سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله فضا در معماری تحت pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله فضا در معماری تحت pdf دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله فضا در معماری تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله فضا در معماری تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله فضا در معماری تحت pdf :

وابستگی انسان به فضا ، ریشه های عمیقی دارد . این دلبستگی از نیاز به درک روابط اجتماعی انسان ، جهت کسب مفهوم و فرمانروایی بر دنیای حوادث و رویدادها سرچشمه می گیرد . بشر بین خود و اشیاء رابطه ایجاد می کند . بدین معنی که وی خود را به طریق فیزیولوژی با اشیاء وفق داده و ایجاد سازگاری می کند . چون حرکات بشر در فضا انجام می شود ، لذا فضا بیان کننده وجه ویژه ای از ایجاد ارتباط میان انسان ها و میان انسان ها و محیط نبوده بلکه صورتی است جامع از هرگونه ایجاد ارتباط و دربرگیرنده آن . بنابراین می توان بر این نکته تاکید کرد که فضا فقط یک جنبه از ایجاد ارتباط کلی است .

در عهد باستان دو نوع تعریف ، مبتنی بر دو گرایش فکری برای فضا یافت می شود : تعریف افلاطون که فضا را همانند یک هستی ثابت و از بین نرفتنی می بیند که هر چه به وجود آید در داخل این فضا جای دارد .

تعریف ارسطویی که فضا را به عنوان Topos یا مکان بیان می کند و آن را جزئی از فضای کلی تر می داند که محدوده آن با محدوده حجمی که آن را در خود جای داده است ، تطابق دارد . تعریف افلاطون موفقیت بیشتری از تعریف ارسطو در طول تاریخ پیدا کرد و در دوره رنسانس با تعریف نیوتن تکمیل شد و به مفهوم فضای سه بعدی و مطلق و متشکل از زمان و کالبدهایی که آن را پر می کنند درآمد .

دکارت بر خصوصیات متافیزیکی فضا تاکید دارد ، ولی در عین حال با تاکید بر فیزیک خالص و مکانیکی اصل سیستم مختصات راستگوشه را برای قابل شناسایی کردن وسعت ها به کار برد .
بعد از رنسانس به تدریج مفاهیم فضا از موجودیت واقعی آن جدا و بیشتر به جنبه‌های متافیزیکی آن توجه شد ، ولی در زمینه های علمی ، فضا مفهوم مکانی بیشتری را پیدا کرد .

در طراحی معماران کوشش معماران همواره برای خلق فضاهای مطلوب و سودمند جهت استفاده انسان بوده ، که برای نیل به این هدف اطلاع از نحوه برخورد و رفتار او در درون این فضاها بسیار اهمیت دارد . مبلمان ، نور ، رنگ ، عملکرد ، حریم ، احساس ، نحوه استفاده و بطور کلی همه ابعاد کمی و کیفی و رفتار انسان در درون هر فضا «سناریو» ی این فضا را تعیین می کند .

در این مقاله ، سعی شده است به این پرسش پاسخ داده شود که تعریف فضا چیست؟ فضا در معماری چه مفهومی دارد؟ انواع فضا کدام است ؟
و در نهایت پاسخ به پرسش نهایی : فضای معماری چه نوع فضایی باید باشد و خصوصیات آن چیست ؟

1-فضا چیست؟

«ذرات فضا چیزی را باز می نمایاند که فضا می خواهد باشد.» لوئی کان
نزدیکترین تعریف برای فضا ، به نظر می رسد چنین است که فضا را خلائی در نظر بگیریم که می تواند شی را در خود جای دهد و یا از چیزی آکنده شود .
فضا در واقع چیزی نیست که تعریف دقیق داشته باشد ، اما قابل اندازه گیری است . ارسطو اولین متفکر اروپایی باستان ، فضا را قابل قیاس با ظرف می داند که جایی خالی است و برای وجود داشتن باید پیرامون آن محصور باشد ، یعنی ارسطو برای فضا نهایتی در نظر می گیرد .

بر عکس این تعبیر را جیوردانو برونو (Giordano Bruno) در قرن شانزدهم ارائه می‌دهد . (با استناد به نظریه کپرنیک) . به عقیده او فضا از طریق جداره ها درک می‌شود و مجموعه ای از روابط میان اشیاء است و نیازی نیست که از همه سمت محصور باشد و یا به تعبیری همواره نهایتی داشته باشد . محیط و خصوصاً معماری در مجموعه ای از سیستم های فضایی کم و بیش پیچیده است که بر یکدیگر تاثیر می‌گذارند . هر چه ساختار فضایی این ارتباطات ساده تر باشند درک آن به عنوان یک کلیت ساده تر است و به عکس ، پیچیدگی در نظم آن باعث می شود تا نگاه ما بیشتر به دنبال ساختار و ریز نقش آن باشد . بشر از همان ابتدا نیازمند فضایی است که او را در مقابل تاثیرات محیط حفظ کند . بنابراین این فضا چون نقطه شروع انسان برای شناخت محیط است دارای ارزش خاصی می باشد .

این فضا مرکزی است که بر مبنای آن تمامی ارتباطات فضایی شکل یافته و سنجیده می شوند از یک سو ساخت و پرداخت این فضا وابسته با امکانات فنی انسان است و از سویی دیگر گویای حالات و روحیات سازنده آن می باشد . لویی کان این نکته را چنین بیان می کند : «ذرات فضا نه تنها روح زنده است بلکه فضا نمودی است از نیاز بشر نسبت به وجود.»
این نوع مشخص از وجود داشتن و هم از این طریق ، روح حاکم بر ساختار و پردازش فضا در طول زمان همیشه متغیر بوده و تابعی از فرهنگ می باشد .

در فرهنگ اروپا ، در طول تاریخ آن سه نوع نگرش کاملاً متفاوت نسبت به فضا قابل بررسی است . نخستین آن همزمان با دوران شکوفائی تمدن و فرهنگ بین النهرین ، مصر و یونان می باشد . معماری این دوره به صورت مجسمه بوده که می بایست درخشش آن در تمامی فضای بی پایان جلوه گر باشد و ارتباطی با کهکشان برقرار سازد . نقش فضاهای داخلی در این دوره نقشی ثانویه بوده و به آن چندان توجهی نمی شده است . (عناصر تشکیل دهنده فضا به مراتب مهمتر از خود فضا بودند.) به عکس معماری یونان که نوعی «مجسمه سازی» بود در معماری رومی تبدیل به «فضا‌سازی» گردید .

برای اولین بار در این معماری ، برای کاربری های گوناگون ، فضاهای متفاوت در نظر گرفته شد . فضای داخلی پرداخته تر و فعال تر گردید و از این طریق نقش اول را در معماری بر عهده گرفت .
شروع دوران سوم را می توان آغاز قرن حاضر است . فضا در این دوره دیگر محفظه‌ای محصور و بسته نیست ، بلکه به یک حوزه یا پهنه تبدیل می شود . به این ترتیب است که رابطه بین فضای داخل و فضای خارج نیز متحول می گردد .
 
2-انواع فضا

2-1-فضای ریاضی و ادراکی
فضا (Space) را می توان به سه دسته تقسیم کرد : 1-فضای جغرافیایی ، 2-فضای زندگی ، 3-فضای معماری .
فضای جغرافیایی ، فضایی است ذهنی ، چرا که مستقیماً قابل ادراک نمی باشد . در ذهن این فضا با مجموعه ای از اطلاعات مشخص شده که با استفاده از وسایل کمکی (نقشه یا مدل) توانایی شناخت آن را پیدا می کنیم .

فضای زندگی ، فضایی است نیمه ذهنی ، زیرا بعضی از صفات آن برای ما مستقیماً قابل ادراک است و بسیاری دیگر را از راه اطلاعات می شناسیم و یا اینکه اصلاً نمی‌شناسیم .
فضای معماری ، فضایی عینی به صورت قابل ادراک است که مستقیماً احساس می‌شود . امروزه ساختمانها از روی نقشه ساخته می شوند ، یعنی معمار ایده اش را روی نقشه به صورت دوبعدی کشیده ، کارگران آن را به شکل 3 بعدی و قابل تجربه می سازند ، نقشه یا فضای ریاضی با فضای واقعی تفاوت بنیادی دارد . رابطه بین این دو را بولنف (Bollnovv) چنین تعریف می کند :

«اگر از تمام ارتباطات زنده فضای قابل ادراک صرفنظر کنیم و زندگی را در آن به حد یک تصویر قابل فهم ، تنزیل درجه دهیم ، باقیمانده فضای ریاضی است . در فضای ریاضی ، همه نقاط از یک درجه از اهمیت برخوردارند و هر جهتی را می‌توان محور تلقی کرد . اما در فضای ادراکی ، همیشه یک مرکز (محل ایستادن ناظر) و یک محور تابع محل ناظر وجود دارد . بدینسان فضای ادراکی تابع شخص ناظر است، بنابراین توسط افراد مختلف ، متفاوت حس می شود . علاوه بر این حتی برای یک ناظر ثابت نیز بر حسب وضع فیزیکی او در تغییر است . یکی دیگر از عوامل تمایز فضای ریاضی و ادراکی فاصله است . فاصلاً حسی لزوماً با فاصله مکانی برابر نیست ، مثلاً در نقشه فاصله بین دو اتاق از دو خانه همسایه تنها با یک دیوار جدا شده است ، اما از لحاظ حسی این فاصله بیشتر است . عوامل اجتماعی ، روانی نیز دخیل می باشند .

2-2-فضای روز و فضای شب :
در تجربه فضا بولنف اختلافی بین فضای روز و فضای شب قایل است : «فضای روز برای ادراک مقدم تر است ، تصور ما از فضا از فضای روز حاصل شده است و برای درک فضای شب لازم است.» فضای شب فاقد عمق و جهت است و انرژی نامعین بر انسان می گذارد . فضای روز پر از نور و فضای شب غرق در تاریکی است و بین این دو نیز حدی از تاریکی و روشنی قرار دارد مانند نور غروب .

2-3-فضای عمومی و فضای خصوصی :
در فضای ریاضی ، بین فضای عمومی و خصوصی تفاوت است ، در حالیکه در فضای احساسی این تمایز کاملاً مشهود است . انسان به عنوان موجودیت اجتماعی به برقراری ارتباط با همنوعان نیازمند است ،‌از سوی دیگر برای آرامش و تفکر و رفع خستگی نیز محتاج محوطه فردی است . انسان مدام بین فضای خصوصی و عمومی درگذر است . خانه به عنوان محیط خصوصی ، مرجع اصلی حرکت و نقطه بازگشت او می باشد . سکونت به معنی وقت خود را در یک محل گذراندن نیست ، بلکه به معنی خود را در خانه خویش «احساس کردن» است .

به فضای خصوصی ، تنها عده خاصی اجازه ورود دارند . از طرفی برای انسانها نیز مانند حیوانات حد و مرزهای نامرئی وجود دارد که به تنظیم قواعد همزیستی کمک می کند . ادوارد هال(Hall) هاله های فیزیکی پیرامون هر فرد را چهار دسته کرده است : هاله کاملاً خصوصی – هاله شخصی – هاله اجتماعی و هاله عمومی

2-4-فضا مابین :
فضا را می توان سیستمی از روابط میان اشیاء در نظر گرفت .فضای مابین تنها یک فضای تهی نیست بلکه برای شناخت اشیاء ضروری است . مثلاً اگر دو ساختمان کاملاً نزدیک هم باشند ممکن است یکی جزء دیگری در نظر گرفته شود و اگر فاصله بین این دو زیاد باشد‌، دیگر رابطه ای بین آنها وجود ندارد . بنابراین این فضای مابین است که وسیله ایجاد ارتباط میان ساختمانها است . نوع فضای مابین تابع سه عامل است : اندازه ، تناسب و فرم هر کدام از اجزاء .
عوامل اجتماعی ، روانی نیز تاثیر مهمی دارد . مثلاً یک مکان خاص ممکن است برای یکی کنج  برای دیگری احساس تنگی و فشار را ایجاد کند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تحلیل حساسیت غیر خطی قابهای بتنی با ترکیب اثرات محوری و خم

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله تحلیل حساسیت غیر خطی قابهای بتنی با ترکیب اثرات محوری و خمشی تحت pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تحلیل حساسیت غیر خطی قابهای بتنی با ترکیب اثرات محوری و خمشی تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تحلیل حساسیت غیر خطی قابهای بتنی با ترکیب اثرات محوری و خمشی تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تحلیل حساسیت غیر خطی قابهای بتنی با ترکیب اثرات محوری و خمشی تحت pdf :

سال انتشار: 1388

محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران

تعداد صفحات: 8

چکیده:

هدف از پژوهش حاضر، توسعه روش تحلیل حساسیت غیرخطی برای ارزیابی حساسیت غیر ارتجاعی قابهای خمشی بتنمسلح دو بعدی با در نظر گرفتن اثرات همزمان خمشی و محوری می باشد. در این راستا با در نظر گرفتن معادلات اساسی تعادل در حالت غیرخطی برای تحلیل سازه با روش بار افزون، روابطی تحلیلی برای محاسبه حساسیت پاسخ های غیرخطی سازه استخراج می شوند و یک روش عددی برای حل معادلات پیشنهاد می گردد. با ارائه یک نمونه عددی قاب بتن مسلح کارآیی و دقت مطلوب روش پیشنهادی، نشان داده می شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی شاخص های حرارتی جهت کاهش مصرف انرزی و توسعه پایدار (

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بررسی شاخص های حرارتی جهت کاهش مصرف انرزی و توسعه پایدار (مطالعه موردی شهر کاشان) تحت pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی شاخص های حرارتی جهت کاهش مصرف انرزی و توسعه پایدار (مطالعه موردی شهر کاشان) تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی شاخص های حرارتی جهت کاهش مصرف انرزی و توسعه پایدار (مطالعه موردی شهر کاشان) تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی شاخص های حرارتی جهت کاهش مصرف انرزی و توسعه پایدار (مطالعه موردی شهر کاشان) تحت pdf :

سال انتشار: 1393
محل انتشار: اولین همایش ملی افقهای نوین در توانمند سازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری، انرژی و محیط زیست شهری و روستایی
تعداد صفحات: 13
چکیده:
اقلیم وشرایط آب وهوایی نقش بسیارمهمی رادرزندگی انسان ها ایفا می کنند این نقش درطراحی خانهها و بناها و شکل دهی به سکونتگاه های انسان بسیاربارز می باشد چنانچه بخواهیم طراحی محیطی و همساز با اقلیم داشته باشیم قبل ازهرچیزبایدبه بررسی اطلاعات کلی آن نظیر نوع اقلیم میزان بارش میزان روزهای آفتابی میزان و جهت وزش بادهای غالب میزان خشکی و رطوبت و; بپردازیم تاطراحی پایدار بادرک ازمحیط اطراف آغاز شود دراین مقاله به بررسی نوع اقلیم شهرکاشان براساس شاخصهای دمارتن وآمبرژه و; می پردازیم به دنبال آن هستیم که نشان دهیم که چگونه از نتایج بدست آمده ازشاخصها میتوان درطراحی معماری بهره برد با استفاده ازانتخاب مصالح مناسب و قرارگیری و جهت دهی به جا و مناسب مصرف انرژی را کاهش دادومعماری و طراحی پایدار وهمساز با اقلیم داشت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله طبقه بندی کیفیت رودخانه ی کارون در بازه ملاثانی تا کوت امی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله طبقه بندی کیفیت رودخانه ی کارون در بازه ملاثانی تا کوت امیر با استفاده از شاخص کیفی NSFWQI تحت pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله طبقه بندی کیفیت رودخانه ی کارون در بازه ملاثانی تا کوت امیر با استفاده از شاخص کیفی NSFWQI تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله طبقه بندی کیفیت رودخانه ی کارون در بازه ملاثانی تا کوت امیر با استفاده از شاخص کیفی NSFWQI تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله طبقه بندی کیفیت رودخانه ی کارون در بازه ملاثانی تا کوت امیر با استفاده از شاخص کیفی NSFWQI تحت pdf :

سال انتشار: 1388

محل انتشار: هشتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه

تعداد صفحات: 7

چکیده:

رودخانه کارون در طول زمان توسط آلاینده های مختلف از جمله ورود فاضلاب های شهری، کشاورزی و سیلاب های آلوده شده و کیفیت آن تحت تأثیر این آلاینده ها تغییر می یابد .لذا به لحاظ اهمیت زیاد، مطالعهی حاضر جهت بررسی و طبقه بندی کیفیت رودخانه کارون در بازه ملاثانی تا کوت امیر، براساس NSFWQI صورت گرفت . به همین منظور داده های کیفی آب در سال های 86 و 87 در ایستگاه های ملاثانی، زرگان، پل پنجم وکوت امیر مورد بررسی قرار گرفت . برای تجزیه و تحلیل داده های کیفی آب در ایستگاه های مختلف از نظام شاخص کیفیت آب استفاده شده است.نتایج حاصله نشان می دهد که کیفیت آب کارون در این بازه، در رده بد می باشد و کارون در این بازه مورد تهدید جدی است

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی تطبیقی رابطه کیفیت فضایی در اثار معماری و سینمایی تح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بررسی تطبیقی رابطه کیفیت فضایی در اثار معماری و سینمایی تحت pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی تطبیقی رابطه کیفیت فضایی در اثار معماری و سینمایی تحت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تطبیقی رابطه کیفیت فضایی در اثار معماری و سینمایی تحت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی تطبیقی رابطه کیفیت فضایی در اثار معماری و سینمایی تحت pdf :

سال انتشار: 1393
محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
تعداد صفحات: 11
چکیده:
معماری را می تان هنر ساختن و خلق کردن تعریف کرد. هنری که از گذشته های دور تا امروز دوام داشته و در حقیقت هنر طراحی و ایجاد فضای زیست بر اساس آرمان ها و نیازهای اسنان هر دوره و جامعه اوست. یک اثر معماری به غیر از ارائه ویژگی های هنری، از طریق اجزا، شکل و سبک خود نیز منعکس کننده خصوصیات و حال و هوای انسان، جامعه و زمان اوست. معماری و سینما هر دو به ایجاد فضا و روح زندگی می پردازند و در فرایند ادراک فضا هر دو هنر به اصول مشترکی پیابندند. جهان معماری و دنیای سینما از عناصر بنیادی مشترکی همچون صحنه، فضا، نور، حرکت و دید برخوردار هستند. روش تحقیق اتخاذ شده در این تحقیق روش تحقیق توصیفی بوده که با جمع آوری مستندات مکتوب در زمینه سینما و معماری به بررسی مفهومی کیفیت فضا در هر دو هنر مذکور پرداخته و دیدگاه های صاحب نظران و معماران معاصر ایرانی بازخوانی، تحلیل و تبیین شده و در نهایت با تهیه جداولی به ارائه این نقطه نظرات پرداخته شده است هدف از این نوشته بررسی جایگاه فضا در هنر معماری و سینما و نقش آن در هویت بخشی به مکان ها و فضاهای معماری و شهری می باشد از گذشته تاکنون، رویداد سینما، فرصت تجربه معماری را از میان فضاهای گوناگون و ناهمگون فراهم آورده است و بسیاری از معماران با آموختن و برداشت از فضای سینمایی فیلم ها به آفرینش معمارانه پرداخته اند یافته اصلی این مقاله را می توان اینگونه بیان کرد که همکنش دو هنر فن آوری زاد سینما و معماری، دستاوردهای شگفتی را در مفهوم کیفیت فضا در هر دوی این پهنه ها نوید می دهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >