیازی به تخصیص و به حساب گرفتن صحیح آن ها وجود ندارد. تمایز میان هزینه های زیست محیطی و سایر هزینه ها منجر به تخصیص صحیح هزینه ها و بنابراین قیمت گذاری دقیق می شود و در نتیجه منجر به پیشرفت شاخص های توسعه پایدار می شود.
به دلایل فوق این باور وجود دارد که حسابداری باید در مقابل اندازه گیری، ارزیابی و افشای عملکرد زیست محیطی در صورت های مالی یا پیوست های آن مسؤول باشد. شک

ی وجود ندارد که اندازه گیری عملکرد زیست محیطی به سیستم های حسابداری بستگی دارد اما نسبت به داده های رایج حسابداری به داده های بیشتری مانند نسبت های آلودگی نیاز دارد. برآوردهای موضوعات زیست محیطی ممکن است کاملاً صحیح نباشد اما اقتصاددانان و حسابداران مجبور هستند بهترین برآوردها را مطابق با سطح دانش و تکنیک مورد استفاده در نظر بگیرند (سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا،1995 و هامید2002).
رهنمودهای حسابداری برای مسائل زیست محیطی
در حسابرسی احتمال خطر زیست محیطی مطرح می شود، حسابرس باید پیروی از استانداردهای حسابداری را بررسی کند. قوانین متعددی که افشاهای زیست محیطی تعیین می کند در سال های اخیر ایجاد شده اند. برخی از بیانیه های کلیدی که گزارشگری زیست محیطی را مورد توجه قرار می دهد به شرح زیر هستند:
در سال 1975 بیانیه شماره پنج هیئت استانداردهای حسابداری تحت عنوان «حسابداری رویدادهای احتمالی» بیان می دارد که یک بدهی باید زمانی در صورت های مالی شناسایی شود که زیان محتمل باشد و مبلغ آن هم به گونه ای قابل اتکا قابل برآورد باشد. اگر مقدار یک زیان قابل برآورد نباشد که اغلب به این صورت است، بدهی احتمالی باید در یادداشت های توضیحی صورت های مالی افشا شود.

در سال 1976، تفسیر شماره 14 که در واقع تفسیری از بیانیه شماره پنج بود در خصوص«برآورد مبلغ یک زیان» منتشر شد. این تفسیر چگونگی شناسایی زیان احتمالی را در زمانی شرح می دهد که زیان برآوردی در یک محدوده خاص قرار گیرد. در این تفسیر پیشنهاد شده است که حداقل مقدار محدوده باید در نظر گرفته شود مگر این که مقدار دیگری از این محدوده برآورد بهتری باشد.
در سال 1990 هیئت تدوین استانداردهای حسابداری نشریه شماره 8-90 را تحت عنوان سرمایه کردن هزینه های آلودگی محیط زیست منتشر کرد. این نشریه مقرر می دارد ک

