تحقیق در مورد کوفتگی تحت pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق در مورد کوفتگی تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد کوفتگی تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق در مورد کوفتگی تحت pdf :
کوفتگی
کوفتگی عبارت است از صدمه سطحی وارد بر لایه بیرونی ماهیچه، که با درد و تغییر رنگ همراه است . این آسیب معمولا خفیف است و به ندرت ورزشکار را از شرکت در رقابتهای ورزشی باز می دارد .
کوفتگی به علت ضربه شدید یا سقوط روی سطح سخت و خشن رخ می دهد . با استفاده از بالشتکهای حفاظتی در ورزش های تماسی ، می توان از بروز کوفتگی پیشگیی به عمل آورد .
برای درمان کوفتگی ابتدا موضع را کمپرس آب سرد می کنند . عموما کمپرس آب سرد را به مدت تقریبا پانزده تا سی دقیقه به منظور جلوگیری از خونروی درونی در محل کوفتگی باقی می گذارند . سپس هیچ اقدام دیگری نمی شود تا روز بعد که از حرارت، ماساژ و کمپرس آب گرم استفاده میشود .
به منظور توانبخشی آسیب وارده، بایستی مطمئن بشویم که محل مورد نظر به طور صحیح و مناسبی با کمپرس آب گرم و نیز ، برای جلوگیری از تشدید صدمه با پوشش حفاظتی پوشیده شده باشد . پس از کاربرد حرارت ، ماساژ و کمپرس آب گرم ، محل آسیب دیده را به منظور حمایت و حفاظت بیشتر، با باندکشی ببندید . این عمل را به طور روزانه انجام دهید تا درد برطرف شود . هنگامی که ورزشکار از نقطه ای به نقطه ای دیگر حرکت می کند ، باندکشی خود ، مختصرا خاصیت ماساژ را اعمال می کند .
انواع کوفتگی ها :
1- کوفتگی آرنج 2- کوفتگی لگن
3- کوفتگی زانو 10- کوفتگی گلو
4- کوفتگی شانه 11- کوفتگی پشت
5- کوفتگی مچ دست 12- کوفتگی کمر
6- کوفتگی چشم 13- کوفتگی جناغ سینه
7- کوفتگی صورت 14- کوفتگی ساق پا
8- کوفتگی گردن 15- کوفتگی بازو و ساعد
9- کوفتگی عصب گردن 16- کوفتگی دست
17- کوفتگی انگشتان
کوفتگی آرنج :
کوفتگی آرنج عبارتست از یک ضربه دیدگی که بافت اطراف مفصل را در بر می گیرد . بلافاصله پس از وقوع صدمه ، درد شدید و تورم بروز خواهد کرد . پس از مدت کوتاهی درد شدید به یک درد خفیف تبدیل خواهد شد و هنگامی که مفصل در حالت استراحت باشد ، درد به طور کلی از بین می رود .
علت بروز کوفتگی آرنج، ضربه ی شدیدی است که در موقع مورد اصابت واقع شدن یا زمین خوردن ورزشکار به وقوع می پیوندند . بهترین طریقه برای پیشگیری از کوفتگی آرنج ، استفاده از بالشتک در ناحیه آرنج است .
درمان کوفتگی آرنج مستلزم کاربرد کمپرس سرد، و ایجاد فشار در روی موضع توسط باندکشی است که روی یک قطعه اسفنج بسته شده باشد . به منظور استراحت کامل آرنج ، دست را با یک قلاب پارچه ای به گردن بیاویزید ، روز بعد ، محل آسیب دیده را حرارت و ماساژ دهید و سپس یک ماده ی حرارتزا بسته ی حرارتزا را توسط باند کشی روی موضع ببندید.
کوفتگی لگن :
کوفتگی لگن عبارت است از یک ضرب دیدگی که بافت ، ماهیچه، وترها، ویا استخوان اطراف ناحیه بیرونی مفصل را در بر می گیرد. در صورت حرکت ، درد بروز خواهد کرد ، و ناتوانی ناشی از صدمه، بین یک تا ده روز به طول خواهد انجامید. وارد آمدن ضربه به ناحیه ی لگن که در اثر برخورد بازیکن با سطح زمین رخ می دهد سبب کوفتگی لگن می شود. با استفاده از بالشتک حفاظتی و پاک نگاهداشتن نواحی بازی از موانعی که سبب افتادن بازیکنها می شوند، می توان از بروز عارضه ی مذکور پیشگیری کرد.
برای درمان کوفتگی لگن باید به منظور کاهش خونروی درونی بلافاصله در موضع آسیب دیده سرما ایجاد کرد. روز بعد با استفاده از حرارت ، ماساژ و تمرین های سبک ، درمان را ادامه دهید. باید همواره هوشیار باشید که امکان اینکه کوفتگی لگن منجر به بورسیت؟ شود وجود دارد. معمولا کوفتگی لگن بیش از چند ساعت سبب ناتوانی ورزشکار نخواهد شد.
توانبخشی کوفتگی لگن مستلزم درمان مکرر با گرما، وتمرین های سبک است .
دقت کنید که ناحیه ی صدمه دیده در هنگام فعالیت بدنی محفوظ باشد. برای این منظور در وسط یک قطعه ی اسفنج لاستیکی سوراخی اندکی بزرگتر از ناحیه ی حساس ایجاد کنید. سپس ان را روی محل آسیب دیده قرار دهید و آن را با باند کشی ببندید.
کوفتگی زانو:
کوفتگی زانو در ورزش بسیار متداول است ، به این دلیل که ماهیچه های مفصل زانو مجاور استخوان واقع شده اند و در نتیجه به سادگی در اثر یک ضربه آسیب می بینند. ناحیه آسیب دیده می بینند. ناحیه آسیب دیده بلافاصله و بشدت متورم می شود.
کوفتگی زانو در نتیجه وارد امدن ضربه شدید به زانو که موجب فشرده شدن ماهیچه ها به روی استخوان می شود، بروز می کند.
می توان با استفاده از زانو بالشتک دار از بروز کوفتگی زانو پیشگیری به عمل آورد . درمان کوفتگی زانو مستلزم کاربرد فوری کمپرس آب سرد و بستن زانو با باندکشی است روز بعد با استفاده از گرما، ماساژ و پوشش های حرارتزا درمان را ادامه دهید.
اقدامات توان بخشی مربوط به کوفتگی زانو شامل استفاده از گرما، ماساژ، پوشش های حرارتزا ، و تمرین است.
کوفتگی شانه :
کوفتگی شانه عبارتست از ضربدیدگی ماهیچه های ناحیه ی شانه. شایعترین نقطه ای که در شانه دچار کوفتگی می شود، زائده آخرمی است . کوفتگی های شانه بسیار دردناک اند و در برخی موادر سبب محدودیت حرکت می شوند. در این موارد تغییر رنگ و تورم نیز در ناحیه ی آسیب دیده وجود خواهد داشت . در کوفتگی موضعی ، ورزشکار فقط به نقطه ی آسیب دیده اشاره می کند و در صورت بروز کوفتگی همه جانبه ی شانه ، با تمامی دست ناحیه ی آسیب دیده را نشان می دهد.
کوفتگی شانه در اثر ضربه ی شدید ی است که در هنگام سقوط یا باز داشته شدن ناگهانی از حرکت به ورزشکار وارد می شود. با پوشیدن کتف بند بالشتک دار مناسب با اندازه ی شانه و همچنین آموزش صحیح مبانی دفاع و درگیر شدن با حریف ، می توان از وقوع کوفتگی شانه پیشگیری به عمل آورد. درمان کوفتگی شانه بایستی بلافاصله با استفاده از ایجاد برودت در موضع و باندپیچی فشرده به منظور جلوگیری از تورم انجام پذیرد . روز بعد با استفاده از گرما، ماساژ، و پوشش های حرارتزا درمان را ادامه دهید.
مرحله ی توانبخشی کوفتگی شانه مستلزم استفاده ی مداوم از گرما، ماساژ، وتمرین است. در صورت وقوع کوفتگی زائده ی آخرمی باید یک اسفنج لاستیکی یا بالشتک نمدی را که در وسط آن سوراخی اندکی بزرگتر از ناحیه ی آسیب دیده وجود دارد، روی محل کوفته شده قرار دهید. سپس قبل از اینکه ورزشکار کتف بند خود را بپوشد ویا در فعالیتهای ورزشی شرکت جوید، آن را با باند در ناحیه ی مورد نظر ثابت کنید.
کوفتگی مچ دست :
کوفتگی مچ دست عبارت است از ضربدیدگی ناحیه ی مچ دست ، که منجر به تغییر رنگ ، درد، و تورم سریع مچ دست می شود. معمولا هنگامی که ناحیه ی کوفته شده مورد اصابت ضربه ای واقع شود، ورزشکار درد خیلی شدید ی احساس می کند. کوفتگی مچ دست به علت وارد شدن ضربه به ناحیه ی مچ یا زیر پا قرار گرفتن مچ دست، رخ می دهد.
در مواردی که امکان برخورد ورزشکار به سطح سخت یا برخورد به بازیکن دیگری وجود داشته باشد، می توان با پوشاندن ناحیه ی مچ و دست به وسیله ی بالشتک از وقوع کوفتگی مچ دست پیشگیری به عمل آورد.
درمان کوفتگی مچ دست مستلزم کاربرد فوری سرما، باندپیچی فشرده، و بالا نگاهداشتن آن به منظور کاهش تورم است . هر گاه ورم ناحیه ی آسیب دیده متوقف شد، درمان با حرارت را آغاز کنید.
معمولا در ظرف 24تا 48 ساعت پس از آسیب دیدگی مچ دست، تورم آن به میزان حداکثر خود خواهد رسید. پس از سپری شدن این مدت می توانید درمان با حرارت و تمرینها را آغاز کنید.
مرحله ی توانبخشی مچ دست وقتی آغاز می شود که در صورت حرکت مچ دست دردی بروز نکند.
این مرحله علاوه بر کاربرد حرارت شامل تمرین های تقویتی ناحیه ی آسیب دیده، همراه با ایجاد کشش در ناحیه ی مچ دست در دامنه ی کامل حرکت آن است . در هنگام شرکت ورزشکار در فعالیتهای ورزشی، حتما بایستی در ناحیه ی آسیب دیده پوشش حرارتزا قرار دهید و روی آن با یک بالشتک از جنس اسفنج لاستیکی یا نمد بپوشانید.
کوفتگی چشم :
کوفتگی چشم عبارت است از ضربدیدگی ناحیه ی داخلی یا اطراف حفره ی چشم این عارضه با تغییر رنگ ، کاهش بینایی، درد، تورم ، و ریزش اشک همراه خواهد بود. وارد آمدن ضربه به ناحیه ی چشم در مواقعی که ورزشکار مورد اصابت واقع می شود و یا اینکه به روی شیئی سقوط می کند موجب کوفتگی چشم می شود.
با پوشیدن پوشش صورت و محافظ چشم به هنگام شرکت در ورزش هایی که در ان از اشیاء پرتابی استفاده می شود می توان از بروز کوفتگی چشم پیشگیری به عمل آورد. درمان کوفتگی چشم با استفاده فوری از کمپرس آب سرد به مدت حداقل سی دقیقه انجام می پذیرد . باید حتما به ورزشکار تذکر داده شود که فین نکند ،
زیرا در این صورت خونروی درونی اطراف چشم وخیمتر خواهد شد . روز بعد می توانید درمان را با حرارت به کمک قرار دادن کمپرس مرطوب به روی چشم آغاز کنید. بایستی مراقب درجه ی حرارت کمپرس باشید . تا از تاول زدن ناحیه ی چشم پیشگیری شود.
مرحله ی توانبخشی کوفتگی چشم شامل اقدامات درمانی فوق است تا وقت مقایسه ی چشم سالم ، چشم آسیب دیده به وضعیت طبیعی باز گشته باشد.
کلمات کلیدی :