سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تحقیق مهمترین گیاهان انگلی و نیمانگلی ایران و اکوفیزیولوژی آنها

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق مهم‌ترین گیاهان انگلی و نیم‌انگلی ایران و اکوفیزیولوژی آنها در pdf دارای 61 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق مهم‌ترین گیاهان انگلی و نیم‌انگلی ایران و اکوفیزیولوژی آنها در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه تحقیق مهم‌ترین گیاهان انگلی و نیم‌انگلی ایران و اکوفیزیولوژی آنها در pdf

مقدمه:  
اصطلاحات و لغاتی که در توصیف گیاهان انگلی بکار میرود:  
مشخصات کلی سس:  
کلید شناسائی سس‌های مهم:  
قسمت‌های کاسبرگ نازک:  
کپسول داخل جام:  
کپسول آشکار:  
چرخه زندگی:  
طریقه گسترش:  
کنترل سس:  
مشخصات کلی گل جالیز:  
کلید تشخیص گونه‌های اصلی گل جالیز:  
جوانه‌زنی:  
چـرخـه زنـدگـی:  
کنترل گل جالیز:  
مشخصات کلی دارواش:  
کلید شناسائی جنس‌ها  
طریقه گسترش:  
چرخه زندگی:  
کنتـــرل  
هـــــرس  
سایه  
حاصلخیزی و مدیریت:  
پیشگیری  
مشخصات کلی استرایگا  
کلید تشخیص گونه‌های استرایگا:  
جوانه زنی:  
محرک‌های طبیعی جوانه‌زنی  
انتقال به میزبان:  
کنترل استرایگا:  
کندن با دست:  
تناوب، گیاهان میزبان و گیاهان تله  
تاریخ کاشت  
مصرف کودهای ازته  
الف) کاهش ترشحات ریشه  
الف) کاهش ترشحات ریشه.  
آفتابدهی  
سوزاندن  
ارقام مقاوم و متحمل  
تعریف اکوفیزیولوژی :  
پراکنش گیاهان انگلی:  
تقسیم‌بندی گیاهان انگلی از لحاظ نحوه عمل  
ارتباط بین انگل و میزبان  
جوانه زدن  
تاثیر نور:  
تأثیر درجه حرارت  
تأثیر رطوبت خاک  
انتخاب میزبان  
اتصال به میزبان  
نموهاستوریوم  
اشتراک منابع بین انگل و میزبان  
روابط آبی  
سیستم‌های انتقال  
تبادل مواد غذایی  
تغییرات هورمونی  
ناسازگاری بین انگل و میزبان  
دفاع گیاه میزبان در مقابل حمله انگل  
نتیجه‌گیری:  
منابع و مأخذ:  

بخشی از منابع و مراجع پروژه تحقیق مهم‌ترین گیاهان انگلی و نیم‌انگلی ایران و اکوفیزیولوژی آنها در pdf

A : ایرانشهر، موسی. 1378 گیاهان گلدار انگلی و نیم‌انگلی ایران، سازمان تحیقات، اموزشی و ترویج کشاورزی

B : موسوی، سیدرضا. پرویز، شیمی. 1376 علفهای هرز انگلی جهان. انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

C : مجله علمی تخصصی کشاورزی زیتون. 1385، شماره 172

E : مداح، محمدباقر. علی مظاهری. 1379 سی یونجه و مبارزه با آن، انتشارات ترویج، شماره 163

F : مازوجی، م . 1384 گیاهان انگلی و نیمه‌انگلی، انتشارات دانشگاه همدان

G : مجله علمی تخصصی کشاورزی زیتون. 1386، شماره 179

H : کوجکی، عوض، افشین سلطانی، مهدی عزیزی. 1376 اکوفیزیولوژی گیاهی، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد

مقدمه

گیاهان انگلی گیاهانی هستند که رابطه انگلی با گیاهان دیگر داشته و حیات آنها وابسته به سایر گیاهان می‌باشد. این گیاهان متجاوز از 300 گونه گیاهی بوده و درون 8 راسته، 17 تیره و 186 جنس قرار دارند. از میانه این تیره‌ها تنها 8 تیره به شرح زیر دارای انگلهای مهمی از نظر کشاورزی هستند.(B)

1-   Scrophulariaceae (تیره گل میمون)

جنسهای  Striga (علف جادو) و Alectra و تعدادی دیگر نیز که اهمیت کمتری داشته و نیمه پارازیت هستند از این خانواده بشمار میروند. این گیاهان انگل ریشه بوده و بسیاری از نباتات زراعی مثل غلات و بقولات را در مناطق حاره مورد حمله قرار میدهند

2-                  Orobanchaceae (تیره گل جالیز)

جنسهای Orobanche (گل جالیز) که انگل بقولات و جالیز و سبزیجات بخصوص در حوزه مدیترانه می‌باشند و همچنین جنسهای Aeginetia و Christisonia از این خانواده‌اند. همه این گیاهان انگل کامل بوده و بر روی ریشه گیاه میزبان فعالیت میکنند

3-                   Santalaceae (تیره صندل)

شامل تعدادی از جنشهای نیمه انگلی سبزینه‌دار و درختی هستند که روی درختان جنگلی بسر میبرند ولی جنسهای علفی مانند Thesium نیز از این خانواده بشمار میروند که روی ریشه نباتات زراعی فعالیت دارند

 4-                   Balanophoraceae

گیاه Thonningia sanguinea یک گیاه دائمی انگل است که در مناطق باران خیز روی ریشه درختان زندگی میکند

5-                  Convolvulaceae (تیره پیچک صحرایی)

Cuscuta یا سس که یک انگل کامل از این خانواده می‌باشد. بعضی از مؤلفین نیز آنرا در یک خانواده جداگانه با نام Cuscutaceae رده‌بندی می‌کنند

6-                   Lauraceae (تیره برگ‌بود)

جنس Cassytha از این خانواده است که به Cuscuta شباهت دارد

7-                   Viscaceae and Loranthaceae (تیره دارواش یا شیرینک)

دو خانواده نیمه انگلی سبزینه‌دار سهتند که به انگلیسی Mistletoes نامیده میشوند و به قسمت‌های هوایی درختان و درختچه‌ها حمله می‌کنند. یکی دو خانواده دیگر نیز از Mistletoes وجود دارد که اهمیت اقتصادی خاصی ندارد.(B)

در بعضی از تیره‌ها همه جنس‌ها انگل یا نیم‌انگل هستند. و در بعضی دیگر از تیره‌ها معدودی از جنس‌ها زندگی انگلی دارند

بدین معنی که گیاه انگل به دلیل نداشتن کلروفیل، برگ و ریشه بطور کامل به میزبان خود (Holo parasitism) وابسته می‌باشند. و تمامی مواد موردنیاز خود را از گیاه میزبان درریافت می‌کنند. مثل گیالهان انگل سس و گل جالیز در برخی موارد این ارتباط انگلی کامل نیست، بلکه به صورت نیمه‌انگلی (Hemiparasitism) می‌باشد.(A)

این گیاهان انگل داری ریشه، برگ و اندام سبز می‌باشند و قادرند برخی از مواد را خودشان از محیط دریافت کرده و یا سنتز کنند. با اینحال برخی از مواد آلی موردنیاز را که خود قادر به ساختن آن نمی‌باشند، بایستی از گیاه میزبانت دریافت کنند. مثل گیاه انگل دارواش، استرگیا و ; (A)

انگلهای گلدار یکی از مشکلات مهم کشاورزی در اغلب نقاط جهان بشمار میروند. این گیاهان قادرند تا تمام محصول یک مزرعه را نابود سازند. علاوه بر آن بدلیل تولید بذر فراوان موجب آلودگی شدید مزرعه شده و به لحاظ دوام اعجاب‌اگیزی که این بذور در خاک دارند و گاه متجاوز از پنجاه سال است زمین را برای مدت مدیدی از حیز انتفاع خارج ساخته و زارع را مجبور به کشت نباتاتی میکنند که احتمالاً از نظر اقتصادی و یا مسایل دیگر مطلوب او نیست. علفهای هرز انگلی بدلیل تنوعی که دارند اغلب محصولات زراعی را در خطر آلودگی قرار میدهند. (B)

غلات به استراگیا، صیفی‌جات و جالیز و یونجه و توتون و باقلا به گل جالیز، بسیاری از نباتات دولپه‌ای به سس و درختهای مختلف به انواع دارواش آلوده میشوند و صدها گونه گیاه انگلی روی نباتات خودرو فعالیت دارند که خود خطری بالقوه برای محصولات زراعی محسوب میگردند. در کشور ما اگرچه این گیاهان از دیرباز مورد توجه بوده و تحقیقاتی در زمینه بیولوژی و مبارزه با آنها صورت گرفته است اما بدلیل کمبود متخصص پیشرفتها کافی نبوده و سبب شده است تا آلودگیهایی که بوجود میآید زارعین را به مشکل لاینحلی مواجه سازد.(B)

اصطلاحات و لغاتی که در توصیف گیاهان انگلی بکار میرود

Parasite (انگل): گیاهانی که بخشی یا تمامی نیاز غذای خود را از گیاهان دیگر بدست می‌آورد. (B)

Hemi – parasite  یا Semi – parasite (نیمه انگلی): گیاهی است که بصورت نسبی پارازیت بوده و سبزینه‌دار است و توانایی کربن‌گیری را دارد و ممکن است انگل اختیاری و یا انگل اجباری باشد. (B)

Holoparasite (انگل کامل): گیاهی که زندگی کاملاً انگلی دارد. بدون کلروفیل است و بنابراین قادر به تولید مواد آلی نیست. (B)

Obligate parasite (انگل اجباری): گیاهی که قادر است بدون وجود میزبان تثبیت شده و رشد نماید. (B)

Facultative parasite (انگل اختیاری): گیاهی که قادر است بدون میزان نیز تثبیت شده و رشد نماید ولی بطور معمول بصورت پارازیت مواد غذایی موردنیاز خود را از گیاهان دیگر دریافت می‌کند. (B)

Haustorium (مکینه): بافتی است که انگل را با گیاه میزبان مرتبط می‌سازد. معمولاً بافتی متورم است که ترکیبی از بافت انگل و میزبان است. این بافت وظیفه انتقال مواد غذایی از میزبان به انگل را عهده‌دار است. (B)

دامنه میزبانی: اصطلاح بکار برده شده برای کلیه گیاهانی است که میتوانند میزبان یک انگل باشند، بطور دقیق‌تر، یک توده، نژاد و ساسویه بخصوص از گونه خاصی از یک انگل، اهمیت این اطلاعات در استفاده از تناوب برای کنترل انگل با حذف کلیه میزبانهای محصولی و علف هرز میباشد. (B)

در مورد گونه‌های سس باید تفاوت بین میزبان‌های اولیه و ثانویه مشخص گردد. میزبانهای اولیه گیاهانی هستند که سس میتواند از زمان جوانه‌زنی روی آنها مستقر شود. میزبانهای ثانویه گیاهانی هستند که سس نمیتواند از هنگام جوانه‌زدن روی آنها مستقر شود ولی پس از استقرار روی میزبان اولیه، میتواند مکینه‌های خود را داخل میزبان ثانویه نماید و به رشد خود ادامه دهد

مشخصات کلی سس

دادِر نام انگلیسی سس است و معنی لغوی آن «لرزش ضعیف» است. ظاهراً ارتباطی بین معنی لغوی و سس وجود ندارد. لیکن این انگل واقعاً باعث ضعف میزبان خود می‌گردد. دلیل این امر انحراف مسیر قندها از میزبان به انگل می‌باشد. به طوریکه بسیاری از اوقات میزبان قادر به تشکیل میوه نمی‌گردد. (F)

اسم جنس آن(Cuscuta) با خانواده Cuscutaceae تعلق داشته که بعضی‌ها از آن به عنوان تنها عضو انگلی خانواده (Conrolvulacea) (پیچک) یاد می‌کنند. و تقریباً در تمام نقاط دنیا گسترش دارد. گاه آن را زلف شیطان، پیچش جهنم و ابریشم شبدر نیز می‌نامند، نام محلی (آذری) این گیاه انگل ابریشم می‌باشد. این گیاه فاقد ریشه، برگ و کلروفیل بوده و دارای ساقه‌هایی به رنگهای مختلف زرد، نارنجی تا سفید و گلهایی کوچک و میوه دوحجره‌ای می‌باشد. سس دارای 160 گونه شناخته شده است که هر یک از آنها میزبان‌های مشخصی دارند و به گیاهان علفی و درختی حمله‌ور می‌شوند. در ایران گزارش شده که سس قادر است به سیب، گلابی، گیلاس و مو حمله کرده و موجب خشک شدن آنها گردد. سس در ایران روی گیاهانی نظیر یونجه، همیشه بهار، اطلسی، گل میمون، کتان، خارشتر، شب‌بو، ریحان، پنیرک و ;
اهمیت دارد. (E)

بذر گیاه سس به مدت طولانی در خاک می‌ماند و گاه تا 12 سال در خاک دوام می‌آورد و قادر به جوانه‌زدن می‌باشد. (E)

کلید شناسائی سس‌های مهم

A دارای یک خامه، دوکلاله نگهدارنده (بخش Monogyna)

کلاله کوتاهتر از خامه کشیده شده، گلها 8-6 میلیمتر، سفیدرنگ با حاشیه صورتی. کاسبرگ خیلی کوتاه. کپسول مخروطی 8-5 میلیمتر، بذر 5/3-3 میلی‌متر. محل رویش بیشتر در مرکز و شرق آسیا ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.. C.reflexa . (B)

خامه و کلاله هم‌قد و بسیار کوتاه، گلها 4-3 میلمتر، کاسبرگ دارای قسمت های گوشتی و پهن، تقریباً هم‌اندازه لوله جام. کپسول کشیده و مخروطی به طول 6 میلیمتر. بذر 5/3-3 میلیمتر . اکثر در خاورمیانه ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.. C.monogyna. (B)

خامه تقریباً دو برابر کلاله، گلها 4-3 میلیمتر بصورت دسته‌های بلند، گاهی با نقطه‌های قرمز، کاسبرگ خیلی کوتاهتر از لوله جام و قسمت‌های آن بارکیتر از گونه قبل. بذر 3-2 میلیمتر . محل رویش بیشتر در اروپا ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; C.Lupuliformis. (B)

خامه خیلی بلندتر از کلاله کوتاه، گلها 6-3 میلی‌متر بصورت دسته‌های بلند، بذر 3 میلی‌متر بیشتر در منطقه شرق آسیا ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; C. Japonica

B دارای دو خامه، کلاله خطّی بدون دکمه (بخش Cuscuta) پوشش گل اغلب چهار قسمتی

گلها 3-2 میلی‌متر با دمگل در کپه‌های 8-3 گل. کلاله تقریباً بدون پایه. کپسول گرد و احاطه‌شده توسط جام. بذر حدود 25/1 میلی‌متر. بیشتر در مناطق غرب و مرکزی
آسیا ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;. C.Pedicellata   (B)

گلها 2-5/1 میلی‌متر، بدون دمگل و در کپه‌های متراکم 6-4 میلی‌متری؛ قسمت‌های جام دارای کلاهک‌های ایستاده. کپسولهای گرد . بذر حدود 1 میلی‌متر. بیشتر در منطقه شرق مدیترانه ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;. C.palaestina    (B)

 پوشش گل اغلب پنج‌قسمتی

قسمت‌های کاسبرگ گوشتی (لااقل در انتها)، گلها 5/2 – 5/1 میلمتر بصورت  کپه‌های
6-5 میلی‌متر و بدون دمگل. کپسولهای گرد داخل جام . بذر حدود 1 میلیمتر. رویش در کیله مناطق ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; C.planiflora

 قسمت‌های کاسبرگ نازک

گلها 3 میلی‌متر در کپه‌های 15-10 میلی‌متری. خامه و کلاله کوتاهتر از تخمدان. کپسول تقریباً گرد. بذر حدود 2/1 میلی‌متر. بصورت گسترده فقط در
مزارع کتان;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; C.epilinum

ساقه باریک و قرمز رنگ. گلها 4-3 میلیمتر در کپه‌های متراکم 10-7 میلی‌متری. خامه و کلاله کمی بلندتر از تخمدان. بذر حدود 1 میلی‌متر. بیشتر در اروپا
یافت میشود ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;. C.epithymum.   (B)

 C دو خامه، سرسان، دکمه‌دار (بخش Grammica)

گلها جودانه‌ای و پوشیده از برجستگیها، 5/2-2 میلی‌متر و دارای دمگل مشخص. بذر حدود 5/1 میلی‌متر. بیشتر در منطقه آمریکای مرکزی و شمالی و کارائیبر گلها جو دانه‌ای
نیستند: ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;. C.indecora  (B)

کپسول داخل جام

گلها 4-2 میلی‌متر، دارای دم، بصورت کپه‌های غیرمتراکم، کمی جو دانه‌ای، قسمتهای جام خوابیده. جام بصورت کلاهک روی کپسول باقی میماند. بذر حدود 5/1 میلی‌متر. بیشتر در منطقه آمریکای شمالی ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.. C.gronovii

گلها 5/3-2 میلی‌متر در کپه‌های متراکم. قسمت‌های جام گوشتی در انتها کپسول 4-3 میلیمتر در داخل جام و مجری. بذر 2-1 میلی‌متر. بیشتر در منطقه
شرق آیا ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;. C.chinensis  (B)

کپسول آشکار

گل 2 میلی‌متر بصورت کپه‌های متراکم. قسمت‌های جام گرد در انتها. بذر حدود 5/1 میلی‌متر. کپسول‌ گاهی داری جو دانه‌های قرمز. فرورفتگی‌های مشخص بین خامه‌ها. دارای دو ردیف فلس در زیر پرچم‌ها. در اروپا و آسیا ;;;;;;;;;;;;;;;;;;.. C.australis

گلها 3-2 میلی‌متر بصورت کپه‌های 12-10 میلی‌متری. قسمت‌های جام پوشیده نشده است. فلسهای زیرپرچم آشکار و شرابه‌ای . بذر 5/1-1 میلی‌متر. تقریباً در کلیه
نقاط دنیا ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; C.campestis   (B)

چرخه زندگی

بذرهای سس در مزرعه و یا مخلوط با بذور گیاهان دیگر زمستان گذرانی کرده و در فصل زراعی جوانه زده و ساقه‌های زرد رنگ خود را تولید می‌کند. این ساقه فاقد ریشه است و با رشد خود به دنبال میزبان می‌گردد، در صورت نیافتن میزبان چند هفته به حالت دورمانت در زمین باقی مانده و سپس از بین می‌رود. در صورت مؤفقیت در پیدا کردن میزبان، روی ساقه، چند دور می‌پیچد و هاستوریوم‌ها یا مکینه‌هایی را تولید می‌کند و از طریق آنها مواد غذایی موردنیاز خود را از میزبان دریافت می‌کند. هر بوته سس حدود 3000 بذر بوجود می‌آورد که قادرند پس از آنکه روی زمین ریخته شوند جوانه زده و فرد جدیدی را بوجود آورند. بذور سس ممکن است توسط حیوانات، آب، ادوات کشاورزی، کودهای حیوانی (پس از خورده شدن و دفع توسط حیوان)، باد و بذور آلوده گیاه میزبان انتشار یابند. (D)

طریقه گسترش

بذر سس هنگامی که در شرایط مساعد قرار می‌گیرد جوانه می‌زند و یک ساقه زیر زمینی تولید می‌کند که این ساقه زیرزمینی بطور بسیار جالبی در خاک حرکت می‌کند تا به ریشه گیاه میزبان برسد. نحوه حرکت سس به این صورت است که پس از اینکه تمامی محتویات بذر صرف رشد ساق زیرزمینی شد جوانه انتهایی ساقه زیرزمینی انرژی خود را برای رشد از خود ساقه میگیرد به این صورت که مواد غذایی موجود در انتهای ساقه زیرزمینی را میگیرد و صرف رشد خود ساقه زیرزمینی می‌کند به این تزتیب از انتهای ساقه زیرزمینی کاسته و به ابتدای آن اضافه می‌شود و ساقه زیرزمینی روبه جلو حرکت می‌کند. جهت حرکت هم‌اتفاقی است این حرکت تا به آنجا ادامه می‌یابد که یا ساقه زیرزمینی به ریشه گیاه میزبان می‌رسد و با ترشه آنزیمهایی دویاره سلولی را شکافته و اندام مکنده خود را وارد ریشه می‌کند و از مواد غذایی ساخته شده توسط گیاه میزبان برای رشد و تولید مثل خود استفاده می‌کند و یا در این مدت به هیچ گیاهای برخورد نمی‌کند و مواد غذایی خود را تماماً استفاده می‌کند و از بین میرود. ساقه سس زرد رنگ می‌باشد و روی طیف وسیعی از گیاهان رشد می کند و باعث از بین رفتن یا ضعیف شدن گیاه میزبان می‌شود. (E)

کنترل سس

-                     استفاده از بذر سس‌گیری شده هنگام کاشت محصول

-           در صورت استفاده از کود حیوانی باید حتماً از نوع پوسیده آن استفاده شود تا اگر به بذر سس آلوده باشد از میان برود

-                     علف‌های هرز واسطه مناسبی برای اتصال سس به محصول می‌باشند لذا کنترل علف‌های هرز و باغ یکی از بهرتین راه‌های مبارزه با سس می‌باشد

-           از  تعلیف دام در محل‌های آلوده به سس بذر نشته خودداری شود زیرا این بذرها می‌توانند توسط فضولات دام به مناطق دیگری انتقال یابند

-           سس را قبل از به بذر نشستن به هر طرق ممکن نابود نمایید: مکانیکی، شیمیایی، سوزانیدن و غیره. زیرا همین بذرها خاک را برای سال آینده آلوده می‌سازد

-           هر قطعه از رشته‌های سس در طول فصل بهار و تابستان به تنهایی می‌تواند رشد کرده و آلودگی ایجاد نماید. لذا به هنگام مبارزه مکانیکی کلیه سس‌های کنده شده باید در جایی به دور از محصول جمع‌آوری و روی آن نیز خاک ریخته شود. یا بهتر این که سوزانیده شوند تا بذرهای موجود نیز از میان بروند

-                     ایجاد تناوب زراعی در زمین‌های آلوده به سس با کاشت محصولات مقاوم مانند: گندم، جو، ذرت و یا سویا

-           شخم عمیق بذرهای جدید سس را به عمق خاک می‌برد و از جوانه زدن آنها جلوگیری به عمل می‌آورد. زمین‌های که به این منظور شخم‌زده می‌شوند باید تا چندین سال بعد شخم عمیق زده نشوند تا از بالا آمدن بذور دفن شده جاوگیری به عمل آید. البته این عمل باعث می‌شود تعدادی از بذرهای دفن‌شده در عمق در بهار جوانه‌های سس را نابود می‌سازد

-           کنترل سس‌های حواشی مزرعه با رشو‌های توصیه شده (مکانیکی، شیمیایی، سوزانیدن و غیره) برای پیشگیری از انتقال بذر آن از طرق کانل‌های آبیاری، حیوانات و غیره

تأخیر در آبیاری محصول تا حد زیادی که به آن آسیبی وارد نشود و در نتیجه خشک نگه داشتن خاک تا عمق 2 سانتیمتر مانع از جوانه زدن بذر سس می‌شود. (E)

مشخصات کلی گل جالیز

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله هوا و اقلیم در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله هوا و اقلیم در pdf دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله هوا و اقلیم در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله هوا و اقلیم در pdf

تعریف خشکی  
خصوصیات مناطق خشک عبارتند از:  
موانع عمده توسعه در مناطق خشک عبارتند از:  
هواشناسی کشاورزی  
اهداف هواشناسی کشاورزی:  
وظیفه ی هواشناسی کشاورزی:  
علوم مرتبط با هواشناسی:  
اهمیت آمار وضع جوی آب وهوا در تعیین نیازهای آبیاری:  
تاثیر وضع جوی بر روی تاریخ کاشت:  
لزوم تنظیم سیستم زراعی با عوامل محیطی هواشناسی کشاورزی و وضع خاک  
اهمیت وضع جوی و آب و هوایی در تولیدات کشاورزی نوین  
تعریف هوا واقلیم :  
فاکتورهای اقلیمی:  
اقبانوس آب ودریا:  
فشار:  
دما یا درجه حرارت:  
شوری:  
چگالی برحسب گرم یادانسیته:  
تشکیل یخ:  
تعریف اقلیم:  
تعاریف بیان شده برای علم اقلیم شناسی:  
تاریخچه هواشناسی و اقلیم شناسی:  
لزوم استفاده از علم اقلیم شناسی:  
تفاوتهای اقلیم شناسی و هواشناسی:  
طبقه بندی اقلیمی:  
ضرایب و فرمولهای اقلیمی:  
ضریب خشکی دومارتن  (De Martonne):  
منابع:  

تعریف خشکی

خشکی یک پدیده اقلیمی است که در اثر فقدان یا کمبود رطوبت حادث می شود. فقدان و کمبود رطوبت از روی خاک، پوشش گیاهی و پستی و بلندی مناطق خشک مشخص می شود شناخت مناطق خشک ممکن است از طریق مطالعات خاک شناسی، گیاه شناسی و ژئومورفولوژیکی انجام پذیرد. پایه و مشخصه اصلی شناخت مناطق خشک اقلیم می باشد

طبقه بندی اقلیمی، شاخصی است که نسبت به تغییرات حساس است و در بسیاری از مناطق دنیا استفاده می شود. گیاه، خاک و خصوصیات ژئومورفولوژیکی نسبت به اقلیم کمتر تغییر می کنند و دارای انعطاف پذیری کمتری می باشند.به رغم این خصوصیت این عوامل جهت تعیین نواحی خشک استفاده می شود. مناطق خشک از لحاظ خاک، پوشش گیاهی و بارندگی باهمدیگر متفاوت می باشند

خصوصیات مناطق خشک عبارتند از

1 ـ فشار بالای هوا که باعث می گردد دما بالا باشد و شرایط گرم و خشک در این مناطق حاکم باشد

2 ـ باد: در مناطق خشک بادها بطور ممتد می وزند و باعث کاهش رطوبت می شوند

3- توپوگرافی: وقتی هوا با سلسله کوهها برخورد می کند در آن منطقه هوای سرد ایجاد می شود. در کوهپایه ها چنین هوایی وجود دارد

4 ـ اقیانوسها: در اقیانوسها و دریاها میزان میزان دما پایین تر است و بادها با نسیم سردی می وزند، رطوبت درنتیجه تبادل هوا جابجا می شود وهوای گرم جای خودش را با هوای سرد عوض می کند

یک یا چند تا از عوامل فوق در مناطق خشک به چشم می خورد. ولی علت اصلی خشکی، گسترش الگوهای آتمسفری جهانی است. استفاده از عوامل فشار هوا، باد، تو پوگرافی و اقیانوس برای نشخیص مناطق پر باران خشک، سرد و معتدل بسیارمتداول است

به طور کلی عواملی که باعث خشکی آب و هوا در مناطق مختلف جهان شده است عبارت است از

گرم شدن زیاد منطقه بر اثر تابش خورشید
اثر مراکز فشار یا پر فشار زیاد (به ویژه مجاور حاره ای)
اثر جریانهای سرد ساحلی اقیانوسها
اثر سلسله کوههای مرتفع و فلات های مرتفع
دور بودن از تأثیردریاها و اقیانوسها
عدم صعود هوا حتی در هوای مرطوب و آشوبهای هوائی

یک سوم سطح کره زمین را مناطق خشک و لم یزرع پوشانده است که سه چهارم این مناطق در کشورهای آفریقایی، آسیایی و استرالیا وجود دارد. مشخصه این مناطق این است که در سال بارندگی کم و اندک وجود دارد. مناطق خشک دارای شرایط محیطی و اقتصادی خاص خود هستند این مناطق 82 درصد منابع نفتی، 86 درصد آهن و 79 درصد مس و 67 درصد الماس دنیا در خود جای داده اند (Hearhcote ، 1983). نواحی خشک از لحاظ منابع معدنی غنی می باشند ولی از نظر آب کمبود دارند، بنابراین مواجه با مشکلات اکولوژیکی هستند. خشکسالی و قحطی مناطق خشک را تهدید می کند

اقالیم خشک یک سوم سطح کره زمین را اشغال کرده و 15 درصد جمعیت جهان در این مناطق زندگی میکنند. گر چه جمعیت به طور نسبی در مناطق خشک پایین است ولی در شهر های بزرگ مناطق خشک مانند پکن، تهران، کراچی جمعیت زیادی زندگی می کنند. در بین سالهای 1962 تا 1985 جمعیت مناطق خشک 81 درصد رشد داشته است. به دلایل فرصتهای اقتصادی جمعیت مناطق خشک رو به افزایش است

موانع عمده توسعه در مناطق خشک عبارتند از

1-  مشکلات محیطی در ارتباط با عدم آب کافی

2- عدم سرمایه گذاری جهت زیر ساختهای اقتصادی

عامل اصلی که بر فعالیتهای اقتصادی و تولیدی در مناطق خشک تاثیر می گذارد ناشی از کمبود یا فقدان آب می باشد

هواشناسی کشاورزی

هوا شناسی کشاورزی یکی از علوم هواشناسی است،این علم از تاثیر متقابل عوامل هواشناسی و کشاورزی اعم از باغبانی و دامپروری بحث می نماید.هدف این علم کشت و تعریف اثرها و لذا کاربرد دانش جو در استفاده از کشاورزی عملی است

میدان عمل این علم از پایین ترین لایه ی خاک که ریشه ی گیاه درآن قرار دارد تا لایه ی هوایی که در نزدیکی سطح زمین است و در آن محصولات زراعی و درختان میوه می رویند و حیوانات زندگی می کنند و دارای بالاترین اهمیت از نظر بیولوژی کشاورزی است ، گسترش می یابد

اهداف هواشناسی کشاورزی

· هواشناسی کشاورزی و رابطه ی آن با سایر علوم

· اهمیت وضع جوی و آب وهوایی و تولیدات کشاورزی نوین

· لزوم تنظیم سیستم زراعی با عوامل محیطی هواشناسی کشاورزی و وضع خاک

· اهمیت آمار وضع جوی و آب وهوا در تعیین نیازهای آبیاری محصولات کشاورزی به تاریخ

کشت آنها ،کود دادن،کنترل آفات و بیماری های گیاهی

وظیفه ی هواشناسی کشاورزی

وظیه اصلی هواشناسی کشاورزی عبارت است ازتقویت تولیدات کشاورزی و حیوانی به منظور تطبیق کلیه عملیات زراعی با ویژگی های شرایط جوی و در نتیجه استاده از منابع اقلیمی به بهترین وجه می باشد

علوم مرتبط با هواشناسی

· نولوژی: که مراحل رویشی گیاه و نمو سیکلها یا چرخه بیولوژیکی محصولات زراعی -آات-بیولوژی کشاورزی :که عکس العمل گیاهان نسبت به شرایط یزیکی محیط است

· آگرونومی : نقش نون کشاورزی در اصلاح شرایط رویشی و اکولوژی بحث می کند

· پدولوژی: که از رژیم هیدروترمال (آبی و حرارتی) خاک بحث می شود

· جغرایای کشاورزی: که ناحه بندی اقلیمی استاده از داده ههای هواشناسی بحث می کند

اهمیت آمار وضع جوی آب وهوا در تعیین نیازهای آبیاری

تعداد دعات آبیاری ومیزان آنها بستگی به نیازهای اکولوژی و یزیولوژیکی محصولات دارد. نیازهای آبیاری را در صول مختل را می توان با اندازه گیری تبخیر و تعرق بلقوه ارتباط دارد تعیین نمود

آبیاری برای تنظیم دمای سطح خاک و دمای لایه ی هوای بالای آن و برای اجتناب از گرم شدن بیش از اندازه ی ریشه ها و برگ ها استاده می شود، آبیاری باید زمانی انجام شود که هوا نسبتا آرام بوده و اغلب در هنگام شب انجام می شود زیرا هوای گرم و حرکت شدید و متلاطم هوا و تشعشع شدید ،اتلا آب را از طریق تبخیر تشدید می نماید

ثبت دقیق پارامترهای هواشناسی در طی دوره های قبل از آبیاری و همچنین در واصل بین آبیاری ها صورت گیرد

تاثیر وضع جوی بر روی تاریخ کاشت

دوره های بحرانی یک نوع گیاه ،توزیع ناحیه ای آن نوع را تعیین می نمیاید. هر یک از گیاهان در کد ژنتیک خود دارای آستانه های تحمل نسبت به مقادیر گرمایی انتهایی و ابتدایی مقدار معینی از رطوبت می باشند. اپتیمم بیولوژیکی بین این مقدار ابتدایی و انتهایی قرار دارد. رژیم حرارتی و رطوبتی خاک ها در طی دوره برداشت محصول و تکامل مراحل اولیه نولوژیکی بر روی قدرت حیاتی گیاه در تمام دوره ی رویشی تاثیر می گذارد

پژوهش ها تحت شرایط مصنوعی یا طبیعی در مورد پیش بینی رشد و نمو اندام ها ، تحت تاثیر درجات مختل استرس انجام شده توسط عوامل هواشناسی و همچنین اثرات جمعی وضع جوی بر رشد و نمو و قابلیت محصول دهی نباتات و قدرت تولیدی حیوانات متمرکز بوده اند. با در نظر گرتن اثر شدید عوامل اقلیمی بر گیاهان و حیوانات انتظار می رود که کشاورزی نوین بتواند ارقام جدید گیاهان و نژادهاای انتخابی حیوانات را به بهترین وجهی که با محیط مطابقت داشته باشند تولید کند.تاثیر بارندگی –وضع دائمی خاک و وجود آتها در آن-ارزیابی سال های بارانی و خشک همه تحت تاثیر مستقیم غیر مستقیم اقلیم هستند

لزوم تنظیم سیستم زراعی با عوامل محیطی هواشناسی کشاورزی و وضع خاک

تحقیقات هواشناسی ،انجام ارزیابی های کیی و کمی درباره ی تغییرات اقلیمی مربوط به عالیت های بشر و لذا بررسی و کنترل رآیند تلیقی سیستم های اکولوژیکی و کشاورزی در محیط طبیعی بر مبنای علمی و در نتیجه اجتناب از مقادیر و ناهماهنگی های بسیار مضر می باشد. از بین بردن جنگل ها تعادل طبیعت و آب و هوا را از بین می برد.عواقب خشکسالی ،سیلاب،از بین بردن حیوانات،رسایش و غیره از نظر اکولوژیکی کشاورزی ،به طور کلی سبب منتها درجه تسهیل در ایجاد سیستم اگولوژی می گردد. تنوع انواع نژادهای جدید محصولات زراعی و دامی کشت یک نوع محصول سبب وارد آوردن زیان های شدید می گردد

وجود اینورژنهای(وارونگی دما) درجه حرارت در زمین های پست اهمیت زیادی در توزیع گیاهان در این نوع حوزه ها و نیز پراکنده گی عمومی گیاهان روی دانه ها می باشد که ممکن است در ته گودال ها در زمستان موجب سرمازدگی گردد لذاکاشتن محصولات زراعی مقاوم مؤثر است

اهمیت وضع جوی و آب و هوایی در تولیدات کشاورزی نوین

یکی از وسائل مهم ازایش محصولات کشاورزی ، انطباق تکنولوژی با پارامترهای اقلیمی خاص در نواحی کشت می باشد.دانستن وضع جوی و اقلیمی و تغییرات دوره ای سالانه و چند ساله پدیده های هواشناسی و انحراات آنها از مقدار عادی از جمله نیازهای عمده در کشاورزی مدرن است. در هر مرحله از رشد ونمو و توسعه، موجودات زنده تحت تاثیرشرایط محیط قرار می گیرند. وضع جوی بر روی محصولات کشاورزی قبل و بعد از کشت و در دوره ی رشد و نمو و دوره ی رسیدن و زمان برداشت محصول و حتی در مدت انبار کردن تاثیر می نماید. عملیات بعد از عملیات محصول از قبیل خشک کردن بذرهای میوه ها سبزیجات و سایر محصولات کشاورزی انبار شده تحت تاثیر وضع جوی قرار می گیرد

وضع جوی در تغذیه و رشد و نمو و سلامتی و قدرت باروزی حیوانات و همچنین در توزیع جغرایایی آنها مؤثر است. وضع جوی علاوه بر اثر مستقیم بر روی حیوانات به طور غیر مستقیم از طریق عل هایی که حیوانات تغذیه می کنند و خاکی که روی آن زیست می کنند بر روی آنها تاثیر دارند. شرایط جوی نه نتها در سیکل یا دوره ی توسعه و رشد ونمو آات وبیماری ها اثر دارد بلکه در اقدامات کنترل کننده آنها نیز مؤثرند. بدین ترتیب پراکندگی آت کش ها و حشره کش ها بستگی به تشعشع خورشید و بارندگی و باد و; دارد.توزیع منطقه ای و برنامه ریزی و احداث ساختمان هایی که برای حیوانات وگیاهان طرح ریزی شده یا برای ذخیره ی تولیدات کشاورزی در نظر گرته شده است بایستی هماهنگی کامل با شرایط اقلیمی داشته باشد

در پاییزهای خشک بدون باران،هر نوع تاخیر در کاشت گندم متحمل خسارات کمتری در مقایسه با وضع اپتیمم نسبت به خسارتی که احتمالا در پاییزهای سرد و مرطوب به محصول وارد می شود دارد.کاشت گندم بعد از برداشت محصول ذرت های دیررس هیبرید در پاییزهای تؤام با بارندگی های راوان باعث تنزل قابل ملاحظه ی عملکرد وحتی از بین رتن کامل آن خواهد شد

تعریف هوا واقلیم

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله هورمون ها و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله هورمون ها و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی در pdf دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله هورمون ها و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله هورمون ها و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی در pdf

مقـــدمــه  
اکسیـــن ها  
آزمــون یــولاف  
اثــرات اکسیـــن  
ایجــاد غلبـه جـوانه انتهـایی  
ریشــه دار کــردن قلمــه ها  
اختصـاصـات فیـزیـولوژیک اکسیـن ها  
7- 6 خـلاصه دخـالتهـای اکسیـن  
جیبــرلیـن هـا  
تاریخچـه و انـواع جبـرلیـن  
اثـرات فیـزیولـوژیکـی جیبـرلیـن هـا  
کـاربـرد تجـارتـی جیبـرلیـن هـا  
تـأخیـر در رسیـدگـی میـوه هـا  
2-    افـزایش محصـول در انگـور  
3-    افـزایـش تولیـد میـوه هـای پـارتنـوکـارپ  
4-   جایگزینی سرمای لازم برای گلدهی و تسریع در گلدهی گیاهان زینتی  
سیتـوکینیـن هــا  
اتیلــــن  
کـاربـردهـای تجـاری اتیلــن  
مـواد بـازدارنـده رشـد  
اسیــد آبسـزیـک  
منــابع و مـآخـذ  

بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله هورمون ها و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی در pdf

1)    دکتر خوشخوی ، مرتضی . 1372 . اصول باغبانی . انتشارات دانشگاه شیراز

2)    حیدرلو ، تقی . 1379 . باغبانی عمومی . انتشارات آوای نور

     عدالت ، علی . 1379 . باغبانی عمومی . انتشارات آوای نور

3)    مهندس مرادی نژاد ، فرید . 1379 . اصول باغبانی . انتشارات فرهنگ جامع

4)    مهندس حکمتی ، جمشید . 1374 . باغبانی . انتشارات علمی و فنی

5) شیبانی ، حسن . 1377 . اصول باغبانی ، انتشارات تهران

6) قربانلی ، مه‌لقا . 1375 . فیزیولوژی گیاهی . مرکز نشر دانشگاهی تهران

مقـــدمــه

تمام گیاهان عالی و بسیاری از گیاهان پست از تعداد زیادی یاخته تشکیل شده‌اند . این یاخته ها پس از تخصصی شدن و قرار گرفتن در بافتهای مختلف ، نخست اندامها و نهایتاً گیاه را بوجود
می آورند . هنگامی که زندگی یک گیاه بطور دقیق مورد مطالعه قرار می‌گیرد ملاحظه می شود که توانایی آن برای ادامه زندگی و تداوم نسل بستگی تامی به همکاری بین بافتها و اندامهای مختلف و سازگاری گیاه با محیط پیرامون خود دارد که از طریق بروز واکنشهای مناسب در مقابل تغییرات ناگهانی یا ادواری محیط ایجاد می گردد . بررسیها نشان می‌دهند که واکنشها دارای سه مرحله مجزا از یکدیگر هستند .(1)

مرحله اول : دریافت علایم محیطی[1] توسط اندامهای خاص می باشد .(1)

مرحله دوم : درک پیام دریافت شده و صدور فرمانهای لازم به اندام مربوطه است .(1)

مرحله سوم : هورمونها[2] ( افرولان )  (1)

که در این پروژه من به روی هورمونها و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی که مرحله سوم است تحقیق کرده ام

کلمه هورمون منشاء یونانی داشته و اولین بار توسط «ارنست استرلینگ[3]) فیزیولوژیست انگلیسی در سال 1905 برای هورمونهای جانوری بکار برده شد . سپس گیاه شناسان نیز واژه هورمون برای موادی که پدیده های رشد و نمو گیاهان را تحت تأثیر قرار می‌دادند استفاده کردند .(4)

هورمونهای گیاهی ، ماده ای است آلی که در بخشی از گیاه ساخته شده و به قسمتهای دیگری در گیاه انتقال پیدا می‌کند و می‌تواند با غلظتهای بسیار کم پدیده‌های فیزیولوژیکی گیاه را
تنظیم کند .(3)

هورمونهای گیاهی موادی هستند که بطور طبیعی[4] توسط گیاه ساخته می شوند و مواد تنظیم کننده رشد گیاهی هم بصورت مصنوعی ساخته می شوند و هم ممکن است هورمونها را نیز
شامل شوند . (5)

هم اکنون مواد تنظیم کننده رشد را در 5 گروه طبقه بندی می کنند که عبارتند از : اکسین ها ، جیبرلین ها ، سیتوکنیین‌ها ، اتیلن و مواد باز دارنده رشد.(5)

اکسیـــن ها[5]

اسیداندول استیک (A . I. A ) مهمترین اکسینی است که بصورت طبیعی در بافتهای گیاهی یافت می شود میزان این ماده در بافتهای مختلف گیاهی و در گیاهان مختلف متفاوت است مانند تمامی هورمونهای گیاهی مقدار آن در بافتها بسیار کم است .(2)

اکسین ها اولین گروه افژولان های گیاهی بودند که کشف شدند و مورد استفاده قرار گرفتند . که این کشف در بررسی هایی که بر نورگرایی غلاف برگ اولیه یولاف به عمل می آمد ، حاصل شد و پی بردند که این غلاف لوله ای شکل تنها هنگامی به نور واکنش مثبت نشان می‌دهد که قسمت انتهایی آن سالم باشد و هنگامی که دو یا سه میلی متر از انتهای غلاف قطع گردد باقیمانده آن دیگر نمی‌تواند به طرف نور خم شود . (1)

بویسن – جنسن[6] ، دانشمند دانماری ( 1910-1913 ) نشان داد که با قرار دادن رأس بریده یک کولئوپتیل بر روی کولئوپتیل دیگری که رأس آن قطع شده ، حساسیت فتوتروسیمی کولئوپتیل اخیر تجدید می‌شود

همچنین نشان داد که انتقال محرک فتوتروپسیمی نه به وسیله لایه‌ای از ژلاتین و نه با قرار دادن ورقه‌ای از میکل در طرف روشن شده قطع نمی‌شود .(5)

 حساسیت اندامهای مختلف گیاه نسبت به غلظتهای اکسین با یکدیگر متفاوت است . در نمودار (2-1 )مشاهده می شود که وجود غلظتهای حدود یک پی ام اکسین در ساقه سبب رشد
می شود ، در حالی که این مقدار در رشد اثر بازدارندگی دارد . به عبارتی بافت ساقه نسبت به اکسین مقاوم و بافت ریشه حساس است . این موضوع موجب رشد ساقه به طرف بالا و ریشه به طرف پائین میشود .(3)

آزمــون یــولاف

آزمون یولاف ونت در مدت زمان معینی ( 1928- 1950 ) مورد استفاده بسیار قرار گرفت . این آزمون شامل پخش کردن اکسین در قطعات ژلوز ( مستقیماً از کولئوپتیل یا پس از استخراج به وسیله اتر ) است و این قطعات دارای اکسین را بر روی کولئوپتیل قطع شده قرار میدهند (شکل 2 ) خمیدگی ثبت شده پس از 90 دقیقه غلظت عصاره را بعد از تعیین عیار با محلولهای اسید اندول
- 3- استیک با عیار معلوم به دست می دهد ( اگر خمیدگی زیاده از حد باشد ، با عصاره رقیقتر شروع می کنند )

از آن زمان آزمونهای زیست شناختی دیگری انجام شده‌اند : مانند آزمون گندم بونه[7] ، که دقت آن از آزمون ونت کمتر و شامل افزایش طولی قطعات کولئوپتیل به طول CM 1 است که به حالت معلق در محلول آزمونی قرار دارند ، آزمون نخود ونت بر روی قطعات هیپوکوتیل ، که به شکل  V شکافته شده و در محلول آزمونی غوطه ور است ، انجام می شود : بدین ترتیب که اکسین با مقدار متوسط (تا 10 گرم در میلی لیتر ) شاخه ها را از هم جدا می سازد ، اگر غلیظ تر باشد موجب خمیدگی یکی از شاخه ها به طرف دیگری می شود ( شکل 2 )

اثــرات اکسیـــن

بارزترین ویژگی اکسین اثر بر رشد طولی یاخته های ساقه دارد ، بسیاری از تأثیرات این ماده مانند خمش های گرایشی معلول همین ویژگی می باشند ، که در حالت عادی ، اکسین در انتهای ساقه ساخته شده و به طور یک جهته یا قطبی ( گاسه‌ای[8] ) دریافته‌های پارانشیم به طرف ریشه حرکت می کند و ضمن این حرکت ، یافته هایی را که در مسیر آن قرار دارند تحریک به رشد
طولی می کند (4)

اکسین در موارد ویژه ( مقادیر بالا ، در حدود 10 تا 10 گرم در میلی لیتر ، در مورد یاخته های مغز توتون ، مراجعه به بخش 10- 1 ) می تواند موجب هیبرتروفی یاخته‌ها شود ، ولی معمولاً بر روی افزایش طولی یاخته که در آن اکسین دارای نقش اصلی است عمل می کند (1)

کولئوپتیل‌ها – چنانکه در آزمون ونت دیده می شود اکسین تا حدود 10 گرم در میلی لیتر (شکل 3 ) رشد طولی کولئوپتیل را تحریک می کند (1)

ایجــاد غلبـه جـوانه انتهـایی

عدم رشد جوانه های جانبی گیاهان که در اثر وجود چیرگی جوانه انتهایی ایجاد می شود غالبیت انتهایی نام دارد . علت این موضوع آن است که اکسین تولید شده در نوک شاخه ، به طرف پایین حرکت کرده و به جوانه های موجود در زاویه برگی میرسد . در نتیجه غلظت اکسین در جوانه های جانبی از حد لازم تجاوز کرده و بدین طریق رشد جوانه های جانبی محدود و کند می شود زیرا همانطوری که قبلاً بیان شد برای رشد هر اندامی از گیاه نظیر ساقه ، جوانه یا ریشه گیاه به غلظت معینی از اکسین ها نیازمند است حال اگر جوانه انتهایی گیاهی را حذف کنیم رشد جوانه های راکد موجود در زاویه برگی شروع شده و شاخه های فرعی زیادی بر روی گیاه تولید می کند . در باغبانی از این اثر مهم استفاده کرده و برای پر پشت شدن و زیبایی برخی گیاهان زینتی نظیر حسن یوسف و شفلرا جوانه انتهای حذف می شود (3)

ریشــه دار کــردن قلمــه ها

 ریشه زایی قلمه ها در گونه های مختلف گیاهان متفاوت است ، بدین معنا که ممکن است گونه‌ای وجود داشته باشد که قلمه آن به هیچ وجه نتواند ریشه نابجا تولید کند در چنین وضعیتی احتمالاً مصرف اکسین ها زیاد مؤثر نخواهد بود اما معمولاً در بسیاری از گونه ها ، مصرف خارجی اکسین ها با غلظت مطلوب سبب افزایش تعداد ریشه های منشعب از پنبه شده و همچنین طویل شدنریشه ها را به تأخیر می اندازد . تیمار قلمه ها با مواد اکسینی برای تسریع و تسهیل در ریشه زایی متداول است که در مورد چگونکی روشهای انجام آن در انتهای این فصل توضیحات لازم آمده است (3)

اختصـاصـات فیـزیـولوژیک اکسیـن ها

وایت از قطعات کوچک تومورها ( که بر اثر واکنشهای ناشی از زخمها بر روی دو رگه های توتون و یا در نتیجه آلودگیهای باکتریایی ، مانند آلودگی به نوعی باکتری به نام اگروباکتریوم – تومه فاسینس ، که مولد سرطان گیاهی به صورت غده هایی به نام کرون- گال ( تاج پینه ) بر روی توتون و کاهوی افعی و غیره است ، ایجاد می شوند ) استفاده کرد و گوتره بافتهای لایه زاینده را در حضور اکسین کشت داد .(2)

  این کشت معمولاً در لوله های بزرگ ( شکل 7-5 و7 -6 ) با نمونه های برداشت شده از غده‌ها ( هویج و کاهوی افعی ). از ساقه ها یا دمبرگها ( مو ، موچسب ) یا حتی شاخه های جوان در موقع بالا رفتن شیره گیاهی (بید) انجام می گیرد . کشت آنها بر روی محیط غذایی ژلوزدار ( ژلوز 1% گلوکز 3% نمکهای کانی ، با مراجعه به جلد اول ، AIA به مقدار 10×3 گرم در میلی لیتر + احتمالاً سایر عوامل رشد ) انجام می شود : کشت متوالی معمولاً هر ماه یک بار صورت می گیرد (2)

7- 6 خـلاصه دخـالتهـای اکسیـن

1- Environmental  cue

-[2]  Hormone

[3] – ERNEST  Starling

[4] – Natural

[5]- Auxins

[6] -Boysen – jensen

[7] – Bonner

[8] – Polar

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله یخ زدگی و محافظت درختان مرکبات در مقابل آن در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله یخ زدگی و محافظت درختان مرکبات در مقابل آن در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله یخ زدگی و محافظت درختان مرکبات در مقابل آن در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله یخ زدگی و محافظت درختان مرکبات در مقابل آن در pdf

مقدمه :  
انواع یخبندان  
علایم صدمات یخ زدگی  
محافظت درختان میوه در مقابل سرما و یخ زدگی :  
محل کاشت  
انتخاب واریته  
انتخاب پایه  
عملیات کشت و کار  
روش های محافظت از یخ زدگی در کوتاه مدت  
هرس مرکبات پس از یخ بندان  
منابع :  

بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله یخ زدگی و محافظت درختان مرکبات در مقابل آن در pdf

1-  ابراهیمی ، ی ،1361 آنچه یک باغدار مرکبات از نتایج بررسی های انجام شده در شمال ایران باید بداند . مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی منطقه ساحلی شمال 28ص

2-   فتوحی قزوینی ، رضا و جواد فتاحی مقدم 1385 پرورش مرکبات درایران

3-   دانشگر، کیومرث، 1386 راهنمای کامل پرورش مرکبات

4-   ماهنامه زیتون. شماره

مقدمه

وقتی در مورد مرکبات صحبت می کنیم زیبایی و نعمت در ذهن ما پدیدار می شود . زیبایی مرکبات واضح و روشن است چون دارای درخشش ، برگ های دائما سبز، رایحه گل بهاری و میوه های رنگین مبهوت کننده می باشد . بخشش آن نیز قابل توصیف است . چون درخت های مرکبات به طور خیره کننده ای بهره وری دارند . با همه توصیف ها نیز همانند تمامی محصولات باغبانی دیگر نیاز به مراقبت وتوجه بسیار دارند

توجه به نیازها و مراقبت مرکبات نسبت به بسیاری از خطرات محیطی از قبیل آفات ، بیماری ها ، سرمازدگی و.. نیاز به دانش و تجربه فراوان دارد

در این تحقیق بر ذکر یکی از مهمترین خطراتی که هر ساله مرکبات را تهدید می کند و به آن صدمه وارد می آورد می پردازیم

خطراتی که در سال گذشته به مرکبات کشور خسارات جبران ناپذیری وارد کرد چیزی جز سرما و یخبندان بی سابقه در کشور نبود که به باغداران کشور بخصوص در نواحی شمالی خسارت وارد آورد

دماهای پایین زمستان در بعضی از مناطق مرکبات خیز کشور به میوه ، شاخه و برگ درختان صدمه وارد کرد . عدم محافظت درختان مرکبات در مقابل سرما از سوی باغداران این خسارت را تشدید کرد در حالی که مهندسان کشاورزی و باغبانی می توانستند با اطلاع رسانی و ترویج راهکارهای محافظتی این خسارت را مرتفع تر نمایند اما این کار صورت نگرفت

حال د راین تحقیق با مطالعه ای مختصر یخبندان و راههای محافظت از آن می پردازیم

انواع یخبندان

صدمه ناشی از دماهای زیر نقطه انجماد یخ زدگی یا انجماد نامیده می شود . گیاهان بوسیله دماهای بالای یخبندان نیز صدمه می بینند که صدمات ناشی از دماهای پایین سرمازدگی نامیده می شود . در این تحقیق به انجماد اشاره می شود . دونوع یخ زدگی وجود دارد ، یخ زدگی تشعشعی و یخ زدگی پهن رفت

در شب های سرد وقتی که هوا صاف و خشک است به علت این که گرما از سطح زمین به اتمسفر منعکس میشود و یا هدر می رود یخ زدگی تشعشعی اتفاق می افتد . خاک ساختمان ها ، گیاهان و اجسام دیگر در سطح زمین از طریق جذب گرما در طول روز به عنوان مخزن گرما عمل می کنند وقتی که گرمای کافی این ذخایر به دماهای پایین تر در سطح یا زیردماهای بحرانی از دست رود گیاهان صدمه می بینند . معمولا در یخبندان های تشعشعی به ندرت هوا به مدت چند ساعت به زیر صفر نزول می کند ومعمولا تلاش برای حفاظت درختان از این یخبندان با موفقیت همراه است

یخ بندان پهن رفت زمانی رخ می دهد که یک توده هوای سرد یا یک توده هوای گرم در سطح زمین جایگزین شود. این جابجایی می تواند به وسیله وارونگی دما ، وقتی که یک لایه هوای گرم در سقف پایین ایجاد می شود و هوای سرد نزدیک سطح زمین به دام می افتد رو می دهد و یا وقتی که توده هوای سرد قطبی در این منطقه جایگزین هوای نسبتا گرم منطقه می شود با ایجاد دماهای زیر صفر برای مدت طولانی تری انجام می شوند و بسیاری از این سرماهای پهن رفت به دنبال خود یخبندان تشعشعی دارند و معمولا تلاش برای حفاظت درختان از خطرات این ها چندان موفقیت آمیز نیست

علایم صدمات یخ زدگی

یخ زدگی از طریق ایجاد کریستال های یخ در سلول گیاهان به آن ها آسیب می رساند که این عمل باعث غیرقابل دسترس بودن آب به بافت های گیاهی و قطع جریان سیال در گیاه می شود. برگ ها یا شاخه های صدمه دیده از یخ زدگی به صورت آب گزیده و پلاسیده ظاهر می شوند و به رنگ قهوه ای تیره یا سیاه تبدیل می شوند . درختان پیوند خورده و جوان حساس و محافظت نشده ممکن است در اثر یخ زدگی از بین بروند اما درختان بالغ به ندرت از بین می روند و در مناطق با زمستان های سرد بندرت درخت خیلی حساس به یخ زدگی به سن بلوغ رسیده و زنده می مانند و قبل از ان به وسیله یخ زدگی از بین می روند . میوه های مرکبات نیز به وسیله یخ زدگی آسیب می بینند . در مدت چند ساعت بعد از یخ زدگی آبدانک های داخل میوه از هم گسیخته شده و کریستال های یخ در داخل ان ها تشکیل می شود و این نتایح از دست رفتگی آب منجر به خشک شدن میوه می گردد . میوه های صدمه دیده از یخ زدگی بایستی بلافاصله مصرف شوند . زیرا بافت آن ها به سرعت ازهم پاشیده شده و در معرض پوسیدگی های قارچی و باکتریایی قرار م یگیرند . زوال میوه های صدمه دیده از یخ زدگی بسته به شرایط انباری ، دما و عوامل محیطی دیگر درطول چند روز تا 2 هفته اتفاق می افتد . به طور خلاصه میزان خسارت ناشی از یخ زدگی به چندین عامل بستگی دارد برخی از آن ها عبارتند از

-        دمای یخبندان

-        مدت دماهای حداقل

-    وضعیت مقاوم شده یا شرایط درخت قبل از انجماد(دمای انجماد درخت مقاوم شده مرکبات 6-5 درجه فارنهایت کمتر از گیاه غیرمقاوم شده است )

-        مرطوب یا خشک بودن گیاه (دماهای کشنده برای گیاه خشک مرکبات 2-4 درجه فارنهایت کمتر است )

-        سن گیاه 0قدرت تحمل سرما یک گیاه جوان کمتر از گیاه بالغ است )

-        وضعیت سلامتی گیاه

-        میزان محصولات درخت (درختان با محصول خوب مقاومت کمتری ازدرختان بدون میوه دارند )

-    ابری بودن هوا و میزان باد (به علت تشعشع در شب های صاف و بدون ابر و باد میزان دمای برگ ها 4-3 درجه فارنهایت از دمای هوای اطراف خنک تر است )

حساسیت نسبی به یخ زدگی برخی  از درختان مرکبات در جدول زیر آمده است

 دماهای بحرانی به وسیله مدت سرما و رطوبت نسبی تحت تاثیرقرار می گیرند . میوه ها در مناطق خشک تر و مدت های کوتاه دما می توانند به دماهای پایین مقاومت کنند در جدول زیر دماهای بحرانی و صدمات یخ زدگی میوه های برخی گونه های مرکبات آمده است

محافظت درختان میوه در مقابل سرما و یخ زدگی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله معراج در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله معراج در pdf دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله معراج در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله معراج در pdf

چکیده 
مقدمــه 
حقیقت معراج 
هــدف ازمعراج 
معراج جسمانی وروحانی پیامبر(ص)  
کیفیت معراج جسمانی وروحانی نظر دیگر 
معراج انبیاءپیش ازحضرت رسول اکرم(ص) 
مشاهدات پیامبر(ص)درمعراج 
براق   
سدر المنتهی کجاست؟ 
دلیل روایی وقرانی معراج 
منابع   

بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله معراج در pdf

1-سبحانی،جعفر،فروغ ابدیت جلد1،دفترتبلیغات اسلامی قم

2-دستغیب،عبدالحسین،تنظیم سید محمد هاشم،معراج

3-قرائتی ،محسن،تفسیرنورجلد7،انتشارات اسلامی

4-طباطبایی،محمد حسین،تفسیر المیزان جلد19،ترجم سید محمد باقر موسوی همدانی،انتشارات اسلامی

5-دهخدا،لغت نام دهخدا

6-معین،فرهنگ معین

7-مکارم شیرازی،ناصر،تفسیرنمونه،جلد15انتشارات دارالکتب الاسلامیه

8-فاتحی،پروین،معراج پیامبر اکرم(ص)انتشارات علمی وفرهنگی،پخش کتاب گستر

9-منصوری،مهدی،سفرفضایی وملکوتی،نشر بخشایش

10-الخراج والحوائج باب

چکیده

معراج، سفرروحانی وجسمانی پیامبر اکرم(ص) وبه عبارتی اردوی خصوصی وبازدیدعلمی پیامبر می باشد.واقع عروج خاتم النبیین ازمسجدالحرام به مسجدالاقصی وازآنجا به آسمانها ومشاهد ملکوتی از آسمانها وایات الهی واسرار جهانغیب دراثرعبودیت پیامبراکرم(ص)حاصل شده تا قلب نورانی پیامبردر پرتواین مشاهدات حیرت انگیز،نورانی تر شود وفکروروح بلند او وسیع ترگردد تا برای رهبری وهدلیت خلق به سوی خداوند آماده گردد

مقدمــه

معراج در لغت به معنی آنچه به وسیله آن بتوان بالا رفت،نردبان،.مصعد(1)

معرج جمع معاریج(2) ودر اصطلاح معراج یعنی سفری الهی وسیر ملکوتی که از مکه آغاز ودر مسجدالاقصی پایان می پذیرد،معراج در قران نیامده اما مشتقات آن مانندیعرج،تعرج چندمورد به کار رفته است که هم آنها به معنای صعود وحرکت صعودی آمده است(3)

معراج پیامبر(ص)که ریشه در اعتقادات اصیل وعمیق دینی وقران داردواز سوی دیگربخش قابل توجهی از ادبیات عرفا نی ما را به خود اختصاص داده است. در این مقاله سعی شده است با شناخت گوشه ای از حوادث معراج ،ذره ای از شأنیت پیامبر را بشناسیم

  حقیقت معراج

مسلمانا ن طبق آیات قران به سیر شبانه محمد بن عبدالله پیامبر خود ازمسجد الحرام به مسجدالاقصی وعروج جسمانی او از مسجدالاقصی به آسمان اعتقاد دارند.واین واقعه رامعراج می نامند،معراج لغو نیست بلکه اسراری قاب توجه دارد واردوی خصوصی وبازدید علمی پیامبر بوده وگرنه خداوند بی مکان است.(1)

معراج سفری است خدایی وملکوتی،از این رو از ریشه واساس با دیگر سفرها متفاوت است. یعنی از خداو با یاری خدا .به سوی خدا،بدین سان رها ورد آن نیز خدایی خواهد بود.واین جریان سترگ وسفر به این با عظمتی فقط مختص پیامبر اکرم بوده (ص)است. وپیامبران دیگرهم معراج داشته اند.اما این نوع معراج پیامبر(ص)فقط مختص حضرت رسول اکرم بوده است

سور إِسری نشان می دهد که این سفر شبانه واقع شده است زیرا إِسرا درلغت عربی به معنی سفر شبانه است،در حالی که کلمسیر به مسافرت در روز گفته می شود

 

 

هدف ازمعراج

هدف از معراج، رسیدن پیامبر به شهود باطنی از یک سو ودیدن آیات وپی بردن به عظمت خداوند در پهن آسمانها ،از سوی دیگر بوده است.که به این هدف درآیه نخستین سور مبارک إِسری «لِِِِِنُُُُُُرَََیَهُ مِِِِن آیاتِنا» وآیه هجدهم سورمبارک نجم«لََََََََََََقَد رَأیَ مِن آیاتِ رَبِهِ الکُبری»اشاره شده است

هدف دیگر،دیدن ملکوت واحوال واخبار جهان وصورت برزخی مثالی بهشتیان ودوزخیان،دیدار با ارواح پیامبران و;;.تا بر پاره ای از عظمت خالق وکردگارآگاهی یابندو این دیدار در طول عمر مبارکشان الهام بخش او در تعلیم وتربیت وراهنمای خلق باشد.بیشتر مفسران قران با استناد به این دو آیه هدف معراج را تفسیرکرده اند.بنابراین منظوراز معراج همان مشاهدملکوتی آسمان هاوآیات الهی بوده تا قلب نورانی پیامبر در پرتو مشاهد این آثارحیرت انگیز،نورانی تر شود وفکر وروح بلند وی وسیع تر گردد وبرای رهبری وهدایت خلق به سوی خداوند،آمادگی بیشتری پیدا کند

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   226   227   228   229   230   >>   >