ه همه هزینه های مربوط به آلودگی های زیست محیطی باید در زمانی که متحمل می شوند، هزینه شوند مگر این که هزینه ها باعث افزایش عمر مفید یا ظرفیت دارایی شود. این هزینه ها آلودگی های زیست محیطی را کاهش می دهند یا از آن پیشگیری می کنند، یا هزینه ها تحمل می شوند تا یک دارایی را برای فروش آماده سازند.
نشریه 5-93 هیئت تدوین استانداردهای مالی به این نتیجه رسید که بدهی های زیست محیطی باید مستقل از هر ادعای خسارت بالقوه برای بازیافت ارزیابی شود. این ادعاهای خسارت تنها زمانی می تواند بدهی را کاهش دهد، که محتمل باشد. استانداردهای کمیسیون بورس اوراق بهادار بیان می دارد که این رویه برای خالص دارایی ها و بدهی ها مناسب است اگر احیای دارایی ها در زمانی که محتمل است، شناسایی شود. دارایی ها و بدهی ها باید در یادداشت های همراه صورت های مالی افشا شود.SEC تنزیل بدهی ها را به ارزش فعلی آن ها مورد تأیید قرار می دهد. بخش تحلیل و بحث مدیریت گزارشگری سالانه، افشای آتی نگر را لازم می داند. تفسیر شماره 14 SEC بیان می دارد که داوطلبان باید اقدامات منطقی را برای تعیین مرز حداقل دامنه زیان انجام دهند و اولویت بیشتری را به مطالعه جایی که یک مشکل شناخته شده وجود دارد، بدهند. داوطلبان باید احتمال تعهدات زیست محیطی و هر نوع خسارت بازیافت را به طور مستقل ارزیابی کنند. رویکرد های نظارتی پس از آموزش توسعه پیدا کرده است.
AICPA ،درSOP 96-1 تحت عنوان «بدهی های جبرانی زیست محیطی» عناوین حسابداری و حسابرسی در ارتباط با مسائل زیست محیطی را پوشش می دهد، مسائل مؤسسات درگیر پاکسازی زیست محیطی و همچنین مسؤلیت مؤسساتی که از تخریب محیط زیس

ت اجتناب می کنند را به تفصیل شرح می دهد.
اثر مسائل زیست محیطی بر صورت های مالی
حسابداری نقدی
مسائل زیست محیطی می تواند صورت های مالی را که بر مبنای نقدی حسابداری تهیه می شود تحت تأثیر قرار دهد. با این وجود، آثار آن بر صورت های مالی نقدی بسیار مح

دودتر از صورت های مالی است که بر مبنای حسابداری تعهدی تهیه می شود.
مسائل زیست محیطی می توانند بر جریان های نقدی یک واحد تجاری در طی دوره گزارشگری مؤثر باشند، همچنین در جایی که گزارشگری رعایت درصورت های مالی مطرح است، برای مثال در جایی که واحد تجاری ملزم می باشد که رعایت قوانین زیست محیطی را شرح دهد.
حسابداری تعهدی
مسائل زیست محیطی می تواند بر روی صورت های مالی که بر مبنای تعهدی تهیه می شود از بسیاری جهات تأثیر داشته باشد. تعدادی استانداردهای بین المللی حسابداری اصول کلی برای شناسایی، اندازه گیری و افشای موضوعات زیست محیطی در گزارش های مالی را مورد توجه قرار می دهد ((IAS-37. معرفی قوانین و مقررات زیست محیطی ممکن است شامل تعهداتی برای شناسایی آسیب به دارایی ها و در نتیجه کاهش ارزش دفتری آن باشد. ناتوانی در رعایت الزامات قانونی مرتبط با مسائل زیست محیطی مثل تشعشعات یا پسماندهای جامد ممکن است، نیاز به اقدامات ترمیمی، هزینه های جبرانی یا قانونی داشته باشد. برای مثال قصور در رعایت قوانین کنترل کننده آلودگی ممکن است منجر به جرائمی برای واحد تجاری شود. برخی از هزینه های عملیاتی سالانه ماهیتاً زیست محیطی هستند مانند هزینه های انرژی که باید به عنوان هزینه های زیست محیطی در نظر گرفته شود زیرا استفاده از سوخت های فسیلی منبع ایجاد دی اکسید کربن و آلودگی هوا می باشد. برخی از موسسات ممکن است نیاز به شناسایی تعهدات زیست محیطی به عنوان بدهی در صورت های مالی داشته باشد. برای مثال تعهداتی که مرتبط با توافق دفن کردن پسماندهای جامد و تعهدات مرتبط با مراقبت های بعدی و

