سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله بررسی کامل در مورد قارچ ها تحت pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بررسی کامل در مورد قارچ ها تحت pdf دارای 111 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی کامل در مورد قارچ ها تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی کامل در مورد قارچ ها تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی کامل در مورد قارچ ها تحت pdf :

بررسی کامل در مورد قارچ ها

مقدمه
پرورش قارچ خوراکی امروزه اهمیت زیادی کسب کرده و پیشرفت قابل توجهی نموده است . نظر بسیاری از دانشمندان ومحققین به این گیاه شگفت انگیز ، که فقط از بقایای گیاهی کم ارزش از نظر اقتصادی مثل کاه ، گندم ، کاه جو ، کاه برنج و امثالهم پرورش می یابد جلب شده است

قارچ ، اگر چه از مواد زائد گیاهی تغذیه می کند . کیفیت غذایی قابل توجهی دارد : سرشار از پروتئین و در عین حال بسیار خوش طعم است . بعلاوه دوره کشت آن بسیار کوتاه است و در سال چندین بار می توان به کشت آن مبادرت نمود .

از سال 1970 ، شناخت علمی و عملی بشر از قارچ و نحوه پرورش آن پیشرفت چشمگیری کرده است . بازده تولید قارچ های اهلی شده روز به روز افزایش می یابد و به علاوه انواع جدید قارچ های جدید اهلی شده و پرورش می یابند . قارچ را می توان در سطح کوچک ، در منزل ، به منظور مصرف در خانواده ، و در سطح بزرگتر جمعیت ارائه به بازار و تامین درآمد تولید کرد .

 

تاریخچه
قارچ به اصطلاح گیاه موضوعات مختلف و شگفت انگیزی را در دوران عمر زمینی طی کرده است تا به امروز هنوز به طور کامل نزد جهانیان شناسایی نشده است .

مردم بد بینی خاصی نسبت به قارچ ها دارند چون شنیده اند که بعضی از انسانها بر اثر خوردن قارچ مسموم شده اند و جان خود را از دست داده اند .
قارچ های سمی در کنار انواع خوراکی و کیفیت غذایی این گیاه انسان را بر آن داشت که قارچ خوراکی را خود پرورش دهند .

هزاران سال پیش چینی ها و ژراپنی ها نحوه پرورش چندین نوع قارچ را می دانستند که از میان آنها شیتاکه معروف است دو قرن قبل از تولد مسیح ، یک پزشک یونانی به نام «نیکاندر» قارچ را در بستری از کود حیوانی و خاکستر که شاخ و برگ انجیر روی آن را پوشانده بود پرورش داد .

سیصد سال بعد « دیو سکورید» یک پزشک دیگر یونانی روش ساده و عملی برای پرورش قارچ ابداع کرد و سرانجام در قرن 16 یک ایتالیایی به نام سالپین و یک گیاه شناس فرانسوی به نام شارل دولکلوز معروف به کلوسیوس آثاری در مورد پرورش قارچ نوشتند .

کمی دیر تر در حدود دهه 1650 کشاورزان فرانسه کاملاً به طور تصادفی به نحوه پرورش قارچ پی می بردند . آنها متوجه می شوند که در گوشه جالیزشان جائی که کودهای اسب قارچ ظاهر شده ولی به علت آن پی نمی بردند ولی در اندیشه تکثیر قارچ افتادند یکی از کشاورزان متوجه می شود که قارچ که در جالیزشان است با قارچ های وحشی مراتع تفاوتهایی دارد به این ترتیب که علاوه بر تفاوت ظاهری این گونه قارچ ها بر خلاف قارچ های مراتع قابلیت تطبیق با شرایط پرورش در باغچه را دارند .

کین تینی در وروسای به پرورش قارچ برای پادشاه خورشید دست می زند چند سال بعد ، تورن فورت به آکادمی سلطنتی علوم نامه ای درباره پرورش قارچ می نویسد ; پرورش قارچ که همه این نوآوران می شناختند هنوز بعضی علاقه مندان به آن عمل می کنند یک عیب جدی داشت : پرورش قارچ در زمستان بعلت سرما و در تابستان به علت گرما ووجود انگل ها غیر ممکن بود در حدود اواخر قرن هیجدهم عده ای به فکر افتادند که قارچ را زیر گلخانه پرورش دهند تا فصل تولید را طولانی تر سازند و این قدم جدیدی بود .

یک باغبان فرانسوی به نام «شامبری» به فکر استفاده از معادن متروک جهت پرورش قارچ افتاد . استفاده از معادن چند فایده داشت : ثبات درجه حرارت ، سهولت تنظیم هوا و سهولت تنظیم رطوبت نسبی .

و باز هم دو فرانسوی به نامهای کنستاتین و ماتروشو از انستیتو پاستور هستند که در این زمینه قدمی پیش بر می دارند ما در پیشرفت تکنولوژی پرورش قارچ را تا حد زیادی مرهون آنها هستیم این دو نفر با بهره گیری از روشهای پاستوریزاسیون اسپور قارچ را وادار به جوانه زدن کردند و میسلیوم به دست آورند از آن هنگام این امکان به وجود آمد که پر بارترین نژادهای قارچ را به صورتی خالص پرورش داد .

کار این دو محقق باعث شد که انواع دیگر قارچ ها مورد توجه قرار بگیرند و تلاش برای اهلی کردن قارچ های وحشی آغاز شود ولی اگرچه پس از تحقیقات زیادی در زمینه پرورش قارچ به عمل آمد ، بعلت عدم ارتباط کار محققین با یکدیگر نتیجه تحقیقات به صورتی جامع و مدون در اختیار همگان قرار نگرفت . امروزه وضع به گونه ای دیگر است .

بیستمین کنگره بین الملی درباره دانش و پرورش قارچ ها در ژوئن 1978 در فرانسه تشکیل شده است که در آن 600 نفر محقق و تولید کننده از سی کشور جهان شرکت داشتند .

در جریان این کنگره ، یک محقق انگلیسی در خطا به خود اظهار کرد که آرزو دارد ارتباطبین شرکت کنندگان بیش از پیش برقرار شود و این بیان توجه پیشگامان پرورش قارچ را که تا آن هنگام اماکن پرورش قارچ خود را با سیم خاردار و سگ نگهبان حفاظت می کردند تا کسی از راز و رمز کارشان در پرورش قارچ سر در نیاورد برانگیخت .

در پی این اقدامات ، تبادل مفید اطلاعات ونتایج به دست آمده ، بی شک در آینده پرورش انواع قارچ ها ار انحصار معدودی باغبان و قارچ شناس غربی بیرون آمده و در همه جای دنیا گسترش خواهد یافت به این ترتیب آیا مصرف کنندگان قرن بیستم شاهد بحرانی در زمینه پرورش قارچ ، بعلت افزونی تولید خواهد بود و یا بلعکس .

دنیا به شکرانه تولید پیوسته این ماده غذایی با ارزش از گرسنگی نجات خواهد یافت ؟ آینده نشان خواهد داد .
از بیش از دو هزار سال پیش ، که نیکاندر پزشک ، با روشی بدوی و به کمک شاخ و برگ انجیر قارچ پرورش داد تاکنون چه راه دراز و پر پیچ و خمی پیموده شده است !

شناخت قارچ های خوراکی و سمی و داروئی
قارچ ها سه دسته هستند :
1- خوراکی2- سمی3- داروئی
قارچ های خوراکی

در اکثر کشورهای جهان خوردن قارچ متداول است زیرا نسبت به گوشت قرمز از نظر پروتئین چیزی کم ندارد و از نظر چربی صفر می باشد و با صرفه و اقتصادی نیز می باشد . از مهم ترین قارچ های خوراکی میتوان به قارچ دکمه ای و انواع صدفی آن اشاره کرد این قارچ ها را می توان در مکانهای کوچک هم تولید کرد .
قارچ های سمی

سمی بودن قارچ ها به سه نوع تقسیم شده اند : 1- فالاتوکین2- آموتوکسین3- همولیتیک و آمانیتا لفظ سمی بودن قارچ ها می باشد .
مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی
الف) قارچ های روی دستگاه گوارش و روی اعصاب اثر کرده و شخص را دچار دل درد و سر درد و تهوع که مصرف کننده بیمارستانی شده و باید تحت نظر پزشک معالجه شود .

ب) قارچ هایی که به تنهایی اثرات سوئی نداشته ولی با مکمل های دیگری مثل الکل اثر منفی گذاشته و شخص را به حال احتراز می برد . قارچ های مرکب (Coprinus) و موالها (Morchella)

ج) قارچ هایی که به طور کل سمی بوده ، و به شخص مصرف کننده شوک سریع وارد کرده چه بسا مصرف کننده به بیمارستان هم نرسد .
فالاتوکسین و آموتوکسین سم هایی هستند که روی دستگاه گوارش اثر می کند ولی کشنده نیستند .
همولیتیک سمی است که روی گردش خون (گلبولهای قرمز خون را از بین می برد ) و اعصاب و مغز تاثیر سریع دارد و باعث سکته مغزی می شود .
آمانیتا فالوئید و آمانیتا موسکاریکا از این دسته از قارچ های سمی می باشد .

آمانیتا فالوئید Amanita Phalloides
کلاهی بهقطر 7 تا 10 سانتی متر به رنگ سبز زیتونی یا زرد زیتونی وگاه بسیار کم رنگ و نزدیک به سفید دارد . در حالت مرطوب کمی لزج است .گاه لکه های مسطح پوست مانند سفیدی بر پوسته دارد . پوسته آن را می توان مثل پوسته قارچ خوراکی جدا کرد . تیغه ها سفید و نزدیک به هم هستند .

طول پایه 8 تا 12 سانت و عرض آن 5/1 تا 2 سانت است .
زمستان سفید یا به رنگ کلاهک ولی کم رنگ تر است سطح آنصاف یا حاوی پوسته های نازکی است که در ابتدا تو پرند و به تدریج تو خالی می شوند . حلقه دامن مانندی در قسمت بالای پایه وجود دارد قاعده پایه در کیسه فنجان مانندی محصور است . زیر درختان پهن برگ به خصوص غان و بلوط از اواسط تابستان تا اواخر پاییز یافت می شود . سمیت آن بحدی است که خوردن کلاهک آن می تواند مرگ آور باشد .
آمانیتا موسکاریکا معروف به امانیت مگس کش Amanita Muscarica

 

آمانیتا موسکاریکا عامل بسیاری از مسمومیت هاست
آمانیتا موسکاریکا از زیباترین و معمول ترین قارچ هاست . کلاهک قرمز یا نارنجی با خالهای سفید به قطر 10 تا 20 سانتی متر دارد که در ابتدا گرد است و به تدریج تحدب آن کم می شود و مسطح می گردد .

در حالت مرطوب لزج است . تیغه های آن سفید و فشرده اند . پایه 10 تا 22 سانتی متر ارتفاع و 5/2 سانتی متر قطر دارد و سفید و توپر است ولی به تدریج تو خالی می شود . حلقه سفید دامن مانند قاعده پایه متورم است و فلس های سفید کرکداری دارد که به صورت حلقه های متحد المرکزی آنرا در بر گرفته اند . از اواسط تابستان تا اویل زمستان زیر درختان غان و سوزنی برگ بوفور دیده می شود .
سمی بنام موسکارین در آن وجود دارد که حشرات به آن حساسند . قارچ های سمی و خوراکی را نمی توان از نظر شکل و اندازه و رنگ شناخت و فقط آزمایشگاه می تواند سمی بودن و مقدار سم و نوع سم را مشخص می کند .

در بین قارچ های موجود ، قارچهایی هم هست که توهم زا می باشد و شخص مصرف کننده را به عالم خلصه می برد . امروزه 80 % از قرص های روان گردان از قارچ «سوما» با نام ایرانی دنبلان کوهی که ماده ای به نام «تروف» دارد درست می شود . قارچ های رنگی هم در طبیعت وجود دارد که برای مصارف صنعتی و غذایی کاربرد دارند . در کشور هند ، قارچ های رنگی را برای ساختن ادویه و رنگ اسنک (پفک) کشت و صادر می کنند .
قارچ های داروئی

امروزه که علم طب پیشرفت چشمگیری کرده ، محقیقین در آزمایشگاهها و انیستیتو های معتبر برای هربیماری دنبال درمان و راه چاره ای می گردند از قدیم الایام طبیبان از گیاهان برای درمان استفاده می کردند با پیشرفت علم طب عصاره گیاهان و مواد مفید گیاه مورد استفاده قرار می گیرند .
قارچ هم از این قاعده مستثنا نیست .

آنتی بیوتیکها در مبارزه با بیماریهای عفونی مورد استفاده های فراوان قرار می گیرند از این جمله اند معروفترین آنتی بیو تیک که مصرف طبی دارد پنی سیلین می باشد . در قارچ صدفی آنتی بیوتیک بیشتری نسبت به قارچ دکمه ای گزارش شده است .
پلوروتین

پلوروتین موجود در قارچ داروی پوست بدن انسان است و موجب نرمی و لطافت پوست شده و داروی جوش و لک صورت می باشد .

لیستین
کاهنده کلسترول خون که برای درمان بیماران قلبی و آنهایی که فشار خون دارند مفید است .
ریبوفلاوین : آرام کننده ذهن
نیاسین : برای ترک اعتیاد

دارای آهن – سدیم – ویتامین B2
قارچ ها سرشار از ویتامین ها هستند : محلول در چربی A-E-D که در ساخت پماد مصرف می شود .
آشنایی با قارچ های صدفی
قارچ صدفی درختی پلوروتوس استراتوس Pelurotus-Ostratus
قارچ صدفی
کشت و پرورش قارچ صدفی در ایران برای اولین بار توسط دکتر مصطفوی ، کارشناس دفع آفات و زراعت کشاورزی در شازمان تحقیقات کشاورزی در اوین شروع شد .

 

قارچ صدفی جزء تجزیه کنندگان اولیه می باشد و قادرند گلوکز گیاه را تجزیه کند و مواد غذایی مورد نیاز خود را تأمین کند . و محتاج یکسری از ارگانیسم ها هستند که محیط کشت را تجزیه و قارچ روی محیط تجزیه رشد می کند .

همچنین مستقیماً روی کاه و کلش گندم وجو و برنج و ; رشد کنند . قارچ صدفی قدرت میسلیومی بسیار بالایی داشته و قادر است از همین مواد ، پروتئین مورد نیاز انسان را تامین کند در کل پرورش قارچ صدفی نیاز به دستگاههای پیشرفته نداشته و می توان خیلی ساده اقدام به تولید این قارچ ارزشمند پرداخت .
قارچ صدفی پلوروتوس استراتوس Pelurotus-Ostratus برای اولین بار در سال 1900 میلادی در جهان مورد کشت و پروش قرار گرفت .

کشت قارچ صدفی در مقایسه با قارچ های دیگر بسیار ارزان و کم هزینه است و می توان در مقیاس کوچک حتی مینیاتوری در یک کیسه کوچک در منزل تولید کرد .
قارچ صدفی سرما دوست می باشد و در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد خوبی دارد . این قارچ در دمای 16 درجه هم مقاوم است و سنگین وزن می باشد .

و اتومان بیولوژیکی قارچ صدفی اغلب 100 درصد می باشد که از نظر تولید قارچ در دنیا حداکثر میزان برداشت محصول را دارد .
قارچ صدفی دارای پروتئین های اصلی وضروری می باشد که برابر وزن خشک قارچ مقدار آن برابر با 15 تا 35 درصد می باشد .
قارچ صدفی مشکلاتی نیز در زمینه تولید نیز دارد :

1- ماندگاری قارچ صدفی خیلی کم است و پس از چند روز فاسد می شود
2- به علت پخش گسترده اسپور قارچ در سالن کشت قارچ افرادی که در سالن هستند دچار آلرژی و حساسیت خواهند شد .
3- حشرات زیادی وارد محل کشت قارچ صدفی می شوند که در این مورد باید اقدامات لازم صورت گیرد در غیر این صورت محیط کشت قارچ به انواع بیماریهای قارچی و باکتری دچار خواهد شد لذا درب و پنجره ها باید با توری مسدود شود .
قارچ صدفی توانئی تولید مواد ضد نماتد را دارد . (نماتد نوعی حشره ریز سفید رنگ بی بال که با دم چنگال مانند خود به جلو حرکت می کند که توسط خود قارچ صدفی تجزیه می شود .
انواع قارچ صدفی
1- پلوروتوس استرا توس

این یکی از بهترین گونه های شناخته شده در بین قارچ های صدفی است . این قارچ اسامی مختلفی مثل قارچ صدفی ، شبه صدفی ، صدف درخت و قارچ حصیری نام برد . باردهی این قارچ در دمای 16 درجه سانتی گراد صورت می گیرد .

کلاهک 5 تا 20 سانتی متر قطر دارد و صدف مانند و محدب است که بعداً مسطح می شود و در وسط فرورفتگی پیدا می کند . در جوانی به رنگ خاکستری مایل به آبی تیره تا سیاه دیده می شود ولی هنگام بلوغ رنگ قهوه ای دودی یا قهوه ای مایل به زرد یا کهربائی به خود می گیرد .

معمولاً به صورت دسته های چند تایی دیده می شود در حالی که نقطه اتصالی باریک یا پایه ای کوتاه و ضخیم به رنگ سفید با قاعده کرکدار آنها را به هم متصل می کند . لامل ها (تیغه ها ) ابتدا سفیدند و سپس زرد گون می شوند و تا پایین امتداد یافته بهم متصل می شوند . گوشت آن سفید و کمی رشته ای است . در سراسر سال روی تنه و کنده درختان ، به خصوص درختان پهن برگ مثل درختان غان دیده می شود و بوی آرد تازه می دهد پلوروتوس استراتوس به طور طبیعی لواستاتین تولید می کند . این ماده از سوی FDA به عنوان داروی کنترل کلسترول خون معرفی گردیده است .
2- پلوروتوس فلوریدا P.florid

این قارچ از مناطق گرمسیری فلوریدای آمریکا گزارش شده و به همین نام هم معروف است . با قارچ صدف درختی تفاوت زیادی ندارد و فقط اندازه کوچک تر و دمای بالاتر را طلب می کند
3- قارچ شاه صدف Eringi

قارچ شاه صدف را ارینجی در دمای 18 تا 25 درجه رشد می کند . بو و طعم خوشی دارد و خوش پخت می باشد . از خصوصیات بارزش ماندگاری زیادی دارد و رنگ آن سفید است .

قارچ صدفی طلائی : دمای مورد نیاز 20 تا 30 درجه اگر دما از 18 تا 16 درجه سانتیگراد باشد اندام باردهی ظاهر نمی شود رنگ زرد یا کرم روشن . خامش طعم تندی دارد . ترد و شکننده است .

5- ساج کاجو :
دمای مورد نیاز 27 تا 30 درجه . رنگ اولیه سفید درافت دما به رنگ خاکستری و نقره ای تغییر رنگ می دهد . ساج کاجو 14 روزه به بار می نشیند شکل مشخصی ندارد بیشتر مثل کف دست انسان است این قارچ مزه خوب باردهی عالی و رشد و پرورش آسانی دارد .
6- قارچ صدفی صورتی یا سالمون

قارچ سالمون یا همان «سلیمان» شامل مخلوطی از قارچهای صدفی صورتی است رنگ می باشد . این قارچ به نامهای مختلفی مثل قارچ صدفی صورتی ، قارچ صدفی سالمون ، قارچ توت فرنگی ، قارچ فلامینگو و قارچ ژاپنی نامیده می شود .
7- قارچ صدفی خرمائی

قارچ صدفی خرمائی از نظر شکل شبیه قارچ سلیمان می باشد . رنگ اولیه آن سفید مایا به خاکستری و بعد از چند روز به رنگ قهوه ای تیره . کلاهک قارچ در ابتدا محدب و بعد از رشد پهن و گسترده می شود . قطر کلاهک 5 تا 20 سانتی متر می باشد . در دمای 20 تا 30 درجه رشد می کند .
قارچ صدفی خرمائی از موارد زیر تشکیل شده است ، پروتئین خام 27-14 درصد ، چربی 2 درصد ، کربوهیدرات 51 درصد وزن خشک .
شکل شناسی یا مرفولوژی

ریسه یا هیف ریشه قارچ محصوب می شود.
به مجموعه ریشه ها میسلیوم گفته می شود.
وقتی سخن از قارچ می گوئیم مقصود قسمتی از گیاه است که با چشم دیده می شود یعنی مجموعه کلاهک + پایه که به مصرف خوراک می رسد . به زبان علمی این دو قسمت را مجموعه کارپوفور می گویند که در واقع میوه گیاه است

خود گیاه ، یعنی قسمت غیر جنسی آن مجموعه ای از رشته های باریک (به قطر سه هزارم تا ده هزارم میلییمتر ) است که ظاهری کپک مانند دارد . این رشته های درهم رفته را به زبان علمی میسلیوم یا ریسه می گویند .

میسلیوم یا ریسه اندام غیر جنسی قارچ است که مواد غذایی لازم را از بستری که در آن قرار دارد جذب می کند تا رشد کند و اندام تولید مثل گیاه ، یعنی کارپوفور را را تولید نماید . کارپوفور از کلاهک و پایه تشکیل می شود . در بیشتر موارد در سطح زیرین کلاهک اندامهائی وجود دارد که اسپور یا هاگ تولید می کند این اندامها به صورت تیغه یا لامل می باشد . مجموع این بافتها تولید کننده و و نگهدارنده هاگ هستند هاگ ذره بسیار ریزی است که کم و بیش گرد یا بیضوی بوده و قطر آن از چند لوازم میلیمتر تجاوز نمیکند هاگ را می توان بذر قارچ به حساب آورد .

هر میلی گرم هاگ قارچ حدود 20 میلیون ذره را شامل می شود و یک قارچ کامل در طول دوره زندگی خود چندین میلیارد هاگ تولید می کند .
به مجموعه پرده دار زیرین کلاهک قارچ گیل هم می گویند و اسپور یا هاگ یا اسپاون Spaun که همان بذر قارچ است به دست می آید .
زندگی قارچ به سه طریق است :

1- ساپور تیو یا ساپور فیت (تجزیه گر) Supportive
2- انگلی (مضر یا پارازیت)
3- همزی (سمبیوتیک) یعنی با گیاهان عالی (سبزینه دار) مشترکاً زنگی می کنند .

ساپور فیت اولیه «پروتروف»
ثانویه «اگزوتروف»
قارچ صدفی جزو گروه اولیه محسوب می شود و می تواند خودش عمل تجزیه را انجام دهد . «نماتد» نوعی حشره بی بال توسط خود قارچ صدفی تجزیه می شود .
میکرو ارگانیسم قارچ نیز به NC کربن و نیتروژن دارد .
1- ساپورفیت :
بستر یا کمپوست مکانیست که از قبل برای پرورش قارچ آماده کرده ایم قارچها چون کلروفیل یا سبزینه ندارند قادر به تامین نیاز خود نمی باشند . رنگیزه سبزی که گیاهان عالی به کمک آن کربنی را که در گاز کربنیک هوا وجود دارد با مواد دیگر ترکیب می کنند و ماده غذایی عالی می سازند . همین سبزینه یا کلر وفیلد است که رنگ سبز را به بیشتر گیاهان می دهد بنابر این ما باید از قبل مکان ومواد مورد نیاز قارچ را آماده کنیم و این کار به منزله پشتیبانی از قارچ می باشد . که واژه ساپورفیت به این معناست .

2- قارچ های انگل ( پارازیت )
بعضی دیگر قارچها روی موجودات زنده بسر می برند و سهم غذای خود را از آنها می گیرند چنین قارچهایی معمولا روی درختان زخمی شده ، مریض یا ضعیف زندگی می کنند و سرانجام باعث خشگیدن آنها می شوند . این قارچها را ( که به خرج دیگران زندگی می کنند ) قارچهای انگلی یا پارازیت می گویند .
3- قارچهای همزی یا سمبیوتیک

گروه دیگری از قارچها با دیگر گیاهان همزیستی دارند . یعنی قارچ و گیاه میزبان متقابلا از وجود یکدیگر بهره می برند . این قارچها رشته هایی را به درون ریشکهای درختان یا گیاهان میزبان دیگر وارد می کنند وبا ترشح موادی رقیق کننده و ضعیف ریشه گیاه میزبان را تغییر می دهند . ریشه های کوتاه و متورمی تولید می شود .

پوششی روی این ریشکها وجود دارد که ریشه قارچ وارد آن می شود این اندامهای ویژه که میکوریز نام دارند ، حائز اهمیت زیادی هستند چون تبادل غذایی بین گیاه میزبان و قارچ توسط آنها انجام می شود . قارچ سهم خود را از شیره گیاهی جذب می کند و مواد معدنی را که خود به سهولت از محیط می گیرد به گیاه میزبان می دهد .

اصول تهیه بستر قارچ صدفی
برای تولید قارچ صدفی چند کارهایی را باید انجام دهیم .
1- بستر یا کمپوست که ما باید آن را بسازیم تا قارچ بتواند رشد کند برای ساخت کمپوست بهترین منبع کاه و کلش گندم می باشد چون در دسترس است هم از نظر قیمت مناسب است و هم سرشار از نشاسته و گلوکز می باشد (با کاه و کلش جو + برنج+ ذرت و دیگر غلات اصولامواد زائد گیاهی می توان کمپوست ساخت ولی و کلش گندم از همه مناسب تر است . )
برای مقیاس کوچک باید کلش گندم را برش 5 تا 7 سانت زد

الف – خرد کردن : این عملیات به منظور افزایش قدرت جذب آب و افزایش سطح تماس بستر با میسلیوم قارچ و همچنین سهولت پر کردن کیسه ها انجام می گیرد . چنانچه قطعه های کلش بلند باشد به هنگام توده کردن رطوبت خود را سریعاً از دست می دهد و عمل تخمیر به کندی انجام می شود . تهیه کمپوست یک فرایند میکروبی است فعالیت میکروبی از محل انباشته شدن کاه و کلش خیس شده آغاز می شود .

سپس از برش کاه و کلش را باید خیساند . کاه و کلش را به مدت 18 ساعت عملی ( منابع علمی 12 ساعت) خیس کرده تا خوب آب خیس شوند . خیساندن کاه باعث می شود که نشاسته و گلوکز در کاه نرم شده و آماده برای ساخت کمپوست و غذای قارچ محسوب می شود .
پاستوریزه کردن کاه و کلش : روشهای گوناگونی برای پاستوریزه کردن مواد بستر وجود دارد پاستوریزه کردن با بخار آب داغ ، استفاده ازمواد شیمیایی و جوشاندن ، که در مقیاس کوچک و گاهی جوشاندن بهترین نوع پاستوریزه می باشد .

کلش های سم خورده 45 دقیقه و کلش سم نخورده 30دقیقه عملی ولی منابع علمی 45 تا 60 دقیقه زمان لازم است . ابتدا کلش های برش خورده را در گونی کنفی ( که منافذ زیادی برای سهولت ورود وخروج آب به داخل گونی دارد) پر کرده و سر گونی را بسته و داخل بشکه یا ظرف مخصوص جوشاندن قرار می دهیم به طوریکه در ظرف فشرده نشود بهتر است که آب در حال جوش باشد بعد گونی را داخل ظرف فرو ببریم (در غیر این صورت چون کلش ها از قبل خیسانده شده و تا آب داغ شود و بعد هم مدت زمانی را جوش بخورد نشاسته و گلوکز زیادی را از دست می دهد ) پس از 45 دقیقه جوش خوردن و پاستوریزه شدن کلش ها گونی های سر بسته را از ظرف خارج کرده به همان حال گذشته تا آب اضافی آن خارج شده و خنک شود .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

بررسی شهر همدان تحت pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

بررسی شهر همدان تحت pdf دارای 145 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی شهر همدان تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

شرایط اقلیمی حاکم بر محیط طبیعی رابطه تنگاتنگ و تاثیری مستقیم برطراحی محیط دارد .بنابراین در این بخش به طور خلاصه اطلاعات مربوط به عوامل ذیل جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم.
باد: زمان، شدت، سرعت، جهت و ارتفاع.
دما: توزیع فصلی، توزیع بر حسب ماه در سال، حداقل و حراکثر دما.
بارندگی: میزان، توزیع سالیانه.
رطوبت: متوسط سالیانه، متوسط فعلی و ...
تابش آفتاب: شدت تابش، زاویه تابش.
کیفیت هوا و کیفیت صدا.
سلسله کوههای زاگرس، چون سدی در مقابل نفوذ هوای مرطوب مدیترانه به داخل فلات ایران می‌باشد و رطوبت را در دامنه‌های پر ارتفاع خود نگه می‌دارند. بنابراین در این مناطق زمستان طولانی می‌باشد که از اوایل آذر ماه شروع شده و تا اواسط فروردین ماه به طول می‌انجامد. بعد از زمستان، بهاری کوتاه، فصل سرد را به تابستانی گرم و خشک تبدیل می‌کند.

 

• آب و هوا
آب و هوای شهرستان همدان تحت تاثیر عرض جغرافیایی، دوری از دریا و وجود کوههای مرتفع همچون الوند و وزش باد نسبتا متغیر می‌باشد.
به طور کلی مناطق مرتفع استان دارای آب و هوای کوهستانی سرد و مناطق جنوبی استان دارای آب و هوای معتدل کوهستانی می‌باشد. با توجه به تقسیمات چهار گانه اقلیمی در ایران که شامل اقلیم فلات مرکزی، سواحل جنوبی، کوهستانهای غربی و سواحل شمالی است، همدان در این تقسیم بندی جز اقلیم سردکوهستانهای غربی می‌باشد.
همدان به علت دارا بودن زمستانهای سرد با یخبندانهای طولانی، یکی از سردترین شهرها و استانهای کشور محسوب می‌گردد. ماه دی در شهر همدان، سردترین ماه سال است. معدل حداقل دمای هوا در این ماه به 3/8 ـ درجه سانتی گراد می‌رسد. ماههای آذر، بهمن، آبان و اسفند نیز به ترتیب، ماههای سرد این شهر هستند. معدل تعداد روزهای یخبندان همدان به 129روز می‌رسد. یعنی در طول یک سال، بیش از چهار ماه از سال متوسط دمای هوا زیر صفر است. فصل بارندگی در همدان در اوایل بهار ( فروردین و اردیبهشت) و اواخر پاییز (آبان و آذر) می‌باشد. در تابستان نیز به دلیل شدت تابش آفتاب که ناشی از کمی عرض جغرافیایی این شهر است، شرایط گرم و خشکی به وجود می‌آید. گرمترین ماههای سال در شهر همدان تیر و مرداد می‌باشند. اما به دلیل شدید نبودن گرمای هوا در تابستان، در صورت استفاده از مصالح ساختمانی مناسب، می‌توان بدون استفاده از سیستمهای مکانیکی، در ساختمان آسایش فیزیکی ایجاد نمود.
توده‌های آب و هوایی در استان به شرح ذیل می‌باشد:
توده‌های شمالی در ماههای سرد سال از شمال وارد استان می‌شود و سبب کاهش دما و بارندگی به صورت برف می‌گردد.

 

فهرست منابع
فهرست منابع فصل اول :
1- آمارنامه اطلاعات اداره هواشناسی همدان، 1378.
2- آمارنامه سازمان برنامه و بودجه استان همدان، 1377.
3-"تا ریخ گنجنا مه" ، سازما ن میراث فرهنگی و گردشگردی استان همدان ، 1380.
4-"تقسیمات سیاسی استان همدان", دفتر فنی استانداری همدان،1379.
5-"جاذبه های تاریخی و معماری استان همدان " ، سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی ، 1377 .
6- جغرافیا ی استان همدان – 8/236 ، زیر نظر کارشناسان گروه جغرافیایی دفتر برنامه ریزی و تالیف کتابهای درسی ، شرکت چاپ و نشرکتابهای درسی ایران ، چاپ سوم 1381 .
7- زنده دل ، حسن . " مجموعه راهنمای جامع ایرانگردی استان همدان" ، تهران :انتشا را ت سپهر ، 1376 .
8- قبادیان وحید ."بررسی اقلیمی ابنیه ایران" ، انتشارات دانشگاه تهران،1377 .
9- کسمائی ، مرتضی . اقلیم و معماری ، اصفهان : نشر خاک ، ج 3 ، 1384 .
10- میر شکرایی ، محمد. "شیوه ی مردم شنا سی (معیار و پیا م ) "، مجله ی موزه ها ، 1378 ، ش 14 .
11 - " ایرانشناسان– ایرانگردان – جهانگردان" ، سازمان سیاحتی و مراکز تفریحی بنیا د مستضعان و جانبازان انقلاب اسلامی ، 1373 .


فهرست منابع فصل دوم :
1- اذکائی ، پرویز . همدان نامه . همدان : مادستان، 1380 .
2- اسفندیاری ، منصور ، "چشم انداز طبیعت در زیستگاه شهری" ، مجله همگان ، شهرداری ، شماره 60 ، 1376 .
3- بحرینی ، سید حسین . "فرایند طراحی شهری" . تهران : انتشارات دانشگاه تهران ، پاییز 1377 .
4- بحرینی ، سید حسن . "عوامل موثر بر شکل گیری طراحی شهری درقرن 21". مجله معماری وشهرسازی،شماره 39-38 دوره ششم ، مرداد 76 .
5- بگدلی، محمد حسن ."توریسم و اصطلاحات مربوطه" مجله رسا لت ، ش 3 ، خرداد 1383.
6- پاسبان حضرت ،غلامرضا ،"پارک جمشیدیه" مجله آبادی ،شماره 17،سال پنجم، تابستان 1374 .
7- پروژه ی توسعه و عمران استانداری همدان حول صنعت توریسم شهر . سازمان مشاورفنی و مهندسی تهران ، دی ماه 1374 .
8- "پیامدهای منفی جهانگردی برمحیط زیست طبیعی و راه های مبارزه با آن"، فصلنامه علمی سازمان محیط زیست جلد هشتم ، ش2، (تابستان 1385) ، ص 145-152 .
9- ترنر،تام ."شهرهمچون چشم انداز"،ترجمه فرشاد نوریان، نشر شرکت پردازش و برنامه ریزی شهر تهران ، 1378 .
10- جهانگردی و اشتغال ،گردهمایی راهبردها و رویکردهای ساماندهی فرهنگی . سازمان ایرانگردی و جهانگردی استان تهران ، بهمن 1377 .
11- حبیبی، محسن ."فضاهای شهری ، حیات واقعه ای و خاطره های جمعی"، مجله صفه ، نشر دانشگاه شهید بهشتی شماره 28 ، 1378 .
12- دیبا ، داراب ."چگونگی شکل گیری ارتباط انسان با محیط مصنوع"، مجموعه مقالات کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران ، ارگ بم ،کرمان ، جلد اول ، انتشارات سازمان میراث فرهنگی کشور ، تهران ، 1382 .
13- دانشمیر،رضا،"مهردادایروانیان،بدیهه سرایی معماری "،مجله معما ر،شماره 7 زمستان 1378 .
14- رنجبران ، محمدرحیم . معاون گردشگری و امور فرهنگی ، مصاحبه حضوری ، همدان ، 4/2/1385 .
15- رهبر، شبنم ."تعریف منظرو منشا آن"، مجموعه مقالات مبانی نظری معماری منظر دانشجویان کارشناسی ارشد معماری منظر به راهنمایی دکترسید امیر منصوری ، دانشکده هنرهای زیبا ، دانشگاه تهران ، سال تحصیلی82-81.
16- زنده دل ، حسن . مجموعه راه نمای جامع ایرانگردی استان همدان . تهران : انتشارات سپهر،1376 .
17- سالنامه ی آماری استان . سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان ، 1378 .
18- سالنامه ی آماری کشور . سازمان برنامه و بودجه ی همدان ،1377 .
19- سلیمانی سالار، رامین ."مجتمع توریستی همدان". پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشکده معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی همدان،1381 .
20- سیف الهی، شهره ."منظر،پنجره ای به سوی قلمروانسانی" ، مجله معما ری و شهرسازی شماره 69 -68 ، 1381 .
21- سیمای گردشگری استان همدان . سازمان ایرانگردی و جهانگردی استان همدان ، مرداد 1380 .
22- شکر الله زاده ، قدیر. پایان نامه دوره کارشناسی ، گذری بر صنعت توریسم در ایران ، دانشگاه علم و صنعت ایران ، تابستان 1371 .
23- علیرضا ، اسماعیلی . راهنمای گردشگری استان همدان . همدان : اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ، 1378 .
24- فریدنیا، لیلا ."مجتمع توریستی – فرهنگی تاریک دره". پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشکده معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی همدان،1385 .
25- قراگوزلو ،‌‌‌ غلامحسین . همدان تا هگمتانه قدیمی ترین شهر ما . تهران : نشر اقبال ،‌ 1369 .
26- قوام پور، انسیه.گزارش معماری منظر باغ-موزه قصر،"مطالعات فضاهای عمومی و جنبی".دانشگاه تهران،پردیس هنرهای زیبا،دانشکده معماری،کارشناسی ارشد معماری منظر، سال تحصیلی 1383 .
27- کالن ،گوردون . منظرشهری، ترجمه دکتر منوچهر طبیبیان ، نشر دانشگاه تهران ، تهران 1377 .
28- کهن ، گوئل ."صنعت توریسم و توسعه ی پایدار نمادی از مدیریت پویا"، سازمان ایرانگردی و جهانگردی ، ش 56 ، (1377) .
29- کیانی ، محمد یوسف . "پایتخت های ایران" ، سازمان میراث فرهنگی کشور، تهران: تابستان 1374.
30- گفتاری درباره ی مفهوم جهانگردی– زیست محیطی"اکوسیستم"مرکزتحقیقات و مطالعات ایرانگردی و جهانگردی واحد طرح ها و بررسی ها ، 1375 .
31- لنارد، هنری ، سوزان کروهرست."طراحی فضای شهری و زندگی اجتماعی" ترجمه رسول مجتبی پور، مجله معماری و شهرسازی، شماره 45-44 ، دوره هفتم ، شهریور 77 .
32- ماتلاک ، جان، ل ، "آشنایی با طراحی محیط و منظر"، ترجمه معاونت آموزش و پژوهش سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران ، نشر سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران ، 1379 .
33- مرادی ، ندا . پایان نامه کارشناسی ارشد ،" صنعت توریسم در استان همدان" ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان ، 1374 .
34- مصباح نمینی،سلماز . "معماری منظر باغهای تاریخی بهشهر و قلمرو آن"، پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشکده معماری ،پردیس هنرهای زیبا ،1384.
35- مصطفوی ، محمد تقی . "هگمتانه ، آثار تاریخی همدان و فصلی درباره ابوعلی سینا" . تهران : انتشارات دانشگاه تهران، چ 2 ، سال 1381 .
36- منصوری، سید امیر،"چشم اندازهای شهرایرانی"، مجله شهرنگار، شرکت پردازش و برنامه ریزی شهری، شماره 10و9 ، 1378 .
37- میرفندرسکی، محمدامین، "باغ به مثابه‌ی پیش آیند شهر"، مجموعه مقالات کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران،رگ بم ـ کرمان ،سازمان میراث فرهنگی کشور، جلد پنجم- 1376 .
38- نصر، سید حسین."نکاتی پیرامون باغ ایرانی"،باغ ایرانی ،حکمت کهن، منظر جدید ،موزه هنرهای معاصر ، تهران،1383.
39- ایرانی بهبهانی،هما.1383 ،"نگاهی به محافظت و باززنده سازی مناظر باستان شناختی".مجله معماری ایران.شماره 13 ،1384 .
فهرست منابع فصل سوم :
1- طراحی و ساماندهی محوطه ی تاریخی گنجنامه در شهر همدان . سازمان میراث فرهنگی کشور ،‌ معاونت حفظ و احیا ،‌ زمستان 1377 .
2- طرح تفصیلی محور عباس آباد – گنجنامه . مجموعه مطالعات و پیشنهادات مهندس سوزنچی ،1381 .
3- مطالعات و برنامه ریزی راهبردی – گردشگری دره گنجنامه همدان ، مهندسین مشاور بافت شهر، تابستان 83 .

• فهرست سایتهای اینترنتی :
WWW. Hamedan . ir . com
WWWWWW.Zorwan.persianblong . com
WWW. Persiangarden . com

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله شناسایی پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر در تالاب شادکام تحت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله شناسایی پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر در تالاب شادکام تحت pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله شناسایی پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر در تالاب شادکام تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شناسایی پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر در تالاب شادکام تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله شناسایی پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر در تالاب شادکام تحت pdf :

سال انتشار: 1389

محل انتشار: دومین همایش ملی تالاب های ایران

تعداد صفحات: 10

چکیده:

تالاب ها از مظاهر خدادادی هستند و از نظر تنوع زیستی کانون های حساسی محسوب می شوند و دارای ارزش های چند جانبه اند به همین دلیل در چند دهه اخیر توجه بهحفاظت و مدیریت تالاب ها افزایش یافته است حفاظت زمانی موثر عملی و اجرایی می باشد که براساس واقعیت خود مناطق بودها ند و اصول آن براساس موجودیت مناطق دیکته می شود زیرا حفاظتی که بدون مطالعه و شناخت واقعیت و موجودیت مناطق باشد اجرایی و عملی نخواهد بود تالاب شادکام یکی از دریاچههای اب شیرین استان فارس واقع در شهرستان اقلید است که بواسطه جای گرفتن در ارتفاع 2310 متری از دریاچه های کوهستانی استانفارس محسوب می گردد دریاچه کافتر یا تالاب شادکام درمنتهی الیه شرقی دشت کشیده با امتداد شمال غرب – جنوب شرق به نام نمدان جای گرفته است از آنجا که دریاچه کافتر در زمره دریاچه های آب شیرین کوهستانی محسوب میشود در مسیر مهاجرت پرندگان آبزی قرار دارد و این پرندگان در طول مسیر مهاجرت مدتی را جهتتجدید قوا و تغذیه دراین دریاچه به سر می برند

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله ارائه الگویی جهت بررسی تبلیغات اینترنتی و تصمیم گیری خرید

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله ارائه الگویی جهت بررسی تبلیغات اینترنتی و تصمیم گیری خرید مشتریان در خدماتکامپیوتری در شهرستان شیراز تحت pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارائه الگویی جهت بررسی تبلیغات اینترنتی و تصمیم گیری خرید مشتریان در خدماتکامپیوتری در شهرستان شیراز تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارائه الگویی جهت بررسی تبلیغات اینترنتی و تصمیم گیری خرید مشتریان در خدماتکامپیوتری در شهرستان شیراز تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارائه الگویی جهت بررسی تبلیغات اینترنتی و تصمیم گیری خرید مشتریان در خدماتکامپیوتری در شهرستان شیراز تحت pdf :

سال انتشار: 1392
محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، چالشها و راهکارها
تعداد صفحات: 10
چکیده:
این پژوهش به بررسی نقش تبلیغات اینترنتی در فرایند تصمیم گیری خرید مشتریان در خدمات کامپیوتری در شهرستان شیراز میپردازد. روشتحقیق پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از منظر جمع آوری داده ها روش توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل -تعدادی خریداران و مصرف کنندگان خدمات کامپیوتری در شهرستان شیراز می باشند، که با توجه به نا محدود بودن جامعه آماری در این تحقیقاز نمونه گیری استفاده می شود . روش نمونه گیری در این پژوهش روش نمونه گیری تصادفی ساده خواهد بود. تعداد 390 پرسشنامه گردآوریگردید. پس از گردآوری دادهها، مدل مفهومی پژوهش به وسیله نرم افزار Amos20 تجزیه وتحلیل و پس از اجرای برخی اصلاحات مورد تائید قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان می دهد که رضایت، اعتماد، بصورت مستقیم هم بر تبلیغات اینترنتی و اینترنت تاثیر دارند و تبلیغات اینترنتی به صورت مستقیم بر فرایند خرید مشتریان در خدمات کامپیوتری تاثیر دارند. همچنین یافته های پژوهش نشان می دهد که از بین متغیرها ، رضایت و اعتماد بر تبلیغات اینترنتی تاثیری دارند و تبلیغات اینترنتی بر تصمیم گیری تاثیر دارد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی قدرت تشخیصی فیلم های رادیوگرافی E،F و D در تشخیص پو

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بررسی قدرت تشخیصی فیلم های رادیوگرافی E،F و D در تشخیص پوسیدگی های بین دندانی در محیط آزمایشگاهی (in vitro) تحت pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی قدرت تشخیصی فیلم های رادیوگرافی E،F و D در تشخیص پوسیدگی های بین دندانی در محیط آزمایشگاهی (in vitro) تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی قدرت تشخیصی فیلم های رادیوگرافی E،F و D در تشخیص پوسیدگی های بین دندانی در محیط آزمایشگاهی (in vitro) تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی قدرت تشخیصی فیلم های رادیوگرافی E،F و D در تشخیص پوسیدگی های بین دندانی در محیط آزمایشگاهی (in vitro) تحت pdf :

مقاله بررسی قدرت تشخیصی فیلم های رادیوگرافی E،F و D در تشخیص پوسیدگی های بین دندانی در محیط آزمایشگاهی (in vitro) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان 1389 در مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از صفحه 64 تا 70 منتشر شده است.
نام: بررسی قدرت تشخیصی فیلم های رادیوگرافی E،F و D در تشخیص پوسیدگی های بین دندانی در محیط آزمایشگاهی (in vitro)
این مقاله دارای 7 صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله پوسیدگی
مقاله فیلم های رادیوگرافی
مقاله تشخیص

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
سابقه و هدف: امروزه محققان در جهت افزایش دقت تشخیصی رادیولوژی و کاهش تابش، گیرنده های تصویر متفاوتی را مورد استفاده قرار می دهند. این مطالعه با هدف تعیین دقت تشخیصی فیلم های رادیوگرافی D، Eو F در تشخیص پوسیدگی های بین دندانی در محیط آزمایشگاهی صورت گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه تشخیصی آزمایشگاهی، 75 مولر و پرمولر انسانی در 25 بلوک سه تایی قرار گرفتند. رادیوگرافی ها با سه نوع فیلم D، Eو F در شرایط استاندارد تهیه شدند. سه رادیولوژیست فیلم ها را مشاهده و وجود یا عدم وجود پوسیدگی و عمق آن را مشخص نمودند. دندان ها از مزیال تا دیستال برش داده شده و با استریومیکروسکوپ بررسی شدند. مقایسه داده ها با استفاده از شاخص های تشخیصی و آزمون آنالیز واریانس انجام شد.
یافته ها: حساسیت فیلم D برابر 65/69%، ویژگی آن 100%، دقت آن 85/73%، ارزش اخباری مثبت آن 100% و ارزش اخباری منفی آن برابر 72/34% بود. شاخص های فوق در فیلم E به ترتیب برابر 30/71%، 44/94%، 43/74%، 14/98% و 94/33% و در فیلم F به ترتیب برابر 85/64%، 44/94%، 89/68%، 67/98% و 88/29% بوده است. آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد عمق ضایعات پوسیدگی تفاوت معنی داری برحسب نوع فیلم و مشاهده گر نداشته است. در مقایسه مقادیر عمق ضایعه تعیین شده توسط مشاهده گران در فیلم ها با استاندارد طلایی با paired t test تفاوت معنی داری به دست نیامد.
نتیجه گیری: این تحقیق نشان داد قدرت تشخیص پوسیدگی در سه فیلم D، Eو F تفاوت معنی داری نداشته است. با در نظر گرفتن اشعه دریافتی کمتر بیمار با فیلم F، استفاده از آن توصیه می گردد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   31   32   33   34   35   >>   >