مقاله بررسی فرایاوی اختلالات اسکلتی –عضلاوی واضی از حمل کوله پشت
نوشته شده به وسیله ی علی در تاریخ 95/7/16:: 5:24 صبح

مقاله بررسی فرایاوی اختلالات اسکلتی –عضلاوی واضی از حمل کوله پشتی در بین دانش آموزان ابتدایی شهر تبریز تحت pdf دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی فرایاوی اختلالات اسکلتی –عضلاوی واضی از حمل کوله پشتی در بین دانش آموزان ابتدایی شهر تبریز تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی فرایاوی اختلالات اسکلتی –عضلاوی واضی از حمل کوله پشتی در بین دانش آموزان ابتدایی شهر تبریز تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی فرایاوی اختلالات اسکلتی –عضلاوی واضی از حمل کوله پشتی در بین دانش آموزان ابتدایی شهر تبریز تحت pdf :
سال انتشار: 1390
محل انتشار: هفتمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای
تعداد صفحات: 6
نویسنده(ها):
زینب جوادی والا – دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده بهداشت تغذیه
ایمان دیانت – دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده بهداشت تغذیه
حمیداله وردی پور – دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده بهداشت تغذیه
سیامک صبوری – دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده بهداشت تغذیه
چکیده:
زمینه و هدف: با توجه به اهمیت سلامت کودکان و فقدان اطلاعات کافی در این زمینه در منطقه، این مطالعه توصیفی- تحلیلی در مدارس ابتدایی شهر تبریز انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از طریق تکمیل پرسشنامه توسط 308 دانش آموز دبستانی که به صورت تصادفی (طبقه ای- خوشه ای) از نواحی مختلف آموزش و پرورش شهر تبریز انتخاب شدند، صورت گرفت. پرسشنامه مورد استفاده شامل پرسشنامه استاندارد نوردیک به همراه Body map و Borg scale بود. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS انجام گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که 84 درصد از أانش آموزان از بروز عوارض اسکلتی- عضلانی در یک یا چند عضو بدن خود شکایت داشتند. بیشترین ناراحتی ها در طی یک هفته گذشته به ترتیب در شانه ها (404%)، دست و مچ دست (114%)، کمر (91%) و پشت (88%) بود. میانگین شدت درد احساس شده بر اساس Borg scale به ترتیب در شانه ها، دشت و مچ دست، پشت کمر بود. نتیجه گیری: نتایج مطالعه درصد بالایی از بروز عوارض اسکلتی-عضلانی ناشی از حمل کوله پشتی یا کیف مدرسه را در بین نمونه مورد مطالعه نشان می دهد که این امر مستلزم توجه بیشتری به این گروه آسیب پذیر جامعه می باشد.

کلمات کلیدی :