سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله آشنایی با سوئیچینگ در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله آشنایی با سوئیچینگ در pdf دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله آشنایی با سوئیچینگ در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آشنایی با سوئیچینگ در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله آشنایی با سوئیچینگ در pdf :

چکیده

بارفتن اطعات کارشناسان پشتیبانی و فنی و پیمانکاران موجب بارفتن قابلیـت و توانـایی آنـان درتشخیص خرابی و رفع آن و گزارش دقیق خرابی در سوییچ های مختلف می گردد که این امر موجب افزایش سرعت تشخیص صحیح خرابی و رفـع آن و در نتیجـه جلـوگیری از اقـدامات غیـر ضروری و کاهش هزینه نگه داری می گردد. لذا بر آن شدم که با مراجعه بهسازمان مخابرات مرند و مراکـز کـم ظرفیـت سوییچ پارستل ,کیاتل , گویان مصاحبه و اخذراهنمایی از کارشناسان نصـب و نگهـداری و نیـز بررسـی خرابـی های متداول آنها, این گزارش کار را که شامل ویژگی های اصلی سیستم ،طریقه نگه داری صحیح آن و رفع خرابی های بوجود آمده در حداقل زمان میباشد را تهیه کنم.

با در نظر گرفتن اینکه درطی این دوره بیشتر بر روی سوئیچ کیاتل تمرکز کرده و فعالیتم در این زمینه بوده پس در مورد بقیه سوئیچ ها تنها به معرفی آن ها بسنده میکنم.

معرفی سازمان مخابرات واحد مرند

سازمان خصوصی مخابرات به طور کلی به دو بخش فنی و اداری تقسیم بندی میشود.
بخش اداری خود دارای زیر مجموعه هایی از قبیل امور مالی,ابونمان و امور مشترکین است که
در ذیل به معرفی اندک این بخش ها می پردازیم:
بخش اداری:
امور مالی:
کل حساب های دریافتی و پرداختی به عهده ی این بخش است.
حساب های دریافتی شامل وجوهات خسارت مالی و فیش ها ی دریافتی، حساب های پرداختی
اعم از خریدقرار داد ها و ارائه خدمات و کالا است.
امور اداری:
1-امورات مربوط به کارمندان،از جمله ثبت اطلاعات و مرخصی ها و حکم های تازه
2-همچنین اجرای بخش نامه ها در خصوص نحوه ی حضور در اداره و ساعات کاری و شروع و اتمام آن
3-ثبت شماره به نامه های اداری و بایگانی نامه ها و پرونده ی کارمندان
آبونمان:
این بخش به رفع اشکالات قبوض و صورت حساب مشترکین می پردازد، همچنین صدور قبض و نحوه ی چاپ قبض
ها نیز بر عهده ی این بخش است،پاسخگویی به اعتراضات مشترکین در خصوص صورت حساب ها اعم از کارکرد
داخلی وبین المللی از وظایف این مجموعه می باشد.

امور مشترکین:
1-ثبت نام مشترکین و متقاضیان خط تلفن ثابت و همراه
2-بررسی امکانات از جمله مشخصات کافو وپست و مرکز
3-تشخیص و ثبت مزاحمت تلفنی
4-اعلان به روز آمار مشترکین
بخش فنی:
بخش فنی این سازمان خود به 3 بخش اصلی تقسیم میشود :
1-نگهداری و پشتیبان دستگاه های سوئیچ
2-پشتیبان فنی تجهیزات نیرو
3-شبکه ی کابل
وظایف این بخش ها:

1- کل خرابی های Data ,ADSL و همچنین خرابی های مربوط به کامپیوتر های داخل مرکز به عهده ی این بخش است. این بخش به عنوان پشتیبان فنی مراکز عمل میکند.

2- عمل هماهنگی و کنترل شارژینگ و تغذیه باطری ها و همچنین کنترل خرابی و نیرو رساندن به هنگام قطعی برق است.
3- شبکه ی کابلی به نوعی در خارج از سازمان به فعالیت میپردازد و کنترل خرابی کابل های شبکه ی مشترکین را بر عهده
دارد.

 

فلوچارت زیر نمای تقریبی سازمان مخابرات را نشان می دهد :

ریاست
اداری فنی
امور مالی امور اداری ابونمان امور مشترکین
پشتیبان دستگاه سوئیچ پشتیبان تجهیزات نیرو شبکه کابل

فصل اول

معرفی سوئیچ

فصل دوم

سوئیچ کیاتل((KDX

بخش اول:

ساختار سوئیچ کیاتل (KDX)
معرفی سیستم KDX
KDX مرکز تلفن دیجیتال است که باکنترل SPC درنرم افزار و تکنولوژی PCM/TDM از نوع Non-blockingکامل وکامپندینگ لگاریتمی A-Law و نرخ بیت 2048 طراحی شده است. این سیستم به دلیل مدولار بودن درسمت سخت افزار و نرم افزار، به راحتی قابل توسعه می باشد و ظرفیتهای از 16 پورت تا 10000 پورت را پوشش می دهد . با توجه به توانایی وسیعی که برای افزایش خطوط و پورتها وجود دارد، ذکر این نکته جالب است که تعداد کارت های کنترلی با نسبت بسیار کمتری نسبت به کارت های لاین، ترانک، دیجیتال ترانک و… افزایش می یابد.
از طرفی به غیر از اسلات های کنترلی بقیه اسلات ها همه منظوره می باشند و در صورتی که کارت های مربوط به پورت ها جابجا زده شود نه مشکلی برای کارت به وجود می آورد و نه برای سیستم.
ظرفیت های مختلف سیستم کیاتل
• مرکز 256 شماره ای – KDX1
این مرکز می تواند به 256 مشترک سرویس دهد . در صورتی که قفسه لاین کاملا پر شود ظرفیت مرکز به حد 368 شماره داخلی می رسد . بنابراین این مرکز میتواند حتی 30% افزایش خطوط نسبت به 256 شماره هم داشته باشد.
• مرکز 1024 شماره ای KDX4
مراکز با ظرفیت 1000 شماره به بالا را می توان به 2 دسته تقسیم نمود در نوع اول کنترل سیستم توسطCPU موجود در سیستم انجام می شود و در نوع دوم کنترل سیستم توسط کنترل یونیت مرکزی انجام می پذیرد.
مشخصات ظاهری سیستم KDX
• (Remote Switch Unit) RSU
• گاهی اوقات با نصب یک سوئیچ در یک روستا یا شهرستان می توان دهستان ها و آبادی های اطراف را نیز تحت پوشش قرارداد. اما از آنجا که این آبادی ها و ده ها اغلب از روستا یا شهرستان محل نصب چندین کیلومتر فاصله دارند، کشیدن چند زوج کابل آن هم تا فاصله چندین کیلومتری از محل نصب بسیار هزینه ساز است.
همچنین این عمل ضریب ایمنی این خطوط را نیز کاهش داده و در صورت بروز هرگونه مشکل درکابل خطوط مشترکین رفع اشکال مستلزم صرف هزینه، زمان و نیروی انسانی فراوان خواهد بود. از این رو این عمل چندان معقولانه و البته مقرون به صرفه نخواهد بود.

روشRSU تمامی این مشکلات را تاحد زیادی حل خواهد نمود. دراین تکنیک یک مرکز RSU (مثلا RSU400 که توانایی سرویس دهی به 400 مشترک را داراست) درخارج از روستا یا شهرستان محل نصب سوئیچ اصلی (مثلاKDX2) نصب می گردد. این دو مرکز توسط یک زوج سیم و از طریق مودم های (HDSL) موجود درهر مرکز به یکدیگر متصل می گردند. طول این زوج سیم می تواند تا 5 کیلومتر در نظر گرفته شود.

نکته مهم آن که تنها مرکز KDX موجود درمحل نصب به مرکز STD متصل است و مرکز RSU هر گونه تماس شهری را باید از طریق مرکز KDX انجام دهد. همچنین هر گونه برقراری ارتباط بین دو مرکز KDX و RSU از نوع Localمحسوب می شود. هر زوج سیم ارتباط دهنده دو سوئیچ در هر لحظه قادر است تا 30 مشترک را سرویس دهی نماید. مرکز KDXموجود در محل نصب قادر است چندین مرکزRSU را از طریق کارتهای PUMI و CEPTموجود درخود سرویس دهی نماید. با توجه به موارد ذکر شده کاملا بدیهی است که استفاده از مراکزRSU نسبت به روش های دیگر بسیار مقرون بصرفه بوده و از امنیت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بسیار بالایی نیز برخوردار است. همچنین هر گونه برقراری ارتباط بین دو مرکز KDXوRSU از نوع Localمحسوب می شود.
هر زوج سیم ارتباط دهنده دو سوئیچ در هر لحظه قادر است تا 30 مشترک را سرویس دهی نماید. مرکز KDXموجود در محل نصب قادر است چندین مرکزRSU را از طریق کارت های PUMI و CEPTموجود درخود سرویس دهی نماید. با توجه به موارد ذکر شده کاملاً بدیهی است که استفاده از مراکزRSU نسبت به روش های دیگر بسیار مقرون بصرفه بوده و از امنیت بسیار بالایی نیز برخوردار است.
در بلوک دیاگرام (2-1) نحوه اتصال و ارتباط مرکز KDX2 و RSU 400وSTD مرکزی نشان داده شده است.

شش
شکل2-1-1


• مرکز Transit
کلیه سوئیچ های KDX تولید شده توسط شرکت کیاتل این قابلیت را دارند که به عنوان مرکز Transit عمل نموده و یک یا چند مرکز KDXدیگر و یا حتی سوئیچ های ساخته شده توسط شرکت های دیگر مانند ASRرا به عنوان Remoteبپذیرند.
دراین صورت مرکز Remoteتوسط یک کابل به مرکز Transit متصل می گردد. هرگونه ارتباط شهری مرکز Remote باید از طریق مرکز Transitصورت گیرد.
نکته مهم آنکه هر گونه برقراری ارتباط بین مرکز RemoteوTransit از نوعLocal محسوب می-شود و مراکز Transit و مراکز Remote شارژینگ مربوط به خود را خود ثبت می نمایند.
در بلوک دیاگرام (2-2) نمونه ای از یک مرکز کیاتل که با یک مرکز دیگر از تولیدات این شرکت Remote گردیده، نشان داده شده است.

بلوک دیاگرام 2-1-2 اتصال یک مرکز با یک مرکز دیگر بصورت Remote
• مرکز Remote
دراین نوع ارتباط سوئیچ کیاتل به مراکزی مانند عصر، کارین و یا دیگر مراکز بصورت Remote متصل گشته وبا مراکز مادر دارای یک کد خواهند بود. همچنین مرکز مادر توانایی ترانزیت نمودن شماره های مرکز کیاتل را خواهد داشت. ( مطابق بلوک دیاگرام 2-3 ) دراین مرکز پالس های STDباید از طریق کانال به مرکز کیاتل ارسال گردد و در صورت گرفتن شماره های داخلی مرکز مادر بصورت Lamaشارژینگ برداری انجام می دهد.

بلوک دیاگرام 2-1-3 اتصال یک مرکز کیاتل بصورت ترانزیت
لوازم جانبی سیستم KDX
تعریف ابزار جانبی و نمای ظاهری ارتباط دستگاه با ابزار جانبی
نظر به اینکه سیستم KDXیک سوئیچ دیجیتال می باشد، لذا باید بتواند با وسایل و تجهیزات که بیرون از سیستم قرار می گیرند ارتباط برقرار کند. این تجهیزات لوازم جانبی نامیده می شوند و ارتباط بین دستگاه با لوازم جانبی از طریق کابل مخصوص آن وسیله و در محل ترمینال مشخصه آن وسیله که در سیستم تعبیه شده است صورت می گیرد.

یک تکنسین می تواند از طریق لوازم جانبی کنترل مرکز را به دلخواه در اختیار گرفته و یا اصولاً وضعیت صورتحساب مشترکین را مشاهده یا از آنها پرینت بگیرد ویا برای موردی خاص پورتها یا پورت خاصی را برنامه ریزی کرده و یا این که اعمال تعمیر و نگهداری را برای سیستم انجام دهد. درشکل زیر لوازم جانبی و نحوه ارتباط آنها با سیستم KDX آورده شده است.

همانطور که ملاحظه می شود توسط شارژر ولتاژ 48- ولت تهیه می شود. این ولتاژ جهت شارژ مداوم باطری ها، ورودی UPSو ورودی کارت های Power به کار می رود. توسط ولتاژ 48- ولت روی کارت های پاور ولتاژهای 5- و5+ و 12+ و12- و 48 – و Ring ساخته می شود که جهت مصرف سیستم به کار می رود. از طرفی دیگر درصورت قطع برق، به دلیل آنکه باطری ها مدام شارژ می شوند، وارد مجموعه شده و کل مجموعه را درایو می کند.

بنابراین بدلیل دردسترس بودن دائمی 48- ولت توسط UPS یا باطری ازاین ولتاژ جهت تولید 220ولت متناوبی که تا حدی شبیه سینوسی می باشد استفاده کرده و کامپیوترها را بدون هیچگونه قطع برقی تغذیه می کنیم.

 

شکل 2-1-4 لوازم جانبی و نحوه ارتباط آنها با مرکز سوئیچ
کامپیوتری که در بیرون مرکز مشاهده می گردد به همراه مونیتور و صفحه کلید جهت اعمال اپراتوری و تعمیر و نگهداری به کار می رود، ضمن آن که این کامپیوتر را به صورت اختیاری به عنوان O&M یا Charging می توان در نظر گرفت در بعضی از مراکز کامپیوترهای O&M و Chargingمجزا هستند از طریق مدم که عموما به کامپیوتر شارژینگ ( در مراکزی که دارای دو کامپیوتر مجزا برایO&M و Charging می باشند) متصل می گردد می توان اطلاعات کامپیوترها را از طریق یک خط تلفنی با کامپیوتر دیگر رد و بدل کرد. تمامی قابلیتهای ذکر شده در هر کامپیوتر شارژینگ و O&Mقابل استفاده می باشند. در سوئیچ های پرظرفیت کیاتل هم کامپیوتر O&M و Charging شارژینگ را ثبت می کنند.
UPS و شارژر
• UPS
امروزه به خاطر وابستگی بشر به نیروی برق قطع یا کمبود آن موجب سلب آرامش وخسارات جبران ناپذیر خواهد بود. سیستمهای KDXنیز از این قاعده مستثنی نیستند. به خاطر لزوم دائمی به ثبت اعمال شارژینگ وحفظ آن در کامپیوتر مربوطه و در مرحله بعدی حساسیت اعمال O&M روی کامپیوتر مربوطه و پس از آن مونیتور وپرینتر، وجود دائمی تغذیه کاملاً محسوس است UPS دستگاهی است که ورودی آن ولتاژ باطری وخروجی یک مربعی دوبله می باشد که باتقریب می-توان آن را سینوسی 220Vدرنظر گرفت شکل (2-5) خروجیUPS یک مربعی دوبله است که تقریباً سینوسی می باشد.

باتوجه به آنکه باطری ها به طور دائم توسط شارژر، شارژ می شوند. لذا ورودیUPS همواره ثابت است.بنابراین دستگاه UPS یک دستگاه مبدل برق در توان های مختلف است که به محض قطع برق شبکه به طور اتوماتیک برق را بلافاصله به دستگاه های مورد لزوم وصل خواهد کرد.
مشخصات UPS
نمای ظاهری دستگاه
درشکل زیر مشخصات ظاهری دستگاه رسم شده است.

نحوه نصب دستگاه
1- چهار عدد باطری 12 ولت (از 60 الی150آمپرساعت) را به چهار بست باطری مناسب به صورت سری به هم وصل می نمائیم. سیم رابط بین دو باطری باید حداقل سیم نمره 4 باشد. سیم مثبت دستگاه را به قطب مثبت و سیم سیاه و آبی آن را به قطب منفی وصل نمائید. دقت شود سیم ها اشتباه وصل نشود .اتصال سیم به بست باطری باید محکم وتمیز باشد.
2- دو شاخه دستگاه به پریز برق شهر متصل باشد.
3- دستگاه هایی که به صورت اضطراری از U.P.S تغذیه می شوند باید توسط یک مدار مجزا بایک دوشاخه مناسب به پریز پشت دستگاه متصل شوند.
مجموع ولت آمپر مصرف کننده ها به هیچ وجه نباید از 1000بیشتر باشد.
درضمن می توان دستگاه را به طریقه هماهنگ با برق شبکه وصل نمود که دراین روش احتیاج به سیم جداگانه ای نداریم و از سیم کشی معمولی ساختمان استفاده می شود و به بیان دیگر مصرف کننده های ساختمان با کلیدهای اولیه خود روشن یا خاموش می شوند.
ولی این نوع نصب باید توسط افراد متخصص شرکت انجام پذیرد.
شارژر

به منظور ایجاد ولتاژ 48- ولت جهت ورودی کارت های DCبهDC از شارژر استفاده می شود. از آنجایی که همواره بایستی ورودی48V – مرکز سوئیچینگ برقرار باشد، لذا این ورودی از باطری های سری شده ای که مجموعاً تشکیل 48 ولت را می دهند، در زمان قطع برق می تواند استفاده کند.

شکل ظاهری دستگاه

ظاهر شارژر
باتوجه به آن که در زمان قطع برق سیستم از باطری تغذیه می کند و میزان سقف ولتاژ و جریان دهی باطری به مرور کاهش می یابد. لذا باید در زمان اتصال مجدد برق توسط شارژر درون شارژر، شارژ شوند. این مدت زمان شارژ از 3 ساعت تا 24 ساعت در شش وضعیت قابل تنظیم است. همان طور که ملاحظه می کنید ارتباط باتری بایکسو کننده به صورت موازی است این نوع ارتباط دارای این مزیت است که هنگامی که برق شهر وجود داشته باشد تغذیه مصرف کننده از طریق منبع تغذیه خواهد بود، ضمن آن که باطری ها نیز شارژ و برای زمان قطع برق آماده می- شوند و هنگامی که برق شهر قطع باشد مصرف کننده بدون هیچگونه تاخیری از باطری ها تغذیه می کند وخللی در کار تجهیزات مخابراتی به وجود نمی آید.

در صورتی که جریان مورد نیاز بیش از جریان نامی دستگاه باشد، کمبود انرژی از طریق باطری- ها تامین می گردد و باطری به عنوان منبع پشتیبانی سیستم، حتی هنگامی که برق شهر وجود دارد، به تغذیه مصرف کننده کمک می کند.

مادامی که جریان مصرفی کمتر از جریان نامی دستگاه است، دستگاه یک منبع ولتاژ خروجی در ازای تغییرات برق شهر در محدوده مجاز، کمتر از 1+% می باشد. هنگامی که مقدار جریان مصرفی از جریان نامی دستگاه تجاوز نماید دستگاه به عنوان منبع جریان کارمی کند.

بخش دوم

بردهای سوئیچ کیاتل
سوئیچ EC-512
این سوئیچ چنانچه از نامش پیداست، می تواند 512 مشترک را ساپورت نماید و دارای بردهای زیر می باشد:
– برد CPU
– برد ISDN
– برد OPPC
– برد LINE
– برد CEPT یا DT
– برد DTMF
– برد تغذیه DC/DC
– برد COIN BOX یا همان کارت همگانی

شکل ظاهری این برد ها را در صفحات بعدی مشاهده می کنیم:

شکل 2-2-1 ظاهر کارت EC 512-CPU

شکل 2-2-2 ظاهر کارت

شکل2-2-3ظاهر کارت Line

 

شکل4-2-2 ظاهر کارت DT یا CEPT

شکل 2-2-5 ظاهر کارت DTMF

 

شکل 2-2-6 ظاهر کارت Power EC1K

شکل2-2-6 ظاهر EC10K

بخش سوم:

راه اندازی سوئیچ کیاتل

در این بخش نگاهی به مراحل راه اندازی سوئیچ که باید به ترتیب زیرطی شود می اندازیم.
مراحل راه اندازی سوئیچ
• کنترل کلیه دستگاه های نصب شده

دراین مرحله باید تمامی دستگاه هایی که نصب شده اند مورد بازرسی و بازدید قرار گیرند. این دستگاه ها عبارتند از:
شارژر
UPS
سوئیچ
Grounding
تذکر: قبل از انجام مرحله بعدی باید تمامی کارت ها از سوئیچ خارج شوند.
• استارت شارژر و کنترل نمودن کار آن
• بررسی سوئیچ
ورودی 48- ولت در سوئیچ باید چک شود.
کارت های) ( Power باید تک تک جا زده شده و روشن شوند و ولتاژهای هر کدام اندازه گیری شوند.
EPROM برروی کارت (CPU) PUCPنصب شده و سوئیچ بعد از جا زدن کارت های (CPU ) PUCP, ISDN (PUMI) استارت شود.
سوئیچ بعد از جا زدن کارت های PULC( ( LINE استارت شود.
• نصب کابل های پشت کامپیوتر O&Mو شارژینگ که در شکل (4-1) محل هر کدام نشان داده شده است.
• برنامه ریزی کامپیوتر های O&Mوشارژینگ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی ریسک سهام شرکتهای عضو بورس اوراق بهادار تهران ،مطالع

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی ریسک سهام شرکتهای عضو بورس اوراق بهادار تهران ،مطالعه موردی سالهای 86_82 در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی ریسک سهام شرکتهای عضو بورس اوراق بهادار تهران ،مطالعه موردی سالهای 86_82 در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی ریسک سهام شرکتهای عضو بورس اوراق بهادار تهران ،مطالعه موردی سالهای 86_82 در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی ریسک سهام شرکتهای عضو بورس اوراق بهادار تهران ،مطالعه موردی سالهای 86_82 در pdf :

بررسی ریسک سهام شرکتهای عضو بورس اوراق بهادار تهران ،مطالعه موردی سالهای 86_82

چکیده
سرمایه گذاری درسهام شرکت های پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار از جنبه اقتصادی دارای اهمیت فراونی است چراکه این گونه سرمایه گذاری باعث جذب وجوه سرگردان بخش خصوصی وهدایت آن درجهت فعالیت های مولد وتولیدی می شود.ازطرفی به علت اینکه بازده این گونه سرمایه گذاری قطعی نمی باشد، لذا سرمایه گذاران در ارزیابی این نوع طرحهای سرمایه گذاری علاوه بر بازده به ریسک آنها نیز توجه می کنند.براساس تحقیقات انجام

 

شده سرمایه گذاران با تشکیل پرتفوهای متنوع ریسک غیرسیستماتیک راحذف می کنند لذا معیار قضاوت راجع به ریسک اوراق بهادار ریسک سیستماتیک(غیرقابل کاهش) آنهاست که با شاخص نمایش داده می شود، که منشاء پیدایش این نوع ریسک عواملی هستند که بازده کل اوراق بهادار را بصورت همزمان تحت تاثیر قرار می دهند. هدف اصلی تحقیق حاضر،ارزیابی ثبات ریسک سیستماتیک سهام عادی شرکت های بورس اوراق بهادار تهران است
فرضیه های تحقیق عبارت است از:
الف) مقدار بتای سهام منفرد شرکتهای بورس اوراق بهادار باثبات است.
ب) مقدار بتای پرتفوی شرکتهای بورس اوراق بهادار درسالهای موردمطالعه باثبات است.
. جامعه آماری: جامعه آماری تحقیق شرکت های سازمان بورس اوراق بهادار درصنایع خودروسازی وساخت قطعات،محصولات فلزی، قندوشکر،دارو وتولید سیمان بوده که.ازبین این شرکت ها تعداد 80 شرکت به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده است.
متغیرهای تحقیق:متغیرهای تحقیق ما بازده سهام شرکت هز آزمون tدرمورد فرضیه اول نشان داد که بتاهای شرکت های جامعه آماری اگر به صورت تک تک ویا اگر به صورت میانگین های دودوره زمانی متوالی با هم مقایسه شوند دارای ثبات هستند.
در خصوص فرضیه دوم نیز با انجام آزمون tزوجی بین ریسک سیستماتیک دو دوره زمانی برای پرتفوهای تشکیل شده مشخص شد که ضریب بتا برای پرتفوهای کوچکتر بی ثبات وبرای پرتفوهای بزرگتر باثبات است.

واژگان کلیدی : ریسک سهام، پرتفوی ،بورس اوراق بهادار

مقدمه:
بورس اوراق بهادار از نهادهای اقتصادی ومالی در اقتصاد مبتنی بربازار است.امروزه عملکرد بازار سهام دراکثر کشورها بعنوان شاخص ارزیابی سیاستها وتغییرات اقتصادی وبازرگانی کشورها مورد استفاده قرار می گیرد.برخی بورس را لازمه مرحله بازسازی وتوسعه مشوقهای سرمایه گذاری می دانند وبر این عقیده اند که جریان تخصیص منابع وحجم سرمایه گذاریها از طریق بازار بورس تسریع می شود.از لحاظ تعریف،بورس به معنی یک بازار متشکل ورسمی سرمایه است که درآن خرید وفروش سهام شرکتها و اوراق قرضه موسسات دولتی و یا خصوصی تحت ضوابط وقوانین ومقررات خاصی انجام می¬شود. مشخصه مهم بورس حمایت قانون از صاحبان پس اندازها وسرمایه های راکد و الزامات قانونی برای متقاضیان است. بورس اوراق بهادار ازسویی مرکز جمع آوری پس اندازها ونقدینگی بخش خصوصی به منظور تامین مالی پروژه های سرمایه گذاری بلندمدت وازسوی دیگر مرجع رسمی ومطمئنی است که دارندگان پس اندازهای راکد می توانند محل نسبتا”مناسب وایمنی برای سرمایه گذاری بیابند.
دراقتصاد امروز اهمیت بورس درجمع آوری سرمایه ها وپس اندازهای کوچک برای تامین وجوه مالی پروژه های کلان اقتصادی شناخته شده واز طرف دیگر بورس با

سمت وسودادن به سرمایه های کم، موجب افزایش اشتغال ودرآمد افراد جامعه می شود.
بورس اوراق بهادار تهران در سال 1346 با هدف تجهیز پس اندازهای بخش خصوصی برای تولید وجلب مشارکت عمومی وسرمایه گذاری در شرکت های تولیدی وصنعتی تاسیس شد.این سازمان فعالیت خود را با انجام چند معامله روی سهام بانک صنعت ومعدن آغاز نمود ودرپی آن چند شرکت دیگر به بورس راه یافتند.پس از انقلاب وپس ازسالها رکود وتعط

یلی نسبی در فعالیت ومعاملات بورس وبا تعقیب استراتژی تعدیل اقتصادی توسط دولت وتوجه به گرایش های آزادسازی وخصوصی سازی ،بورس فعالیت خودرا از سرگرفت وحیات دوباره ای یافت. در حال حاضر به عنوان یکی از ارکان اصلی بازار سرمایه درایران ایفای نقش می کند.

بیان مساله :
بورس اوراق بهاداردر شرایط کنونی بهترین مکانیزم جذب سرمایه های کوچک و انتقال آن به بخشهای تولیدی می باشد.از طرف دیگر هر بورس برای موفقیت در ایفای این نقش باید امکان تصمیم گیری های صحیح و علمی را برای سرمایه گذاران فراهم کند اصولا” سرمایه گذاران باید بررسیهای وسیعی در زمان خرید یا فروش سهام عادی انجام دهند و باید عوامل زیادی را برای سرمایه گذاری در نظر قرار دهند زیرا آنها نقدترین دارایی خود را به سهام تبدیل می کنند .
این تحقیق به بررسی میزان ثبات ریسک سیستماتیک در بورس اوراق بهادار تهران اختصاص دارد.ریسک از مهم ترین مفاهیم در تصمیم گیری سرمایه گذاری می باشد.عدم اطمینان نسبت به بازده دوره های آتی سهام ،سرمایه گذاری را با ریسک همراه می نماید. ریسک عبارت است از احتمال اختلاف بین بازده واقعی وبازده مورد انتظار . محاسبه ریاضی ریسک کل سهام باتعیین انحراف معیار بازده انجام می شود .یعنی هرچه واریانس(پراکندگی ) بازده سهام بیشتر باشد ریسک سهام بیشتر خواهد شد.

ریسک کل=انحراف معیار تمام جریانهای نقدی ازارزش موردانتظار.

 

.ضریب بتا معیار ریسک سیستماتیک ومقیاسی از ریسک است که از ارتباط بین بازدهی سهام وبازدهی بازار ناشی می شود.به عبارت دیگر بتا ،مقدار ریسکی است که هر سهم بر پرتفوی بازار تحمیل می کند. ریسک سیستماتیک هرسهم تعیین کننده نرخ بازدهی است که صاحبان سهام باید انتظار کسب آن را داشته باشند.برای محاسبه بتا ازشاخص قیمت بورس سهام که نشان دهنده واریانس بازده بازار می باشد استفاده می شود.ضریب بتا برای یک سهم بخصوص به این صورت تعیین می شود که درجه ریسک سیستماتیک آن را باریسک سیستماتیک متعلق به شاخص قیمت بورس سهام مقایسه می کنند.

 

بتا معیاری برای تعییین درجه تغییر پذیری ونوسان آن نسبت به تغییرات شاخص بازار بورس یا میزان ریسک سیستماتیک یک سهم نسبت به میزان ریسک سیستماتیک کل سهام موجود دربازار بورس است (.ریموند پی.نوو،علی جهانخانی،350:1379)

بلوم نشان داد که بتای شرکتهای کم ریسک وپرریسک در طول دوره زمانی به سمت یک میل می کند،یعنی شرکتهایی که بتای آنها بالاتر از یک است با انجام اقداماتی آن را کاهش می دهند وشرکتهایی که بتای آنها کمتر از یک است نیز به گونه ای فعالیت می کنند تا به یک نزدیک شود.

اهمیت وضرورت تحقیق:
با توجه به نقش حیاتی بورس درشکوفایی اقتصاد وتولید کشور لازمست که اقدامات اساسی درجهت فعال شدن آن صورت پذیرد.
بررسیها بیانگر این است که سرمایه گذاران در بورس تهران برای تعیین ارزش سهام از روشهای کمی استفاده نمی کنند وتنها براساس اطلاعات غیرتخصصی در جهت سرمایه گذاری عمل می کنند،غافل از اینکه سرمایه گذاری یک امر مهم در جهت رشد وتوسعه اقتصادی هرکشوراست.درنتیجه نتایج حاصل ازتحقیقات علمی در زمینه سرمایه گذاری وبورس بایستی جایگزین این قضاوتهای شخصی گردند.
در جهت تخصیص موثر منابع و شفافیت اطلاعات بورس، بازار باید بتواند قیمت سهام یک شرکت را از روی عوامل اساسی مانند بازده و ریسک که در تعیین ارزش حال دخیل هستند، تعیین کند. در این صورت وجوه موجود برای شرکت هایی که بهترین استفاده را از منابع می کنند به راحتی در دسترس خواهد بودریسک گریزی مدیران شرکتها بازتابی از ریسک گریزی سرمایه گذاران (صاحبان سهام) است.تصمیم مدیر به سرمایه گذاری در طرحهای دارای ریسک باعث می شود که در نهایت امر ریسک به سهامداران تحمیل شود وبررسیها نشان می ده

ند که نوسانات بازده سرمایه گذاری سهام شرکتها در کاهش علاقه سرمایه گذاران نسبت به سرمایه گذاری موثر است..نرخ بازده مورد انتظار یک پرتفوی با منظور کردن ضریب احتمال مربوط به هر یک از سهام موجود در آن ومحاسبه ارزش موردانتظار آنها تعیین می شود وریسک آن نیز از راه محاسبه انحراف معیار بازده کل پرتفوی به دست می آید..یک پرتفوی که متشکل از تعداد زیادی سهام است فقط دارای ریسک سیستماتیک است چون ریسکهای غیرسیستماتیک یکدیگررا حذف وخنثی می کنند و انحراف معیار (ریسک)یک پرتفوی

سهام با ریسک سیستماتیک هریک ازسهام موجود در آن مرتبط است. تعیین روند تغییرات زمانی ریسک سیستماتیک می تواند در تخمین دقیق بتا ودر نتیجه تصمیم گیری صحیح تر سرمایه گذاران رهگشا باشد. به همین دلیل در کلیه مطالعات تجربی فاکتور بتا برای یک سهم بخصوص ثابت فرض گردیده است.البته ثبات بتا به طول دوره پیش بینی یعنی دوره ای که بتا در آن دوره تخمین زده می شود بستگی دارد .
اهداف تحقیق:
یکی از فرضیه های زیربنایی برای استفاده ازتئوریهای مالی فرضیه ثبات شاخص ریسک سیستماتیک سهام یا بتا است . با توجه به اهمیت ریسک مذکور در تصمیم گیری سرمایه گذاران واهمیت انتشار اطلاعات درست درخصوص بتا در شرکتهای بورس تهران در جهت جلب اعتماد سرمایه گذاران، محقق در این تحقیق به دنبال آن است که درابتدا روند ومیزان ثبات ریسک سیستماتیک سهام شرکتهای بورس تهران ونیز پرتفوهای انتخاب شده را در طول دوره زمانی مورد نظر را بررسی کرده واین فرضیه را که بیان می کند مقدارب

تای سهام شرکتهای پرریسک وکم ریسک درطول دوره زمانی به سمت یک میل می کند را در شرکتهای بورس تهران بررسی کند.در ضمن در آخر ازبین صنایع انتخاب شده صنایعی که ریسک بیشتری دارند معرفی می شوند.
فرضیه های تحقیق:
با توجه به اهداف مذکور فرضیه های زیر ذکر می شوند:
الف) مقدار بتای سهام شرکتهای مورد مطالعه باثبات است.
ب) مقدار بتای پرتفوی سهام شرکتها درسالهای موردمطالعه باثبات است.
پرسشهای تحقیق:
الف) آیا مقدار بتای سهام شرکتها درطول دوره زمان

ی باثبات است؟
ب) آیا مقدار بتای پرتفوی سهام شرکتها درطول دوره زمانی باثبات است؟
متغیر های تحقیق:
بازده سهام شرکتهای مورد مطالعه بعنوان متغیر وابسته وبازده پرتفوی بازاربه عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شده است.

پیشینه تحقیق :
تحقیقات متعددی توسط صاحبنظران مالی در خصوص ثبات ویا عدم ثبات ضریب بتا در بورسهای مختلف از جمله بورس نیویورک صورت گرفته است.محققینی مثل بلوم،لوی،فرانسیس پورتر،ازل،شارپ وکوپر در خارج از کشور وعلی جهانخانی ورضاتهرانی درداخل کشور هریک ازجنبه های مختلف به بررسی ضریب بتا پرداخته اند.
بلوم ثبات بتارا برای سهام منفرد وهم پرتفوی برای 6 دوره متوالی7ساله مورد مطالعه قرار داد.وی درمطالعات خود به این نتیجه رسید که ضریب همبستگی بین بتاهای سهام منفرد به مراتب کمتر از ضریب همبستگی پرتفوهای n تایی است.او همچنین نشان داد که بتای شرکتهای کم ریسک وپرریسک در طول دوره زمانی به سمت یک میل می کند،یعنی شرکتهایی که بتای آنها بالاتر از یک است با انجام اقداماتی آن را کاهش می دهند وشرکتهایی که بتای آنها کمتر از یک است نیز به گونه ای فعالیت می کنند تا به یک نزدیک شود.
لوی نیز ثبات بتا را برای دوره های کوتاه تر وکمتر از یکسال مورد مطالعه قرار داد ومتوجه شدکه ضریب بتای پرتفوهای بزرگتر دارای ثبات بیشتری در طول زمان است.
شارپ وکوپردرمطالعات خود متوجه شدند که بعضی از سهام دارای بتاهای بسیار متغیر هستند اما در کل یک ثبات اساسی در طول زمان وجود دارد.مایر نیز در مطالعات خود متوجه تخلف فرض ثبات ضریب بتا شده است
روش اجرای تحقیق:
الف:جامعه آماری :
جامه آماری اصلی دراین تحقیق شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران وچهار جامعه فرعی تحقیق شامل صنایع قندوشکر ،خودرو وساخت قطعات، ساخت محصولات فلزی،سیمان ودارو بوده ودوره زمانی تحقیق از اول فروردین ماه سال 1382تا پایان اسفندماه 1386 می باشد.

ب:گروه نمونه وروش محاسبه حجم:
دراین تحقیق با توجه به روش جدول مورگان ،جامعه آماری تحقیق شامل 80 شرکت از صنایع مورد اشاره فوق می باشد.

پ:روش وطرح نمونه برداری:

در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده است .

ت:ابزار گرد آوری داده ها :
ابزار جمع آوری داده ها اسناد ومدارک مربوط به موضوع خواهد بود.

طرح تحقیق وروشهای تجزیه وتحلیل داده ها:
الف:نوع مطالعه همراه با طرح تحقیق : توصیفی،میدانی،همبستگی وکاربردی می باشد.
ب:روشهای توصیفی:

از جمله شاخصهای آماری توصیفی که درتحقیق ما مورد استفاده قرار می گیرد میانگین ،مد،میانه و واریانس وانحراف معیار بوده واز جداول ونمودارهای حاصل از کاربرد نرم افزار SPSSنیز برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده می شود.
ج:روشهای استنباطی:
از تکنیک های رگرسیون خطی، ضریب همبستگی پیرسون،آزمونt مستقل،آنالیز واریانس یکطرفه ،آزمونt تک متغیره وtزوجی استفاده شده است.
روش جمع آوری داده ها و تجزیه و تحلیل آماری:
از نظر نوع تحقیق،تحقیق حاضر یک تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است.داده های مربوط به مباحث نظری به شیوه کتابخانه ای و استفاده از نشریات و کتب مربوط به بورس اوراق بهادار و نیز پایگاه اطلاعاتی آن بدست آمده است.پس از گردآوری داده ها ومحاسبه متغیرهای تحقیق ازتکنیکهای آماری مورداشاره فوق برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شده است.

تجزیه وتحلیل اطلاعات و نتایج :
نتایج آزمون فرضیه اول
فرضیه اول درصدد ارزیابی ثبات یا عدم ثبات ریسک سیستماتیک سهام منفرد شرکت های جامعه آماری درطول دوره بررسی است.با توجه به تجزیه وتحلیل های انجام شده مشخص شد بتاهای سهام شرکت های بورس دارای ثبات است.این یافته نتایج تحقیق محققان خارج ازکشور مانند بلوم ولوی را تایید نمی کند ولی نتایج تحقیق محققانی مانند تهرانی در ایران را تایید می کند.

نتایج آزمون فرضیه دوم
فرضیه دوم تحقیق به دنبال بررسی ثبات یا عدم ثبات مجموعه سبد سهام (پرتفوی) است. با توجه به نتایج بدست آمده مشخص شد که هرچه تعداد سهام موجود درپرتفوی بیشتر باشد ضریب بتاهای سهام پرتفوی ثبات بیشتری خواهدداشت،مثلا”ثبات بتای پرتفوی 10تایی از 5 تایی بیشتر واز 20 تایی کمتراست.

پیشنهادات :

به منظور کارا کردن هر چه بیشتر بورس وبهینه کردن تصمیمات مدیران وسرمایه گذاران پیشنهاداتی بر اساس یافته های تحقیق به شرح زیر ارائه می شود:
1-با توجه به اینکه ثبات بتای سهام عادی شرکت های بورس کمتر از پرتفوهای n تایی است به سرمایه گذاران ومدیران توصیه می شود که بجای سرمایه گذاری در سهام منفرد در یک پرتفوی متنوع از سهام سرمایه گذاری کنند.
2-به سرمایه گذاران توصیه می شود که قبل از اینکه بخواهند سهمی را وارد پرتفوی خود کنند به ضریب بتای آن توجه کنند.بدین معنی که اگر ریسک پذیر هستن

د سهام با ضریب بتای بالا انتخاب کنند واگر ریسک گریزهستند سهامی را انتخاب کنند که ضریب بتای پایینی داشته باشند.
3-به سرمایه گذاران توصیه می شود که قبل از خریداری سهام هر صنعت به ریسک سهام موجود درآن دقت نموده ودر صورت ریسک پذیر بودن در صنایعی مانند سیمان یا خودرو ودر صورت ریسک گریز بودن در صنایع قند وشکر یا دارو سرمایه گذاری نمایند.
4- به منظور آشنا کردن سرمایه گذاران با کاربرد تئوریهای جدید علمی سرمایه گذاری در بورس ،پیشنهاد می شود تا بورس تهران با برگزاری دوره های آم

وزشی برای سرمایه گذاران ومدیران، آنها را از ماهیت ریسک اوراق بهادار ونحوهء کاهش آن آگاه کند تا از این طریق گامی در جهت کارا نمودن بورس تهران برداشته شود.

منابع فارسی :
1-جهانخانی ،علی و علی پارسائیان .1376بورس اوراق بهادار تهران .تهران: انتشارات دانشکده مدیریت دانشگاه تهران.
2- رهنمای رودپشتی ،فریدون واکرم فرزین .1382مدیریت مالی.تهران:انتشارات جنگل.
3-جهانخانی،علی وعلی پارسائیان.1376مدیریت سرمایه گذاری وارزیابی اوراق بهادار تهران. تهران:انتشارت 1-جهانخانی ،علی و علی پارسائیان.1376بورس اوراق بهادار تهران .تهران: انتشارات دانشکده مدیریت دانشگاه تهران.
4-عبده تبریزی،حسین،1370 ،مدیریت مالی،تهران،انتشارات پیشبرد.
5- پارکرجونز،چارلز. .1380مدیریت سبد سرمایه گذاری،ترجمه محمد شاه علیزاده ،تهران:انتشارات جامعه دانشگاهی .
6- شفیع زاده،علی،1375،بررسی رابطه ریسک سیستماتیک وبازده سهام در بورس اوراق بهادارتهران ،مدیریت بازرگانی، بهرامفر، دانشکده مدیریت ،دانشگاه شهیدبهشتی.
7- قالیباف اصل،حسن،1373،بررسی تاثیر ساختار سرمایه برروی ریسک سیستماتیک سهام عادی شرکتهای بورس ،مدیریت بازرگانی، محمدتقی شهیدی،دانشکده مدیریت ،دانشگاه تهران.

منابع لاتین :

8- Jahankhani,Ali D.1994,Empirical Tests of the Capital Asset Pricing Model WhenBeta isNonStationary,Tahghighate mali,No:2.Tehran:Tehran University.

9-Jahankhani,Ali D.1994,The Stationarity of EstimatedBetaof Individual SecuritiesandPortfolios,Tahghighatemali,No:3.Tehran:Tehran University.

10- Lee, Byrne and Stephen D.2000,Academic papers the impact of
market risk on property portfolio risk reduction.England:MCB university.
24Chawla,Deepeak,2003,Testing Stability of Beta in the Indian Stock Market ,Decesion,Vol .28,No.2

11-Diebold,Francis X. 2002,Elements of forecasting,South-western college Publishing.

12-Blume,Marshall E.1975,Betas and

their Regression Tendencies,The Journal of Finance.Vol.30,No.3

شرکت های منتخب جامعه آماری
نام شرکت ردیف نام شرکت ردیف

محورسازان 30 ایران خودرو 1
نیرومحرکه 31 ایران خودرو دیزل 2
البرزدارو 32 پارس خودرو 3
پارس دارو 33 سایپا 4
تهران دارو 34 سایپا دیزل 5
تهران شیمی 35 سر. رنا 6
دارو ابوریحان 36 گروه‌ بهمن 7
دارو اسوه 37 مرتب 8
دارو اکسیر 38 آهنگری تراکتور 9
دارو امین 39 چرخشگر 10
دارو داملران 40 رادیاتور ایران 11
دارو رازک 41 ریخته‌گری ‌تراکتور 12
دارو عبیدی 42 زامیاد 13
دارو فارابی 43 صنایع ریخته‌گری 14
دارو کوثر 44 فنرسازی خاور 15
دارو لقمان 45 فنرسازی زر 16
دارو جابرابن‌حیان 46 قطعات اتومبیل 17
داروپخش 47 کاربراتور ایران 18
سینادارو 48 کمک فنر ایندامین 19
شیرین دارو 49 لنت ترمز 20
قند ثابت ‌خراسان 50 فرآورده ‌تزریقی 21
قند شیروان ‌قوچان 51 کیمیدارو 22
قند شیرین‌خراسان 52 ایران گچ 23

قند قزوین 53 سیمان ارومیه 24
قند قهستان 54 سیمان تهران 25
قند مرودشت 55 سیمان سپاهان 26
قند نقش جهان 56 سیمان شرق 27
قند نیشابور 57 سیمان شمال 28
قند هگمتان 58 سیمان صوفیان 29
سولیران 70 سیمان غرب 59
آذراب 71 سیمان‌ فارس وخوزستان 60
ماشین‌سازی اراک 72 سیمان قائن 61
لامیران 73 سیمان کرمان 62
اما 74 سیمان مازندران 63
بسته بندی البرز 75 شکر 64
بسته بندی ایران 76 شهد 65

بسته بندی مشهد 77 قند اصفهان 66
جام دارو 78 قند بیستون 67
جوش و اکسیژن 79 قند پیرانشهر 68
صنایع بسته بندی فلزی 80 قند تربت‌جام 69

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله حسابداری محیط زیست در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله حسابداری محیط زیست در pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله حسابداری محیط زیست در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله حسابداری محیط زیست در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله حسابداری محیط زیست در pdf :

حسابداری محیط زیست

چکیده مقاله:
واقعه ی تأسف باری که امروزه وجود دارد این است که اقتصاد به رشد خود ادامه می دهد اما محیط زیست که اقتصاد به آن وابسته است رشد نمی کند. اگر چه نمایه های اقتصادی از قبیل سرمایه گزاری، تولید و تجارت همه و همه مثبت نشان می دهند، اما نمایه های اقتصادی اساسی شرایط زیست محیطی هر روز منفی تر می شوند. واضح است که حفاظت محیط زیست به یک سیستم مدیریتی مستقل نیاز دارد. سیستم اطلاعات حسابداری

 

نیز به عنوان یکی از بخش های مهم سیستم اطلاعات مدیریت می تواند نقش بسزایی در ارائه ی اطلاعات زیست محیطی ایفا نماید. گونگی انعکاس ارائه ی دارایی ها و بدهی های زیست محیطی و چگونگی انعکاس مخارج مصرف شده برای محیط زیست به مدیریت ارائه کند. در واقع ورود محیط زیست به سیستم حسابداری به اصلاح شاخص های اقتصادی می انجامد و استفاده کنندگان مختلف را قادر می سازد تا تصمیماتی بگیرند که پشتوانه ی توسعه پایدار است. هم چنین حسابداری محیط زیست دارای مضامین مختلف و استفاده های زیادی است که می تواند پشتوانه ی حسابداری منابع طبیعی در سطحی گسترده، حسابداری مالی، حسابداری صنعتی یا حسابداری مدیریت در سطح کوچک باشد.
تاریخچه حسابداری محیط زیست :
از اواسط دهه 70 میلادی شرکت های صنعتی با مفهوم گزارشگری بده

ی های زیست محیطی رو به رشدند . شرکت های یاد شده نخست تمایلی به افشای زیانهای وارد به محیط زیست در صورتهای مالی خود نداشتند، اما بر اثر مرور زمان و افزایش میزان خسارتهای شرکت های ناگزیر به رعایت این مسائل شدند. بر اساس

بیانیه شماره5 حسابداری رویدادهای احتمالی منتشر شده در سال 1975 بدهی های احتمال ناشی از هزینه های پاکسازی محیط زیست ،باید محاسبه شده و افشاگردو به موجب این بیانیه ، زیان احتمالی و بدهی هنگامی شناسا ئی می شوند که اولاً وقوع آنها محتمل باشد و ثانیاً اینکه مبلغ زیا ن را به گونه ای قابل اتکا بر آورد کرد . اما به دلیل مشکلات آینده که در بر آیند میزا ن این زیان ها وجود داشت شرکت ها و صنایع مختلف رویه های متفاوتی را جهت بر آورد این زیان ها به کار می بردند ، به طوری که هیچ شرکتی بدرستی از رهنمود مزبور پیروی نمی کرد . و در سال 1976 تفسیر شماره 14 توسط هیئت وین استاندارد های حسابداری تحت عنوان بر آورد و مبلغ یک زیان منتشر شد ولی هیچ گونه اظهار نظری در مورد به تاخیر انداختن ثبت هزینه های زیست محیطی نکرد .
خسارتهای ضایعات به منابع، منجر به افزایش تقاضای جامعه جهت بر قراری قا نون در این محور شد کنگره آمریکا در پاسخ به این موضوع قا نون حفاظت و بازیا فت محیط زیست در سال 1976 میلادی به تصویب رساند ، اما این قا نون نیز نتوانست کاری از پیش ببرد بنابراین دومین قا نون فدرال تحت قا نون جامع مسئولیت ، غرا مت و بدهی محیط زیست در سال 1980 میلادی تصویب شد. بر اساس این قانون 6/1 میلیارد دلار وجوه سپرده برای هزینه های پاکسازی مکانهایی که به محیط زیست خسارت وارد می کنند اختصاص داده شد.
در سال 1990 میلادی هئیت تدوین استانداردهای حسابداری نشریه شماره 80-90 تحت عنوان سرمایه ای کردن هزینه های آلودگی محیط زیست را منتشر

کرد. این نشریه برای سرمایه ای کردن مخارج بعدی محیط زیست برای ساخت یا تحصیل دارایی است به شرطی که موجب بهبود دایمی یا کارایی گردد ویا خسارتهای آینده ناشی از عملیات را کاهش دهد یا از آنها جلوگیری کند.
حسابداری محیط زیست
حسابداری محیط زیست کاربردهای متفاوتی دارد که از جمل که حسابداری در آمد ملی از دیدگاه یک مقیاس اقتصاد ملی به منابع و مصارف طبیعی نگاه می کند، لیکن حسابداری مالی از نگاه استفاده کنندگان گزارشهای مالی به جهت تصمیم گیری و ارائه مسئولیتهای عمومی موضوع را بررسی می کند و بالاخره حسابداری مدیریت به عنوان یک سیستم اطلاعاتی با هدف پشتیبانی تصمیمات مدیریتی به موضوع نگاه می کند. به جهت حساسیت موضوع زیست محیطی چه به عنوان یک الزام بدون سازمانی و یا درون سازمانی حسابداری زیست محیطی با قصد هزینه یابی فعالیت های زیست محیطی پیوند می یابد و موضوع هزینه به جهت واقعی بودن آن و تاثیری که بر عملکرد اقتصادی به نگاه انتفاعی می گذارد و بسیار حائز اهمیت است آثار هزینه های زیست محیطی در فعالیت اقتصادی زمانی قابل توجه خواهد بود که نکات مثبتی در عملکرد آتی به نگاه انتفاعی به همراه داشته باشد.

چرا حسابداری محیط زیست :
نتیجه تحقیقات نشان داده است که فعالیت های محیطی به ندرت با معیارهای ارزیابی سازمانی هم خوانی دارند به علاوه بسیاری از شرکت ها از مقیاسهای سنتی از قبیل: سود نرخ بازده سرمایه گذاری سهم بازار و غیره برای ارزیابی خودشان به مسائل محیطی استفاده می کند. تعداد کمی از شرکت ها دریافته اند که حسابداری محیط زیست مزیتهای استراتژیک به آنها می دهد. لذا با توجه به اینکه مسائل محیطی و اجتماعی به آنها می دهد. لذا با توجه به اینکه مسائل محیطی و اجتماعی امروزه برای استفاده کنندگان اهمیت بالایی دا

رند شرکت ها با استفاده از حسابداری محیط زیست می توانند به ایجاد پایگاه خوب در بازار دست یابند در اینجا سعی بر این است دلایل و مزایایی استفاده از حسابداری محیط زیست به طور خلاصه به شرح زیر بیان شود.
1- دستیابی به توسعه پایدار :
سیستم حسابداری محیط زیست یک معیار حمایت کننده برای دست یابی به توسعه ی پایدار یعنی کسب سود بیشتر است. که تا اندازه ای ابزار اصلی برای اندازه گیری

کنترل و تصمیم گیری می باشد :
2- کاهش مخارج زیست محیطی:
مخارج زیست محیطی چه هزینه ی سرمایه ای چه هزینه جاری به طور چشم گیری روز به روز افزایش می یابد استفاده از حسابداری محیط زیست می تواند به کارایی بیشتر منافع و صرفه جوییهای مالی و کاهش این هزینه منجر شود به عبارتی وقتی از ورودی کمتر استفاده می شود صرفا ضایعات ً کمتر خواهد بود و هزینه های زیست محیطی و آلودگی های محیطی نیز کاهش می یابد.
3- اضافه ارزش شرکت:
گزارشگری و افشای هزینه های زیست محیطی در راستای حفظ ثروت سهامداران موجب افزایش ارزش شرکت یا نگاه انتفاعی را فراهم می سازد اگر منافع این گونه هزینه ها قابل تقویم به ریال نباشد در عین حال ایجاد تمایز در بنگاه انتفاعی به عنوان یک صنعت سبز را موجب می گردد و علی رغم وجود مزیت ها در حفظ بازار رقابتی در میان صنایع مشابه به غیر سبز از طریق ایجاد محبوبیت اجتماعی آثار مفید و موثری بر قیمت سهام این گونه بنگاه ها در بازار بورس اوراق بهادار خواهد داشت. واگر منافع ماهیت مالی داشته باشند. حسابداری محیط زیست تاثیر بسزایی بر هزینه ها و دارایی و بدهی های بنگاه دارد و با هزینه یابی و قیمت گذاری درست محصولات و خدمات باز هم تصویر بهتری سازمان را ارائه می دهد.
4- نیاز مدیریت و دیگر استفاده کنندگان:
هزینه های محیط زیست ممکن است در حساب ها سرباز پنهان شوند یا به گونه ای دیگر نادیده گرفته شوند. مدیریت برای برنامه ریزی هزینه ها نیاز به اطلاعات مالی دربار‌ه مخارج زیست محیطی دارد. از طرفی دیگر نیاز بهره مندان ( دولت، سرمایه گذاری وام دهندگان،

بانک ها، سازمان های غیر دولتی و غیره) به اطلاعات مالی در زمینه ی عملکرد زیست محیطی سازمان های مختلف روبه افزایش است.
با توجه به دلایل فوق این با ور وجود دارد که حسابداری باید نسبت به اندازه گیری ارزیابی و افشاء عملکرد زیست محیطی در صورت مالی مسئول باشد و مدیران واحدهای اقتصادی بانگاه دقیق تر به حسابداری محیط زیست داشته باشند به ویژه در واحدهایی که در زمینهزیست محیطی متحمل مخارج زیادی می گردند.
نحوه برخورد با هزینه های محیط زیست:
حسابداری محیط زیست به بحث درباره رفتار هزینه های محیط زیست می پردازد واژه هزینه های زیست محیطی حداقل به دو جنبه مهم اشاره دارد.
الف- هزینه های اقداماتی زیست محیطی
ب- زیانهای محیط زیست
هزینه های محیطی یک دوره معین ممکن است در نتیجه مخارج جاری یاا مورد انتظار آینده یا دارایی یا خدمت ایجاد شده باشد یا در نتیجه دارایی یا خدمت نباشد که زیان محسوب می شود.
استاندارد های فعلی حسابداری و اصول اساسی چارچوب گزارشگری مالی موجود تعیین می کند چگونه با این هزینه برخورد کرد و چه هزینه های باید برای دوره های قبل دوره جاری و صده های آینده در نظر گرفته شود.
هزینه زیست محیطی شناسایی شده در دوره جاری که برای پاکسازی یا پرداخت جریمه تحمل شده است اگر به خاطر خسارت به محیط زیست در دوره یا دوره های قبل باشد برای دوره های قبل در نظر گرفته می شود.
هزینه هایی مانند هزینه وقوع ضایعات محصولات، هزینه خسارات ضایعات واگذاری، هزینه اقدامات و حسابرسی محیط زیست که به طور مستقیم یا غیر مستقیم با منافع دوره جاری مرتبط هستند باید در دوره جاری هزینه شوند به علاوه هزینه های محیط زیست که به عنوان هزینه های دوره یا زیان تلقی می شوند باید در دوره جاری حذف گردند.
هزینه ها زیست محیطی که در طول ساخت یا توسعه یک دارایی واقع می شوند و دارای منافع اقتصادی آینده هستند سرمایه ای تلقی می گردند و در صورت نداشتن منافع اقتصادی آینده هزینه تلقی می شوند.
شناسائی هزینه ها و زیان های فعالیت های محیط زیست
مخارج آینده محیط زیست را می توان به دو گروه تصمیم کرد : هزینه هایی که وقوع آنها متحمل باشد به آن مخارج آینده مورد انتظار گفته می شود و در غیر این صورت مخارج آینده ممکن نامیده می شود که باید افشاء شوند. در مورد مخارج آینده مورد انتظار اگر مربوط به رویدادهای گذشته باشند و معیارهای بدهی را داشته باشند ( قابل اندازه گیری و بر آورد باشد ، احتمال کسب منافع آن متصور باشد) بعنوان بدهی شناسائی می شوند و اگر قابل برآورد نباشد افشاء می گردد.
در مورد مخارج مورد انتظار آینده اگر مربوط به رویدادهای آینده باش

د بعنوان تعهدات شناسائی می شود. که خود تعهداتممکن است دارای منافع باشند که بندرت در صورتهای مالی قبل از زمان وقوع شناسائی می شوند اما گاهی در صورتهای مالی افشا می گردند( مثلاً برخی تعهدات قرادادی افشا می شوند) و یا ممکن است منافع نداشته باشند که در واقع زیانهای آینده مورد انتظار است که در شناسائی آن 
برخی از شرایط جهت ثبت زیانهای آینده مرتبط با مبادلات یا رویدادهای آینده به شرح زیر است:
• زمانی که قرارداد فعلی جهت خرید آینده مواد

منجر به زیانهای آینده می گردد، بخشی از زیان برای دوره جاری در نظر گرفته می شود.
• زمانی که زیان آینده بر اساس قرارداد ساخت

 

ی دوره جاری در نظر گرفته
می شود.
• زیان عملیات متوقف شده، چنین زیانی باید شامل زیان برآوردی از عملیات بین تاریخ اندازه گیری زیان و تاریخ کناره گذاری باشد.
این سه مورد از زیانهای آینده، با آن بخش از مخارج آینده ناشی از قراردادها، تعهدات یا تصمیمات مدیریت سرو کار دارد که واقع شده اند.

نتیجه گیری و پیشنهادها:
مسئله آلودگی محیط زیست به عنوان یکی از مهمترین معضلات جامعه بشری امروز است که بسیاری از شرکت ها با آن دست به گریبان هستند . و در جستجوی شیوه ای مناسب جهت گزارش و افشای اطلاعات برای عموم مردم می باشند . این امر لزوم به کارگیری حسابداری زیست محیطی را به عنوان تلاش در جهت حفاظت از محیط زیست و ارائه اطلاعات به عموم توجیه می کند. از آنجایی که هر کشوری مشخصه های سیاسی اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خاص خود را دارد به منظور پایه ریزی این حسابداری در کشورها باید آن را با فضای فرهنگی اقتصادی و اجتماعی هر کشور همگون ساخت.
بدون تردید در صورت استقرار نظام مطلوب حسابداری زیست محیطی در کشورها حسابداران می توانند بازوی قدرتمندی برای دولت در ارتباط با کنترل های اقتصادی و مالی باشند. بدیهی است برای رسیدن به این اهداف وظایف حسابداری زیست محیطی مشخص و به طور دقیق تعریف و استانداردها و ضوابط و معیارها بر اساس اصول منطقی و عملی پایه گذاری و تدوین گردد از این رو مجامع حرفه ای ذیصلاح باید کار تدوین و تنظیم ضوابط حرفه ای و به ویژه استانداردهای حسابداری زیست محیطی را به عهده گیرند تا از این طریق شرکت ملزم به رعایت رویه های مصوب باشند. پژوهش و مطالعه های حسابداری محیط زیست باید تشویق شوند و در تمام سطوح توسعه یابند. معرفی حسابداری محیط زیست باید به وسیله مدیریت و م

قامات اداری در تمام سطوح انجام شود. حسابداری محیط زیست و واحدها آماری باید در سازمان های مختلف بادستور العمل واضح گنجانده شوند. حساب های جداگانه ای برای مخارج زیست محیطی افتتاح شود. تا اندازه گیری و گزارش مخارج و عملکرد زیست محیطی در هر شرکتی مقدور شود.

منابع

1- خوش طینت، محسن، حسابداری مسئولیت های اجتماعی، فصلنامه علمی و پژوهشی بررسی حسابداری، شماره1 و 11، زمستان 1373 و بهار 1374
2- خوش طینت، محسن، حسابداری محیط زیست، فصلنامه حسابرسی، شماره 17، آذر و دی 1381
3- ساوجی، محمدرضا، به حساب آمدن طبیعت: گزارشی کلوب رم، مجله اقتصادی، شماره 15 و 16 ، دی و بهمن 1381
4- کاظم زاده ارسی، نادر، حسابداری محیط زیست، ماهنامه تدبیر، شماره 135،
http:/Mdelkhosh.blogfa.com/cat-27.qspm
Jashch,c.(2006).How to perform an enviriontal management Cost assessment in on day.” Journal of cleaner production 14

 

نویسنده : سمیه زرین چغائی
آدرس خرم آباد- خیابان 60 متری – روبروی مجتمع بهارستان خیابان ضامن آهو، خیابان شهید بزن بیرانوند کوچه اول سر نبش
شماره تماس : 09161593783
3210188- 0661

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله گرماو قانون گازها در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله گرماو قانون گازها در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله گرماو قانون گازها در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله گرماو قانون گازها در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله گرماو قانون گازها در pdf :

گرماو قانون گازها

گرما چیست
گرما صورتی از انرژی است که هنگام تماس بین دو جسم ، از جنس گرمتر به جسم دیگر منتقل می شود گرما را با Q نشان می دهند و یکان آن در SI ، ژول( j ) است .
گرما چگونه تولید میشود

از تغییر انرژی مکانیکی یک سیستم و نیز برخی تیدیلات شیمیایی گرما تولید میشود
روش اندازه گیری گرما چگونه است

ژول برای نخستین بار با تبدیل مقدارهای معینی تز انرژی مکانیکی به گرما ، دریافت که مقدار گرمای تولید شده همیشه متناسب با مقدار انرژی مکانیکی تبدیل شده است این امر روشی برای اندازه گیری گرما به دست می دهد.
مطالعه آثار گرما در شناخت ماده چه کمکی میکند

آثار گرما این نظریه را تایید میکند که ماده ساختمان دانه ای دارد یعنی از ذرات ریز وجدا از هم بنام ملکول و اتم تشکیل یافته است و گرما بستگی به حرکت و انرژی این ذرات دارد .
دما چیست

درجه گرمی یا سردی یک جسم را دمای آن جسم می نامند. دما کمیتی مقایسه ای است و با یکای درجه اندازه گیری میشود یکای دما در SI کلوین (K) میباشد.
انرژی درونی چیست؟

مجموع انرژی های جنبشی و پتانسیل کلیه ذرات یک جسم را انرژی درونی آن جسم می نامند انرژی گرمایی یک جسم معرف انرژی درونی آن است و هر چقدر دما یا جرم جسمی بیشتر باشد انرژی درونی آن نیز بیشتر خواهد بود.
عامل مؤثر در دمای یک جسم چیست
دمای هر جسم متناسب با انرژی جنبشی متوسط مولکولهای سازنده آن است.
دما و گرما چه تفاوتی دارند

دما کمیتی مقایسه ای بین سردی و گرمی دو جسم است. اما گرما انرژی درونی یک جسم را نشان می دهد.
تذکر های مهم:
1- در انتقال گرما بین دو جسم اختلاف دما بین آن دو مهم است نه اختلاف بین انرژی های درونی آنها. یعنی گرما می تواند از جسمی که دمای بیشتر اما انرژی درونی کمتر دارد به جسمی که دمای کمتر اما انرژی درونی بیشتر دارد منتقل می شود. مثلا اگر یک میله داغ را وارد آب یک استخر کنیم، با آنکه انرژی درونی آب استخر به دلیل جرم زیاد آن بیشتر از انرژی درونی میله است، اما گرما از میله منتقل می شود.

2- انتقال گرما از جسم با دمای بیشتر به جسم با دمای کمتر ت زمانی صورت می گیرد که هر دو هم دما باشند. این دما را دمای تعادل می نامند.

3- انرژی جنبشی متوسط ذره های دو جسم متفاوت که دمای یکسانی دارند، با هم برابر است.
تعادل گرمایی چگونه است

اگر دو جسمی که با هم تماس دارند دمای برابر داشته باشند، انرژی گرمایی مبادله شده بین آنها یکسان خواهد بود. در این حالت دو جسم را در حال تعادل گرمایی می گویند.
اثر گرما بر ماده چگونه است

گرما موجب افزایش انرژی درونی مواد شده و دامنه ارتعاش مولکولها و اتمها را بیشتر می کند. به این علت اکثر مواد در اثر گرما انبساط پیدا کرده یا تغییر حالت می دهند.
دماسنجی چگونه است

دانش اندازه گیری دما را دماسنجی می نامند. این عمل با وسیله ای به نام دماسنج انجام می گیرد.
س: دماسنجی بر چه اساسی صورت می گیرد

تغییر دمای اجسام می تواند باعث تغییر طول، حجم، رنگ و یا سایر ویژگیهای فیزیکی آن شود. تغییرات این کمیتها می تواند معیاری برای اندازه گیری دما باشد. مثلاً اکثر مایعات بر اثر افزایش دما منبسط می شوند و از این خاصیت در ساختن دماسنج های جیوه ای و الکلی استفاده می شود.

تذکر :
1- برای اندازه گیری دما در دامنه های مختلف، از دماهای بسیار پایین تا دماهای بسیار بالا، از دماسنجهای مختلفی استفاده می شود. رایج ترین آنها دماسنجهای جیوه ای و الکلی هستند که برای اندازه گیری دماهای معمولی بکار می روند.

2- دامنه کاربرد دماسنجهای مایعی به دمای انجماد و جوش مایع درون آنها ستگی دارد. مثلاً کاربرد دماسنج الکلی از 115- تا78+ درجه سلسیوس و دماسنج جیوه ای از 39- تا 357 درجه سلسیوس می باشد.
نقاط ثابت دماسنجی چیست

برای مدرج کردن دماسنجبه دو دمای ثابت و قابل دسترس مثلاً دماهای جوش و انجماد آب نیاز داریم. این نقاط را نقطه های ثابت دماسنجی می نامند. دمای کم را نقطه پایین و دمای زیاد را نقطه بالای دماسنجی می گویند.
یک دماسنج چگونه مدرج می شود

بعد از انتخاب نقاط ثابت دماسنجی به هر یک از آنها عددهای دلخواهی نسبت می دهیم. سپس گستره دما بین دو نقطه ثابت را به قسمتهای مساوی که تعداد آنها برابر تفاضل دو عدد نسبت داده شده است تقسیم می کنیم و هر قسمت را یک یکای دما می نامیم.
مقیاسهای دماسنجی چگونه اند
بر اساس چگونگی انتخاب نقاط ثابت دماسنجی، مقیاسهای مختلفی برای دماسنجی وجود دارد که مهمترین آنها مقیاسهای سلسیوس و کلوین هستند.
تذکر: مقیاسهای فارنهایت و رانکین نیز تا اندازه ای رایج اند. اما مطالعه این مقیاسها مورد نظر کتاب درسی نیست.
مقیاس سلسیوس چگونه است

در این مقیاس نقطه ثابت پایینی، دمای یخ در حال ذوب با عدد صفر و نقطه ثابت بالایی دمای بخار آب با عدد 100 در نظر گرفته شده و فاصله بین این دو نقطه به صد قسمت مساوی تقسیم می شود. هر قسمت را یک درجه سلسیوس می نامند. در مقیاس سلسیوس دما را با حرف و یکای آن را با علامت نشان می دهند. مثلاً برای بیان دمای 20 درجه سلسیوس می نویسیم:

تذکر: مقیاس سلسیوس را به این خاطر سانتی گراد می نامند که فاصله بین دو نقطه ثابت آن به صد قسمت مساوی تقسیم شده است.
دما را به عنوان یک کمیت فیزیکی تعریف کنید، یعنی برای آن یک روش اندازه گیری بنوسید، یکای آن را مشخص کنید و ابزار اندازه گیری آن را توضیح دهید.(برای این کار می توانید از کتاب فیزیک(1) و آزمایشگاه و یا هر کتاب فیزیک مناسب دیگری استفاده کنید). عیبها و مزیتهای روش اندازه گیری ای را که معرفی کرده اید بنویسید.

جواب: دما کمیتی است که درجه سردی یا گرمی جسم ها را نسبت به هم مشخص می کند. با توجه به اینکه گرما آثار مختلفی از جمله: انبساط، تغییر رنگ، تغییر مزه، تغییر هدایت الکتریکی و ; بر روی اجسام دارد، هر کدام از این آثار می توانند مبنایی برای اندازه گیری دمای آنها باشند. رایجترین مورد برای اندازه گیری دما استفاده از خاصیت انبساط مایعات در اثر افزایش انرژی گرمایی آنهاست که همانا ساختن دماسنجهای جیوه ای یا الکلی است. همانطور که در فیزیک1 خواندید، این دماسنجها از یک لوله شیشه ای باریک سربسته( خالی از هوا) متصل به یکمخزن تشکیل شده اند. مخزن پر از جیوه( ی

ا الکل) است. هنگامی که دماسنج را با جسمی گرمتر از خود خود تماس می دهیم، حجم مایع داخل مخزت بیشتر می شود، (انبساط می یابد) و در لوله باریک بالا می رود و در یک ارتفاع معینی می ایستد. از این ارتفاع می توان برای مقایسه دمای اجسام مختلف با هم و یا با یک دمای اولیه قرار دادی استفاده کرد. زیرا هرچه دما بالاتر باشد، ارتفاع مایع بیشتر و هرچه دما کمتر باشد، ارتفاع مایع نیز کمتر خواهد بود. در این وسیله دو دمای پایینی و بالایی ثابتی وجود دارد که معمولاً دماهای آب در حال ذوب( دمای پایینی با عدد صفر) و دمای بخار آب جوش( دمای بالایی با عدد 100) هستند. فاصله بین این دو دما به صد قسمت مساوی تقسیم می شود و هر قسمت را یک درجه سلسیوس( با علامت ) می نامند. مزیتهای مهم این وسیله آنست که برای اندازه گیری دماهای متوسط مناسب است و به علت سادگی و کوچکی براحتی قابل حمل بوده و در بسیاری از مو قعیتها قابل استفاده می باشد. معایب این وسیله نیز آنست که قادر به اندازه گیری دماهای زیاد و یاخیلی کم نیست به عبارت دیگر دامنه اندازه گیری آن محدود است و نیز به علت شیشه ای بودن لوله و جداره آن با اندک سهل انگاری می شکند و غیر قابل استفاده می شود.
شرط های ویژه برای تعیین نقاط ثابت دماسنجی در مقیاس سلسیوس کدامند؟
1- یخ باید خالص باشد زیرا ناخالصیها نقطه انجماد آب را پایین می آورند.
2- آب باید خالص باشد زیرا ناخالصیها دمای جوش آب را بالا می برند.
3- مخزن دماسنج را نباید در آب جوش فرو برد. زیرا ممکن است دمای آب در قسمتهای مختلف آن اندکی تفاوت داشته باشد، در حالی که دمای بخار مجاور سطح آب برابر نقطه جوش آب است.
4- فشار محیط باید یک اتمسفر باشد زیرا نقطه ذوب یخ و نقطه جوش آب به فشار محیط بستگی دارد.
مقیاس کلوین( یا مقیاس مطلق) چگونه است

در این مقیاس نقطه ثابت پایین دمای 273- یعنی کمترین دمای ممکن در طبیعت ( بنام صفر مطلق) در نظر گرفته می شود. این مقیاس نقطه ثابت بالایی ندارد. زیرا در طبیعت برای دما حد بالایی یافت نشده است. در مقیاس کلوین دما را با حرف TK ( یا T) و یکای آن را با K نشان می دهند. مثلاً برای بیان دمای 300 درجه کلوین می نویسیم: T=300K
مزیت مقیاس کلوین بر مقیاس سلسیوس چیست

اولاً نحوه درجه بندی این مقیاس بر اساس دماهای واقعی در طبیعت است و ثانیاً تمام دماها چه پایین چه بالا در آن با علامت مثبت نشان داده می شود. از این رو مقیاس کلوین در کارهای علمی رایجتر است و در سیستم بین المللی(SI) یکای کلوین بعنوان یکای دما انتخاب شده است.

تذکر:
1- پایین ترین دمای ممکن در طبیعت، دمای صفر مطلق( ) است. در این دما انرژی درونی جسم به حداقل ممکن خود می رسد اما برابر صفر نیست.

2- به دلایلی که بیان آنها از حد این کتاب فراتر است، رسیدن به دمای صفر مطلق امکان پذیر نیست.
3- یک قسمت( یک درجه) در مقیاس کلوین دقیقاً با یک قسمت در مقیاس سلسیوس برابر است.
4- مقیاس مطلق به افتخار ابداع کننده آن آقای کلوین به همین نام بیان می شود.
رابطه بین دماهای کلوین و سلسیوس چگونه است؟
با توجه به این که دمای صفر کلوین معادل دمای 273- سلسیوس است، نتیجه می شود:

تصویر معادل فارسی تعریف واژه لاتین

آنتالپی محتوی گرمایی یک نمونه از ماده enthalpy
آنتالپی تشکیل برای یک ماده مرکب معین ، تغییر آنتالپی واکنشی که در آن ، یک مول ماده مرکب از پایدارترین شکلهای عناصر آن تشکیل می شود، آنتالپی تشکیل می‌نامند. enthalpy of formation
قانون هس یا قانون جمعبندی ثابت گرما تغییر آنتالپی واکنش شیمیایی ، ثابت است، خواه واکنش در یک مرحله ، خواه در دو مرحله انجام گیرد. Hess,s law

قانون نسبتهای معین یک ماده مرکب خالص ، عناصر یکسان با نسبتهای جرمی یکسان دارد. law of definite propotions
قانون پایستاری جرم در جریان واکنش شیمیایی ، تغییر قابل توجهی نمی‌کند. Law of conservation of mass
:::: انرژی ظرفیت انجام دادن کار Energy

دما درجه داغی یا سردی ، خاصیتی که جهت جریان یافتن خود به خود گرما را معین می‌کند. temperature
ظرفیت گرمایی مقدار گرمای لازمی است که دمای جرم معینی را یک درجه سانتی‌گراد بالا می‌برد. Heat capocity

گرما شکلی از انرژی است که به‌طور خودبخود از جسمی با دمای زیادتر به جسمی با دمای کمتر جریان می‌یابد. Heat
گرماسنج دستگاهی که برای اندازه گیری گرمای انتقال یافته در واکنشهای شیمیایی و تغییرات فیزیکی بکار می‌رود. Calorimeter

گرماشیمی مطالعه تغییرات انرژی که همراه با تغییرات شیمایی و فیزیکی است. thermochemistry

گرمای ویژه مقدار گرمای لازمی که دمای 1gr ماده خالص را یک درجه سانتی‌گراد بالا می‌برد. specific heat

مقیاس دمای سلسیوس یک مقیاس دمایی براساس تخصیص صفر درجه سانتی‌گراد به نقطه انجماد عادی آب و ْ100 سانتی‌گراد به نقطه جوش عادی آب است. Celsius temperature scale
مقیاس دمای فارنهایت نوعی مقیاس دمایی است که در آن ، نقطه انجماد عادی آب ، ْ32فارنهایت و نقطه جوش عادی آب ْ212فارنهایت است Fahrenheit temperature scale

مقیاس دمای کلوین یک مقیاس دمایی براساس تخصیص 273k به نقطه انجماد عادی آب و 373k به نقطه جوش عادی آب Kelvin tempratire scale

اصل عدم قطعیت تعیین همزمان موقعیت دقیق و حرکت یا تکانه (جرم در سرعت mv) دقیق یک الکترون ، ناممکن است. uncertainty principle

تابش الکترومغناطیسی انرژی تابشی که با سرعت خاصی (سرعت نور ، c) حرکت می‌کند و می‌توان آن را به‌صورت موجی یا کوانتومی توصیف کرد. Electromagnetic radiation

عدد کوانتومی اصلی عدد کوانتومی که پوسته انرژی الکترون مربوط را نشان می‌دهد. مقادیر n اعداد صحیح مثبت ;و3و2و1 است. main quantum number
عدد کوانتومی فرعی عدد کوانتومی که نوع پوسته فرعی و شکل اوربیتال الکترونهای مربوط را تعیین می‌کند. Sub sidiary
عدد کوانتومی مغناطیسی عدد کوانتومی که جهت گیری اوربیتال الکترونی را تعیین می‌کند. magnetic quantum number

فوتون یک کوانتوم انرژی تابشی photon

کوانتوم مقدار کوچک و معین انرژی تابشی. نظریه پلانک براین اساس است که انرژی تابش ، در این مقادیر جذب یا نشر می شود. انرژی یک کوانتوم ، E ، مستقیما با فرکانس تابش ، v ، متناسب است و ثابت تناسب ، h ، ثابت پلانک است. quantum
آنتالپی تصعید تغییر آنتالپی مربوط به فرآیندی که در آن ، یک جامد مستقیما به گاز تبدیل می‌شود. Enthalpy of sublimation
چرخه بورن هابر روش تحلیلی برای تغییرات آنتالپی یک فرآیند. H کل فرآیند را با جمع جبری مقادیر H مجموعه مراحلی که به همان نوع تغییر می‌انجامد، برابر می‌گیرند. Born-Haber cycle
اتمسفر واحد فشار که به صورت 101325Pa بیان می‌شود. atmosphere
اصل آووگادرو حجمهای مساوی از تمام گازها ، در دما و فشار یکسان ، دارای عده مولکولهای مساوی‌اند. Avogadro,s principle
پاسکال واحد فشار در دستگاه SI و آن برابر با نیرویی است که یک نیوتن (یا 1kg.m.s2) بر سطح یک متر مربع وارد می‌کند. Pascal
تور واحد فشار که هم‌ارز با فشاری است که ستونی از جیوه را در ارتفاع 1mm نگه می‌دارد. یک تور برابر 7601 اتمسفر است. torr
توزیع ماکسول- بولتسمان نحوه توزیع انرژی جنبشی یا سرعت مولکولی بین مولکولهای یک گاز Maxwell- Bultzman
ثابت گازهای ایده‌آل ضریب تناسب در معادله حالت یک گار ایده‌آل و یکی از مقادیر 0082056L.atm/K.md است. Ideal gas constant
جذر میانگین مجذور سرعت جذر میانگین مجذور سرعتهای مولکولی root-mean-square speed
حجم مولی استاندارد حجم یک مول از گاز در دما و فشار استاندار که 22414L است. standard molecular volume
دمای بحرانی دمایی است که بالاتر از آن ، هرچند هم که فشار زیاد شود، مایع شدن گاز ناهمگن است. Critical temprature
ضریب تراکم پذیری PV/RT که در آن ، P فشار گاز ، V حجم گاز ، R ثابت گازهای ایده آل و T دمای مطلق است. ضریب تراکم پذیری برای یک مول از گاز ایده‌آل همواره برابر واحد است. Conversion factor

فشار نیرویی است که بر واحد سطح وارد می‌شود. Pressure
فشار بحرانی فشار لازم برای مایع شدن یک گاز در دمای بحرانی آن Critical pressure
فشار جزئی فشاری که یک جزء از یک مخلوط گازی اگر به تنهایی در حجم مورد نظر می‌بود، اعمال می‌کرد. Partial pressure
قانون آمونتون فشار یک گاز ، در حجم ثابت ، به‌طور مستقیم با دما تغییر می‌کند. Amonton,s Law
قانون بویل حجم یک گاز در دمای ثابت به نسبت عکس فشار تغییر می‌کند. Boyle ,s law

قانون ترکیب حجمی گیلوساک حجم گازهای مصرف شده یا تولید شده در یک واکنش شیمیایی ، اگر در دما و فشار ثابت اندازه گیری شده باشند، با نسبتهای اعداد صحیح کوچک بیان می‌شود. Gay-Lussac,s low of combining
قانون شارل حجم یک گاز ، در فشار ثابت ، به‌طور مستقیم با دمای مطلق تغییر می‌کند. charles Law
قانون فشارهای جزئی دالتون فشار کل مخلوطی از گازها برابر مجموع فشارهای جزئی هر یک از گازها است. Dalton,s Law of partial pressure

قانون نفوذ گراهام سرعت نفوذ یک گاز با جذر چگالی یا جذر وزن مولکول آن گاز نسبت معکوس دارد. Graham,s Law of effusion
کسر مولی نسبت تعداد مولهای یک جزء در یک مخلوط به تعداد کل مولها در آن مخلوط mole fraction
مسافت آزاد میانگین فاصله میانگینی است که یک مولکول بین برخوردهای خود با سایر مولکولهای گاز طی می‌کند. mean free path

معادله واندروالس معادله حالت گازها. نوعی از معادله حالت گاز ایده‌آل که نیروهای جاذبه بین مولکولی و حجم اشغال شده توسط مولکولهای گاز را به حساب می‌آورد. Vander wool,s equation
نظریه جنبشی گازها مدلی است در سطح مولکولی که می‌توان آن را برای توضیح قوانین گازها بکار برد و معادله گاز ایده آل را بدست آورد. Kinetic theory of gases

 

آنتالپی تبخیر انرژی لازم برای تبخیر مقدار معینی مایع (معمولا یک مول یا یک گرم) در دمای معین Enthalpy of vaprization
آنتالپی تبلور تغییر آنتالپی در تبدیل مقدار معینی مایع (معمولا یک مول یا یک گرم) به جامد در دمای معین Enthalpy of crystllization
آنتالپی ذوب انرژی لازم برای ذوب کردن مقدار معینی جامد (معمولا یک مول یا یک گرم) بر جامد در دمای معین Enthalpy of fusion
آنتالپی میعان تغییر آنتالپی در تبدیل مقدار معینی گاز (معمولا یک مول یا یک گرم) در دمای معین Enthalpy of condenstion
تبخیر فرآیند تبدیل مایع به گاز Vaporization

تصعید فرآیند تبدیل مستقیم جامد به گاز بدون عبور از حالت مایع Sublimation
تعادل شرایطی که در آن ، سرعت دو تمایل مخالف برابر می‌شوند. equilibrium
فشار بخار فشار بخار در حالت تعادل با مایع خالص یا جامد خالص در دمای معین vapour pressure
معادله کلازیوس- کلاپیرون معادله ای است که فشار بخار یک مایع در دو دمای مختلف را با یکدیگر و با آنتالپی تبخیر آن مایع مرتبط می‌سازد Clausius- Clapeyron equation
نقطه انجماد دمایی که در آن ، فازهای جامد و مایع با یکدیگر در حال تعادلند. اگر فشار کل ، 1atm باشد، این مقدار را انجماد عادی می‌نامیم. Solidify point
نقطه جوش نقطه جوش یک مایع ، عبارت از دمایی است که در آن ، فشار بخار مایع با فشار بیرونی برابر می‌شود و نقطه جوش عادی یک مایع ، دمایی است که در آن ، فشار بخار مایع برابر 1atm است. boiling point
نقطه ذوب مراجعه کنید به نقطه انجماد melting point

نقطه سه گانه دما و فشاری که در آن ، حالات جامد ، مایع و گاز یک ماده در عین حال با یکدیگر در حال تعادل‌اند. triple point
آبپوشی فرایندی است که آن ، مولکولهای آب به سوی ذرات ماده حل شده جذب می‌شوند و آنها را احاطه می‌کنند. Hydration
آزئوتروپ محلولی است که فشار بخار آن ، بالاتر یا پایین‌تر از فشار بخار هر یک از اجرای خالص است. اگر فشار بخار بالاتر باشد، آن محلول ، آزئوتروپ با نقطه جوش مینیمم و اگر پایین‌تر باشد، آزئوتروپ با نقطه جوش ماکزیمم است. Azeotrope
آنتالپی آبپوشی تغییر آنتالپی مربوط به فرآیند آبپوشی یونهای گازی از مقدار معینی (معمولا یک مول) از یک ماده حل شده است. Enthalpy of hydration

آنتالپی انحلال تغییر آنتالپی مربوط به فرآیند انحلال مقدار معینی (معمولا یک مول) از یک حل شونده در یک حلال است. مقدار این آنتالپی به دما و غلظت نهایی محلول بستگی دارد. Enthalpy of solution

اسمز فرآیند عبور مولکولهای حلال از غشای نیم‌تراوایی است که دو محلول را از یکدیگر جدا می‌کند. جهت عبور این مولکولها به سوی محلول غلیظتر است. Osmosis
اصل لوشاتلیه هر سیستم در حالت تعادل نسبت به تغییر شرایط ، عکس‌العمل نشان داده، در جهت مقابله با آن عمل می‌کند. Le,chatelier,s priciple

تقطیر جداسازی اجزای سازنده یک محلول با روش تبخیر و تراکم است. Distillation

خواص غلظتی خواصی از یک محلول است که به غلظت ذرات ، نه به ماهیت این ذرات ، بستگی دارند. این خواص ، عبارتند از کاهش بخار ، نزول نقطه انجماد ، صعود نقطه جوش و فشار اسمزی Colligalive properties
ضریب وانت- هوف عبارت از نسبت مقدار خاصیت غلظتی اندازه گیری شده یک محلول به مقدار محاسبه شده آن خاصیت است، به فرض اینکه ماده حل شده غیر الکترولیت باشد. Van,t Hoff factor
قانون رائول فشار جزئی هر جزء از یک محلول ایده آل در بخار آن محلول برابر با حاصلضرب فشار بخار آن جزء به صورت خالص در کسر مولی آن جزء در محلول است. Rault,s Law

قانون هنری وقتی که یک گاز در یک مایع بدون واکنش شیمیایی حل می‌شود، مقدار گاز حل شده در مقدار معینی از مایع با فشار جزئی آن گاز در بالای محلول نسبت مستقیم دارد. Hanry,s Law
محلول ایده آل محلولی است که از قانون رائول پیروی می‌کند. یک محلول دو جزئی متشکل از B,A وقتی ایده آل است که در آن ، نیروهای بین مولکولی مولکولهای B,A و مولکولهای A,A و مولکولهای B,B اساسا یکسانند. Ideal solution

‏10‏/05‏/2009

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله کمکهای اولیه در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله کمکهای اولیه در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کمکهای اولیه در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کمکهای اولیه در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کمکهای اولیه در pdf :

کمکهای اولیه

کمکهای اولیه شامل اقداماتی است که هنگام وقوع حوادث برای جلوگیری از مرگ، پیشگیری از صدمات و عوارض بعدی و یا کاهش درد و رنج مصدوم پیش از رسیدن به پزشک و یا انتقال وی به مراکز درمانی به عمل می آید.
مقدمه

علیرغم پیشرفت علم و تکنولوژی انسان هنوز درمقابل عوارض سوانح و بلایای طبیبعی ناشی از دگرگونیهای طبیعت آسیب‌پذیر است. و با توجه به ازدیاد روز افزون حوادث مختلف ، بخصوص جنگ ، تصادفات رانندگی ، سوختگیها ، خفگی به دلائل مختلف ، برق گرفتگی ، سقوط از ارتفاعات ، گزش حیوانات و حشرات ، مسمومیتهای مختلف و غیره ، اصولی‌ترین کار کسب آمادگی به منظور مقابله با حوادث و سوانح و بکارگیری آن جهت حفظ سلامتی و نجات جان خود و اطرافیان در لحظات اولیه وقوع یک حادثه است.

اهداف کمکهای اولیه
• نجات و زنده نگهداشتن شخص مصدوم یا بیمار
• جلوگیری از شدت یافتن عارضه
• کمک به بهبود حال بیمار تا رسیدن و یا انتقال او به مراکز درمانی

خصوصیات امدادگر
شخص کمک دهنده نیازی به داشتن اطلاعات پزشکی یا پرستاری ندارد. همه افراد می‌توانند با آموختن اصول کمکهای اولیه و انجام کمک صحیح و به موقع ، چه بسا باعث جلوگیری از مرگ حتمی مصدومین و یا ازدیاد و شدت یافتن عوارض مختلف گردند.

• امدادگر باید سرعت عمل داشته و در هر حادثه به سرعت از وضع بیمار و نوع حادثه اطلاعاتی کسب نموده و اقدام به نجات بیمار نماید.
• در هر حادثه خونسردی خود را حفظ نموده و با آرامش دست بکار شود.
• به روحیه بیمار توجه نموده و سخنانش تسلی‌بخش بوده و رفتارش اطمینان بخش و توام با دلسوزی می‌باشد.
• در کارش وارد بوده و با اصول کمکهای اولیه آشنا باشد و بداند که در هر حادثه به چه نحو باید عمل کند.
وظایف اصلی امدادگر
در هر حادثه آنچه بسیار ضروری بوده حفظ ترتیب عمل در کمکهای اولیه است. بدین ترتیب که امدادگر باید هنگام رسیدن به بالین مصدوم یا بیمار به ترتیب زیر اقدام نماید:
1 دورکردن شخص مجروح یا مصدوم از محیط خطر در صورت لزوم (مثل ریزش کوه و آوار ، آتش‌سوزی ، غرق‌شدگی و غیره
2 بازرسی راههای تنفسی و کنترل علایم حیاتی بدن (مثل نبض ، فشارخون و تنفس)
3 جلوگیری از خونرزی
4 کنترل علایم مسمومیت و اقدام به نجات مسموم
5 کنترل شکستگیها و انجام کمکهای اولیه لازم
تشخیص نوع حادثه
در هر حادثه باید نوع عارضه را تشخیص دهید تا بتوانید اقدام صحیح را انجام دهید. برای تشخیص ابتدا باید از سابقه مصدومیت آگاه شد و اینکه حادثه یا بیماری چگونه اتفاق افتاده و یا شروع شده است. در صورتیکه فرد بیهوش باشد، وضع ظاهری محل حادثه هم ممکن است به تشخیص کمک کند. ممکن است در جیبهای بیمار کارت یا مدارکی وجود داشته باشد که نشاندهنده بیماری قلبی و یا بیماری قند (دیابت) باشد که دانستن این موضوع در امر درمان و کمک به ادامه حیات بیمار نقش مهمی دارد.
نکات مهم در کمک به بیماران
• در ارزیابی مصدوم ، در ضمن کنترل علایم حیاتی بدن ، به رنگ چهره بیمار توجه داشته، وضع مردمک چشمهای او را کنترل کنید.

• از دادن هر نوع دارو یا مواد غذایی یا مایعات به بیمار بیهوش خودداری کنید مجروحین را معمولا به پشت می‌خوابانند ولی در مواقعی که حالت تهوع داشته و استفراغ می‌کند و یا بیهوش است (بدون داشتن صدمات دیگر بدن) باید او را به حالت ایمنی دراز‌کش و به پهلو بخوابانید.

• دهان بیمار بیهوش را فورا بررسی کرده و دندانهای مصنوعی ، آدامس ، سیگار و یا اشیا خارجی دیگر را اگر در دهان او وجود داشته باشد خارج نموده و ترشحات لزج را با دستمال پاک نمایید. دقت کنید زبان بیمار در جلو دهان قرار گرفته و راه تنفسی او را مسدود نکند.

• در صورتیکه بدن بیمار سرد و رنگ پریده است باید او را با پتو یا وسیله دیگری گرم نگاهداشت.
• اگر کوچکترین تردیدی در مرگ بیمار دارید، باید کمکهایتان را تا رسیدن پزشک و یا اطمینان از مرگ بیمار ادامه دهید.

جعبه کمکهای اولیه
جعبه کمکهای اولیه یکی از وسایل و لوازمی است که بایستی در هر خانه ، نهادها و ارگانها ، خصوصا مدارس وجود داشته باشد تا در مواقع لزوم بتوان قبل از رسیدن پرسنل اورژانسی یا رساندن مصدوم به مراکز درمانی از آن استفاده کرد. همچننی در مواقعی که قصد مسافرت یا پیک نیک یا کوهنوردی دارید لازم است این جعبه را همراه خود ببرید. ضمنا وسایل و داروهایی که مورد مصرف بیشتری دارند و ضروری هستد باید در این جعبه نگهداری شوند.
لوازم ضروری جعبه کمکهای اولیه

لوازم و داروهای مورد نیاز که بایستی در جعبه ; جای داده شود عبارتند از:
• محلول بتادین و سرم فیزیولوژی
• الکل سفید(ضد عفونی کننده)
• پنبه
• گاز یا تنظیف استریل در ابعاد مختلف
• باند یا نوار در اندازه‌های مختلف
• محلول آمونیاک (محرک تنفسی)
• پماد جنتامایسین و پماد تتراسیکلین
• درجه تب (ترمومتر)
• قیچی
• پنس
• سرنگ آماده برای تزریق ضروری در اندازه‌های 2و 5 و 10 سانتیمتر مکعبی
• تخته شکسته‌بندی کوچک و بزرگ (آتل)
• باند سه گوش و باند نواری
• محلول 2 درصد مرکوروکروم (ضد عفونی کننده)
• کیف یخ
• کیسه آب گرم (مبارزه با سرما یا درد)
• نوارهای کوچک که برای پانسمان زخمهای کوچک و خراشها بکار می‌رود.
• لوکوپلاست یا نوار چسب که برای بستن و ثابت نگه داشتن پانسمان بکار می‌رود.
• پودر تالک (برای دستکش ، ماساژ ، نوزاد)
• پماد ایکتیول (برای باز کردن دمل و کورک)
• گیلاس مدرج
• گیلاس چشم‌شویی
• برس
• آئینه کوچک
• پنس دندان موش
• پنس یا انبرک
• صابون و حوله و کبریت
• در موارد مسافرت بهتر است سرم ضد سم مار نیز با خود داشته باشید.
داروهای مورد نیاز در جعبه کمک های اولیه
• داروهایی که زیاد مورد استعمال خواهند داشت، در درجه اول مسکن‌ها هستند از قبیل آسپرین ، استامینوفن و نظایر آنها.
• از داروهای دیگری که ممکن است مورد احتیاج واقع شود، داروهای ملین است که در مواقع یبوست بکار می‌رود. ساده‌ترین این نوع داروها روغن بادام است که بویژه برای کودکان بکار می‌رود و مقدار خوراک آن در حدود 20 تا 40 گرم به حسب سن طفل می‌باشد.
• قرص هیوسین برای اسپاسم عضلات و دل درد و درد کلیه ، قرص دیفنوکسیلات برای اسهال شدید ، قرص ادالت‌کلد برای رفع سرماخوردگی ، قرص ضد حساسیت و آلرژی و سرماخوردگی ، قرص متوکلوپرامید یا پلازیل جهت رفع حالت تهوع و استفراغ و سر گیجه و دیگر داروهای ضروری.
موارد احتیاط در استفاده از جعبه کمکهای اولیه
نکته بسیار مهم آنکه ، این جعبه و بخصوص داروهای آن بایبستی همیشه دور از دسترس کودکان قرار گیرد. بعلاوه بر روی شیشه هر یک از داروها بر چسب باشد تا در موقع استفاده اشتباهی رخ ندهد.
بعضی از داروها را فقط تا تاریخ معینی می‌توان بکار برد و این نکته خیلی مورد توجهی است. زیرا پس از مدت ثبت شده خاصیت خود را از دست داده و نه فقط اثرش از بین می‌رود، بلکه ممکن است باعث مسمومیت گردد.

باید توجه داشت که استعمال آسپرین و ترکیبات دیگر که حاوی این ماده شیمیایی می‌باشد، در نزد مبتلایان به ناراحتی معده ممکن است ایجاد خونریزی کند. بنابراین بهتر است موقع استفاده از اینها نکته مزبور مورد توجه قرار گیرد. همچنین درمورد قرص ویتامین ث ، چون خاصت اسیدی دارد، احتمال چنین عارضه‌ای را در پیش خواهد داشت.

ارزیابی سریع مصدوم

هدف از ارزیابی سریع تشخیص و تصحیح مشکلاتی است که تهدید جدی برای زندگی مصدوم هستند و در نظر اول مشخص می‌باشند. موارد تهدید کننده حیات مانند مشکلات شدید تنفسی و قلبی ، ایست قلبی و تنفسی ، مسمومیت‌های شدید ، زخمهای باز قفسه سینه و خونریزیهای شدید داخلی و خارجی و ; هستند. در این مرحله بودن یا نبودن هوشیاری ، تنفس و نبض مطرح است. در این موارد اقدامات لازم چون باز کردن راه هوایی و کنترل علایم حیاتی ، برخورد با زخم مکنده و باز قفسه سینه ، کنترل خونریزی خارجی و ; انجام می‌شود.

هر امدادگر باید پس از اطمینان از امنیت کامل محل استقرار خود و مصدوم یا بیمار باید به ارزیابی اولیه همه گونه علایم حیاتی و هر عاملی که حیات مصدوم را در معرض خطر قرار دهد، بپردازد. در این ارزیابی سوال مهم این است که آیا مصدوم بیهوش است و یا موارد تهدید کننده حیات وجود دارد؟ در این مورد بلافاصله اقدامات لازم جهت رفع خطر را انجام دهید. هر فرد بیهوش باید در معرض خطر تلقی شود زیرا راه هوایی وی ممکن است بسته شده و به توقف وی بیانجامد.
مراحل ارزیابی

بررسی سطح هوشیاری مریض
ابتدا هوشیاری مریض را بررسی کنید، سعی کنید برای پیدا کردن او فقط شانه‌هایش را تکان دهید و مراقبت کنید تا سر و گردن او تکان نخورد (چون ممکن است شکستگی گردن در بین باشد.)
باز کردن مجاری هوایی (Air way)
سعی کنید مجاری هوایی را باز کنید. به عقب افتادن زبان و قرار گرفتن آن در برابر گلو شایعترین علت انسداد و راه هوایی در مصدومین بیهوش است. اجسام خارجی و آسیب به مجاری هوایی نیز می‌توانند باعث انسداد راه هوایی شوند.
علایم انسداد راه هوایی: در صورت انسداد کامل هوای تنفسی به گوش نمی‌رسد و صورت و لبها کبود است و در انسداد ناقص راه هوایی صدای غلغل ، خرخر به گوش می‌رسد. و ورود و خروج هوا به ریه خوب انجام نمی‌گیرد.
تنفس را چک کنید: (Breething)
اگر راه هوایی مصدوم باز بود، تنفس او را چک کنید که آیا تنفسی دارد یا نه؟ پس از باز نمودن راه هوایی با مانور سر عقب و چانه بالا ، سر خود را نزدیک دهان مصدوم آورده سعی کنید با گوشتان صدای تنفس را بشنوید. با لاله گوش حرکت صدا را در مقابل دهان و بینی مصدوم حس کنید و با چشمهایتان حرکت قفسه سینه وی را ببینید. اگر تنفس دارد و بیهوش است او را در وضعیت بهبود قرار دهید (یعنی به پهلو ، طوریکه پای بالایش به سمت جلو و دست زیرش به سمت عقب برود.) تا ترشحات طبیعی دهان (یا استفراغ) وی وارد ریه‌ها نشود. و اگر تنفس ندارد و تنفس به او بدهید.
گردش خون بیمار را چک کنید: (Circulation)
نبض گردنی یا نبض کاروتید بیمار را برای اطمینان از وجود گردش خون و عملکرد طبیعی قلب چک کنید.
بررسی وجود خونریزی
وجود خونریزیهای شدید سبب از دست رفتن خون و نرسیدن خون به اندامهای حیاتی مانند مغز و کلیه و سرانجام پدیدار شدن شوک می‌شود.
پس از کنترل A.B.C بیمار و پس از اطمینان از اینکه راه هوایی باز است (A) بیمار به خوبی نفس می‌کشد (B) و جریان خون به خوبی در رگها جاری است (C)(یعنی بیمار نبض دارد)، که ارزیابی اولیه نام دارد. در مرحله بعدی ارزیابی کیفیت علایم حیاتی بیمار را بررسی می‌کنیم. علایم حیاتی عبارتند از نبض ، تنفس ، وضعیت پوست ، سطح هوشیاری و فشار خون.
معاینه مصدوم
معاینه بالینی مصدوم باید پس از بررسی و اطمینان از طبیعی بودن علائم حیاتی بیمار انجام شود که برای معاینه همیشه از سر به سمت پایین معاینه می‌کنیم.
دهان
تنفس را چک کنید. به عمق ، میزان و ماهیت آن (اینکه تنفس آسان است یا مشکل و صدادار یا آرام است) توجه کنید. به بو توجه کنید. سریعا داخل دهان را بگردید تا مطمئن شوید چیزهایی مثل استفراغ ، خون ، غذا ، دندان مصنوعی و غیره که باعث بند آمدن نفس بیمار می‌شوند، در دهان وجود ندارد. لبها را چک کنید و ببینید آیا سوخته یا بیرنگ هستند یا نه که احتمالا علامت مسمومیت هستند. پشت لبها را نگاه کنید و دقت کنید که آیا کبودی وجود دارد چون کبودی لبها نشانه خفگی است. دندانها را آزمایش کنید. اطمینان یابید که دندان لقی به گلوی بیمار نیفتاده باشد. مطمئن شوید که دندانهای مصنوعی محکم به لثه چسبیده‌اند. در غیر اینصورت دندانها را خارج کنید.
جمجمه
با ملایمت سر را از زمین بلند کنید، به دنبال خونریزی ، ورم یا برآمدگی ، فرورفتگی بگردید. اینها ممکن است نشانه شکستگی در جمجمه باشند.
گردن و ستون فقرات
یقه را شل کنید. انگشتان خود را روی ستون فقرات قرار دهید و از بالای گردن تا به پایین تا آنجا که دستتان می‌رسد انگشتان خود را با ملایمت در فرورفتگی پشت قرار دهید و بدون آنکه باعث حرکت مصدوم شوید یا لباسش را درآورید از روی لباس تا آنجا که ممکن است بالا و پایین پشت را بگردید تا اطمینان حاصل کنید که در رفتگی و یا شکستگی روی ستون فقرات وجود دارد یا خیر؟ به وجود یا عدم وجود بی‌نظمی در ستون فقرات دقت کنید. چون بی‌نظمی در ستون فقرات احتمالا نشانه شکستگی است. مصدومی را که احتمال می‌دهید آسیب مهره‌های گردنی یا کمری داشته باشد، تکان ندهید بخصوص اگر بیهوش باشد. برای معاینه از هر دو دست استفاده نمایید، به صورتی که بتوانید دو سمت بدن را با هم مقایسه کنید.
بینی و گوشها
باید از نظر اشیاء خارجی چک شوند. در بینی و گوشها بدنبال نشانه‌هایی از خون و یا مایع شفاف نخاعی یا مخلوط هردو باشید که احتمال دارد بیانگر شکستگی در جمجمه باشند. در گوش مصدوم صحبت کنید تا شنوایی او را بسنجید.
صورت
به رنگ صورت دقت کنید، ممکن است رنگ پریده یا برافروخته باشد، و حتی ممکن است در صورت اشکال در تنفس کبود باشد. در همان حال به حرارت صورت توجه کنید. ببینید که به طور غیرعادی سرد است یا گرم. به حالت پوست توجه کنید که خشک ، مرطوب یا عرق کرده است یا خیر؟

تکنیک‌های اصلی کمک‌های اولیه – کمک به گردش خون‌

ادامه تنفس مصنوعى در حالى‌که قلب مصدوم نمى‌زند کار بیهوده‌اى است، چرا که خون اکسیژن‌دار گردش نمى‌کند. پس از اولین چهار تنفس بایستى دقیقاً امتحان کنید که آیا قلب مى‌زند یا خیر. همیشه به‌خاطر داشته باشید در بعضى موارد که تنفس مصدوم دچار اشکال شده است مى‌شود به‌وسیله تنفس مصنوعى به او کمک نمود، اما به‌علت حساس بودن قلب ممکن است قلب به سادگى بایستد، بنابراین زمانى‌که قلب ضربان دارد هیچگاه اقدام به کمپرس قلب نکنید حتى اگر ضربان ضعیف باشد.
– کمپرس قلب:
فشار روى قفسه سینه مى‌تواند باعث تحریک انقباض‌ها در قلبى که ضربان ندارد بشود. به‌وسیله فشار رو به پائین روى نیمه پائینى قفسه سینه، شما فشار قسمت داخلى سینه را زیاد مى‌کنید و این عمل باعث مى‌شود خون از قلب به داخل شریان‌ها رانده شود و هنگامى‌که فشار را متوقف مى‌کنید سینه به حالت اولیه برگشته و خون از داخل سیاهرگ‌ها به قلب سرازیر مى‌شود.

کمپرس قلب همیشه همراه با تنفس مصنوعى و مقدم بر آن است. براى آنکه این کار مؤثر باشد باید سطحى که مصدوم روى آن دراز کشیده سفت و محکم باشد. به محض آنکه وجود نبض در سرخرگ سبات در گردن را احساس کردید کمپرس قلب را بلافاصله قطع کنید اما اگر لازم بود تنفس مصنوعى را ادامه دهید.

آزمایش ضربان قلب:
قبل از شروع به کمپرس قلب حتماً بایستى مطمئن شوید که قلب ضربان ندارد. اگرچه به‌علت فقدان ضربان ممکن است اطراف لب‌هاى مصدوم کبودرنگ باشد (سیانوز) ولى تنها راه اطمینان از فقدان ضربان قلب آزمایش نبض در ناحیه گردن است (نبض سرخرگ سبات). این ضربان را مى‌توان در گردن، در گودى میان حنجره و ماهیچه‌هاى مربوط به آن احساس نمود. (نبض مچ نمایانگر زیاد قابل اطمینان نیست). نبض را بایستى دقیقه اول پس از کمپرس و آنگاه هر 3 دقیقه یک‌بار امتحان نمود. نبض تنها زمانى برخواهد گشت که قلب شروع به زدن کند.

کمپرس قلب:
اگر تنفس دهان به دهان به تنهائى موفقیت‌‌آمیز نبود و قلب مصدوم ایستاد یا قبلاً ایستاده بود باید کمپرس قلب را همراه با تنفس دهان به دهان اجرا کنید. این عمل به این دلیل انجام مى‌شود که بدون زدن قلب، گردش خونى وجود نخواهد داشت تا خون اکسیژن‌دار را به مغز مصدوم برساند.
– روش کار :
1. مصدوم را به پشت روى یک سطح سفت و محکم بخوابانید. در کنار مصدوم مقابل سینه‌ او روبروى قلب زانو بزنید و دو انگشت شست خود را وسط استخوان جناغ سینه بگذارد.

برجستگى کف دست را روى نیمه پائینى استخوان جناغ سینه قرار دهید. انگشتان دست را باز کنید کف دست دیگر خود را روى این دست قرار دهید و انگشتان را درهم فرو ببرید.

3. بازوهاى خود را راست نگه داشته و تنه خود را آنقدر جلو ببرید تا بازوهاى شما کاملاً عمود بر بدن مصدوم شود، روى قفسه سینه فشار دهید (تا حدود چهار الى پنج سانتى‌متر قفسه سینه به پائین فشار داده شود). سپس به عقب برگردید و دیگر فشار ندهید، پانزده بار به‌طور کامل این کار را با سرعت 80 کمپرس در دقیقه انجام دهید. (براى اطمینان از درستى عمل بشمارید یک، دو، سه، و غیره).

4. برگردید بالاى سر بیمار و راه تنفس او را دوباره باز کنید. دو تنفس دهان به دهان به او بدهید.

5. دوباره پانزده کمپرس و سپس به‌دنبال آن دو تنفس دهان به دهان، دقیقه اول پس از انجام اعمال فوق نبض را آزمایش کنید. و پس از آن هر سه دقیقه یکبار مجدداً نبض را امتحان کنید.
6. به محض آنکه ضربان قلب برگشت کمپرس سینه را متوقف کنید. اما به تنفس دهان به دهان آنقدر ادامه بدهید تا تنفس به حالت طبیعى برگردد و باز هم در صورت لزوم به او کمک کنید و در این هنگام سعى کنید سرعت تنفسى که به مصدوم مى‌دهید با میزان تنفس وى هماهنگ باشد. سپس مصدوم را در وضعیت بهبود قرار دهید.
– آزمایش واکنش:
اگر روش‌هاى نجات زندگى مؤثر واقع شود سرخرگ سبات شروع به ضربان خواهد کرد. به صورت و لب‌هاى مصدوم نگاه کنید همراه با به گردش افتادن خون اکسیژن‌دار رنگ و روى مصدوم شروع به بازشدن مى‌کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >