مقاله بررسی اثر دماهای مختلف تنش زدایی بر ریزساختار و چقرمگی ضرب

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بررسی اثر دماهای مختلف تنش زدایی بر ریزساختار و چقرمگی ضربه ورق های جوشکاری شده به روش SMAW از جنس فولادASTM A 517 تحت pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر دماهای مختلف تنش زدایی بر ریزساختار و چقرمگی ضربه ورق های جوشکاری شده به روش SMAW از جنس فولادASTM A 517 تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر دماهای مختلف تنش زدایی بر ریزساختار و چقرمگی ضربه ورق های جوشکاری شده به روش SMAW از جنس فولادASTM A 517 تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر دماهای مختلف تنش زدایی بر ریزساختار و چقرمگی ضربه ورق های جوشکاری شده به روش SMAW از جنس فولادASTM A 517 تحت pdf :

سال انتشار: 1392
محل انتشار: دومین همایش بین المللی و هفتمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
تعداد صفحات: 9
نویسنده(ها):
رسول سپهرزاد – دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد، دانشکده مهندسی مواد، اصفهان،
ابراهیم حشمت دهکردی – رئیس انجمن خوردگی ایران
علی شفیعی – عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان
علیرضا افخمی عقداء – سازمان صنایع دریایی، گروه صنایع شهید حسن قربانی

چکیده:
اصلی ترین مشکل فولاد کوئنچ و تمپر شد هیA 517 در اثر جوشکاری، حساسیت به ترک متأثر از هیدروژنHIC)است که به منظور جلوگیری از بروز این عیب، نیاز به انتخاب صحیح مواد مصرفی و فرآیند جوشکاری و همچنین کنترل دقیق دمای پیشگرم و بین پاسی می باشد. یکی دیگر از روش های توصیه شدهدر برخی استانداردها، عملیات حرارتی پسگرم (تنش زدایی) است. این عملیات علاوه بر کاهش تنش های پسماند کششی ناشی از جوشکاری، می تواند موجبایجاد ریزساختار ترجیحی مارتنزیت تمپر شده در این فولاد گردد. از طرفی عناصر آلیاژی مانند کرم، مولیبدن و وانادیوم که به صورت محلول جامد، عامل اصلی ایجاد خواص مکانیکی مطلوب در فولاد 517Aمی باشند، در هنگام تنش زدایی می توانند با تشکیل کاربید آلیاژی، باعث ترک خوردن بازگرمایشی شوند و بر خواص مکانیکی، به ویژه چقرمگی ضربه ی فولاد 51A اثر نامطلوب بگذارند. در این پژوهش اثر عملیات حرارتی پسگرم در دماهای مختلف بر خواص ضربه ی این فولاد بررسی شده است. به همین منظور برای جوشکاری ورق فولادی 517A از فرآیند جوشکاری قوسی با الکترود پوشش دارSMAW) استفاده شد. سپس عملیات حرارتی پسگرم در دماهای 480و 560 و620 و680C روی نمونه ها انجام شد. نمونه های ضربه از فلز جوش، منطق متأثر از حرارتHAZ)و فلز پایهتهیه شد و این آزمون در دمای-51±1Cانجام گرفت. پس از انجام آزمایش ضربه، مقاطع شکست به روش میکروسکوپ الکترونی روبشیSEM)به منظور مطالعه توپوگرافی مقاطع شکست و آنالیزEDSمورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، در اثر تنش زدایی در دماهای 480 560و 620Cانرژی ضربه ی ناحیه ی متأثر از حرارت نسبت به نمونه ای که تنش زدایی نشده است ، به ترتیب به میزان 8 29و32درصد کاهش یافته است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :