سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله بررسی رابطه بین نسبت های نقدینگی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی رابطه بین نسبت های نقدینگی در pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی رابطه بین نسبت های نقدینگی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی رابطه بین نسبت های نقدینگی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی رابطه بین نسبت های نقدینگی در pdf :

بررسی رابطه بین نسبت های نقدینگی مبتنی براقلام تعهدی ونسبت های حاصل ازصورت جریان وجوه نقدجهت ارزیابی توانایی ایفای تعهدات و تداوم فعالیت در شرکت های منتخب پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران

چکیده
این تحقیق به بررسی باراطلاعاتی نسبت های نقدینگی مبتنی برحسابداری تعهدی ونسبت های مالی حاصل ازصورت جریان وجوه نقدکه درارزیابی توانایی ایفای تعهدات وتداوم فعالیت شرکت ها کاربرددارند،می پردازد.

هریک ازدوروش تعهدی ونقدی ،محتوای اطلاعاتی خاصی را ارائه می کنندونمی توانندجایگزین یکدیگرباشند،لیکن ارائه آن هادرکناریکدیگر،تصویرروشن ترازوضعیت نقدینگی یک بنگاه اقتصادی رابه نمایش می گذارد.ازآنجایی که بخش عمده ای ازعوامل موثربرتوانایی ایفای تعهدات وتداوم فعالیت بروضعیت نقدینگی واحدهای تجاری تاکیددارد،بادرک ارتباط بین نسبت های مذکور،می توان ارزیابی بهتری ازوضعیت توانایی ایفای تعهدات وتداوم فعالیت آن نمود.

دراین تحقیق ،ازآن جائی که ماده 141قانون تجارت ایران می تواند ازنشانه های وضعیت توانایی ایفای تعهدات وتداوم فعالیت شرکت هاباشد، ارتباط وهمبستگی میان نسبت های تعهدی(سنتی) نقدی و نسبت های نقدینگی دردوجامعه آماری ،شرکت های مشمول ماده 141قانون تجارت به عنوان شرکت های دارای توانایی ایفای تعهدات وتداوم فعالیت نامناسب وشرکت های غیرمشمول ماده 141قانون تجارت به عنوان شرکت های دارای توانایی ایفای تعهدات وتداوم فعالیت مناسب ،

موردآزمون قرارمی گیرندتامشخص شودکه آیاافشاءاطلاعات تعهدی،کفایت ازافشاءاطلاعات نقدی می کندیاخیر.نتایج تحقیق بیانگرآن است که بین نسبت های نقدینگی تعهدی ونسبت های مالی حاصل ازصورت جریان وجوه نقد،همبستگی معنی داری وجودنداردوارائه آنهادرکنار یکدیگر،تصویرروشن تر،ازارزیابی توانایی ایفای تعهدات وبرقراری فرض تداوم فعالیت یک واحدتجاری ارائه می نماید.

 

واژه های کلیدی:
نسبت های مالی تعهدی ،نسبت های مالی مبتنی برجریان وجوه نقد،نسبت های نقدینگی،توانایی ایفای تعهدات ،تداوم فعالیت

مقدمه
نسبت های مالی یکی از ابزارهای ارزیابی شرکت ها توسط سرمایه گذاران و نیز ابزاری برای مدیریت واحد تجاری به منظور ارزیابی وضعیت موجود و همچنین پیش بینی وضعیت آتی واحد تجاری می باشد.
این نسبت ها بر اساس ارقام مندرج در صورت های مالی که بر اساس روش حسابداری تعهدی تهیه شده اند محاسبه و استخراج می شوند. این صورت های مالی اطلاعاتی در مورد جریانهای نقدی منعکس نمی نمایند و این یکی از ضعف های عمده صورت های مالی تعهدی است . در چنین شرایطی فرض بر این است که فقدان اطلاعات لازم در خصوص گردش وجوه نقد می تواند سبب گمراهی تصمیم گیرندگان داخلی و خارجی شود. بسیارند شرکت هایی که علیرغم سودهای هنگفت، درپرداخت بدهی خود با مشکلات عدیده ای روبرو هستند.(فاضلی -1380)
با الزامی شدن تهیه صورت جریان وجوه نقد در ایران به عنوان یکی از اجزاء صورت های مالی اساسی، تحقیقات متنوعی در ارتباط با سودمندی محتوای اطلاعاتی این صورت مالی انجام شد. نتایج تحقیقات مذکور حاکی از وجود بار فزاینده اطلاعاتی در محتوای صورت جریان وجوه نقد بود.
با توجه به استفاده حسابرسان و استفاده کنندگان از نسبت های نقدینگی سنتی جهت ارزیابی توانایی ایفای تعهدات وتداوم فعالیت، محقق بر آن شد تا با بررسی ارتباط بین این دو گروه نسبت ها مشخص کند که آیا این نسبت ها می توانند به جای یکدیگر استفاده شده و نتایج یکسانی ارائه دهند. یا به عبارت دیگر آیا استفاده از هر گروه از نسبت های مذکور، به نتایجی منجر می شود که متفاوت از نتایج سایر گروه ها باشد.

مساله تحقیق
هریک ازدوروش تعهدی ونقدی محتوای اطلاعاتی کاملی راارائه می کنندونمی توانند جایگزین یک دیگرباشند، بااین وجودارائه آن ها درکناریک دیگر تصویرروشن تر از وضعیت نقدینگی یک بنگاه اقتصادی رادر معرض نمایش قرارمی دهد.
ازآن جایی که بخش عمده ای از عوامل موثر برابهام درتداوم فعالیت وتوانایی بازپرداخت تعهدا ت بر مشکلات نقدینگی واحد تجاری تاکید دارد ، با درک ارتباط نسبت های مربوطه می توان ارزیابی بهتری از تداوم فعالیت وتوانایی بازپرداخت تعهدات آن به عمل آورد.

درحالی که حسابرسان ازصورت گردش وجوه نقد،برای اثبات حساب های ترازنامه یا صورت سودوزیان وردیابی اقلام پیش پاافتاده از صورت گردش وجوه نقداستفاده می کنند ، استفاده آنها از نسبت ها، برای تجزیه وتحلیل های مربوط به وجوه نقد به نسبت جاری (بدهی های جاری /دارای های جاری ) یا نسبت آنی (بدهی های جاری /دارایی های جاری منهای موجودی کالا )محدود می شود. متون حسابرسی عموما تنها نسبت های مبتنی برترازنامه و صورت سودوزیان همراه بابحثی کم یابدون بحث در مورد صورت گردش وجوه نقد رادربر می گیرد.

نسبت های گردش وجوه نقد در دوطبقه کلی قرار می گیرند (نظری-1380)
1-نسبت هایی جهت آزمون توانایی ایفای تعهدات ونقدینگی که شامل نسبت های گردش وجوه نقد عملیاتی ،پوشش گردش وجوه ،پوشش بهره وجوه نقدوپوشش بدهی نقدی می باشند.

2-نسبت های مورد استفاده برای ارزیابی توانایی یک شرکت برمبنای تداوم فعالیت که عبارت است از نسبت های کل وجوه نقد آزاد،کفایت وجوه نقد،وجه نقدبه مخارج سرمایه ای ووجه نقد به کل بدهی .

دراین تحقیق ارتباط و همبستگی میان نسبت های نقدی ونسبت های تعهدی (جاری وآنی ) مورد آزمون قرار می گیرد تامشخص شود آیا افشاء اطلاعات تعهدی ،به تنهایی کفایت می کند یا می بایست اطلاعات نقدی نیز منتشر شود؟

اهمیت تحقیق
یکی از پیامدهای سیر تکامل حسابداری ،استفاده از نسبت های مالی جهت تجزیه و تحلیل صورتهای مالی است. پیدایش نسبت های مالی به اواخر قرن نوزدهم میلادی باز می گردد. از آن زمان بود که تحلیل گران مالی نسبت های فعلی را که اکنون به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد، ترویج دادند. یکی از تحولات حسابداری که در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته، لزوم تهیه « صورت جریان وجوه نقد » به عنوان یکی از صورت های مالی اساسی توسط واحدهای تجاری است.
استفاده از نسبت های نقدی می تواند در ارزیابی نقدینگی وتوانایی پرداخت دیون واحد تجاری نقش بسزایی داشته باشد. توانایی پیش بینی ورشکستگی واحد تجاری هم از دیدگاه سرمایه گذاری خصوصی و هم از دیدگاه اجتماعی ، حائز اهمیت می باشد. یک هشدار اولیه از احتمال ورشکستگی، مدیریت و سرمایه گذاران را قادر می سازد تا دست به اقدام پیشگیرانه بزنند.
در ایران نیز طبق تصمیمات کمیته فنی سازمان حسابرسی، صورت جریان وجوه نقد از اول بهمن سال 1375 جزء صورت های مالی اساسی محسوب و جایگزین صورت تغییرات در وضعیت مالی شد و در نتیجه از تاریخ مذکور، مشمول اظهار نظر حسابرسان مستقل قرار گرفت. لذا لازم است تحقیقاتی در زمینه محتوای اطلاعاتی نسبت های مبتنی بر جریان های نقدی صورت گیرد.(فاضلی-1380)
سیاست های اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران در زمینه خصوصی سازی شرکت های دولتی به منظور جذب سرمایه های بخش خصوصی و هدایت این سرمایه ها در راه سازندگی و شکوفایی اقتصاد کشور باعث شده است تا گروه زیادی از مردم روی به بازار بورس اوراق بهادار تهران آورند . طبیعی است که بدون آگاهی از وضعیت مالی و نقدینگی شرکت ها و ارزیابی صورت های مالی آنها، سرمایه گذاران با ریسک بالایی مواجه خواهند بود. استفاده از اطلاعات جریان های نقدی در تجزیه و تحلیل نسبت ها توسط تحلیل گران و سرمایه گذاران در امر سرمایه گذاری و همچنین توسط مدیریت این شرکت ها می تواند راهنمای خوبی برای هدایت مؤسسه در جهت رشد و سلامت اقتصادی باشد.

 

قلمرو تحقیق
الف :دوره زمانی تحقیق :دوره زمانی تحقیق محدودبه سال های 1383الی 1387می باشد.
ب :مکان تحقیق :مکان تحقیق شرکت های منتخب فعال در بورس اوراق بهادارتهران می باشد.
ج :قلمروموضوعی تحقیق :موضوع تحقیق تعیین بررسی رابطه بین نسبت های نقدینگی مبتنی براقلام تعهدی و نسبت های حاصل ازصورت جریان وجوه نقدجهت ارزیابی توانایی ایفای تعهدات و تداوم فعالیت در شرکت های منتخب پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران می باشد.

فرضیات تحقیق
1بین نسبتهای نقدینگی تعهدی وشاخص های نقدینگی عملیاتی رابطه وجودندارد.
1-1بین نسبت جاری ونسبت گردش وجوه نقدعملیاتی رابطه وجودندارد.
1-2 بین نسبت جاری ونسبت پوشش بهره نقدی رابطه وجودندارد.
1-3 بین نسبت جاری ونسبت پوشش بدهی جاری نقدی رابطه وجودندارد.
1-4 بین نسبت آنی ونسبت گردش وجوه نقدعملیاتی رابطه وجودندارد.
1-5 بین نسبت آنی ونسبت پوشش بهره نقدی رابطه وجودندارد.
1-6 بین نسبت آنی ونسبت پوشش بدهی جاری نقدی رابطه وجود ندارد.

2بین نسبتهای نقدینگی تعهدی وشاخص های مبتنی برتداوم فعالیت رابطه وجودندارد.
2-1 بین نسبت جاری ونسبت مخارج سرمایه ای رابطه وجودندارد.
2-2بین نسبت جاری ونسبت وجوه نقد عملیاتی به کل بدهی رابطه وجودندارد.
2-3بین نسبت جاری ونسبت جریان نقدی آزادبه کل بدهی رابطه وجودندارد.
2-4بین نسبت آنی ونسبت مخارج سرمایه ای رابطه وجودندارد.
2-5تعیین رابطه بین نسبت آنی ونسبت وجوه نقد عملیاتی به کل بدهی رابطه وجودندارد.
2-6بین نسبت آنی ونسبت جریان نقدی آزاد به کل بدهی رابطه وجودندارد.

روش کلی تحقیق
تحقیق مذکور ازنظرهدف کاربردی می باشد.یعنی به دنبال بهبودوضعیت اظهارنظر، درباره تداوم فعالیت و توانایی ایفای تعهدات شرکت های موردتحقیق می باشد.وازنظرروش استنتاج توصیفی تحلیلی می باشدواز نظرطرح تحقیق باتوجه به این که ازاطلاعات صورت های مالی سال های گذشته شرکت های مورد مطالعه استفاده می شود،پس رویدادی می باشد.
نمونه آماری وکفایت آن
دراین تحقیق جهت بالابردن اطمینان ازکفایت نمونه آماری وپایایی واعتبارنتایج تحقیق ازدونمونه جداگانه به شرح ذیل استفاده شده است :
الف :شرکت هایی که در سال های 1383الی 1387مشمول ماده 141قانون تجارت شده اند.طبق این ماده :”اگربراثرزیان های وارده،حداقل نصف سرمایه شرکت ازمیان برودهیات مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام رادعوت نمایدتاموضوع انحلال یابقای شرکت موردشور و رای واقع شود.هرگاه مجمع مزبوررای به انحلال شرکت ندهدبایددرهمان جلسه وبارعایت مقررات ،سرمایه شرکت را به مبلغ سرمایه موجودکاهش دهد.درصورتی که هیات مدیره برخلاف این ماده به دعوت مجمع عمومی فوق العاده مبادرت ننمایدویامجمعی که دعوت می شودنتواندمطابق مقررات قانونی منعقدگردد، هر ذینفع می تواند انحلال شرکت را ازدادگاه صلاحیت دار درخواست کند.”که دراین تحقیق به عنوان شرکت هایی که دارای توانایی ایفای تعهدات وتداوم فعالیت مناسبی نمی باشند،درنظرگرفته شده اند.
ب:شرکت هایی که درطی سال های تحقیق مورداشاره ،مشمول ماده 141قانون تجارت نشده باشند. که دراین تحقیق به عنوان شرکت هایی که دارای توانایی ایفای تعهدات وتداوم مناسبی می باشند،درنظرگرفته شده اند.

معرفی متغییرهای تحقیق:

ردیف عنوان متغییر نوع متغییر علامت اختصاری مورد کاربرد نحوه محاسبه
1 نسبت جاری وابسته CR معرف توانایی شرکت در واریز بدهی های کوتاه مدت می باشد
2 نسبت آنی وابسته QR معرف توانایی شرکت در واریز بدهی های کوتاه مدت می باشد
3 نسبت گردش وجوه نقد عملیاتی مستقل OCFR معرف توانایی شرکت در ایجاد منابع جهت پرداخت بدهی های جاری می باشد
4 نسبت پوشش بهره نقدی مستقل CICR معرف توانایی شرکت جهت پرداخت بهره می باشد
5 نسبت پوشش بدهی جاری نقدی مستقل CDCR معرف توانایی شرکت جهت بازپرداخت بدهی های جاری می باشد
6 نسبت مخارج سرمایه ای مستقل CCER معرف توانایی شرکت جهت پوشش بدهی بعد از انجام مخارج سرمایه ای در اموال و تجهیزات می باشد
7 نسبت وجوه نقد عملیاتی به کل بدهی مستقل CTDR معرف توانایی شرکت جهت پوشش تعهدات بدهی آتی می باشد
8 نسبت جریان نقد آزاد به کل بدهی مستقل FCFR معرف توانایی شرکت جهت ایفای تعهدات آتی نقدی می باشد

آزمون فرض ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن
در مواردی که فرضهای آزمون های پارامتری برقرار نباشند برای مثال مقیاس اندازه گیری متغیر کمتر از نسبتی باشد و یا توزیع متغیر ها نرمال نباشد از همبستگی اسپیرمن به جای همبستگی پیرسون و یا حتی رگرسیون استفاده می گردد ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن یا همبستگی رتبه ای همانگونه که مشخص است بر اساس رتبه دو متغیر محاسبه میگردد و مقدار آن بین 1- تا 1 است که مقادیر نزدیک به 1و 1- میزان تغییرات شدید همسو یا غیر همسوی دو متغیر را نشان داده و مقادیر نزدیک به صفر حاکی از عدم تغییر رتبه دو متغیر است.
فرض صفر و فرض مقابل برای آن به صورت زیر نوشته می شود :

فرمول محاسباتی میزان همبستگی اسپیرمن به شرح زیر است ( D اختلاف رتبه دو متغیر است):

در جدول زیر مقادیر ضریب همبستگی اسپیرمن , مقدار سطح معناداری به همراه تعداد نمونه مربوط به متغییروابسته نسبت جاری به تفکیک سال و برای شرکتهای غیرمشمول ماده 141 ارایه شده است. استنباط در مورد آزمون فرضها بر اساس سطح معناداری حاصل از آزمون است، بدین گونه که هرگاه مقدار سطح معناداری کمتر از 05/0 باشد، فرض صفر در سطح 95 درصد رد می شود و در غیر این صورت فرض صفر رد نمی گردد. برای نمونه مقادیر سطح معناداری برای OCFR در سال 83 (047/0), سال 84 (086/0) , سال 85(497/0), سال 86 (445/0) و در سال87 (028/0) است که در سالهای 83و 87 در سطح 95 درصد معنادار است و در سایر سالها رابطه معناداری وجود ندارد. رابطه متغیر در سالهای 83 و 87 مثبت است.

جدول1:تجزیه وتحلیل ضریب همبستگی اسپیرمن برای متغییروابسته نسبت جاری درشرکت های غیرمشمول ماده141قانون تجارت

شرکتها سال مقدار همبستگی اسپیرمن CR
OCFR CICR CDCR CCER CTDR FCFR
غیرمشمول ماده 141 83 مقدار همبستگی 0/170 0/111 0/081 0/092 0/144 0/129
سطح معناداری 0/047 0/209 0/349 0/288 0/093 0/134
تعداد 137 137 137 137 137 137
84 مقدار همبستگی -0/153 -0/057 -0/209 -0/196 -0/168 -0/165
سطح معناداری 0/086 0/528 0/019 0/027 0/060 0/065
تعداد 126 126 126 126 126 126
85 مقدار همبستگی -0/061 -0/084 -0/083 -0/004 -0/057 -0/028
سطح معناداری 0/497 0/344 0/353 0/968 0/523 0/757
تعداد 129 129 129 129 129 129
86 مقدار همبستگی -0/066 -0/028 -0/145 -0/008 -0/047 -0/047
سطح معناداری 0/445 0/748 0/091 0/927 0/583 0/587
تعداد 137 137 137 137 137 137
87 مقدار همبستگی 0/217 0/195 0/061 0/084 0/276 0/271
سطح معناداری 0/028 0/050 0/543 0/405 0/005 0/006
تعداد 103 103 103 103 103 103

در جدول زیر مقادیر ضریب همبستگی اسپیرمن , مقدار سطح معناداری به همراه تعداد نمونه مربوط به متغییروابسته نسبت جاری به تفکیک سال و برای شرکت های مشمول ماده 141 ارایه شده است استنباط در مورد آزمون فرضها بر اساس سطح معناداری حاصل از آزمون است بدین گونه که هرگاه مقدار سطح معناداری کمتر از 05/0 باشد فرض صفر در سطح 95 درصد رد می شود و در غیر این صورت فرض صفر رد نمی گردد. برای نمونه مقادیر سطح معناداری برای OCFR در سال 83 (962/0), سال 84 (904/0) , سال 85(912/0), سال 86 (407/0) و در سال87 (294/0) است که درهمه سال ها بیشتراز05/0است پس در سطح 95 درصد رابطه معناداری وجود ندارد.

جدول2:تجزیه وتحلیل ضریب همبستگی اسپیرمن برای متغییروابسته نسبت جاری درشرکت های مشمول ماده141قانون تجارت

شرکتها سال مقدار همبستگی اسپیرمن CR
OCFR CICR CDCR CCER CTDR FCFR
مشمول ماده 141 83 مقدار همبستگی 0/010 0/075 -0/003 0/242 0/050 -0/013
سطح معناداری 0/962 0/723 0/988 0/243 0/812 0/951
تعداد 25 25 25 25 25 25
84 مقدار همبستگی 0/026 0/074 -0/048 0/017 0/058 0/121
سطح معناداری 0/904 0/731 0/824 0/936 0/787 0/590
تعداد 24 24 24 24 24 24
85 مقدار همبستگی 0/019 0/142 0/016 0/154 0/021 0/004
سطح معناداری 0/912 0/409 0/928 0/379 0/902 0/983
تعداد 36 36 36 36 36 36
86 مقدار همبستگی 0/125 0/135 0/119 0/358 0/145 0/176
سطح معناداری 0/407 0/389 0/431 0/017 0/336 0/242
تعداد 46 46 46 46 46 46
87 مقدار همبستگی 0/218 0/264 0/199 0/333 0/187 0/148
سطح معناداری 0/294 0/224 0/340 0/104 0/371 0/479
تعداد 25 25 25 25 25 25

در جدول زیر مقادیر ضریب همبستگی اسپیرمن , مقدار سطح معناداری به همراه تعداد نمونه مربوط به متغییروابسته نسبت آنی به تفکیک سال و برای شرکت های غیرمشمول ماده 141 ارایه شده است استنباط در مورد آزمون فرضها بر اساس سطح معناداری حاصل از آزمون است بدین گونه که هرگاه مقدار سطح معناداری کمتر از 05/0 باشد فرض صفر در سطح 95 درصد رد می شود و در غیر این صورت فرض صفر رد نمی گردد. برای نمونه مقادیر سطح معناداری برای OCFR در سال 83 (128/0), سال 84 (666/0) , سال 85(620/0), سال 86 (710/0) و در سال87 (411/0) است که در سال های تحقیق بیشتراز05/0است پس در سطح 95 درصدفرض صفرردنمی گردد.یعنی رابطه معناداری وجود ندارد.

جدول3:تجزیه وتحلیل ضریب همبستگی اسپیرمن برای متغییروابسته نسبت آنی درشرکت های غیرمشمول ماده141قانون تجارت

شرکتها سال مقدار همبستگی اسپیرمن QR
OCFR CICR CDCR CCER CTDR FCFR
غیرمشمول ماده 141 83 مقدار همبستگی 0/131 0/067 0/075 -0/006 0/105 0/079
سطح معناداری 0/128 0/446 0/383 0/945 0/223 0/360
تعداد 137 137 137 137 137 137
84 مقدار همبستگی 0/039 0/085 -0/041 -0/019 0/042 0/039
سطح معناداری 0/666 0/347 0/647 0/836 0/641 0/665
تعداد 126 126 126 126 126 126
85 مقدار همبستگی -0/044 -0/020 -0/114 0/006 -0/033 -0/026
سطح معناداری 0/620 0/821 0/201 0/945 0/710 0/770
تعداد 129 129 129 129 129 129
86 مقدار همبستگی -0/032 -0/025 -0/049 -0/013 -0/022 -0/020
سطح معناداری 0/710 0/775 0/574 0/880 0/796 0/818
تعداد 137 137 137 137 137 137
87 مقدار همبستگی 0/082 0/015 -0/035 0/055 0/136 0/117
سطح معناداری 0/411 0/880 0/722 0/582 0/172 0/242
تعداد 103 103 103 103 103 103

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله عوامل موثر در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله عوامل موثر در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه در pdf دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله عوامل موثر در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله عوامل موثر در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله عوامل موثر در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه در pdf :

عوامل موثر در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه
و معرفی مدل مناسب جهت ارزیابی تاثیر عوامل بر FDI

چکیده
سرمایه گذاری مستقیم خارجی FDI نیروی محرک جهانی و یک موتور مهم رشد اقتصادی می باشد. کشورهای در حال توسعه به انداز کشورهای توسعه یافته جذب FDI را بخاطر مزایای زیادش برای پیشرفت اقتصادی جستجو می کنند. FDI نه تنها می تواند به یک اقتصاد سرمایه آورد بلکه شناخت، تکنولوژی و مهارت را انتقال می دهد و به همان اندازه اشتغال و تجارت را ایجاد می کند. با این حال در بررسی اهمیت تشویق برای پس انداز و به تبع آن سرمایه گذاری داخلی ، واردات تکنولوژی از کشورهای توسعه یافته، سرمایه گذاری مستقیم خارحی (FDI) یک نقش مهمی را در نیل به رشد اقتصادی سریع در کشورهای در حال توسعه می تواند بازی کند.

در بررسی های به عمل آمده می توان به این نتیجه رسید که همانگونه که FDI اساساً به کشورهای در حال توسعه کشورهای روی می آورد ولی متاسفانه اغلب این کشورها مقاصد مساعدی برای جذب FDI نیستند. به علاوه، در میان کشورهای در حال توسعه تعداد معدودی کشور از قبیل چین، هندوستان، نیجریه و سودان عمدتاً کشورهای گیرند FDI می

باشند. بقی کشورهای در حال توسعه به سادگی یا تاثیر FDI را در رشد و توسعه اقتصادی نادیده می گیرند و یا هیچ اقدامی در راستای مساعد سازی زمینه جذب FDI انجام نمی دهند .در این مقاله با استفاده از اطلاعات مربوط به میزان جذب FDI در برخی کشورهای در حال توسعه سعی دارد عواملی را شناسایی کند که موجبات جذب FDI در کشورهای در حال توسعه باشد. بر اساس یک بحث مقایسه ای با متمرکز شدن روی این موضوع که چرا بعضی کشورها در جذب FDI موفق هستند در حالیکه کشورهای دیگر چنین نیستند، مقاله نشان می دهد که کشورهایی با GDP بزرگتر و نرخ رشد GDP بالاتر، تناسب بالاتری از تجارت بین المللی دارند و در جذب FDI موفق می باشند.

کلمات کلیدی :
FDI ، کشورهای در حال توسعه، کشور با درآمد کم، کشور با درآمد پایینتر از متوسط

مشخصه های سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه: تجزیه و تحلیل قیاسی

کاملاً مشخص است که سرمایه گذاری مستقیم خارجی با ارائه سرمایه ، تبادل ارز خارجی ، انتقال تکنولوژی و افزایش میزان رقابت و دسترسی به بازارهای خارجی (گزارش بانک جهانی، 1999، کریسپو و فونتورا 2007 رومیر، 1993) موجب تحقق منافع اقتصادی در کشورهای دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی می شود. بنابراین، کشورهای در حال توسعه که نیاز سرمایه گذاری در آن ها در مقایسه با میزان پس انداز داخلی آن ها بیشتر است می توانند در بخش های اولویت دار سرمایه گذاری کنند و با وارد کردن سرمایه از بخش های خارجی به شکل سرمایه گذاری مستقیم به رشد

اقتصادی سریع برسند. مزایا و منافع سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه نا مشخص و مبهم نیست. چون اغلب کشورهای در حال توسعه برای جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی با همدیگر رقابت می کنند و نظام ها و سیاست های اقتصادی خود را آزاد می سازند و بسته های تشویقی از جمله تخفیف مالیات، تجارت آزاد، تعیین مناطق

اقتصادی آزاد و ویژه و بسته های تشویقی برای سرمایه گذاران خارجی پیشنهاد می نمایند. برای مثال، در سال 1997، کلاً 76 کشور در 151 سیاست و فرآیند مربوطه به جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی تغییرات اساسی به منظور رقابتی نمودن فضای کسب و کار انجام دادند. 89 درصد این تغییرات به منظور ایجاد یک محیط دوستانه برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی انجام شد. اما چند استثنا وجود داشت، بسیاری از کشورهای در حال توسعه در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی خیلی موفق نیستند بنابراین، این سوال همیشه مطرح می شود که چه چیزی جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی را تعیین می کند؟

آتوکورلا (2009 و Athukorala) در یک مقاله که در حاشیه مجله تحقیق اقتصادی کاربردی منتشر شد بیان کرد که سوال مربوط به مشخصه های سرمایه گذاری مستقیم خارجی یک موضوع چند بعدی است چون انگیزه های مختلفی در بین تصمیمات سرمایه گذاری کشورهای خارجی و مؤسسات چند ملیتی وجود دارد. برای مثال، برخی از مؤسسات و شرکت های چند ملیّتی بازارهای داخلی بزرگ را جستجو می کنند و برخی از آن ها، منابع طبیعی را جستجو می نمایند. به عبارت دیگر،

برخی از مؤسسات و شرکت های چند ملیّتی به راحتی می خواهند طرح های خود را طوری طراحی کنند که هزینه تولید خود را کاهش دهند و با بازار جهانی ارتباط قویتری داشته باشند. بنابراین، ایجاد شرایط جهت فراهم سازی مشخصه های مهم مدنظر در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی ممکن است چند گانه باشد. در حقیقت، تحقیق در مورد سرمای

ه گذاری مستقیم خارجی برای تعیین مشخصه های سرمایه گذاری مستقیم خارجی روز به روز پیچیده تر می شود. (نیونین کامپ و اسپاتز، 2002؛ باندیرا و وایت، 1968؛ اسکمیتز و بیری، 1972؛ روت و احمید، 1979؛ تورسی، 1985؛ اسکنیدر و فری، 1985؛ پتروکیلاس، 1989؛ ویلر و مودی، 1992؛ جون و سینگ، 1996). اگر چه برخی از متغیرهای اقتصادی از جمله میزان

تولید نا خالص داخلی و رشد آن صرفنظر از سایر متغیرهای اقتصادی ـ اجتماعی به عنوان مشخصه های مهم سرمایه گذاری مستقیم خارجی در نظر گرفته شده اند اما نقش محیط تجاری در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی هنوز نا مشخص است و گاهی اوقات هم نقش محیط تجاری در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی دقیق و شفاف پیش بینی نمی شود. در نتیجه، یافته های تجربی در مورد مشخصه های سرمایه گذاری مستقیم خارجی کاملاً نا منظم هستند و گاهی اوقات گمراه کننده می باشند. بنابراین باید تحقیقات تجربی زیادی در مورد متغیرهای کاملاً مشخص و تعیین شده صورت بگیرد و داده ها و اطلاعات جدیدی به دست آید تا مشخصه های سرمایه گذاری مستقیم خارجی کاملاً مشخص شود.

در این زمینه، هدف این مقاله آن است که با بررسی نتایج حاصل از تحقیقات انجام گرفته فاکتورها و عوامل اساسی را که در جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه تحت تأثیر قرار می دهند را شناسایی نماید. این مقاله از داده¬ها و اطلاعات مربوط به دوره 2007ـ2005، 68 کشور در حال توسعه آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین استفاده می کند که قبلا نیز در مقالات مختلف از ابعاد مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

بقیه قسمت های این مقاله به شرح زیر سازماندهی شده است. بخش 2، روندهای جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهان و کشورهای در حال توسعه نمونه را ارائه می کند. بخش 3 سه فرضیه قابل تست را در تعیین مشخصه های سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه مطرح می¬کند. این بخش همچنین مواد و روش تحقیق را هم شامل می شود و نتایج تحقیقات مختلف نیز در این بخش مورد توجه قرار خواهد گرفت و نهایتاً، خلاصه و مجموعه ای از یافته ها و آثار و نتایج سیاسی در بخش 4 ارائه خواهد شد.

2 روندهای جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی
2-1 کشورهای در حال توسعه، گیرنده های اصلی سرمایه گذاری مستقیم خارجی نیستند.
روند تجزیه و تحلیل جریان ورودی سرمایه گذاری مستقیم خارجی نشان می دهد که کشورهای توسعه یافته بهترین گزینه برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی هستند اما کشورهای در حال توسعه گزینه مناسبی نیستند. جدول 1 نشان می دهد که در سال 2007، کل جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهان 1833344 میلیون دلار آمریکا بود که از آن مقدار، فقط 3/27 درصد به کشورهای در حال توسعه اختصاص داشت و بقیه به کشورهای توسعه یافته جریان یافت. (کنفرانس تجارت و توسع سازمان ملل، 2009). علاوه بر این، از سال 1997، سهم کشورهای در حال توسعه در سرمایه گذاری مستقیم خارجی کاهش یافته است. همانطور که ستون آخر جدول 1 نشان می دهد، در این دوره، سهم کشورهای در حال توسعه در سرمایه گذاری مستقیم خارجی به تدریج کاهش می-یابد.
در سال 1997، کل سهم کشورهای در حال توسعه در سرمایه گذاری مستقیم خارجی، 40 درصد بود که در سال 2007، این مقدار به 27 درصد کاهش یافت.
اما در دوره زمانی بلند مدت ، کل جریان ورودی سرمایه گذاری مستقیم خارجی به کشورهای در حال توسعه به مقدار زیاد افزایش یافته است. این جدول همچنین نشان می دهد که بین روندهای جریان ورودی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهان و کشورهای توسعه یافته یک رابطه یک به یک وجود دارد چون جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهان و در کشورهای توسعه یافته در یک طرح مشابه و یکسان نوسان پیدا می کند. به عبارت دیگر، جدول 1 نشان می دهد که روند جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی به کشورهای در حال توسعه تقریباً ثابت می باشد و تا اینکه در سال 2003، این جریان سرمایه گذاری با جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهان ارتباطی ندارد. بعد از سال 2003، مشاهده می شود که جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی به کشورهای در حال توسعه بطور ثابت افزایش می یابد.

جدول 1: روندهای جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال 2005ـ1997 (در واحد میلیون دلار آمریکا)

منبع: کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل، گزارشات سرمایه گذاری جهان، 2003، 2005، 2009

2-2 کشورهای در حال توسعه آسیایی مورد توجه سرمایه گذاران خارجی هستند.
جدول 1 نشان می دهد که کشورهای در حال توسعه در مقایسه با کشورهای توسعه یافته در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی کاملاً کُند عمل می کنند. از همه مهم تر اینکه، عملکرد کشورهای در حال توسعه در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی کاملاً نا موزون است. کشورهای در حال توسعه آسیایی در مقایسه با کشورهای در حال توسعه آفریقا و آمریکای لاتین در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی موفق تر هستند. شکل 1 این حقیقت را نشان می دهد. شکل 1 نشان می

دهد که ازسال 1997 تا 2003، روند میزان جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی به آسیا و کشورهای در حال توسعه آمریکای لاتین تقریباً به یک اندازه است. اما از سال 2003، جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی به کشورهای در حال توسعه آسیایی در مقایسه با آمریکای لاتین به مقدار قابل توجهی افزایش یافته است. به عبارت دیگر، کشورهای در حال توسعه آفریقا همیشه در مقایسه با کشورهای در حال توسعه آسیا و آمریکای لاتین در همان دوره کمتر مورد توجه سرمایه گذاران خارجی قرار گرفته اند.

 

شکل 1: روند جریان ورودی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین

2-3 در میان قاره ها، کشورهایی که درآمد سرانه متوسط دارند بیشتر مورد توجه سرمایه گذاران خارجی هستند.
شکل 1 نشان می دهد که کشورهای در حال توسعه آسیا نسبت به کشورهای در حال توسعه آفریقا و آمریکای لاتین در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی موفق تر هستند. از همه جالبتر اینکه، در هر قاره، تنها کشورهایی که درآمد سرانه متوسط دارند موفق تر بوده اند. جدول 2، این الگوی نا برابر جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی به کشورهای در حال توسعه را نشان می دهد.

این جدول، بیشترین و کمترین سرمایه گذاری در کشورهای دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین در سال 2007 را نشان می دهد. در آسیا، کشور چین، موفق ترین کشور دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال 2007 می باشد و نپال هم کمترین دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی می باشد. در سال 2007، چین به تنهایی 56/4 درصد از سرمایه گذاری مستقیم خارجی جهان را به خود اختصاص داده است و از کل سرمایه گذاری مستقیم خارجی 28 درصد آن به آسیا و منطقه اقیانوسیه و 71/16 درصد کل سرمایه گذاری مستقیم خارجی به تمام کشورهای در حال توسعه راه یافت. در سال 2007، نپال تنها 6 میلیون دلار آمریکا سرمایه گذاری مستقیم خارجی داشت. در سال 2007 نیجریه بیشترین دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی در قاره آفریقا بود. این کشور تقریباً 24 درصد سرمایه گذاری مستقیم خارجی آفریقا و 5/2 درصد کل سرمایه گذاری مستقیم خارجی کل کشورهای در حال توسعه را دریافت کرد. کمترین دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی سال 2007 آفریقا، کوموروس بود که تنها 1 دلار آمریکا سرمایه گذاری مستقیم خارجی داشت. در آمریکای لاتین اِل سالوادور بیشترین دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی 2007 بود که 21/1 درصد کل سرمایه گذاری مستقیم خارجی آمریکای لاتین در سال 2007 را دریافت کرد. کمترین دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی آمریکای لاتین در سال 2007، هائیتی بود که تنها 75 دلار آمریکا سرمایه گذاری مستقیم خارجی داشت.

جدول 2: کشورهایی در سراسر قاره ها که بیشترین سرمایه گذاری مستقیم خارجی را دریافت نموده¬اند.

یافته مهم این است که تمام کشورهای دریافت کننده بیشترین سرمایه گذاری مستقیم خارجی در میان قاره ها کشورهایی بودند که درآمد سرانه متوسط دارند و تمام کشورهایی که کمترین میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی را داشته اند کشورهایی بودند که درآمد کمتری دارند.

3 زمینه تئوریکی، فرضیه ها و تشخیص مدل
شکل 1 و جدول 2 کاملاً نشان می دهند که کشورهای آسیایی در مقایسه با کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین و کشورهایی با درآمد سرانه متوسط نسبت به کشورهایی که درآمد کمتر دارند بیشترین دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی هستند.
این سوال مطرح می شود که چرا کشورهای آسیایی و کشورهایی که درآمد سرانه متوسط دارند در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی موفق هستند؟ فاکتورها و عوامل اصلی که جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی را تعیین و مشخص می کنند کدامند؟
بحث تئوریکی اصلی در مورد مشخصه های سرمایه گذاری مستقیم خارجی با یک سوال ساده در مورد دلیل سرمایه گذاری سرمایه گذار خارجی در سایر کشورها شروع می شود. تصمیم سرمایه گذار خارجی به سرمایه گذاری در یک کشور خارجی اساساً به بازده سرمایه گذاری سودمند بستگی دارد.
(کیندا، 2010) این سود (II) عبارت است از تفاوت بین درآمد کل (TR) منهای هزینه کل (TC) که (II) را می توان به شکل یک تابع به صورت زیر نوشت:
II = f (P , Q , TC)

TC = IC + OC + HC ,
dII / dP , dII / dQ > 0 dII / dIC , dII / dOC , dII / dHC <0
P = قیمت محصول که در اصل در بازار رقابتی تعیین می شود.

Q = بازده
TC = هزینه کل
IC = هزینه ورودی به عنوان مثال هزینه حمل، زمین، نرخ سود و هزینه مواد خام و حامل های انرژی ( برق، گاز، آب )
OC = هزینه های عملیاتی. این هزینه هم هزینه های مالی و زمانی از جمله پول و زمان لازم برای دریافت
گواهی صادرات و واردات و تجارت و پول و زمان لازم برای دریافت گاز، آب و برق و زمین و معامله و هزینه های حمل و نقل را شامل می شود.
HC =
هزینه پنهان. این هزینه عبارت است ¬از¬تفاوت بین زمان و پول که توسط دولت مشخص می¬شود و زمان و پولی که در حقیقت توسط سرمایه گذاران صرف می شود. این هزینه شامل هزینه های حاصله میشود.
در یک کشوری که سرمایه گذاران خارجی، تجارت خود را با هزینه کم انجام می دهند و در یک مقیاس کلی و در یک قیمت رقابتی محصول تولید می کنند. میزان سود بیشتر خواهد بود. این بدان معناست که متغیرهایی که سود را تعیین می کنند می توانند جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی به یک کشور خاص را هم تعیین کنند. بنابراین ما می توانیم تابع را به یک شکل خلاصه تر و به صورت زیر بنویسیم:
(2) FDIit = f (P , Q , TC) —–
با جایگزین کردن TC = IC + OC + HC در معادله (2) می توان آن را به صورت زیر بازنویسی کرد:
(3) FDIit = f (P , Q , IC , OC , HC) —–
i و t به ترتیب کشور خاص و سال را نشان می دهند.
شکل کوتاه شده تابع FDI در معامله (3) بطور مشخص فاکتورهایی را نشان می دهد که جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی به کشورهای میزبان را تحت تأثیر قرار می دهند. طبق معادله (3)، سرمایه گذاران خارجی ترجیح می دهند که در کشورهایی سرمایه گذاری کنند که آن ها می توانند مقدار زیادی محصول را با هزینه کم تولید کنند. براساس معادله (3) ما سه فرضیه را می توانیم بیان کنیم تا فاکتورهایی را که جریان ورود مستقیم سرمایه گذاری خارجی به کشورهای میزبان را تحت تأثیر قرار می دهند را شناسایی و تعیین کنیم و به این سوال که چرا کشورهای آسیایی و کشورهایی با درآمد سرانه متوسط در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی موفق هستند پاسخ دهیم.
وضعیت اقتصاد و نرخ رشد اقتصادی، جریان ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی به یک کشور خاص را تحت تأثیر قرار می دهد. اقتصاد بزرگ و رشد اقتصادی سریع، اقتصادهای بزرگ را به وجود می آورد و هزینه های حمل و نقل و بازاریابی محصول را کاهش می دهد چون محصولات اغلب در کشور میزبان فروخته می شود. در حقیقت، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (2000 و 1998) یک گروه از سرمایه گذاران خارجی را طبقه بندی می کند که بیشتر مایلند در کشورهای خارجی سرمایه گذاری کنند تا بازار داخلی ایجاد نمایند. سرمایه گذاران خارجی که این بازار را جستجو می کنند و به دنبال آن هستند ترجیح می دهند در کشورهایی سرمایه گذاری کنند که بازار داخلی بزرگ و نرخ رشد اقتصادی سریعی دارند. این سرمایه گذاران خارجی می توانند علی رغم فروش محصولات در اقتصاد میزبان بخشی از تولیدات خود را به کشورهای دیگر صادر کنند. این بدان معناست که کشوری که بازار داخلی آن کوچک است اما از طریق تجارت بین المللی به بازار جهانی مرتبط است میتواند اقتصادهایی مشابه اقتصادهای کشورهایی با بازار داخلی بزرگ برای سرمایه گذاران خارجی تولید کند. بنابراین، ورود به بازار جهانی می تواند ورود سرمایه گذاری مستقیم خارجی را تعیین و مشخص کند. شاید، تعداد کمی از اقتصادهای کوچک نظیر هنگ کنگ و سنگاپور به دلیل راهیابی و ورود به بازار جهانی مقدار زیادی سرمایه گذاری مستقیم خارجی را دریافت می کنند. (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل، 2009). بنابراین بهتر است که فرصیه زیر را مطرح کنیم:
فرضیه 1 کشورهایی که تولید نا خالص ملی آن ها زیاد است و نرخ رشد تولید نا خالص ملی آنها بیشتر است و از طریق تجارت بین المللی به بازار جهانی دسترسی و راهیابی زیادی دارند ( احتمالاً) در مقایسه با سایر کشورها در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی موفق هستند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن در سیستم هزینه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن در سیستم هزینه یابی شرکتهای جدید در pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن در سیستم هزینه یابی شرکتهای جدید در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن در سیستم هزینه یابی شرکتهای جدید در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن در سیستم هزینه یابی شرکتهای جدید در pdf :

مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن در سیستم هزینه یابی شرکتهای جدید

چکیده
یکی از ویژگیهای محیط تجاری امروزی افزایش رقابت در تمام سطوح است. علاوه بر آن در قرن 21 شرکتها نه تنها به فعالیت در کشورهای مختلف نیاز دارند بلکه آنها باید استراتژی های جهانی را جهت هماهنگ کردن عملکردشان در سراسر زنجیره ارزش ایجاد کنند. متناسب کردن زنجیره تامین درشکل جدید سازمانها مثلاً سازمانهای مجازی و اتحادهای تجاری از نظر

استراتژیکی مهم شده است . موسساتی که خواهان افزایش سهم بازار خود و کسب سود و منافع هستند باید خود را با تغییرات محیط موجود وفق دهند .از اینرو تغییرات بسیاری در روشهای کسب وکار در حال شکل گیری است که یکی از آنها ، رویکرد مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار است. این مقاله سعی بر بررسی مفهوم BPR ازجنبه مختلف شامل تعاریف ، تفاوت آن با طراحی مجدد فرآیند، چالشهای آن و ارتباط آن با IT داشته و سپس این بررسی را که ابتدا مربوط به کل سازمان

است در بخش سیستم هزینه یابی متمرکز می نماید. سوال اصلی تحقیق این است که چگونه می توان BPR را در مورد سیستم هزینه یابی به کار گرفت. با توجه به اینکه در قرن حاضر شرکتها به سمت مجازی شدن پیش می روند، دیگر سیستمهای هزینه یابی رایج از جمله سیستم سیستم سنتی و ABCکارساز نبوده و نیاز به سیستم جدیدی متناسب با اینگونه تحولات در سازمان و محیط بیرونی سازمان احساس می شود که این مقاله گامی در این مسیر رفع آن است.

واژگان کلیدی: هزینه یابی بر مبنای فعالیت ؛ مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار ؛ فناوری اطلاعات3 .

مقدمه
برای درک دقیق BPR بهتر است با سابقه و چگونگی خلق آن آشنا شد . در 1980 یک نارضایتی فراگیر بابت عدم رضایت از ارزش افزوده ناشی از فن آوری اطلاعات (IT) در بیشتر سازمانهای اقتصادی آمریکا حاکم شد . چرا که با آن همه سرمایه گذاری شرکتها جهت توسعه IT در آن سالها تاثیر چندانی در افزایش بهره وری و توسعه عملکردها نداشت . برای حل این موضوع چندین اظهار نظر متفاوت ازسوی کارشناسان و متخصصین ارائه گردید که مهمترین آنها توسط آقای Hammer بیان شد . بر اساس این نظریه اشکال کار مربوط به IT نیست بلکه روان بنودن و اشکال در فرآیندهای سازمانی ساختار ها و طراحی های سازملنی است که بخوبی کار نمی کند . بعقیده طرفداران این نظریه عدم انعطاف پذیری ساختارهای سازمانی و پیچیدگی روشها در سازمانها که از دهه 1960 بجا مانده موجب عدم کارایی IT در توسعه عملکرد سازمانها می شود . طراحی های کهنه و قدیمی سازمانها مانع و اغلب یک آشفتگی پیچیده بود . در حقیقت سیستم های اطلاعاتی قادر به تاثیر و یا کارایی بیشتر در این سازمانها نبودند .
فشار کاهش زمانهای تولید هزینه ها ، و پاسخ بهتر به مشتری همراه با سرعت در رقابتهای جهانی در دهه 1980 موجب نیاز شدیدتر برای کشف راههای جدید برای خروج از این بحرانها شد . تنها راه حل خروج ازاین بحرانها در طراحی مجدد فرآیندها و بهره گیری ازمزایا و ظرفیتهای IT نهفته بود که این تبدیل به جرقه اصلی برای ظهور BPR شد .

مفهوم مهندسی مجدد کسب و کار علت نیاز به آن
در ادبیات موضوع مورد بحث تعاریف گوناگونی راجع به فرآیند و مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار BPR از سوی بسیاری از نویسندگان ارائه شده است . ازجمله فرآیند یعنی یک سری از فعالیتها و عملیاتی که در یک توالی مشخص به منظو ر تبدیل نهاده ها به ستاده ها انجام می گیرند (Kelada , 1996) یا اینکه به اعتقاد دیگر یک فرآیند مجموعه ای ازوظایف مرتبط به هم است که به صورت منطقی به منظور تحقق هدف مشخصی انجام می شوند ( short , Davenport , 1990) البته باید به این نکته نیز توجه داشت که فرآیند ها به عقیده این دو نویسنده میتوانند به دو دسته تقسیم شوند [ 18] که شامل:

فرآیندهای عملیاتی : شامل فعالیتهای مربوط به تولید و عرضه محصول و خدمت به مشتریان می گردد
فرآیندهای مدیریتی: در برگیرنده فعالیت های مربوط به کسب هماهنگ کردن منابع است.
از اواخر دهه 1980 شرکتهای تجاری از طریق مهندسی مجدد فرآیند تغییرات اساسی در عملیات خویش ایجاد کرده اند . در حقیقت ، مهندسی مجدد فرآیند، تفکری مجدد و عمیق درباره فرآیندها و طراحی مجددشان به منظور بهبود اساسی در ابعاد عملکردی جاری سازمان از جمله هزینه، کیفیت ، خدمت و سرعت عمل است .

(Keli , A shayeri , 1998) به عبارت دیگری BPR یعنی تحلیل و طراحی جریانهای کاری و فریندهای داخلی و بین سازمان (short , Davenport , 1990) یا اینکه تفکر دوباره و اصولی درباره فرآیندها و طراحی مجدد و ریشه ای آنها به منظور دست یابی به اصلاحات چشمگیر در عملکرد ازقبیل هزینه ، کیفیت ، خدمت و سرعت (Hammer , champy 1993)

سایر مولفان مثل (Talwar , 1993) به روی تفکر دوباره ، بازسازی دوباره و ساده و موثر کردن ساختار فرآیندها ، روشهای کار و سیستمهای مدیریت متمرکز شده اند Stepper , petrozzo , (1994) اعتقاد دارند که BPR طراحی همزمان فرآیندها، سازمانها و سیستمهای اطلاعاتی حمایت کننده آنها را جهت دستیابی به بهبود ریشه ای در زمان ، بهای تمام شده ، کیفیت و ارائه خدمات به مشتری را در بر می گیرد. [3]

در مورد تفسیر و هدف تغییرات فرآیندها سردرگمی وجود دارد به طوری که [ 316] :
• بهبود فرآیندهای کسب و کار (Harrington 1991)
• طراحی مجدد فرآیندهای مرکزی (Kaplan and Murdoch , 1991)
• نو آوری فرآیندها ( Davenport and short , 1990)

• انتقال فرآینده های کسب و کار (Burke anol peppard , 1993)
• طراحی فرآیندهای کسب و کار متوقف ( Johanssen et al 1993)
• تعریف مجدد اهداف سازمانی (venkatraman , 1994)

• مدیریت فرآیند کسب و کار (Duffy , 1994)
• تحلیل و اصلاحات ساختار یافته ( Zairi , 1997)
همانطور که می بینید در حالی که برخی ازاین اصطلاحات به یک مدل عمومی بهبود فرآیند کسب و کار در یک معیار بزرگ اشاره دارند سایر مولفان به این موضوع که مهندسی مجدد می تواند در سطوح متفاوت داخل شرکت ارائه شود . شاره دارند . مثلا در IBM مهندسی مجدد بازده زیادی در بهای شده کیفیت و زمان اما بر روی عملکرد کلی شرکت اثر کمی داشت .
Hammer and Champy ( 1993) سه نوع شرکت را که از BPR استفاده می کنند را تعریف نموده اند [183]:
1- شرکتهایی که مشکل آنها عمقی است و حق انتخاب ندارند این شرکتها به وضوح به مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار نیاز دارند .

2-شرکتهایی که مشکل ندارند اما مدیریت احساس می کند مشکل در حال آمدن است و می خواهد علاج واقعه قبل از وقوع بکند.
3-شرکتهایی که در اوج قرار دارند و می خواهند از رقبا فاصله بگیرند و بنا براین از BPR استفاده می کنند.
با توجه به این طبقه بندی و موارد گفته شده فوق می توان گفت به خاطر تغییرات رقابتی ناشی از بهای تمام شده و کیفیت نیاز به انعطاف پذیری و عکس العمل می باشد که ارزش مدیریت فرآیند در اینجا شناخته می شود . نقشی که مدیریت فرآیند می تواند بازی کند . ایجاد منافع رقابتی پایدار می باشد که BPR نامیده می شود . در حالت کلی مشتریان رقابت و تغیرات فراگیر سریع و مداوم ازجمله تغییرات محیط رقابتی و افزایش تاکید بر یکپارچگی شرکت و وب سایتهای آنها سه عامل اساسی در ایجاد نیاز به عکس العمل که BPR نام دارد می باشد [3] در بخش بع

 

دی ویژگیها محل اجرا و رابطه مهندسی مجدد با تکنولوژی اطاعات به طور خلاصه مورد بررسی قرار می گیرد .

ویژگیهای BPR مراحل اجرای آن و رابطه آن با IT
عمده ترین ویژگی فرآیند مهندسی مجدد این است که کارها در هم ادغام می شوند و وظایف مشترک به جای وظایف تخصصی به وجود می آیند ؛ بوروکراسی کاهش می یابد ؛ سازمانها مسطح می شوند ؛ تصمیمات به وسیله کارگران اتخاذ می شود : مراحل موجود در فرآیند به شکل طبیعی انجام می شود . مهندسی مجدد فرآیندها فارغ ازجبر توالی در امتداد خط مستقیم است تقدم طبیعی در کار بهتر از تقدم مصنوعی ناشی ازخصیصه خطی بودن می تواند مورد بهره برداری قرار گیرد . خط زدائی کردن فرآیند ها سرعت کار را افزایش میدهد ؛ ساختار های وظیفه ای از بین می روند توجه شدیدی در دست یابی به اهداف میشود ؛ کار جایی انجام می گردد که بیشترین معنا را بدهد مدیران تبدیل به مربی می شوند ؛ از تکنولوژی اطلاعات بهره می گیرند ؛ بازرسی ها و کنترلها کاهش می یابد از نگرش سیستمی استفاده می شود ازبهبودهای ناقض و تدریجی اجتناب می شود ؛ در یک عبارت کلی می توان گفت مهندسی مجدد هم علم است و هم هنر . علم از نظر تئوری و هم در اجرا [16].
در رابطه با اجرای BPR ما وارد مراحل جزئی و تفصیلی آن که در عمل مورد استفاده قرار می گیرد نمی شویم بلکه این مراحل را به صورت کلی و در سطح کلان مد نظر داریم که به طور کلی شامل [3].

1- تصور کردن و ادارک : مهمترین و اساسی ترین مرحله مهندسی مجدد فرآیند درک فرآیندهای سازمان است تشخیص فرآیندهای موجود جمع آوری اطلاعات راجع به آنها و سپس ترسیم نمودار فرآیندها از گامهای اساسی این مرحله است . به کمک این روش می توان به آسانی مشخص ساخت که در کجا و چگونه فرآیندها را بهبود بخشید . در واقع ، ادراک فرآیند به حذف فعالیتهای فاقد ارز ش افزوده تاخیرها و دوباره کاری ها و نیز ساده فرآیند کم می کند .

2- بررسی روش عملکرد فرآیندها و طراحی مجدد آنها : در این مرحله پس از تعیین نقاط قوت و ضعف فرآیندهای موجود بایستی با توجه به منابع فنی و اجتماعی فرآیندها بهبود یابند یا دوباره طراحی شوند .
3- اجرای فرآیند: در این مرحله فرآیند بهبود یافته با دوباره طراحی شده باید از طریق اعمال تغییرات ضروری در ساختار سازمانی و سیستم اطلاعاتی موجود و حتی در فرهنگ سازمانی به اجرا در آید .

4- ارزیابی و بهبود مستمر فرآیند : در این مرحله فرآیندهای به اجرا در آمده باید از نظر کیفی به گونه ای مستمر ارزیابی و کنترل شوند تا بدین طریق هرگونه اشکال و یا عدم کارایی احتمال آنها ازمیان برداشته شود و به صورت مستمر بهبود یابند . تکنولوژی اطلاعات عنصری است که اثر آن را بروی مراحل اجرای BPR و بکارگیری آن نمی توان نادیده گرفت . قابلیتهای IT شامل بهبود دسترسی به طالاعات و هماهنگی میان واحدهای سازمان می باشد [2] IT بسیار قدرتمند است . به طوری

که می توان به جای پشتیبانی ساده فرآیندهای طراحی شده جدید را ایجاد کند [82] Bill Gates بیان می دارد که اگر دهه 1980 عصر کیفیت و دهه 1990 عصر مهندسی مجدد بوده است دهه 2000 عصر سرعت می باشد . او عقیده دارد که برای موفق شدن در عصر دیجیتال شرکتها به توسعه یک زیر ساخت جدید دیجیتالی شبیه سیستم عصبی انسان نیاز دارند این امر یعنی بکار گیری IT سازمانها را قادر می سازد تا کاراتر اداره شده ، نسبت به فرصتها و تهدیدات سریعتر عمل کرده ، و اطلاعات لازم را سریعتر به افرادی که به آن نیاز دارند برسانند [2].

حال چه ارتباطی بین BPR و IT وجود دارد؟ Hammer و IT Champy را به عنوان کلید قادر کننده BPR می دانند [8]. Davenport et al بیان می دارد که BPR نیاز به یک دید وسیعی در مورد IT و فعالیت تجاری و رابطه بین آنها دارد در واقع آنها می گویند که IT امکان هماهنگ کردن فرآیندها را فراهم می آورد و BPR به آن نیاز دارد . نقش IT را در BPR به سه بخش می توان تقسیم کرد [2] که شامل :

– قبل ازطراحی مجدد
– حین طراحی مجدد ، و
– پس از طراحی مجدد

رابطه IT و BPR که شامل سه مورد فوق می باشد در جدول شماره 1 خلاصه شده است
رابطه IT با BPR به قدری متداخل است که IT را نمی توان به عنوان فقط یک ابزار سودمند در BPR و مکانیزه کردن فرآیندها نگریست بلکه از آن می توان برای تغییر شکل کسب و کار و طرحهای جدید از آن استفاده نمود بنابراین همانطور که دیده می شود ازنقش آن در مهدسی مجدد فرآیندها نمی توان چشم پوشی کرد [2]
پس از کسب آگاهی نسبی در مورد BPR ویژگیها ، مراحل و ارتباطهای آن در این بخش ما وارد بحث سیستمهای هزینه یابی رایج نیاز به مهندسی مجدد این سیستمهای در شرکتهای جدید که در حال حرکت به سوی مجازی شدن می باشند وارد می شویم .

مهندسی مجدد در بخش هزینه یابی
با توجه به تعریفهای انجام شده در مورد فرآیند و مهندسی مجدد همانگونه که گفته شد یک بخش ازفرآیند های قابل مهندسی مجدد فرآیندهای مدیریتی می باشند که در برگیرنده فعالیتهای مربوط به کسب و هماهنگ کردن منابع است سیستم جسابداری و نیز بهای تمام شده در این بخش ازفعالیتها قرار می گیرند .
امروزه با توجه به تغییرات ایجاد شده در محیط سازمانها متناسب کردن زنجیره تامین در شکل جدید سازمانها از جمله سازمانهای مجازی ، شبکه های حمل و نقل و تولید جهانی و اتحاد های تجاری ازنظر استراتژیکی اهمیت بسیاری پیدا کرده است و شرکتها در همه بخشها در حال آزمون راههایی جهت کاهش هزینه ها کوتاه کردن زمان تولید و اداره ریسکها می یانشد از جمله بخشهای مهم در رابطه با این موارد سیستم هزینه یابی جهت تعیین بهای تمام شده صحیح می باشد [ 631] .
چون این تغییرات به طور مستمر ادامه دارند در رابطه با تعیین صحیح بهای تمام شده سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت در سال 1990 توسط Robin cooper و Robert Kaplan جهت رفع اشکالات سیستم در این امر جایگزین آن شد .

سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت ABC
هزینه یابی بر مبنای فعالیت یکی از سیستمهای نوین هزینه یابی است که بهای تمام شده محصولات را دقیق تر ازسیستم هزینه یابی سنتی محاسبه می کند در این سیستم برخلاف سیستم سنتی که محصولات را مصرف کننده فعالیتها می داند فرض بر این است که فعالیتها مصرف کننده منابع هستند و محصولات در نتیجه انجام فعالیتها تولید می شوند . در سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت هزینه بر مبنای فعالیتهای همگن در مخازن هزینه انباشت می شود و سپس هر مخزن هزینه بر اساس یک محرک هزینه که مبنای تخصیص می باشد به موضوعات هزینه سرشکن می گردد. [ 10111219] .

 

نقش IT قبل ازطراحی مجدد نقش IT حین طراحی مجدد نقش IT پس ازاجرا
• مهندسی مجدد یک اقدام و
استراتژیک محسوب می شود . که باید با چشم انداز سازمان هم آهنگ باشد . بدین منظور بایستی نقاط قوت و ضعف سازمان به خوبی شناسایی گردد . در این مرحله باید اطمینان حاصل کرد که مهندسی مجدد باید انجام شد .
• فعالیتهایی که در این مرحله انجام می گردد غالباً شامل:

توسعه یک چشم انداز استراتژیک
شناسایی خواسته های مشتریان سازمان
وضع نمودن اهداف هزینه ای ، سهم بازار، و درآمد
ارزیابی قابلیتهای مهندسی مجدد

تعریف مرز و دامنه فرایندها
متعهد نگهداشتن مدیران • بکارگیری تکنولوژیهایی نظیر پایگاههای داده مشترک و نرم افزار های گروهی که کلیه افراد یک فرایند از آنها می توانند استفاده کنند . در Texas Instrument با انجام این کار فرایند توسعه محصول که در کشور های مختلف صورت می گرفت به طور قابل توجهی بهبود یافت .
• تسهیل برنامه ریزی و کنترل فرایندها
• آوردن اطلاعات به درون فرآیندها
• آوردن روشهای تحلیل پیچیده به درون فرایندها
• ارتقا قابلیت کارکنان در تصمیم گیریهای مبتنی بر اطلاعات کافی و حداقل وابستگی به سطوح عمودی سازمانی.
• شناسایی توانمند سازهای فرایندها
• درک طبیعت تغییرات پیشنهادی و متناسب نمودن استراتژی های IT با آن تغییرات
• کسب و اشاعه دانش و تجارب بهبود فرایندها
• • ایجاد یک حلقه بازخوردی دیجیتال
• تهیه ابزارهایی برای ارزیابی فرایندهای مهندسی مجدد شده
• بهبود فرایند IT که برای تامین نیازهایی که در حین مهندسی مجدد از قلم افتاده اند.
• تهیه برنامه ای برای پاکسازی ، اگر فعالیت ها نا موفق بود
• مبادله نتایج کارهای BPR بین کارکنان
• کمک در متعهد ماندن به فعالیتهای BPR
• ارزیابی سرمایه گذاریهای بالقوه و میزان بازگشت فعالیتهای مهندسی مجدد
بنابراین IT می تواند در موارد زیر نقش ایفا نماید :
• اطلاع رسانی در مورد قابلتهای IT در مهندسی مجدد
• ایجاد زیر ساختها و مدیریت اطلاعاتی که پشتیبان تحول در سازمان باشد .
• تقویت نگرش فرایندی به سازمان
• شناسایی و انتخاب فرایندهایی که باید طراحی مجدد گردد.
• مشارکت در پیش بینی نوع تغییرات و اطلاعات مورد نیاز که آنها را پیشتیبانی می کند .
• آموزش کارکنان IT در موضاعات غیر فنی نظیر بازاریابی ، ارتباط با مشتری
بنابراین IT می تواند در موارد زیر نقش ایفا نماید:
• تبادل نتایج در حال کسب فعالیتهای BPR
• تبدیل فرایندهای غیر ساخت یافته به روشهای روتین
• کاهش /جایگزینی نیروی انسانی مورد استفاده در فرایندها
• اندازه گیری عملکرد فرایندهای جاری
• تعریف اهداف عملکردی روشن به گونه ای که محرک پیاده سازی گردد
• تهسیل و بکارگیری ابزارهایی که هماهنگی بین سازمانی را بیشتر کند.
• تعریف مرز و دامنه فرایندها

تمرکز ABC بر صحت اطلاعات در مورد بهای تمام شده محصولات ، خدمات ، فرآیندها ، فعالیتها ، کانالهای توزیع ، مشتریان و قراردادها و پروژه ها می باشد . ABC به تعریف مسائل و فرصتها کمک کرده و راه حلهایی را برای حل مسائل یا راه حل های را برای بهره وری از فرصتها ارائه می دهد [ 12] . این سیستم فعالیتهای عمده فرآیند تولید راشناسایی و در یک از 4 طبقه سطح واحد محصول سطح دسته محصول ، سطح محصول و سطح کارخانه قرار می دهد . هر چه به سطح کارخانه نزدیکتر شویم ازرابطه علت و معلولی بین مخزن هزینه و موضع هزینه کاسته می شود تا جایی که در مورد هزینه های سطح کارخانه این رابطه به حدی ضعیف است . بر اساس سیستم ABC هزینه های کلیه سطوح بر اساس محرکهای فعالیت به محصولات تخصیص داده می شود اما هزینه های سطوح کارخانه بر اساس مبانی اختیاری به محصولات تسهیم می شود [19131415].

 

نیاز به یک سیستم هزینه یابی جدید
در محیط های تولیدی خدماتی پیشرفته سازمانها اغلب در یک محیط فیزیکی وسیع پخش شده و کار می کنند . آنها بیشتر بر شبکه های تجاری شرکا تکیه می کنندو با تامین کنندگان کالا و خدمات و عرضه کنندگان ارتباط پیوسته ای دارند به عبارتی می توان گفت زنجیر تامین و زنجیره ارزش در سطح داخل یک سازمان نیستند و در یک محدوده وسیع گسترده شده اند . با توجه به این شرایط سیستمهای هزینه یابی رایج ( شامل ABC ) ممکن است برای شرکتهای مجازی و یا مدیرت زنجیره تامین یکپارچه مناسب نباشند چون بیشتر فعالیتهایی که باعث افزایش ارزش می شوند ( ارزش افزوده دارند ) از شرکا و تامین کنندگان نشات گرفته اند . علاوه بر این در موسسات مجازی فعالیتهای ایجاد کننده ارزش افزوده ممکن است به دلیل انجام امور به صورت الکترونیکی و On- Line مشهود نباشند . بنابراین بکارگیری ABC به نظر مناسب نمی رسد [1].

 

البته باید توجه کرد که هر چند روشهای هزینه یابی رایج برای گزارشگری مالی خارجی و کنترلی منابع در کارخانه تامین کنندگان و شرکا مفید است اما برای اندازه گیری بهای تمام شده و نیز ارزیابی عملکرد در یک موسسه مجازی و یا زنجیره ارزش یکپارچه تاکید باید بر مدیریت بهای تمام شده تکنولوژی آگاهیها و اطلاعات باشد [1]

یکی از مشکلات بکارگیری ABC در سازمانهای امروزی این است که چون بیشتر فعالیتها دارای منبع خارجی م یباشند دیدن و پیگیری برخی فعالیتهای مهم مشکل شده است . بهبود در سازمانها بایستی برکارهایی که با فعالیتهای ایجاد ارزش کننده برای سازمان مرتبطند تمرکز کند . این در حالی است که هزینه یابی رایج اطلاعات مفیدی را در مورد اینگونه فعالیتهای که بیشترین پتانسیل را برای بهبود عملکرد دارند گزارش نمی کنند سیستم هزینه یابی رایج محدود به یک طبقه بندی کارکردی می باشد که این طبقه بندی کارکردی همراه با ستفاده از انحرافات بهای تمام شده به عنوان یک کلید ارزیابی عملکرد می باشد [1].

معیارها و پارامترهای رایج اغلب سبب می گردند که عملکرد کارکردی در هزینه عملکرد کلی یک شرکت بهبود یابد (Miller , 1996) با این وجود طبقه بندی کارکردی به نظر زودگذر می رسد چرا که یکپارچگی بخشهای کارکردی بوسیله بکارگیری IT و نیز شبکه های بین شرکا تجاری در حال افزایش است . اطاعات خوب در مورد فعالیتها بر تمرکز بر بهبود عملکرد کلی کمک می کند . آن همچنین به بهبود پیشرفت و تامین بازخورد در مورد کارها کمک میکند و سیستم هزینه یابی رایج اطلاعات فعالیتهای مورد نیاز برای دستیابی به یک بیشن در بهبود عملکرد را فراهم نمی آورند [1].

هزینه یابی طی 30سال اخیر دچار تغییرات زیای شده و اهمیت سریارهای تولیدی و غیر تولیدی افزایش یافته است [1211] هزینه های سربار تحت تاثیر نوع اقتصادی و هدف آن افزایش یافته اند و بکارگیرندگان و پردازش کنندگان آگاهی ، مهندسان و متخصصین نرم افزار در بسیاری ازطرحها بیشترین نیرو یکاری را تشکیل می دهند . در برخی موارد هزینه های سربار بیرونی مرتبط با مهندسی ، بازاریابی و توزیع تا حدی افزایش یافته است که ازهزینه های کار مستقیم زیادتر شده اند . و هزینه یابی را دچار چالشهای زیادی کرده اند . مخصوصا در شرکتهای مجازی در جایی که هزینه های خرید و حمل و نقل و سربار اکنون تعیین کننده کل هزینه هاست [1].

شرکتها در حال ایجاد تغییرات اساسی در سازمانها و تکنولوژی بکار گرفته شده در عملیات تولیدیشان هستند اما آنها سیستم بهای تمام شده شان را فراموش کرده اند . این امر از این طریق کاملا واضح می باشد که اطلاعات در دسترسی برای یک سیسیتم هزینه یابی رایج ABC جهت بهبود مستمر برنامه ها که در محیط رقابتی امروزی بسیار اساسی و مهم است کافی نمی باشد .

به طور خلاصه اینکه سیستم ABC یک سیستم هزینه یابی مفید در شرکتهاست که ارائه دهنده فعالیتهای با ارزش افزوده داخل میباشد اما نه برای شرکتهای مجازی که ارزش افزوده در آنها ناشی از شرکا می باشد .ABC برای یک تامین کننده که تولید کننده است مفید می باشد . اما برای یک شرکت مجازی یا زنجیر تامین یکپارچه به خاطر طبیعت وسیع و توزیع شده آنها ، یک سیسیتم هزینه یابی متناسب است که بهای تمام شده خرید و حمل و نقل بعلاوه هزینه های سربار را استفاده می کند . اکنون با توجه به این مطالب نیاز به یک چنین سیستمی احساس می شود .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله چگونه حکومت اسلامی زمینه ساز حکومت امام زمان می شود. در pd

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله چگونه حکومت اسلامی زمینه ساز حکومت امام زمان می شود. در pdf دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله چگونه حکومت اسلامی زمینه ساز حکومت امام زمان می شود. در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله چگونه حکومت اسلامی زمینه ساز حکومت امام زمان می شود. در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله چگونه حکومت اسلامی زمینه ساز حکومت امام زمان می شود. در pdf :

چگونه حکومت اسلامی زمینه ساز حکومت امام زمان می شود.

دوره آخرالزمان ظاهرا فرارسیده است و مقدمات ظهور امام زمان از همه جهت فراهم می‌شود. دولت منتخب امام زمان در جمهوری اسلامی بر سر کار آمده است. رییس جمهور در سازمان ملل برای تعجیل در فرج امام زمان دعا می‌‌کند، و جهان درگیر فقر و خشونت و توفان و ترور و نگران از خرابی ‌محیط زیست و گسترش سلاح‌های‌ کشتار جمعی‌ را به ظهور قریب ‌الوقوع او تبشیر و انذار می‌دهد. اعضای هیئت دولت با امام زمان میثاق می‌بندند و وزیر ارشاد اسلا

می برای‌ رساندن آن به امام زمان رهسپار چاه جمکران می‌شود. دولت آقای

رییس جمهور بودجه کلانی را برای پذیرایی از زایران چاه جمکران اختصاص می‌دهد و مسیر حرکت امام زمان را مشخص می‌کند تا آن را پیش از ظهور بسازد و آماده داشته باشد، و فالگیران دولت پیش‌بینی می‌کنند که دو سال بیشتر برای‌ این کار وقت ندارند. همراهان رییس جمهور دست‌یابی ایران به فنآوری اتمی را از علایم ظهور می‌شناسند و تعجیل در آن را به این دلیل لازم. مردم ایران حد اکثر یکی ‌دو سال وقت دارند که خود را برای‌ ظهور امام زمان آماده کنند. ایران در یکی دو سال آینده محور تحولات جهان خواهد بود و جهان پس از آن شکل و شمایل دیگری‌ خواهد داشت.

این مهلت یکی دوساله اتفاقا با برخی از پیش‌بینی‌های مقامات غربی و ناظران سیاسی‌ همآهنگی دارد. آنان نیز معتقدند که یکی دو سال آینده برای‌ ایران و جهان سرنوشت‌ساز خواهد بود. جمهوری اسلامی و تحولات آن در مرکز دیپلماسی جهانی قرار گرفته است. عراق و افغانستان و کره شمالی و زیمبابوه و سودان و حتی‌ اسراییل و فلسطین به تدریج از قلم اول دستور کار تماس‌ها و فعالیت‌‌های بین‌المللی کنار می‌روند و جای آن‌ها را ایران می‌گیرد. همه نگرانند – نگران

یک حادثه تاریخی و سرنوشت‌ساز. ارزیابان و تحلیلگران تحولات سیاسی‌ از ظهور تازه‌ای خبر می‌دهند. ظهور قدرتی که خواب شب را بر اسراییل و آمریکا و متحدان آنان حرام خواهد کرد. ظهور قدرتی مخرب و تهدیدکننده جهان از پایگاه (و خاستگاه؟) امام زمان. دستیابی جمهوری اسلامی، این «زنگی» مست، به تیغ بران سلاح اتمی. حادثه‌ای که معادلات سیاسی‌ خاورمیانه و احیانا جهان را به هم خواهد ریخت.

تقارن و همسویی این دو پیش‌بینی کاملا تصادفی نیست. امام زمان خود بیش از هزار و سد سال آزگار منتظر تشکیل جمهوری اسلامی ایران و ظهور آقای احمدی‌نژاد بوده است. اکنون که این هر دو فراهم شده ظاهرا دلیل دیگری برای تاخیر در ظهور خود او باقی نمانده است. البته در روایات آمده است که امام زمان با شمشیر (ذوالفقار دو دم علی؟) به جان کفار می‌افتد و از کشته آنان پشته می‌سازد. ولی هر بچه مسلمانی می‌داند که در عصر تانک و خمپاره و موشک و اتم از شمشیر کاری ساخته نیست، و از این رو باید شمشیر را استعاره‌ای از سلاح مدرن زمان دانست. یعنی که حضرتش باید به پیشرفته‌ترین سلاح روز یعنی سلاح اتمی مجهز باشد تا بتواند دمار از کفار برآرد. و تامین این مهم، البته بر عهده مخلصان درگاه او است. آنان باید سلاح مناسب او را فراهم آورند تا آن حضرت در ظهورش تاخیر نکند. چگونه می‌توان ادعای‌ انتظار ظهور کرد و هر جمعه صبح با دعای ندبه به استغاثه پرداخت تا خداوند در ظهور امام زمان تعجیل کند و در عین حال برای ‌تامین سلاح مناسب او کاری نکرد؟ اگر دنیا در برابر این انجام این مهم ایستاده است باید راهی برای علاج آن یافت. امام در مورد مسلمانان خدعه کرد و آن را مجاز دانست. در مورد کفار به طریق اولی م

ی‌توان چنین کرد. و مکروا، و مکرالله، والله خیر الماکرین.

به این ترتیب، هم گفتن این که دست‌یابی جمهوری اسلامی ایران به فنآوری اتمی از علایم ظهور امام زمان است معنی ‌پیدا می‌کند و هم مهلت دوساله‌ای که مقامات برای‌ ظهور امام زمان پیش‌بینی‌ کرده‌اند با ارزیابی‌های بسیاری از ناظران بین‌المللی برای ‌دستیابی حکومت ایران به سلاح‌های اتمی هم‌خوانی دارد. البته ناظرانی هم هستند که این مهلت را پنج تا ده سال پیش‌بینی کرده‌اند، ولی حکومت ایران که از خوش‌حالی قرار ظهور امام زمان در دو سال دیگر در پوست خود نمی‌گنجد دسته گل را عملا به آب داده و بر پیش‌بینی‌های این ناظران خط بطلان کشیده است. مقامات جمهوری اسلامی زرنگی‌های زیادی در تماس‌های خود با جامعه بین‌المللی و از جمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و اتحادیه اروپا از خودنشان داده‌اند، و تا ا

 

مروز

توانسته بودند خبر ظهور امام زمان را مخفی نگهدارند. ولی اکنون ظاهرا چنان از پیشرفت کار راضی‌اند و ظهور امام را قطعی ‌می‌دانند که دلیلی برای‌ مخفی داشتن بیشتر آن ندیده‌اند و ناگفتنی را باز گفته‌اند.

به هر حال تا این جای کار مسئله پیش‌بینی است و معلوم نیست سر انجام آن به کجا بکشد. قدر مسلم این که کفار از ظهور امام زمان باید بسیار دلهره داشته باشند. مسئله شوخی بردار نیست. پس از هزار و سیسد سال که اسلام و شیعه مظلوم مانده بوده، برای‌ اولین بار یک حکومت اسلامی استقرار یافته است تا مقدمات ظهور امام عصر را فراهم کند. قرن‌ها کفار بر مسلمانان و به خصوص شیعیان ستم کرده‌اند. امام زمان بیش از هزار و سد سال رنج غیبت را بر

خود هموار کرده بوده است. همه کائنات در انتظار بوده‌اند تا جمهوری‌ اسلامی تاسیس شود. در این جمهوری نیز بیست و شش سال طول کشیده تا دولت امام زمان روی کار بیاید. اکنون امام زمان می‌آید تا انتقام تاریخی مسلمانان و بالاخص شیعیان را از کفار بگیرد. کدام کافری است که از شنیدن این خبر تنش نلرزد و شب از خواب نپرد؟ دوران سلطه کفر و استکبار جهانی رو به پایان می‌رود. کافران جهان متحد شوید!

و این اتحاد در حال شکل‌گیری است. اگر عراق در صف کافران جهان تفرقه انداخت و اروپا و آمریکا را در برابر هم قرار داد، امروز به یمن سیاست‌های ظهورطلبانه جمهوری اسلامی ایران این جدایی رو به زوال است. در فاصله چندماه پس از روی کار آمدن دولت منتظر ظهور احمدی‌نژاد دو قطب اروپا و آمریکا به طرز معجزه‌آمیزی به هم نزدیک شده‌اند. سیاست دولت بریتانیا که یکی از مدافعان

جمهوری‌ اسلامی در برابر فشار آمریکا بود بیش از هر زمان دیگر با سیاست آمریکا هم‌آهنگ شده است. در آژانس بین‌المللی ‌انرژی اتمی‌ حتی‌ هند نیز علیه ایران رای داد. گویی که همه دنیای‌ کفر به صداقت سخنان احمدی‌نژاد در سازمان ملل دایر بر نزدیکی ظهور امام زمان اطمینان یافته و قانع شده که خطر واقعا جدی است. این سخنان و اظهارات متعاقب آن در ایران کار دیپلمات‌های آمریکایی را بسیار ساده کرده است. اگر کولین پاول سه چهار سال پیش باید بارها به اروپ

ا و آسیا سفر می‌کرد تا متحدی در برابر عراق پیدا کند (و غالبا دست خالی باز می‌گشت) امروز خانم رایس با یک سفر کوتاه به راحتی ره چندساله را یکشبه طی‌ می‌کند.

دنیای کفر در برابر خطر ظهور امام زمان ساکت نمی‌نشیند، و اکنون که دولت احمدی‌نژاد پیش‌بینی وقوع آن را در دو سال آینده کرده است فوریت مقابله با آن را بیشتر درک می‌کند. بدین ترتیب جمهوری اسلامی و غرب (دنیای‌کفر) در یک مسابقه زمان‌بندی شده مرگ و زندگی درگیر شده‌اند. دولت آقای احمدی‌نژاد می‌داند که بدون ظهور امام زمان موجودیت جمهوری اسلامی در برابر هجوم فرهنگی و سیاسی‌ دنیای کفر در خطر است، و از این رو برای‌ تامین شرایط لازم ظهور امام زمان از هیچ کوششی فروگذار نخواهد بود. دنیای کفر نیز که با فرض ظهور امام زمان حیات خود را در خطر می‌بیند سعی خواهد کرد نگذارد آن «شرایط لازم» فراهم شود. دو رقیب: یکی‌ ظاهرا به دنبال سلاح اتمی‌ بیمه‌کننده موجودیت خود و دیگری به دنبال حفظ حیات خویش و محروم کردن رقیب از این سلاح. و در میان آنان مردم ایران که باید هزینه این بازی خطرناک را از حیات و مال و جان خود بپردازند.

 

پروردگار عالم پیغمبر اسلام را به منظور هدایت مردم و با دین حق فرستاده است برای اینکه پیغمبر اسلام و دین اورا برتمام ادیان عالم پیروزکند و بر تمام برنامه های جهانی غلبه بدهد و این قضیه به قدری مورد قضای قطعی پروردگار است که می فرماید ولوکره المشرکون اگر مردمان بی ایمان هم دردنیا به این غلبه مطلق و به این پیروزی بدون قیدوشرط راضی نباشند اراده قطعی پروردگار این است که این مطلب عملی شود ولو مشکرین ناراضی باشند.
بعضی اخبار و روایات می گویند آن زمانی که دین مقدس اسلام وآئین رسول اکرم بر

تمام ادیان جهان غلبه می کند و حکومت بی قید وشرط اسلام در سراسر گیتی حاکم می شود در حکومت آسمانی اما عصر است.
آنوقت در اینجا این سوال پیش می آید البته این سوال صرفاّیک سوال علمی اجتماعی و روانشناسی اجتماعی است وآن این است ملتها و مردم جهان از نظر طرز تفکر و فرهنگ و منطقه زندگی و درجه رشد عقل و فکر با یکدیگرمتفاوتند اصلا مشود با این همه تفاوت یک حکومت بر دنیا حاکم باشد و یک قدرت و یک سازمان تمتم مردم روی کره زمین را اداره کند یا نه؟

جواب این مطلب را بر اساس و اصول همان سوال باید داد یعنی یک وقت صحبت صحبت عقیده ماست به موجب آیات واخبار می گوییم به سندهایی از رسول اکرم و ائمه معصومین رسیده است این کار شدنی و عملی است و یک روزی در جهان لباس تحقق ووقوع می پوشد.این جواب از نظر اصل مطلب به نام یک فصل دین است اما در باره اینکه از نظر تئوریهای علمی آیا این کار شدنی هست یا نه؟
باید بهتون عرض کنم که خوشبختانه از بعد ازجنگ بین الملل دوم به این طرف اصلا وضع افکار دانشمندان جامعه شناس دگرگونیهایی پیدا کرده که نه تنها می گویند یک حکومت می تواند دنیا را اداره کند و حتی پرونده حکومت وحدانی الان در سازمان ملل است.
بعضی دانشمندان غربی که خیلی اوج گرفته اند و می گویند الان بشر در سر یک دو راهی است یا حکومت واحد جهانی و یا نابودی بشر بر اثر جنگ سوم اینقدر قضیه از نظر علمی نزدیک شده و افکار جامعه شناسان به این امر متوجه شده است حالاالبته در این باره مطالعه بسیار دارم و اگر خود این مطلب را با آن مقداری که مطالعه دارم بخواهم مبسوطا صحبت کنم شاید واقعا چهار شب باید تمام بحث را مستقلا تمرکز بدهم روی این مطلب که برچه اساس واصولی می شود دنیا با یک حکومت اداره بشود ولی برای اینکه هم جوابی به سوالات داده باشم دنبال این مطلب وهمین بحث را یک شب به خواست خداوند بیان کرده باشم البته خیلی فشرده صحبت می کنم امیدوارم نتیجه بحث برای ما نسبت به این موضوع روشن کننده بحث باشد.
می گویند بشردرآغازامر پرخاشگر و متجاوز بود و این کشش پرخاشگری الان هم هست و حتی درباره اینکه تحلیل می کنند که چرا در دنیا اصلا جنگ واقع می شود می گویند سرش پرخاشگری و حس تجاوزی است که در بشر است.قرآن هم گاهی طبع انسان را که صحبت می کند میگوید انه کان ظلوما جهولا یا میگوید ظلوم کفار یا می گوید ان الانسان لفی خصر و ام

ثال این اموراما آن پرخشگری که درآغاز ه نظر می آید این است که بشرازدست بشر احساس آرامش نمی کرد می گفت من می روم در جنگل زحمت می کشم مقداری میوه جنگلی بدست می آورم که بخورم اما اطمینان ندارم که آن غار پهلوی غار من ،سکنه اش به من

 

حمله کنن مرا بکشند و ذخیره مرا ببرند.این روح پرخاشگری در بشر بودو بعد بشر متوجه شد که اگر با هم بسازند و یک زندگی بعنوان تفاهم به وجود آورد این خطر از بین می رود و

بهتر می تواند زندگی کند لذا سرآغاز زندگی اجتماعی شد.اول که زندگی اجتماعی آغاز شد به صورت یک خانواده بود بعد که مقداری سطح فکر بالاتر آمد شد به صورت عشیره بعد که مقداری بالاتر آمد شد به صورت قبیله بعد که مقداری بالاتر آمد شد به صورت یک حکومت و لی حکومت استبدادی بعد بالاتر آمد مسئله ملوک الطوایفی به خودش رنگ گرفت می گویند رسی

ده تا به الان که دنیا حکومت دموکراسی پیدا کرده وزندگی اجتماعی 100 میلیون، 150 میلیون، 200 میلیون تا جائیکه زندگی 800 میلیون درچین کمونیست به صورت یک حکومت در آمده.800میلیون و یک حکومت و یک اداره .چطور شده که بشر به این وضعیت درآمد؟میگویند سربزرگ قضیه این است که سطح فکر بالا آمد.هرچه بشر بهترفکر کند وبیشتردر

ک کند تمکین درمقابل حکومت مرکزی وتمرکزقدرت ملی بیشترمی شود می گویند هر قدر سطح فکر انسان کوتاهتر باشد به زندگی حیوانی نزدیکتر است.هر قدر سطح فکر مردم بالاتر بیاید به زندگانی انسانی نزدیکتر است.
بنابراین معیار قبول حکومت بزرگ برمعیاررشد عقل وتکامل فکرمردم است.این یک مقدمه اساسی بحث است.اگراین مقدمه را فراموش کنید یا الان توجه نفرمائید آنوقت درخلال بحث نتیجه گیریمان ناقص می شود. انسان هرقدر به دنیای حیوان نزدیکتر باشد زندگی فردی بیشتری دارد یک گوسفند خودش می خورد یک بز خودش می چرد یک کبوتر خودش دنبال غذا می رود ولی وقتیکه سطح فکر بالا آمد تعاون می آد همکاری می آد مواظبت و کوشش می آد وبالنتیجه خانواده می شود،عشیره می شود،قبیله می شود ایل می شود، شهر می شود، مملکت می شود، یک میلیون می شود 100 میلیون می شود ،800 میلیون می شود و برهمین معیا

ر اگر برود جلو 3میلیارد می شود وقتیکه ما حکومت 800 میلیونی رامی بینیم تحقق دارد چ

را باور نکنیم که حکومت 2 میلیاردی هم قابل تحقق باشد معیار بالا آمدن سطح فکر است،این مقدمه اول سخن.
اما مقدمه دوم درباره عواملی که باعث دگرگونی ملتهای می شود واوضاع و احوال ملتها را تغییر می دهد می گویند اولین علامتی که درعوض کردن ملتها و تشکیل ملتها اهی ملت را زیاد بکند و طرفداردان بسیار بوجود آورد مسئله اقتصادی است اگر محور اقتصاد بر یک صولی بگردد که همه مردم دورآن اصول بگردندآن وقت درآن موقع می شود صدها میلیون یک ملت بوجود بیارند حا

لا درروزنامه ها کم وبیش می خوانید وخوانده اید مسئله کمونیست آمد اول دراتحاد شوروی آمد بعد درکشورهای دیگر آمد بعد گفتند اقمارکمونیست،خانواده های کمونیست و بعد آمدند گفتند اصلا کمونیست بین الملل هرجا دنیا پیرو کمتب کمونیست باشد اینها اقمار یک ملت واعضای یک جامعه هستند بنابراین مسئله اقتصاد براساس اشتراک توانستند این مطلب را در کتب علمی به صورت یک ملت درآورد وبگویندمسئله اقتصادی ازعواملی است که می تواند معیار سازندگی ملت باشد حالا این خودش درجای خود بحث دامنه داردارد این مبتلا به ما نیست. ماده دوم که درباره سازندگی ملت است مسئله وحدت فرهنگ است،اگربنا شود فرهنگ تشابه پیدا کند ملتها به هم نزدیک می شوند واگر یک فرهنگ شود اصلا طرز فکر یکی می شود یک وقت می بینی دوتاقاره بزرگ اینها طرز تفکرشان یک جور است یعنی درحین اینکه از نظر سیاسی چند مملکتند ازنظر فرهنگی یکی هستند والان ازحرفهایی که درسازمان ملل هست مخصوصا دریونسکوکه مسئله فرهنگی سازمان ملل است، من کتاب دارم که این محققین و کارشناسان یونسکو می گویند باید کاری کرد از نظراصول تاریخ، اصول فضیلت، اصول انسانیت جوری دنیا را تربیت بکنیم که اصلا اخلاق ،اخلاق جهانی بشود همانهایی را اسلام گفته الان دارند ب

ه زبان خودشان بعنوان حفظ صلح جهانی می گویند.می گویند ما باید دنیا را یکجور ب

سازیم تمام دنیا طرفدار انصاف ،فضیلت، امانت، پاکی،بشردوستی،خدمت به مردم وامثال اینها.می گوید اصلا باید فرهنگ راازغالب فرهنگ ملی درآورد وجنبه فرهنگ بین امللی پیداکندکه درپرتویک فرهنگ اصولی ویا به عبارتی که ویل دورانت می گوید باید اصول اخلاق انسانی راازغالب یک ملت درآوردوتوسعه داد بنام غالب جهانی واگرمابتوانیم اینکاررابکنیم درآنموقع است

که ملل و اقوام پراکنده را به هم نزدیک کرده ایم.
قران میگوید والعصر قسم به روزگار ان الانسان لی خ

سر این معنی جهان بینی اسلام است می گوید تمام افراد بشر آمریکایی،اروپایی،آسیایی،آفریقایی،هندی شبه قاره کمونیست،غیرکمونیست هرکه هست،می گوید به روزگار قسم تمام بشردرزیا نوضرر وخسران وبدبختی است مگریک فرهنگ واحددرعقیده و واخلاق بین مردم حاکم باشد.آن فرهنگ واحد دراصطلا بالحق طرفداری عدل وفضیلت وتواصوا بالصبر خودنگهداشتن درمقابل ناروائیها.مگر این فرهنگ جهانی که الان دارند می گویند ومی گویند ریشه فضائل انسانی راباید رنگ جهانی دادتادنیا به صورت یک ملت درآید واین همه خونریزی وفساد وجنایت دربین مردم نباشد.اتفاقا دراینجا یک عبارت کوتاهی رایادداشت کردم که این شاهد خوبی است که برایتان بگویم از یکی از جامعه شناسان می گوید امروزعلائم بیشماری نشان می دهد که درهمه جا تمایلی برای ازمیان بردن سدهای فرنگی بین مل

تها احساس می گردد این سدها برودویک وحدت پیدا شودوممکن است ا

نسانیت به تدریج به سوی آنچه وندلولکی که گفته دنیای واحدی خوانده است یا گراهام والاس که جامعه کبیرنام نهاده است دنیابه سوی این هدف گام بردارد بنابراین ازحالا این زمزمه ها پیدا شده که بشر می گوید باید برود به سوی یک وحدت برود به سوی یک هدف تا

دنیا،یک دنیای عدل و حق وانصاف باشد و این جنگهای خانمان برانداز دیگر بین مردم تکرار نشود این هم بازبحث زیاد دارد من فهرست گفتم اول اساس اقتصاد در سزندگی ملتها دوم اساس فرهنگ.
اما سوم می گویند سومین امردرساختن ملتها وحدت ملی تحول خودبخود است.صرنظرازامرفرهنگ و صرفنظرازامراقتصاد خوبخود جامعه ساخته شود.وقتی دربحث خودبخود صحبت می کنند می گویند مرادمان ازبحث خودبخودنه این است که علت نداشته باشد،نه،می گوید سازندگی ملت بی علت نمی تواند باشد خودبخود که می گویییم یعنی نقشه نباشد مزاج خود مردم آماده بشود برای یک سازندگی نو.اینرا تعبیر می کنند به خودبخود و بعد یکی ازجامعه شناسان وقتی درسازدگی خودبخود مثال می زندمی گوید درآن موقع که آبراهام لینکلن آمد وقضیه بردگی را لغو کرد این آبراهام لینکلن نبود لغوکرد این همان تحول خودبخود بود.مزاج مردم برای پذیرش لغوبردگی آماده بود منتها اوسربزنگاه رگ زد بنابراین اگرمزاج جامعه جوری بشود که برا

ی تحول و دگرگونی آماده باشد خودبخو دملتها به هم نزدیک می شوند وخودبخود دنیا به صورت یک ملت در
می آید. این سه تا مطلب 1-اقتصاد2-فرهنگ 3- خودبخود آن هم مقدمه اول هم رشد عقل.
عقل باید بیاید مردم را به هم نزدیک کند اگر این مقدمه عرضم ر
مسئله عقل درموضوع امام عصرآمده. خودبخود به معنی آماده شدن مردم هم به موجب روایات در زمان امام عصر و قبل ازظهورامام عصر آماده می شود نتیجه 100% دیگر مثبت است حالا دیگر بیان مطلب که چطور یک حکومت بنام حکومت اما عصر تمام جهان را اداره کند. اول مسئله عقل.مردم چرا به هم نزدیک می شوند به اعتباررشد عقل هم نمود رشد عقلی بالاتر شد ملوک الطوایفی محکوم می شود وحکومت مرکزی و قدرت قانون قویتر.اخبار چه می گوید درباره مسئله ظهور امام عصر از نظر عقل یک روایت است از امام باقر(ع) است که در تمام کتب نو

شته شده.
عن ابی جعفر(ع) اذاقام قائمنا وضع الله یده علی روس العباد وجمع بها عقولهم و کملت بهی احمالهم.
اما باقر می فرماید زمان ظهوراما عصر می رسد قبل ازظهوراین یکی ازمقدمات ظهوراست وضع الله یده علی رئس العباد نمی گوید وضع الله یده علی روس مسلمین یا مومنین می گوید وضع الله یده علی روس العباد دست رحمت حق بالای سرشرقیها،غربیها،اروپائیهاآمریکائیها،آسیایهامی آید.این دست رحمت حق چه می کند. می گوید فجمع بها عقلوهم با دست حضرت حق عقلهای مردم متمرکز می شود وکملت بهی احملاهم عقل مردم کامل می شود.قبل ازظهورامام عصر یکی از شرایط ظهور ترقی عقل مردم است. یعنی باید اینقدر سطح افکاربیاید بالا اینقدرمغزها باید ترقی کند که تمام روی کره زمین بتواند حکومت را بپذیرد وچون ازنظر روان

 

شناسی اجتماعی اصل اساسی و پایه اصلی قدرت حکومتهای بزرگ دردنیا برمقیاس ومعیار صلاحیت عقلی مردم است پس شرط اول عقل است. اینرا اخبارما می گوید این جمله را خوب دقت کنید درروزگار های گذشته ملوک الطوایفی شکل هندوستان،هندوستان هریک منطقه یک ماهاراجه داشت.اوسلطنت می کرد او حکومت داشت منطقه اش چقدر بعضی ازمنطقه ها بزرگ، بعضی کوچک ماهاراجه،ماهاراجه،ماهاراجه همش ماهاراجه.این یعنی حکومت ملوک الطوایفی.حالا الان چطور شده که 400 میلیون زیر بار یک حکومت است. سطح می آید بالا هرچه سطح فکربالاتر بیاد ملوک الطوایفی محکوم می شود واصول دموکراسی به قول امروز که عالیترین حکومت شناخته شده است دردنیای امروز مردم را اداره میکند پس شرط اول عقل. این درحدیث ماآمده یعنی یک کسی بخواهد یک بحث علمی کند آیا می شود دنیا را یک حکو

مت اداره کند جواب مردمون هست، نه مثل بره اند. یک ذره که آمدند بالا خانواده یک ذره بالاترعشیره یک ذره بالاتر قبیله یک ذره بالاترایل یک مقداربالاترشهر یک مقداربالاتردوتاشهر،ملوک الطوایفی می

آید بالا یهو می گویند 20 میلیون یک حکومت می آید بالا100میلیون یک حکومت می رود در آمریکا 200 میلیون یک حکومت

می رود درهندوستان 400 میلیون یک حکومت می روددرچین کمونیست 800 میلیون یک حکومت. اگرعقلها بیاد بالا که معنی ملوک الطوایفی برود و یک قانون برسر همه سایه باندازد خب این چه مانعی دارد امروزدرکره زمین می کند 3میلیارد ونیم بشره.سه میلیارد و500میلیون.خب وقتی قدم به قدم آمد می آید معیار عقل امام باقرمی فرماید قبل از ظهور امام عصر عقلها باید بیاد بالا.خب حالا این عقل اما دومیش را باید خوب گوش کنید من گمان می کنم آنها ئیکه سوال کردند اگرتوجه بکنند دیگرمطلب روشن می شودگفتم 3 عامل سازنده است که 1- اقتصاد 2- فرهنگ3- خودبخود.گفتم خودبخود را می گویندنه معنی اش این است که علت ندارد، مزاج جامعه برای تحول آماده است بسته به آنکه رگ را بزند، زد، اگر به موقع زد آنا دگرگونی

است.
مثالی که توکتابهامی نویسنده مال آبراهالینکلن است اما ما مثال داریم.قیام انبیا چرا گرفت اینراهیچ دقت کرده اید انبیای بزرگ هرکدامشان که آمدند درموقعی آمده اند که مزاج مردم برای تحول خودبخود آماده بود مثلا درمورد موسی می گوید یزبحون ابناکم ویستهیون نساکم و فی ذالکم بلائکم من ربکم عظیم. به اشد بدبختی آل اسرائیل دردست فراعنه زندگی م

ی کردند.پسرها رامی کشتند دخترهارا باقی میگذاشتند ذلت،تیره روزی ،گرفتاری،محرومیت،بدبختی درحداعلا. یک وقت موسی آمد آیا منشا تحول موسی اقتصاد بود نه منشا تحول فرهنگ بوذد آن هم نه اینها مدت می خواهد پس تحول مصردرزمان موسی چراشد.همین بحث خودبخود آیا خودبخودی حساب بود. نه مزاج مردم آماده بود. موسی درست نشترزد خون پرید.ومطلب عملی شد.بیاید دردوره پیغمبر اسلام واقعااین پی

شرفت بحت آوری که مسلمانان دردنیا کردند همش روی قدرت نظامی مسلمانان بود.مسلمانها درسربازی قوی باایمان فداکارازخودگذشته، ولی آقایان اصلاعددهایی که توکتابها نوشتند جوردرنمی آید.درجنگ یرموک درزمان عمرتمام مورخین می نویسندعدد سربازان امپراتوری روم 960 هزارنفر بود یعنی یک میلیون 40هزارکم.تمام عدد سربازهای مسلمانها 40 هزارنفر است.آقا مگه 40هزارتامی توانند 960هزارتا راشکست بدهند.ازنظر نظامی حالا هرچی هم خوب باشندغیرازنظامی امروزه. امروز یک بمب اتم ممکن خوردکند اما جنگ آن روزقمه بود قداره بود نیزه بود زره بود کلاه خود،نمی شد جنگ تن به تن. پس چرا موفق شدند براساس جامعه شناسی

همین تحول خودبخود. یه مرتبه ملت روم درشکم اسلام هضم شد.چرا هضم شد؟خودبخود.چراخودبخود؟ روم عصبانی بود ازحکومت خودش راه نجات می خواست مسمانها آمدند خودبخود این تحولات دست داد.حالا هرچی خوب بگم براتون غیرازاینکه این حمله تاریخی را بگم که بفهمید مطلب چی بود.درکتابهی تاریخ می نویسند مسلمانها باروم

یها دراین جنگ یرموک جنگیدند اما روزاول افتضاح ،دوم، سوم، ماه دوم اما بد. بد جنگ کردند .یک روزآقای ماهان فرمانده کل قوای روم تمام فرماندهان وافسران قسمتها رادریک سراپرده بزرگ جمع کرد

همه آمدند.ماهان شروع کرد قدم زدن گفت آبروی روم را بردید حیثیت مارادرهم شکستید این چه جنگ است این چه رسوایی است یک عدد کم مسلمانها برعدد زیاد شما غلبه می کنند چراچرااینقدر بدبختید آقا همین طورکه حرف میزددم دریک پیش خدمت بودش پیش خدمت وزارت جنگ.این ازدرخیمه آمد توگفت قربان عرض دارم بروبیرون چی می خواهی بگی پیش خدمت؟ بروبیرون. گفت راجع به همین مطلب عرضی دارم.بیرون نمی رم راجع به کدوم مطلب راجع به همین شکست.گفت چی می خوای بگی. آقا پیش خدمت گفت آقای فرمانده کل قوا قطعا جزما مسلما امپراتوری روم باید شکست بخورد.وبایدمسلمانها غلبه بکنندگفت چر

ا گفت برای اینکه نارشائی ناراحتی دراعماق جان تمام مردم راه پیدا کرده گفت به چه دلیل گفت خودم پیش خدمت تاریخه گفت خودم گفت چطور خودت گفت من پیش خدمت وزارت جنگ نبودم من زن داشتم یک بچه دوازده ساله داشتم صدتاگوسفند داشتم باآنگوسفندها زندگی می کردم.یک روزی بچه من گوسفند هارانزدیک خونمون تومرتع برده بود زن من هم آنجا تواطاقش بود ناظر بود یکی ازافرادی که الان زیراین چادرایستاده باسربازانش اومد بره، گوسفند ای مرا دید دستور داد گفت برید پنجتاشوبزارید برای صاحبش بقیه بگیرید بیائید تا رفتن گوسفندای مرا بگیرند بچه دوازده ساله من جیغ زد دادزد گریه کردچرامی بریدبرای چه می بریدگفت سر بچه را بریدیند سربچه منوبریدند.زن من دید بچه اش کشتن دوید مویه کنان وموی کنان عربده زنان وای بچم گفت زن مراهم باهاش عمل منافی عفت کردند تمام گوسفندان را هم بردند.من به خاک سیاه نشستم اومدم این شغل را گرفتم این مملکت نمی شه بمونه باید درمقابل مسلمانها شکست بخورند آقا تا این حرفو زد ماهان فرمانده کل قوا گفت کدوم افسرمعرفی کن. گفت نه معرفی نمی کم اونوکاریش نمی کنید مرا به عنوان مفتری تعقیب می کنید یه بلای تازه ای به سر من می آرید.اینوگفت وزد به گریه وخارج شد.ماهان گفت این چه وضعی است با ع

صبانیت خیمه را ترک کردورفت. نصف شب همان افسرتحریک کردسرپیش خدمت رابریدند صبح آمدند به ماهان گفتند پیش خدمت کشته شد برای اینکه مبادا سری را فاش کند.بعدهم خودرومیها شکست خورند رفتنداز بین. نمی شود بماند تحول خودبخود ودگرگونی خودبخود که جامعه شناسان می گویند غیراز تحول اقتصادی است وغیرازتحول فرهنگی

است.فهمید ید اگر

مزاج جامعه برای دگرگونی آماده باشد با تحول خودبخود تمام مردم آن تحول رااستقبال می کنند.حرف ما درباره امام عصراین است.شرایط تحول خودبخود دردنیا پیدا می شود. مزاج مردم برای پذیرش حکومت امام عصرآماده می گردد به تمام معنی الکلمه حالا خواهید گفت چه تحول خودبخودی.ببینید نمونه چیه دراخبار. مثلا درروایات عددکشتارهای قبل از قیام اما عصررا می گوید این کشتارهای زیاد مال قبل ازحکومت امام عصر است می فرماید لا یکون هذالامن قیام امام عصر نمی شود ولی زمان نمی آید حتی یذهب الثلثان الناس تاوقتی دوثلث بشر کشته شوند.سه میلیارد،دومیلیارد کشته شوند.سه میلیارد وششصدمیلیون،دو میلیاردوچهارصد میلیون نفر باید قبل از ظهورحضرت کشته شوند.

موانع ظهور آقا امام زمان(عج) و یا به تاخیر افتادن آن چیست؟

 

در ابتدا باید یک نکته را متذکر شوم که با توجه به بعضی آیات قرآن

کریم و روایات بسیاری از اسرار آفرینش برای ما مجهول است و هیچ کس هم مدعی نیست که واقف به تمام رموز آفرینش است. چنانچه خداوند متعال می فرماید اگر تمام درختان قلم بشود و آب دریا به اضافه هفت دریای دیگر مرکب گردد باز نگارش کلمات خداوند تمام نگردد (لقمان، آیه 27).
حضرت علی(ع) می فرماید: چه بزرگ است آنچه از آفرینش تو می بینم لکن در کناره آنچه از قدرت تو از ما پنهان است بسیار کوچک است و مسأله غیبت حضرت(عج) و سِر و علل آن هم یکی از کلمات الهی است که خود معصومین(ع) تصریح کرده اند که علت غیب

ت و موانع ظهورش معلوم نخواهد شد مگر بعد از ظهور حضرت(عج) چنانچه حکمت کارهای حضرت خضر معلوم نشد در زمان مصاحبت با موسی(ع) مگر بعد از مفارقت (مضمون روایت امام صادق در کتاب منتخب الاثر آیت الله صافی گلپایگانی، باب 28، فصل 2).
با این حال خود این بزرگان گاهی پرده را کنار زده و به بعضی از علل غیبت و موانع ظهور اشاره کرده که با هم سر سفره معرفت آنها نشسته و بهره می بریم. لکن مقدمتا اشاره می کنیم که در روایات بسیاری برای ظهور امام زمان(عج) شرایطی ذکر شده که تا آن شرایط محقق نشوند حضرت ظهور نمی فرمایند که نبود آن شرایط می شود از موانع ظهور مثلا در روایات متعددی، قیام سفیانی و قیام سید حسنی و قیام دجال و حوادث دیگر که در روایات مشروحا بیان شده است باید محقق شوند تا حضرت ظهور فرمایند پس مادام که این شرایط و مقدمات حاصل نباشند ظهور محقق نمی شود.
آنچه از روایات درباره موانع ظهور حضرت استفاده می شود به صورت خلاصه عبارتند از:
1- به حکومت رسیدن همه اقشار؛ یعنی غیبت حضرت(عج) آن قدر طول می کشد همه اصناف مردم از هر قشر و طبقه ای به حاکمیت برسند تا حجت بر همه تمام گردد و به همه معلوم شود که قادر به اجرای عدالت نیستند. چنانچه امام صادق(ع) می فرمایند: نخواهد بود این امر [ظهور حضرت] تا آن که نماند هیچ صنفی از مردم مگر این که ولایت پیدا کنن تا این که کسی نگوید که اگر ما ولایت می یافتیم عدالت می ورزیدیم سپس حضرت قائم به حق و عدالت قیام کند (غیبت نعمانی، محمد ابن ابراهیم نعمانی، باب 14، ش 53).
2- علت دیگری که امام باقر(ع) اشاره می فرمایند برای طولانی شدن

غیبت امتحان است می فرمایند: «لیعلم الله من یطیعه بالغیب و یؤمن به»؛ (جهان در آینده، محمد حسن موسوی کاشانی، ص 13). و از روایات دیگر استفاده می شود که امتحان به غیبت از 2 جهت از شدیدترین امتحانات است:
الف) چون اصل غیبت که بسیار طولانی می شود بیشتر مردم در شک و ریب می افتند و جز اشخاص مخلص و دارای معرفت کامل کسی بر عقیده به امامت باقینخواهد ماند چنانچه پیامبر(ص) فرمود: «لا یثبت فیها الامن امتحن الله قلبه للایمان»؛ (منتخب الاثر، آیت ا

لله صافی گلپایگانی، فصل 1، باب 8، حدیث 45).
جهت دوم ناگواری ها و سختی هایی که در زمان غیبت رخ می دهد که امام صادق(ع) فرمود: که هر کس بخواهد در عصر غیبت به دینش ملتزم باشد مثل کسی است که خارهای درخت خرما را با دست کنار بزند و غیبت طول می کشد تا سیه رویان در این محک معلوم شوند (کمال الدین و تمام النعمه، شیخ صدوق، ج 2، ص 16).
3- پیدا شدن قابلیت در منتظران یعنی مردم به این سطح از معرفت برسند که قوانین بشری در اجرای عدالت کافی نیست پیشرفت ها ولو در همه زمین ها به نابسمانانی ها و بی عدالتی ها پایان نمی دهد بلکه روز به روز بیشتر می شوند و بفهمند که فقط در پرتو ظهور حضرت(عج) عدالت کامل پیاده می شود و مردم استعداد و آمادگی برای اجرای عدالت توسط حضرت را داشته باشند نه مانند زمان علی(ع) که مردم قابلیت و تحمل اجرای عدالت او را نداشتند که «قتل لشده عدله» و این زمانی است که ظلم و تعدی همه عالم را فرا گیرد و تلخی ظلم به کام همه برسد تا همگان تشنه عدالت شوند چون تا انسان تلخی ظلم را نچشیده باشد نسیم عدالت را تشخیص نمی دهد. «یملأ الارض قسطا و عدلا بعد ما ملئت ظلما و جورا؛ زمین را پر از عدل و قسط می نماید بعد از این که پر از ظلم و جور شد» (کمال الدین، شیخ صدوق، ج 1، ص 289).
در روایات علل دیگری برای طولانی شدن غیبت ذکر شده مانند بیعت کردن با ظالمان برای حفظ جان از گزند دشمنان، کردار بد بعضی شیعیان، مهلت دادن به کافران و ظالمان، نبودن ناصر و یاری کننده.
لکن مهمترین علتی که در بسیاری از روایات بر آن تأکید شده این که طولانی شدن غیبت حضرت به حکمت الهی است و دارای مصالح و حکمت هایی است که تنها خداوند و آنها که محرم اسرار الهی هستند از آن با خبرند چنانچه امام صادق در جواب عبدالله بن فضل هاشمی وقتی در این مورد سؤال می کنند می فرماید ای پسر فضل همانا این مسأله سری از ا

سرار الهی است و غیبی از غیب های الهی است و وقتی ما خداوند را

حکیم بدانیم همه افعال او را مطابق حکمت و مصلحت خواهیم دانست گرچه علت آنها برای ما روشن نباشد (رخسار آفتاب، سید مجتبی غیوری، ص 54 نقل از الاحتجاج طبری، ج 2، ص 303).
پس ولو علت و سر طولانی شدن غیبت حضرت برای ما معلوم نباشد باید بدانیم از آن مصلحت و حکمتی است و آنچه مهم است این که به وظایف یک منتظ

ر واقعی حضرت عمل کنیم و به فرموده خود حضرت که فرمود برای ف

رج من بسیار دعا کنید. عمل کنیم. انشاءالله که چشمانمان به جمالش منور گردد. «اللهم عجل لولیک الفرج»

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله ساختمان داده در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ساختمان داده در pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ساختمان داده در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ساختمان داده در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ساختمان داده در pdf :

ساختمان داده

تعریف : ساختمان داده، کلاسی است که جهت سازماندهی داده ها مورد استفاده قرار می گیرد و از عملیات مختلف قابل اجرا بر روی این داده ها، پشتیبانی می نماید.

معمول ترین و آشنا ترین ساختمان داده، آرایه است که شامل مجموعه ای از داده ها است که پشت سر هم قرار گرفته اند و از طریق یک اندیس مشخص قابل دسترسی هستند.

قبل از شروع این قسمت، مطالب مورد بررسی در مجموعه شش قسمتی مربوط به ساختمان داده را مرور می کنیم تا هدف نهایی از این سری مطالب برای شما مشخص گردد.

 

در قسمت اول، نگاهی بر اهمیت ساختمان داده ها و چگونگی تاثیر آنها بر کارآیی یک الگوریتم خواهیم کرد. برای تعیین تاثیر کارآیی یک ساختمان داده بر روی یک الگوریتم، لازم است تا کلیه عملیات موجود در ساختمان داده به دفت مورد بررسی قرار گیرند. در ابتدا تمرکز خود را بر روی دو ساختمان داده آرایه و لیست جمع می کنیم، چراکه با این دوساختمان داده از قبل آشنایی داشته و می توانیم راحت تر به آنالیز انها بپردازیم. برای آنالیز کارآیی آنها، به بررسی عملیات موجود در هر یک از آنها و کارآیی هر یک از این عملیات خواهیم پرداخت.

 

در قسمت دوم ، به بررسی صف (Queue) و پشته (Stack) خواهیم پرداخت. همانند لیست

ها، صف و پشته نیز مجموعه ای از داده ها هستند و این دو ساختمان داده در .Net Framework Base Class Library وجود دارند. بر خلاف لیست، که اعضای آن به هر ترتیبی قابل دسترسی هستند، دسترسی به اعضای صف و پشته تنها از طریق ترتیبی خاص قابل دسترسی است. سپس به بررسی چند برنامه و طریقه پیاده سازی صف و پشته خواهیم پرداخت و پس از آن Hashtable ها را مورد بررسی قرار می دهیم. Hashtable ها امکان دسترسی به عناصر را بصورت مستقیم فراهم می نمایند (همانند آرایه یا ArrayList ها) ولی اندیس مورد استفاده در آن کلیدهایی رشته ای هستند. (String Keys)

 

هر چند ساختمان داده هایی مانند آرایه و لیست، برای دسترسی مستقیم به داده ها در زمانیکه با حجم زیادی از داده ها سر و کار داریم بسیار مفید هستند، این ساختمان داده ها برای جستجو درون داده ها، از بهینگی کمتری برخوردارند. در قسمت سوم، به بررسی ساختمان داده درخت جستجوی دودویی (Binary Search Tree) می پردازیم که روشی مناسب و بهینه برای جستجوی داده های موجود در یک مجموعه است.

 

اگرچه استفاده از درخت جستجوی دودویی باعث کاهش زمان جستجو می شود، اما دارای نواقص و کاستی هایی نیز می باشد. در قسمت چهارم، به بررسی SkipList ها می پردازیم که ترکیبی از درختهای دودویی و لیست های پیوندی (Linked List) است.

در قسمت پنجم، به بررسی ساختمان داده هایی پرداخته می شوند که می توانند نشان دهنده گراف (Graph) باشند. یک گراف مجموعه ای از گره ها (Nodes) است که هر یک از آنها با لبه هایی (Edge) به گره های دیگر متصل شده اند. برای مثال، نقشه شهرها را میتوان با یک گراف پیاده سازی کرد که در آن شهرها همان گره ها و راه ها و اتوبانهای بین شهرها نشان دهنده Egde ها می باشند. بسیاری از مسایل دنیای واقعی با استفاده از مفهوم گرافها بطور انتزاعی قابل پیاده سازی هستند.

نهایتاً در قسمت ششم، به بررسی ساختمان داده هایی می پردازیم

که نشان دهنده Sets و Disjoined Sets هستند. Set ، مجموعه ای است از داده ها که بدون هیچ گونه ترتیبی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. Disjoined Set ، مجموعه ای از Set هاست که هیچ عنصر مشترکی با یکدیگر ندارند. این دو مفهوم در پیاده سازی برنامه های امروزه کارآیی زیادی دارند و در قسمت ششم به بررسی و نحوه استفاده از آنها خواهیم

پرداخت.

آنالیز کارآیی ساختمان های داده

هنگامیکه با یک مسئله برنامه نویسی مواجه می شویم، اغلب برنامه نویسان و طراحان نرم افزار به دنبال پیدا کردن و طراحی الگوریتمی هستند تا بتوانند بواسطه آن کارآیی

برنامه خود را افزایش داده و نیازهای کاربر را به بهترین شکل ممکن برآورده نمایند. از دید یک کاربر نرم افزار نیز مفید بودن برنامه اهمیت دارد و کمتر کسی پیدا می شود که

به الگوریتم پشت پرده مورد استفاده در برنامه اهمیت دهد. اما استفاده از یک الگوریتم قوی و کارآ در زمینه برنامه یا نرم افزاری که تولید می شود، می تواند نقش بسیار مهمی در افزایش کارآیی برنامه داشته باشد. بعنوان مثال، جستجو درون یک آرایه را در نظر بگیرید. با استفاده یک الگوریتم جستجوی ساده و عادی، به تعداد اعضای موجود در آرایه باید عمل جستجو انجام گیرد. با استفاده از درخت جستجوی دودویی یا SkipList ها، مدت زمان ج

ستجو برای یک عنصر نسبتی لگاریتمی با تعداد اعضای موجود در آرایه پیدا می کند و باعث کاهش زمان جستجو می شود. زمانیکه در انبوهی از داده های بخواهیم به جستجو بپردازیم، نوع الگوریتم و ساختمان داده مورداستفاده بسیار می تواند در زمان اجام جستجو موثر باشد، بطوری که می توان اختلاف آنرا بر حسب ثانیه و حتی دقیقه حس نمود.

اگرچه ساختمان داده مورد استفاده در یک الگوریتم به شدت می تواند کارآیی آن را تحت تاثیر قرار دهد، اما روشهای دقیق و مناسبی نیز برای مقایسه و بدست آوردن این کارآیی باید وجو داشته باشند. مسئله ای که برای ما بعنوان یک طراح نرم افزار یا برنامه نویس می تواند اهمیت داشته باشد، کارآیی ساختمان های داده مختلف به هنگام افزایش حجم داده ها است. و این بدان معناست که برای هر عنصر جدیدی که وارد ساختمان داده ما می شود، زمان کار الگوریتم ما به ه شکلی تحت تاثیر قرار می گیرد.

به مثال زیر توجه کنید، فرض کنید باید برنامه ای بنویسید که آرایه ای از رشته ها را بعنوان ورودی دریافت نماید که این آرایه حاوی نام تعدادی فایل است. وظیفه برنامه شما اینست که درون این آرایه به دنبال فایلی با پسوند خاصی بگردد. نمونه ساده این برنامه می تواند بشک زیر باشد :

public bool DoesExtensionExist(string [] fileNames, string extension)

{

int i = 0;

for (i = 0; i < fileNames.Length; i++)

 

if (String.Compare(Path.GetExtension(fileNames[i]), extension, true) == 0)

return true;

return f

alse; // If we reach here, we didn’t find the extension

}

}

به نگاهی دقیق تر به این برنامه، متوجه می شوید که در بدترین حالت، یعنی زمانیکه فایل مورد نظر در آرایه وجود نداشته باشد و یا وجود داشته باشد اما در آخرین خانه آرایه جای داشته باشد، باید تمامی عناصر آرایه را یکبار مورد بررسی و جستجو قرار دهیم. برای آنالیز مسائل، بطور مثال برای آنالیز مرتب سازی عناصر آرایه (Sort)، به شکل زیر باید فکر کنیم : ” فرص می کنم آرایه ای با n عنصر دارم، اگر عنصر دیگری به این آرایه اضافه کنم n+1 عنصر خواهم داشت، در این حالت زمان اجرای برنامه من چقدر خواهد شد؟ ” . توجه نمایید که کلمه “زمان اجرا ” یا Running Time عملا به معنا محاسبه دقیق زمان اجرا برنامه نیست، بلکه محاسبه تعداد مراحل و زمان اجرای این مراحل برای یک عمل خواسته شده است. برای مثال در مورد آرایه، تعداد مراحل به تعداد دفعات دسترسی به عناصر آرایه است. برای جستجو درون یک آرایه، در صورتیکه n+1 عنصر در آرایه داشته باشیم، باید n+1 بار مقدار مورد نظر خود را با عناصر آرایه مقایسه نماییم. از اینرو می گوئیم مدت زمان جستجو درون یک آرایه بطور خطی با تعداد عناصر موجود در آرایه رابطه مستقیم دارد.

این روش آنالیز که در اینجا مطرح گردید، به روش آنالیز آسیمپوتیک (Asymptotic A

nalyze) معروف است. روش علامتگذاری که در این روش آنالیز مورد استفاده قرار می گیرد، به روش نشانه گذاری O (Big-Oh Notation) معروف است. برای نشان دادن کارآیی جستجو در آرایه غیر مرتب با استفاده از این روش نشانه گذاری، بشکل زیر عمل می شود O(n) که نشان دهنده رابطه زمان با تعداد اعضا است. بدین ترتیب با استفاده از O(n) برای نشان دادن کارآیی یک ساختمان داده، این مفهوم بدست می آید که رابطه ای خطی و مستقیم بین افزایش تعداد اعضای از n به n+1 و زمان انجام عملیات وجود دارد. بدین ترتیب علامت O ن

شان دهنده روش نشانه گذاری و روش آنالیز کارآیی است و n نشان دهنده چگونگی افزایش مراحل پردازش عمل بسته به تعداد عناصری است که می خواهند مورد پردازش قرار گیرند.

برای محاسبه زمان اجرای یک قطعه کد با استفاده از O-Notation یا همان Asymptotic Analyze می توان از چند مرحله ساده زیر استفاده نمود :

1- بدست آوردن مراحلی که زمان اجرای یک الگوریتم را شکل می دهند. همانطور که قبلاً ذکر شد، این مراحل برای یک آرایه، خواندن و نوشتن یا همان دسترسی به عناصر آرایه است و این مراحل برای ساختمان های داده ای دیگر متفاوت خواهد بود. باید توجه داشته باشی

د که برای آنالیز کارآیی یک ساختمان داده، تنها به مراحلی که توسط خود ساختمان داده ی مورد نظر انجام می شود توجه می گردد و عملیات ساده ای که توسط کامپیوتر انجام می شوند را در این محاسبه به حساب نمی آوریم. برای مثال در کد بالا، برای محاسبه کارآیی تنها به تعداد دفعات لازم برای دسترسی به عناصر آرایه توجه کرده و به زمان های لازم جهت ایجاد متغیرها و با زمان محاسبه تساوی دو رشته اهمیت نداده ایم.

2- خطهایی از برنامه که در الگوریتم شما تاثیر دارند و می خواهید کارآیی

را برای آنها محاسبه کنید را پیدا کرده و در کنار آنها عدد 1 قرار دهید.

3- اگر این خطوط که آنها را با عدد 1 مشخص کرده اید خود یک حلقه تکرار هستند، بجای عدد 1 در کنار آنها عدد معادل بیشترین تعداد تکرار حلقه را قرار دهید. اگر در جایی حلقه تو در تو دارید، باید از ضرب بیشترین تعداد دفعات تکرار حلقه ها استفاده کنید.

4- بزگترین عدد نوشته شده را پیدا کنید. این عدد زمان اجراست.

حال برای روشتن تر شدن موضوع همین مراحل را برای کد نوشته شده در بالا اجرا میکنیم. در کد نوشته شده در بالا، مراحل مورد نظر برای ما، تعداد دفعات دسترسی به عناصر آرایه است. با توجه به کد و با توجه به مرحله 2، تنها در یک خط کد، دسترسی به عناصر آرایه وجود دارد، پس عدد 1 را در کنار این خط قرار می دهیم. با توجه به مرحله 3، این خط در یک حلقه تکرار قرار دارد و این حلقه n با تکرار می شود که n تعداد عناصر آرایه است. طبق مرحله 3، عدد 1 را پاک کرده و بجای آن n در کنار این خط قرار می دهیم. N بزرگترین مقدار نوشته شده است از اینرو زمان اجرا O(n) است.

O(n) یکی از صدها زمان اجرای موجود در آنالیز Asymptotic است. برخی دیگر از زمانهای اجرا عبارتند از O(log2 n), O(n log2 n), O(n2), O(2n) و ;. بدون اینکه وارد جزئیات پیچیدگیهای ریاضیاتی Notation_O شویم، بیان میداریم که هرچه مقدار داخل پرانتز در این آنالیز کوچکتر باشد، عملیات بر روی ساختمان داده کارآمدتر است. برای مثال ساختمان داده ای که زمان اجرای آن O(log n) است به مراتب کارآمدتر از ساختمان داده ایست که زمان اجرای آن O(n) است. چراکه log n < n

نکته : برای یادآوری باید بگویم که loga b = y روش دیگری برای نمایش ay = b است. از اینرو log2 n رشد کندتری نسبت به n دارد، چراکه اگر n=8 فرض کنیم، log2 n = 3 می شود در حالیکه n=8 است. در قسمت سوم از این سری مطالب، با درخت های جستجوی دودویی

آشنا می شویم که زمان اجرایی آنها O(log2 n) است.

زمان اجرای Asymptotic و الگوریتمهای دنیای واقعی

زمان اجرای Asymptotic روشی برای محاسبه کارآیی الگوریتم در زمانی است که تعداد عناصر مورد نظر آن به سمت بینهایت میل می کند. هنگامیکه گفته می شود زمان اجرایی یک الگوریتم از الگوریتم دیگر بیشتر است، از لحاظ ریاضی بدین معناست که مراحل اجرایی و زما

ن اجرایی این مراحل در الگوریتم زمان بر بیشتر از الگوریتمی است که زمان اجرایی کمتری دارد. اما باید توجه کرد که در مواردی، الگوریتم هایی با مراحل اجرایی کم ، با اینکه دارای زمان اجرایی بالایی هستند، از الگوریتمهایی که زمان اجرایی پائین تری دارند، سریعتر اجرا می شودند. همانطور که گفته شد این امر معمولا در مواردی صادق است که الگوریتمی که زمان اجرایی آن بالاست، دارای مراحل بسیار کمی باشد.

بعنوان مثال، الگوریتمهای بسیار زیاد و متفاوتی برای مرتب سازی آرایه ها وجود دارد و هر یک از آنها دارای زمان اجرایی متفاوتی هستند. یکی از ساده ترین و بدیهی ترین الگوریتمهای مرتب سازی (Sort) الگوریتم مرتب سازی حبابی یا Bubble Sort است. زمان اجرایی این الگوریتم O(n2) است که این مقدار خاطر وجود دو حلقه تودرتو در این الگوریتم بوجود آمده است. در مقابل الگوریتم دیگری به نام Merge Sort وجود دارد که زمان اجرایی آن O(n log2 n) است. زمان اجرایی Merge Sort به مراتب کمتر از زمان اجرایی Bubble Sort است. اما برای آرایه هایی با تعداد عناصر کم، زمان اجرایی Bubble Sort کمتر از زمان اجرای Merge Sort است ! از آنجائیکه Merge Sort از یک ساختار بازگشتی استفاده میکند و نیز نیم آرایه Sort شده را در انتها با یکدیگر ادغام می نماید، در مورد آرایه های کوچک کارآیی چندانی ندارد و چون Bubble Sort تنها از جابجا کرد

ن عناصر مجاور آرایه استفاده می کند، از اینرو برای آرایه ها کوچک الگوریتمی مناسب تر است. (لطفاً در صورتیکه در مورد الگوریتمهای Sort سوال و یا مشکلی دارید حتما به من ایمیل بزنید) نهایتاً، مراحل کاری Merge Sort از Bubble Sort کمتر است اما از آنجائیکه وزن ای

ن مراحل بالاست (هر مرحله احتیاج به زمان پردازشی بالایی دارد) از اینرو برای آرایه هایی عظیم مفید است. حال آنکه برای آرایه هایی با حجم کم الگوریتم Bubble Sort مناسب تر است. پس علاوه بر توجه به زمان اجرایی یک الگوریتم، توجه به موارد استفاده و حجم داده مورد نظر نیز موثر است.

آرایه : ساختمان داده ای خطی، همگون، با امکان دسترسی مستقیم

آرایه ها یکی از ساده ترین و پر استفاده ترین ساختمانهای داده هستند که در تمامی زبانهای برنامه سازی دارای ویژگیهای مشترکی هستند :

• محتویات آرایه در یک فضای حافظه پیوسته ذخیره می شود

• تمامی عناصر یک آرایه باید از یک نوع یا از یک نوع مشتق شده باشند. از اینرو به آرایه ، ساختمان داده ای همگون گفته میشود.

• دسترسی به عناصر آرایه بصورت مستقیم و از طریق اندیس است.

عملیات متدوالی که بر روی آرایه ها انجام میشود نیز بشرخ زیر است :

• تخصیص

• دسترسی

 

در زبان C# هنگامیکی آرایه ای ایجاد میشود، مقدار پیش فرض تهی (Null) برای آن در نظر گرفته میشود. برای مثال خط زیر آرایه تهی BoolArray را ایجاد میکند :

bool[] BoolArray;

قبل از اینکه بتوانیم از آرایه ها استفاده کنیم، می بایست نمونه ای از آن را ایجاد نماییم تا بتوانیم عناصر مورد نظر را در آن ذخیره کنیم :

arrayName = new arrayType[allocationSize];

این خط از کد، باعث تخصیص فضای پیوسته ای از حافظه در CLR-Man

aged Heap به اندازه تعداد allocationSize از arrayType میشود. (برای مثال اگر فضای مورد نیاز برای ذخیره سازی متغیری از نوع int برابر 2 بایت باشد، برای آرایه ای که allocationSize آن 5 است، به 10 بایت حافظه نیاز است.) اگر arrayType از انواع مقداری (Value Type) باشد، آنگاه مقادیری از نوع arrayType و به تعداد allocationSize ایجاد میشود. (این مقادیر ایجاد شده unboxed هستند.) در صورتیکه arrayType از انواع مرجعی (Reference Type) باشند، آنگاه مرجع هایی از نوع arrayType و به تعداد allocationSize ایجاد میگردند. (در صورتیکه تفاوت بین انواع مرجعی و مقداری و فرق بین پشته و heap را نمیدانید، به درک انواع رایج در .Net مراجعه نمایید.)

برای درک چگونگی نگهداری عناصر آرایه توسط .Net Framework ، به مثال زیر توجه نمایید :

bool [] booleanArray;

FileInfo [] files;

booleanArray = new bool[10];

files = new FileInfo[10];

 

در اینجا، آرایه booleanArray از نوع System.Boolean است در حالیکه آرایه files از نوع مرجعی System.IO.FileInfo میباشد. شکل زیر وضعیت CLR-Managed Heap را پس از اجرای این چند کد به نمایش در می آورد :

 

باید به این نکته نیز توجه نمایید که 10 عنصر موجود در آرایه Files، مرجع هایی به نمونه هایی از FileInfo هستند.

در .Net تمامی عناصر آرایه امکان نوشته شدن و نوشتن بر آرایه را دارند. نحوه دسترسی به عناصر آرایه به فرم زیر است :

// Read an array element

bool b = booleanArray[7];

// Write to an array element

booleanArray[0] = false;

 

زمان اجرایی دسترسی به یک آرایه را بصورت O(1) نشان می دهیم، زیرا زمانی ثابت است. این به معنی آنست که، هر چقدر هم که عناصر آرایه زیاد باشند، زمان دسترسی به یک عنصر یکسان و ثابت است. علت ثابت بودن این زمان آنست که، عناصر آرایه بصورت متوالی در خانه های حافظه قرار می گیرند و به هنگام دسترسی به یک عنصر تنها کافی است تا نقطه شروع آرایه، طول عناصر آرایه و اندیس عنصر مورد نظر را داشته باشیم. در این حالت دسترس

نکته قابل توجه دیگر آنست که، در کدهای مدیریت شده، زمان دسترسی به عناصر آرایه اندکی با آنچه گفته شد متفاوت است. برای مثال در .Net ، با هر درخواست برای دسترسی به عنصر یک آرایه، CLR اندیس مورد نظر را نیز چک میکند تا این اندیس درون آرایه قرار داشته باشد. درصورتیکه اندیس موزد نظر خارج از آرایه باشد، استثنای IndexOutOfRangeException ایجاد میشود. (برای مثال اگر آرایه ای با 10 عنصر داشته باشیم و اندیس دسترسی به عنصر آرایه را 15 در نظر بگیریم، این استثناء رخ خواهد داد، چراکه اندیس مورد نظر خارج از مرزهای (Bound) آرایه است.) این کنترل باعث می شود تا به هنگام استفاده از آرایه ها مطمئن باشیم که به اشتباه وارد قسمت دیگری از حافظه نشده ایم. (برای مثال در برخی از نسخه های کامپایلر C این کنترل صورت نمی گیرد و شما می توانید به عنصر یازدهم یک آرایه ده عنصری دسترسی پیدا کنید !!! در این حالت اتفاقی که رخ می دهد آنست که، کامپایلر به اشتباه محتویات خانه ای از حافظه را به شما نشان میدهد که اصلا جزو آرایه مورد نظر نیست. این امر باعث بروز اشکالات فراوانی برای برنامه نویس به هنگام تست برنامه میشود. چراکه محتویات خانه ای از حافظه که به اشنباه اندیس دهی شده است، ممکن است تاثیرات نامطلوب و غیر قابل پیش بینی بر روی نتیجه برنامه داشته باشد و بررسی و کنترل منبع این خطا بسیار دشوار است.) توجه نمایید که انجام این کنترل باعث تغییر زمان اجرایی دسترسی به عناصر آرایه (O(1)) نمیشود چراکه با افزایش تعدا عناصر آرایه این زمان تغییر نمیکند.

نکته : انجام چنین کنترلی بر روی اندیس دسترسی به عناصر آرایه، باعث افزایش کار

آیی در برنامه هایی میشود که بطور عظیمی با آرایه ها و دسترسی به عناصر آنها سروکار دارند. در کدهای مدیریت نشده (Unmanaged Code) امکان غیر فعال کردن این کنرل بر روی اندیس آرایه وجود دارد. برای مطالعه بیشتر در این زمینه میتوانید به فصل چهاردهم از کتاب “Applied Microsoft .Net Framework Programming” نوشته Jeffrey Richter مراجعه نمایید.

بهنگام کار با آرایه ها ممکن است نیاز به افزایش تعداد عناصر آرایه داشته باشیم. برای انجام چنین کاری لازم است تا نمونه جدیدی از آرایه مورد نظر را با طول جدید ایجاد کرده و عناصر آرایه فعلی را در آرایه جدید کپی نمایید. نمونه ای از کد مورد نظر برای اجرای چنین عملی در زیر آمده است :

// Create an integer array with three elements

int [] fib = new int[3];

fib[0] = 1;

fib[1] = 1;

fib[2] = 2;

// Redimension message to a 10 element array

int [] temp = new int[10];

// Copy the fib array to temp

 

fib.CopyTo(temp, 0);

// Assign temp to fib

fib = temp;

 

پس از اجرای آخرین خط در کد بالا، آریه fib به یک آریه ده عنصری اشاره میکند. عناصر 3 تا 9 این آرایه جدید مقدار پیش فرض Int32 یعنی صفر را دارا خواهند بود.

آرایه ها یکی از بهترین ساختمان های داده برای نگهداری مجموعه ای از داده های همگون است که باید بطور مستقیم مورد دسترسی قرار گیرند. جستجو درون یک آرایه نا مرتب، زمان اجرای خطی دارد. توجه نمایید، در صورتیکه آرایه ای مرتب شده را مورد جستجو قرار دهیم، زمان اجرای جستجو به O(log n) تغییر پیدا خواهد کرد که زمانی نزدیک به زمان اجرایی درخت جستجوی دودویی است. توجه نمایید که در .Net ، کلاس Array دارای متد BinarySearch() است که با استفاده از آن میتوان به جستجوی باینری درون آرایه مرتب شده پرداخت.

نکته : همانطور که میدانید .Net Framework از آرایه های چند بعدی نیز پستیبانی مینماید. از آنجائیکه زمان اجرای جستجو درون آرایه تک بعدی برابر با O(n) است، زمان اجرای جستجو در یک آرایه k بعدی برابر با O(nk) خواهد بود. توجه کنید که در اینجا n تعداد عناصر آرایه در هر بعد است و منظور از n تعداد کل عناصر موجود در آرایه نیست.

ساخت ساختمان داده ای مطمئن، کارآ و قابل استفاده مجدد

هنگامیکه میخواهیم ساختمان داده ای را برای مسئله ای خاص ایجاد نمائیم، ویژگیهای داخلی ساختمان داده در اغلب موارد، امکان شخصی سازی برای منطبق شدن با مسئله ما را فراهم مینماید. برای مثال فرض کنید میخواهید برنامه ای برای محاسبه حقوق

کارکنان خود ایجاد نمایید. در این برنامه یکی از ساختمان داده های مورد نیاز میتواند آرایه Employee باشد. در عین حال شما نمی خواهید برای ورود هر کارمند جدید به شرکت، طول آرایه را تغییر دهید. از اینرو می توانید ساختمان داده ای شخصی تولید کنید که بصورت داخلی از یک آرایه استفاده می کند و کارآیی آن را افزایش میدهد. برای مثال میتوان به تواناییهای آرایه، قابلیت افزایش حجم و جتسجو را اضافه کرد.

ایجاد چنین ساختمان داده ای آنچنان می تواند مفید باشد که م

مکن بخواهید از آن در برنامه های دیگر خود نیز استفاده نمایید. اما این ساختمان داده برای استفاده در برنامه های دیگر مفید نیست چراکه تنها عناصری از نوع Employee را میپذیرد. یک روش برای انعطاف پذیر کردن ساختمان داده مورد نظر آنست که بجای استفاده از آرایه ای از نوع Employee، آرایه ای از نوع Object را درون ساختمان داده خود استفاده کنیم. چون تمام انواع در .Net Framework از نوع Object مشتق میشوند، از اینرو آرایه ما میتواند هر نوع خاصی را بپذیرد. با این روش میتوانیم از ساختمان داده ایجاد شده در برنامه های دیگر نیز استفاده کنیم.

در .Net Framework چنین ساختمان داده ای بطور از پیش تعریف شده وجود دارد : کلاس System.Collections.ArrayList . ArrayList درون خود از آرایه ا

ی از نوع Object استفاده کرده و امکان تغییر سایز خودکار را با افزایش تعداد عناصر مورد نیاز، فراهم مینماید. به دلیل اینکه ArrayList از آرایه ای از نوع Object استفاده می کند، از اینرو برنامه نویسان میتوانند از آن برای کار با انواع مختلف داده ای، بهره گیرند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >