سفارش تبلیغ
صبا ویژن

همه چیز در مورد بتن در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  همه چیز در مورد بتن در pdf دارای 33 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد همه چیز در مورد بتن در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

بتن چیست :
    بتن در مفهوم بسیار وسیع به هر ماده یا محصولی که از یک ماده چسبنده با خاصیت سیمانی شدن تشکیل شده باشداتلاق می‏شود . این ماده چسبنده عموماً حاصل فعل و انفعال سیمان‏های هیدرولیکی و آب می‏باشد . حتی امروزه چنین تعریفی از بتن شامل طیف وسیعی از محصولات می‏شود.  بتن ممکن است از انواع مختلف سیمان و نیرپوزولان‏ها ، سرباره کوره‏ها ، مواد مضاف ، گوگرد ، مواد افزودنی، پلیمر ، الیاف و غیره تهیه شود . همچنین در نحوه ساخت آن ممکن است از حرارت ، بخار آب ، اتوکلاو ، خلاء و فشارهای هیدرولیکی و متراکم کننده‏های مختلف استفاده شود . در اینجا سعی می‏شود از بتنی صحبت شود که مخلوطی از سیمان و آب و سنگدانه و در نهایت مواد افزودنی است . اولین سؤالی که در اینجا مطرح می‏شود این است که ارتباط بین مواد تشکیل دهنده مخلوط بتن چیست ؟ سه امکان وجود دارد : ابتدا ممکن است تصور شود که اصل ماده ساختمانی ماده چسبنده‏ای است که از هیدراتاسیون سیمان و آب ناشی شده است . و سنگدانه‏ها بعنوان مواد ارزان و پر کننده این ماده چسبنده می‏باشند ، امکان دوم این است که سنگدانه‏های درشت بعنوان سنگ‏های بنایی که توسط ملات بهم پیوسته‏اند در نظر گرفته شود و این ملات  دوغاب سیمان و سنگندانه‏های ریز دانه می‏باشد . امکان سوم این است که بتن بعنوان ماده‏ای از دو فاز مختلف یعنی سیمان هیدراته شده و دانه‏های سنگی در نظر گرفته شود . بنابراین خواص بتن به خواص هر یک از فازها و فصل مشترک این دو فاز بستگی دارد .
    هر یک از این نظریات دوم و سوم محدودیت‏هایی داشته و می‏توانند برای بیان رفتار بتن بکار روند . لیکن در نظریه اول این مسائل وجود ندارد . اگر تصور شود که می‏توان سیمانی ارزانتر از سنگدانه‏ها نیز تهیه کرد ، این سؤال پیش می‏آید که آیا می‏توان سیمان و آب را به تنهایی بعنوان یک ماده ساختمانی ( بتن ) بکار برد ؟ پاسخ قطعاً منفی است و علت آن تغییرات حجمی بالای خمیر سیمان است . جمع شدگی خمیر خالص سیمان تقریباً به 10 برابر جمع شدن بتنی با 250 کیلوگرم سیمان در متر مکعب می‏رسد . همین مسائل برای خزش و وارفتگی نیز مطرح است . علاوه براین حرارت زیاد تولید شده ناشی از مصرف سیمان به مقدار زیاد، بخصوص در آب و هوای گرم  سبب ایجاد ترک خواهد شد . همچنین مشاهده می‏شود که سنگدانه‏ها نسبت به خمیر سیمان در مقابل حملات مواد شیمیایی پایدارترند اگر چه خمیر سیمان نیز در این محیط‏های خورنده نسبتاً پایدار است . بنابراین صرف نظر از قیمت ، مواد سنگی در بتن بسیار مفید خواهند بود .
عملیات اجرایی یک ساختمان :
    در ساختمان ابنیه اعم از بنای عمارات و یا ابنیه فنی ، مراحل مختلف اجرایی هر عنصر بتنی  که برای احداث مجموعه قسمت‏های بتنی لازم می‏آید ، به شرح زیر است :
    - اجرای سازه‏ای موقتی جهت نگهداشتن قسمتی که بتن ریزی می‏شود تا هنگام سخت شدن بتن ( حایل بندی یا پایه گذاری موقت )
    - احداث سطوحی صاف و ممتد ولی موقتی بر سازه  قبلی که وضع مهندسی خارج ساختمان در دست اجرا را مشخص نماید این سطوح در واقع قالب برای بتن ریزی است و این کار “ قالب بندی ” نامیده می‏شود .
    - آهن بندی یا میلگرد ( آرماتور ) در داخل قالب که آهن گذاری یا آرماتوربندی نام دارد . این آرماتورها ممکن است :
    * برای بتن مسلح باشد (در این صورت میلگردها در ابتدا غیر فعال می‏باشند)
    * یا برای بتن پیش تنیده (در این صورت آرماتورها از ابتدا فعال خواهند بود) که با آهن‏های مربوط به بتن مسلح تکمیل می‏شوند .
    - بتن ریزی در داخل قالب که قبلاً آهن بندی در آن انجام شده است .
    - قالب برداری پس از سخت شدن بتن به حد کافی .
میلگرد گذاری ( آرماتور بندی )
- علل استفاده از فولاد در بتن :
    1- افزایش تنش کششی در بتون .
    2- ترکیب بتن و فولاد در بتن مسلح
    3- افزایش دوام بتن            
             4- افزایش مقاومت برشی
    5- افزایش مقاومت فشاری با استفاده از فولادهای جدید .
    6- پیوستگی کامل بین فولاد و بتون در مقابل ترک‏های ناشی از کشش
قالب بندی
1- نقش قالب بندی :
    قالب بندی‏ها غالباً عناصر موقتی می‏باشند که شکل و منظره ظاهری کار را تأمین نموده و بتن تازه را تا زمانی که سخت شود ، نگاه می‏دارند 
    چون قالب بندی باید شکل و منظره ظاهری ساختمان را تأمین کند و مدتی که کارکنان برای جاگذاری قالب و برداشت آن صرف می‏کنند قابل ملاحظه است لذا قالب را باید جزو عناصر اصلی و اساسی اجرای ساختمان محسوب داشت از این جهت باید دقت ویژه در مراحل مختلف کار یعنی تهیه طرح و حساب‏های غنی و شرایط کار گذاری و برداشت قالب‏ها و رعایت مراتب برای این که مصرف دوباره آن میسر باشد ، به عمل آید تا مشخصات قرار داد با حداقل هزینه رعایت و عملی گردد .

2- هزینه قالب بندی :
    هنگامی که تخمین هزینه یک قسمت از ساختمان مطرح است ، معمولاً هزینه‏های مختلف مربوط به یک مترمکعب بتن کار شده مورد نظر واقع می‏گردد . واضح است که هر قدر هیکل ساختمان پیچیده‏تر  مثلاً نازکتر یا بلندتر باشد ، سهم قالب بندی در هزینه آن بیشتر خواهد بود .

3- عناصر تشکیل دهنده قالب بتن :
    قالب معمولاً‌ از به هم پیوستن پنج قسمت مختلف تشکیل می‏شود . این عناصر عبارتند از : پوسته ( یا سطح تماس با بتن ) ، استخوان بندی ، تکیه گاه ، وسائل ایمنی و ملحقات .
    مهمترین وسائل مورد استفاده در قالب بندی چوب و فلز می‏باشند . که در اینجا ما به قالب‏های فلزی می‏پردازیم .

قالب‏های فلزی :
    قالب‏های فلزی معمولاً فولادی‏اند ، که بشکل ورق‏های نازک 3 تا 5 میلی‏متری و یا صفحات ضخیم‏تر 7 تا 12 میلی‏متری به کار برده می‏شوند . از این صفحات برای ساختن قطعات استاندارد شده ( صاف یا انحنادار ) که بتوان در شرایط مختلف با اتصال آن‏ها به یکدیگر به کار برد ، استفاده می‏شود . اکثر مواردی که این نوع قطعات به کاربرده می‏شود ، در پیش سازی قطعات ساده مشابه هم به تعداد خیلی زیاد است .
    پوسته‏ها را گاهی با آسیا آلومینیم می‏سازند که بسیار سبک‏تر از پوسته‏های فولادی است . ( وزن مخصوص 7/2 در مقابل 8/7 فولاد ) و دارای این مزیت است که زنگ نمی‏زند و ارزش آن پس از استفاده بیشتر از ارزش فولاد مشابه است . عیب آن گرانی قیمت و حساسیت به بعضی سیمان‏ها ( سیمان پرتلند ) و همچنین بیشتر از فولاد به بتن می‏باشد .

نحوه متصل کردن قالب‏های فلزی :
    این قالب‏ها در ابعاد از پیش تعیین شده توسط شرکت ، متناسب با نوع کار درخواست داده می‏شود و پس از ساخت آن‏ها در کارخانه‏های ذوب آهن برای پیمانکار فرستاده می‏شوند . ابعاد قالب‏هایی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد قالب‏های 1 متری با عرض 30 سانتی‏متر و همچنین قالب‏هایی به طول 50 و 10 و 30 سانتی‏متری با عرض‏های متفاوت می‏باشد .
    البته از قالب‏های مدور نیز به عنوان قالب‏های ستون استفاده می‏شود این قالب‏ها که طرز کار با آن‏ها بسیار آسان است طبق سفارش شرکت و متناسب با مقطع ستون‏ها ساخته می‏شود .
    طریقه اتصال این قالب‏های فلزی بوسیله گوه‏های فلزی به شکل ذوزنقه‏ای می‏باشد که بوسیله ضربه درون جاهای مخصوص خود محکم می‏شوند و باعث یکپارچه شدن قالب‏ها می‏گردند . پس از آماده شدن قالب‏ها و در واقع پایان کار قالب بندی توسط استاد قالب بند بتن ریزی انجام می‏شود

زمان و نحوه باز کردن قالب‏ها :
    مدت زمان لازم از موقع بتن ریزی تا هنگام جدا سازی قالب‏ها ، در کارهای مختلف متفاوت است  مقدار آن بستگی به نوع بتون استفاده شده ، آب و هوا ، شرایط محیطی محل اجرا و نحوه عمل آوری بتن دارد . به طور کلی مناسب‏ترین زمان برای باز کردن قالب ، براساس مقاومت بتون و نحوه تأثیر این مقاومت برسایر قسمت‏ها تعیین می‏شود . زمان باز کردن قالب‏های زیر تیرها و سقف‏ها طولانی‏تر از زمان باز کردن قالب‏های جانبی است . برای جدا سازی باید دقت لازم به عمل آید ، تا به گوشه‏ها و لبه‏های بتون آسیبی وارد نشود . پس از جدا سازی قالب نیز باید تا مدتی از برخورد هر گونه جسمی به سازه بتونی جلوگیری شود . قبل از آزاد سازی بخش‏های زیرین قالب‏بندی و حائل‏ها  لازم است با دقت درگیری بین قالب و سطح بتن را آزاد ساخته ، پس از اطمینان کافی از استحکام بتن ، قالب‏ها را به آرامی از یکدیگر جدا کنیم  لازم است بلافاصله پس از جدا سازی قالب از بتن عمل آوری بتن آغاز شود .
کارآئی بتن
    بتن کارا بتنی است که بتوان براحتی آن را ساخت ، حمل نمود ، در قالب مورد نظر و متراکم نمود بدون این که در یکنواختی آن در طول مراحل فوق تغییر حاصل شود . کارآئی بتن بستگی به عوامل زیر داشته و پیمانکار ملزم به رعایت آن می‏باشد .
اسلامپ
    کارآئی بتن به میزان اسلامپ و روانی بتن ساخته شده بستگی دارد . پیمانکار وظیفه دارد بتن مورد نظر را براساس اسلامپ خواسته شده  (نظارت) و طبق نقشه‏های اجرائی اجرا نماید . بتن‏هائی که به هنگام ریختن ، اسلامپ‏شان با مشخصات خواسته شده مطابقت ننماید مردود بوده ، باید از مصرف آن خودداری شده و از کارگاه خارج گردند . اضافه نمودن آب برای بالا بردن اسلامپ بتن‏های سفت شده پس از ساخت بهیچ وجه مجاز نیست و این امر باعث تغییرات کلی خواهد شد . بسته به میزان اسلامپ ، و نوع کاربرد بتن به 4 گروه سفت ، خمیری ، شل و آبکی تقسیم می‏شود .
پایانی ( دوام ) بتن
    بتنی که در ساخت و نگهداری آن تمامی مشخصات فنی رعایت شود دارای پایانی زیاد در برابر شرایط محیطی می‏باشد . عوامل مهمی که باید برای دستیابی به بتن پایا به آن توجه شود به قرار زیر است .
نسبت آب به سیمان
    از خصوصیات مهمی که بر دوام بتن اثر می‏گذارد میزان آب در مخلوط بتن است . بسته به شرایط محیطی و عملکرد سازه باید نسبت آب به سیمان در مشخصات فنی خصوصی قید شود .
شرایط اجرا     نسبت آب به سیمان
1- بتن با شرایط نفوذ ناپذیر    
الف – در رویارویی با آب صاف     5/0
ب – در رویارویی با آب لب شور و آب دریا     45/0
2- بتن در معرض شرایط مرطوب و یخ زدن    
الف – جدول ، آبرو ، جان پناه و مقاطع با ضخامت کم     45/0
ب – سایر مقاطع     5/0
پ – بدون کاربرد مواد یخ‏زدا    45/0
3- برای حفاظت بتن آرمه در برابر خوردگی هنگام رویارویی با نمک‏های یخ‏زداوآب‏های لب‏شور، آب دریا وترشحات حاصل ازآن     45/0

کار با ویبراتور ( دستگاه لرزاننده )
    به هنگام کار با این دستگاه برای حفظ سلامت باید اقداماتی مانند زیر را رعایت نمود :
    1- تمام سیم‏ها و کابل‏های برق باید از داخل لوله لاستیکی عبور کرده باشد
( جلوگیری از برق گرفتگی )
    2- قسمت لرزاننده دستگاه باید به وسیله فنر یا لاستیک از قسمت فوقانی جدا شده باشد .
    3- هنگام کار کردن با دستگاه نباید قسمت فلزی با جسم سخت یا محکم برخورد داشته باشد .
    4- هنگامی که دستگاه زیاد از حد کار کرده باشد بمجرد اینکه گرم شد باید مدتی خاموش شود.
حداقل مقدار سیمان
    انتخاب صحیح آب به سیمان ، تراکم کافی و عمل آوردن مناسب می‏تواند دوام بتن را بهبود بخشد. برای دستیابی به اهداف فوق با نسبت آب به سیمان معین ، حداقل میزان مصرف سیمان بسته به قطر مصالح درشت دانه نباید کمتر باشد تا امکان لرزاندن و مرتعش ساختن در کارگاه فراهم آید بسته به شرایط اجرا وحداکثر قطر شن ، میزان حداقل سیمان دارد .
پی کنی خاکبرداری فونداسیون
بعد از پیاده کردن محورها و به منظور اقدام برای خاکبرداری شالوده با توجه به نقشه های فونداسیون و براساس B.M.   تعیین شده عملیات قرائت کدهای طبیعی  زمین در نقاط مشخص شده روی کروکی نقشه آغاز خواهد شد.
در این پروژه به دلیل وجود سنگر د رمحل و همچنین موجود بودن آسانسوردرنقشه، زمین به دو قطعه 1 و 2 تقسیم و عملیات خاکبرداری هر کدام جداگانه محاسبه گردید . برای این منظور میانگین کدهای ارتفاعی زمین طبیعی هر قطعه  را از میانگین کدهای ارتفاعی کف گود هر قطعه کسر خواهیم کرد تا ارتفاع خاکبرداری هر قطعه   برآورده شود .
لازم به ذکر است که کف پی آسانسور 50 CM    از خط کف پی اختلاف ارتفاع دارد .
محاسبه حجم لاشه چینی :
به دلیل حجم بالای لاشه چینی پروژه و یکسان نبودن محورهای طولی به  فونداسیون محل به قسمت های مختلف تقسیم و حجم  هر قسمت با توجه به عمق و طول پی محاسبه و اجرا گردید .
برای این منظور ابتدا حجم سنگ چینی در محورهای طولی محاسبه می شود و با حجم لاشه چینی در محورهای رابط جمع می شود و عدد حاصل حجم کل لاشه چینی در محدوده مورد نظر را بدست می دهد . بعد از محاسبه حجم سنگی چینی ، حجم خاکریزی بین سنگ چینی ها تا تراز زیر بتن مگر ( زیر فونداسیون ) محاسبه  می گردد .
سیمان مورد استفاده در کارگاه :
سیمان مصرفی کارگاه کاملاً از سیمان فله می باشد که توسط بونکر به محل کارگاه حمل می شود . سپس توسط سیستم هوا دهی سیمان به داخل سیلوی کارگاه انتقال داده می شود ارتفاع سیلو حدود 10 متر می باشد که بر روی 4 عدد پایه نصب شده است . استفاده از سیمان فله علاوه بر اقتصادی بودن ، ضایعات ناشی ازحمل پاکتهای سیمان تامحل اختلاط و پارگی کیسه ها را به دنبال ندارد و در واقع به تسریع کار کمک می کند . سر پایینی سیلو دارای دریچه ای می باشد که با باز کردن آن سیمان به داخل فرغون ریخته شده و به محل حمل می شود . در بالای دریچه ، سرپوشی قرار گرفته است که وظیفه آن نوعی حفاظت در مقابل باران است ، دریچه هایی روی انتهای سیلو باید کاملاً توسط سرپوش پوشانده شوند تا در هنگام بارندگی کوچکترین رطوبتی به داخل نفوذ نکند .
پی کنی :
قبل از ریختن بتن مگر سطح زمین باید کاملاًاز فضولات طبیعی پاک گردد و سطح سنگها را توسط WATER JET  کاملا شسته و سپس حدود 10CM     بتن مگر می ریزیم بعد از خشک شدن بتن مگر نوبت به قالب بندی پی می رسد که توسط آجر کشی یا قالب چوبی صورت می گیرد . قالب بندی به اندازه پی مشخص شده در نقشه بستگی دارد . در این پروژه ارتفاع قالب ها حدود 80  سانتی متر در نظر گرفته شده است . باید توجه داشت که سطح بین قالب و آرماتور ها را توسط یک نایلون پوشانده تا از تماس آب با پی جلوگیری شود .
بعد از قالب بندی ، عملیات آرماتور بندی در محل انجام می گیرد به این ترتیب که ابتدا آرماتورهای تحتانی پی    ( طولی ) روی بتن مگر سوار شده و سپس آرماتورهای عرضی به طرز مناسبی به آرماتورهای طولی  بسته می شود . برای منظور کردن پوشش بتن از لقمه های بتنی که سپس در ان تعبیه گردیده است استفاده می شود .
که سیم مورد نظر را به آرماتورهای تحتانی یسته تا از حرکت ان جلوگیری شود .
     بعد از اتمام نصب آرماتورهای تحتانی ، نوبت به کارگذاری آرماتورهای موسوم به خرک می باشد تا آرماتورهای فوقانی را روی آن سوار نمایند در اجرای آرماتورهای فوقانی این پروژه خاص بایستی طول پوشش بین دو آرماتور کاملاً رعایت می شد زیرا آرماتورهای عرضی بصورت یکسره اجرا نگردیده اند .
     بعد از اتمام اجرای آرماتورهای طولی و عرضی آرماتورهای ریشه در محل مورد نظر آن اجرا می شود . سر خم شده آرماتورهای ریشه باید واگرا و به سمت خارج از ستون باشد . تعداد آرماتورهای ریشه را معمولاً برابر و هم قطر با آرماتورهای ستون  طبقه اول می گردد . در اجرای آرماتورهای ریشه این پروژه ابتدا آرماتورهای       به اندازه m    4/2 بریده گردیده و سپس سر آن به اندازه m  35 خم شده است در کل پروژه تعداد 732 عدد آرماتور ریشه بکار رفته شده است و طول کل آرماتورهای ریشه 1756/8m   می باشد همچنین به منظور اجرای بهتر کارگیری آرماتورهای به شکل   برای مهار قالب بندی ستونها مناسب است واکثر آرماتور بندها آنرا بکار می گیرند .
تعبیه آرماتورهای ریشه پلکان در پی :
قبل از بتن ریزی فونداسیون بایستی آرماتورهای ریشه پله بتنی تعبیه گردد . برای اجرای پی پله این پروژه آرماتورهای ریشه به طول 1/25m  بریده شد و سر آن به طول 25  سانتی متر خم شده است .همچنین در طول تعداد 30   عدد آرماتور ریشه در دو طرف تعبیه گردیده است .
خم کردن میلگردها :
مهندس ناظر با توجه به نقشه های اجرایی طول خم و زاویه خم را به آرماتور بند اعلام کرده و وی موظف است تا آرماتورها را به نحو مناسب بریده و خم کرده باشد . برای خم کردن آرماتورها بهتر است از دستگاه خم کننده بهره برد اما در اغلب کارگاه ها آرماتورها را روی میز کار چوبی و توسط آچاری به شکل F  و معروف به آچار گوساله خم می کنند برای عملکرد بهتر باید آرماتورها به آهستگی خم شوند و بعد از خم شده بهتر است از به حالت اول برگرداندن آن جلوگیری شود .
پی آسانسور :
در ساختمانهایی که مجهز به سیستم آسانسوری باشند پی جداگانه ای برای آن طرح و اجرا شود. کف پی آسانسور این 50CM   ارکف تمام شده پی پایین تر می باشد. پی اصلی که محل فرود کابین به آن می باشد مستطیلی به طول 3.85CM  و عرض 1.7M  می باشد  که کف آن توسط تیوب لاستیکی برای جلوگیری از ضربه های مهلک پر می شود . در کنار پی اصلی ، پی مستطیلی دیگری اجرا می شود که محل فرود وزنه های تعادلی آسانسور می باشد . 
آرماتوربندی پی آسانسور:
در کف آسانسور شبکه آرماتوری با استفاده از آرماتور و به فاصله 15CM  و به صورت TYP   دو طرفه اجرا می گردد . سپس آرماتورهای لبه ای آسانسور از   و فاصله 15  سانتی متری اجرا و به آرماتورهای کف با مفتول بسته می شود .
بتن ریزی فونداسیون :
برای تهیه بتن فونداسیون از ترکیب ماسه ،شن و سیمان استفاده می شود و توسط بتنیر مخلوط می شود پس از تعداد دوران که از اختلاط کافی مصالح اطمینان حاصل آ مد بوسیله چرخش فرمان به جام بتن بیرون ریخته می شود . برای حمل بتن از محل بتنیر تا محل  بتن ریزی از دمپر استفاده می گردد حرکت این وسیله نسبت به بتن ریزهای انبوه مانند تسمه نقاله نسبتاً کند می باشد برای نچسبیدن سیمان به جدار جام بتونیر بهتر ومناسبتر است که از ترتیب ریختن شن . ماسه . آب و سیمان بهره برده شود .
نکات لازم در ریختن و تراکم بتن :
برای جلوگیری از جدا شدن دانه بندی از پرتاب بتن توسط بیل و از ارتفاع زیاد جلوگیری شود .
حتی الامکان سعی شود بتن قائم روی محل ریخته  شود .
بعد از ریخته شدن بتن در محل سعی شود از جابجا کردن بتن توسط بیل خودداری شود .
عملیات بتن ریزی آنقدر سریع نباشد که فاصله بین ریختن بتن و تراکم آن بوجود آید. در واقع بهتر این است که عملیات بتن ریزی و تراکم همزمان  صورت گیرد .
عملیات تراکم حتماً توسط دستگاه لرزاننده (( ویبراتور)) انجام گیرد  و از تراکم  توسط بیل و کوبیدن بتن با وسائل دیگر جدا خودداریشود .
در تراکم بتن توجه شوئد که سر فلزی ویبراتور بصورت عمود وارد بتن شده و بهمحض دیدن آب بتن . ویبراتور از بتن خارج شود .سعی گردد سر فلزی ویبره با آرماتورها برخوردی نداشته باشد .عملیات تراکم در فاصله کم از هم اجرا گردد .
عملیات بتن ریزی در چند مرحله پشت سر هم اجرا شود. سر فلزی ویبره حداقل 20   سانتی متر در داخل بتن فرو برده شود .
انجام آزمایش مقاومت توسط آزمایشگاه :
در این پروژه مقاومت فشاری 28 روزه بر روی نمونه استوانه ای برابر با  در نظر گرفته شد .
بعد از تولید بتن و اصلاع به آزمایشگاه .کارشناسان با حضور درکارگاه نمونه برداری را برای سه قطعه نمونه مکعبی انجام دادند و پس از چند روز نمونه ها برای آزمایش به آزمایشگاه برده شد . نتایج روی نمونه ها حاکی از مقاومت 260  بر روی نمونه ها مکعبی داشت اما چون نمونه در خواستی استوانه ای بود عدد حاصل را در /83  ضرب کرده و به عدد  رسیدند که بالاتر از 210   بوده و اجرای بتن ریزی تائید و به کارگاه ابلاغ گردید.
 انجام آزمایش اسلامپ برای تعیین حد روانی بتن :
بعد از تهیه اولین مرحله از بتن آزمایش اسلامپ بتن در کارگاه صورت گرفت بتن تازه در قالب مخروطی شکل ناقص ریخته شده و در سه مرحله پر شد و هر بار توسط میله فلزی به تعداد 25 ضربه متراکم گردید با صاف کردن سطح بتن . قالب را به صورت قائم به طرف بالا کشیده و از بتن جدا کنیم . لازم به ذکر است که قبل از بالا کشیدن قالب باید ارتفاع أن قرائت و یادداشت گردد و سپس بعد از برداشتن قالب ارتفاع بتن تغییر شکل یافته هم یادداشت شود اختلاط این دو عدد اسلامپ بتن را نشان می دهد در آزمایشی که در کارگاه توسط اینجانب و دوستان دیگر صورت گرفت اسلامپ بتن مصرفی برای فونداسیون مهندس ناظر تایید گردید...

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :