سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله ارزشیابی داراییهای نامشهود و معنوی و نقش آن در بهبود وظیفه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ارزشیابی داراییهای نامشهود و معنوی و نقش آن در بهبود وظیفه مباشرت مدیران شرکتها در pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارزشیابی داراییهای نامشهود و معنوی و نقش آن در بهبود وظیفه مباشرت مدیران شرکتها در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارزشیابی داراییهای نامشهود و معنوی و نقش آن در بهبود وظیفه مباشرت مدیران شرکتها در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارزشیابی داراییهای نامشهود و معنوی و نقش آن در بهبود وظیفه مباشرت مدیران شرکتها در pdf :

ارزشیابی داراییهای نامشهود و معنوی و نقش آن در بهبود وظیفه مباشرت مدیران شرکتها

در دهه های اخیر یکی از مباحث مهم در تئوری های حسابداری شرکتها، داراییهای نامشهود بوده است.چیزی که مشهود است، این است که داراییهای نامشهود دارای ارزش بالایی می باشند ولیکن این ارزش به دلیل ماهیت خاص و مشکل بودن ارزشیابی معمولا در صورتهای مالی قابل مشاهده نیست.به هر حال، بر اساس ارتباط آن با مقاصد تجاری خاص، اهمیت آن برای سهامداران انکار ناپذیر است. به نظر میرسدگزارش های مالی سنتی که

بر مبنای قواعد سنتی حسابداری، بازده های بالقوه را مستثنی می کند، جهت مقاصد تصمیم گیری نا مربوط باشد.

بنابر این، رویکردهای شناسایی و ارزیابی داراییهای نامشهود می تواند برای کمک به تصمیم گیری بهتر، سودمند باشد. در طی دو دهه انتهایی قرن بیستم تغییرات اساسی رخ داده است. بر این اساس شرکت ها نیاز دارند تا محرک هایی که به سطوح ارزش بیشتر منجر می شوند، شناسایی نمایند.سرمایه گذاری در داراییهای نامشهود و سرمایه های فکری احتمالا اولین گام برای نوآوری و در نتیجه جهت خلق ارزش است.مدیریت و گزارشگری سرمایه فکری می تواند، بر اساس یک مبنای منطقی، شکاف درک میان حسابداری و ارزش بازار را بر طرف نماید. هدف این مقاله تمرکز بر اهمیت داراییهای نامشهود در تمامی فرایند خلق ارزش می باش

د.در واقع شاید بتوان گفت هیچ اجماعی بر سر تعریف ” نامشهود “وجود ندارد.همچنین یک دارایی نامشهود نمی تواند در یک بازار منسجم به راحتی خری

داری شده و یا فروخته شود،تایید وجود آن ممکن است غیر ممکن باشد، ممکن است دارای یک عمر معین نباشد، ارزشش دارای نوسان باشد و گاهی اوقات با یک فعالیت، محصول، خدمت یا واحد تجاری مرتبط باشد.
داراییهای نامشهود:
شاید نتوان تعریفی واحد از داراییهای نامشهود انجام داد، ولیکن برای ارزشیابی هر عنصری ابتدا می بایست، آن را تعریف نمود. بر اساس نظر هیئت استانداردهای ارزشیابی(یادداشت راهنمای شماره 4)، داراییهای نامشهود یک دارایی غیر پولی است که بوسیله مشخصه اقتصادی خود، تعریف و شناسایی می گردد. همچنین داراییهای نامشهود دارای ماهیت فیزیکی نبوده ولیکن دارای حقوق معین بوده که به مالک آن به طور معمول امتیاز کسب سود را می دهد. همچنین در استاندارد حسابدای شماره 17 ایران، داراییهای نامشهود، یک دارایی قابل تشخیص غیر پولی و فاقد ماهیت عینی توصیف شده است.
چیرزی که از تعاریف فوق بر می آید، این است که داراییهای نامشهود می بایست قابلیت تفکیک از سایر دارایی ها را دارا باشند. به این معنا که داراییهایی که نتوان آنها را از سایر داراییهای واحد تجاری تفیک نمود در زمره داراییهای نامشهود قرارنمی گیرند.
انواع داراییهای نامشهود:

به طور کلی داراییهای نامشهود می توانند قراردادی یا غیر قراردادی باشند. در ادامه طبقه بندی کلی از داراییهای نامشهود ارائه می گردد که هریک شامل داراییهای نامشهود مرتبط با خود می باشند.
1 داراییهای نامشهود مرتبط با بازار:
این نوع از داراییهای نامشهود، بدوا در بازاریابی یا ارتقا محصول یا خدمات مورد استفاده قرار می گیرند که نمونه های بارز آن شامل موارد زیر می شود:
علائم تجاری، عناوین تجاری، علائم محصول/خدمات خاص، علائم گروهی، علائم تصدیق شده
ظواهر یا شکل تجاری (رنگ منحصر به فرد، شک
عناوین دامنه اینترنتی
قراردادهای غیر رقابتی (انحصاری)

2 داراییهای نامشهود مرتبط با مشتری یا عرضه کننده:
این نوع از داراییهای نامشهود، از ارتباط مشتری با عرضه کننده یا دانش آنان نشات می گیرد.که می توان به موارد زیر اشاره نمود:
تبلیغات، مدیریت، قراردادهای ارائه خدمت یا عرضه
مجوز، حق امتیاز و قراردادهای غیر قابل فسخ
قراردادهای خدمت
قراردادهای کارگری
حق استفاده های بخصوص
قراردادهای فرانشیز (فرانچایز)
ارتباطات مشتریان
فهرست مشتریان شرکت

3 داراییهای نامشهود مرتبط با فن آوری:

این گونه از داراییهای نامشهود، از قراردادها و حقوقی معین جهت استفاده از فن آوری (انحصاری و غیر انحصاری)، پایگاه های داده، فرمول ها، طراح
4 داراییهای نامشهود مرتبط با هنر:
این نوع از داراییهای نامشهود از حق بهره مندی از حق امتیازات کارهای هنری نظیر ایفای نقش، کتاب ها، فیلم ها و موسیقی، و از حق کپی رایت نانوشته ناشی می شوند.
دارایی های نامشهود خاص بوسیله خصوصیاتی نظیر کارکردآ نها، وضعیت بازار و ; شناسایی و تعریف می شوند. این خصوصیات داراییهای نا مشهود را از یکدیگر متمایز می کند. برای مثال برند یک قنادی ممکن است به دلایلی نظیر طعم، مواد اولیه وکیفیت متمایز باشد.
اگرچه داراییهای نامشهود مشابه در یک طبقه یکسان خصوصیات مشترکی با هم دارند، ولیکن آنها علاوه بر اینکه می توانندخصوصیات متمایزی داشته باشند، که نوع آنها را تحت تاثیر قرار دهد، به علاوه ممکن است شامل فاکتورهایی به شرح زیر نیز باشند:
1 کارکرد خاص
2 طعم و مزه مشخص

3 عمر مفید
4 منطقه جغرافیایی مورد استفاده
5 حقوق مالکیت، شامل توانایی به کارگیری جهت اهداف مختلف
ماهیت ناهمگن داراییهای نامشهود به این معنا است که به ندرت می توان شواهدی از مبادلات یک داراییهای نامشهود خاص مشاهده نمود. معمولا تنها شواهد در دسترس، در مورد داراییهای نامشهوداین است که آنها مشابه بوده ولیکن یک

سان نیستند.
یکی دیگر از عوامل مهم، تعیین عمر مفید داراییهای نامشهود است. این موضوع ممکن است بوسیله هرگونه قرارداد یا چرخه های عمر رایج تعیین شود. در حالیکه سایر داراییهای نامشهود ممکن است دارای عمر مفید نامعین باشند. محاسبه عمر مفید دارارییهای نامشهود شامل ملاحظات قانونی، تکنولوژیکی یا کارکردی و عوامل اقتصادی می باشد.
روش ها و رویکردهای ارزشیابی:
به طور کلی چهار مفهوم اصلی در ارتباط با ارزش وجود دارد، که عبارتند از ارزش مالکانه، ارزش بازار، ارزش منصفانه و ارزش مالیاتی.
تمامی روش های ارزشیابی داراییهای نامشهود به یکی از سه رویکرد بنیادی ارزشیابی تقسیم می شوند:

1 رویکرد مبتنی بر بازار
2 رویکرد مبتنی بر بهای تمام شده
3 رویکرد مبتنی بر برآورد منافع اقتصادی آینده و گذشته
در یک شرایط ایده آل، یک متخصص مستقل همیشه ترجیح میدهد، ارزش بازار را برای تعیین ارزش دارایی استفاده نماید این روش بر مبنای قی

مت دارایی مشابه بازار مشخص می گردد. البته در استفاده از این روش، زمانی با مشکل مواجه می شویم که در بازار، دارایی مشابهی وجود نداشته باشد. در ارزش¬گذاری دارایی¬های فکری، جستجوی دارایی مشابه کار بیهوده¬ای است. این امر نه تنها به دلیل عدم وجود دارایی مشابه در بازار است، بلکه به دلیل آن است که هنوز دارایی فکری برای فروش آماده نیست ودر حد دانش فنی می باشد و کالای حاصل از آن هنوز ساخته نشده است علاوه بر آن معمولاً در هر معامله ای به دلیل جلوگیری از دسترسی رقبا به دارایی فکری، کل آن یکجا در معرض فروش گذاشته نمی شود و تنها بخش کوچکی از آن فروخته می¬شود. موانع دیگری نیز بر سر راه استفاده سودمندانه از این روش وجوددارد و آن¬هم وجود خریداران خاصی می¬باشد که مهارت¬های چانه زنی متفاوتی دارند و سعی می¬نمایند تا مدت زمان فروش دارایی فکری را طو لانی نمایند. به¬طور خلاصه می¬توان گفت که این امر، قاعده عملی بازار می باشد.
روشهای مبتنی بر بهای تمام شده، مانند بهای صرف شده برای تحصیل و یا جایگزینی دارایی فکری، فرض بر این دارد که فقط بین بهای تمام شده و ارزش دارایی ارتباط وجود دارد و دارایی فکری ارتباط اندکی با کاربردهای آن دارد. در این روش، ارزش زمانی پول و بهای نگهداری آن در نظر گرفته نمی¬شود.
و بالاخره روش های ارزشیابی نشات گرفته از یک برآورد منافع ا

قتصادی آینده و گذشته(همچنین این رویکرد به رویکرد سرمایه ای کردن سود نیز مشهور است) می تواند به چهار بخش تقسیم شود که عبارتند از 1 سرمایه ای کردن منافع تاریخی 2 روشهای تفاضلی منافع ناخالص 3 روش سود مازاد 4 روش درآمد حاصل از فروش حق¬الامتیاز.
1 سرمایه ای کردن منافع تاریخی: ناشی ازارزش حقوق اموال معنو

ی است که با به کارگیری سودآوری تاریخی دارایی، پس از رتبه¬بندی نقاط قوت نسبی حقوق اموال معنوی مورد ارزیابی قرار می گیرد. برای مثال چندین عامل نظیر رهبری، ثبات، سهم بازار، بین¬المللی¬بودن، روند سودآوری، پشتیبانی و حمایت تبلیغاتی و بازراریابی در ارزیابی یک برند موثر است. اگرچه، فرایند ¬سرمایه¬ ای کردن، برخی از عواملی را که بایستی موردملاحظه قرار¬گیرند، موردشناسایی قرار می¬دهد، ولیکن ضعف اصلی آن در این است که اغلب با عایدی های تاریخی مرتبط است. این روش توجه اندکی به آینده دارد.

2 روش¬های تفاضلی منافع ناخالص: اغلب مرتبط با ارزش یابی برند و علایم تجاری می¬باشند. این روش¬ها به¬نظر می¬رسند که در زمینه قیمت¬های فروش و مخارج بازاریابی با همدیگر تفاوت داشته¬باشند. این تفاوت مابین محصولات ثبت¬شده و یا دارای علامت تجاری و محصولات عمومی یا بدون علایم تجاری، می باشد. این فرمول از ارزش محاسباتی و ارزش جریانات نقدی به¬دست آمده¬است. یافتن برند معادل برای یک برند جدید و قیمت معین برای آن مشکل¬تر از یک برند موجود می¬باشد.

3 روش سودمازاد: این روش، ارزش فعلی دارایی¬های مشهود خالص را به¬عنوان معیاری برای نرخ بازده برآوردشده در نظر می¬گیرد. این روش سابقاً برای محاسبه سودهایی به¬کار می¬رفت که برای تشویق سرمایه-گذاران برای سرمایه¬گذاری بر روی دارایی¬های مشهود خالص، موردنیازبود. هرگونه بازده بیشتر از این سودها که برای تشویق سرمایه¬گذاری مورد نیاز باشد، بازده¬های اضافی نسبت به حقوق اموال معنوی می باشد. در حالیکه از نظر تئوریکی تکیه بر سودهای اقتصادی آتی ناشی از استفاده از دارایی سودمند می¬باشد، این روش در مورد تعدیل از بابت بدیل های جایگزین از دارایی با مشکلاتی همراه است.

4 درآمد حاصل از فروش حق¬الامتیاز: این روش بر مبنای توانایی خریداران و یا مبلغی که آنها می¬خواهند تا به حق امتیاز مشابه بپردازند، استوار است. سپس جری

ان حق¬الامتیاز که به سرمایه تبدیل شده¬است، ریسک و بازده ناشی از سرمایه¬گذاری بر روی دارایی را منعکس می¬سازد.
تجزیه و تحلیل جریانات وجوه نقد تنزیل شده در بین سه روش قبلی قرار می¬گیرد و احتمالاً جامع¬ترین روش ارزش¬گذاری دارایی¬ها می¬باشد. منافع بالقوه و جریانات نقدی بایستی به¬طور دقیق مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس مجدداً به¬عنوان ارزش فعلی، با استفاده از نرخ و یا نرخ¬های تنزیل در نظر گرفته¬شوند. مدل¬سازی ریاضی جریانات وجوه نقد به این واقعیت اشاره می¬کند که یک ریال امروز در جیب شما با ارزش¬تر از یک ریال فردا می باشد. ارزش زمانی پول به¬وسیله تبدیل بازده¬های آتی موردانتظار به ارزش پولی امروز بااستفاده از نرخ¬های تنزیل به دست می¬آید. نرخ¬های تنزیل برای محاسبه ارزش اقتصادی مورداستفاده قرارمی¬گیرد و شامل پاداش ریسک و نرخ های موردانتظار تورم می¬باشد. از طرف دیگر کارشناسان ارزش¬گذاری بایستی محیط عملیاتی دارایی را برای تعیین پتانسیل رشد درآمدها

ی بازار مدنظر قرار دهند. پیش¬بینی(تجسم) درآمدهای بازار حساس¬ترین مرحله در ارزش گذاری دارایی می-باشد. پتانسیل رشد درآمد بازار به¬وسیله میزان دوام دارایی و قابلیت فروش آن موردارزیابی قرار می¬گیرد و این هزینه نیز به¬نوبه خود بایستی همراه با ارزش مازاد یا ارزش تصفیه دارایی مورد ملاحظه قرار گیرد. ای

ن روش ملاحظات بازار نظیر عملکرد و پتانسیل¬های بازار و ارزش زمانی پول را مورد شناسایی قرار می¬دهد. نرخ تنزیلی که برای جریانات نقدی مورد استفاده قرار می¬گیرد، می¬تواند از مدل¬های گوناگونی نظیر قضاوت صحیح، مدل¬های رشد سود سهام و مدل قیمت¬گذاری دارایی¬های سرمایه¬ای، که از میانگین موزون بهای سرمایه بهره می برند، باشد.
در مدل جریانات نقدی تنزیل¬شده، درنظرگرفتن جریانات نقدی برای کل دوره قانونی حق انحصاری اثر که ممکن است بیش از هفتاد

سال باشد- در حالیکه ارزشیابی مرتبط با نرم¬افزارهای کامپیوتری که طول عمرشان صرفا بین یک تا دو سال است- صحیح نمی باشد. به هر حال، این حقیقت که عمر قانونی یک اختراع بیست سال است، ممکن است از نظر اهداف ارزش یابی بسیار مهم ¬باشد. این بدان معنی است که در هنگام ارزش¬یابی دارایی¬های نامشهود با استفاده از مدل جریانات نقدی، هرگز نمی بایست عمر دارایی را بیش از طول عمر قانونی آن پیش¬بینی نمود.
بایستی تصدیق نمود که درنهایت انجام پیش¬بینی¬های مربوط به جریانات نقدی برای 4 تا 5 سال می¬تواند معتبر باشد. زمانی¬که همه پیش¬بینی¬ها غلط از آب در می¬آید، استفاده از مدل¬سازی¬های ریاضی می¬تواند در این زمینه مفید باشد. اما زمانی¬که ارزش تصفیه به¬وسیله نرخ رشد نسبتاً پایینی محاسبه می¬شود، می¬توان از جریانات نقدی در این مورد استفاده نمود.
در حالی¬که که برخی از روش¬های فوق¬الذکر به¬طور وسیعی به¬وسیله متخصصین مالی مورد استفاده قرار می¬گیرند، بایستی درنظر داشت که ارزش¬یابی قبل از آن که علم باشد، هنر است و مطالعه ای بین¬رشته¬ای محسوب می گردد که از حقوق، اقتصاد، مالیه، حسابداری و سرمایه¬گذاری بهره می برد. این اشتباه است که ارزش¬یابی دارایی بدون در نظرگرفتن قواعد تجاری/ صنعتی و با چشم¬پوشی از چهارچوب¬های بنیادی نظری انجام شود. زمانی¬که از روش ارزش-گذاری حقوق اموال معنوی استفاده می¬شود، کارشناس ارزشیابی بایستی زمینه فعالیت صنعت موردنظر را برای تعیین ارزش واقعی دارایی مورد ملاحظه قرار دهد.
داده های(ورودی های) مدل ارزشیابی

در این بخش هشت مورد از متداول ترین ورودی های ارزش یابی که در رویکردهای مختلف ارزش یابی کاربرد دارند را مورد بررسی قرار می دهیم. این موارد شامل:
1 اطلاعات مالی مورد انتظار
2 قیمت های مبادلات قابل مقایسه و ویژگی های ضمنی ارزشیابی
3 نرخ های حق امتیاز

4 منافع مازاد
5 مخارج جانبی دارایی
6 نرخ های تنزیل
7 ویژگی های سرمایه ای
8 بهای جایگزینی
میزان استفاده از این موارد به هدف ارزشیابی و دامنه عمل ارزشیابی بستگی دارد.
1 اطلاعات مالی مورد انتظار
تمامی روشهای ارزشیابی دارایی نامشهود تحت رویکرد سرمایه ای کردن سود به اطلاعات مالی مورد انتظار برای برخی از ورودی های آن نیازمند می باشند. جریان سود سرمایه ای شده با پارامترهای مالی نظیر دوره گردش، منافع عملیاتی، جریان نقدی و سایر معیارها مرتبط خواهد بود. برآوردهای این پارامترهای مالی جهت پایایی نتایج ارزشیابی حیاتی است.
2 قیمت های قابل مقایسه مبادلات
اگر در مواردی محدود، دارایی مورد نظر با سایر مبادلات در یک بازار فعال یکسان باشد، بدست آوردن یک قیمت بازار قابل اعتماد مناسب می باشد. قیمت بازار در بازار فعال تنها ورودی مورد نیاز در چنین مواردی به حساب می آید و هیچ گونه تعدیلی جهت قیمت بازار نیاز نیست. به دلیل ماهیت ناهمگناغلب دراییهای نامشهود، اطلاعات ناشی از مبادلات قابل مقایسه معمولا شامل داراییهای مشابه خواهد بود تا داراییهای یکسان.
3 نرخ های حق امتیاز
تحت روش درآمد حاصل از فروش حق¬الامتیاز، یک ورودی کلیدی نرخ حق امتیاز فرضی است که می تواند بوسیله یک دارنده مجوز مایل وراضی به یک اعطا کننده مجوز استفاده از دارایی، در طول عمر مفید آن پرداخت نماید. نرخ های حق امتیاز ممکن است با مراجعه به هر گونه قراردادهای موجود یا پیشین در مورد دارایی دارای مجوز و یا با مراجعه به قراردادهای موجود داراییهای مشابه یا یکسان بدست آید.
4 منافع مازاد
ورودی های کلیدی در روش ارزشیابی منافع مازاد منافع مازاد پیش بینی شده هستند، که نوعی از اطلاعات مالی مورد انتظار می باشند.
5 مخارج جانبی دارایی
هنگام به کارگیری رویکرد عایدی های مازاد برای ارزش یابی یک دارایی بخصوص، مشلرکت سایر درایی ها برای جریان نقد تحلیل شده ح

ذف می شود که این عمل بوسیله کسر مخارج جانبی دارایی انجام می پذیرد.
6 نرخ های تنزیل
هنگام به کارگیری یک روش سرمایه ای نمودن سود، پیش بینی مقادیر دوره ای چه برای مقدار سرمایه بوسیله افزودن مقدار ادواری

تنزیل شده برای ریسک و بهای زمانی پول ویا بوسیله به کارگیری یک خوصیت سرمایه ای یرای یک مقدار ثابت مورد نیاز است.
7 ویژگی های سرمایه ای
هنگامی که جریانات نقدی با یک مقدار ثابت رشد می کنند، آنها می توانند برای یک مقدار سرمایه از طریق به کارگیری یک ویژگی سرمایه ای متناسب مورد استفاده قرار گیرند.
8 بهای جایگزینی
ورودی های ارزشیابی مورد نیاز جهت به کارگیری روش بهای جایگزینی شامل بهای توسعه یا خرید یک دارایی یکسان و یا یک دارایی مشابه با همان پتانسیل ارائه خدمت یا تولید می باشد.
نتیجه گیری
به طور کلی مفاهیم دارایی نامشهود با بازده های آتی مورد انتظار مرتبط می باشد. آنها به عنوان یک دارایی غیر پولی قابل شناسایی بدون ماهیت فیزیکی، و تحت کنترل واحد تجاری شناخته می شوند. در واقع تفاوت میان ارزش دفتری و ارزش بازار دارایی های شرکت تحت عنوان سرمایه فکری تعبیر می گردد. مدیریت جهت ارزیابی بهتر عملیات شرکت می بایست ارزش داراییهای نامشهود و یا به تعبیری سرمایه فکری شرکت را مورد شناسایی و تجزیه و تحلیل قرار دهد تا بدین طریق بتواند به نحو صحیحح تری باعث افزایش ارزش واحد تجاری گردد. اگرچه ارزشیابی داراییهای نامشهود و سرمایه فکری ساده نمی باشد، ولیکن بسیار با اهمیت است. همچنین اینکار جهت نگهداشت و مدیریت مالی داراییهای نامشهود حیاتی می باشد. همچنین ارزشیابی صحیح می تواند باعث افزایش ارزش و جذب سرمایه گذاران نیز شود.

منابع:
1 FASB Statement No. 141, Business Combinations (June 2001)
2.International valuation standards council(2009) “exposure draft of proposed revised.International valuation guidance note no.4, valuation of intangible assets “
3. King(2003), ” The Value of Intellectual Property, Intangible Assets and Goodwill
“, published by EMIS in June.
4. Lopez, Rodrigues(2007)”Intangible assets iden

tification and valuation- a theoretical framework approach to the portuguese airlines companies”.the electronic journal of knowledge management volume 5 issue 2,pp 193-202.
5. Reilly,Schweihs (2004), ” The Handbook of Business Valuation and Intellectual Property Analysis”, McGraw-Hill.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تحقیقات حسابداری، آموزش و عمل در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تحقیقات حسابداری، آموزش و عمل در pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تحقیقات حسابداری، آموزش و عمل در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تحقیقات حسابداری، آموزش و عمل در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تحقیقات حسابداری، آموزش و عمل در pdf :

 

 

تحقیقات حسابداری، آموزش و عمل

 

 

 

 

چکیده:

ایجاد هماهنگی بین محتوای آموزشی با نیازهای عملی و همچنین گنجاندن تحقیقات به عنوان بخش ضروری در آموزش باعث پررنگ شدن نقش مهم حسابداری و گزارش دهی مربوط در جامعه می شود. بازنگری سه عنصر فوق در نظام حسابداری ایران نشان می دهد که هر یک از این عوامل در انزوا به سر می برند لذا لازم است راه حل های مناسبی

با توجه به رویکردهای مختلف توسعه حسابداری جهت ایجاد ارتباط بین تحقیقات، آموزش و عمل به کارگرفته شود. این مقاله نگاهی به وضعیت تحقیقات، آموزش و عمل حسابداری در ایران داشته است و در نهایت به نتیجه گیری و ارائه راهکارهایی برای ایجاد هماهنگی بین تحقیقات، آموزش و عمل حسابداری پرداخته است.

 

واژه های کلیدی: تحقیقات حسابداری – آموزش حسابداری – عمل حسابداری.

 

 

 

 

 

 

مقدمه:

حسابداری در توسعه اقتصادی کشورها نقش مهمی دارد زیرا نظام های حسابداری اثر بخش به   گزارش دهی مربوط، قابل اتکاء و به موقع می پردازد. از طرف دیگر از هم گسیختگی، نامرتبط بودن و ناکار آمدی تحقیقات حسابداری به همراه محتوای آموزشی نامناسب که معمولاً مبتنی بر ترجمه کتاب های لاتین است و هم چنین فایده مندی حسابداری تنها از جهت الزام قانونی و مشخص نبودن جایگاه حرفه در نظام تصمیم گیری شرکت ها، باعث تضعیف نقش مهم حسابداری شده است[7]، که بررسی ارتباط بین سه عنصر تحقیقات، آموزش و عمل حسابداری را ضروری می‌سازد. بازنگری سه عنصر فوق در نظام حسابداری ایران نشان می دهد که هر یک از این عوامل در انزوا به سر می برند لذا لازم است راه حل های مناسبی با توجه به رویکردهای مختلف توسعه حسابداری جهت ایجاد ارتباط بین تحقیقات، آموزش و عمل

به کارگرفته شود. این مقاله در نظر دارد نگاهی به وضعیت تحقیقات، آموزش و عمل حسابداری در ایران داشته باشد و در نهایت به نتیجه گیری و ارائه راهکارهای برای ایجاد هماهنگی بین تحقیقات، آموزش و عمل حسابداری بپردازد.

تحقیقات:

 

در اکثر کشورهای جهان، تحقیقات حسابداری عمدتاً توسط تشکل ها و انجمن های حرفه‌ای و مراکز دانشگاهی صورت    می گیرد و نتایج آن راه‌گشای تدوین استانداردهای حسابداری و حسابرسی و کمک به توسعه بازار سرمایه و گستره علم    می شود[4]. در کشورمان سهم انجمن های حرفه ای از تحقیقات ، محدود به برگزاری چند همایش شده که برخی از دستاوردهای آن در ویژه نامه ها و مجلات منتشر می گردد[7].

اصولاً تحقیقات حسابداری در کشور ما به تحقیقات دانشگاهی محدود شده است که به دو دسته تقسیم می شوند[2].

  • دسته اول تحقیقاتی است که توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی به جهت الزام تحصیلی انجام   می گردد:

این گونه تحقیقات که معمولاً به صورت الزامی است به دلیل جهت دار نبودن و از هم گسیختگی و حتی در بعضی از مواقع قابل اتکا نبودن، فاقد ویژگی نوآوری و مربوط بودن است. با توجه به نبود برنامه جامع تحقیقات حسابداری و نامشخص بودن متولی تحقیقات اصولاً تحقیقات دانشگاهی در راستای تحقیقات کشورهای پیشرو حسابداری قرار دارد چنین ت

سلطی به وضوح در روند تحقیقات حسابداری دانشگاههای ایران در سال های اخیر مشهود است به گونه ای که موضوعی از دیدگاه مسئولان آموزش جهت تحقیق مناسب تلقی می‌گردد که در راستای تحقیقات کشورهای پیشرو قرار داشته باشد.

  • دسته دوم به تحقیقات انجام شده توسط اعضای هیئت علمی مربوط می گردد:

این گونه تحقیقات که معمولاً به ندرت انجام می گیرد، تحقیقاتی است که به طور کلی در چارچوب نیازها و اولویتهای کشور نبوده و در چارچوب رفع نیازهای جامعه جایگاهی را برای آن نمی توان یافت. بدیهی است که چنین انزوایی برای تحقیقات دانشگاهی ، سبب گردیده که علاوه بر ناکارآمدی و مؤثر نبودن تحقیقات، اندک منابع تحقیقاتی کشور نیز به ش

کل بهینه مصرف نگردد[2].

آموزش:

آموزش یکی از مهم ترین عوامل زیر بنایی توسعه  به شمار می رود. کشورهای توسعه یافته معمولاً از نظام آموزشی کارآمد برخوردارند و کشورهای در حال توسعه فاقد زیر ساخت‌های مناسب آموزش هستند[3]. آموزش  به مفهوم عام یعنی انتقال دانش و مهارت و شکل دادن اندیشه. این تعریف از دو قسمت انتقال دانش و مهارت به معنی ساختن و شکل دادن اندیشه به مفهوم خلق کردن و آفرینندگی تشکیل شده است. کارلایل درباره این دو واژه اعتقاد دارد که ساختن مفهومی قابل درک است ولی آفرینندگی؟ کاری است شگرف که به راحتی  درک نمی‌شود[1].

فعالیت‌آموزشی در ایران:

فعالیت های آموزشی که در حال حاضر به دوره های تحصیلی دانشگاهی و برگزاری دوره‌های کوتاه مدت و سمینارهای آموزشی محدود شده است تا حدود زیادی از نیازهای حرفه‌ای فاصله گرفته و فاقد کارایی از جهت رفع نیازها می باشد. این ویژگیها به گونه ای است که در حال حاضر اکثر کتاب های آموزشی دانشگاهی حاوی مطالبی ترجمه شده از استانداردهای کشورهای پیشرو حسابداری است. محتوی که حتی با استانداردهای ملی تطابق ندارد[5].

بخش دیگری از فعالیت های آموزشی که به برگزاری دوره های کوتاه مدت مربوط می‌شود فاقد ویژگی مناسب علمی بوده و معمولاً شرکت افراد در این دوره ها به قصد انتفاع از مزایای مادی است.

نظام آموزشی ناکارآمد:

 

با وجود تلاش های صورت گرفته در زمینه اعتلاء آموزش حسابداری در کشورمان، به دلایل زیر آموزش حسابداری ناکارآمد و ناکافی است[8].

1– عامل ساختاری:

 

ناکارآمدی زیر ساخت های اقتصادی و اجتماعی سیاسی و عدم پاسخ گویی شفاف بخش عمومی نسبت به منابع ومصارف وجوه، وجود رانت اقتصادی و گریزگاه های قانونی، عدم توانایی در تأمین امنیت اقتصادی و جذب سرمایه گذاری خارجی، عدم شناسایی ضایعات و زیان های اقتصادی در نظام تولید باعث شده است که حسابداری به عنوان یک نظام و سیستم اطلاعاتی نتواند جایگاه خود را در ارائه اطلاعات مربوط، قابل اعتماد و به موقع پیدا کند.

2- عامل رفتاری :

عدم اشاعه ی فرهنگ دانش پژوهی و تحقیق مداری در حسابداری و حاکم شدن فرهنگ جزوه مداری در مراکز علمی، کهنگی چارچوب ها و سرفصل های درسی و عدم مطابقت آنها با مباحث نوین حسابداری، رواج فرهنگ دفترداری به جای فرهنگ تحلیل و آنالیز اطلاعات حسابداری، کمبود اساتید  حرفه ای و متخصص و تضعیف قانونی انجمن ها و مراکز    حرفه ای تأثیرگذار و تصمیم ساز بر آموزش و حرفه حسابداری باعث شده است که شالوده و شکل آموزش حسابداری به سمت تهیدگی سوق پیدا کند.

3– عدم تعامل صحیح آموزش و صنعت

با توجه به اینکه نیازهای اطلاعاتی محیط اقتصادی باعث ایجاد نظام حسابداری در کشورهای توسعه یافته گردید، در این کشورها آموزش و صنعت به طور موازی و پا به پای هم مسیرتوسعه را می پیمایند. صنعت نیازهای خود را در  مراکز آموزشی و علمی می جوید و مراکز علمی و دانشگاهی متقابلاً نیروهای زبده و کارآمد مورد نیاز صنعت را تربیت می کنند ودر صورت لزوم برای نیازهای آتی صنعت برنامه ریزی می کنند.

 

اما در کشورمان به دلیل اینکه حسابداری زاییده ی محیط و شرایط اقتصادی نیست بلکه یک تقلید و ترجمه ای از نظام حسابدار ی حاکم بر یکی از کشورهای توسعه یافته است، صنعت خود را بی‌نیاز از مراکز حرفه ای و آموزش حسابداری    می بیند و هر یک از آنها به صورت جزیره ای و جدا از هم عمل می کنند از طرف دیگر مراکز آموزش حسابداری، جز در موارد بسیا

ر نادر دانشجویان را بی نیاز از مراکز صنعتی و  حرفه ای می بینند، در حالی که ارتباط دانشجو با صنعت، باعث   می شود که دانشجو مهارت های ارتباطی وتعاملات فردی را به خوبی آموزش ببیند و برای ایفای مهارت های تصمیم گیری و    تحلیل های علمی در آینده آماده شود[3]. به عنوان مثال در گذشته دانشکده حسابداری و علوم مالی صنعت نفت در کنار تحصیل و آموزش حسابداری، کارآموزی و کسب مهارت های حرفه ای حسابداری را الزامی می دانست و این عامل باعث شد که بسیاری از افراد توانمند صنعت و مدیران کنونی اقتصادی از میان این افراد تربیت شوند[8].

با توجه به دلایلی که در مورد نظام آموزشی ناکارآمد مطرح شد به نظر می آید که آموزش حسابداری در کشور مقوله مجزایی از تحقیق و عمل حسابداری می باشد. این جدایی به تفاوت‌های محتوای مطالب آموزشی با نیازهای عملی و عدم وجود رابطه بین تحقیقات و محتوای آموزش مربوط می شود.

عمل و حرفه حسابداری:

ابهام در درک نقش و اهمیت حسابداری  در چارچوب تصمیم گیری های شرکت ها سبب گردیده که حرفه حسابداری بر خلاف کشورهای پیشرو دارای جایگاه مشخص و شفافی در نظام اقتصادی کشور نباشد به گونه ای که در حال حاضر اهمیت کار آن ها در شرکت ها اغلب از جهت الزام قانونی و جوابگویی مدیران نسبت به قانون ، مفید تلقی می گردد. بدیهی است که چنین نقشی، حسابداری را از یک وضعیت پویا به حالت ایستا در خواهد آو

رد. نقشی که با پیشرفت تکنولوژی و ظهور کامپیوتر و بکارگیری آنها در امور مالی پر رنگ تر شده است[5].

یکی از مشکلاتی که در حال حاضر حرفه حسابداری با آن روبرو است عدم امکان ارتباط صنفی و حرفه ای مستمر بین حسابداران و هم چنین فقدان سازمان های مستقل حرفه ای و عدم ارتباط بین افراد     حرفه ای با نظام های آموزشی و تحقیقات ک

شور می باشد[3].

ناسازگاری برنامه های درسی حسابداری و عمل (دانش و حرفه) حسابداری بر اثر بخشی دوره‌های آموزش دانشگاهی اثر منفی گذاشته است زیرا به دلیل فرایند وارداتی بودن دانش و علم معمولاً آموزش ما جلوتر از صنعت حرکت می کند. دانشجویان معمولاً چیزهایی را یاد می گیرند که مثلاً 10 سال آینده به کارشان می آید و این به دلیل عدم ارتباط صنعت و دانشگاه است[3]. در کشورهای پیشرفته ابتدا مسایل و مشکلات در صنعت پیش می آید و به دنبال آن کوشش فراوان برای حل و فصل آن صورت می گیرد سپس حاصل یافته های صنعت به دانشگاه وارد می شود در دانشگاه با تکیه براین یافته ها، نظریه های مطرح شده را صورت بندی و نتیجه را به صورت مقاله در مجلات علمی منتشر می کنند و سپس درباره آن بحث و مجادله می نمایند تا مباحث را پرورش دهند آنگاه آن را به صورت دانش در کتاب ها وارد می کنند تا همگان از آنها استفاده کنند. اما دانشگاه‌های ما به صورت مداوم دانش وارد می کنند یعنی به نوعی مقالات وکتاب های آنها را خریداری و با ترجمه در اختیار دانشجویان می گذراند که در آینده اداره‌کنندگان جامعه ما هستند در حالیکه در جامعه و صنعت ما بستر کافی برای عمل به این دانش فراهم نشده است.

 

نتیجه گیری:

تحقیقات گسسته و نامربوط، محتوای آموزشی ناکارآمد

و نهایتاً عملکرد حرفه ای ضعیف حاصل فقدان مرجعی جهت سرپرستی وهدایت تحقیقات است که باعث شده‌ آموزش و تحقیقات و حرفه (عمل) حسابداری در ایران در انزوا قرار بگیرد و بدون هیچ گونه رابطه ای با یکدیگر فعالیت نمایند.

برای رفع مشکلات فوق و ایجاد ارتباط مؤثر بین سه عنصر تحقیقات ، آموزش و عمل حسابداری می توان راهکارهای زیر را مطرح کرد:

1- ایجاد هماهنگی بین محتوای آموزش با نیازهای عمل

ی و همچنین گنجاندن تحقیقات به عنوان بخش ضروری در آموزش با نقش تکمیل کنندگی است.

2- سرپرستی تحقیقات حسابداری توسط مرجعی به عنوان متولی تحقیقات در جامعه به منظور ایجاد ارتباط بین تحقیقات، آموزش و عمل حسابداری است. بدیهی است با چنین راهکاری نیازسنجی و تعیین اولویت های تحقیقاتی شرط ضروری خواهد بود. رویکردی که علاوه بر فراهم آوردن اطلاعات اولیه جهت تدوین استراتژی و برنامه تحقیق موجب حذف دوباره‌کاری ها و تحقیقات غیر مستمر شده و علاوه بر امکان ایجاد ارتباط بین تحقیق، آموزش و عمل نهایتاً منجر به مصرف بهینه منابع کشور خواهد شد.

3- مستند کردن محتوای آموزش به نتایج تحقیقات یعنی اینکه از نتایج تحقیقات به عنوان بخش ضروری از محتوای آموزش استفاده گردد.

4- انجام تحقیقات حسابداری  باید در چارچوب نیازهای ملی باشد تا نتایج آن راه گشای مشکلات اجرایی کشور گردد و از این طریق حرفه حسابداری از یک چارچوب وارداتی و بدون روح خارج شده و بتواند در تصمیم گیریهای عملی و ملی مورد استفاده قرار گیرد.

5- تشویق و ترویج همکاری حرفه – دانشگاه: تشریک مساعی نزدیک تر بین حرفه حسابداری و دانشگاه از طریق :

الف) وادار ساختن استادان حسابداری و حسابداران حرفه ای بخش دولتی و خصوصی به خدمت و قبول عضویت در      کمیته های مشورتی حسابداری مانند انجمن های علمی حسابداری که به گسترش دانش حسابداری کمک می کنند.

ب) دعوت از حسابداران حرفه ای به کلاس‌های درسی

دانشگاهی و تحریک آنها به قبول تشریک مساعی در جلسات پرسش و پاسخ دانشجویان که محصول اصلی چنین همکاری هایی گسترش برنامه های پویای حسابداری است که با مقتضیات محیطی ایران ارتباط تنگاتنگ دارد.

منابع و مأخذ:

 

1- بدری، احمد، رویکرد فلسفی در آموزش حسابداری، فصلنامه بررسی های حسابداری و حسابرسی، سال دوم، شماره 6 و 7 و زمستان 72 و بهار 73، ص23-5

2- برنامه های تحقیقاتی کشور، رهیافت ، شماره 14، زمستان 75

3- پورعلی، محمد رضا، آموزش حسابداری : چالش ها و راهکارها، ماهنامه حسابدار ، شماره 166، شهریور 84، ص36-33

4- تحقیقات حسابداری، ضرورت ملی یا جهانی؟ ماهنامه حسابدار ، شماره 171، اردیبهشت 85، ص3-2

5- ثقفی، علی- محمد زاده نوین، عادل، اعتلاء آموزش حسابداری در کشورهای در حال توسعه (بررسی موردی ایران)، کنفرانس بین المللی حسابداری در واشنگتن دی سی، آوریل 1992

6- عبدالمحمدی ، محمد- مک کود ، رالف جی، انواع تحقیقات حسابداری ، ماهنامه حسابدار، شماره 160، شهریور 83، ص33-30

7- اعتمادی، حسین و فخاری، حسین. تعیین نیازها و اولویت های تحقیقاتی حسابداری ارائه الگویی جهت همسویی تحقیقات، آموزش و عمل، فصلنامه بررسی های حسابداری و حسابرسی، سال یازدهم ، شماره 35، بهار 83، ص27-4

8- ماهنامه حسابدار، شماره 172، خرداد 85، ص47-46

 

 

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله طراحی پایگاههای داده راهبردی در سیستمهای اطلاعاتی حسابداری

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله طراحی پایگاه‌های داده راهبردی در سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری: تلاش‌هایی برای پیاده سازی این تکنیک در دوره‌های آموزش عالی در pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله طراحی پایگاه‌های داده راهبردی در سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری: تلاش‌هایی برای پیاده سازی این تکنیک در دوره‌های آموزش عالی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله طراحی پایگاه‌های داده راهبردی در سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری: تلاش‌هایی برای پیاده سازی این تکنیک در دوره‌های آموزش عالی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله طراحی پایگاه‌های داده راهبردی در سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری: تلاش‌هایی برای پیاده سازی این تکنیک در دوره‌های آموزش عالی در pdf :

طراحی پایگاه‌های داده راهبردی در سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری: تلاش‌هایی برای پیاده سازی این تکنیک در دوره‌های آموزش عالی

چکیده
کامپیوترها در کسب، ذخیره سازی و پردازش اطلاعات مالی مورد نیاز که حسابداران و به‌ویژه دانشجویان حسابداری که درک کلی از اصول بنیادی ترکیب و ساختار داده‌ها دارند‌،

نقش و کاربرد اساسی دارند. به‌علاوه به‌ منظور تسهیل در یادگیری عمیق، این نظریه قوت پیدا می‌کند که دیگر استفاده از نرم‌افزارهای ماشینی مبتنی بر نقطه و کلیک ‌گذشته است و‌آنچه مهم است استفاده از یک استراتژی راهبردی توسط سیستم آموزش عالی مانند یادگیری بر اساس چالش‌های موجود و نیازهای فعلی (problem-based learning) است که در کلاس‌های درس به‌ویژه در طی دوره‌های اولیه یادگیری طراحی پایگاه داده استفاده شود ضروری و مهم م

ی‌باشد. این پژوهش‌، بررسی برخی الگوهای ویژه‌ی تمرینات کلاسی را که برای آمیختن دانش فعلی و موقعیت‌های کاری روزمره با مدل‌های داده‌ی راهبردی سطح بالا و اهمیت تاثیر آنها روی اطلاعات مدیریتی است را فراهم می‌آورد. این مقاله ابتدا درباره‌ی جایگاه کنونی سیستم‌های اطلاعات حسابداری در برنامه‌ی درسی‌، ویژگی‌های یادگیری بر اساس چالش‌های موجود و نیازهای فعلی و مثال‌هایی از تمرینات کلاسی به منظور آموزش موضوعات پایگاه داده به دانشجویان حسابداری بحث خواهد کرد.
مقدمه
سیستم‌های اطلاعات حسابداری گذشته بر ثبت‌، خلاصه‌گیری‌، در دسترس بودن و اعتبر داده‌ها درباره‌ی داد و ستدهای مالی تجاری تاکید داشت‌. این عملکردها برای گروه‌های متعدد درون سازمان‌هایی که با تصمیم‌های پیوسته با حسابداری مالی‌، حسابداری مدیریت مرتبط بوder , Denna , & Cherrington , 1996) انجام می‌شود‌. نیاز به هم‌افزایی در این سیستم‌های غالبا وسیع منجر می‌شود به ایجاد پایگاه‌های داده به اشتراک گذاشته شده‌ی ارزشمند حسابداران که تصویری جامع از داده‌های سازمانی را فراهم و ارایه می‌کند که در عین حال، کپی‌برداری یا حذف داده‌ها‌ی آن‌ها ممانعت و جلوگیری می‌شود (Moscove , Simkin , & Bagranoff , 1999)‌. بنابراین یک جنبه از آموزش دانشجویان حسابداری شامل درک کامل و استنباط از گسترش راهبردی پایگاه داده می‌باشد‌. چنین راهکارهایی توسط جامعه‌ی حسابداران رسمی آمریکا (AICPA) و انجمن سیستم‌های اطلاعاتی حسابرسی و کنترل (ISACA) که روش‌هایی را برای آموزش سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری تدارک دیده‌اند طراحی می‌شود‌. این راهکارها شامل گذراندن حداقل یک دوره آموزشی در طراحی یکی از ‌پایگاه‌های داده‌ی سیستم‌های مدیریت است‌. البته فقط تعداد کمی برنامه‌ی AIS در دانشگاه‌ها با تایید AACSB – Accounting (Calderon, Cheh & Chatham, 2002) وجود‌ دارد که نشان‌دهنده‌ی این است که در دانشگاه‌ها بایستی برنامه‌ی فشرده‌ی آموزش طراحی پایگاه داده در طی یک نیم‌سال بر اساس IT (فناوری اطلاعات‌) برای دانشجویان حسابداری گنجانده شود‌. غیر از تعداد معدودی از دانشجویان که با نرم افزارهای پایگاه داده مثل Excel® کار کرده‌اند‌، که یک نرم افزار اساسی و مهم برای حسابداران به شمار می رود‌، دانشجویان حسابداری به‌جای این‌که پژوهش‌هایی مرتبط با خواص داده‌ها یا طراحی پایگاه‌ داده برای هر داده‌ی غیر مالی انجام دهند، به طور سنتی ابتدائا روی چالش‌های موجود در داد و ستد شغلی در زمینه‌ی مناسب مطابق با اصول عمومی پذیرفته شده‌ی حسا

بداری تمرکز داده شده‌اند‌.
اصطلاحات علمی و فنی گسترش پایگاه داده، اگر قبل از اینکه دانشجو متوجه مزایای خوب و عالی پایگاه‌های داده باشد مطرح گردد می‌تواند گمراه کننده باشد‌. یک روش در کاهش میزان این سردرگمی نیاز به تهیه وتنظیم اطلاعات کاری فعلی دانشجو توسط

خود او می‌باشد‌. با کسب این تجربیات فهم عمیق‌تر خصوصیات داده‌ها و پروسه‌ی یادگیری به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد‌. هدف از این‌کار این است که کاربر با ابزارها به‌منظور ورود داده‌ها درون اطلاعات و نیز ورود اطلاعات درون سیستم‌های راهبردی که می‌تواند سبب حمایت و پیشرفت در زمینه‌های شغلی نیز می‌شود آشنا گردد‌.
یک روش برای نیل به این هدف از طریق یادگیری بر اساس چالش‌های موجود و نیازهای فعلی است‌. کاربرد این روش برای اهداف متعدد سیستم‌های اطلاعاتی (Rosenbaum, 2001) ترسیم می‌گردد و نیز برای افزایش دانش فنی افراد حرفه‌ای در حسابداری توضیح داده می‌شود (Milne, 1999)‌. یادگیری بر اساس چالش‌های موجود و نیازهای فعلی (PBL) به‌طور موفقیت آمیزی به‌عنوان یک روش آموزشی برای سالیان زیادی در حرفه‌ی پزشکی مورد استفاده قرار گرفته است (Duffy & Cunningham, 1996 ). ارزیابی شاخص‌ها نشان‌گر این ‌است که سطح معنی‌داری PBL در مقایسه با نتایج دیگر آزمون‌های استاندارد چندان زیاد نیست اما تاثیر آن در حفظ و ابقای بلند مدت دانش فنی بی‌نظیر است (Albanese & Mitchell, 1993)‌. PBL به‌طور مختصر توسط ویلسون و کول (1996) به صورت یک روش “ترکیب‌کننده‌ی یادگیری مطالب و مهارت‌ها” با استفاده از یک محیط توام با همکاری و هم‌فکری و تاکید بر این‌که “یادگیری فقط برای یاد گرفتن باشد

” و با قرار دادن اغلب مسئولیت یادگیری به عهده‌ی یاد‌گیرنده به‌جای فراهم کردن یک سیستم آموزشی از قبل طراحی شده توصیف گردیده است‌. درعین‌حال، PBL با فعال کردن دانش قبلی برای توانا کردن دانشجویان در یادگیری ساختار جدید اطلاعات شروع می‌

شود (Grabinger, 1996)‌. علاوه بر این به‌منظور انتقال یادگیری برای اجرا‌، زمینه‌ی یادگیری بایستی مشابه با موقعیتی باشد که عملکرد در آن انجام می‌شود (Grabinger, 1996)‌.
بنابراین مهم‌ترین چالش برای اساتید دانشگاه‌، طراحی و ایجاد مسایل راهبردی و نزدیک به واقعیت (realistic problems) (Bardbard, 2001) در یک زمینه است که قبل از یادگیری دانشجو و به‌منظور کاربرد روش PBL‌، آماده شود‌. مثال‌های فهرست شده در زیر طراحی شده بر‌اساس دانش تصنعی فعلی دانشجو در مورد تبادلات عمومی شغلی است به‌منظور افزایش آگاهی دانشجو در مورد تمام داده‌هاست و نه فقط داده‌های مالی است. اگر‌چه این تمرینات برای دانشجویان حسابداری طراحی شده‌اند که ممکن است در یک نیم‌سال، درس سیستم‌های اطلاعاتی

را داشته باشد اما تمام متخصصین علم حسابداری که نیازمند افزایش و روزآمد نمودن اطلاعات مرتبط با زمینه‌های پایگاه اند نیز کاربرد دارد‌.
مرحله ی اول: تمرین کلاسی اولیه
هدف‌ : مشاهده‌ی یک معامله‌ی کاری ساده از یک سری زوایای

متفاوت به منظور کسب داده‌هایی برای تبدیل کردن به اطلاعات.
اصل PBL : فعال‌سازی اطلاعات قبلی به عنوان پایه‌ای برای یادگیری جدید
در روز اول کلاس، دانشجویان ابتدا با لزوم کسب بخشهای مختلف داده‌ها از یک داد و ستد ساده‌ی کاری آشنا می شوند‌. مدرس با استفاده از کتابها (تخیلی، غیر تخیلی، خود راهنما، منبع و ; ) به علاوه صفحاتی از مقالات مختلف، مدلی را طراحی نموده و با نوشتن یک عنوان‌، کد محصول و یک قیمت روی جلد کتاب‌ها و مقالات این مدل را تکمیل می‌کند‌. کمیت کتابهای (با انواع و قیمتهای متفاوت‌) طراحی شده بایستی حداقل سه برابر تعداد دانشجویان در کلاس باشد‌. (‌با وقت و خلاقیت کافی کتابها می‌توانند شبیه همتای واقعی خود به نظر برسند‌)‌. کتابها روی یک میز در جلوی اتاق آرایش می‌یابند‌.
کلاس به دو قسمت تقسیم می‌شود نیمی از دانشجویان ” خریدار ” و نیمی دیگر ” فروشنده “می‌شوند‌ خریدارها‌، با انتخاب چندین کتاب و دادن آن به فروشنده ” خرید ” می‌کنند‌. کار فروشنده نوشتن یک رسید با تفصیل فراوان برای این معامله است که خریدار به فروشنده می‌دهد و سپس می‌تواند در جایی بنشیند‌. هیچ آموزش بیشتری هم داده نمی‌شود‌.
مدرس به رسیدها نگاه می‌کند و یک نمونه از داده‌های خیلی مح

دود و یک نمونه از داده‌های خیلی وسیع ثبت شده را انتخاب می‌کند‌. این داده‌ها توسط پروژکتور یا نوشتن روی تخته مجددا آموزش داده می‌شود‌. نکات مرتبط با

بخشهایی از داده‌های ثبت شده و آن بخش‌هایی که می‌بایستی بحث شوند بایستی به‌گونه‌ای طرح شوند ‌که دانشجویان به فکر سایر مواردی که می‌توانستند در رسید قرار دهند نیز باشند‌. بخشهای پایه‌ای اطلاعات نظیر تاریخ‌، کد محصول‌، تعداد و ; در اولین داده‌پردازی از قلم افتاده بود‌.
مدرس حال از دانشجویان می‌خواهد که یک رسید کامل را از کیف او بردارند و محتویات نوشته شده داخل آن را بسنجند‌. چندین دانشجو رسید‌هایشان را برای اینکه ببینند چه چیزهایی را کم یا زیاد نوشته‌اند به اشتراک گذاشتند‌. داده های وسیع ثبت و چاپ شده توسط اغلب سیستمهای خرید فروشگاهی (POS‌) یک نقطه شروع کاملی برای بحث در مورد این‌که چطور داده‌ها به‌عنوان یک پایه در تصمیمات مدیریتی مورد استفاده قرار می‌گیرند م

ی‌باشد‌. برای مثال‌، زمان روز معامله و صندوق ثبت تعداد می‌تواند مشخص کند که آیا تغییراتی در سیستم مدیریتی فروشگاه مورد نیاز است یا نه‌. الگوهای بازگشتی (‌recurring patterns) محصولات ویژه‌ی فروخته شده یک روش جدیدی برای ارا

یه‌ی کالا می‌تواند پیشنهاد شود و قص علی هذا‌. دانشجویان حسابداری هم‌چنین دریافتند که این فرصت خوبی برای بحث در مورد روشهایی است که می‌تواند در معاملات ویژه‌ی حسابداری مانند نظارت پرسنل در همان لحظه یا برگ‌های دو امضایی برای عودت کالا به صندوق ضروری تلقی شود‌. بر‌اساس اطلاعات جدید دانشجویان ضمن آگاهی به اهمیت داده‌های ثبت شده در مبدا‌، آماده‌ی ‌یادگیری زمینه‌های بعدی گسترش سیستم‌های پایگاه داده شده‌اند‌.
مرحله ی 2 : ارائه‌ی مفاهیم پایگاه داده
هدف : گره زدن تمرینهای اولیه به یادگیری مفاهیم پایگاه داده
اصل PBL : فراهم کردن زمینه‌ی یادگیری مشابه یکی از مواردی که در عمل به‌ کار خواهد رفت‌.
حال که دانشجویان متوجه اهمیت داده‌های غیر‌مالی به ان

دازه‌ی داده‌های مالی برای تصمیمات مدیریتی شدند‌، کلاس می‌تواند در زمینه‌های بعدی بلوک‌های ساختاری و بنیادی یک پایگاه داده‌ی راهبردی آغاز شود‌. این کار بدون استفاده از متن با طراحی یک پایگاه داده‌ی ساده برای فروشگاههای کتاب استفاده شده در تمرینات کلاسی ابتدایی پوشش داده می‌شود‌. بحث در مورد داده‌ها آغاز می‌شو

د که چگونه به‌صورت سلسله مراتبی به شکل بیت‌، بایت و فیلد در یک پایگاه داده طبقه‌بندی می‌شوند‌. ضرورت اهمیت وجود یک مرجع داده برای استاندارد و تعریف کردن هر بخش از داده احساس می گردد‌.
اهمیت درک قوانین شغلی شرکت‌ها نیز مورد بحث قرار می‌گیرد‌. سوالاتی نظیر این‌که چه تعداد از مشتری‌ها می توانند یک فاکتور به همراه داشته باشند‌؟ آیا فاکتورها بایستی قبلا شماره‌گذاری شده باشند‌؟ چه تعداد از فروشندگان توانسته‌اند صدور یک فاکتور را گزارش‌و ارایه نمایند‌؟ آیا فروشندگان حق العملهایی که بر‌مبنای اهمیت و محصولات فروش رفته‌شان به‌دست آورده‌اند را گزارش نموده‌اند‌؟ در تعیین و تعریف این‌که چطور داده‌ها نگهداری و بازیابی خواهند شد کمک کننده خواهند بود‌.

این پایگاه داده شامل 5 جدول خواهد بود : محصولات‌، مشتری‌ها‌، گزارشهای فروشندگان‌، فاکتورها و جزییات فاکتور.
دانشجویان بحث می‌کنند که چه فیلدهایی بایستی در هر جدول گنجانده شود و چرا کدام فیلد منجر به هدف نرمال سازی جدول می‌گردد‌؟ اهمیت جامعی

ت و پیوستگی منابع‌، قوانین اعتبار‌دهی به ایجاد داده‌ها و

سایر اهداف مهم در اینجا ارائه می‌شود‌. برای مثال جدول گزارشهای فروش می‌تواند شامل تصاویر و مقیاس‌ها مثل اثر انگشتها باشد‌. دانشجویان شروع به بحث در این مورد کردند که هر چیزی که بتواند دیجیتالیزه شود می‌تواند ذخیره شود‌. این بیانگر این هدف است که علاوه بر داده‌های مالی چطور تصاویر و صداها می‌توانند یک بخش تمام و کمال یک پایگاه داده باشد‌، که به‌خوبی توسط دانشجویان انجام شد‌‌‌.
اهداف راهبردی یک پایگاه داده در فراهم‌کردن مدیریت داده‌ها درون اطلاعاتی سازمان‌دهی شده است که به دانشجویان کمک می‌کند که ارزش و اهمیت انعطاف‌پذیری یک پایگاه داده‌ی وابسته را برای پاسخگویی به درخواست‌های متعدد درک نمایند‌. با قرار دادن نکات و شرکت در بحث‌، دانشجویان اطلاعات کافی برای شروع طراحی یک پایگاه داده در نرم‌افزار Access 2000 ® را برای فروشگاه کتاب با استفاده از سوالاتی درباره‌ی استخراج داده و فراهم کرد

ن گزارشهایی با ماشین‌حسابها و اطلاعات نیمه‌جامع و جامع برای هر مشتری با استفاده از فاکتورها را دارند‌. درک ‌‌اهمیت ورود صحیح اطلاعات زمانی‌که گزارش و خلاصه‌ای از اجناس فروخته شده از سوی مدیر فروشگاه درخواست می‌شود، مشخص می‌گردد‌. لزوم ثبت داده‌های غیر‌ضروری منتج به بحث گسترش فرم‌ها و جعبه‌های dropdown به منظور ورود

سریع داده‌ها و افزایش دقت داده‌ها می‌شود‌.
مدرس سپس می‌تواند برای گزارشهای مدیریتی که نمی‌توانند از پایگاه داده استخراج شوند سوال کند و دانشجویان یاد می‌گیرند چطور فیلدهایی را به جدول اضافه کنند و چه نتایجی روی اهداف دیگر در پایگاه داده خواهد داشت‌. بر‌اساس درک آنها از زمینه‌های پایگاه داده و نکاتی که به اطلاعات‌شان اضافه شده حال برای طراحی پایگاه داده شخصی‌شان آماده هستند‌.

مرحله ی 3 : پایگاه‌های داده‌ی ایجاد شده توسط دانشجویان
هدف : فراهم کردن یک تجربه‌ی یادگیری دانشجویی مستقل بر اساس مرا

حل 1 و 2
اصل PBL : گسترش مهارت‌های “یادگیری برای یادگیری” با قرار دادن مسولیت یادگیری بر عهده‌ی یاد‌گیرنده.

از دانشجویان خواسته می‌شود یک شغل فرضی را تصور نموده و آن را با یک پایگاه داده پشتیبانی کنند‌. هیچ محدودیتی در نوع شغل انتخاب شده وجود ندارد به جز این‌که این شغل می‌بایست مشتریان قابل شناسایی داشته باشد‌. از آنجایی‌که اغلب دانشجویان علاقه‌ی زیادی ‌در تاسیس شرکت را دارند‌، از ایده‌ی شروع یک کار (شغل‌) بر روی کاغذ و به عینیت درآوردن آن با تمام جزییاتش لذت می‌برند‌. این پروژه‌ی نوشته شده شامل :
– یک مقدمه (‌خلاصه‌) اجرایی با یک دید جامع اهداف شرکت و چالش‌ها‌.
– پنج جدول (‌محصولات‌، مشتریها‌، گزارشات فروش‌، فاکتورها و جزییات فاکتورها‌) با جدول مشتری حاوی حداقل ده فیلد‌، هر‌یک بایستی در شغل فرضی برای گسترش و استحکام روابط خوب با مشتریها مهم تلقی گردد‌.
– یک جستار (query‌) که تمام پنج جدول را به منظور محاسبه‌ی تمام این موارد برای هر مورد فروش (قیمت × تعداد‌) حق العملهای فروشها و حاصل جمع‌ها به هم متصل می کند‌.
– یک گزارش که تمام فروشها را به‌صورت موضوعی، بر‌حسب فاکتورها‌، بر‌اساس نام مشتری و نهایتا به صورت حاصل جمع کلی فهرست کند‌.

– یک پاراگراف که گزارشها و مدیریت فعالیت‌هایی را که ممکن‌ است بر‌اساس اطلاعات باشد توضیح و تفسیر کند‌.
– یک ارایه‌ی پاور‌پوینتی در کلاس که شغل فرضی مورد بررسی را نشان دهد.
مرحله ی 4 : قابلیت اجرا در بسته‌های نرم افزاری حسابداری

هدف : بهره‌مندی از یادگیری (learning) از مراحل قبلی برای ارزیابی نرم افزار جدید
اصل PBL : گسترش مهارتهای ”یادگیری برای یادگیری“ با قرار دادن مسولیت یادگیری بر عهده‌ی یادگیرنده
با توجه به سرعت تغییرات تکنولوژی‌که انجام می‌شود‌، هدف این کلاس فقط تدریس این‌که دانشجویان چطور با یک بسته‌ی نرم‌افزاری کار کنند نیست‌. ایجاد و طراحی یک پایگاه داده مهارت‌هایی را در آنها ایجاد خواهند کرد که قادر خواهند بود نرم‌افزار جدید را از بابت راحتی کار با آن‌، کنترل‌های ایجاد شده و انعطاف‌پذیری خروجی‌ها مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند‌. دانشجویان بایستی یک شانس برای دیدن تعدادی نرم‌افزار در سطح بالا و نحوه‌ی کار کرد آنها داشته باشند تا بتوانند نظرات و انتقادات خود را از نرم‌افزار بیان کنند‌. به‌عنوان بخش نهایی کلاس‌، دانشجویان بهتر است با دو بسته‌ی نرم‌افزاری حسابداری آشنا شوند : یک بسته‌ی حسابداری بنام IDEA وMicrosoft Great Plains ® . Great Plains که برای ثبت معاملات و ایجاد گزارشهای مالی طراحی شده است‌. این نرم افزار با جستجوی جدول‌ها برای یافتن اکانت‌های مشتری و کدها

ی محصول کار می‌کند و بر‌اساس قوانین اعتباری می‌باشد و می‌تواند گزارشهای چند‌منظوره تهیه کند‌. بر اساس گسترش آنها از یک پایگاه داده‌ی کوچک‌، دانشجویان اکنون می‌توانند کنترل‌هایی را برای این فرمها که داده‌ها را درون چندین جدول وارد کند درست مانند مرتب کردن وسیع گزارشها‌ی از قبل طراحی شده در نظر بگیرند‌.

نرم افزار IDEA به دانشجویان آموزش می‌دهد که چطور داده‌ها را از دیگر سیستم‌ها به‌منظور مشاهده و اعمال نفوذ و دستکاری با بسته‌های حسابداری وارد نمایند‌. دانشجویان یک طرح حسابداری را گسترش می‌دهند که شامل حسابداری حسابهای قابل دریافت و حسابهای قابل پرداخت بازجویی مورد تقلب احتمالی و یک مرور حسابهای موجودی کالا می‌باشد‌. سهولت این‌که دانشجویان بتوانند از این بسته‌های نرم‌افزاری استفاده کنند بستگی به آشنایی آنها با پایگاههای داده‌ای دارد که در پروژه‌های کلاسی قبلی‌شان انجام داده‌اند‌. نتیجه‌ی تمام این تمرینات این است که دانشجویان یادگیری‌شان را در استفاده از پایگاه‌های داده به‌عنوان اساس و پایه‌ای برای دانش شغلی آنها است ارتقا دهند.
نتایج و بحث
این مقاله روش‌شناسی آموزشی را به‌عنوان یادگیری بر‌اساس چالش‌های موجود و مسایل حاضر مورد آزمون قرار داده است و کاربرد آن را در زمینه‌ی آموزش سیستم‌های اطلاعاتی و کاربرد پایگاه داده در سایر موارد غیر حسابداری مورد بررسی قرار داده است‌. برخی از مثالها در تمرینات وجود داشت که یادگیری دانشجو را به دانش فعلی معاملات شغلی گره می‌زد‌. با استفاده از تمرین پایگاه داده‌ی ساده به‌منظور گسترش آن بر روی تعداد زیادی از وقایع و موارد سیستم‌های اطلاعاتی از حالت محرمانه گرفته تا مدیریت ارتباط با مشتری‌ها‌، تعداد زیادی از اهداف مدیریتی فناوری راهبردی اطلاعات می‌تواند درون تنها یک دوره‌ی آموزشی یا حتی یک نیم‌سال تحصیلی تحت پوشش قرار گیرد‌.

منابع

1) Albanses, M. & Mitchell, S. (1993). Problem based learning: a review of the literature on

its outcomes and implementations issues. Academic Medicine 68, 52-81.
2) Bradbard, D. (2001). The use of a database project in the undergraduate MIS course. Proceedings of the Southeast Decision Sciences Institute, 207-209.
3) Calderon, T., Cheh, J. & Chatham, M. (2002). An Examination of the Current State of Accounting Information Systems Edu- cation. The Review of Business Information Systems, 6 (2), 29-41.
4) Duffy, T. & Cunningham, D. (1996). Constructivism: Implications for the design and delivery of instruction. In Jonassen, D. (Ed.) Handbook of Research for Educational Communications and Technology. New York, NY: Simon & Schuster Macmillan.
5) Hollander, A., Denna, E., & Cherrington, J. (1996). Accounting, Information Technology, and Business Solutions. Chicago, IL: Richard D. Irwin.
6) Milne, M. (1999) The promise of problem-based learning Chartered Accountants Journal 78(2), 37-40.
7) Moscove, S., Simkin, M. & Bagranoff, N. (1999). Core Concepts of Accounting Information Systems. New York, NY: John Wiley & Sons, Inc.

8) Rosenbaum, H. (2001). If We Build It, They Will Learn: Teaching E-Commerce in a Virtual Economy. Proceedings of the Seventh Americas Conference on Information Systems. Boston, MA.

9) Wilson, B. and Cole, P. (1996). Cognitive teaching models In Jonassen, D. (Ed.) Handbook of Research for Educational Communications and Technology. New York, NY: Simon & Schuster Macmi llan.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تاریخچه قاشق در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تاریخچه قاشق در pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاریخچه قاشق در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاریخچه قاشق در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاریخچه قاشق در pdf :

تاریخچه قاشق

براتون پیش اومده برین مهمونی و سعی کنین به مهمون‌های دیگه بفهمونین که خیلی باکلاس، باوقار، مبادی آداب و خلاصه کلی آدم‌حسابی هستین؟ همه چی خوب پیش می‌ره تا اینکه موقع غذا یهو یه کاری ازتون سر می‌زنه که دیگه نتونین سرتون رو بالا کنین!

 

دو هفته پیش یکی از دوستام تعریف می‌کرد که به صرف ناهار خونه یکی از استادهامون دعوت شده بوده. سر میز همه گرم صحبت‌های پُرمغز فرهنگی بودن و اون بنده خدا هم خیلی مودب و صاف و بدون قوز سوپش رو میل می‌کرده و تا مغز استخوان به حرف‌های اساتید محترم گوش می‌داده که یکهو همسر استاد از جا بلند می‌شه تا برای یکی از مدعوین محترم دوباره سوپ بریزه. نگاهی به ظرف سوپ می‌کنه و می‌بینه ملاقه داخلش نیست. هی «ملاقه کو، هی ملاقه کو، همین جا بود، همین الان باهاش سوپ ریختم!» راه میندازه و یک‌دفعه چشمش می‌افته به دوست ما که با لب‌های غنچه‌شده داره سوپش رو با ملاقه سوپ‌خوری می‌خوره.

 

همه مدعوین هم نگاه همسر استاد رو دنبال می‌کنن و چشم‌شون می‌افته به دوست من و ملاقه و ظرف سوپ، کمر بدون قوز و خلاصه اونا نگاه، دوست ما نگاه! دوستم می‌گفت «به‌خدا ملاقه سوپخوری اندازه قاشقم بود. فقط اون خیلی گرد بود و قاشقم بیضی.» یواشی ملاقه رو می‌ذاره تو بشقابش. یه لبخندی به همه می‌زنه، همه هم یه لبخندی بهش می‌زنن!

دوستم داشت همین طوری تعریف می‌کرد و حرص می‌خورد و غر می‌زد. هی می‌گفت: آبروم رفت، آبروم رفت. هر چی می‌کشیم از این چینی‌هاست. مرده‌شورشون رو ببرن با این قاشق‌هاشون. جنس‌های بنجل‌شون کل دنیا گرفته.

-ای بابا چه ربطی داره! از کجا معلوم قاشق خونه استاد ساخت چینه! تو اشتباه کردی. حالا توقع داری مائو از گور در بیاد و از طرف صنف قاشق‌سازان چین ازت عذرخواهی کنه؟ سخت نگیر! حالا خوبه اجداد ما با دست غذا می‌خوردن، هیچ ایرادی هم نداشته!

-تو هم ما رو گرفتی؟ من جلوی کلی آدم‌حسابی سنگ رو یخ شدم. حالا داری برای ما تاریخ غذا خوردن می‌گی؟ آخه یه چیزی بگو با عقل جور در بیاد. اجداد ما با دست غذا می‌خوردن؟ بچه گیر آوردی؟ هنر نزد ایرانیان است و بس. ختم کلام.

اینم از پایان بحث شیرین ما که باعث شد به جناب قاشق علاقمند بشم و تحقیقکی درباره‌اش بکنم تا به دوستم ارائه بدمش:

 

واقعا کسی نمی دونه که کی قاشق رو اختراع کرده. فکر کردین انسان‌های اولیه با شعور مثل ما این‌قدر دنبال اسم و عنوان بودن؟ همش فروتنی، همش تواضع! ببین چه خدمتی به بشریت کردن، صداش رو هم در نیاوردن. تو فکر می‌کنی خدمتی که این بابا با اختراع قاشق کرده کم‌تر از ادیسون بوده؟! همین فروتنی قدماست که ما رو شیفته‌شون کرده.

قاشق رو اینجوری می‌ساختن (از راست به چپ)

اما از شما چه پنهون تو دایره‌المعارف جهانی، اختراع قاشق رو به رومی‌ها نسبت دادن و اختراع چنگال رو هم به یونانیان. چنانچه جناب استاد پرویز تناولی در مقاله «قاشق و چنگال در ایران» در شمار 10 «هنر و مردم» سال 1388 نمونه‌ای از قاشق و چنگال‌ها رو معرفی کرده و بیان فرموده که ما نیز همزمان با آنها از قاشق و چنگال استفاده می‌کردیم. در ضمن تو همون مقاله دو تا چنگال معرفی کرده که قدیمی‌تر از چنگال‌های یونانی‌هاست و در موز ملی ایران نگهداری می‌شه.

 

بابا این یونانیان و رومیان هم هر چه اختراع عهد عتیق و قبل‌تر از اون بوده رو به نام خودشون ثبت کردنا! من موندم اینا فیلسوف بودن یا سر دفتری داشتن! البته یه نکته‌ای هم هست. اینکه ما دو تا قاشق قدیمی‌تر از اونا داریم دلیل نمی‌شه که مخترع قاشق و چنگال باشیم. باید پذیرفت که استفاده از قاشق و چنگال در کل جهان باستان – چه در یونان و روم که مخترعین به‌ثبت‌رسیده‌ی قاشق و چنگال هستن و چه در ایران و چه در سرزمین‌های کهن دیگه – عمومیت نداشته. مردم، نجبا و اشراف و بقیه همه با دست غذا می‌خوردن.

قاشق‌هایی با قدمت 2هزار سال، کشف شده در ویرانه‌های پمپئی در نزدیکی ناپل

قاشق در قرون وسطی

جیمز بارتر در کتاب پارسیان توضیح می‌ده که ایرانیا در زمان پادشاهی هخامنشی از چاقو سر غذا استفاده می‌کردن، اونم واسه‌ی بریدن و کندن تیکه‌های گوشت. و گرنه کلا غذا رو با دست می‌خوردن.

این هم قاشق یا ملاقه‌‌ای متعلق به قرن شانزدهم

به هر حال در اروپا با پیدایش طبقه بورژوازی استفاده از قاشق و چنگال عمومیت پیدا می‌کنه اما هنوز بودن کسانی که دوست داشتن تو اون زمان هم با دست غذا بخورن، مثلا همین لوئی چهاردهم خودمون.

در ایران هم زمان ناصرالدین شاه استفاده از قاشق و چنگال رواج پیدا می‌کنه. تا قبل از اون همه بلااستثناء از وکیل و وزیر و شاه و رعیت و غیره با دست غذا می‌خوردن، هیچ ایرادی هم نداشته!

ناصرالدین شاه در آستانه سفر فرنگ

تا اینکه ناصرالدین شاه قصد می‌کنه بره سفر، اونم سفر فرنگ! و از اونجایی که صدراعظم جناب میرزا حسین خان سپهسالار آدم فرنگ‌رفته و متجددی بوده، قبل از سفر شاه قصد می‌کنه غذا خوردن با کارد و چنگال و قاشق رو به شاه یاد بده تا مورد تمسخر فرنگی‌ها قرار نگیره. به همین منظور ضیافتی طی یک هفته ترتیب می‌ده و همه ملتزمین رکاب را شخصاً تعلیم می‌ده:

ملتزمین رکاب شاهنشاهی قاشق دست راست! چنگال دست چپ! رجال محترم همایونی استدعا دارم، استدعا دارم، آقایون. تاج‌الواعظین قاشق راست، چنگال دست چپ. رجال چپ! رجال راست! وزیر دارالانشاء ننویس! چیز قابل عرضی نیست که شما می نویسید! قاشق رو به دست بگیرید آقا! امیر تومان با قاشق و دندان‌هات صدا در نیار آقا! زشته! ناسلامتی شما امیر تومان ممالک محروسه ایرانید! متین‌السطنه شرم نکن، قاشق رو بردار! ای خداااااااا! جناب ادیب الممالک با شمسه‌الشعراء سر مدح چنگال دعوا نکنید. رجال محترم;;.

 

همین وُرک‌شاپ سبب خنده و تفریح شاه و زنانش را فراهم کرده بود و شاه و زنان درباری از پشت دیوارهای نازک که سوراخ‌هایی داشت، نظاره‌گر تعلیم و تربیت میرزا حسین خان سپهسالار بودن.

 

بالاخره بعد از تلاش بی شائبه صدراعظم، شاه و درباریان تونستن برای غذا خوردن از چنگال و قاشق استفاده کنن. در همین سال‌ها بوده که لویی پاستور میکروب رو کشف می‌کنه و استفاده از قاشق و چنگال واقعا رواج پیدا می‌کنه. ما کم‌کم در شهرها – و بعد روستاها – به قاشق و چنگال عادت کردیم و شدیم اینی که الان هستیم!

 

برای ما آدم های امروزی، اینکه غذا را در چه ظرفی و با چه وسیله ای صرف کنیم، اهمیتی به اندازه خود غذا دارد.
به همین دلیل هر روز شاهد عرضه سرویس های گوناگون غذاخوری با طرح های زیبا و جدید در بازار هستیم.
یکی از کالاهایی که استفاده از آن بسیار مرسوم است، قاشق و چنگال است و البته کارد غذاخوری. کالایی که بر خلاف گذشته گانمان هیچ کدام از ما تمایلی به عدم استفاده از آن هنگام صرف غذا نداریم و معمولا بدون قاشق و چنگال غذا نمی خوریم.

با توجه به این موضوع در این بخش ما ضمن بررسی بازار این کالا مجموعه نکاتی که هنگام خرید این کالا باید مد نظر قرار داد به شما یادآوری می کنیم.
تاریخچه قاشق و چنگال

کارد و قاشق از قدیمی ترین اختراعات بشر هستند.

می توان گفت، یکی از اولین اختراعات بشر چاقوی سنگی است. انسان های اولیه از سنگ ابزارهایی برای شکار و قطعه قطعه کردن حیوانات ساختند و همه جا این ابزار را همراه خود داشتند. تاریخچه استفاده از قاشق هم به دوران باستان می رسد.
طراحی و استفاده از چنگال خیلی دیرتر به ذهن بشر رسید؛ اما رفته رفته وارد میز غذای مردم شد.
طبق اطلاعات به دست آمده تا سال 1700 بیشتر مردم در هنگام صرف غذا فقط از چاقو و قاشق استفاده می کردند و ضمنا این را هم بدانیم که هیچ فرد آمریکایی در زمان انقلاب آمریکا هنوز چنگال برای غذا خوردن نداشت. سرانجام پس از قرن ها اروپاییان به قاشق و چنگال که واعظان آن را وسیله ای شریرانه و هدیه شیطان می دانستند، عادت کردند و قاشق و چنگال به طور رسمی بر سر سفره های ثروتمندان و اعیان اروپا جا باز کرد. با این حال مشهور است که برخی از پادشاهان از جمله الیزابت اول در انگلستان و لویی چهاردهم در فرانسه همچنان با دست غذا می خوردند.
گفته می شود هانری هشتم پادشاه انگلستان ، اولین کسی بود که این رسم ایتالیایی ها را تقلید کرد. وی صاحب سه عدد چنگال بود که از میان آنها یکی را انتخاب می کرد.
ورود قاشق و چنگال، این دو ابزار فرنگی به تهران اما به 130 سال گذشته باز می گردد. شنیده می شود مسافرت های پی در پی ناصرالدین شاه به فرنگستان باعث شده بود تا او برای مردم وطنش سوغات های ویژه ای از کالسکه و ماشین دودی گرفته تا ساختن بناهای مرتفع و آمفی تئاتر به سبک و اسلوب مغرب زمین را به ارمغان آورد و این بار یکی از کالاهایی که شاه از کلاه جادویی اش بعد از سفرش به اروپا برای دارالخلافه نشینان رو کرد، قاشق و چنگال بود.طبق خاطرات گردشگران فرنگی، برای نخستین بار سپهسالار صدراعظم ناصرالدین شاه که با نحوه غذا خوردن فرنگی ها آشنایی داشت، پیش از سفر شاه به فرنگ به وی آداب غذا خوردن با قاشق و چنگال را آموزش داد. پس از بازگشت شاه به وطن، وی شروع به استفاده از قاشق و چنگال کرد و به دنبال آن درباریان، رجال، اعیان و اشراف به مصرف کنندگان قاشق و چنگال پیوستند و این دو ابزار به تدریج وارد بازار ها و بساط دستفروشان تهرانی شد.
تهرانی ها نیز کم کم این نوع طرز غذا خوردن را یاد گرفته و قاشق و چنگال را وارد سفره خانه های خود کردند و طولی نکشید که قضیه جنبه عمومی پیدا کرد.
با این حال جماعت زیادی از تهران نشینان همچنان به سنت های گذشته خود
پایبند بودند و صرف غذا با دست را بر استفاده از قاشق و چنگال ترجیح می دادند.
سرانجام استفاده از قاشق و چنگال در ایران مرسوم شد. در ابتدا استفاده از قاشق و چنگال های نقره، مسی، ورشو و روحی مرسوم بود و به طور سنتی، کارد و چنگال های رسمی، از نقره یا یک فلز گران قیمت تهیه می شد. دسته چاقوها و در برخی موارد چنگال ها نیز از مواد خاصی مانند استخوان، شاخ حیوانات و چوب ساخته می شد.
قاشق و چنگال های امروزی
با افزایش بهای نقره و فلزات گرانبها و همچنین عمومیت یافتن استفاده از کارد و چنگال در بین مردم، دیگر از فلزات گرانبها برای ساخت قاشق و چنگال و کارد استفاده نمی شود.
این روز ها قاشق و چنگال را بیشتر از استیل (فولاد ضدزنگ) می سازند. البته برای قوی تر کردن استیل و آسان تر کردن روند ایجاد آن عناصری مانند وانادیوم و تیتانیوم به آن اضافه می شود و برای جلوگیری از زنگ زدن، نیکل و کروم به استیل اضافه می شود.
قاشق و چنگال های امروزی مقاوم تر و دارای طراحی های متنوعی هستند.
در حال حاضر در بازار این کالا برندهای گوناگونی وجود دارند .برندهایی نظیر بوگاتی، سولایتر، وی ام اف، زولینگن، نیولایف و; که قیمتی گران دارند و در مقابل برندهای ایرانی استیل پاشا، زرناب، ناب استیل، استیل ایران و; که قیمت ارزان تری دارند.
شنیده ها حاکی از این است که در حال حاضر چین بخش بزرگی از بازار سرویس قاشق و چنگال را به خود اختصاص داده است و محصولات آلمانی و ایتالیایی قیمتی بسیار گران داشته و سهم کمتری از بازار را به خود اختصاص داده اند. محصولات وطنی هم اکثرا مورد استفاده هتل ها، ادارات و; قرار می گیرند.

نکاتی برای خرید سرویس قاشق و چنگال
تنوع بالای محصولات اگر چه موجبات افزایش قدرت انتخاب خریداران را در پی دارد؛ اما تا حدود زیادی موجب بروز سردرگمی هایی برای خریدار هنگام خرید می شود.
به همین دلیل هنگام خرید این کالا باید به نکاتی توجه شود که در این بخش ما به اختصار اشاره ای به آنها می کنیم.
بودجه خود را مشخص کنید:

این یک اصل کلی در مورد خرید تمام کالاهاست. مشخص کردن بودجه قبل از خرید موجب می شود شما دایره جست وجوی محدودتری داشته و راحت تر کالای مورد نظر را با قیمت مد نظر خریداری کنید. پس قبل از خرید از میان نمونه های ارزان قیمت، میان قیمت و گران قیمت یکی را انتخاب کنید. معمولا سرویس های کامل قاشق و چنگال ارزان، قیمتی حدود 250 هزار تا 500 هزار تومان دارند. میان قیمت ها هم قیمتی هم بین500 هزار تا یک میلیون تومان دارند و گران قیمت ها نیز با قیمتی حدود یک میلیون تا شش میلیون و حتی بیشتر به فروش می رسند.

برند مورد نظر را معین کنید:

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله حسابداری زیست محیطی و شناسایی هزینه های آن در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله حسابداری زیست محیطی و شناسایی هزینه های آن در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله حسابداری زیست محیطی و شناسایی هزینه های آن در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله حسابداری زیست محیطی و شناسایی هزینه های آن در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله حسابداری زیست محیطی و شناسایی هزینه های آن در pdf :

حسابداری زیست محیطی و شناسایی هزینه های آن

چکیده :
حسابداری زیست محیطی می تواند هزینه یابی و قیمت گذاری درست محصولات را به ارمغان بیاورد ، همچنین مدیریت بهتر هزینه های زیست محیطی باعث کاهش آلودگی محیط زیست و در نتیجه ایجاد مزایای رقابتی برای شرکت گر

دد .
در این مقاله به طور تفصیلی انواع حسابداری زیست محیطی و طبقه بندی کاملی از هزینه های زیست محیطی تشریح گردیده ودر ا

دامه شناسایی و گزارشگری آن نیز بیان می گردد .

واژه های کلیدی : حسابداری زیست محیطی ، هزینه های زیست محیطی ، هزینه های داخلی ، .هزینه های اجتماعی

مقدمه :
حسابداری به اندازه گیری وقایع اقتصادی و خلاصه کردن و گزارشگری آنها در قالب صورت های مالی برای استفاده ذینفعان از قبیل بانکداران ، بستانکاران ، سرمایه گذاران و دولت و جامعه می پردازد. گزارشگری عملیات پایانی حسابداری است ، چالش های متعددی پیش روی فعالیت های زیست محیطی شرکت ها وجود دارد . از این رو حسابداری زیست محیطی در سال های اخیر کانون توجه بیشتری قرار گرفته است .
انواع مختلف حسابداری محیط زیست
کاربرد های حسابداری محیط زیست در 2 سطح اقتصاد خرد و اقتصاد کلان مورد بررسی قرار می گیرد : همانطور که در جدول شماره 1 دیده می شود

در سطح اقتصاد خرد حسابداری زیست محیطی به 2 قسمت ” حسابداری مالی ” و ” حسابداری مدیریت ” تقسیم می شود و در سطح اقتصاد کلان ما با ” حسابداری درآمد ملی ” مواجه می شویم . (سجادی- 1386)
نمودار شماره1 انواع مختلف حسابداری زیست محیطی
کاربران موضوع مورد توجه انواع حسابداری زیست محیطی سطوح

برون سازمانی شرکت حسابداری مالی اقتصاد خرد
درون سازمانی شرکت-بخش-محصول- خط تولید حسابداری مدیریت
برون سازمانی یک ملت یا یک قوم حسابداری درآمد ملی اقتصاد کلان

حسابداری مالی زیست محیطی :
حسابداری مالی شرکت را قادر می سازد تا گزارش های مالی را برای استفاده کنندگان برون سازمانی از قبیل : سرمایه گذاران ، اعتبار دهندگان و ;.. تهیه نمایند . مبنای تهیه این گزارشات مالی ” اصول پذیرفته شده حسابداری ” (GAAP) است . حسابداری مالی زیست محیطی الزاماتی را جهت افشای بدهی ها و هزینه های زیست محیطی مقرر کرده است .

تعریف حسابداری مدیریت زیست محیطی از دید “اتحادیه بین المللی حسابداری” :
حسابداری مدیریت زیست محیطی یک تعریف پذیرفته شده جهانی ندارد .
” حسابداری مدیریت زیست محیطی ، به معنی مدیریت زیست محیطی و عملکرد اقتصادی از طریق اجرا و توسعه سیستم ها و روش های مناسب مربوط به زیست محیط است که ممکن است شامل گزارشگری و حسابرسی در بعضی از شرکت ها شود . حسابداری مدیریت زیست محیطی معمولاً شامل : هزینه یابی چرخه عمر ، ارزیابی سود ها و برنامه های راهبردی برای مدیریت زیست محیطی می شود “.
به طور گسترده ای به شناسایی ، جمع آوری ، تجزیه تحلیل و استفاده از هر دو نوع اطلاعات زیر برای تصمیم گیری داخلی می پردازد :

i. اطلاعات فیزیکی : جریاناتی مثل انرژی ،آب ، مواد (مثل ضایعات ) و
ii. اطلاعات پولی : بهای تمام شده ، درآمد ها و ذخایر مرتبط با محیط زیست .
iii. اطلاعات فیزیکی EMA :
برای ارزیابی بهای تمام شده صحیح ، یک سازمان ، نه تنها اطلاعات پولی بلکه می بایست اطلاعات غیر پولی در ارتباط با مواد مورد استفاده ، ساعات اشخاص و دیگر محرک های هزینه را جمع آوری کند .
اطلاعات پولی EMA :
سازمان ها هزینه های مرتبط با زیست محیط را به طور متفاوت بسته به قصد استفاده از اطلاعات تعریف می کنند .توضیحات بیشتر این عنوان در

قسمتهای بعدی به تفصیل ، شرح داده شده است . (IFAC, 2005)
حسابداری درآمد ملی زیست محیطی :
این نوع حسابداری زیست محیطی در سطح اقتصاد کلان موردبررسی قرار می گیرد و اشاره به جمع آوری اطلاعاتی در مورد اندازه ، کیفیت و ارزش منابع مصرف شده یک ملت یا یک قوم دارد .( مثل تولید ناخالص ملی ).

هزینه های زیست محیطی
هزینه هایی که شرکت به دلیل رعایت قوانین و مقررات زیست محیطی متحمل می شود ، هزینه های اصلاح و بهبود کیفیت محیط زیست ، هزینه های مرتبط با تجهیزات کنترل آلودگی محیط زیست ، جرایم نقض قوانین زیست محیطی و ;.جزء هزینه های زیست محیطی محسوب می شوند که در مباحث بعدی به طور تفصیلی به آن خواهیم پرداخت .
طبقه بندی هزینه های زیست محیطی :
شناسایی و تغییر هزینه های زیست محیطی و ارتباط آن ها با فرایند تولید محصولات و یا دارایی های شرکت برای تصمیم های بهینه مدیریت مهم است . رسیدن به هدف هایی مانند کاهش مخارج زیست محیطی ، افزایش درآمد و بهبود عملکرد زیست محیطی شرکت مستلزم توجه خاص مدیریت به هزینه های زیست محیطی جاری و آینده است .
هزینه های زیست محیطی به دو قسمت تقسیم می شود:
1-. هزینه های داخلی(خصوصی – خاص شرکت )
2- .هزینه های اجتماعی
هزینه های خصوصی ( داخلی – خاص شرکت )
هزینه های زیست محیطی هستند که در واحد تجاری روی می دهند و می توان واحد تجاری را مسئول آنها دانست . این هزینه ها به طور مستقیم بر فعالیت های مالی و سود و زیان شرکت تاثیر می گذارند .
هزینه های زیست محیطی داخلی خود ، به دو د

سته طبقه بندی می شوند :
الف– هزینه های مستقیم( عادی – سنتی)
ب- هزینه های مخفی ( کمتر مشهود )
1-الف – هزینه های مستقیم ( عادی – سنتی

) :
هزینه های عادی ، هزینه های ایجاد شده بر اثر استفاده از مواد خام ، آب ، برق ، سوخت و ; ، کالاهای سرمایه ای و ملزومات هستند که در حسابداری صنعتی و بودجه بندی سرمایه ای مورد توجه قرار می گیرند ، اما در گروه هزینه های زیست محیطی منظور نمی شوند با این وجود ، استفاده و اتلاف کمتر مواد خام ، آب ، برق ، سوخت و .. ، کالاهای سرمایه ای و ملزومات دارای مزیت زیست محیطی بوده و موجب کاهش فرسایش مصرف منابع طبیعی تجدید ناپذیر می شود . خط چینی که پیرامون هزینه های عادی در جدول شماره 3 کشیده شده است بیانگر احتمال عدم توجه به هزینه های مزبور در تصمیم گیری های واحد تجاری است .
1-ب- هزینه های مخفی ( کمتر مشهود ) :
هزینه های زیست محیطی هستند که در واحد اقتصادی رخ داده ولی در تصمیم گیری از آن صرفنظر می شود.
هزینه های مخفی (کمتر مشهود ) به 3 طبقه ذیل تقسیم شده اند :
1-ب –1- هزینه های بالقوه پنهان
1-ب-2- هزینه های احتما لی
1-ب-3- هزینه های تصوری – ارتباطی
هزینه های بالقوه پنهان :
هزینه هایی هستند که احتمال دارد از دید مدیریت پنهان بماند .
هزینه های بالقوه پنهان به طبقات ذیل تقسیم می شود :
i. هزینه های زیست محیطی اولیه
ii. هزینه های زیست محیطی الزامی(قانونی)
iii. هزینه های زیست محیطی اختیاری
1-ب-2- هزینه های احتمالی
هزینه های ترمیم یا جبران خسارات ناشی از رها سازی تص

ادفی آلاینده های زیست محیطی مانند نفت در محیط زیست ، جرائم نقض مقررات زیست محیطی و هزینه های ناشی از پیامد های غیر منتظره نمونه هایی از هزینه های احتمالی هستند .این هزینه ها را تحت عنوان « بدهیهای احتمالی » یا « هزینه های ایجادکننده بدهیهای احتمالی» شناسایی می کنند . در شرایط موجود، ناتوانی در شناسایی این هزینه ها موجب شده است که نتوان هزینه های مزبور را در سیستم حسابداری مدیریت و تصمیم گیری های آتی مورد توجه قرار داد .

1-ب-3- هزینه های تصوری- ارتباطی
این هزینه ها جهت اثرگذاری بر روی تفکر مدیریت ، مشتریان ، کارمندان، جامعه و قانون گذاران تحمل و تحت عنوان هزینه های تصوری ارتباطی بیان می شوند و هزینه های تهیه گزارشگری سالانه زیست محیطی ، فعالیت های روابط عمومی و هزینه های اختیاری جهت فعالیت های زیست محیطی مانند درختکاری را شامل می شوند.
نمودار شماره 2 – پیچیدگی هزینه های زیست محیطی
هزینه های وابسته به اجتماع هزینه های تصوری ارتباطی هزینه های احتمالی هزینه های پنهان هزینه های عادی

انداره گیری سخت تر اندازه گیری ساده
(An Introduction to Environmental Accounting As A Business2008-P.14)

هزینه های اجتماعی
هزینه های زیست محیطی واحد تجاری هستند که بر محیط و جامعه اثر می گذارند و بطور قانونی هم واحد تجاری مسئول جبران این هزینه ها از نظر مالی نیست این هزینه ها به طور مستقیم بر فعالیت های مالی و سود وزیان شرکت تاثیر نمی گذارد . هزینه های مزبور ممکن است به صورت کمی (منبع) ویا کیفی بیان شود.
نمودار شماره 4- شناسایی هزینه های تحقق یافته زیست محیطی

نحوه برخورد با هزینه های زیست محیطی
هنگامی که برای یک واحد تجاری هزینه های زیست محیطی معینی در دوره جاری رخ می دهد سوالات زیر مطرح می گردد :
این مخارج برای کدام دوره حسابداری باید هزینه شود
و یا باید به عنوان تعدیل دوره قبل در نظر گرفته شود .
نکته: هزینه های زیست محیطی به دوره های قبل، جاری و آینده مربوط می شود.
بیانیه FASB (نشریه 8-90) در مورد سرمایه ای کردن هزینه آلودگی محیط زیست بشرح زیر است :
به طور کلی مخارج آلودگی محیط زیست باید هزینه شوند و تنها در صورت داشتن هر یک از معیارهای زیر ممکن است سرمایه ای تلقی گردند :
i. هزینه هایی که عمر اموال یا ظرفیت تولید را افزایش می دهند یا کارایی اموال را بهبود می بخشند .
ii. هزینه هایی که برای کاهش یا جلوگیری از آلودگی محیط زیست انجام می گیرد و مربوط به عملیات آینده می باشند .
iii. هزینه هایی که برای آماده کردن اموالی که جهت فروش گذاشته شده اند تحمل می شوند .
شناسایی بدهی
وقتی واحد تجاری انتظار وقوع مخارج آینده محیط زیست راکه دارای معیارهای بدهی است داشته باشد باید بدهی را در صورت های مالی شناسایی نماید .
معیار های شناسایی بدهی عبارتند از :
i. مبنایی مناسب برای اندازه گیری وجود داشته باشد و بتوان مبلغ آن را به طور منطقی برآورد کرد .
ii. اقداماتی که با کسب منافع اقتصادی آینده سر و کار

دارند و احتمال کسب چنین منافعی متصور باشد
نکته: بدین ترتیب بدهیها باید در صورت های مالی شناس

ایی شود به شرطی که احتمال آنها وجود داشته باشد و برآورد آنها به طور منطقی ممکن باشد .
تعهدات
مخارج آینده زیست محیطی مورد انتظار مرتبط با رویداد ها و مبادلات آینده را می توان به صورت زیر تقسیم بندی نمود :
1- مخارجی که دارای منافع مورد انتظار آینده هستند .
2- مخارجی که منفعت آینده مورد انتظار ندارند .
بیانیه شماره 36 SEC در سال 1989
کمیسیون در بیانیه شماره 36 خود در سال 1989 الزامات مختلف افشاگری را برای بررسی تحلیل های مدیریت بیان می کند .
افشای اطلاعات بر اساس این فرض صورت می گیرد که وقوع حوادث با اهمیت اما غیر قطعی باید در نظر گرفته شود مگر آنکه مدیریت تشخیص دهد وقوع حادثه مذکور از لحاظ منطقی محتمل نمی باشد.
کمیسیون بورس اوراق بهادار همچنین اعلام می کند که معرفی شدن به عنوان مرکز بالقوه مسئول ، الزاماً نیازمند افشا نمی باشد مگر اینکه شرایط شرکت و وضعیت مرکز بالقوه ، نشانگر آن باشد که یک سازمان دولتی در نظر دارد اقدامات خاصی را در این زمینه انجام دهد که در این صورت نیازمند افشا خواهد بود . (نصیر زاده-1386 )
اصول گزارشگری و محتوای آن :
آماده سازی و ارئه گزارش های مالی شرکتی که در یک زمینه خاص قابل اجرا هستند، توسط GAAP هدایت شده است .

عملکرد زیست محیطی شرکت به طور کلی به عنوان یک بخش از گزارشگری اجتماعی شرکت (CSR) تلقی شده و احتمالاً توسط همان اصول ، خط مشی ها و تنظیمات قانونی هدایت شده است .

حسابداری زیست بوم ها
در موارد فراوانی ، واژه حسابداری زیست بوم ها برای اشا

ره به گزارش های مبتنی بر داده های طبیعی استفاده شده است . به علاوه حسابداری زیست بوم ها نوعی از حسابداری زیست محیطی است از این لحاظ برای تدارک طرح های مدیریت و دارایی ها در سطح محلی استفاده شده است . چنین طرح هایی ابزاری جهت ارزیابی شرایط و چرخه عمر هر دارایی طبیعی خاص ارائه می کند . )سید نژاد فهیم-1384)
نتیجه گیری
حسابداری زیست محیطی می تواند با شناسایی ، طبقه بندی و اندازه گیری هزینه های زیست محیطی و به حساب آوردن آن در هزینه یابی موجب قیمت گذاری بهتر محصول گردد. این مساله باعث ایجاد مزایای رقابتی و در نتیجه فرصت های تجاری آتی گردد .
بنابر این حسابداری نقش بالایی در اندازه گیری فعالیت های اقتصادی زیست محیطی، اتخاذ تصمیم در مباحث مرتبط با محیط زیست ، مدیریت هزینه های زیست محیطی ، توجیه سبز فرآیند ها و محصولات و آماده کردن صورت های مالی طبق اصول پذیرفته شده حسابداری دارد .

منابع ومآخذ
منابع فارسی:
1-خوش طینت، محسن، ” حسابداری زیست محیطی:ابزاری جدید برای فرهنگی پایدار”، حسابدار شماره 172 ،1385
2- سجادی، سید حسین، ” حسابداری زیست محیطی”، حسابدار شماره 186،1386
3- سید نژاد فهیم، سید رضا، ” حسابداری سبز”، حسابدار شماره 162،1384
4- شاه ویسی، فرهاد، “حسابداری محیط زیست”، حسابدارشماره 185 ،1386
5- نصیر زاده، فرزانه، “حسابداری زیست محیطی” ، حسابدار شماره 183،1386
منابع لاتین :

6-Environmental Management Acco

unting- International Guidance Document- August 2005
7-An Introduction to Environmental Accounting As A Business 2008
8-Bhabatosh Banerjee,” Corporate Environmental Accounting and Reporting 2007

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   66   67   68   69   70   >>   >