ترمیم های مربوط به عملیات استخراج معادن هستند. یک واحد تجار

ی باید تعهدات بالقوه زیست محیطی را به عنوان بدهی احتمالی افشا کند در صورتی که، تعهد احتمالی مرتبط با یک رویداد آتی باشد و یا میزان تعهدات جاری را نتوان به طور معقول برآورد کرد و یا این که جریان خروجی منابع برای تصفیه تعهدات محتمل نباشد.
در جریان اجرای استانداردهای حسابداری مربوط، ممکن است تا حدودی افشای اضافی در یادداشت های همراه صورت های مالی نیاز باشد. موارد زیر مثال هایی از این دست هستند:
• صنعتی که واحد تجاری در آن فعالیت می کند و مسائل زیست محیطی مربوط به آن
• رویه های حسابداری پذیرفته شده برای هزینه های زیست محیطی، مثل این که، شامل چه اقلامی می شود، چه زمانی این اقلام هزینه می شوند یا سرمایه ای می شوند، به چه صورت در مقابل سود مستهلک می شوند و ;
• جرائمی که با توجه به قوانین وضع شده زیست محیطی متحمل می شوند.
• بدهی ترمیم زیست محیطی، شامل اندازه گیری، عدم قطعیت، ماهیت و زمانبندی
رویکردهای حسابداری زیست محیطی
رویکرد فیزیکی در برابر رویکرد پولی
در حسابداری زیست محیطی دو رویکرد پذیرفته شده است. در ابتدا رویکرد فیزیکی توسط سازمان ملل پیشنهاد شد و یک دستورالعمل جامع تهیه شد که منابع موجود در یک کشور را بر حسب وضعیت و کاربردهای آن طبقه بندی می کرد. بر اساس این رویکرد عملیات زیست محیطی بر اساس یک مبنای فیزیکی ، توازن جاری منابع و الحاقات و کاهش های آن منابع ارائه می شوند. هیچ ارزش پولی در این روش تعیین نمی شود. رویکرد پولی به این دلیل ایجاد شد که رویکرد فیزیکی برای دستیابی اطلاعات فیزیکی در مورد منابع اهمیت دارد و به ما کمک می کند تا آمارهای زیست محیطی را تهیه کنیم و به عنوان اولین مرحله رویکرد پولی در نظر گرفته می شود. علیرغم مشکلات مربوط به رویکرد پولی، این رویکرد مزایای زیادی نیز دارد مانند ارائه داده ها(اطلاعاتی) که به دانستن سود و زیان مربوط به عملیات زیست محیطی و نیز شاخص های تعدیل شده زیست محیطی کمک می کند.
حسابداری محیط زیست به شاخه های متعددی تقسیم بندی می شود که از آن جمله می توان حسابداری مالی محیط زیست، حسابداری مدیریت محیط زیست و حسابداری ملی محیط زیست را نام برد.
حسابداری مالی محیط زیست
حسابداری مالی محیط زیست برای اولین بار در فوریه سال 1998 میلادی به وسیله گروه کاری IASR1 در سازمان ملل به عنوان یک شاخه جدید در حسابداری در نظر گرفته شد. IASR و IAPC2 تلاش های مشترکی برای تهیه استاندارد هایی
برای تثبیت عملکرد زیست محیطی گزارش شده در صورت های مالی انجام دادند.
هدف حسابداری مالی محیط زیست ثبت معاملاتی است که بر محیط زیست مؤثر هستند و همچنین آثار آن ها بر وضعیت مالی و اقتصادی شرکت

ی که آن معاملات را گزارش می کند، با اطمینان از این که هزینه ها، دارایی ها و بدهی های زیست هدف حسابداری مالی محیط زیست ثبت معاملاتی است که بر محیط زیست مؤثر هستند و همچنین آثار آن ها بر وضعیت

1-IASR: United Nations Intergovernmental Working Group of Experts on International Standards of Accounting and Reporting

2-IAPC: International auditing Practices Committee
محیطی گزارش شده، بر مبنای اصول پذیرفته شده حسابداری هستند و عملکرد زیست محیطی شفافیت بالایی دارد و نیازهای اطلاعاتی استفاده کنندگان را به خوبی تأمین می کند.
اهداف حسابداری مالی محیط زیست برای ارائه گزارش های مالی در صورت های مالی به طور برجسته نمایان می شود، بنابراین استقرار آن به تعریف خط مشی حسابداری بستگی دارد که اقلام را با توجه به آثار زیست محیطی اعمال شرکت در نظر می گیرد. برای مثال هزینه های زیست محیطی باید جداگانه و به تفکیک ماهیت عملیاتی و غیر عملیاتی و نیز مکرر یا استثنایی ارائه شود.
آثار به کار گیری این سیستم بر روی معاملات
سطح ثبت مجزای معاملات، تعریف اقلام قراردادی مثل هزینه ها، دارایی ها و بدهی های زیست محیطی تفاوت چندانی با مواردی که عموماً برای معاملات دیگر مورد استفاده قرار می گیرد، ندارد به جز رویه هایی که برای موارد احتمالی و دارایی بلند مدت مورداستفاده قرار می گیرد.
هزینه های زیست محیطی: به مخارجی گفته می شود که در ارتباط با مدیریت آثار فعالیت های شرکت بر روی محیط زیست است و همچنین هر هزینه متحمل شده برای دستیابی به اهداف و الزامات نهادهای قانون گذاری را در بر می گیرد.
دارایی های زیست محیطی: منبعی که در اختیار شرکت است و از طریق رویدادهای گذشته بدست آمده و آثار اقتصادی مستقیم یا غیر مستقیم برای شرکت دارد و یا انتظار می رود که داشته باشد که از طریق افزایش ظرفیت، افزایش ایمنی یا اثر بخشی دارایی های دیگر شرکت، کاهش یا پیشگیری از آلودگی های ناشی از عملیات آتی شرکت و حفاظت محیط زیست صورت می گیرد. درصورتی که این مخارج از معیارهای دارایی برخوردار باشند، باید به عنوان دارایی ثابت یا انتقالی سرمایه ای شود تا به دوره های آتی که از مزایای آن برخوردار میشوند تخصیص داده شود.
بدهی های زیست محیطی: زمانی که شرکت تعهدی دارد که منجر به تحمل هزینه های زیست محیطی می شود که تا کنون پرداخت نشده است باید بدهی زیست محیطی اعلام شود، ارائه این تعهد معیار های اعلام بدهی را برآورده می کند و بنابراین این نوع بدهی به عنوان تعهدات جاری ناشی از فعالیت گذشته شرکت تعریف می شود.
رویداد احتمالی: ناشی از ریسک بالقوه مرتبط با رویدادی است که احتمال وقوع آن در آینده زیاد می باشد به طوری که می توان گفت سود یا زیان شزکت به وقوع آن بستگی دارد یا ناشی از یک رویداد آتی است که وقوع آن مشخص است.
ارزش احتمالی که مورد توجه حسابداری مالی محیط زیست است بدهی احتمالی است. بدهی احتمالی زمانی به وقوع می پیوندد که احتمال معقولی در

مورد آسیب بعدی وجود دارد و باید در دروه های آتی جبران شود. چنین رویداد های احتمالی باید تنها در یادداشت های توضیحی صورت های مالی بیان شود و اگر این رویداد به وقوع پیوست، وقوع آن منجر به ایجاد هزینه یا بدهی زیست محیطی می شود.
آثار بکار گیری این سیستم بر روی گزارش

پس از گذشتن از سطوح عملیاتی، که به ثبت های مجزای معاملات اشاره دارد و رسیدن به سطح مدیریت که به ارائه اطلاعات خلاصه شده در صورت های مالی اشاره دارد، مربوط بودن یادداشت های توضیحی و شاخص های عملکرد زیست محیطی از اهمیت ویژه ای برخوردار می شود.
یادداشت های توضیحی: از منظر حسابداری مالی محیط زیست، این یادداشت ها دامنه گسترده ای دارند زیرا باید همه اطلاعات مربوطی را که بر عملکرد کلی شرکت تأثیر دارد یا ممکن است بر آن مؤثر باشند، مورد توجه قرار دهد که شامل این موارد می باشد:
• جرائم ناشی از عدم رعایت مقررات
• کل مخارج زیست محیطی که در طی دوره سرمایه ای شده اند.
• غرامت های پرداخت شده به شخص ثالث به دلیل آسیب های زیست محیطی که در گذشته ایجاد شده اند.
• ماهیت بدهی های زیست محیطی به تفکیک طبقه: تعهد قانونی و;؛ مبنای ارزیابی ، ماهیت، دوره وقوع و شرایط پرداخت بدهی زیست محیطی و عدم قطعیت قابل ملاحظه در ارزش کلی یا دوره تعهد بدهی زیست محیطی و بسط نتایج احتمالی

شاخص های عملکرد زیست محیطی:ارائه شاخص های عملکرد زیست محیطی در فرایند ارائه اطلاعات به عموم نیز از اهمیت برخوردار می باشد، زیرا فرایند شفاف سازی مستلزم استاندارد کردن و استفاده از این نوع شاخص هاست، که اجازه تلخیص اطلاعات کمی و کیفی را با توجه به عملکرد زیست محیطی آن ها می دهد.
کاربرد حسابداری مالی محیط زیست
حسابداری مالی محیط زیست به طور گسترده مورد استفا

ده قرار نگرفته است و یک تخصص جدید در زمینه حسابداری بر مبنای ماهیت مادی کمیت هایی است که به کار می رود.برای استفاده کنندگان برون سازمانی اطلاعات حسابداری، هر اطلاعاتی مربوط است و اگر شفاف نباشد ممکن است منجر به اشتباهات قابل ملاحظه ای درمورد ارزیابی واحد تجاری یا روندهای آن شود، که این موضوع کاملاً در مورد اطلاعات زیست محیطی شرکت نیز صدق می کند.
ارزیابی سودمندی حسابداری مالی محیط زیست، باید با توجه به اهداف آن در نظر گرفته شود که شامل موارد زیر می شود:
• نشان دادن پیشرفت شرکت با توجه به مدیریت مسائل زیست محیطی در مقایسه با شرکت های هم ارز و در طول زمان.
• ارائه سطح افشای احتمال خطرات زیست محیطی به جامعه مالی(مؤسسات مالی، صندوق های بازنشستگی، شرکت های بیمه و شرکای بالقوه تجاری) و به عموم.
• نشان دادن توانایی مدیریتی شرکت در اداره مسائل زیست محیطی
حسابداری مدیریت محیط زیست
حسابداری مدیریت محیط زیست در سال های اولیه دهه 1990 به وجود آمد پس از مطالعاتی که نشان می داد برخی از تجربیات منجر به صرفه جویی در هزینه ها می شود(فراست و ویلم شات،2000). حسابداری مدیریت محیط زیست را می توان به عنوان پیوند میان حسابداری مدیریت، حسابداری مالی و سیستم های اطلاعاتی محیط زیست دانست(جاسک،2003).حسابداری مدیریت محیط زیست یک رویکرد ترکیبی است که اطلاعات را از حسابداری مالی، حسابداری صنعتی و مانده های گردش مواد انتقال می دهد ومنجر به افزایش کارایی ، کاهش آثار و مخاطرات زیست محیطی و کاهش هزینه های حفاظت زیست محیطی می شود.
حسابداری مدیریت محیط زیست اطلاعاتی را برای استفاده کنندگان درون سازمانی فراهم می کند.

شاخص های مدیریت زیست محیطی
برای مدیریت محیط زیست شاخص هایی وجود دارد که این شاخص ها باید به درستی در ارزیابی ها مورد استفاده قرار گیرد. برخی از این شاخص ها به شرح زیر می باشند:
1- مزایای اقتصادی اقدامات حفاظتی زیست محیطی
برای بدست آوردن این شاخص مزایای اقتصادی را به هزین

 

ه های حفاظت محیط زیست تقسیم می کنیم، اگر نتیجه بزرگ تر از یک باشد به این معنی است که مزایای اقتصادی برابر با هزینه های زیست محیطی است یا از آن بزرگ تر است و نشان دهنده مدیریت مناسب است. اگر در صورت همین کسر کاهش هزینه های اجتماعی را اضافه کنیم شاخص جدیدی بدست می آید که اگر یک یا بزرگ تر از یک باشد به این معنی است که جمع مزایای اقتصادی و کاهش هزینه های اجتماعی برابر یا بزرگ تر از هزینه های حفاظت محیط زیست است و نشان دهنده مدیریت صحیح محیط زیست است.
2- کارایی زیست محیطی فعالیت تجاری
این شاخص نشان می دهد که آیا آثار زیست محیطی فعالیت های تجاری قابل قبول است و آیا این فعالیت ها به درخواست های اجتماعی پاسخ می دهند. برای بدست آوردن این شاخص باید فروش را به اثرات زیست محیطی(پولی یا فیزیکی) تقسیم کنیم. این معادله ارزیابی می کند که آیا آثار زیست محیطی با اندازه واحد تجاری انطباق دارد؟
حسابداری ملی محیط زیست
حسابداری ملی محیط زیست از دیدگاه اقتصاد کلان به بررسی موضوع می پردازد. مسئله اصلی در توسعه حسابداری ملی محیط زیست معرفی عواملی است که باید در تولید خالص ملی در نظر گرفته شود. این عوامل شامل خدمات زیست محیطی، آسیب های زیست محیطی، مخارج حفاظتی و استهلاک منابع طبیعی می شود.
خدمات زیست محیطی
پسکین(1998) پیشنهاد کرد که خدمات زیست محیطی در تولید ناخالص ملی در نظر گرفته شود. همیلتون(1994) به این نکته توجه کرد که خدمات زیست محیطی برای تولید قبلاً در تولید ناخالص ملی در نظر گرفته شده است. با این وجود، کاربرد مستقیم خدمات زیست محیطی برای رفاه انسان در محصول ساخته شده در نظر گرفته نمی شد.بنابراین پیشنهاد شد که ارزش این خدمات باید در تولید ناخالص ملی در نظر گرفته شود که نشاندهنده این خواسته است که تولید ناخالص ملی باید کل رفاه ایجاد شده در دوره جاری، شامل رفاه ایجاد

آسیب های زیست محیطی
پسکین(1989) همچنین پیشنهاد کرد آسیب های زیست محیطی باید از تولید ناخالص ملی کسر شود تا این که خالص رفاه ناشی از اقتصاد و محیط زیست باید به طور صحیح محاسبه شود.
مخارج حفاظتی
دالی(1989) پیشنهاد می کند که مخارج محافظتی باید از تولید خالص ملی کسر شود زیرا رفاه را ایجاد نمی کند بلکه از کاهش رفاه پیشگیری می کند. هریسون(1989) و وانولی(1995) این دیدگاه را مورد انتقاد قرار دادند. هریسون اعتقاد داشت که این کار استانداردهای حسابداری را نقض می کند. وانولی نیز اشاره می کند که تشخیص مخارج حفاظتی به طور صحیح بسیار دشوار می باشد.
استهلاک منابع طبیعی (تهی شدن)
ارزش کلی سرمایه تولیدی با مستهلک شدن دارایی طبیعی کاهش می یابد. هزینه تهی شدن در آغاز یه عنوان ارزش استخراج منابع تجدید ناپذیر در نظر گرفته می شد. این مقدار باید در محاسبه تولید خالص ملی به عنوان بخشی از استهلاک دارایی سرمایه ای کسر شود.
سیستم سازمان ملل برای حسابداری محیط زیست(SEEA)
از سال های ابتدایی دهه 1990 تلاش های هماهنگی از طریق بخش آمارهای سازمان ملل، اتحادیه اروپا، OECD 1، بانک جهانی و دیگر نهادها برای استاندارد سازی چارچوب و روش ها در جریان بوده است. سازمان ملل در سال 1993 یک کتاب راهنما در مورد حسابداری محیط زیست منتشر کرد که در حال حاضر در دست تجدید نظر می باشد.
حساب های زیست محیطی چهار جز دارند:
1- حساب دارایی های منابع طبیعی
این حساب عمدتاً با ذخایر منابع طبیعی ارتباط دارد و بر روی بازبینی ترازنامه های سیستم حساب های ملی تمرکز می کند. ساختار این حساب ها از ساختار حساب های ملی پیروی می کند و شامل اطلاعاتی برای موجودی ابتدای دوره، موجودی پایان دوره و تغییراتی است که در طول سال مالی رخ می دهد.دو روش برای ارزشیابی دارایی ها وجود دارد: ارزش فعلی خالص(NPV) و بهای خالص، که از نظر تئوری روش NPV صحیح می باشد.NPV تنزیل جریان های نقدی خالص می باشد و بهای خالص برابر است با قیمت منهای بهای تمام شده نهایی استخراج. در عمل قیمت بهای خالص اغلب به قیمت نهایی میانگین بهای استخراج محاسبه می شود زیرا اطلاعات در مورد بهای نهایی در دسترس نمی باشد.
2- حساب های گردش مواد و آلاینده ها (انرژی و منابع)رژی و مواد به عنوان ورودی های تولید و تقاضای نهایی و ایجاد آلاینده ها و پسماندهای جامد ارائه می دهد.این حساب ها به دو شکل پولی و فیزیکی هستند.

OECD:

Organization for Economic Cooperation and Development

3- حفاظت زیست محیطی و حساب های مدیریت منابع
این حساب ها هیچ اطلاعات جدیدی را به حساب های ملی اضافه نمی کند اما هزینه هایی را که به طور دقیق به حفاظت های زیست محیطی و مدیریت منابع مرتبط است، تشخیص می دهد و هدف آن ها ارائه اطلاعات شفاف برای سیاستگذاری است.
4- شاخص ها اقتصاد کلان
سه نوع حسابی که در بالا معرفی شد، به غیر از حسابهای دارای هر کدام دامنه ای از شاخص ها را ارائه می دهد، اما این شاخص ها به طور مستقیم شاخص های اقتصادی رایج مثل تولید ناخالص ملی و تولید خالص ملی را تحت تأثیر قرار نمی دهند. شاخص های اقتصاد کلان به دو نوع شاخص های فیزیکی و شاخص های پولی تقسیم بندی می شوند.

منابع
1- Per Jonall. (2008). ” Environmental Management Accounting (EMA), Management Accounting including Environmental Management – a literature review” Vid Goteborgs University
2- Sudipta Bose.(2006).” Environmental Accounting and Reporting in Fossil
Fuel Sector : A Study on Bangladesh Oil, Gas and
Mineral Corporatio

 

3- Alistair Hunt. ” Latest trends in green accounting in Europe “. University of Bath
4- Glenn-Marie Lange.(2003).” Policy Applications of Environmental Accounting “.
The World Bank Environmental Department
5- خوش طینت،محسن،حسابداری محیط زیست،نشریه حسابرس، شماره17،آذر و دی1381

موضوع تحقیق : حسابداری محیط زیست
تهیه کننده: زهرا فانی
تحصیلات: دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اهواز
نشانی: اهواز ، آزادشهر، خیابان سوم فرهنگی، پلاک 34
تلفن 06115514952-06115544126
موبایل:09166172678
پست الکترونیکی:zahra.fani@gmail.com

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   71   72   73   74   75   >>   >